www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η EasyJet καλείται να αφαιρέσει καταχρηστικούς και παραπλανητικούς όρους για τον καταναλωτή

Μετά τη σημερινή καταδίκη της από τη γαλλική δικαιοσύνη, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet καλείται να αναπροσαρμόσει μία σειρά από γενικούς όρους που εφαρμόζει για τους επιβάτες της, κυρίως να καταργήσει ορισμένα έξοδα που τους χρεώνει.

Ενοχλημένη από τα πολυάριθμα παράπονα παθόντων, η οργάνωση προστασίας καταναλωτών UFC Que Choisir προσέφυγε στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας κατά την ακροαματική διαδικασία τους «νεφελώδεις» όρους, που δημιουργούν μία «ανισορροπία σε βάρος του καταναλωτή».

Στην 57σέλιδη απόφασή του παρισινό δικαστήριο δικαίωσε σήμερα την οργάνωση, επιβάλλοντας στην εταιρεία την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 300.000 ευρώ, συν τους τόκους.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, μεταξύ των όρων που καταγγέλλει η UFC, οι 23 είναι «παράνομοι», ή «καταχρηστικοί»: αφορούν τα ωράρια, τις αποσκευές, τις καθυστερήσεις, τη χρέωση φόρων

Δημιουργήθηκε η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου

Μια νέα Ένωση, αυτή των Εκδοτών Διαδικτύου ξεκινά τη διαδρομή της.

Mάλιστα τα μέλη της αναμένεται να υπογράψουν το καταστατικό της ενώ σύντομα θα ορισθεί και η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.


Στην Ένωση συμμετέχουν οι Prime Media, ΔΟΛ, Πήγασος, Ναυτεμπορική, Αττικές Εκδόσεις,

ΔΣΑ: Και μόνο η συζήτηση περί «επιτρόπου» προσβάλλει βάναυσα την εθνική κυριαρχία


«Ακόμα και η απλή πρόταση και η συνεπαγόμενη αυτήν διεξαγόμενη συζήτηση αναφορικά με την εγκατάσταση Ευρωπαίου "επιτρόπου" στη χώρα μας, αρμόδιου για τον έλεγχο και την καθοδήγηση της πορείας των δημοσιονομικών μας, προσβάλλει βάναυσα την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια και εκφεύγει κάθε ορίου λογικής».

Tα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος με αφορμή τη συζήτηση περί επιβολής ευρωπαίου «επιτρόπου» στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος επισημαίνει ακόμη τα εξής: «Εκφράζουμε την πλήρη αποστροφή μας στα σενάρια που απεργάζονται ορισμένοι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, οι οποίοι είναι πλέον προφανές ότι έχουν αποκηρύξει κάθε έννοια αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. και

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ΕΟΦ για το ηλεκτρονικό τσιγάρο


Προσφυγή, με την οποία επισημαίνει ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ παράνομα απαγόρευσε την κυκλοφορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ, εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Η εταιρεία ζητάει να ακυρωθεί ως παράνομη η απόφαση του ΕΟΦ με την οποία απαγορεύθηκε η διακίνηση και η διάθεση των ηλεκτρονικών τσιγάρων και πούρων, αλλά και όλων

Ξεκινά την Τετάρτη η απογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων


Την Τετάρτη ξεκινά η απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων και η δημιουργία ενιαίου μητρώου, με στόχο να μπει τέλος στα φαινόμενα αναπήρων-«μαϊμού».

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης, η λίστα των καταγγελιών για τη χορήγηση επιδομάτων προνοιακής μορφής σε μη δικαιούχους είναι πολύ μεγάλη, ενώ μακρά είναι και η λίστα των υποθέσεων που έχουν σταλεί στην Εισαγγελία.

Ενδεικτικά, σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, σημείωσε ο υφυπουργός, υπάρχει οικογένεια η οποία

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης στην Αττική


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν χθες το βράδυ τέσσερα μέλη σπείρας διακίνησης κοκαΐνης στην Αττική. Πρόκειται για τρεις άνδρες -έναν Αλβανό και δύο Έλληνες, ηλικίας 27, 43, 38 ετών αντίστοιχα- καθώς και μία 35χρονη Ελληνίδα.

Οι συλλήψεις έγινα στο Παγκράτι και τον Πειραιά, ενώ εντοπίστηκε και το

Αντιτίθενται στις νέες συγχωνεύσεις οι δάσκαλοι

Αντίθετοι με το νέο κύκλο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων και οργανικών θέσεων, δηλώνουν οι δάσκαλοι σύμφωνα με ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), που εκδόθηκε μετά τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο κύκλο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων και οργανικών θέσεων.

«Μια τέτοια εξέλιξη, κατ’ εντολήν των πολιτικών που επιβάλουν τα μνημόνια και οι πολιτικές των

Στις φυλακές της Άμφισσας μεταφέρεται ο Γαβαλάς

Παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων του να αφεθεί ελεύθερος, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη χτες για τρίτη φορά για χρέη στο δημόσιο, οδηγήθηκε στις φυλακές της Άμφισσας, όπου θα εκτίσει την ποινή του για μη απόδοση ΦΠΑ.

Παρότι κατεβλήθη ποσό της τάξεως του 20% από το χρέος των 150.000 ευρώ για τα οποία συνελήφθη την

«Ναι» από ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. στην παρακράτηση του 40% της επιχορήγησής τους


Με όλα τα κόμματα να τάσσονται υπέρ της συνέχισης της κρατικής χρηματοδότησής τους, υπό όρους και προϋποθέσεις, και με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συμφωνούν στη δυνατότητα από 1/1/2012 να επιχορηγούνται με το 60% και το υπόλοιπο 40% να παρακρατείται από τις τράπεζες για την εξόφληση των δανειακών τους υποχρεώσεων, συνεχίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών η συζήτηση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Θανάσης Τσούρας, ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, και με βάση τις απόψεις όλων των κομμάτων που έχουν εκφραστεί, θα κληθεί ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης προκειμένου να καταθέσει τις συγκεκριμένες

Α.Λοβέρδος: Θα συμπορευθώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο





















Πρόστιμα 15.000 ευρώ σε Κontra και Εxtra


Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό Extra Channel για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Θέματα αισθητικής ιατρικής».

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra για την εκπομπή Μακελειό, για παραβίαση διατάξεων περί σεβασμού του Συντάγματος και των θεσμών του κράτους. Συγκεκριμένα, στις

Επιστολή Γ. Καρατζαφέρη προς Ευρωπαίους αξιωματούχους


Μια πιο ορθολογική προσέγγιση της ελληνικής κρίσης ζητεί με επιστολή του προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Εν όψει της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης, ο κ. Καρατζαφέρης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν «με το πιστόλι στον κρόταφο, όταν απαιτείται η συμμετοχή μιας ολόκληρης κοινωνίας».

Σημειώνει επίσης ότι η χώρα μας είναι σε μια κρίσιμη καμπή στην πορεία της για δημοσιονομική εξυγίανση και οικονομική ανάκαμψη και τα κριτήρια λιτότητας, με τα οποία επιβαρύνεται ο

Εξώδικο Εφραίμ στην ΕΡΤ για να μην προβληθεί το Κουτί της Πανδώρας

«Στις 23:00 έχουμε εξώδικο ακολουθία». Με αυτόν τον δηκτικό τρόπο καυτηριάζει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης το εξώδικο που έστειλε ο προφυλακισμένος για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ηγούμενος Εφραίμ στη ΝΕΤ προκειμένου να μπλοκάρει την προβολή της τηλεοπτικής εκπομπής το «Κουτί της Πανδώρας» που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.

Ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο

Ρώσος επιστήμονας επιμένει ότι υπάρχει ζωή στην Αφροδίτη

Ένας Ρώσος επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε στοιχεία ζωής στην Αφροδίτη, ύστερα από την ανάλυση φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από έναν σοβιετικό διαστημόπλοιο, το οποίος προσγειώθηκε στην επιφάνεια του πλανήτη πριν 30 χρόνια!

Οι φωτογραφίες -που ελήφθησαν από τον Αφροδίτη 13, το 1982- έχουν επανεξεταστεί από τον Leonid Ksanfomaliti, επιστήμονα του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

«Προτείνω να ξεχάσουμε τις θεωρίες περί ανυπαρξίας ζωής στην Αφροδίτη και σας διαβεβαιώνω πως τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των απεικονιζόμενων αντικειμένων μου επιτρέπουν να πω με σιγουριά, ότι πρόκειται για ζωντανά όντα», επισημαίνει ο Ρώσος επιστήμονας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα σημείο ζωής στην Αφροδίτη, καθώς η θερμοκρασία του

«Έφυγε» ο Γιάννης Πατέρας

Πενθεί η ελληνική ναυτιλία. Ο εφοπλιστής Γιάννης Πατέρας έφυγε σε ηλικία 46 ετών προδομένος από την επάρατη νόσο. Για δύο ολόκληρα χρόνια πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής. Ο εφοπλιστής άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Νινέτα, και τα τρία παιδιά τους.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον ναυτιλιακό χώρο αλλά και στους κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας του, τις Οινούσες της Χίου, όπου πήγαινε συχνά με το σκάφος του.

Aρχικά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο

Βρέθηκε μούμια 2.200 ετών με καρκίνο του προστάτη

Μια μούμια ηλικίας 2.200 ετών, η οποία άνηκε στη Δυναστεία των Πτολεμαίων και σήμερα φυλάσσεται στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιολογίας της Λισαβόνας, είχε σημάδια από πυκνούς όγκους μεταξύ λεκάνης και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης - στοιχεία της θανατηφόρου νόσου του καρκίνου του προστάτη.

Ο καθηγητής Σαλίμα Ικράμ, του Πανεπιστημίου του Κάιρο της Αιγύπτου, ο οποίος ανέλαβε την έρευνα, δήλωσε: «Οι συνθήκες διαβίωσης στους αρχαίους χρόνους ήταν διαφορετικές. Δεν υπήρχαν τροποποιημένα τρόφιμα, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ασθένεια δεν συνδέεται απαραίτητα με βιομηχανικούς παράγοντες, αλλά γενετικούς».

Η μούμια περιβάλλει έναν άντρα, ηλικίας μεταξύ 51-60 χρονών και ύψους 1,65, ενώ χρονολογείται μεταξύ το 285-230 π.Χ.

«Οι βλάβες των οστών υποδηλώνουν μεταστατικό καρκίνο του προστάτη», γράφουν ερευνητές στο περιοδικό της Διεθνούς Παλαιοπαθολογίας.

Η μούμια υπεβλήθη σε πολλαπλές αξονικές τομογραφίες, οι οποίες έδειξαν ότι ο νεκρός άντρας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών - Λαμίας (ύψος Μεταμόρφωσης)


Τμηματική διακοπή κυκλοφορίας στην αριστερή λωρίδα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας (ρεύμα προς Λαμία) θα γίνει τις επόμενες τρεις μέρες στο ύψος της Μεταμόρφωσης, λόγω επιθεώρησης και καθαρισμού συστήματος απορροής ομβρίων υδάτων στην κεντρική νησίδα.

Συγκεκριμένα η κυκλοφορία θα διακοπεί στο τμήμα εξόδου της Ε.Ο. από τη χ/θ 12+000 έως τη χ/θ 12+700, από 08.00 έως 16.00 αύριο Τετάρτη

ΟΑΣΑ: Δελτία για μαθητές άνω των 18 ετών


Μαθητικά δελτία Αστικών Συγκοινωνιών και για μαθητές άνω των 18 ετών, θα εκδίδει πλέον ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο ΟΑΣΑ ξεκίνησε τη διαδικασία έκδοσης τέτοιων δελτίων τα οποία αφορούν μαθητές άνω των 18 ετών, που φοιτούν σε σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης, στην Αττική.

Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ του ΟΑΣΑ και του υπουργείου Παιδείας,

Διακόπτονται οριστικά οι υποβρύχιες έρευνες στο Costa Concordia


Εγκατέλειψαν οι δύτες τις προσπάθειες για ανεύρεση σορών στο εσωτερικό του ημιβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών, όπως ανακοίνωσαν πυροσβέστες και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Διακόψαμε οριστικά τις υποβρύχιες έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου», δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας που ενημέρωσε τις ενδιαφερόμενες οικογένειες και πρεσβείες, «δεν υπάρχουν πλέον οι συνθήκες ασφάλειας που απαιτούνται για να επιχειρήσουμε» στο

Αποζημιώσεις 5,5 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ την Τετάρτη


Αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, ύψους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, καταβάλει αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ο ΕΛ.Γ.Α. σε 5.319 δικαιούχους.

Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Όπως επίσης διευκρινίζει ο ΕΛΓΑ το σύνολο των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που έχουν ζημιωθεί εντός του 2011, θα τους έχει

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στα Ίμια


Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών της Ναυτικής Αεροπορίας στα Ίμια, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Εκτορα Γιαλοψού, την 31η Ιανουαρίου 1996, τελέστηκε σήμερα στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού (Κοτρώνι-Μαραθώνας).

Το παρών έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος.

«Παρά τα χρόνια που πέρασαν κανείς δεν πλήρωσε ακόμη για την κρίση και

«΄Εξυπνη» σφαίρα βρίσκει πάντα στο στόχο της


«Εξυπνη» σφαίρα με αυτόματο σύστημα διεύθυνσης που την «καθοδηγεί» μέχρι να βρει το στόχο της, δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού.

Η σφαίρα που μοιάζει με βελάκι, έχει μήκος σχεδόν δέκα εκατοστά και βεληνεκές περίπου ενάμισι χιλιομέτρου. Κατά την κίνησή της στον αέρα υποβοηθείται από ένα σύστημα λέιζερ, που σημαδεύει με την ακτίνα του τον στόχο (ο οποίος μπορεί να είναι κινούμενος, όπως π.χ. ένα όχημα) και, στη συνέχεια, ένας οπτικός αισθητήρας στη μύτη της σφαίρας αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τη σφαίρα μέχρι να τον πετύχει.

Τα Εθνικά Εργαστήρια Sandia, που ανήκουν στην εταιρεία Λόκχιντ Μάρτιν, ανακοίνωσαν ότι το

Ερώτηση Κ. Χατζηδάκη για την επέκταση του τραμ προς Ελληνικό - Αργυρούπολη


Την «ξεχασμένη» επέκταση του δικτύου τραμ προς τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης υπενθυμίζει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθήνας κ. Χατζηδάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Ν.Δ. υπενθυμίζει πως τον Δεκέμβριο του 2008 η τότε Κυβέρνηση παρουσίασε τον τελικό σχεδιασμό για την επέκταση του Τραμ προς το Ελληνικό και την Αργυρούπολη. Με βάση αυτόν, το Τραμ από την παραλιακή θα «τρέχει» παράλληλα προς τη Λεωφόρο Αλίμου και θα συνδεθεί με την περιοχή της Αργυρούπολης στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατασκευή νέας γραμμής μήκους 1170 μέτρων τουλάχιστον για την εξυπηρέτηση περίπου 3.000 επιβατών ημερησίως.

Ο κ. Χατζηδάκης τονίζει πως η νέα γραμμή είναι χαμηλού κόστους. Προσθέτει ακόμα πως η κατασκευή της διευκολύνεται ακόμα περισσότερο από τα δεδομένα ότι αφενός δεν εμπλέκεται σε

Μειώθηκε κατά 6,3% ο τζίρος στο λιανεμπόριο


Μείωση 6,3% εμφάνισε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο, με τα καύσιμα, το Νοέμβριο 2011 σε σύγκριση με το δείκτη του Νοεμβρίου 2010, έναντι μείωσης 5,8%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Χωρίς τα καύσιμα, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών σημείωσε μείωση 5,2% έναντι μείωσης 10,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Ο Δείκτης Όγκου, με τα καύσιμα το

Επαναπροώθηση 84 μη νόμιμων μεταναστών


Στις χώρες καταγωγής τους επέστρεψαν 84 αλλοδαποί στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπροώθησης λαθρομεταναστών. Συγκεκριμένα πρόκειται για 80 Πακιστανούς, ένα Σέρβο και τρεις Τούρκους, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Οι 80 Πακιστανοί επέστρεψαν με ειδική πτήση «τσάρτερ» από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Λαχώρη και το Ισλαμαμπάντ, ενώ οι πολίτες Σερβίας

Απαντήσεις ΥΠΟΙΚ για τους συμβούλους στο PSI


Οι σύμβουλοι που επελέγησαν από το υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή του PSI -το δικηγορικό γραφείο Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP, που έχει οριστεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Lazard Freres, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ελληνικής Δημοκρατίας, «αναμένεται να διατηρήσουν τον ρόλο τους έως την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων και παίζουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις του Ελληνικού Δημοσίου με τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς».

Αυτό αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις αμοιβές σε εταιρείες παροχής νομικών υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών συμβουλών. Ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει να διευκρινιστεί με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες εταιρείες και με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε η αμοιβή τους.

Στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει πως οι εμπλεκόμενοι φορείς στην περίπτωση της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων ήταν και είναι πολλαπλοί διότι

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους ισχυρισμούς Καραμπέρη ζήτησε ο υπ. Δικαιοσύνης


Την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του κατηγορούμενου στην υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη, Μάρκου Καραμπέρη, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Ο κ. Παπαϊωάννου προειδοποίησε ότι αν μέχρι αύριο δεν παρέμβει εισαγγελέας, τότε την Πέμπτη το μεσημέρι θα ασκήσει ο ίδιος τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητές του.

Το θέμα είχε θέσει νωρίτερα, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον κώδικα ναρκωτικών, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη

Συνελήφθη 56χρονος για οφειλές στο Δημόσιο


Ένας 56χρονος, ομόρρυθμο μέλος βιοτεχνίας τσαντών, συνελήφθη χθες το πρωί στη Γλυφάδα για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο

Επίκαιρη ερώτηση Καρατζαφέρη για την παράνομη μετανάστευση


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Λ.ουκάς Παπαδήμο με θέμα την παράνομη μετανάστευση κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:






Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό


Θέμα: Λαθρομετανάστευση




κ. Πρωθυπουργέ,


Η λαθρομετανάστευση εξακολουθεί να παραμένει ένα μείζον πρόβλημα για τη χώρα μας με πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις: επιδείνωση της εγκληματικότητας, «μαύρη» εργασία, φυγή στις χώρες καταγωγής τους αδήλωτων κεφαλαίων που κερδίζονται εδώ,

Σύλληψη 35χρονου επιχειρηματία για χρέη ύψους 3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στα Μέγαρα Αττικής, 35χρονος επιχειρηματίας, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται

Γ. Καρατζαφέρης: «Περισσότερη ύφεση θα φέρει το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού»


Περισσότερη ύφεση θα φέρει το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού ενώ θα μειωθούν και τα έσοδα του κράτους, όπως εκτιμά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε αντί να περικοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός να γίνει δεκτή μία επιπλέον ώρα εργασίας , ούτως ώστε να μην τίθεται

Γιούνκερ: Να εξεταστεί η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα

Την πεποίθησή του ότι είναι πολύ πιθανό η συμφωνία για το PSI να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανέφερε σε δηλώσεις του στο γερμανικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Παράλληλα τόνισε ότι δεν κρίνεται αναγκαίο να οριστεί Ειδική Επιτροπεία επί των δημοσιονομικών

Ανεβαίνουν οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης


Δεν έφτανε η κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της μερικής εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με του κίνησης (από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα είναι στο 100%)… Δεν έφτανε το πολικό ψύχος αυτών των ημερών, που αυξάνει τις ανάγκες για θέρμανση, οι καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά.

Τι ακριβώς συμβαίνει;


Πολλοί έμποροι εκμεταλλεύονται τις υπό του μηδενός θερμοκρασίες, που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα, και έχουν εκτοξεύσει τις τιμές, επιχειρώντας να βγάλουν και τα σπασμένα της φετινής περιόδου, αφού είναι γνωστό ότι πολλά

Κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη


Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την ιατρική εκπαίδευση.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας και ζητά:

-Αμεση απόσυρση του νομοσχεδίου

ΕΟΠΥΥ: Επιστροφή χρημάτων σε όσους πλήρωσαν για φάρμακα

«Αρχίζει η επιστροφή χρημάτων σε όσους ασφαλισμένους πλήρωσαν για την αγορά των φαρμάκων τους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) Γεράσιμος Βουδούρης.

Πρόσθεσε ότι πρώτα θα πάρουν τα χρήματα τους όσοι ασφαλισμένοι έχουν δώσει μεγαλύτερα ποσά, και στη συνεχεία οι υπόλοιποι.

Υποστήριξε ότι έχουν πληρωθεί ήδη 300 εκατ. ευρώ στους

Προσάραξε σε αβαθή το πλοίο «Θάσος 6» - Ταλαιπωρία για τους 104 επιβάτες

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες του πλοίου «Θάσος 6», το οποίο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν μπορούσε να δέσει χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Θάσου, προερχόμενο από Κεραμωτή.

Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 104 επιβάτες, 9 ΙΧ αυτοκίνητα, 5 φορτηγά και 1 λεωφορείο, λόγω των ισχυρών ανέμων, παρασύρθηκε και προσάραξε σε αβαθή.

Τελικά, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, μετά από ώρες, με ασφάλεια στο λιμάνι με τη βοήθεια γερανοφόρου καλαθοφόρου οχήματος από την ξηρά, που επιστρατεύθηκε γι αυτόν τον λόγο. Η όλη

Κουπόνια σίτισης στα σχολεία!


Μετά και τα τελευταία κρούσματα υποσιτισμού που μας σόκαραν όλους, η Υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκη, έκανε γνωστό ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αν δεν βάλει άλλα εμπόδια η αμείλικτη γραφειοκρατία, θα εφαρμοστεί σε 18 σχολεία ένα πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια, όλων ανεξαιρέτως των μαθητών προκειμένου να μην μπουν ταμπέλες σε εκείνα που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πρόκειται για σχολεία στις περιοχές

Παραμένουν τα κανάλια της ΕΡΤ και το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές, που προέκυψαν κατόπιν ειδικής μελέτης -όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση- για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ ΑΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη:
-Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι. Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

-Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Το πρόγραμμά της

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ανέργους – ανασφάλιστους


Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε όσους δεν έχουν βιβλιάρια υγείας.

Οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα γίνονται από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στο κτίριο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, στον 3ο όροφο.

Τα ιατρεία θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι ενώ σύντομα θα λειτουργούν και το απόγευμα.

Ήδη 150 γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όλων των ειδικοτήτων υψηλού κύρους (ακόμη και καθηγητές Πανεπιστημίου) έχουν δηλώσει συμμετοχή στο εθελοντικό πρόγραμμα ενώ θα

Αναστέλλονται Football League και Football League 2

Η απόφαση του ΠΣΑΠ για κινητοποιήσεις στα δυο μικρότερα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα δεν άφησε ανεπηρέαστη, όπως ήταν αναμενόμενο, τη διοργανώτρια αρχή των δύο διοργανώσεων.

Έτσι, η ΕΕΠ με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα ξεκαθάρισε πως είναι υποχρεωμένη να αναστείλει τα πρωταθλήματα της Football League και της Football League 2 στις 1 και 5

Διακοπή της κυκλοφορίας στον περιφερειακό Πεντέλης, με αλυσίδες στη λεωφόρο Πάρνηθας


Απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης, ενώ μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο περιφερειακός της Πεντέλης είναι κλειστός από το ύψος του 416 στρατιωτικού νοσοκομείου έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, ενώ στη

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια


Απαγορευτικό απόπλου εξακολουθεί να είναι σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Τα δρομολόγια με πλοία ανοικτού τύπου από Πειραιά για Αργοσαρωνικό εκτελούνται κανονικά, τα δελφίνια

Λ. Παπαδήμος για 13ο και 14ο μισθό - Εντός της εβδομάδας η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων


«Η κυβέρνηση έχει και κόκκινες γραμμές, αλλά όταν μία διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη οι συγκεκριμένες θέσεις δεν είναι λογικό να αναφερθούν δημόσια».


Την πεποίθησή του ότι, εντός της εβδομάδας, θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, τόσο για το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, όσο και με την Τρόικα, για το νέο πρόγραμμα, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι << οι δυσκολίες εξακολουθούν να υπάρχουν >>.

Λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Επίτροπο Όλι Ρεν και τον Γκιόργκ

Ο καιρός στις 31.01.2012


Νεφώσεις με χιονόνερο στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της ανατολικής ηεπιρωτικής χώρας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των Βόρειων Κυκλάδων, περιμένουμε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Εύβοια, ενώ από το απόγευμα ενδέχεται πρόσκαιρα να ενταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πολύ ισχυρός παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Η θερμοκρασία σε πτωση θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -15 έως 2 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -6 έως 2, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 4 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -5 έως 2 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και