www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Μειώστε την κακή χοληστερόλη

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο γίνεται λόγος για την «κακή» χοληστερόλη και τις βλαβερές συνέπειες που προκαλεί στην υγεία μας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, τα κρούσματα των ανθρώπων που αποκτούν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης αυξάνονται κάθε χρόνο με ταχύτατους ρυθμούς.


Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε τις σωστές διατροφικές επιλογές, καθώς και έναν υγιεινό τρόπο ζωής! Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν, για να μειώσουμε με φυσικό τρόπο τη βλαβερή χοληστερόλη στον οργανισμό μας, είναι με το να τροποποιήσουμε τον τρόπο της διατροφής μας, καθώς και τον τρόπο της ζωής μας.

Αλλαγή διατροφής

• Επιλέγουμε να καταναλώνουμε κυρίως προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά και αντικαθιστούμε τα τηγανητά φαγητά με ψητά ή στη σχάρα.

• Συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας σε μεγάλη συχνότητα φαγητά πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, όπως ψάρια (σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί, κ.ά.), φουντούκια και ίνες λιναριού δυο φορές την εβδομάδα.

• Αποφεύγουμε την κατανάλωση αναψυκτικών και αντιθέτως, πίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, άπαχο γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία είναι πλούσια σε Βιταμίνη D και ασβέστιο,

Σε επιτήρηση δέκα ασφαλιστικές

Επόπτες, αντίστοιχους µε αυτούς που προβλέπονται για τις τράπεζες, ενδέχεται να τοποθετήσει η Τράπεζα της Ελλάδος σε δέκα µικρές και µεσαίες ασφαλιστικές του κλάδου αυτοκινήτου που βρίσκονται στο κόκκινο.


Κι αυτό,προκειµένουνα αποφευχθούν νέα λουκέτα, αφού το Επικουρικό Κεφάλαιο, που αναλαµβάνει να αποζηµιώνει τους πελάτες µιας εταιρείας µέχρι και για ένανµήνα µετά την ανάκληση της άδειάς της, δυσκολεύεται να καλύψει ακόµη καιτις υφιστάµενες υποχρεώσεις του.

Το µπαράζ λουκέτωνεπτά εταιρειών την τελευταία διετία (EOS, Ασπίς Πρόνοια Γενικών Ασφαλειών και Ζωής, General Union, General Trust, Σκούρτης και Commercial Value) φόρτωσε το έλλειµµά του µε 608 εκατ. ευρώ (ή 145.000 υποθέσεις από το σύνολο των250.000 που έχει) και η ανάληψη πρόσθετων υποχρεώσεων αποτελεί εφιαλτικό σενάριο για την ασφαλιστικήαγορά, που χρηµατοδοτεί κατά ένα µέρος τον συγκεκριµένο φορέα.

Επειτα από έναν χρόνο οι πληρωµές

Για να αντιληφθεί κανείς τι συµβαίνει, οι ηµεροµηνίες πληρωµών που δίνει σήµερα το Επικουρικό στους δικαιούχους αποζηµιώσεων από εταιρείες που έβαλαν λουκέτο είναι για τον Ιανουάριο του

Το 2016 θα φτάσει το Μετρό στον Πειραιά

Το καλοκαίρι αναµένεται να αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή του Μετρό στον Πειραιά. Σύµφωνα µε πληροφορίες από την Αττικό Μετρό, η Ε.Ε. έβαλε στο αρχείo την προσφυγή διαγωνιζόµενης τεχνικής εταιρείας, η οποία είχε στραφεί κατά της Siemens που, συµµετέχοντας σε άλλη κοινοπραξία, διεκδικούσε το έργο.


Τον περασµένο µήνα – κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην εταιρεία Αττικό Μετρό – ο υπουργός Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων κ. ∆ηµήτρης Ρέππας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «η Ε.Ε. θα πει τον τελευταίο λόγο για το τι είναι ορθό να γίνει από νοµικής απόψεως».

Η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά έπρεπενα ολοκληρωθεί έως το 2013. Τώρα που ξεµπλοκάρει η διαδικασία – και µε την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει νέα προσφυγή –το έργο αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2016. Με βάση τον έως τώρα σχεδιασµό, η επέκταση θα έχει µήκος 7,6 χιλιόµετρα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυξήσεις εισιτηρίων έως και 100%

Αυξήσεις έως και 100% στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΣΕ προβλέπει το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Η αύξηση των κομίστρων των εισιτηρίων του σιδηροδρόμου θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου και θα ισχύσει σχεδόν σε όλα τα δρομολόγια.

Ενδεικτικά το εισιτήριο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που κοστίζει τώρα 20,10 ευρώ με τρένα μέσης ταχύτητας, δηλαδή όχι Intercity, θα εξισωθεί με την τιμή των εισιτηρίων του ΚΤΕΛ, που κοστίζουν 39 ευρώ.

Πάντως, φθηνότερα θα είναι τα εισιτήρια για τους επιβάτες που θα τα κλείνουν νωρίτερα, μέσω διαδικτύου.

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να προμηθεύεται ηλεκτρονικά τα εισιτήρια από την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία αυτή θα έπρεπε να λειτουργεί από το 2005, καθώς τότε ο

Υπό σύσταση το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο το Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Με βάση το νομοσχέδιο, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ορίζεται ως ο αρμόδιος φορέας της ελληνικής διοίκησης για την εφαρμογή του νόμου στο θαλάσσιο χώρο, στα πλοία, στους λιμένες, στους χερσαίους χώρους και στις λιμενικές εγκαταστάσεις και προβλέπει τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως ανώτατη επιτελική Υπηρεσία.

Με το νομοσχέδιο ξασφαλίζεται η αυτόνομη επιχειρησιακή δράση του ενώ θεσπίζεται Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων, στο πλαίσιο ενός καλύτερου συντονισμού των υπηρεσιών και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης ζητημάτων κρίσεων. Κύρια αποστολή του Σώματος είναι η δίωξη του εγκλήματος και η προστασία των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων

Η σύγκλητος του Ε.Μ.Π. απορρίπτει τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας

Η σύγκλητος του Πολυτεχνείου η οποία συνεδρίαζε ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 8 απόψε, κατέληξε να απορρίψει το κείμενο των αλλαγών του υπουργείου με το αιτιολογικό ότι δεν αποτελεί βάση οποιασδήποτε συζήτησης, «διότι καταστρατηγεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις τόσον όσον αφορά στη διοίκηση όσο και στη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, ενώ διαλύει τις σπουδές και υποβαθμίζει τα πτυχία».


Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές και καθηγητές εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσουν σε απεργίες και καταλήψεις όλων των τμημάτων, εάν το υπουργείο εμμείνει στις θέσεις του και δεν αποσύρει τις προτάσεις.

Ήδη το Διδακτικό Προσωπικό του Ιδρύματος αποφάσισε 48ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 6 τμήματα του Ιδρύματος τελούν υπό κατάληψη που θα

«Καμεροφακέλωμα» ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο

Κάμερες καταγραφής ήχου και εικόνας θα τοποθετούνται σε όλους τους δημόσιους χώρους, από τις δημόσιες αρχές και όπου κατά περίπτωση θα κρίνεται από την κυβέρνηση ότι συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. Όσον αφορά στις τηλεπικοινωνίες, τονίζεται πως τα δεδομένα θα κρατούνται υποχρεωτικά από τους παρόχους για ένα χρόνο.


Σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης, τα οποία θα μπορούν να καταγράφουν ήχο και εικόνα σε δημόσιους χώρους, αναγνωρίζεται ότι συμβάλλει στον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων, εντούτοις κρίνεται αναγκαία σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτές είναι: η διαφύλαξη της εθνικής άμυνας, της κρατικής ασφάλειας, η αποτροπή και καταστολή σοβαρών

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων μετά την Πρωταπριλιά

Την 1η Απριλίου 2011 θα ξεκινήσει ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για τις αλλαγές στο ΕΣΥ. Απέκλεισε τη δημιουργία φαρμακείων σε σούπερ μάρκετ και γνωστοποίησε ότι τα πολυιατρεία θα ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, οι προμήθειες των νοσοκομείων θα γίνονται πλέον από ιδιωτικό φορέα, ο οποίος θα καταγράφει τις ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και θα αναλαμβάνει την αγορά του ιατροφαρμακευτικού υλικού και την παράδοσή του σε αυτά.

Αναφορικά με τη διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων, η αρμοδιότητα περνά από το υπουργείο

Επιφυλάξεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το «γάμο» ΜΕΒΓΑΛ-Vivartia

Διορθωτικά μέτρα έτσι ώστε να μην πλήττεται ο ανταγωνισμός στην αγορά ζητάει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να προχωρήσει η εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ από τη Vivartia.


Η εισήγηση, που όμως δεν είναι δεσμευτική για την Ολομέλεια της επιτροπής, αναφέρει πως η εξαγορά μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού τόσο στις αγορές της Βόρειας Ελλάδας, όσο και σε

Προσλήψεις 80 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Την πρόσληψη 80 εκπαιδευτικών ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.


Οι προσλήψεια φορούν στους κλάδους Ε01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, Π06, ΠΕ07, ΠΕ08, Π09, ΠΕ10, ΠΕ15 και ΠΕ16.01, για τα σχολεία Γενικής Παιδείας.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους

Ευρώ-στήριξη για το Μεταναστευτικό ζητά η Ν.Δ.

Έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της συνάντησής του με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου.


Όπως ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, ζητήθηκε μεταξύ άλλων να αυξηθούν οι πιέσεις προς

Πιέζει η Κομισιόν για το ασύρματο ευρυζωνικό Internet

΄Εκκληση στους υπουργούς Επικοινωνιών της Ε.Ε. να μη διστάσουν να λάβουν σκληρές αποφάσεις και να προχωρήσουν ολοταχώς στην αποδέσμευση των συχνοτήτων για το ασύρματο ευρυζωνικό Internet απηύθυνε η αρμόδια επίτροπος Νέλι Κρόους.


Η Κομισιόν πιέζει για την ταχεία αποδέσμευση της ζώνης των 800 MHz το 2013 με την ολοκλήρωση της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση. Η συγκεκριμένη ζώνη χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως για την τηλεοπτική μετάδοση και η απόδοσή της για άλλες χρήσεις περιγράφεται από την Κομισιόν και διάφορους φορείς ως "ψηφιακό μέρισμα".

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών, το οποίο είναι υπεύθυνο και για θέματα ραδιοσυχνοτήτων, σημειώνουν πως το χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν συναντά διαφωνίες από πολλές χώρες της Ε.Ε. Οσον αφορά την Ελλάδα, πάντως, εκτιμούν πως υπό προϋποθέσεις είναι εφικτή η αποδέσμευση των συχνοτήτων το 2013. Διευκρινίζουν επίσης πως η απελευθέρωση των συχνοτήτων δεν σημαίνει κατ'

Διαβούλευση για τη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διενεργεί διαβούλευση για το σχέδιο νόμου για τη "Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις".
Μπορείτε να συμμετέχετε στη διαβούλευση εδώ: http://www.opengov.gr/yptp/?p=257 έως και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο νόμου ρυθμίζει μια σειρά από θέματα όπως οι καταγγελίες περιστατικών προσβολής ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή βασανιστηρίων ή άλλες μορφές κακοποίησης πολιτών από το ένστολο

Διαβούλευση για τη Διαδικασία Επίλυσης Συλλογικών Διαφορών


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διενεργεί διαβούλευση για το σχέδιο νόμου για τη "Διαδικασία Επίλυσης Συλλογικών Διαφορών".

Μπορείτε να συμμετέχετε στη διαβούλευση εδώ: http://www.opengov.gr/minlab/?p=226 έως και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο νόμου «Διαδικασία Επίλυσης Συλλογικών Διαφορών» επιδιώκει, με βάση την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τα 18 έτη λειτουργίας του θεσμού, να δημιουργήσει ένα σύγχρονο

«Καλλικράτης» στα λιμάνια της χώρας

Τη διαβεβαίωση πως «ό,τι και να γίνει, τα λιμάνια της Ελλάδας θα διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και το 51% θα παραμείνει στο δημόσιο», έδωσε εκ νέου, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), Γιώργος Ανωμερίτης.


Προανήγγειλε δε, ανακοινώσεις εντός του Δεκεμβρίου για το νέο, ενιαίο λιμενικό σχήμα/σύστημα, υπό την «ομπρέλα» του οποίου θα τεθούν τα ελληνικά λιμάνια («λιμενικός 'Καλλικράτης'), καθώς, όπως γνωστοποίησε, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες.

Δεν επεκτάθηκε, ωστόσο, σε περαιτέρω λεπτομέρειες (π.χ., σε σχέση με το αν θα δημιουργηθεί γι' αυτό τον σκοπό εταιρία holding, με επικεφαλής τους ΟΛΠ και ΟΛΘ), αφού, όπως ξεκαθάρισε, oι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη,

Μικροσκόπιο νέας τεχνολογίας βιντεοσκοπεί ζωντανά δείγματα

Ένα μικροσκόπιο που μπορεί να βιντεοσκοπεί ζωντανά δείγματα και να απεικονίζει με διαφορετικό χρώμα συγκεκριμένες χημικές ουσίες θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικό εργαλείο στη βιολογία, την ιατρική και τη φαρμακολογία.


Η αναβαθμισμένη εκδοχή του μικροσκοπίου SRS (διεγερμένης σκέδασης Ραμάν) παρουσιάζεται στο περιοδικό Science από την ομάδα του χημικού Δρ Σάνι Ζι στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Η νέα τεχνολογία, σχολιάζει το Nature.com, υπόσχεται τώρα να παρακάμψει ένα σημαντικό εμπόδιο στις βιοϊατρικές μελέτες που χρησιμοποιούν τεχνικές μικροσκοπίας.

Στις μελέτες αυτές, ο ερευνητές συχνά χρειάζονται να ξεχωρίσουν συγκεκριμένα μόρια στις τελικές εικόνες, για παράδειγμα μόρια φαρμάκων ή συγκεκριμένα συστατικά των κυττάρων. Για γίνει αυτό με στα συμβατικά μικροσκόπια, τα μόρια αυτά πρέπει να συνδεθούν πρώτα με φθορίζοντα μόρια χρωστικών ουσιών, ώστε να γίνουν ορατά στις τελικές εικόνες.

Το μικροσκόπιο SRS παρακάμπτει εντελώς αυτό το στάδιο: το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα μόρια από το χρώμα τους, αλλά από την χαρακτηριστική ταλάντωση των χημικών δεσμών τους. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει αυτό είναι να φωτιστεί το δείγμα με δύο δέσμες λέιζερ, των οποίων η

Θα κλείνουν τις στρόφιγγες νερού μέσω… ίντερνετ

Ένα νέο σύστημα διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης εξ’ αποστάσεως, μέσω ίντερνετ δηλαδή, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το προσεχές έτος στο δήμο Μακεδονίδος που θα συνενωθεί με το δήμο Βέροιας.


Οι διαχειριστές του συστήματος, θα μπορούν μέσω διαδικτύου να ανοίγουν και να κλείνουν τις βάνες όταν υπάρχει υπερχείλιση, να κάνουν παράκαμψη της υδροδότησης σε περίπτωση βλάβης, να σταματούν τη λειτουργία ενός αντλιοστασίου όταν διαπιστώνεται θολότητα

Ο 2ος θερμότερος Νοέμβριος

Ο δεύτερος θερμότερος των τελευταίων 84 ετών ήταν ο Νοέμβριος που αφήσαμε πριν από λίγες ημέρες πίσω μας, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών.


Ο σταθμός του Αστεροσκοπείου στο Θησείο κατέγραψε για το Νοέμβριο μέση μέγιστη θερμοκρασία 21,9 βαθμούς Κελσίου, επίδοση που είναι κατά 3,3 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση κλιματική τιμή για το συγκεκριμένο μήνα.

Ωστόσο ο θερμότερος Νοέμβριος, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο, ήταν εκείνος του 1926 όταν ο

Συνελήφθησαν 51 άτομα και 11 ακόμη κατηγορούνται για το κύκλωμα σωματεμπορίας

Και δύο αστυνομικοί εμπλέκονται στη διεθνή εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών που εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με τις Ρωσικές Αρχές Ασφαλείας.


Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη χθεσινή πανελλαδική επιχείρηση προσήχθησαν περισσότερα από 180 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν συνολικά 51, εκ των οποίων τα 19 αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται κι ένας δικηγόρος της Αθήνας που φέρεται να εμπλέκεται σε ορισμένες περιπτώσεις νομιμοποίησης γυναικών που γίνονταν με διάφορους τρόπους, όπως την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, την υποβολή αιτήσεων πολιτικού ασύλου, ή την τέλεση εικονικών γάμων με Έλληνες πολίτες.

Επιπλέον κατηγορούνται άλλα 11 άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για συμμετοχή στην

Αντίθεση Μπιρμπίλη στην πυρηνική ενέργεια

Την αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόκριση της πυρηνικής ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών της Ε.Ε. εξέφρασε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στο συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για εθνικό και όχι ευρωπαϊκό θέμα.


"Σε σχέση με τα πυρηνικά, θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν θα θέλαμε να δούμε έναν πιο ισχυρό ρόλο στην πυρηνική ενέργεια. Η Ε.Ε. οφείλει να συγκεντρωθεί σε εκείνους τους τομείς που υπάρχει συμφωνία. Βασικά μας εργαλεία θα πρέπει να παραμείνουν οι δεσμευτικοί στόχοι για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων ρύπων και αύξησης

«Έκπληκτο» το ΥΠΟΙΚ από τη στάση της S&P

Την έκπληξή του για την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's να θέσει την Ελλάδα υπό παρακολούθηση, με αρνητική προδιάθεση, εξέφρασε το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για επιτυχίες στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά και των μεταρρυθμίσεων.


Το υπουργείο επισημαίνει ότι οι προειδοποιήσεις της S&P για νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στηρίζονται αποκλειστικά σε εξελίξεις εκτός Ελλάδος και, πιο συγκεκριμένα στον προτεινόμενο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism –ESM).

"Η απόφαση αποτελεί μια προσέγγιση της επίπτωσης του ESM στις αγορές, η οποία αγνοεί το

Αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη

Σε αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης σε δρόμους των δήμων Πυλαίας, Θεσσαλονίκης, Πανοράματος, Αγιου Παύλου και Χαλάστρας προχωράει, το μήνα Δεκέμβριο, η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.


Στόχος των εργασιών είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, "η βελτίωση και ποιοτική αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης σε περιοχές των προαναφερόμενων

«Χρησιμοποιήστε τα λύτρα για να βοηθήσετε τον κόσμο»

Μετά τον άντρα της, που συμπεριφέρθηκε με απίστευτη ανωτερότητα στους απαγωγείς του, και η Κατερίνα Παναγοπούλου επέδειξε την ίδια επιείκεια στους δράστες.


«Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανθρωποειδή, συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη ευγένεια σε εμένα και στον σύζυγο μου», δήλωσε η σύζυγος του εφοπλιστή που καταθέτει μέχρι αυτή την ώρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και ευχαρίστησε τους κατηγορουμένους που δεν πείραξαν τον άντρα της.

Η κ. Παναγοπούλου, που διαπραγματεύτηκε με τα μέλη του κυκλώματος και πέτυχε την απελευθέρωση του εφοπλιστή μετά την καταβολή των λύτρων, κατέθεσε ότι η φωνή που άκουγε στο τηλέφωνο δεν ανήκε στον Απόστολο Πετράκη, έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους, και ούτε

Συνελήφθη 22χρονος για την έκρηξη στο νυχτερινό κέντρο

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών παραπέμπεται ο 22χρονος από την Αλβανία που συνελήφθη για την έκρηξη στο κέντρο διασκέδασης στη Μαρίνα Αλίμου, χθες βράδυ στην παραλιακή.


Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Ο νεαρός είχε προσαχθεί ως ύποπτος από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στη συνέχεια συνελήφθη γιατί κατά την προανάκριση και τη δειγματοληψία που έγινε με

Δεμένα τα πλοία λόγω ανέμων

Ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου από Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ δεμένα μένουν τα σκάφη μικρού τύπου που εκτελούν δρομολόγια Παλούκια -Πειραιάς και Σελίνια -Πειραιάς.


Το πρωί δεν έγιναν τα προγραμματισμένα δρομολόγια των Flying Dolphin και 15 Flying Dolphin 19 για Αργοσαρωνικό, ενώ

Νέες προνομιακές τιμές ανακοίνωσε η Cosmote

Νέα μείωση κατά 20,7% των τελών τερματισμού κλήσεων στο δίκτυό της ανακοίνωσε η Cosmote. Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2011, το νέο μειωμένο τέλος τερματισμού της εταιρίας θα ανέρχεται πλέον σε 0,0495 ευρώ ανά λεπτό από 0,0624 ευρώ.


Με τη συνολική μείωση των τελών τερματισμού της Cosmote να

Έφοδος του ΣΕΠΕ στα γραφεία της Eurobank

Έφοδο στα γραφεία της Eurobank στη Νέα Ιωνία πραγματοποίησε χθες το απόγευμα εξαμελές κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με τη συνδρομή αστυνομικών, οι οποίοι απέκλεισαν τις εξόδους των γραφείων, μετά από σχετικές καταγγελίες περί παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.


Η έφοδος έγινε στις 19:00 και όπως διαπιστώθηκε, 150 υπάλληλοι που θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους το αργότερο έως τις 18:15, εργάζονταν κανονικά.

Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, μεταξύ των άλλων παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας εντοπίστηκε και εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή (αδήλωτη εργασία). Το τελικό πόρισμα του ελέγχου θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες και μετά την

Ανακαλούνται οχήματα Suzuki Swift

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων SUZUKI μοντέλα Swift 1.0L, 1.3L και 1.6L, 3θυρα και 5θυρα.


Η ανάκληση αφορά 4416 οχήματα, ηλικίας από 8 έως 11 χρόνων και με πανελλαδικό εύρος πλαισίων:

SWIFT 1.0L (SF310): Από TSMMAA44S00318174 έως TSMMAA44S00908098

Από TSMMAΒ44S00319333 έως TSMMAΒ44S00906523

SWIFT 1.3L (SF413): Από TSMMAA35S00319294 έως TSMMAA35S00896656

Σέρβιραν ζυμαρικά με... ποντίκια

Ένα κινέζικο εστιατόριο το οποίο εξυπηρετούσε μόνο με ντελίβερι έκλεισε προσωρινά όταν οι επιθεωρητές της υγειονομικής υπηρεσίας ανακάλυψαν ότι βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.


Στο εστιατόριο που βρίσκεται στο Έσεξ οι επιθεωρητές βρήκαν δύο ζωντανά ποντίκια μέσα σε μία σακούλα με ζυμαρικά. Μετά από εκτενή έλεγχο βρήκαν κι άλλο ένα ποντίκι κάτω από τους καταψύκτες.

Πέρα από τα τρωκτικά που υπήρχαν μέσα στη κουζίνα βρήκαν και μαγειρεμένα φαγητά σε κούτες

Το 55% της Βενετίας βρίσκεται κάτω από το νερό

Το φαινόμενο της παλίρροιας έχει πλήξει τη Βενετία, της οποίας το 55% της επιφάνειας βρίσκεται σήμερα κάτω από το νερό.


Λίγο πριν τα ξημερώματα ήχησαν οι σειρήνες για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους ότι η στάθμη των υδάτων ξεπέρασε τα 1,10 μέτρα και νωρίς το πρωί έφτασε τα 1,40 μέτρα πάνω από το μέσο όρο του επιπέδου της θάλασσας.

Οι αρχές της πόλης αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από την πλατεία του Αγίου Μάρκου τις ειδικές γέφυρες για την κυκλοφορία των πιστών επειδή υπάρχουν φόβοι να παρασυρθούν οι κατασκευές από τα νερά που έχουν πλημμυρίσει την πλατεία.

Η ασυνήθιστη αυτή κατάσταση προκλήθηκε από το συνδυασμό του φαινομένου της παλίρροιας και

Κατάθεση Παυλόπουλου για την υπόθεση Μιχαλολιάκου

Στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης, το 2001, σε βάρος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και νέου δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος.


Ο κ. Παυλόπουλος κλήθηκε με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης κατα το 2007..

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στην ενημέρωση που του είχε κάνει ο Μιχαλολιάκος, σχετικά με στοιχεία που είχε και "έδειχναν" προς συγκεκριμένη κατεύθυνση που δεν

Βρέθηκε πετρέλαιο στα νησιά Φώκλαντ

Βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε πετρέλαιο στα ανοιχτά των Νήσων Φώκλαντ στο Νότιο Ατλαντικό, για δεύτερη φορά φέτος.


Η Desire Petroleum επεσήμανε ότι θα διεξαγάγει έρευνες για να εκτιμηθεί πόσο σημαντική είναι η ανακάλυψη αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθούν περαιτέρω πετρελαϊκά κοιτάσματα στην περιοχή.

Οι έρευνες για πετρέλαιο στον υποθαλάσσιο χώρο των Νήσων Φώκλαντ -κατά τους Βρετανούς και Μαλβίνων – κατά τους

Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία τη στιγμή που το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών τους είναι πολύ χαμηλότερο από τα υπόλοιπα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της "αξιοπρέπειας και της τιμής".

Στην Ελλάδα "το 10% του πληθυσμού της αρνείται τον παθητικό ρόλο και διεκδικεί τη συμμετοχή του στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό στερέωμα της χώρας", επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Το 84% των ατόμων με αναπηρία βρίσκεται εκτός εργατικού δυναμικού, ενώ το μέσο οικογενειακό εισόδημα των οικογενειών που έχουν ένα μέλος με αναπηρία, είναι χαμηλότερο από των άλλων νοικοκυριών.

Το ύψος των παρεχόμενων προνοιακών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων είναι τόσο μικρό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις ανάγκες που απορρέουν από αυτή καθ΄ αυτή αναπηρία,

Kόψτε το τσιγάρο για να σας φτιάξει...το κέφι

Δεν ωφελείται μόνο η υγεία ενός ανθρώπου όταν εκείνος αποφασίζει να κόψει το τσιγάρο, αλλά ταυτόχρονα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, φτιάχνει και το κέφι του.

Η "ανακάλυψη" αυτή ανατρέπει την έως τώρα κοινή αντίληψη ότι το τσιγάρο βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι άνθρωποι που κόβουν το κάπνισμα εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης. Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Κρίστοφερ Κάλερ του Κέντρου Μελετών για το Αλκοόλ και τον Εθισμό της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Μπράουν, συστήνουν σε όσους φοβούνται να μην έχουν ενδοιασμούς, εξηγώντας πως η αποχή από το τσιγάρο δεν πρόκειται να είναι μια οδυνηρή ψυχολογική θυσία για χάρη μόνο της σωματικής υγείας.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 236 άνδρες και γυναίκες, ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο περισσότερο χρόνο απείχαν από το κάπνισμα, τόσο λιγότερα συμπτώματα αρνητικής ψυχικής

«Αναγκαίο κακό» θεωρείται πλέον το αυτοκίνητο

Ανέκαθεν το αυτοκίνητο θεωρείτο ως σύμβολο ελευθερίας και κοινωνικής καταξίωσης, σήμερα όμως, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το γαλλικό Κέντρο Κοινωνικών Μελετών, τα δεδομένα ανατρέπονται.


Το 2009, το 79% των Ευρωπαίων χαρακτήρισαν το αυτοκίνητο ως "αναγκαίο κακό" και "απαραίτητο" δίχως να προσθέτουν οποιοδήποτε άλλο χαρακτηρισμό που θα αναδείκνυε το αυτοκίνητο ως σύμβολο κοινωνικής επιτυχίας.

Σκοπός της έρευνας ήταν, βάσει των αποτελεσμάτων, να κατατεθούν προτάσεις ώστε οι αυτοκινητοβιομηχανίες να φροντίσουν με τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που θα παράγουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των Ευρωπαίων πολιτών και να αναζητηθούν νέοι τρόποι μετακίνησης για τους πολίτες της κάθε χώρας, πιο συμβατοί ενδεχομένως με τους νέους κανόνες για την

Γεωργιανός επιτέθηκε σε αστυνομικό

Ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τα πυρά αστυνομικού σήμερα στις 11:20 στην Καλλιθέα.


Το περιστατικό, σύμφωνα με την αστυνομία, συνέβη όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν να ελέγξουν τρία άτομα που θεώρησαν ύποπτα στη συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Πραξιτέλους στην Καλλιθέα. Κατά τη διενέργεια του ελέγχου ένας εκ των τριών, Γεωργιανός υπήκοος όπως γνωστοποιήθηκε από τις αρχές, τράβηξε πιστόλι με αποτέλεσμα ο αστυνομικός αμυνόμενος να κάνει χρήση του όπλου του και να τον τραυματίσει.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει σε ποια κατάσταση νοσηλεύεται ο τραυματίας,

Πιο κοντά σε εξέταση ακριβείας για την έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού

Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια εξέταση εγκεφάλου, η οποία μπορεί να διαγνώσει τον αυτισμό με μεγάλη ακρίβεια και αντικειμενικότητα, ένα επίτευγμα που μπορεί να βοηθήσει και στην καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτής της εγκεφαλικής διαταραχής, που συνήθως εμφανίζεται στην πρώιμη παιδική ηλικία.


Το τεστ, που χρησιμοποιεί μηχανήματα συμβατικής μαγνητικής απεικόνισης (MRI) και αποτελεί επίτευγμα της ομάδας του καθηγητή ψυχιατρικής Νίκολας Λάνγκε της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Εργαστηρίου Νευροστατιστικής του νοσοκομείου ΜακΛιν της Μασαχουσέτης, σε συνεργασία με ερευνητές του πανεπιστημίου της Γιούτα, παρουσιάστηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό για θέματα αυτισμού "Autism Research", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη βρετανική "Τέλεγκραφ".

Η νέα τεχνική επιτρέπει στους επιστήμονες να αναλύουν τον εγκέφαλο των νέων και να εντοπίζουν έγκαιρα νευρωνικά ίχνη που παραπέμπουν σε μελλοντικό αυτισμό. Οι ερευνητές συνέκριναν τους

Αλλάζουμε φίλους όταν αλλάζουμε και ενδιαφέροντα

Οι φιλίες των ανθρώπων χαρακτηρίζονται από το "σύνδρομο της κοινωνικής πεταλούδας", καθώς κυρίως διαλέγουμε φίλους με τους οποίους έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και χόμπι, τους οποίους όμως τείνουμε να αλλάζουμε, όταν μεταβάλλονται και τα ενδιαφέροντά μας με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.


Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Σαουθάμπτον και του Λονδίνου (Royal Holloway) και του Ινστιτούτου Ζωολογίας του Ζωολογικού Κήπου της βρετανικής πρωτεύουσας, υπό τον Τζον Μπράιντεν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Interface της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έχουν κοινούς ενθουσιασμούς για κάποιο πράγμα, δημιουργούν ισχυρούς φιλικούς δεσμούς, όμως αυτοί οι δεσμοί συχνά σπάνε, όταν τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων αλλάζουν, οπότε μαζί τους αλλάζουν και οι

Παράνομη η αφαίρεση τετραδίου με προσωπικές σημειώσεις μαθητή

Δεν μπορεί ένας καθηγητής να αφαιρέσει τετράδιο με προσωπικές σημειώσεις μαθητή χωρίς τη συγκατάθεσή του, αποφάνθηκε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Στην Αρχή προσέφυγαν δύο γονείς όταν ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου τους αρνήθηκε να επιστρέψει τα τετράδια σημειώσεων των παιδιών τους.

Μάλιστα η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων διέταξε όχι μόνο να επιστραφούν τα τετράδια αλλά και να

Έρχονται τα πρώτα χιόνια

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Ειδικότερα για αύριο αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Στην υπόλοιπη χώρα κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και απο το μεσημέρι πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται απο αργά το απόγευμα και απο τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6.

Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι 5 με 7 και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο 8 μποφόρ που αργότερα θα

Νευράκια; Φάτε ζάχαρη!

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε το αίμα να σας ανεβαίνει στο κεφάλι, φάτε μια κουταλιά ζάχαρη: μια νέα μελέτη υποδηλώνει πως είναι ό,τι χρειάζεται για να κατευνάσετε τον θυμό σας – τουλάχιστον προσωρινά.


Η μελέτη έδειξε πως όσοι πίνουν ένα ποτήρι λεμονάδα με ζάχαρη αντιδρούν λίγη ώρα αργότερα λιγότερο επιθετικά σε έναν ξένο που τους προκαλεί απ’ ό,τι όσοι πίνουν ένα ποτήρι με τεχνητό γλυκαντικό.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην γλυκόζη – στο σάκχαρο του αίματος, το οποίο παρέχει ενέργεια στον εγκέφαλο.

«Η αποφυγή των επιθετικών παρορμήσεων απαιτεί αυτοέλεγχο και ο αυτοέλεγχος θέλει πολλή ενέργεια. Η γλυκόζη παρέχει αυτή την ενέγεια στον εγκέφαλο», λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μπραντ Μπούσμαν, καθηγητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο. «Η μελέτη μας έδειξε ότι ένα ρόφημα με ζάχαρη παρέχει την παροδική "έκρηξη" ενέργειας που απαιτείται για να μην ξεσπάμε

Να αποσυρθούν άμεσα οι παλιοί λαμπτήρες πυρακτώσεως

Την άμεση απόσυρση των παλαιών λαμπτήρων πυρακτώσεως και την αντικατάσταση τους από σύγχρονους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, σε παγκόσμια κλίμακα, ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη με ανακοίνωση τους στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα στην Κανκούν του Μεξικού.

Ο ΟΗΕ κάνει λόγο, εκτός από την σημαντική μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, για εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως από τις χώρες που θα προχωρήσουν στην αλλαγή αυτή:

σαράντα μόνον κράτη διαθέτουν ήδη πρόγραμμα μετάβασης στην νέα τεχνολογία. Για να καλυφθούν οι παγκόσμιες ανάγκες για τεχνητό φωτισμό παράγονται περίπου το 8% του συνόλου του διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων αερίων του θερμοκηπίου της

Έχετε φυτά στον κήπο σας; Προσοχή τι καλλιεργείτε

Αν νομίζετε ότι ο μικρός κήπος που διατηρείτε με τόση φροντίδα στο πίσω μέρος της μονοκατοικίας σας είναι αθώος, σκεφτείτε το ξανά. Σύμφωνα με μια βρετανίδα ανθοκόμο και μελετήτρια των φυτών, η μικρή σας αυλή μπορεί να κρύβει θανατηφόρες παγίδες ακριβώς κάτω από τη μύτη σας. Η Εϊμι Στιούαρτ, συγγραφέας του βιβλίου «Wicked Ρlants: Τhe Α-Ζ of Ρlants that Κill, Μaim, Ιntoxicate or Οtherwise Οffend» («Σατανικά Φυτά»), υποστηρίζει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι είδους λουλούδια φυτεύουμε στον κήπο μας, γιατί μερικά από αυτά είναι ιδιαίτερα τοξικά και μπορεί κάποια στιγμή να απειλήσουν άμεσα την υγεία μας. Κατά την κυρία Στιούαρτ, η digitalis ή δακτυλίτιδα, ένα από τα πιο σπουδαία φαρμακευτικά ενδημικά φυτά της Ευρώπης και της Δυτικής Ασίας, είναι δηλητηριώδες φυτό σε όλα τα μέρη του, ως τις ρίζες και τα σπόρια. Φτάνει η κατανάλωση ελάχιστων γραμμαρίων φύλλων για να επιφέρει τον θάνατο.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και με τη δικέντρα ή

Διαμαρτυρία τριτέκων

Παράσταση διαμαρτυρίας κάνουν αυτή τη στιγμή εκπρόσωποι των συλλόγων τριτέκνων προκειμένου να καταθέσουν μια σειρά από αιτήματα όπως τη μη κατάργηση υφιστάμενων παροχών σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που θίγει τα δικαιώματα των γονέων και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα.


Οι τρίτεκνοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι συλλόγων από όλη τη χώρα όπως τα Τρίκαλα, η

Οδοντόκρεμες περιέχουν επικίνδυνο χημικό για έμβρυα

Ενα χημικό, η τρικλοζάνη, που περιέχεται σε πλήθος προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως οδοντόκρεμες και σαπούνια, συνδέεται με πρόκληση εγκεφαλικών βλαβών στα έμβρυα.

Την προειδοποίηση αυτή απευθύνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριδας προς τις εγκύους, αναφέροντας ότι υπάρχει περίπτωση, αν εκτίθενται στο χημικό, να θέσουν σε κίνδυνο το έμβρυο που κυοφορούν.

Η τρικλοζάνη είναι μια ισχυρή αντιβακτηριακή ουσία που αναπτύχθηκε πριν από περίπου μισό αιώνα. Περιέχεται σε πλήθος προϊόντων, όπως οι οδοντόκρεμες, τα αποσμητικά, τα υγρά σαπούνια για τα χέρια, τα υγρά απορρυπαντικά για πλύσιμο των ρούχων, ακόμη και σε κάποια παιχνίδια.

Ωστόσο έχουν υπάρξει φόβοι σχετικά με την επίδρασή της στην υγεία και είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίτερα εφέτος η αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDΑ) ανακοίνωσε ότι ξεκινά μεγάλη ανασκόπηση σχετικά με την ασφάλεια της τρικλοζάνης. Στο πλαίσιο της νέας μελέτης

Νέα πυρά κατά του ιδρυτή του Wikileaks από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ «είναι ένας πολιτικός ηθοποιός» αποφασισμένος να υπονομεύσει τη διεθνή διπλωματία θέτοντας σε κίνδυνο τις προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


"Δεν είναι δημοσιογράφος. Δεν κάνει αποκαλυπτική δημοσιογραφία. Είναι ένας πολιτικός ηθοποιός. Έχει πολιτική ατζέντα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Π.Τζ. Κρόουλι.

"Προσπαθεί να υπονομεύσει το διεθνές σύστημα που σε εμάς παρέχει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ουσιαστικά με άλλες κυβερνήσεις και να εργαστούμε σε πολύπλευρα ζητήματα και πάνω σε μια διμερή βάση να βοηθήσουμε στην επίλυση περιφερειακών και διεθνών θεμάτων",

Με υποβάθμιση απειλεί την Ελλάδα ο S&P

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε CreditWatch από ΒΒ+, εκτιμώντας ότι θα με τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης ενδέχεται να ζημιωθούν οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων.

Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας τοποθετήθηκε σε “CreditWatch” (καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης) με αρνητικές συνέπειες, από BB+, όπως ανακοίνωσε η Standard & Poor’s.

Η S&P υπογράμμισε ότι με τους νέους κανόνες αυξάνεται το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να στραφεί σε βάρος των ιδιωτών που κατέχουν κρατικά ομόλογα. "Πιστεύουμε ότι (το Ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης) θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στο κατά πόσο οι μη-κυβερνητικοί κάτοχοι κρατικού χρέους να πληρώνονται στο ακέραιο και εγκαίρως", δήλωσε ο αναλυτής της S&P, Moritz

2 πρόσθετοι όροι ΓΣΕΕ στον ΣΕΒ

Σε κινούμενη άμμο με σκληρές δημόσιες δηλώσεις και «κόκκινες γραμμές» συνεχίστηκε χθες η άτυπη διαπραγμάτευση γύρω από τις δρακόντειες προβλέψεις του Μνημονίου και τη διατήρηση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων.


Η κατ' αρχήν συμφωνία των κοινωνικών εταίρων με διαμεσολαβητή τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος, μοιάζει να υπέστη βελτιώσεις μετά την απόρριψη του σχεδίου από τη ΓΣΕΕ και την εμμονή της εργατικής πλευράς πάνω σε τρία θέματα, τα οποία ο πρόεδρος της εργατικής συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλος έθεσε ως «κόκκινες γραμμές» και συνόψισε ως ακολούθως:

1 καθολική ισχύ των κλαδικών συμβάσεων με ευθεία αμφισβήτηση του Μνημονίου τουλάχιστον σε αυτό το σημείο, κάτι που εν μέρει αποδέχεται ο ΣΕΒ.

2 Σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων μόνο στις εταιρείες όπου λειτουργεί σωματείο και με ευθύνη

Τα μελομακάρονα της Μαργιέττας

Υλικά που θα χρειαστείτε

1300 γρ λάδι

2750 γρ αλεύρι από το φούρνο της γειτονιάς σας

500 γρ ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1/2 λίτρο χυμό πορτοκαλιού

Κανέλλα

Γαρύφαλλα

15 γρ αμμωνία (4 κουταλάκια γλυκού)

15 γρ σόδα (4 κουταλάκια γλυκού)

Τριμμένο καρύδι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι
Βροχές στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά και από το απόγευμα και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και αυξημένες νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα λόγω Αφρικανικής σκόνης στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά στα βόρεια παράλια του νησιού η μέγιστη θα αγγίξει τους 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ., ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Αυξημένες νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί