www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Αποκαλύφτηκε νέο κύτταρο που εμπλέκεται στην όραση

Τα ραβδία και τα κωνία του αμφιβληστροειδούς φαίνεται πως δεν είναι τα μόνα κύτταρα στο εσωτερικό του ματιού μας που μας επιτρέπουν να βλέπουμε, καθώς βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν, μέσα από έρευνες σε πειραματόζωα, ότι στην όραση βοηθά κι ένας πολύ πιο σπάνιος τύπος κυττάρου.


Πρόκειται για τα γαγγλιοκύτταρα που περιέχουν την ουσία μελανοψίνη και τα οποία αποτελούν μόλις το 1% έως 2% των συνολικών κυττάρων του αμφιβληστροειδούς που επικοινωνούν με τον εγκέφαλο.

Αν όντως επιβεβαιωθεί και στους ανθρώπους ότι αυτά τα γαγγλιοκύτταρα είναι εξίσου σημαντικά για την όραση, τότε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για νέες θεραπείες σε μερικές μορφές τύφλωσης, αν και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν αυτό

Προληπτικές ιατρικές παιδικές εξετάσεις με 10 ευρώ

Από αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 12 του μηνός η Olympic Air, σε συνεργασία με τον όμιλο «Υγεία», προσφέρει προληπτικό ιατρικό έλεγχο στα παιδιά των επιβατών της, για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.


Η ενέργεια αυτή θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδιού, στο νοσοκομείο Παίδων «Μητέρα» στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ.

Ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει παιδιατρική εξέταση, γενική αίματος, γενική ούρων, σάκχαρου και φερριτίνης, οι οποίες αποτελούν το σύνολο των εξετάσεων που πρέπει να γίνονται σε ένα παιδί.

Η παροχή ισχύει, κατόπιν ραντεβού, για όσους τηλεφωνήσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011, με

Πέτρες στη χολή

Καθημερινά συναντάμε ανθρώπους κάθε ηλικίας που «έχουν τη χολή τους». Το ακούμε κάθε μέρα, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Είναι κάτι στην κοιλιά μας που συχνά αρρωσταίνει, κάτι που συχνά το αφαιρούν οι χειρουργοί και κάτι που συχνά ‘μας το πρήζουν’ γνωστοί και άγνωστοι. Τι είναι όμως αυτή η περίφημη «χολή»;


Χολή, λοιπόν, ονομάζεται το καφεπράσινο υγρό που παράγεται από το ήπαρ (συκώτι) και χρησιμεύει για να χωνεύουμε τις λιπαρές τροφές. Η χολή διοχετεύεται από το ήπαρ προς το έντερο μέσα από ένα σωλήνα που λέγεται χοληδόχος πόρος. Στο πλάι του ο χοληδόχος πόρος συγκοινωνεί διά μέσου ενός άλλου σωλήνα, του κυστικού πόρου, με τη χοληδόχο κύστη, όπου και αποθηκεύεται η χολή. Η χοληδόχος κύστη είναι απλώς κολλημένη στο ήπαρ, αλλά δεν συγκοινωνεί με αυτό απευθείας.

Όταν τρώμε, η χοληδόχος κύστη συσπάται και αδειάζει τη χολή στον κυστικό πόρο κι από εκεί στο χοληδόχο πόρο και στο έντερο. Όταν στο χειρουργείο αφαιρείται η χοληδόχος κύστη, κόβεται μόνο ο κυστικός πόρος και έτσι δεν επηρεάζεται η ροή της χολής στο έντερο και η λειτουργία της πέψης. Το ήπαρ συνεχίζει να παράγει και να προωθεί κανονικά τη χολή προς το έντερο, μόνο που δεν την αποθηκεύει πια στη χοληδόχο κύστη. Συνεπώς, μπορεί κανείς να ζει κανονικά και χωρίς χοληδόχο

Βενετία η Σάμος εδώ και ένα χρόνο

Πρόχειρη αλλά άμεση λύση στο πρόβλημα της πλημμυρίδας που ταλαιπωρεί εδώ και ένα χρόνο περίπου την πρωτεύουσα του νησιού αναμένεται να δώσει η ασφαλτόστρωση του εσωτερικού παραλιακού δρόμου από την πλευρά των καταστημάτων στην οποία θα προχωρήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου.


Η απόφαση πάρθηκε στην σύσκεψη που έγινε στην Νομαρχία παρουσία και της νέας Δημοτικής αρχής, μηχανικών του ΤΕΕ και του προέδρου του λιμενικού ταμείου και οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν μέσα στην εβδομάδα.

Στο μεταξύ αρνητικά απάντησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο αίτημα της Αστυνομίας για τη μεταφορά προσφύγων από άλλα νησιά στο κέντρο υποδοχής της Σάμου αφού το προσωπικό έχει

Σφοδροί άνεμοι, ισχυρά μποφόρ στη Θεσσαλονίκη

Για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, μέσα στις επόμενες ώρες, στο Θερμαϊκό Κόλπο, ενημερώνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.


Ύστερα, από ενημέρωση της ΕΜΥ, η τοπική Λιμενική Αρχή προειδοποιεί ότι πρόκειται να επικρατήσουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς βορειοδυτικούς ανέμους, η ένταση των

Ποινική δίωξη εναντίον επιχειρηματία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε βάρος του επιχειρηματία, Αθανάσιου Πάπιστα, για υπόθεση ύποπτων συναλλαγών ακινήτων.


Ο εκ των κύριων μετόχων Ομίλου Εταιριών, Αθ. Πάπιστας, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού δημοσίου, φέρεται να αγόραζε ακίνητα από ιδιώτες σε τιμές πέντε και έξι φορές πιο πάνω από την τιμή που κατέβαλλαν οι τελευταίοι για την απόκτησή τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι αγοραπωλησίες αυτές έγιναν την περίοδο 2006-2007 και αφορούν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, μεταξύ αυτών κι ενός ακινήτου στη περιοχή Θέρμη της

Μοβ «ασπίδα»

Δύο μοβ... την ημέρα κρατούν μακριά τον καρκίνο, το Αλτσχάιμερ, τις καρδιακές παθήσεις, την άνοια και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές. Και εξηγούν ότι αναφέρονται σε φρούτα και λαχανικά με μοβ χρώμα, τα οποία άλλη μία φορά επιβεβαιώνονται ως «σούπερ τροφές» σε τελευταία έρευνα.


Κράνα, μύρτιλα, δαμάσκηνα, σταφίδες, βανίλιες, μελιτζάνες. Οι πολυφαινόλες που τους χαρίζουν το μοβ χρώμα λειτουργούν αντιοξειδωτικά και βοηθούν να καταπολεμηθούν οι βλάβες που προκαλούνται από τον ελεύθερο σίδηρο στα κύτταρα του οργανισμού. Οπως υπογραμμίζεται στο ερευνητικό πόρισμα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Toxicology, για τη θωράκιση του οργανισμού μας αρκεί η κατανάλωση «δύο μοβ φρούτων ή λαχανικών» καθημερινά. «Παραδοσιακά

Διαγράφουν χρέη 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο

Ρυθμίσεις για τη διαγραφή ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο που αντιστοιχούν στο 10,18% του ΑΕΠ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή του Μνημονίου.


Στις 31 Δεκεμβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονταν σε 32,56 δισ. ευρώ. Από αυτά, ως ανεπίδεκτο είσπραξης χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών ποσό της τάξης των 23,92 δισ. ευρώ.

Η προτεινόμενη διαδικασία διαγραφής προβλέπει την συγκρότηση νέας ειδικής γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία θα συνεξετάζει όλα τα υποβαλλόμενα στοιχεία, ώστε να τεκμηριωθεί και να αποδειχθεί το ανεπίδεκτο της είσπραξης.

Για να χαρακτηριστεί ένα χρέος ανεπίδεκτο της είσπραξης θα πρέπει να έχει γίνει έρευνα για τον εντοπισμό των οφειλετών ή εφόσον ανευρέθηκαν, να μην είναι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο του χρέους.

Σε περίπτωση προκύψει δυνατότητα έστω και μερικής είσπραξης του χρέους, προβλέπεται

Εξώδικο φαρμακοποιών στον ΕΟΦ

Οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών έστειλαν εξώδικο προς τον ΕΟΦ για τα άδεια ράφια των φαρμακείων τους, ζητώντας την παρέμβαση του οργανισμού, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα το συντομότερο, διαφορετικά, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, θα στηρίξουν κάθε νομική ενέργεια μέλους τους που στρέφεται κατά ενεργειών ή παραλείψεων οποιουδήποτε υπευθύνου για την κατάσταση αυτή.


Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι περισσότερα από 400 φάρμακα εμφανίζουν έλλειψη τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων είναι γνωστά καρδιολογικά, αντιβιοτικά, αναλγητικά και άλλα.

Από την πλευρά του ο ΕΟΦ προτίθεται να ξεκινήσει άμεσα ελέγχους σε φαρμακεία, φαρμακευτικές εταιρίες αλλά και φαρμακαποθήκες προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ελλείψεις στα φάρμακα είναι

Καταλήψεις συμπαράστασης στους δικαζόμενους μαθητές της Λάρισας

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές των Χανίων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους 11 συμμαθητές τους από τη Λάρισα οι οποίοι δικάζονταν για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις του 2008.


Μαθητές των Χανίων συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της πόλης. Τελικά όμως, μετά από ψηφοφορία που έγινε, αποφάσισαν να καταλάβουν το κτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων επί της οδού Γιαμπουδάκη.

Η κατάληψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι και έληξε μία ώρα αργότερα. Οι μαθητές

Ακυρώνονται οι 700 προσλήψεις στην ΑΤΕ

Μειώσεις αποδοχών, περικοπή ενός επιδόματος και ακύρωση των προσλήψεων 700 ατόμων που είχαν οριστεί έπειτα από διαγωνισμό περιλαμβάνει το «πολυνομοσχέδιο» που κατατέθηκε στη Βουλή για την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας.


Όσον αφορά στην ΑΤΕ, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μείωση αποδοχών κατά 10% για αμοιβές άνω των 1.800 ευρώ και κατάργηση του επιδόματος "περιποίησης πελατείας". Παράλληλα, αναφέρεται ότι θα συνεχισθεί η καταβολή του ποσού ενίσχυσης χαμηλόμισθων.

Σχετικά με τις προσλήψεις των 700 ατόμων που είχαν οριστεί έπειτα από διαγωνισμό της ΑΤΕ,

Απολύσεις νέων χωρίς αποζημίωση

Τη δυνατότητα να απολύουν νέους και πρωτοδιόριστους χωρίς ή με ελάχιστη αποζημίωση, αποκτούν οι επιχειρήσεις με νομοθετική διάταξη που κατατίθεται στη Βουλή. Εργαζόμενοι με προϋπηρεσία μικρότερη του ενός έτους στον ίδιο εργοδότη, θα μπορούν να απομακρύνονται χωρίς αποζημίωση. «Ψαλίδι» 50% και στην αποζημίωση όσων απασχολούνται για έως και δύο χρόνια στον ίδιο εργοδότη.


Σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική διάταξη, επέρχονται δύο βασικές αλλαγές:

• Όσοι εργάζονται έως και ένα έτος στον ίδιο εργοδότη, θα μπορούν να απολύονται χωρίς αποζημίωση. Με το ισχύον καθεστώς, όσοι έχουν συμπληρώσει δύο μήνες, δικαιούνται έναν μήνα αποζημίωσης ενώ σε περίπτωση που υπάρξει γραπτή προειδοποίηση του εργαζόμενου από τον εργοδότη μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα από την απομάκρυνση, η αποζημίωση ορίζεται στο

Μαχαίρι στους μισθούς των ΔΕΚΟ

Νέες περικοπές στις αποδοχές σχεδόν όλων των εργαζομένων στις 54 ΔΕΚΟ προβλέπει το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον Γ. Παπακωνσταντίνου.


Συγκεκριμένα, επιβάλλεται μείωση 10% στο τμήμα των αποδοχών που υπερβαίνουν τα 1.800 ευρώ μηνιαίως, ενώ παράλληλα ορίζεται ανώτατο επίπεδο μεικτών αμοιβών τα 4.000 ευρώ ανά μήνα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η οικονομική εποπτεία των ΔΕΚΟ "περνάει" στο υπουργείο Οικονομικών, με τα κατά περίπτωση καθ' ύλην αρμόδια υπουργεία να περιορίζονται στη λεγόμενη λειτουργική εποπτεία. Στην πράξη, το υπουργείο Οικονομικών θα ασκεί οικονομικό έλεγχο σε επιχειρήσεις στις οποίες μέχρι σήμερα δεν είχε -τουλάχιστον όχι απευθείας- λόγο, όπως για

Γ. Παπανδρέου: Αν δεν μαζέψουμε τη διαφθορά, χαθήκαμε

«Οσα χρήματα και αν μαζέψουμε από φόρους, θα πάνε χαμένα αν το σύστημα είναι τρύπιο και νοσηρό», παραδέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. «Αν δεν λύσουμε και αυτό το πρόβλημα, η προσπάθεια θα πάει χαμένη», υπογράμμισε, με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.


Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα και το χρέος αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου και το σύμπτωμα μιας ευρύτερης κρίσης αξιών και θεσμών.Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα για την εμπέδωση τηα διαφάνειας, έκανε λόγο για "ασυμβίβαστο

Απεργιακό χειρόφρενο στις συγκοινωνίες από την Κυριακή

Με στάσεις εργασίας που θα τις ακολουθήσουν νέες 24ωρες απεργίες συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας τις κινητοποιήσεις τους.


Οι εργαζόμενοι αναμένεται το Σαββατοκύριακο να οριστικοποιήσουν το πρόγραμμα κινητοποιήσεων για την περίοδο από την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και μετά. Στο μεταξύ:

* Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

* Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί τη Δευτέρα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, με τη

Συστήνεται φορέας για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

Στη σύσταση φορέα για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε.» (ΕΔΕΥ Α.Ε.), που παρουσίασε κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο η Τίνα Μπιρμπίλη, θα έχεις ως σκοπό την άσκηση και διαχείριση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου, στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας. Παράλληλα, θα είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση των σχετικών συμβάσεων που συνάπτονται ή έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, οι αρμοδιότητες του νέου φορέα έχουν ως εξής:

1.Θα παρέχει εισηγήσεις και γνωμοδοτήσεις, στο Δημόσιο, σχετικές με τη διαχείριση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Δημοσίου για την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση

Στη γενιά των 700 ευρώ μπαίνουν 10 εκατ. Έλληνες

«Ελευθέρας» για άγρια περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και απολύσεις δίνει το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, αφού σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, βάζει ως μοναδικό όρο, αυτοί να μην πέφτουν κάτω από το βασικό μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης. Σύμφωνα με την υπουργό, Λούκα Κατσέλη, η κυβέρνηση προσβλέπει την «ωριμότητα» και στην «μαχητικότητα» εργοδοτών και εργαζομένων για να μη γίνει κατάχρηση των ειδικών επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΕΕΣΣΕ).


Οι όροι της ΕΕΣΣΕ θα συμφωνούνται στο επίπεδο της επιχείρησης, σε ετήσια βάση. Με αυτή θα προσδιορίζεται η απόκλιση των μισθών από εκείνους που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις, αλλά και ο αριθμός των θέσεων εργασίας, καθώς και ζητήματα, όπως μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητα και η διάρκεια εφαρμογής της επιχειρησιακής σύμβασης.

Επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να υπογραφούν και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 50 εργαζόμενους, στις οποίες δεν υπάρχει σωματείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι θα

Γιατί κόπηκε το Big Brother Live?

Με απόφαση του ΕΣΡ, κόπηκε το Big Brother live.

Πουθενά όμως δεν αναφέρονται οι λόγοι. Ούτε καν στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού.

Τι συμβαίνει; Γιατί δεν μας λένε τους λόγους;

Στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ υπάρχει μια οδηγία γενικά για όλα τα realities.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


ΟΔΗΓΙΑ

Αριθ. 2/07.12.2010

Σήμερα ημέρα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12:00 το Εθνικό Συμβούλιο

Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος

Nova και ΣΚΑΪ θα μεταδώσουν τον αγώνα των αστέρων στο Καραϊσκάκη

Από δυο τηλεοπτικά κανάλια, τη NOVA και τον ΣΚΑΪ θα μεταδοθεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ο “8ος ποδοσφαιρικός αγώνας Κατά της Φτώχειας” στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το ματς θα αρχίσει στις 21:15 και θα παίξουν επίλεκτοι απ όλο τον κόσμο (φίλοι Ζιντάν και φίλοι Ρονάλντο) με ομάδα επίλεκτων άσων του Ολυμπιακού.


“Τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο στην διεξαγωγή του κορυφαίου φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα που έγινε ποτέ στη χώρα μας και οργανώνεται με τη συνεργασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Όλη η τηλεοπτική παραγωγή θα είναι σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (Hi Definition) Ήδη έχουν ζητήσει το τηλεοπτικό

Nova και ΣΚΑΪ θα μεταδώσουν τον αγώνα των αστέρων στο Καραϊσκάκη

Από δυο τηλεοπτικά κανάλια, τη NOVA και τον ΣΚΑΪ θα μεταδοθεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ο “8ος ποδοσφαιρικός αγώνας Κατά της Φτώχειας” στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το ματς θα αρχίσει στις 21:15 και θα παίξουν επίλεκτοι απ όλο τον κόσμο (φίλοι Ζιντάν και φίλοι Ρονάλντο) με ομάδα επίλεκτων άσων του Ολυμπιακού.


“Τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο στην διεξαγωγή του κορυφαίου φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα που έγινε ποτέ στη χώρα μας και οργανώνεται με τη συνεργασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Όλη η τηλεοπτική παραγωγή θα είναι σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (Hi Definition) Ήδη έχουν ζητήσει το τηλεοπτικό

Προκαταρκτική εξέταση για τον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που τοποθέτησε η απερχόμενη δημοτική αρχή στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της τοποθέτησης ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Τιντικάκη ζητάει να διερευνηθεί αν για την εκτέλεση του έργου απαιτείται οικοδομική άδεια ή ειδική άδεια εγκατάστασης μνημείου από την τοπική Εφορεία

Παράταση 6 μηνών στη λειτουργία δημοτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών

Παράταση ενός 6μήνου, με το υφιστάμενο καθεστώς που τους διέπει, δίνεται στη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.


Η παράταση προβλέπεται στην τροπολογία την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Πολιτισμού, που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την ενίσχυση και ανάπτυξη της

Aναπτυξιακός στα χρόνια της λιτότητας

Στροφή στα προϊόντα τεχνολογίας, στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη, έμφαση στην περιφερειακή συνοχή, προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας υπόσχεται η κυβέρνηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο, που παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.


Ως κύριο μέσο ενίσχυσης των επιχειρήσεων καθορίζονται οι φοροαππαλαγές, καθώς ορίζεται ότι το ύψος τους θα είναι τριπλάσιο από το άθροισμα επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων. Το νομοσχέδιο προβλέπει φοροαπαλλαγές επί των κερδών προ φόρων, για έξι χρόνια για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και οχτώ χρόνια για τιςνέες επιχειρήσεις.

Προβλέπει επίσης "στοχευμένες" επιχορηγήσεις κεφαλαίου, επιδότηση χρηματοδοτικών μισθώσεων (leasing) και την ενεργοποίση του ΕΤΕΑΝ για τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων στις επιχειρήσεις.

Θα υπάρχει ετήσιος προϋπολογισμός για την ενίσχυση των επενδύσεων, ο οποίος θα εκδίδεται κάθε Δεκέμβριο. Θα καθορίζει το ποσοστό που αναλογεί στις διάφορες κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων,

Ξεκίνησε η δίκη των 11 ανηλίκων για τα «Δεκεμβριανά» στη Λάρισα

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας, κεκλεισμένων των θυρών, άρχισε σήμερα η δίκη των 11 νεαρών οι οποίοι συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης, κατά τα επεισόδια και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου του 2008, που ξέσπασαν μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι το 2008 ήταν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (οι 6 εξ΄ αυτών έχουν πλέον ενηλικιωθεί), σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται ως "μέλη εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη και διαρκή λειτουργία, που επεδίωκε τη διάπραξη διάφορων αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα".

Συνοπτικά οι κατηγορίες που τους προσάπτονται είναι: αντίσταση από κοινού, εγκληματική οργάνωση από κοινού, στάση, εμπρησμός, παράνομη οπλοφορία, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών

Δημ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση διαλύει, κατεδαφίζει και εκποιεί

Η κυβέρνηση και η τρόικα ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και του ανοίγουν την όρεξη για να ζητήσει την κατάργηση όσων κατέκτησαν οι εργαζόμενοι τον περασμένο αιώνα, δήλωσε εκ μέρους του Συνασπισμού ο Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει τις αλλαγές στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων και στις ΔΕΚΟ, καθώς και τις αυξήσεις σε έμμεσους φόρους με "κοινοβουλευτικά πραξικοπηματικές διαδικασίες".

Για τις προωθούμενες αλλαγές στις δημόσιες επιχειρήσεις, το στέλεχος του Συνασπισμού δήλωσε πως "η κυβέρνηση με τις σημερινές αποφάσεις της διαλύει, κατεδαφίζει και εκποιεί τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια περιουσία, αυξάνει τα τιμολόγια τους επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά

Προφυλακιστέοι οι 4 από τους συλληφθέντες του Σαββάτου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 4 από τους 6 συλληφθέντες του περασμένου Σαββάτου, μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Στέλλα Αντωνίου αρνήθηκε τις κατηγορίες, καθώς και ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατική δράση και κατοχή εκρηκτικών. Απέδωσε την εμπλοκή της στη σχέση της με τον συγκατηγορούμενό της Κωνσταντίνο Σακκά, ενώ σε ότι αφορά την πλαστή ταυτότητα που φέρει τη φωτογραφία της, δήλωσε ότι της είχε ζητήσει να τη βγάλει ο Σακκάς, αλλά δεν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε κάτι παράνομο. Όσον αφορά στο σπίτι στην οδό Πραξιτέλους, δήλωσε ότι πήγε μόνο μία φορά μαζί με τον Σακκά, κουβαλώντας κάποια βιβλία αλλά δεν μπήκε μέσα γιατί στο διαμέρισμα ανέβηκε μόνο ο Σακκάς.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Πολίτης υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς του και ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του στη δικογραφία. Για τους ισχυρισμούς αστυνομικού, που παρακολουθούσε την οδό Πραξιτέλους, ότι κατόπτευε το σπίτι,

Σε χαμηλή πτήση το δώρο Χριστουγέννων

Στα 400 ευρώ θα αναλογεί το δώρο Χριστουγέννων που θα καταβληθεί φέτος στους συνταξιούχους όλων των ταμείων, αρκεί βέβαια να έχουν υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας τους και η μηνιαία σύνταξή τους να μην υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ. Ίδιο το σκηνικό και στο Δημόσιο, όπου για τους εργαζόμενους προβλέπεται δώρο 500 ευρώ, ενώ για την ώρα στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν επέλθει αλλαγές στον υπολογισμό του δώρου.


Με περικοπή του δώρου Χριστουγέννων θα υποδεχτούν τις φετινές γιορτές οι συνταξιούχοι του δημοσίου. Για τις συντάξεις κάτω των 2.500 ευρώ μεικτά, προβλέπεται δώρο Χριστουγέννων 400 ευρώ. Στις περιπτώσεις που χορηγούνται περισσότερες από μία συντάξεις, για τον υπολογισμό του ορίου των 2.500 ευρώ θα λαμβάνεται υπόψη μόνο το ποσό της μεγαλύτερης σύνταξης.

Από το όριο ηλικίας των 60 ετών εξαιρούνται όσοι εξ ιδίου δικαιώματος λαμβάνουν σύνταξη λόγω αναπηρίας καθώς και οι δικαιούχοι εκ μεταβιβάσεως, εφόσον:

1.είναι δικαιούχοι λόγω θανάτου συζύγου,

2.δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος ή το 24ο έτος αν σπουδάζουν,

3.είναι ανίκανοι για άσκηση οποιουδήποτε βιοποριστικού επαγγέλματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του

Ρουμπινί: Ανάπτυξη ή κοινωνική έκρηξη

Κοινωνική έκρηξη και πολιτικές συνέπειες προβλέπει για την Ελλάδα ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε περίπτωση που η ανάπτυξη δεν αποκατασταθεί μέσα σε 6 με 12 μήνες. Προτείνει για πολλοστή φορά, μια «φιλική» αναδιάρθρωση χρέους, η οποία θα συνοδεύεται από μείωση των επιτοκίων των δανειστών και παράταση χρόνου αποπληρωμής των δανείων.


Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, ο Νουριέλ Ρουμπινί σημειώνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστούν περαιτέρω μέτρα, σύμφωνα και με το πρόγραμμα του ΔΝΤ και της Ε.Ε.. Προσθέτει, ωστόσο, ότι όσο αναγκαίες και να είναι οι περικοπές, δημιουργούν ύφεση που εάν δεν αντισταθμιστεί με οικονομικά κίνητρα ανάπτυξης θα δημιουργήσει κοινωνικές εκρήξεις.

"Ενώ αυτές οι κινήσεις είναι αναγκαίες καθώς δημιουργούν τα θεμέλια για δυνατή ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, εάν αυτή δεν αποκατασταθεί σε 6 με12 μήνες, τότε, πιστεύω ότι οι κοινωνικές και

Τροποποίηση στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου εξαιτίας των εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής, ανακοίνωσε ο ΗΣΑΠ. Το τμήμα ΕΙΡΗΝΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ θα παραμείνει κλειστό από τις 23:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.


Για το ανωτέρω τμήμα, το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ5, ενώ τα τελευταία δρομολόγια πριν τη διακοπή θα έχουν ως εξής:

Από ΚΗΦΙΣΙΑ προς ΕΙΡΗΝΗ η τελευταία αμαξοστοιχία θα αναχωρήσει στις 22:45 και από ΕΙΡΗΝΗ

Αντίθετη δηλώνει η Ν.Δ. στο ψαλίδισμα μισθών του ιδιωτικού τομέα

Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη στην προοπτική μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Παναγιωτόπουλος.


Υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν οφείλεται στο μισθολογικό κόστος.

"Ακόμη και η τρόικα αναγνωρίζει ότι τα σπασμένα της κυβερνητικής πολιτικής δεν μπορεί να τα

Συνεχίζεται το «αντάρτικο» Κακλαμάνη κατά Ραγκούση

Με νέες βολές κατά του υπουργού Εσωτερικών απάντησε ο η απερχόμενη δημοτική αρχή της Αθήνας στη χθεσινή συνάντηση της υφυπουργού Εργασίας, Άννας Νταλάρα με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη.


Η συνάντηση αφορούσε στην ενίσχυση του ρόλου των δημοτικών αρχών στα θέματα ενημέρωσης και εξυπηρέτησης μεταναστών. Οι απερχόμενες δημοτικές αρχές απάντησαν ότι έχει συσταθεί από το 2005 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών, στο οποίο κατατίθενται τα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας διανομής ξένων υπηκόων -το μοναδικό στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν.

"Και το ΚΕΠ Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων κινδυνεύει αν όχι με κλείσιμο τουλάχιστον με

«Νεόπτωχοι» το 20% των Ελλήνων

Στο 56,6% υπολογίζεται το ποσοστό των Ελλήνων που αντιμετώπιζαν μεγάλη ή μερική δυσκολία για να τα βγάλουν πέρα με το εισόδημα τους το 2009. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., 845.000 νοικοκυριά, δηλαδή το 19,7% του πληθυσμού της χώρας, βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της φτώχειας.


Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της έρευνας εισοδηματικών συνθηκών και διαβίωσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), δυσκολία κάλυψης των καθημερινών αναγκών του αντιμετώπιζε, την προηγούμενη χρονιά, το 80,2% του φτωχού πληθυσμού και το 50,5% του μη φτωχού πληθυσμού.

Το 40% του μη φτωχού πληθυσμού είχε αδυναμία να πληρώσει μια εβδομάδα διακοπών και το 21,4% αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση έκτακτων αλλά και αναγκαίων δαπανών

Από τις 14/12 το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ.


Αφορά στους επιδοτούμενους και μακροχρόνια ανέργους, καθώς και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Από την ίδια ημερομηνία θα προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας που θα καταβάλλονταν κανονικά από 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2011.

Ο ΟΑΕΔ γνωστοποιεί στους δικαιούχους ότι δεν απαιτείται η προσέλευση τους στις υπηρεσίες του

Αντ. Σαμαράς: Εθνική συμφωνία για τη διαφάνεια

Την υπογραφή εθνικής συμφωνίας για την εγγύηση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της χρηστής διαχείρισης ζήτησε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.


"Καμία ανοχή και καμία ολιγωρία στη διαφθορά. Έχουμε καθήκον να κηρύξουμε τον πόλεμο στη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους χώρους", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε μήνυμά του, στο οποίο επισημαίνει ότι η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χειρότερες επιδόσεις στο θέμα της διαφθοράς.

Ο Αντ. Σαμαράς αναφέρει ότι έχει ήδη εισηγηθεί την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη διαφάνεια στο "πόθεν έσχες" των πολιτικών, τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και την αναβάθμιση του Κοινοβουλίου, ενώ έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις

Αχ Κούλα Τρελοκάπσουρος είμαι Αχ! Άστα στήν Άκρη όλα Αχ

Διαβάστηκε το DNA του εμβρύου από το αίμα της εγκύου μητέρας

Για πρώτη φορά κατέστη εφικτό να "χαρτογραφηθεί" το πλήρες γονιδίωμα ενός εμβρύου με τη λήψη δείγματος αίματος από την έγκυο μητέρα του, ένα επίτευγμα που ανοίγει το δρόμο για νέες μεθόδους προγεννητικής διάγνωσης γενετικού τύπου.


Μέχρι σήμερα, οι πιο ακριβείς τεχνικές ελέγχου ενός εμβρύου για πιθανές ανωμαλίες μετά τη γέννησή του, περιέχουν ένα ποσοστό κινδύνου για το ίδιο το αγέννητο παιδί, επειδή οι γιατροί πρέπει να πάρουν δείγμα εμβρυικού ιστού από τη μήτρα (κυρίως μέσω αμνιοκέντησης).

Ειδικά για τις μεγαλύτερης ηλικίας εγκύους, που θέλουν να ξέρουν τις πιθανότητες χρωμοσωμικών ανωμαλιών για το παιδί τους, όπως το σύνδρομο Ντάουν, τέτοιες εξετάσεις αποτελούν συχνά δίλημμα, καθώς, μεταξύ άλλων, αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής (μια πιθανότητα πάντως πολύ

Βρέθηκε εξωπλανήτης πλούσιος σε άνθρακα

Ομάδα αμερικανών και βρετανών αστρονόμων ανακάλυψε τον πρώτο πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος, ο οποίος έχει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις άνθρακα. Οι ερευνητές δεν αποκλείουν πλέον την πιθανότητα να υπάρχουν πολλοί βραχώδεις εξωπλανήτες πλούσιοι σε καθαρό άνθρακα, η επιφάνεια των οποίων αποτελείται από διαμάντια ή γραφίτη.

Οι επιστήμονες, υπό τον δρ Νίκου Μαντουσουντάν του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", εκτίμησαν ότι μπορεί να υπάρχουν πλανήτες με "ολόκληρες εκτάσεις γης και βουνά φτιαγμένα από διαμάντια!". Η νέα ανακάλυψη, που χαρακτηρίστηκε σημαντικό αστρονομικό επίτευγμα, εγείρει επίσης νέα ερωτήματα για το σχηματισμό των πλανητών.

Οι αστρονόμοι ανίχνευσαν, με τη βοήθεια του διαστημικού υπέρυθρου τηλεσκοπίου "Spitzer" της NASA, την εκπομπή θερμικής ακτινοβολίας από ένα πλανήτη σε απόσταση 1.200 ετών φωτός από τη Γη και στη συνέχεια κατάφεραν να αναλύσουν την χημική σύνθεση της ατμόσφαιράς του, η οποία

Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά ποντίκια από δύο πατέρες

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας των βλαστικών κυττάρων, να δημιουργήσουν ποντίκια από δύο πατέρες, ένα επίτευγμα που καθίσταται για πρώτη φορά εφικτό σε κάποιο είδος θηλαστικού.


Η ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει στη διατήρηση ειδών υπό εξαφάνιση, να βελτιώσει την καλλιέργεια νέων φυτών και την αναπαραγωγή νέων ζώων, καθώς επίσης να βελτιώσει την τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στους ανθρώπους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποια στιγμή η τεχνική να αξιοποιηθεί από ζευγάρια ατόμων του ίδιου φύλου, προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά με το δικό τους γενετικό υλικό.

Οι ερευνητές, υπό τον Ρίτσαρντ Μπέρινγκερ του Κέντρου Καρκίνου Άντερσον του πανεπιστημίου του Τέξας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Biology of Reproduction" (Βιολογία της Αναπαραγωγής) της Εταιρίας για την Μελέτη της Αναπαραγωγής, σύμφωνα με το Γαλλικό

Δισεκατομμυριούχοι χαρίζουν περιουσίες

Μετά τους Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς, άλλοι 17 αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, μεταξύ των οποίων και οι ιδρυτές του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Ντάστιν Μόσκοβιτς, δεσμεύτηκαν να δωρίσουν τουλάχιστον τη μισή περιουσία τους συμμετέχοντας στην φιλανθρωπική εκστρατεία.


Συνολικά 57 δισεκατομμυριούχοι συμμετέχουν στο The Giving Pledge, που εγκαινιάστηκε από τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ τον Ιούνιο.

Ο Γκέιτς, η σύζυγός του Μελίντα και ο Μπάφετ έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή τους περιουσία στη διάρκεια της ζωής

Γήπεδο ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σταύου Αδαμίδη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη, για το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη συνάντηση παραβρέθηκε τόσο ο αρχιτέκτονας, Στέλιος Αγιοστρατίτης όσο και η νομική σύμβουλος της ΑΕΚ.


Μετά το τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου και τόνισε ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν τα έργα το 2011. «Έκλεισε ο πρώτος κύκλος των επαφών με τους αρμόδιους φορείς. Ξέρω πως ο κόσμος της ΑΕΚ κουράζεται να ακούει μόνο συναντήσεις και θέλει κάτι πιο ουσιαστικό. Θέλω να τον καθησυχάσω ότι γίνεται μια πολύ ουσιαστική δουλεία.

Υπάρχουν 7-8 άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά πάνω στο ζήτημα κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπαίνουμε τώρα σε ένα στάδιο κατά το οποίο θα επεξεργαστούμε τις νομικές ρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει το έργο και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα

Τέλος στις συλλογικές συμβάσεις!

Οι τελικές ρυθμίσεις για τις επιχειρησιακές συμβάσεις πήραν το πράσινο φως από την τρόικα και είναι πιθανό να συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες διατηρείται ο κανόνας των κλαδικών συμβάσεων ενώ οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα ισχύουν κατά παρέκκλιση μετά από συμφωνία εργοδότη και σωματείου ή ομοσπονδίας. Δεν καθορίζεται επίσης ενιαίο ποσοστό μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Μόνο δίχτυ ασφαλείας θα είναι οι αποδοχές που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση. Δηλαδή σε καμία περίπτωση μισθός, στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα μπορεί να μειωθεί κάτω από τα 740 ευρώ.

Επιχειρήσεις με πάνω από 20 εργαζόμενους

Σε επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων θα ισχύουν επιχειρησιακές συμβάσεις, με μειωμένες μισθολογικές απολαβές σε σχέση με όσα προβλέπουν οι κλαδικές. Όπου δηλαδή υπάρχει σωματείο εργαζομένων (200 επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 21 εργαζομένους για ένα χρόνο), θα ισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις με τη δυνατότητα να επεκταθεί για έναν ακόμη. Οι

Νέες συστάσεις για το ασβέστιο και τη βιταμίνη D

Βλαβερές και αχρείαστες είναι οι υψηλές δόσεις βιταμίνης D και ασβεστίου, που λαμβάνονται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, με σκοπό τα γερά οστά και όχι μόνο.


Η επιτροπή 14 ειδικών εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου Ιατρικής (ΙΟΜ) των Εθνικών Ακαδημιών των ΗΠΑ, ενός ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού επιστημονικού οργανισμού, αφού εξέτασε περί τις 1.000 εργασίες, μόλις ανακοίνωσε τις νέες συστάσεις για τη βιταμίνη D και το ασβέστιο, ύστερα από αίτημα των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Καναδά.

Η ομάδα συμπέρανε ότι δεν χρειάζονται πάνω από 20-30 νανογραμμάρια βιταμίνης D για την υγεία των οστών και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τα έχουν στον οργανισμό τους από τη διατροφή τους και την έκθεση στον ήλιο. «Για τους περισσότερους, η λήψη επιπλέον ασβεστίου και βιταμίνης δεν ενδείκνυται», δήλωσε ο δρ Κλίφορντ Ρόζεν, μέλος της επιτροπής και ειδικός στην οστεοπόρωση στο Ιατρικό Κέντρο του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μέιν.

Και ο δρ Κρίστοφερ Κάλαγκερ, διευθυντής της Μονάδας Μεταβολισμού των Οστών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γκρέιτον στην Ομάχα, συμφώνησε, λέγοντας ότι «όσοι συνιστούν έξτρα

Νουριέλ Ρουμπινί: «Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του χρέους σας»

Τον έχουν αποκαλέσει Κασσάνδρα, το παρατσούκλι «Dr. Doom» τον συνοδεύει παντού και η εφηµερίδα «Monde» τον αποκάλεσε πρόσφατα «πουλί της συµφοράς», κακό οιωνό. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι απλώς είναι «ρεαλιστής» και ότι αρνείται να κρύψει το κεφάλι του στην άµµο σαν τη στρουθοκάµηλο.


Ο Νουριέλ Ρουµπίνι έγινε ξαφνικά διάσηµος, ότανοι προβλέψεις που είχε κάνει από το 2005 για την πελώρια φούσκα ακινήτων που ήταν έτοιµη να σκάσει στις ΗΠΑ και να οδηγήσει τη χώρα στη µεγαλύτερη µετά το 1929 ύφεση, προβλέψεις που τον είχαν κάνει τότε καταγέλαστο, άρχισαν να επαληθεύονται.Τώρα πια είναι περιζήτητος. Το περιοδικό «Foreign Policy» τον κατέταξε 4οστην λίστα µε τους100 ανθρώπους που ασκούνµε τη σκέψη τους τησηµαντικότερη επιρροή στονκόσµο. Ο ∆όκτωρ Συµφορά, λοιπόν, ο «πιο απαισιόδοξος οικονοµολόγοςστον πλανήτη», βρέθηκε στη χώρα µας για24 ώρες. Και µιλώνταςστα «ΝΕΑ», παρουσίασε τη συνταγή του για την ελληνική κρίση. Η οποία συνοψίζεται σε µια απλή ιδέα: ότι µια εκδοχή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι,αργά ήγρήγορα, αναπόφευκτη επιλογή.

«Ακόµη κι αν η Ελλάδα εφαρµόσει επιτυχώς το δρακόντειο πρόγραµµα λιτότητας που έχει συµφωνήσει, το χρέος της στο τέλος του προγράµµατος θα αντιπροσωπεύει το 150% ή 160% του ΑΕΠ της.Αυτό, αφενός, θααποτελεί µια διαρκή πηγή αστάθειας, αφού κάθε αναταραχή, κάθε σοκ θα µπορεί να οδηγήσει σε πτώχευση. Αφετέρου, ένα τέτοιο επίπεδο χρέους είναι µη διατηρήσιµο. Γι’ αυτό υποστηρίζωότι ενώ η πολιτική δηµοσιονοµικής εξυγίανσης είναι αναγκαίο να συνεχιστεί, θα πρέπει παράλληλα να γίνει µια οµαλή, συµφωνηµένηµείωση αυτού του βάρους. Πώς;Επιµηκύνοντας τους χρόνους αποπληρωµήςτου χρέους µε παράλληλη µείωση του επιτοκίου κάτω από τατρέχοντα επίπεδα της αγοράς.

Αυτό δεν σηµαίνει χρεοκοπία. Είναι κάτι που και άλλες χώρες στο παρελθόν έχουν επιτύχει.Και είναι κάτι που δεν θα εκληφθεί ως εχθρική κίνηση από τις αγορές –τις τράπεζες, τα φαντς και τα ασφαλιστικά ταµεία που κατέχουν σήµερα ελληνικάοµόλογα. Θα δεχθούν µια προσφορά, θα κληθούν

Δώρο Χριστουγέννων - Ποιοι και πόσα (δεν) θα πάρουν

Δώρον άδωρον θα είναι για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αλλά και δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΔΕΚΟ το δώρο Χριστουγέννων αφού για πρώτη φορά σε πολλούς δεν θα καταβληθεί καθόλου ή σε άλλους θα δοθεί με περικοπές.


Στους συνταξιούχους όλων των Ταμείων θα καταβληθεί επίδομα δώρου Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ εφόσον ο συνταξιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ. Επίδομα... παρηγοριάς πάντως θα δώσει η κυβέρνηση με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση (από 100 έως 300 ευρώ) στους

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Μια διαταραχή νευρολογικής φύσεως είναι το Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών που επηρεάζει κυρίως τα κάτω άκρα και χαρακτηρίζεται από μια ακαταμάχητη επιθυμία για κίνηση.


Πολλές φορές η ακαταμάχητη αυτή επιθυμία παρομοιάζεται μ' αυτήν της έντονης φαγούρας, στην οποία εάν δεν ξυστούμε δεν ανακουφιζόμαστε.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από το Σύνδρομο αισθάνονται πολύ συχνά την επιθυμία να κινήσουν τα πόδια τους είτε με το περπάτημα ή το τέντωμα ή το τρίψιμο, προκειμένου να μπορέσουν να ηρεμήσουν για λίγο τα κάτω άκρα τους.

Τα συμπτώματα αυτά τείνουν να χειροτερέψουν με την ακινησία και εντείνονται συνήθως το βράδυ με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παρουσιάζουν κακή ποιότητα ύπνου.

Το Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών μπορεί να υπάρχει εκ γενετής είτε να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως περιφερειακή νευροπάθεια, νεφρική ανεπάρκεια, σιδηροπενική αναιμία ή και να

Οι υπό κατάργηση εφορίες λόγω Καλλικράτη

Σχέδιο «Καλλικράτης» και για τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο προβλέπει την κατάργηση εβδομήντα Δ.Ο.Υ. το προσωπικό των οποίων θα απορροφηθεί από άλλες εφορίες σε κάθε νομό. Παράλληλα θα συγχωνευτούν και 30 μικρές εφορίες που πολλές φορές συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο και εξυπηρετούν μικρό αριθμό φορολογούμενων.

Στόχος είναι να κλείσουν οι οικονομικές υπηρεσίες με μικρό αντικείμενο εργασίας και να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων με τη μείωση των πάγιων εξόδων, αλλά και να ενισχυθούν οι μεγάλες Δ.Ο.Υ., στις οποίες παρουσιάζονται πολλά κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων το τελευταίο διάστημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφαρμογή του σχεδίου θα είναι άμεση και θα λάβει χώρα πριν από το

Στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τη συμπρωτεύουσα. Στις 5 το απόγευμα θα έχει κλειστή σύσκεψη με εκπρόσωπους παραγωγικών φορέων στο ξενοδοχείο Hyatt.

Στη συνέχεια θα μιλήσει σε δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων πέντε ξένων επιμελητηρίων:

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία στο 6% του ΑΕΠ, ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και ενιαίο μισθολόγιο διεκδικούν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που προχωρούν σήμερα σε κινητοποιήσεις.


Στις 11 οι απεργοί προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ έχουν ήδη

Κρέμα με σωτήριες ιδιότητες για την καρδιά

Η Vegemite, η σκούρα και αλμυρή κρέμα με την οποία μεγάλωσαν εκατομμύρια Αυστραλοί, περιέχει μία βιταμίνη που είναι ιδανική για την θεραπεία των ιστών της καρδιάς μετά από καρδιακό επεισόδιο.


Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αυστραλοί επιστήμονες μετά από έρευνα που έκαναν και διαπίστωσαν ότι μία ουσία που εμπεριέχεται στην βιταμίνη Β1, που αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της κρέμας, επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των τραυμάτων που προκαλούνται λόγω καρδιακών επεισοδίων.

Πάντως διατροφολόγοι προειδοποιούν ότι το αλάτι που περιέχει η Vegemite μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα, προσθέτοντας όμως ότι αν η σκουρόχρωμη κρέμα τρώγεται με μέτρο τότε

Στοιχεία υπαλλήλων της ΔΕΗ μες στη μέση του δρόμου!

Ένα απροσδόκητο θέαμα αντίκρισαν οι οδηγοί που κινούνταν σήμερα στην οδό Πειραιώς.


Στη συμβολή της με τη οδό Επίκουρου, δεκάδες φάκελοι με στοιχεία εργαζομένων στη ΔΕΗ είχαν χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσουν το παρκάρισμα...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, οι φάκελοι περιλάμβαναν στοιχεία για υπαλλήλους της ΔΕΗ τις χρονιές 1994, 1995, 1998 και 1999 και είχαν αφεθεί σε ντάνες πάνω στο

Αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ την Κυριακή

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας θα γίνουν την προσεχή Κυριακή, από τις 10:00 και μέχρι τις 16:00, λόγω των εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα υπουργεία Μεταφορών και Περιβάλλοντος στην οδό Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Μέρες πόλης, η Αθήνα αλλιώς!», η Πανεπιστημίου, όπου θα αναπτυχθούν πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές δράσεις, θα είναι κλειστή για τα οχήματα από το Σύνταγμα έως την Ιπποκράτους.


Οι αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ είναι οι εξής:

- Στην κατεύθυνση από την λεωφ. Συγγρού και την οδό Ηλιουπόλεως προς την πλατεία Συντάγματος, οι λεωφ. γραμμές 024, 057, 106, 126, 134, 135, 136, 137, 155, 206, 227, 230, 237, 856, Α2, Α3, Α4, Β2, Β3, Β4, Ε22 και οι γραμμές τρόλεϊ 1, 2, 3, 4, 5, 11, 13, 15 θα αναστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος, μέσω των οδών Βασ. Γεωργίου Α΄, Φιλελλήνων.

- Στην κατεύθυνση από την λεωφ. Βασ. Σοφίας προς την πλατεία Συντάγματος, οι λεωφ. γραμμές 022, 054, 220, 221, 235, 608, 622, 732, 815 θα στρίβουν δεξιά στην οδό Σέκερη και συνέχεια στην

The Wikileaks song

Θα πάρουν οι άνεργοι το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ και πότε;

«Επτασφράγιστο μυστικό» παραμένει η ημερομηνία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων στους ανέργους, αφού παρά το γεγονός ότι διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ο ΟΑΕΔ δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση.


Βάσει του νόμου, στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα το δώρο Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβάλλεται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και συνήθως ο ΟΑΕΔ το έδινε στους ανέργους δύο με τρεις ημέρες νωρίτερα.

Μέχρι τώρα, ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει την ημερομηνία που θα δοθεί φέτος το δώρο στους ανέργους, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς τα χρήματα αυτά για να πάρουν μία μικρή «ανάσα» και

Αύξηση της διαφθοράς σε παγκόσμιο επίπεδο

Ο κόσμος θεωρείται πιο διεφθαρμένος απ΄ότι πριν από τρία χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.


Περίπου το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η χώρα τους έχει γίνει πιο διεφθαρμένη την τελευταία τριετία. Πρώτες στη λίστα της διαφοράς του οργανισμού είναι το Αφγανιστάν, η Νιγηρία, το Ιράκ και την Ινδία. Ακολουθούν η Κίνα, η Ρωσία και μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής.

Τα πολιτικά κόμματα αποτελούν τα πιο διεφθαρμένα σώματα λέει το 80% των ερωτηθέντων ενώ το 50% εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις είναι αναποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ένας στους τέσσερις απάντησε ότι δωροδόκησε το τελευταίο έτος, με την αστυνομία να είναι ο πιο συνηθισμένος αποδέκτης. Συγκεκριμένα το 29% των δωροδοκιών είχαν ως παραλήπτη την

«Δεν αρκεί η μείωση των μισθών για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ» λέει ο Έλληνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ

Αυτό υποστήριξε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους.


Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε ότι οι μειώσεις των μισθών είναι μια εσωτερική υποτίμηση καθώς μειώνεται το κόστος της παραγωγής, που στόχο έχει να κάνει τη Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και τόνισε ότι δεν αρκεί η μείωση των μισθών για να εξυγιανθούν οι ΔΕΚΟ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό, ωστόσο διευκρίνισε ότι σε περίπτωση δεκαετούς παράτασης, δεν αποκλείεται πιθανή εξειδίκευση κάποιων διορθωτικών μέτρων, αλλά και μια "μικρή" επιβάρυνση του επιτοκίου.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στο πολύ υψηλό χρέος,παρά την επιμήκυνση, απήντησε πως η επικρατούσα άποψη,είναι πως η τήρηση του μνημονίου θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποκτήσει μια αναπτυξιακή τροχιά, να αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα και να

Πρωταθλήτρια στις αυξήσεις τιμών η Ελλάδα τον Οκτώβριο

Η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στην ευρωζώνη σε ετήσιες αυξήσεις των τιμών πολλών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης για το μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ.


Τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός έφτασε στο 5,2%, επίπεδο ρεκόρ μεταξύ των κρατών της Ε.Ε, όπου ο πληθωρισμός ανήλθε στο 1,9%. Οι Έλληνες ήρθαν τον Οκτώβριο αντιμέτωποι με τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών μεταξύ της Ε.Ε. σε δέκα προϊόντα.

Οι δέκα πρωτιές στις αυξήσεις τιμών:

Ένδυση: αύξηση 2,6% των τιμών με το μέσο όρο (Μ.Ο) της Ε.Ε στο 0,2% .

Καύσιμα: αύξηση 37,9% των τιμών καταναλωτή, όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 11,9%.

Αυτοκίνητα: αύξηση 10,3% , με το Μ.Ο της Ε.Ε στο 0,7%.

Στους δρόμους σήμερα οι Πυροσβέστες

Πανελλαδική διαμαρτυρία έχουν κηρύξει για σήμερα τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, με συγκέντρωση στις 11:30 στην Πλατεία Ομονοίας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια στη Βουλή.


Οι πυροσβέστες ζητούν να μη γίνουν περικοπές δώρων, επιδομάτων, μισθών, συντάξεων, την απόσυρση των "αντιασφαλιστικών" νομοσχεδίων.

Την αναστολή έκδοσης του Π.Δ. για τον νέο κανονισμό μεταθέσεων

Την αναστολή εφαρμογής του 12ώρου ως ωράριο εργασίας και της διευθέτησης του εργασιακού χρόνου

Την άμεση πρόσληψη 2.000 μονίμων πυροσβεστών και την κάλυψη των οργανικών κενών θέσεων

Κλειστή η Διώρυγα του Παναμά

Για πρώτη φορά έπειτα από 96 χρόνια η Διώρυγα του Παναμά, η οποία ενώνει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό, έκλεισε εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν κοστίσει τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών.

Σύμφωνα με αξιωματούχους η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε, για την ασφάλεια των πλοίων να διακοπεί προσωρινά η διέλευσή τους.

Ο πρόεδρος της χώρας Ρικάρντο Μαρτινέλι, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η διώρυγα κλείνει

Στην Αθήνα ο Όλι Ρεν

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και άλλους φορείς θα έχει σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους της χώρας.


Ο κ. Ρεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν και οι δύο σήμερα το πρωί στο συνέδριο του Economist με θέμα "Διατηρώντας ζωντανό το ευρώ: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας".

Στις 3:00 αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια με

Υπερψηφίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή ο προϋπολογισμός του 2011

Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο προϋπολογισμός του 2011. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για προϋπολογισμό «ειδικών συνθηκών».


Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός είναι ναι μεν "σφιχτός", αλλά ταυτόχρονα είναι και αναπτυξιακός.

"Η ανάπτυξη δεν παραγγέλνεται, δεν διατάσσεται. Αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση είναι να δημιουργεί τις συνθήκες ώστε η ιδιωτική πρωτοβουλία να τροφοδοτεί την αναπτυξιακή μηχανή της οικονομίας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι να υπάρχουν χρήματα στην οικονομία, αλλά και να υπάρξουν όλες οι τομές και αλλαγές που δρομολογήσαμε. Χωρίς τις αλλαγές αυτές, οποιαδήποτε

Ο καιρός στις 09.12.2010

Ζεστό και υγρό καιρό, με παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010. Τις νυχτερινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοδυτικά πεδινά και χιόνιοπτώσεις στα ορεινά, ενώ αργότερα θα χιονίσει και σε βορειότερες περιοχές της χώρας με χαμηλό υψόμετρο.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 21 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 23 - 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 13 έως 20 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, με τάσεις ενίσχυσης το απόγευμα σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές

Όλη η αλήθεια για το γάλα

Πάρα πολλές νέες έρευνες δείχνουν ότι πρέπει να πίνουμε γάλα. Το γάλα, όχι μόνο βοηθάει στην εισροή πρωτεϊνών, αλλά ελαχιστοποιεί την απορρόφηση λίπους από άλλες τροφές, στοιχείο που ενδιαφέρει όσους θέλουν να αδυνατίσουν και όσους θέλουν να έχουν μια πιο υγιεινή ζωή.


Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το 1945 ο μέσος Αμερικανός έπινε 45 γαλόνια γάλα το χρόνο και τώρα καταναλώνει λιγότερο από 23 γαλόνια, στοιχείο που συμβάλλει στη ραγδαία αύξηση βάρους των Αμερικανών τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθούν 4 μύθοι που μπορεί να έχετε ακούσει για το γάλα.

Το γάλα αδυνατίζει;

Ίσως. Σε μια εξάμηνη μελέτη, του Πανεπιστημίου του Tennesse, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι που κατανάλωναν στη δίαιτά τους καθημερινά ασβέστιο έχασαν πιο γρήγορα κιλά από αυτούς που η δίαιτά τους περιείχε λιγότερο ασβέστιο. Ακόμη βρήκαν ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου δεν λειτουργούν το ίδιο ευεργετικά όσο το γάλα αφού οι πρωτεΐνες του γάλακτος

Πρόσκληση της Blackberry για δημιουργούς εφαρμογών

Η Blackberry προσκαλεί όλους όσους έχουν ανήσυχο πνεύμα και αναπτύσσουν εφαρμογές να καταθέσουν τις ιδέες τους για το νέο Blackberry Playbook.


Ήρθε λοιπόν η ώρα να γεμίσει με εφαρμογές το Blackberry App World.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Blackberry τα αρχεία που θα στείλετε θα πρέπει να είναι της μορφής

Γυμναστείτε και αναζωογονηθείτε

Η γιόγκα είναι μια ολοκληρωμένη επιστήμη της ζωής που έχει την καταγωγή της στην Ινδία εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Είναι το αρχαιότερο σύστημα προσωπικής ανάπτυξης στον κόσμο, που περιλαμβάνει το σώμα, το νου και το πνεύμα.


Κάνοντας γιόγκα αισθάνεσαι καλύτερα. Εξασκώντας τις ασάνες, τις αναπνευστικές τεχνικές και το διαλογισμό γίνεσαι υγιέστερος στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα.

Η γιόγκα δυναμώνει τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους και τους τένοντες και δίνει σταθερότητα στο σώμα και στο νου.

Τα πλεονεκτήματα της αστάνγκα γιόγκα:

Η ρύπανση «ανέβηκε» το Έβερεστ

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει επιβλαβή επίπεδα των ρύπων από βαρέα μέταλλα στις απομακρυσμένες κορυφές του όρους Έβερεστ, μια ένδειξη ότι ο μολυσμένος αέρας μπορεί να ταξιδέψει μεγάλες αποστάσεις.

Κάθε δείγμα χιονιού που συλλέχθηκε σε υψόμετρο μεταξύ 5.334 και 7.772 μέτρων περιείχαν επίπεδα καδμίου και αρσενικού που υπερέβαιναν τα πρότυπα ασφαλείας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Southern Maine στο Gorham.

Επίσης κάθε δείγμα εδάφους περιείχε ανασφαλή επίπεδα καδμίου. Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Soil Survey Horizons, τα επίπεδα τοξινών ήταν υψηλότερα προς την κορυφή του βουνού, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο άνεμος είχε μεταφέρει σε μεγάλο υψόμετρο

Σήμα κινδύνου από FBI για την Barbie

Διαδικτυακός συναγερμός σήμανε από την FBI για μια νέα κούκλα Barbie η οποία είναι εξοπλισμένη με μια μικροσκοπική κάμερα που κρύβεται στο στήθος της και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για παιδική πορνογραφία.


Η προειδοποίηση από την FBI αναφέρει ότι η κάμερα της κούκλας μπορεί να καταγράψει περισσότερα από 30 λεπτά ταινίας και στη συνέχεια να τα ανεβάσει στον υπολογιστή. Ακόμα η «ταινία» της κάμερας μπορεί να προβληθεί και σε οθόνη LCD.

Η συγκεκριμένη κούκλα Barbie είναι από τα δημοφιλέστερα παιδικά παιχνίδια αφού είναι υποψήφια

Πόλεμος στο διαδίκτυο

΄Ενας πρωτοφανής σε έκταση και σφοδρότητα πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ώρες καθώς ομάδες «χακτιβιστών» επιτίθεται σε μεγάλα site ως αντίδραση στον διωγμό του WikiLeaks αλλά και τις ποινικές διώξεις «για βιασμό» του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ.


Στόχοι των επιθέσεων είναι, μέχρι στιγμής, οι διαδικτυακοί κόμβοι των πιστωτικών καρτών MasterCard και Visa, το PayPal αλλά και site Αμερικανών πολιτικών όπως του γερουσιαστή Τζοε Λίμπερμαν και της Σάρα Πέιλιν.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας το κεντρικό site της MasterCard από ομάδα ακτιβιστών-χάκερ που αυτοαποκαλούνται "Ανώνυμοι". Η ομάδα ανέλαβε, με μήνυμά της στο twitter, την ευθύνη της επιχείρησης την οποία μάλιστα ονόμασε "Operation: Payback" ("Επιχείρηση Ανταπόδοσης")

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια η εταιρεία έθεσε εκτός λειτουργίας και όλα τα υπόλοιπα site του ομίλου της και κυρίως εκείνο των online συναλλαγών για το φόβο διαρροής προσωπικών δεδομένων

Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων

Την αναστολή της 48ωρης απεργία τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων, ενώ χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους της πόλης.


Τα συνεργεία θα χρειαστεί να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες της πρωτεύουσας.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων βρίσκονταν από χθες σε 48ωρη απεργία, ζητώντας μονιμοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων και καταβολή των καθυστερούμενων δεδουλευμένων

Τέσσερα νομοσχέδια στο υπουργικό συμβούλιο

Νομοσχέδια, των υπουργείων Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος θα τεθούν επί τάπητος στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Το συμβούλιο θα συνεδριάσει στη Βουλή στις 4.30 το απόγευμα, μετά την προγραμματισμένη για τις 3 μ.μ. συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, θα συζητηθούν τα εξής σχέδια νόμου :

1.Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή (Μιχ. Χρυσοχοΐδης)

2.Επείγοντα μέτρα εφαρμογής προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας (Γ.

Στις εισαγγελίες τα στοιχεία για τις προμήθειες των κρατικών νοσοκομείων

Στις κατά τόπους εισαγγελίες διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες τα στοιχεία για τις υπερτιμολογήσεις σε προμήθειες των κρατικών νοσοκομείων.


Τα στοιχεία είχε αποστείλει στον εισαγγελέα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντ. Ρόβλιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπερτιμολογήσεις των προμηθειών στα νοσοκομεία έφτασαν μέχρι και το

Εντοπίστηκαν δύο πτώματα στη χωματερή Άνω Λιοσίων

Τα πτώματα δύο ανδρών εντόπισαν μέσα σε χαρτοσακούλες ρακοσυλλέκτες στη χωματερή των Άνω Λιοσίων.


Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7.30 μ.μ. και οι υπάλληλοι της χωματερής ειδοποίησαν την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα βρέθηκαν δεμένα χειροπόδαρα και πιθανόν πρόκειται για

Μετεξεταστέοι οι πολιτικοί αρχηγοί

Φθορά της κυβέρνησης δείχνει η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega. Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, αλλά και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, αφού όλοι τους συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές γνώμες παρά θετικές.


Περισσότερο "δημοφιλής" πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου, συγκεντρώνοντας όμως τη θετική γνώμη μόλις του 30,8% των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με δημοτικότητα 25,8%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 17,5%, η Αλέκα Παπαρήγα με 16% και ο Αλέξης Τσίπρας με 14,6%.

Στο ερώτημα ποιος είναι "καταλληλότερος" για πρωθυπουργός, ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει το 33% των προτιμήσεων, ο Αντ. Σαμαράς το 24,7%, ενώ το 37,2% απαντά "κανείς από τους δύο".

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 26,7% (από 28,1% τον Ιούνιο). Ακολουθεί η Ν.Δ. με 22,6% (από 20,1%), το ΚΚΕ με 8,4%, ο ΛΑΟΣ με 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,3%, οι Οικολόγοι

ΣτΕ: «Λουκέτο» στις ρυπογόνες βιομηχανίες του Ασωπού

Διαταγή για τη λήψη αναγκαίων μέτρων όσον αφορά στην προστασία του Ασωπού ποταμού και την αποφυγή της περαιτέρω ρύπανσης του, αλλά και την προστασία του Ευβοϊκού κόλπου, έδωσε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Ειδικότερα στις οκτώ σχετικές αποφάσεις του (3975-3981/2010), τονίζει ότι μεταξύ των μέτρων που μπορεί να λάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας είναι και η διακοπή λειτουργίας των ρυπογόνων βιομηχανιών στην περιοχή και ειδικά στα Οινόφυτα και το Σχηματάρι.

Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν περιβαλλοντικές οργανώσεις (Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού, Πολίτες για την Αειφορία - Περιβάλλον - Υγεία - Πολιτισμό, κ.α.), ζητώντας να ακυρωθεί η αρνητική απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας για ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας βιομηχανιών. Μάλιστα, για ορισμένες βιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ζητούσαν και την ακύρωση έγκρισης

Μυστηριώδης ασθένεια «χτύπησε» την Ουγκάντα

Mετά την επιδημία χολέρας που πλήττει την Αιτή με απολογισμό χιλιάδες νεκρούς, τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει φόβους για την μυστηριώδη ασθένεια που έχει χτυπήσει την Ουγκάντα.


Η αρρώστια έχει ήδη προσβάλλει 91 άτομα, από τα οποία 38 εξέπνευσαν.

Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με τον ΠΟΥ και τις αρχές της Ουγκάντας προσπαθούν να εντοπίσουν την ταυτότητα και την προέλευση της ασθένειας, χωρίς ωστόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Αρχικά υπήρχαν υποψίες πως επρόκειτο για βουβωνική πανώλη, που είχε εμφανιστεί και πάλι στην περιοχή το 2008, αλλά μετά από αναλύσεις οι υποψίες αυτές αποδείχθηκαν αβάσιμες.

«Τα αποτελέσματα από το Φορτ Κόλινς είναι αρνητικά για βουβωνική πανώλη» είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αξιωματούχος, αναφερόμενος σε δείγματα που εστάλησαν σε ειδικό εργαστήριο στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Η έξαρση της ασθένειας ξεκίνησε από τα βόρεια της χώρας ,

Γ. Παπανδρέου: Επιμήκυνση, όχι αναδιάρθρωση

Επέμεινε ο Νουριέλ Ρουμπινί, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ αρκεί για βγει η Ελλάδα από την κρίση, ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου.


Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο διαπρεπής- πλην καταστροφολόγος- οικονομολόγος χαρακτήρισε απαραίτητα όσα έχει κάνει ως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, αν και ο ίδιος έχει διαφορετικές απόψεις όσον αφορά στη δράση που θα χρειαστεί για την έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πάντοτε χρήσιμο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις, ακόμη και αν

Γκάφα μεγατόνων της NASA

Μπορεί να στέλνει ανθρώπους στο φεγγάρι, να ανακαλύπτει την δομή πλανητών, να έχει στο προσωπικό της τα λαμπρότερα μυαλά παγκοσμίως, κι όμως, ακόμα και η NASA είναι ικανή για τα πιο απίστευτα λάθη.


Μοιάζει με ανέκδοτο αλλά είναι πραγματική ιστορία: Η ΝΑSA , στα πλαίσια της "συνταξιοδότησης" των διαστημικών της λεωφορείων μέσα στο 2011, πούλησε μηχανήματα χωρίς πρώτα να βεβαιωθεί ότι είχε διαγράψει από αυτά ευαίσθητα δεδομένα (!)

Η είδηση κυκλοφόρησε ταχύτατα στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνοντας την ΝΑSA αφενός να παραδεχτεί την γκάφα, αφετέρουν να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Από έλεγχό που κάναμε διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις των πρακτικών ασφάλειας στα συστήματα πληροφορικής" έλεγε ο Πολ Μάρτιν, Γενικός Επιθεωρητής της υπηρεσίας, "παραβιάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών για τα διαστημικά

«Γεύση για... Δικαιοσύνη» σε 35 εστιατόρια της Αθήνας

Με δείπνο σε ένα από τα 35 εστιατόρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Γεύση για... Δικαιοσύνη», καλεί η Διεθνής Αμνηστία τους Αθηναίους να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 10 Δεκεμβρίου.


Εκτός από το φαγητό, το βράδυ της Παρασκεύης θα σερβιριστεί στους θαμώνες των εστιατορίων και ενημερωτικό υλικό για τη δράση της οργάνωσης. Θα έχουν, έτσι, την ευκαιρία να διαβάσουν τις ιστορίες ανθρώπων από όλον τον κόσμο που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και κινδυνεύουν γι' αυτό, αλλά και να εκφράσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους, υπογράφοντας μια κάρτα συμπαράστασης και ελπίδας ή στέλνοντας ένα sms πίεσης προς τις κυβερνήσεις των χωρών τους. Στα τραπέζια θα υπάρχουν αναμνηστικά σουβέρ της Διεθνούς Αμνηστίας. Μέρος των εισπράξεων των εστιατορίων θα διατεθεί ως δωρεά στην οργάνωση.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν:

Μύγα με γούνα!

«Μοιάζει περισσότερο με αράχνη με τριχωτά πόδια» λένε οι επιστήμονες που ανακάλυψαν εκ νέου το σπάνιο έντομο.


Η ...τριχωτή μύγα είχε ανακαλυφθεί για πρώτη φορά το 1933 και από τότε αρκετοί επιστήμονες έψαχναν εναγωνίως και για άλλους εκπροσώπους του ιδιαίτερου είδους.

Τελικά, και από ότι φαίνεται, η επιμονή και οι προσπάθειές τους επιβραβεύτηκαν αφού το έντομο βρέθηκε στην Κένυα , ανατολικά από το Ναιρόμπι, να σουλατσάρει πάνω σε σχισμές βράχων.

Οι εντομολόγοι που εντόπισαν την μήκους ενός εκατοστού μύγα (με την επιστημονική ονομασία Mormotomyia hirsuta) δηλωναν περιχαρείς πως "η ανακάλυψη εκ νέου του είδους που πο επιστήμονες είχαν συναντήσει δυο φορές στο παρελθόν , το 1933 και το 1948, είναι ένα σπουδαίο νέο για τα

Γ. Σγουρός: Αρμόδιος ο Ν. Κακλαμάνης για τα σκουπίδια

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αρμοδιότητα του δήμαρχου Αθηναίων, μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο νομάρχης της Αθηνας και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών. Ο Γ. Ραγκούσης, από τη μεριά του, δήλωσε ότι τα χρόνια προβλήματα διαχείρισης οδήγησαν την κυβέρνηση να νομοθετήσει, ώστε να δώσει, μέσω του Καλλικράτη, χώρο και ρόλο στην Περιφέρεια.


"Το καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί κατά ένα τρόπο που κάθε τόσο να παράγονται τόσα προβλήματα, τόσες καθυστερήσεις αλλά και τόσες καθυστερήσεις ταυτόχρονα", είπε

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υιοθετήσει την πρόταση της ΚΕΔΚΕ για διετή παράταση στους συμβασιούχους των υπηρεσιών καθαριότητας. "Μην επανερχόμαστε στα ίδια. Θα ήταν σαν να μην είναι απόλυτη και ξεκάθαρη η τοποθέτηση που έκανα χθες για το θέμα αυτό. Και

Επισκέψεις στις φυλακές ξεκινούν βουλευτές

Επισκέψεις στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ώστε να λάβουν γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι άλλα να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους θα πραγματοποιήσουν βουλευτές, ύστερα από απόφαση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής.


Τη διακομματική επιτροπή ενημέρωσαν σήμερα για την κατάσταση στις φυλακές και το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αρμόδιοι φορείς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Λιντζέρης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Πανούση, να επισκεφθούν οι βουλευτές, σε πρώτη φάση, τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και άλλα σωφρονιστικά καταστήματα με κρατούμενους ανήλικους και νεαρούς καθώς και αγροτική φυλακή.

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να συντονιστεί με τίποτα. Πώς συντονίζονται 33 σωφρονιστικά καταστήματα

Επίθεση γονέα με σφυρί σε υπό κατάληψη Γυμνάσιο

Γονιός κατηγορείται ότι επιτέθηκε με σφυρί εναντίον μαθητών που έκαναν κατάληψη, στο 9ο Γυμνάσιο στο Ηράκλειο.


Σύμφωνα με τους μαθητές, ο γονιός πήγε το πρωί στο σχολείο και όταν είδε ότι υπήρχε λουκέτο στην πόρτα, πήρε ένα σίδερο για να παραβιάσει την κλειδαριά.

Ωστόσο, μαθητές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, καλύπτοντας με τα χέρια τους το λουκέτο. Τότε εκείνος, πήγε στο αυτοκίνητο του και πήρε ένα σφυρί με το οποίο -όπως κατήγγειλαν οι μαθητές- χτύπησε τα δάχτυλα και τους καρπούς τους για να τους αναγκάσει να απομακρυνθούν από την