www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Στις 16 Ιουλίου αρχίζουν οι εκπτώσεις


Στις 16 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου. Μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων οι επιχειρήσεις μπορούν να διενεργούν 10ήμερα προσφορών.

Οδηγίες προς τους εμπόρους απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ . Ειδικότερα:

 - Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος

Υποχρεωτική εφαρμογή του eCall σε όλα τα αυτοκίνητα ζητεί το ΕΚ



Μέχρι το 2015 όλα τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να εφοδιαστούν με το σύστημα eCall, με το οποίο οι ομάδες διάσωσης θα μπορούν να ειδοποιούνται αυτόματα σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος μέσω της πανευρωπαϊκής υπηρεσίας κλήσεων έκτακτης ανάγκης 112, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα που υιοθέτησαν την Τρίτη.

Το σύστημα αυτό θα επιταχύνει την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, σώζοντας έτσι πολλές ζωές και μειώνοντας τους τραυματισμούς.

 Το σύστημα eCall χρησιμοποιεί την κλήση έκτακτης ανάγκης 112

Εως τις 5/7 η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών


Έως τις 5 Ιουλίου έχουν περιθώριοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων ώστε να οριστικοποιήσουν τις επιλογές του στο μηχανογραφικό του δελτίο.

Σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τους Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, καλώντας τους να βοηθήσουν τους υποψηφίους στη διαδικασία

«Καμία σκέψη» για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Καθησυχαστικός σχετικά με το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού εμφανίστηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου. «Δεν υπάρχει σκέψη για αυξήσεις, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή», δήλωσε στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «η οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να γίνει για τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα προέλθει μετά από μελέτη και πρόταση της ΔΕΗ, κάτι που δεν έχει συμβεί αυτήν τη στιγμή».

 Αν υπάρξει τέτοια πρόταση, όπως είπε, «θα μελετηθεί και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις». «Η λύση δεν είναι πάντα η αύξηση των τιμολογίων, υπάρχουν και άλλες λύσεις οι οποίες μελετώνται αυτήν τη στιγμή, εξετάζονται διάφορες παραλλαγές ώστε να είναι η ομαλότερη λύση για να

Συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στο κέντρο της Αθήνας


Για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων κατηγορούνται ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίο συνελήφθησαν τη Δευτέρα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για την ύπαρξη ομάδας αλλοδαπών που διακινεί στο κέντρο της Αθήνας λαθραία τσιγάρα χρησιμοποιώντας ένα μίνι μάρκετ σαν κάλυψη για τις παράνομες δραστηριότητές της, οι αστυνομικοί εντόπισαν το κατάστημα και συνέλαβαν τους

Σάμος: Στο Μαλαγάρι θα πιάνουν από το Σάββατο Ε/Γ-Ο/Γ και Φ/Γ πλοία


Την άμεση μεταφορά των επιβατηγών και εμπορικών πλοίων στο Νέο Λιμάνι Μαλαγαρίου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Σάμου που συνεδρίασε χθες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μανόλης Μαυρέλος, από το ερχόμενο Σάββατο τα πλοία θα προσεγγίζουν στο Μαλαγάρι, αφήνοντας το παλιό λιμάνι ελεύθερο για τα κρουαζιερόπλοια και τα άλλα τουριστικά σκάφη από την Τουρκία.

 «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ατέλειες, αλλά θα τα φτιάξουμε όλα με τον καιρό. Θα επισκευασθούν άμεσα οι τουαλέτες, ενώ θα τοποθετήσουμε λουκέτα και