www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τα Χριστούγεννα τα πρώτα τηλέφωνα με Windows 7


Τα Χριστούγεννα θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα οι πρώτες συσκευές με Windows Phone 7, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft με το οποίο η εταιρεία ελπίζει να ξαναμπεί στο παιχνίδι τη κινητής τηλεφωνίας και να κερδίσει το χαμένο έδαφος απέναντι στο iPhone της Apple, την πλατφόρμα

Στη Βουλή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ ετησίως και αρχής γενομένης από τον επόμενο χρόνο επιδιώκει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στο πλαίσιο της διαδικασίας της πρώτης ανάγνωσης

Ξέσπασε πόλεμος Νέας Δημοκρατίας - Κ. Μητσοτάκη

Σε πλήρη ρήξη ήρθαν η Νέα Δημοκρατία με τον επίτιμο πρόεδρο της. Στην ευθεία επίθεση του Κώστα Μητσοτάκη ο οποίος χαρακτήρισε δημόσια «λαϊκιστή» τον Αντώνη Σαμαρά, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με επίσημη ανακοίνωσή του παρομοίασε τον πρώην πρωθυπουργό με «ναυαγοσώστη του Παπανδρέου». Κλείνει μάλιστα την επιστολή με τη σκωπτική φράση «Καληνύχτα σας κ. Μητσοτάκη...»


Αφορμή της σύρραξης, οι σημερινές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Όσο δίκιο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε το υπάρχουν λεφτά, άλλο τόσο δίκιο έχει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λέει ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στο 2011. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής» δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Πρόσθεσε ακόμη πως αν ο πρόεδρος της Ν..Δ. συνεχίσει έτσι δεν θα γίνει ποτέ

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Αλογοσκούφη για τον ΟΤΕ

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία κατά του τότε υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, που αφορά στην πώληση του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom.


H δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή σχετικό υπόμνημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο απεστάλη στις δικαστικές αρχές τον περασμένο Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να συσταθεί εξεταστική

Ξεκινούν σεμινάρια επιμόρφωσης για τους δασκάλους των ολοήμερων

Σεμινάρια για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία ξεκινά του υπουργείο Παιδείας.


Όπως ανακοινώθηκε ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, υπέγραψε τις εγκυκλίους που αφορούν στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών κλάδων Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής - Δραματικής Τέχνης, Εικαστικών, Μουσικής καθώς και της Αγγλικής Γλώσσας (α’ και β’ τάξη δημοτικού) που απασχολούνται στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Οι επιμορφωτικές διημερίδες εντάσσονται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα)- Η Μετάβαση: Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων και δασκάλων στα δημοτικά σχολεία" και "Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η εκμάθηση της

Παραιτήθηκε ο Συγγελίδης από την προεδρία του Ολυμπιακού

Παραιτήθηκε από την προεδρία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ο Γιάννης Συγγελίδης, μετά τις σημερινές έντονες αποδοκιμασίες από φιλάθλους της ομάδας έξω από τα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας.


Το μεσημέρι περίπου 200 οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του συλλόγου και με συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση της διοίκησης το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την αντιδικία με την ομάδα πόλο. Αντιπροσωπεία οπαδών μπήκε στα γραφεία και κατέθεσε ψήφισμα στον γενικό γραμματέα Γιάννη Λάμπρου, χαρακτηρίζοντας "ουρανοκατέβατο πρόεδρο" τον Γιάννη Συγγελίδη και ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου μέχρι το ερχόμενο Σάββατο.

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των «ερυθρολεύκων» και κυρίως το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης, στην οποία οι παίκτες δεν έχουν ακόμη αρχίσει προπονήσεις, λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δημιούργησαν εκρηκτική

Ξεκίνησε η πρώτη δοκιμή εμβρυακών βλαστοκυττάρων σε ασθενείς

Την πρώτη επίσημη δοκιμή εμβρυακών βλαστοκυττάρων σε ασθενείς ξεκίνησαν Αμερικανοί επιστήμονες μετά την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η αμερικανική Υπηρεσία έδωσε την άδεια της στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Geron να εφαρμόσει την αμφιλεγόμενη μέθοδο σε ασθενείς που έχουν τραυματίσει την σπονδυλική τους στήλη.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε νοσοκομείο της Ατλάντα και η ασφάλεια της θεραπείας θα υποβληθεί σε ελέγχους.

"Η έναρξη της κλινικής δοκιμής GRNOPC1 είναι ένα σημαντικό βήμα για τις θεραπείες ανθρώπων που θα βασίζονται στα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα", ανακοίνωσε ο πρόεδρος του διοικητικού

Αυξημένες οι αιτήσεις για πτώχευση υποστηρίζει η ΕΒΕΘ

Τις 122 έφτασαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα τους πρώτους 9 μήνες του 2010, έναντι 71 το 2009. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπακατσέλος, επικαλούμενος σχετική έρευνα του ΕΒΕΘ.


Όπως επισημάνθηκε, για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο άρθρο 99 θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000

Ο Παναθηναϊκός κατήγγειλε τη σύμβαση για το Βοτανικό

Ένα ακριβώς χρόνο μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία διεκόπησαν οριστικά τα έργα κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό, η ΓΗΠΕΛ αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Δήμο Αθηναίων.


Η ΓΗΠΕΛ, η οποία είναι εταιρεία που «τρέχει» για τον Παναθηναϊκό το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για δύο λόγους. Επειδή δεν έχει ψηφιστεί ακόμα η νομοθετική ρύθμιση για το έργο, αλλά και για να κατοχυρωθούν τα νόμιμα δικαιώματα της «πράσινης» ΠΑΕ. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μορφή πίεσης προς την κυβέρνηση, για να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με την προοπτική κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό.

Με τη σημερινή εξέλιξη δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός εγκαταλείπει οριστικά το σχέδιο του Βοτανικού. Στο “τριφύλλι” θα περιμένουν την αντίδραση της κυβέρνησης και αν θα κατατεθεί νέα

Χωρίς νερό αύριο Τριανδρία, Νεάπολη και το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η διαρροή νερού από παλιό αγωγό στην Τριανδρία θα επηρεάσει αύριο, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, την ομαλή υδροδότηση περιοχών του δήμου αλλά και του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ), οι εργασίες αποκατάστασης της διαρροής απαιτούν τη διακοπή υδροδότησης του δήμου Τριανδρίας και της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Βενιζέλου, Ελευθερίας, Μεσολογγίου και στις παρακείμενες σε αυτές οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διακοπή νερού αύριο και στο δήμο Νεάπολης

Σε εργασίες επισκευής αγωγού λόγω διαρροής, επί της Μάρκου Μπότσαρη 81 του δήμου Νεάπολης, οφείλεται η προγραμματισμένη για αύριο διακοπή της υδροδότησης στις οδούς Ανδρέα Παπανδρέου,

Πόσους καφέδες ήπιατε σήμερα;

Η κατανάλωση καφέ έχει πιθανότατα ξεκινήσει από την βορειοανατολική Αφρική και από εκεί, περίπου στα μέσα του15ου αιώνα, έφτασε στην Ευρώπη. Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας χωρίς να πιείτε μία γουλιά από το αγαπημένο σας ρόφημα και μάλλον πράττετε σωστά.


Εξαιτίας της ευρείας κατανάλωσής του, ο καφές έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης πληθώρας μελετητών οι οποίοι θέλησαν να διερευνήσουν αν είναι τελικά ωφέλιμος ή όχι για την υγεία μας. Αν και ακόμα δεν υπάρχει σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα εντούτοις υπάρχουν κάποια πρώτα δείγματα. Ας δούμε λοιπόν τι έχει βρεθεί από την επιστημονική

Η Microsoft παρουσιάζει νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά

Ενάμισι χρόνο μετά την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για κινητά, η Microsoft παρουσιάζει τη τo Windows Phone 7, το οποίο ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία της εταιρείας να κατακτήσει την αγορά των smartphone.

Το νέο λογισμικό, εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο Windows Mobile, λανσάρεται σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη.

Οι πρώτες συσκευές από τις εταιρείες Samsung, LG και HTC αναμένονται στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν και η κινητή τηλεφωνία αντιστοιχεί μόλις στο 1% των ετήσιων εσόδων της Microsoft, το WP7 είναι «κεφαλαιώδους» σημασίας για την εταιρεία, εκτιμά ο αναλυτής της Morgan Stanley Άνταμ Χολτ.

Την ίδια γνώμη έχει και ο Ρέιμον Λάμας της IDC: «Σε μια κλίμακα από το ένα έως το δέκα, αυτό

Οι άνθρωποι με προβλήματα στην ακοή βλέπουν καλύτερα

Μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα ρίχνει φως στην αιτία που οι εκ γενετής κωφοί άνθρωποι συνήθως βλέπουν καλύτερα, ενώ μερικοί μάλιστα έχουν σούπερ-όραση.


Αυτό το πετυχαίνουν, όπως φαίνεται, καθώς η περιοχή του εγκεφάλου που κανονικά ασχολείται με την ακοή, αναλαμβάνει νέα καθήκοντα, ασχολούμενη πλέον με την όραση. Αυτή η νευρωνική «αναδιάταξη» βελτιώνει κυρίως την περιφερειακή όραση των κωφών ανθρώπων.

Η μελέτη, υπό τον καθηγητή Στέφεν Λόμπερ του Κέντρου για τον Εγκέφαλο και το Νου, καθώς επίσης του Τμήματος Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης “Nature Neuroscience”, σύμφωνα με το BBC, βασίστηκε σε πειράματα σε εκ γενετής κωφές γάτες. Η έρευνα έδειξε ότι ο εγκέφαλος, χάρη στην

Ανακαλύφθηκαν τα γονίδια που επηρεάζουν τον σωματότυπο

Δεκάδες γονίδια που φαίνεται να παίζουν ρόλο στον σωματότυπο των ανθρώπων, κυρίως των παχύσαρκων γυναικών, ανακάλυψε μία μεγάλη διεθνής ομάδα επιστημόνων (μεταξύ αυτών και Έλληνες).


Τα γονίδια αυτά, μεταξύ άλλων, καθορίζουν αν το σώμα τους θα έχει σχήμα "αχλαδιού" (πιο πολύ λίπος στους γοφούς) ή "μήλου" (περισσότερο λίπος στη μέση).

Επειδή η εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος επηρεάζει παθήσεις όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια, η ανακάλυψη μπορεί να ρίξει περισσότερο φως σε αυτές τις καταστάσεις και ακόμα να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, ειδικά της εντοπισμένης σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η μελέτη από 400 επιστήμονες προερχόμενους από 280 ερευνητικά ινστιτούτα πολλών χωρών, με επικεφαλής ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Βρετανίας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", σύμφωνα με το BBC και το

Ως το τέλος του 2010 κλειστή η γραμμή Αττική – Μοναστηράκι

Μέχρι το τέλος του 2010 θα διαρκέσει η διακοπή των δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) στο τμήμα ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ - ΑΤΤΙΚΗ.


Ο ΟΑΣΑ για να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό, προβαίνει σε διορθωτική ρύθμιση υπέρ των κατόχων των μηνιαίων καρτών αποκλειστικής χρήσης ΗΣΑΠ, ώστε αυτές να

Φάβα Σαντορίνης: Κατοχυρώθηκε ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης

H φάβα Σαντορίνης συμπεριλαμβάνεται πλέον, μαζί με άλλα επτά ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, στον κοινοτικό κατάλογο των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΟΠ και ΠΓΕ).
Η φάβα Σαντορίνης κατοχυρώθηκε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Μέχρι τώρα, μαζί με τη φάβα Σαντορίνης, έχουν καταχωρηθεί στον κοινοτικό κατάλογο των ΠΟΠ και ΠΓΕ αγροτικών προϊόντων συνολικά

Ξεκινά ο ΟΤΕ το δικό του δίκτυο οπτικών ινών

Ταχύτητες λήψης δεδομένων που θα φτάνουν τα 50 Mbps υπόσχεται για τους συνδρομητές του που θα καλύπτονται από το υπό κατασκευή δίκτυο οπτικών ινών υπόσχεται ο ΟΤΕ.


Ο οργανισμός ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη κατασκευής του δικτύου με οπτικές ίνες που θα φτάνουν ως τα "Καφάο". Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στους Δήμους Ζωγράφου στην Αττική, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Ξάνθης στη Θράκη και Σερρών στη Μακεδονία και με την ολοκλήρωσή τους θα καλύπτονται 125.000 πελάτε του ΟΤΕ, επιχειρήσεις και οικιακοί χρήστες.

Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί ο ΟΤΕ δηλώνει πως θα προχωρήσει και στην τοποθέτηση οπτικών ινών που θα φτάνουν ως το κτίριο του συνδρομητή (Fiber To The Building,

Δεν στηρίζει Μίχα ο Παναγιώτης Φασούλας

Σοβαρές αιχμές κατά του Γιάννη Μίχα και της διασπαστικής στάσης που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών διατύπωσε ο Παναγιώτης Φασούλας, καταλογίζοντας στον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά τακτική «αποκλεισμών» ακόμη και στην Περιφέρεια Αττικής. Τον κατηγορεί, μάλιστα, για προσπάθεια εξοστρακισμού του από τον Πειραιά.


"Είναι αντρικό να στηρίζεις έναν άνθρωπο ο οποίος βγαίνει παντού και προσπαθεί να σε κόψει από παντού; Στην πολιτική κινούμαι κι από το συναίσθημα. Δεν είναι δυνατό να ξεπεράσω να προσωπικά μου συναισθήματα, όταν κάποιος με κόβει από παντού, εγώ να λέω 'σε στηρίζω', γιατί είναι τουλάχιστον υποκριτικό", δήλωσε ο Παναγιώτης Φασούλας, μιλώντας στον

Καταρρέει ο κύκλος του νερού στον πλανήτη

Μειώνεται η εξάτμιση του νερού στην ατμόσφαιρα σε σχέση με πριν δώδεκα χρόνια, όταν έφτασε στα ανώτατα επίπεδα, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο κύκλος του νερού στον πλανήτη έχει φτάσει στα όριά του, σύμφωνα με την αμερικανική επιθεώρηση Nature.


Σύμφωνα με έρευνες του Ινστιτούτου Βιογεωχημίας Μαξ Πλανκ στην Ιένα της Γερμανίας τα επίπεδα της ποσότητας των υδρατμών που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα αυξάνονταν μέχρι το 1998 και στη συνέχεια κατέγραψαν καθοδική πορεία.

Σε ορισμένες περιοχές, η άνοδος της θερμοκρασίας τράβηξε όλο το νερό από το έδαφος και οι βροχές το επέστρεψαν αλλού, αφήνοντας ορισμένες περιοχές, όπως η Αυστραλία, εντελώς ξερές, σύμφωνα με τον καθηγητή Στέφεν Ράνινγκ του πανεπιστημίου της Μοντάνα, στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος εξηγεί ότι καθώς η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας έχει ανέβει, η ατμόσφαιρα μπορεί να κατακρατήσει περισσότερο νερό, παγιδεύοντάς το. Η εξέλιξη αυτή αφήνει λιγότερο νερό στο έδαφος, για τη διατήρηση του κύκλου ύδατος. “Υπάρχει ζήτηση, αλλά δεν υπάρχει προσφορά”, λέει ο

Διαμαρτυρία για τη διακοπή φυσικού αερίου σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία για τη διακοπή φυσικού αερίου σε σχολεία, πραγματοποίησαν, σήμερα, υποψήφιοι αυτοδιοικητικών σχημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΠΑ (Εταιρίας Παροχής Αερίου), στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου με Μπότσαρη και ζήτησαν την άμεση επανασύνδεση «γιατί οι μαθητές ξεπαγιάζουν στις αίθουσες».


Η παροχή φυσικού αερίου έχει διακοπεί σε πάνω από 20 σχολεία της Θεσσαλονίκης, λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών. Το 14ο γυμνάσιο χρωστάει περίπου 17 χιλιάδες ευρώ. Ανάλογες είναι οι οφειλές και άλλων σχολικών εγκαταστάσεων.

"Η διακοπή του φυσικού αερίου είναι ντροπή. Δε μπορεί τα σχολεία να αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις, ούτε οι μαθητές να ξεπαγιάζουν στις αίθουσες διδασκαλίας", δήλωσε ο υποψήφιος

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν γνώριζε για την κρίση η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη διέψευσε δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ και ειδικά του Δ. Αβραμόπουλου, σημειώνοντας ότι επί κυβερνήσεως Ν.Δ. η ίδια δεν είχε στοιχεία που να προειδοποιούν για τη δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας.

Στο ερώτημα εάν και εκείνη γνώριζε τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η ελληνική οικονομία -με αφορμή τη δήλωση του πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι είχε προειδοποιήσει σχετικά τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή- η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι "εγώ δεν είχα τέτοια αίσθηση, δεν είχα τέτοια στοιχεία".

Άφησε , μάλιστα, αιχμές κατά του κ. Αβραμόπουλου, λέγοντας ότι τρεις είναι οι τομείς όπου υπάρχουν "μαύρες τρύπες": η Υγεία, οι ΔΕΚΟ και η Αυτοδιοίκηση. Όπως

Αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη

Ένας μικρός αστεροειδής θα περάσει κατά πάσα πιθανότητα πολύ κοντά από τη Γη αύριο, 12 Οκτωβρίου.


Αστρονόμοι παρακολουθούν το αντικείμενο, που αποκαλείται 2010 TD54. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδέχεται να περάσει δίπλα από τη Γη σε απόσταση μεταξύ 52.000 και 64.000 χιλιομέτρων, αύριο Τρίτη, 12 Οκτωβρίου.

Η ιστοσελίδα του IAU Minor Planet Center επισημαίνει ότι το αντικείμενο πλησιάζει με ταχύτητα 0,0003 AU. Το μέγεθός του δεν έχει

Απογραφή δικαιούχων από τον ΟΕΚ

Σε απογραφή όσων δικαιούνται στέγη σε πέντε περιοχές της χώρας προχωρά ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, προκειμένου στη συνέχεια να συμμετάσχουν σε κλήρωση των εργατικών κατοικιών.


Από σήμερα, 11 Οκτωβρίου, έως και την 31η Δεκεμβρίου 2010, οι δικαιούχοι του Οργανισμού μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στις κληρώσεις των κατοικιών.

Η απογραφή θα γίνει από τα περιφερειακά γραφεία του ΟΕΚ, από τα οποία μπορούν να παραλάβουν, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι τα απογραφικά δελτία.

Ειδικότερα η απογραφή θα γίνει:

- Στην Αξιούπολη του Νομού Κιλκίς για την κλήρωση 25 εργατικών κατοικιών που κατασκευάζονται στον οικισμό "Αξιούπολη Ι"

- Στη Νιγρίτα Σερρών για την κλήρωση 28 εργατικών κατοικιών που κατασκευάζονται στον οικισμό "Νιγρίτα Ι"

- Στην Ελευθερούπολη του Νομού Καβάλας για την κλήρωση 24 εργατικών κατοικιών που

Χωρίς ταχυδρομικά τέλη οι παραγγελίες από το βρετανικό Amazon

Μηδενικά έξοδα αποστολής για όσες παραγγελίες γίνονται από διάφορες χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, προσφέρει πλέον το βρετανικό online κατάστημα του Amazon.


Ως προϋποθέσεις για την απαλλαγή από τα έξοδα αποστολής τίθενται:

α) αγορά προϊόντων συνολικής αξίας 25 λιρών (περίπου 30 ευρώ)

β) τα προϊόντα που αγοράζονται να διατίθενται από το ίδιο το Amazon και όχι από το Amazon

Κάμψη οικονομικών δεικτών για τις χώρες του ΟΟΣΑ τον Αύγουστο

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) οι ηγετικοί δείκτες του για όλες τις χώρες μέλη υποχώρησαν από 103,0 τον Ιούλιο σε 102,9 τον Αύγουστο.


Ειδικότερα :

Ο ηγετικός δείκτης για την ομάδα χωρών G7 παρέμεινε αμετάβλητος στις 103 μονάδες.

Οι ηγετικοί δείκτες για όλες ωστόσο τις χώρες του ΟΟΣΑ δείχνουν επιβράδυνση της οικονομικής

Τυχερά παιχνίδια: Κάθε χώρα κι άλλο μοντέλο

Μπερδεμένα είναι τα πράγματα στην Ευρώπη, σχετικά με το νομικό πλαίσιο των τυχερών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, εφαρμόζονται διαφορετικά μοντέλα από χώρα σε χώρα με αποτέλεσμα να επικρατεί κομφούζιο και όχι μία κοινή γραμμή.


Να υπενθυμίσουμε ότι στην αμερικανική αγορά το παιχνίδι μέσω Διαδικτύου, ενώ τελούσε υπό περιοριστικό νόμο, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία απελευθέρωσης, με προτεργάτη τον Δημοκρατικό Μπάρνεϊ Φρανκ. Οι απαγορευτικές πρακτικές φραγής που εφάρμοσαν οι αμερικανικές αρχές, δεν είχαν και τα επιθυμητά αποτελέσματα, ούτε στον περιορισμό των παικτών ούτε και στην ενίσχυση των κρατικών εσόδων.

Αναλυτικά τι ισχύει στις χώρες της Ευρώπης:

Αυστρία: Παρέχει άδειες σε εταιρείες για ό,τι αφορά το Στοίχημα, όμως διατηρεί περιορισμούς για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια που έχουν να κάνουν με καζίνο.

Βέλγιο: Προχωρεί σε μεταρρύθμιση με στόχο την αδειοδότηση της παροχής των διαδικτυακών αγορών.

Βουλγαρία: Η νομοθεσία προβλέπει μία ρυθμιζόμενη αγορά μέσω ενός συστήματος αδειών παροχής

Μέσα μεταφοράς: 106 χλμ. νέες γραμμές

Νέες γραμμές τραμ, ενίσχυση του δικτύου του προαστιακού και τέταρτη γραμμή του μετρό στη διαδρομή Γαλάτσι-κέντρο-Μαρούσι, που μελετάται να φτάσει ώς τη Λυκόβρυση, περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Οργανισμού Αθήνας για το κυκλοφοριακό, που θεωρούνται αντιστάθμισμα για το «ψαλίδισμα» των νέων αυτοκινητόδρομων της Αττικής.


Πρόκειται για ένα πακέτο έργων που θα περιλαμβάνονται στο νέο Ρυθμιστικό της Αττικής, το οποίο θα παρουσιαστεί ώς το τέλος του χρόνου. Αφορά 106 χλμ. νέων γραμμών, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2,2 δισ. ευρώ, που θα αυξήσουν κατά 50% το σημερινό δίκτυο των μέσων

Τιμές-καρμπόν σε βασικά είδη σούπερ μάρκετ

Τιµές-καρµπόν καταγράφονται σε ίδια προϊόντα που πωλούνται στα ράφια διαφορετικών σούπερ µάρκετ. Ο έλληνας καταναλωτής είναι εγκλωβισµένος σε µια αγορά στην οποία κάθε άλλο παρά λειτουργεί ο ανταγωνισµός.

Ταυτόχρονα είναι αναγκασµένος να πληρώνει και ακριβότερα σε σχέση µε τους άλλους Ευρωπαίους τα ίδια προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών που πωλούνται στην Ελλάδα.


Η έρευνα που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ», µε βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιµών, σε 6 µεγάλες αλυσίδες, είναι αποκαλυπτική και δείχνει ότι ο ανταγωνισµός δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε στην ελληνική αγορά. Εξετάζοντας τις τιµές 29 βασικών προϊόντων, τα οποία επελέγησαν τυχαία, προκύπτει ότι οι καταναλωτές που θα θελήσουν να τα αγοράσουν µε δυσκολία θα βρουν αξιοσηµείωτες διαφορές στις τιµές ανάµεσα στις έξι αλυσίδες σούπερ µάρκετ. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι τιµές είναι ακριβώς ίδιες. Ενδεικτικά, το ψωµί του τοστ συγκεκριµένης εταιρείας στα 3 από τα 6 σούπερ µάρκετ είχε τιµή 2,73 ευρώ, στα δύο σούπερ µάρκετ κόστιζε 2,72, ενώ µόνο σε ένα η διάφορα της τιµής ήταν οριακά υψηλότερη, στα 2,87 ευρώ. Ενα κιλό αλεύρι αντίστοιχα είχε την ίδια τιµή, 1,15 ευρώ, στα 5 από τα 6 σούπερ µάρκετ, ενώ επίσης ένα πακέτο µπισκότα είχε την ίδια ακριβώς τιµή, 1,05 ευρώ, στα 4 από τα 6 σούπερ µάρκετ. Οµως ακόµα και σε είδη που οι τιµές τους δεν είναι ακριβώς οι ίδιες, η διαφορά τις

ΕΣΠΑ: Επιταχύνεται η σύνταξη του Κτηματολογίου

Στην επιτάχυνση της σύνταξης του Κτηματολογίου στην υπόλοιπη χώρα και την επέκταση των έργων υποδομής που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της τρίτης προγραμματικής περιόδου 2000-2006 (Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης), αφορά η πρόσκληση που απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κτηματολόγιο ΑΕ, για τον προσδιορισμό δράσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συγχρηματοδότησης στο πλαίσιο της τέταρτης προγραμματικής περιόδου 2007-2013 (ΕΣΠΑ).

Η Κτηματολόγιο ΑΕ ήδη έχει σχεδιάσει την υλοποίηση έργων τα οποία θα κατατεθούν εντός του μήνα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, τα οποία αφορούν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη διευκόλυνση των συναλλαγών των πολιτών με το

Παρέμβαση Ανδρέα Λοβέρδου για τη χορήγηση ειδικών υποδημάτων στους διαβητικούς από το ΙΚΑ

Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος το γεγονός ότι το ΙΚΑ εκτίμησε ότι ο ακρωτηριασμός ασθενών με διαβήτη κοστίζει λιγότερο από ό,τι τα ειδικά παπούτσια με τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές της ασθένειας.

Ο υπουργός ζήτησε την άµεση επίλυση του ζητήµατος από τη διοίκηση του ΙΚΑ και εντός των ηµερών αναµένεται απάντηση στο πάγιο αίτηµα των ασθενών µε διαβήτη να καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο το κόστος αγοράς των ειδικών παπουτσιών. Οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν από 300 έως 450 ευρώ από την τσέπη τους για την αγορά αυτών των ειδικών υποδηµάτων, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Το ζήτηµα της κάλυψης των δαπανών από το ασφαλιστικό ταµείο για την αγορά των υποδηµάτων προέκυψε µετά τη δηµοσιοποίηση απορριπτικής επιστολής από τις διοικητικές υπηρεσίες του Ταµείου προς τον σύλλογο των ασθενών, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατέληγε στο συµπέρασµα πως ο

Για κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι δάσκαλοι της χώρας

Συνεδριάζουν σήμερα οι εκπρόσωποι των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας, με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία, με κύριο ζήτημα το μισθολογικό.

Όπως είπε στην εισήγηση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης, οι εκπαιδευτικοί στην χώρα μας είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι με μισθούς από 1.000-1.400 ευρώ. Πέρυσι περικόπηκαν 100 ευρώ μηνιαίως, όσα ήταν και αυτά που κέρδισαν μετά την πολυήμερη απεργία του 2006.

Ο κ. Μπράτης, μάλιστα, πρότεινε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 25 Οκτωβρίου, με κυρίαρχο αίτημα αξιοπρεπείς αποδοχές στον δάσκαλο.

«Η κυβέρνηση» είπε «πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν θα επιτρέψουν καμιά περικοπή στις αποδοχές τους, αλλά θα αγωνιστούν και θα διεκδικήσουν ένα πραγματικό ενιαίο

«Financial Times» Οι ΗΠΑ πίεσαν την Ευρώπη να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα και άλλα μέλη της ευρωζώνης

Οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τη δημιουργία πακέτων στήριξης τόσο της Ελλάδας όσο και γενικότερα των μελών της ζώνης του ευρώ οφείλονται εν μέρει και στις ισχυρές πιέσεις των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχούσε έντονα για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης από την αδυναμία της Ευρώπης να αναλάβει γρήγορα δράση, όπως τουλάχιστον αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Financial Times».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα με τον τίτλο «Πώς η Ουάσινγκτον πίεσε την Ευρώπη να σώσει το ευρώ», ανώτατοι αξιωματούχοι από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ πραγματοποίησαν δύο συναντήσεις-«κλειδιά» στην Ουάσινγκτον, στα τέλη Απριλίου, στις οποίες καθόρισαν το πλαίσιο για

Η Εθνική ανοίγει την πόρτα στις αγορές

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ τις πηγές της διεθνούς χρηματοδότησης επιχειρεί η Εθνική Τράπεζα με την ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 1,8 δισ. ευρώ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες καλύπτεται με επιτυχία. Πρόκειται για εξέλιξη που αναμένεται να έχει θετικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, που μέχρι τώρα είναι αποκλεισμένες από το διεθνές χρήμα.


Σήμερα ολοκληρώνεται η περίοδος αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και σύμφωνα με πληροφορίες η κάλυψή του θα είναι επιτυχής, χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση των εγγυητριών τραπεζών, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη εμπιστοσύνης των ξένων αγορών προς τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Οπως δήλωσε χθες από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης, «με την αύξηση κεφαλαίου η Εθνική Τράπεζα αποκτά τη δυνατότητα του σταδιακού, ζητούμενο για όλες τις τράπεζες, απεγκλωβισμού από τη μοναδική πηγή δανεισμού, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές όταν οι ξένες τράπεζες θα αρχίσουν να δανείζουν τις ελληνικές, ανεξάρτητα από

Πράσινο φως για νέες µεταφορικές εταιρείες

ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ της απαραίτητης εγκυκλίου, που εξειδικεύει την εφαρµογή του νόµου για την απελευθέρωση των οδικών εµπορευµατικών µεταφορών και ανάβει το «πράσινο φως» για τη σύσταση εντός τριών µηνών νέων µεταφορικών εταιρειών από τους ήδη υπάρχοντες 33.000 µεταφορείς, προχώρησε το υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων.


Η εγκύκλιος περιγράφει λεπτοµερώς τη διαδικασία έκδοσης των νέων αδειών οδικών µεταφορών από το καλοκαίρι του 2013, ενώ για το διάστηµα που µεσολαβεί προσδιορίζει όλα τα βήµατα που απαιτούνται για την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία µεταφορικών εταιρειών από τους σηµερινούς ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δηµόσιας Χρήσης.

«Η εγκύκλιος σηµατοδοτεί ότι η απελευθέρωση του κλάδου αποτελεί πλέον µέρος της ελληνικής πραγµατικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου Υποδοµών,

Γεννήθηκε παιδί από έμβρυο που καταψύχθηκε 20 χρόνια πριν!

ΤΟ 1990 καταψύχθηκε ένα έμβρυο. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, από αυτό το έμβρυο γεννήθηκε ένα υγιέστατο μωρό. Η κρυοσυντήρηση εμβρύων δίνει τώρα χρονικό περιθώριο στις γυναίκες που θέλουν να αναβάλουν για μερικά ακόμη χρόνια τη μητρότητα.


Η 42χρονη μητέρα έκανε δέκα χρόνια ανεπιτυχείς προσπάθειες να κάνει παιδί. Πέρυσι όμως της δόθηκε το έμβρυο και τον περασμένο Μάιο έφερε στη ζωή ένα αγοράκι. Το μωρό προήλθε από μία ομάδα πέντε εμβρύων που είχαν καταψυχθεί πριν από 20 χρόνια, τα οποία είχε δωρίσει ένα ζευγάρι που δεν τα χρειαζόταν, αφού εκείνοι κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση. Αν και έχουν μεγάλη διαφορά, τα δύο παιδιά είναι αδέλφια. Για 16 χρόνια, τα έμβρυα ήταν διαθέσιμα για «υιοθεσία», μέχρι που τελικά βρέθηκαν πως είναι συμβατά με τη γυναίκα και τον σύζυγό της, οι οποίοι ακολούθησαν τη θεραπεία στην Αμερική. «Εκανε θεραπεία από το 2000. Είναι επίμονη γυναίκα», δήλωσε στους

Φοροκάρτα χωρίς όνοµα

Σε µια υπεραπλουστευµένη µορφή φοροκάρτας προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών προκειµένου να ξεπεράσει σκοπέλους που συνδέονται µε την προστασία προσωπικών δεδοµένων. Ετσι, εγκαταλείπονται τα σχέδια για αναγραφή του ονοµατεπώνυµου και του αριθµού φορολογικού µητρώου, και στις φοροκάρτες που θα κάνουν πρεµιέρα στις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει µόνο ένας αριθµός.


«Δεν θα έχουν ούτε ΑΦΜ, ούτε όνοµα, αλλά µόνο έναν αύξοντα αριθµό, τον οποίο µόνο το υπουργείο Οικονοµικών θα µπορεί να ταυτίσει µε πρόσωπο», λέει στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων, Διοµήδης Σπινέλλης, που βρίσκεται σε στενή συνεργασία µε τους τραπεζίτες για να κλείσει άµεσα η τελική συµφωνία.

Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει υπουργείο Οικονοµικών και τραπεζίτες αφορά την ενεργοποίηση των καρτών µε τρία απλά βήµατα:

1 Οι πολίτες, χωρίς κόστος, προµηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα µέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους και οι αποδείξεις θα «περνάνε» απευθείας στη ΓΓΠΣ για τη σύνδεση µε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Στη µία όψη της κάρτας περιλαµβάνεται

Πάνω από τα 1,40 δολάρια ανεβαίνει το ευρώ

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των οκτώ τελευταίων μηνών, ενισχύεται σήμερα το ευρώ, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για την αμερικανική αγορά εργασίας και την αποτυχία να βρεθεί λύση για το θέμα των ανισορροπιών στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα.


Συγκεκριμένα, το ευρώ ανήλθε έως το 1,4011 δολάρια, για να υποχωρήσει αργότερα στο 1,3964 δολάρια, από 1,3912 αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Οκτωβρίου το ευρώ είχε σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Ιανουαρίου, στα 1,4029 δολάρια.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο υποχωρήσε στα 82,01 γεν, από 82,07 την Παρασκευή, ενώ το ευρώ ενισχύθηκε στα 114,61 από 114,19.

Ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ, του γεν, του ελβετικού φράγκου, της στερλίνας, του δολαρίου Κανάδα και της σουηδικής κορώνας,

Μπακογιάννη: «Νέο κόμμα μέχρι τον προϋπολογισμό»

Την ίδρυση νέου κόμματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη  καθώς όπως δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής στον Βήμα 99,5 αυτό θα γίνει «μέχρι τον προϋπολογισμό». Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε, επίσης, ότι επί κυβερνήσεως ΝΔ η ίδια δεν είχε στοιχεία που να προειδοποιούν για τη δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας.

Απογοήτευση για την Κυβέρνηση

Η απαισιοδοξία των Ελλήνων για την Οικονομία, αλλά και η απογοήτευσή τους από το πολιτικό σύστημα κυριαρχούν στο Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή».


Πενήντα οκτώ στους εκατό εκτιμούν πως η θέση της χώρας μέσα σε έναν χρόνο έγινε πιο αδύνατη στο εξωτερικό απ’ ότι πριν, 26 στους εκατό πιστεύουν πως παρέμεινε ίδια και μόλις 14 στους εκατό λένε πως η χώρα τον τελευταίο χρόνο έγινε πιο ισχυρή.

Εβδομήντα στους εκατό απαντούν πως τους τελευταίους 12 μήνες η προσωπική τους οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε , 22 στους εκατό πως έμεινε ίδια, ενώ μόλις δύο στους εκατό απαντούν πως

«Κανένας κίνδυνος για τις συντάξεις του ΙΚΑ το 2010»

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις συντάξεις του 2010, ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.


Απέδωσε το θόρυβο περί αδυναμίας του ΙΚΑ να καταβάλλει τις συντάξεις, στο γεγονός ότι το Ίδρυμα άρχισε να εισπράττει τα χρέη των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ.

Πρόσθεσε ότι χρήματα υπάρχουν και διαβεβαίωσε ότι το Ίδρυμα έχει τον τρόπο να χρηματοδοτηθεί από άλλες πηγές όπως ομόλογα.

Επισήμανε επίσης με έμφαση ότι «κινούμαστε στα πλαίσια του προϋ πολογισμού και διασφαλίζονται

Βιομετρικά ίχνη από τα...αυτιά

Μια πρωτότυπη μέθοδο αναγνώρισης των ανθρώπων, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά στα αεροδρόμια, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές. Πρόκειται για τα βιομετρικά ίχνη των αυτιών μας, τα οποία θα φτιάχνουν ένα μοναδικό «αποτύπωμα», περισσότερο ακριβές από τα δακτυλικά αποτυπώματα και την ίριδα των ματιών.


Οι επιστήμονες της Σχολής Ηλεκτρονικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, υπό τον καθηγητή Μαρκ Νίξον, παρουσίασαν τη νέα τεχνολογία στην 4η Διεθνή Συνδιάσκεψη Βιομετρικής, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ".

Η νέα μέθοδος μπορεί να καταγράψει και να αναλύσει τις παραμικρές διαφορές σε ένα ανθρώπινο αυτί, δημιουργώντας έτσι ένα ξεχωριστό "ωτο-αποτύπωμα" για κάθε άνθρωπο.

Για πρώτη φορά ο Νίξον είχε προτείνει το 1999 ότι τα αυτιά μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστο

Πάνω από δύο ώρες μπροστά στην οθόνη βλάπτουν σοβαρά τα παιδιά

Νέα μελέτη προειδοποιεί ότι η έκθεση για περισσότερες από δύο ώρες στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή επηρεάζουν αρνητικά τη συμπεριφορά των παιδιών.


Σύμφωνα με την μελέτη του βρετανικού πανεπιστημίου του Μπρίστολ που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (Pediatrics), τα παιδιά που παρακολουθούν τηλεόραση ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή για περισσότερες από δύο ώρες τη μέρα, είναι πιο πιθανό να δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν τις υπόλοιπες ώρες στα άλλες δραστηριότητές τους, να έχουν γενικά άσχημη συμπεριφορά και να αναπτύσσουν προβληματικές σχέσεις με τους ανθρώπους, ακόμα και αν είναι σωματικά δραστήρια.

Η μελέτη, υπό την Άντζι Πέιτζ, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό New Scientist, μελέτησε τις περιπτώσεις άνω των 1.000 παιδιών ηλικίας 10 και 11 ετών και διαπιστώθηκε ότι όσα παιδιά

Intralot: Αδειοδοτήθηκε για αθλητικό στοίχημα στη γαλλική αγορά

Η εταιρεία Intralot France, θυγατρική του ομίλου Intralot, έλαβε άδεια πενταετούς διάρκειας για τη διεξαγωγή διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος από τη γαλλική ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών (ARJEL), σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου.


Η εταιρεία επίσης στοχεύει να αιτηθεί για επιπρόσθετες άδειες διαδικτυακού ιπποδρομιακού στοιχήματος και διαδικτυακού πόκερ. Η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης που ρυθμίζει την αγορά διαδικτυακών τυχερών

Μόνιμο γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Ακόμη πιο στενή γίνεται η «επιτήρηση» της ελληνικής οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του το μόνιμο γραφείο αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα.


Επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα έχει αναλάβει ο Ολλανδός Bob Traa, ο οποίος στο παρελθόν κατείχε την ίδια θέση στο Εκουαδόρ.

Για προφανείς λόγους το όλο εγχείρημα καλύπτεται με μυστικότητα, παρόλο που το έτερο στέλεχος του ΔΝΤ που μετέχει στην Τρόικα (ο γνωστός μας Π. Τόμσεν) είχε προαναγγείλει την πρόθεση του Ταμείου να δημιουργήσει ένα μόνιμο γραφείο στην Αθήνα, το οποίο θα λειτουργήσει τουλάχιστον για όσο ισχύει το Μνημόνιο.

Η αποστολή του ΔΝΤ θα «επιτηρεί» την ελληνική οικονομία διενεργώντας «προληπτικούς ελέγχους» σε τομείς δράσης που υπαγορεύονται από το Μνημόνιο, έτσι ώστε να καταγράφονται εγκαίρως οι

Από σήμερα τα επιδόματα πολυτέκνων του ΟΓΑ – Ποιοι τα δικαιούνται

Από σήμερα Δευτέρα και μέχρι τις 19 Οκτωβρίου θα γίνεται η καταβολή για τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα, επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες,ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχη, του Ε΄ Διμήνου 2010 στον ΟΓΑ.


Δικαιούχοι είναι 435.089 οικογένειες.

Δικαιούχοι - προϋποθέσεις

1. Με τις διατάξεις του ως άνω Νόμου χορηγείται επίδομα στη μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών.

Το επίδομα αυτό καταβάλλεται ανεξάρτητα από κάθε άλλο επίδομα, μισθό, σύνταξη, αμοιβή, αποζημίωση ή εισόδημα, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου και διακόπτεται την 1η του επομένου έτους εκείνου, κατά το οποίο το

Εμπάργκο στην αποστολή υλικών στα νοσοκομεία

Σε εμπάργκο προς όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα οποία δεν πληρώνονται προχωρούν από σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών Επιστημόνων και Υγείας.


Έτσι αναμένονται να προκύψουν προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία λόγω των ελλείψεων υλικού. Οι προμηθευτές ανακοίνωσαν ότι μετά από πέντε χρόνια, από το 2004 έως το 2010, τα χρήματα που τους οφείλουν τα νοσοκομεία ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η γενική συνέλευση των προμηθευτών αποφάσισε να αναστείλει τις παραδόσεις υλικού,

Καταλήψεις σε ΔΕΗ - ΟΑΕΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται καταλήψεις στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη από μέλη του ΠΑΜΕ και στον ΟΑΕΕ από συμβασιούχους εργαζόμενους.


Τουλάχιστον 250 εργαζόμενοι με σύμβαση έργου πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Ακαδημίας 22. Εκπρόσωπος των συμβασιούχων δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Σκάι ότι ενώ οι διετείς συμβάσεις τους έληξαν και έπειτα από την προσφυγή τους στο δικαστήριο και την έκδοση από αυτό προσωρινής διαταγής για να παραμείνουν στην εργασία τους έως και την νέα