www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Alter: Παραιτήσεις μελών του Δ.Σ.


Την ανασυγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου, μετά τη γνωστοποίηση των παραιτήσεων του κ. Βασίλειου Κοσμόπουλου και της κ. Χρυσαυγής Πεχλιβανίδου, ανακοίνωσε η «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ» (Alter Channel).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Βασιλείου Κοσμόπουλου τόσο από τη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας όσο και από την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, καθώς και η παραίτηση της κ. Χρυσαυγής Πεχλιβανίδου από την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ.

Ο κ. Κοσμόπουλος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εταιρεία ως Γενικός

EΣΡ: Πρόστιμα σε Novacinema 1 και Novacinema 3


Δύο πρόστιμα ύψους 15.000 ευρώ το καθένα επέβαλε σήμερα το ΕΣΡ στη Nova για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Novacinema 1 και Novacinema 3, με το αιτιολογικό της υποβάθμισης προγράμματος.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο επέβαλε την κύρωση κατά πλειοψηφία - μειοψήφισαν μόνο ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης και το μέλος Κώστας Στεφανάκης - για τη μετάδοση ταινιών πορνό, μετά τις 12 το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι τα δυο κανάλια είναι συνδρομητικά και επίσης η δορυφορική πλατφόρμα της Nova

Οικονομικά κίνητρα με στόχο την αναβάθμιση του κέντρου


Χορήγηση κινήτρων για αγοραπωλησίες ακινήτων, φοροπαλλαγές για την αποκατάσταση κατοικιών, αλλά και έκπτωση για επαγγελματίες που θα εγκαταστήσουν τα γραφεία τους σε περιοχές όπως το Γεράνι, ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο προβλέπουν μεταξύ άλλων οι δράσεις των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος για την αναβάθμιση του κέντρου.

Στόχος των υπουργείων είναι η επιστροφή των χαμένων χρήσεων και η εγκατάσταση νέων κατοίκων στις παραπάνω περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ενώ η δέσμη κινήτρων που ανακοινώθηκαν μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο αποβλέπουν αφενός στην αποκατάσταση κτιρίων και αφετέρου στην υποστήριξη των ιδιοκτησιών όσων επιθυμούν να

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΕΚΑΒ στο υπουργείο Υγείας


Στην αίθουσα τελετών του υπουργείου Υγείας, στο ισόγειο του κτιρίου, παραμένουν για δεύτερη μέρα εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων από αργίες και νυχτερινά από το Δεκέμβριο του 2010 έως σήμερα.

Πρόκειται κυρίως για πληρώματα ασθενοφόρων, τα μέλη των οποίων διεμήνυσαν στους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, ότι αν δεν πληρωθούν δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από το

Σύλληψη 24χρονου στη Γλυφάδα για κατοχή όπλων


Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε 24χρονος Ελληνας, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στη Γλυφάδα για κατοχή όπλων.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς εντοπίστηκε χθες από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής να κινείται ύποπτα στην περιοχή και μετά από έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο είχε επιβιβασθεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι με δύο κενούς γεμιστήρες, ένα περίστροφο 38mm, τέσσερις κενοί γεμιστήρες πυροβόλου όπλου, τύπου kalasnikov, 89

Διπλή καταδίκη της Τουρκίας από το ΕΔΑΔ


Στην καταδίκη της Τουρκίας για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι καθώς και για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δικαιώνοντας Τούρκους πολίτες και φοιτητές που είχαν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα εκδικάζοντας, σήμερα, τις προσφυγές των Γκαζιόγλου και άλλοι κατά Τουρκίας καθώς και Ακγκόλ και Γκολ κατά Τουρκίας, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε πλήρως στην πρώτη περίπτωση τους τούρκους πολίτες που διαδήλωσαν τον Οκτώβριο του 2003 στην Κωνσταντινούπολη διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στο Ιράκ και στη δεύτερη, τους φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν για

Επιχειρήσεις τεχνολογίας: Εως 30/6 οι προτάσεις για δύο χρηματοδοτικά εργαλεία


Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης των επιχειρήσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών μέσω του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» και του JEREMIE.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσαν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής προτάσεων για την επιλογή Ενδιάμεσων Εξειδικευμένων Φορέων που θα συμμετέχουν στην προώθηση και υλοποίηση των προϊόντων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capitals):

1. «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών στο στάδιο Σποράς» (Seed ICT Fund) και

2. «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών στο στάδιο Εκκίνησης» (Early Stage ICT Fund)».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2011.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κύριος σκοπός των δύο εργαλείων είναι η προσέλκυση αφενός πεπειραμένων ομάδων διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων και αφετέρου ιδιωτικών

Με διευρυμένο ωράριο 21 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία


Ανακοινώθηκαν από το ΥΠΠΟΤ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Συνολικά πρόκειται για 21 χώρους που αναλυτικά έχουν ως εξής:

1. Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Αθηνών (8.00-19.00)
2. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Θεσσαλονίκη (8.00-20.00, ΔΕΥΤΕΡΑ 13.30-20.00)
3. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (8.00-20.00)
4. Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων (8.00-20.00)
5. Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας (8.00-20.00)
6. Ι. Ναός της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Έβρου (είναι ανοικτός καθημερινά 7:00 έως 19:00 διότι λειτουργεί ως ενοριακός ναός)
7. Αρχαιολογική Συλλογή Γρεβενών (Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Παρασκευή: 8.30-15.00, Σάββατο-

Υπό κατάληψη η γ.γ. Διά Βίου Μάθησης

Υπό κατάληψη είναι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, στην οδό Αχαρνών, από εργαζόμενους στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Αίτημά τους η ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν στις 30

Αντίποινα ΗΠΑ για το «βέτο» Καραμανλή στην ΠΓΔΜ η εμπλοκή με τη βίζα, σύμφωνα με το Wikileaks


«Αντίποινα» τηςκυβέρνησης Μπους στην κυβέρνηση Καραµανλήγια το ΝΑΤΟΪΚΟ «βέτο»του Βουκουρεστίου απέναντι στην ΠΓΔΜ ήταν το «κόψιµο» της Ελλάδας από το πρόγραµµα visa - waiver (κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ) τον Οκτώβριο του 2008, την ώρα που επτά άλλες χώρες γίνονταν δεκτές.Όπως παραδέχεται σε τηλεγράφηµα που διέρρευσε από το Wikileaks ο αµερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, η οργή της κυβέρνησης Μπους «είναι αυτή που καθυστερεί την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραµµα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, προκύπτει ακόµη ότι ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να ψηφίσει τον Σεπτέµβριο του 2009 µε αµερικανική πίεση µια σειρά «αµφιλεγόµενων νοµικά συµφωνιών» -όπως τις χαρακτηρίζει η Ντ.Μπακογιάννη- για ανταλλαγή στοιχείων και έκδοση εγκληµατιών,

Κοντά στο λουκέτο το ΑΠΘ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ζήτησε χρήματα για να συνεχίσει την λειτουργία του το Πανεπιστήμιο.

Σημείωσε πως θα δοθούν στο ΑΠΘ 24 εκατομμύρια ευρώ, όταν οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες από 36 εκατομμύρια, υπογραμμίζοντας πως οι περικοπές

Έρχεται τεστ που δείχνει πόσο θα ζήσουμε!


Ένα τεστ αίματος που θα αποκαλύπτει πόσο γρήγορα γερνάει κανείς – και έτσι θα υπολογίζει σε αδρές γραμμές πόσο θα ζήσει - προγραμματίζεται να διατεθεί αργότερα εφέτος στην βρετανική αγορά.

Οι επικριτές του τεστ, που θα κοστίζει 700 δολάρια (495 ευρώ), υποστηρίζουν ότι η αμφιλεγόμενη νέα τεχνολογία ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, καθώς λ.χ. οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν να απαιτούν να γίνεται η εξέταση πριν προχωρήσουν στην σύναψη συμβολαίων.

Ωστόσο, οι υπέρμαχοί του αντιτείνουν ότι μπορεί να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες για πολλές αρρώστιες που σχετίζονται με το γήρας – από την καρδιοπάθεια έως το Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο.
Οι επιστήμονες που το επινόησαν, από την πλευρά τους, λένε ότι παρέχει τη δυνατότητα να διαπιστωθεί εάν η «βιολογική ηλικία» ενός ατόμου συμπίπτει με την χρονολογική του.

Το τεστ βασίζεται στην μέτρηση των άκρων των χρωμοσωμάτων, τα οποία λέγονται τελομερή. Το μήκος των τελομερών βραχύνεται καθώς γερνάμε και μελέτες έχουν δείξει πως όσοι έχουν τελομερή με μήκος μικρότερο από το φυσιολογικό, πεθαίνουν νεώτεροι απ’ ό,τι όσοι έχουν τελομερή με

Ληστεία με τραυματίες αστυνομικούς στο Παγκράτι

Ληστεία με τρεις τραυματίες αστυνομικούς σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Παγκράτι.

Όλα ξεκίνησαν από την οδό Εμπεδοκλέους όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους δράστες και ένας εξ αυτών τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε έναν αστυνομικό.

Ακολούθησε καταδίωξη και τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν.

Τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί ενώ

Στάσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς

Τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί και από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, πραγματοποιούν και την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Την Τετάρτη απεργεί όλο το προσωπικό στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους διαμαρτύρεται για την αύξηση των ωρών εργασίας από 30 σε 40 ώρες

Ο καιρός στις 17.05.2011


Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και στα ορεινά της Πελοποννήσου, περιμένουμε την Τρίτη 17 Μαίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 25 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 14 ως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 ως 22 στη Δυτική Ελλάδα, 17 ως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο, στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς από το μεσημέρι .

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 ως 24 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι από το μεσημέρι