www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΜΕ: Δίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη


Την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη αποφάσισε η ΟΛΜΕ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ


Ειδικότερα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε στάση εργασίας την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου (από 12.00 έως 14.00 και από 14.00 έως 16.00) για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 13.30 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15), με αιχμή τις απολύσεις και την εργασιακή εφεδρεία.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές θα μεταβούν στην Πρεσβεία της Πορτογαλίας (Βασ. Σοφίας 23), για να επιδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό την Τετάρτη και την Πέμπτη


Θα διακοπεί από αύριο στις 8 το πρωί η συγκοινωνία στην Εγνατία Οδό και στους δύο κλάδους, στο τμήμα από Ανισόπεδο Κόμβο Νεοχωρίου έως Ανισόπεδο κόμβο Ιωαννίνων.

Η διακοπή θα διαρκέσει μέχρι τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης και γίνεται λόγω της εκτέλεσης ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης έξι γεφυρών στήριξης

Οπλοστάσιο εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. σε φορτηγό στην Ελασσόνα


Ενα οπλοστάσιο εντόπισαν οι αστυνομικοί σε φορτηγό ΙΧ που ανετράπη στην Εθνική οδό Ελασσόντας-Κοζάνης, στην Ελασσόνα. Ο 27χρονος Βούλγαρος οδηγός του συνελήφθη για παράνομη εισαγωγή και μεταφορά όπλων. Κατασχέθηκαν συνολικά 21 όπλα, 5.350 φυσίγγια κρότου – λάμψης και αερίου αναισθητοποίησης και 17 εκκενωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Ελασσόνας – Κοζάνης ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας

Τελεσίγραφο εισαγγελέα στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - Ανυποχώρητοι οι συνδικαλιστές


Προθεσμία έως τις 8 το βράδυ, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μεσογείων, είχε δώσει ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με πηγές της Ομοσπονδίας.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο οποίος μετέβη νωρίτερα στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν τα

Παράταση για ρύθμιση αυθαιρέτων

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα πολλών

Μπαράζ προσφυγών στο ΣτΕ για το τέλος ακινήτων


Πληθαίνουν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Προσφυγές κατέθεσαν σήμερα η ΑΔΕΔΥ και ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, ενώ υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ανάλογες προσφυγές είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Καβάλας.

Η πρώτη προσφυγή κατά του τέλους έχει κατατεθεί από το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και την Ανώνυμη Εταιρεία «Eurocapital» και ακολούθησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο

ΑΔΕΔΥ: Κοινή απεργία με τη ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου


Διευκρινίσεις για την εργασιακή εφεδρεία


Διευκρινιστική εγκύκλιο για την εργασιακή εφεδρεία εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.


Σύμφωνα με το άρθρο 34 (παρ. 3,4,8) του ν. 4024/2011:


«3. Η σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εργαζομένων στους φορείς της προηγούμενης παραγράφου λύεται αυτοδικαίως εκ του νόμου, όταν συντρέξουν στο πρόσωπό τους οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για λήψη πλήρους σύνταξης, που αντιστοιχούν σε τριάντα πέντε (35) χρόνια ασφάλισης, εφόσον το δικαίωμα αυτό αποκτάται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις μέχρι και την 31.12.2013.


4.Οι εργαζόμενοι της προηγούμενης παραγράφου τίθενται αυτοδικαίως, με την παρέλευση εντός μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, σε εργασιακή εφεδρεία και μέχρι την κατά την

Εντός του Δεκεμβρίου το ν/σχ για τις αλλαγές στο Λύκειο


Εντός του Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο και στο Τεχνολογικό Λύκειο, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Σε ερώτηση σχετικά με εξεταστικό σύστημα η υπουργός απάντησε ότι «πρέπει πρώτα να ασχοληθούμε με το περιεχόμενο του σχολείου και μετά με τις εξετάσεις». Όπως είπε, η αμέσως επόμενη συζήτηση είναι για το εξεταστικό σύστημα, που θα έρθει σε άλλο νομοσχέδιο.

Τόνισε ακόμη ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη συνεργασία των μελών της Διακομματικής Επιτροπής ώστε, όπως και στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να υπάρξει συμφωνία στις μεγάλες αλλαγές που είναι

ΕΚΑΣ τέλος για 31.638 συνταξιούχους


Στη διακοπή του ΕΚΑΣ για 31.638 συνταξιούχους προχωρά το ΙΚΑ σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος. Η αρχή θα γίνει από τη σύνταξη Δεκεμβρίου, η χορήγηση της οποίας ξεκινά σταδιακά από σήμερα.

Το ποσό του ΕΚΑΣ, ξεκινά από 230 ευρώ και βαίνει μειούμενο στα 57,50 ευρώ ανάλογα με τα εισοδήματα, ενώ σήμερα χορηγείται σε περισσότερους από 193.000 συνταξιούχους.

Ωστόσο, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, συνυπολογίζονται όλα τα εισοδήματα εκτός από τα κοινωνικά επιδόματα: Το συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, δεν πρέπει

Πρόταση Κουρουμπλή για απαλλαγή επιβάρυνσης α' κατοικίας από την έκτακτη εισφορά


Επιστολή προς όλους τους Βουλευτές απέστειλε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην οποία προτείνει την κατάθεση τροπολογίας με σκοπό την απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας από το τέλος ακινήτων, εφόσον τηρούνται ορισμένα κριτήρια.

Συγκεκριμένα ο κ. Π. Κουρουμπλής αναφέρει ότι η απόκτηση πρώτης κατοικίας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για κάθε ελληνική οικογένεια, ενώ είναι γνωστό πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ακίνητα αυτά δεν προέρχονται από κληρονομιά, αλλά έχουν αγοραστεί με τη χρήση υψηλότοκων στεγαστικών δανείων που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποπληρώνονται σε βάθος χρόνου.

Προκειμένου η επιβολή του έκτακτου φόρου ακινήτων «να μην εφαρμόζεται επί δικαίων και αδίκων», όπως επισημαίνεται, ο κ. Π. Κουρουμπλής προτείνει σε προσεχές Σχέδιο Νόμου να

Ευ. Βενιζέλος: Συμβατική ημερομηνία η 19η Φεβρουαρίου


Συμβατική ημερομηνία χαρακτήρισε την 19η Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως «όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών».

Αναφερόμενος στην έκτη δόση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως δεν υπάρχει πολιτικός ή πολίτης που μην κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί λύση.

Ερωτηθείς από τη βουλευτή Ελπίδα Τσουρή για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να απάντησε ότι «ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει ξανά και να απευθυνθούμε επειγόντως στην κοινωνική μας βάση».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην παρέμβασή της η κ. Βάσω Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η πολιτική που επιβάλλει η τρόικα είναι αναποτελεσματική, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μετά τον

Λ. Παπαδήμος: Oι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν το καθήκον τους

Την πεποίθησή του ότι οι αρχηγοί των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση «θα κάνουν το καθήκον τους», εξέφρασε από το Λουξεμβούργο ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σημειώνοντας εκ νέου ότι οι γραπτές δεσμεύσεις, οι οποίες ζητούνται, αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.


Σε δηλώσεις του στους ξένους δημοσιογράφους, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, δήλωσε, επίσης, ότι το ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων πρέπει να επιλυθεί οπωσδήποτε έως το τέλος του μήνα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης της έκτης δόσης.

Εκτίμησε παράλληλα ότι η έκδοση ευρωομολόγων ή αντίστοιχων εργαλείων μπορεί να δώσει λύση στην κρίση χρέους που ταλανίζει την ευρωζώνη.

Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι την επόμενη Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup προκειμένου να αποφασίσει για την έκτη δόση, θα

Ανησυχητική μείωση των ψαριών γλυκού νερού


Ανησυχητική υποβάθμιση εμφανίζει η φυσική κληρονομιά της Ευρώπης, σύμφωνα με τη νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Ευρωπαϊκός Κόκκινος Κατάλογος, τμήμα του Κόκκινου Καταλόγου των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση του IUCΝ, αξιολόγησε την κατάσταση σημαντικού μέρους της ευρωπαϊκής αυτόχθονης πανίδας και χλωρίδας, διαπιστώνοντας ότι μεγάλο ποσοστό των μαλακίων, των ψαριών γλυκού νερού και των αγγειόσπερμων, εμπίπτουν τώρα στην απειλούμενη κατηγορία. Από την αξιολόγηση περίπου 6000 ειδών προκύπτει ότι σήμερα απειλούνται το 44% όλων των μαλακίων γλυκού νερού, το 37% των ψαριών γλυκού νερού, το 23% των αμφιβίων, το 20% σειράς χερσαίων μαλακίων, το 19% των ερπετών, το 15% των θηλαστικών και των λιβελούλων, το 13% των πτηνών, το 11% σειράς σαπροξυλικών κανθάρων, το 9% των πεταλούδων και 467 είδη αγγειόσπερμων φυτικών ειδών.

Τα μαλάκια γλυκού νερού είναι η περισσότερο απειλούμενη ομάδα της οποίας η κατάσταση αξιολογήθηκε μέχρι στιγμής. Το μύδι γλυκού νερού του Spengler (Margaritifera auricularia), που κάποτε ήταν ευρύτατα διαδεδομένο, έχει τώρα περιοριστεί σε ελάχιστους ποταμούς στη Γαλλία και στην Ισπανία. Σήμερα έχει ταξινομηθεί ως άκρως απειλούμενο είδος, ενώ στη δεκαετία του '60 είχε

Στον ΥΠΟΙΚ ο Μ. Βορίδης για την εφεδρεία στις συγκοινωνίες


Συνάντηση με αντικείμενο την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στις συγκοινωνίες, θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βορίδης υποστήριξε «οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν για να μπουν στο καθεστώς εφεδρείας εργαζόμενοι στα

ΠΟΕΣΥ: Στάση εργασίας την Παρασκευή στα δημόσια ΜΜΕ

Εξάωρη στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, από τις 11.00 έως τις 17.00, αντιδρώντας στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου στα δημόσια μέσα ενημέρωσης και την

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Δεκεμβρίου


Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου προχωρά η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας και περικοπής των κοινωνικών παροχών που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012.

Την ίδια μέρα η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει στις 11 π.μ. συλλαλητήριο στο Πεδίον του ΄Αρεως.

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με στόχο «την αλλαγή της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, η οποία το μόνο που

Βιονικοί φακοί επαφής


Βιονικοί φακοί επαφής υπόσχονται την προβολή ολογραφικων εικόνων στο κοντινό οπτικό πεδίο του ανθρώπου που τους φοράει.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ και του Ααλτο στην Φινλανδία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπάμπακ Πράβιτς, έκαναν πειράματα σε ζώα και απέδειξαν ότι οι ηλεκτρονικοί φακοί είναι ασφαλείς, καθώς δεν υπήρξαν παρενέργειες.

Προς το παρόν, ο βιονικός φακός επαφής περιέχει μόνο ένα εικονοστοιχείο (pixel). Ωστόσο θεωρείται θέμα χρόνου να προστεθούν εκατοντάδες pixel στη συσκευή, οπότε οι φακοί θα είναι πλέον σε θέση να προβάλουν στα μάτια του κατόχου τους ακόμα και σύντομα γραπτά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Τέτοιοι φακοί θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή σε βιντεοπαιχνίδια και συστήματα πλοήγησης (navigation) ή ακόμα στην ιατρική, καθώς θα είναι δυνατό να συνδεθούν με βιοαισθητήρες στο

«΄Εξυπνη βόμβα» κατά της φθοράς των δοντιών


Χαρακτηρίζεται η «έξυπνη βόμβα» κατά της φθοράς των δοντιών και υπόσχεται να κάνει την τερηδόνα... μακρινή ανάμνηση. Ο λόγος για το στοματικό διάλυμα που αναπτύσσεται στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες και το οποίο δρα εναντίον επιβλαβών βακτηρίων όπως το Streptococcus mutans, βασική αιτία της διάβρωσης του σμάλτου και της τερηδόνας.

Σε πρόσφατη κλινική μελέτη, 12 άτομα κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν το διάλυμα μόνο μία φορά. Το βακτήριο S. mutans εξουδετερώθηκε σχεδόν πλήρως, ενώ όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Caries Research, δεν επανεμφανίστηκε τις τέσσερις ημέρες που τα υποκείμενα βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. Το διάλυμα βασίζεται σε μία νέα αντιμικροβιακή τεχνολογία, η οποία βάζει στο στόχαστρο μόνο τα «κακά» βακτήρια και όχι όλους τους οργανισμούς που

Αυτοί είναι οι κωδικοί – παγίδες στο Διαδίκτυο


Τη λίστα με τους 25 κωδικούς- παγίδες ανήρτησε γνωστό περιοδικό τεχνολογίας, τους οποίους μπορούν εύκολα να «σπάσουν» επιτήδειοι και να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το βρετανικό «Guardian», πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι- στερούμενοι προφανώς φαντασίας- επιλέγουν έναν «εύκολο» κωδικό είτε για να κάνουν αγορές είτε για να εισέλθουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος


Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη των συνδικαλιστών στης ΔΕΗ στο Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, στη Λ. Μεσογείων.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε από τη ΓΕΝΟΠ και το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ, κάτι που σύμφωνα με την Ομοσπονδία σημαίνει ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ, δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Ερωτηθείς για την εισαγγελική

Στον Ελαιώνα το υπουργείο Οικονομικών


Μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών. Φεύγει από το Σύνταγμα και πάει στη Λεωφόρο Θηβών, στο μετασκευασμένο κτίριο των αποθηκών Κεράνη. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στις υπηρεσίες του υπουργείου επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 10 και προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις. Υπουργική απόφαση με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2011, η οποία φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, ορίζει την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην εργοστασίου της Κεράνης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Υπουργείο «για τη στέγαση υπηρεσιών του».

Σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας είναι νοικιασμένο με μηνιαίο μίσθωμα 78.000 ευρώ. Το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του έτους και ο σχεδιασμός για τη μεταφορά υπηρεσιών, οι οποίες απασχολούν πάνω από 2.000 υπαλλήλους, έχει αρχίσει. Στην απόφαση γίνεται λόγο για την «επείγουσα ανάγκη περιορισμού της δαπάνης στέγασης των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών». «Αυτές τι μέρες ακούμε ότι θα φύγουν όλοι, ακόμη και Υπουργοί» σημειώνει υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας. Οι

Νέος φόνος και κακουργηματικές ενέργειες από τον «δολοφόνο μέσω Facebook»


Μπροστά σε έναν νέο κύκλο εγκληματικών ενεργειών του «δολοφόνου μέσω... Facebook» βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Ο 26χρονος Αλβανός που είχε συλληφθεί για την παγίδα θανάτου που είχε στήσει μέσω διαδικτύου, τον Μάιο του 2010, σε έναν 30χρονο ανυποψίαστο, εμφανίζεται πλέον ως κουκουλοφόρος να έχει σκοτώσει σε διάρκεια ληστειών. Παράλληλα ο ίδιος δράστης φέρεται να οργάνωσε μεγάλη απόδραση από τις φυλακές Ναυπλίου που απετράπη την τελευταία στιγμή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν νέα στοιχεία για την εγκληματική δράση του 26χρονου που ίσως αποδειχθεί εντυπωσιακά μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Κι αυτό γιατί δεν φαίνεται να ήταν μόνο ένας εξοργισμένους για λόγους ερωτικής, διαδικτυακής, αντιζηλίας όπως νόμιζαν

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ


Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα για πάνω από τέσσερις ώρες οι συρμοί του Μετρό του ΗΣΑΠ και του Τραμ, λόγω στάσης εργασίας 12.00 - 16.00 των ηλεκτροδηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, τις μειώσεις των μισθών, την κατάργηση των ΣΣΕ, τις

Ο καιρός στις 22.11.2011


Νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους, με βροχές μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και στην Ηπειρο, περιμένουμε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 5 ως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 ως 15 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί