www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πυρά κατά Λ. Παπαδήμου από το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών


Επίθεση στο Λουκά Παπαδήμο με αφορμή την πρωτοβουλία του για κατ' ιδίαν συναντήσεις με αρχηγούς των κομμάτων που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, δεδομένου ότι ο πρόεδρός του Γ. Δημαράς δεν προσκλήθηκε σε διάλογο από τον Πρωθυπουργό.

«Θεωρούμε άκρως τιμητική την αδιαφορία για το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών από έναν τεχνοκράτη-τραπεζίτη πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει τη λαϊκή εντολή, αλλά αναζητά άλλοθι για τη νομιμοποίηση της κυβέρνησής του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών σημειώνει ακόμη ότι «η όποια ενημέρωση για τα σοβαρά εθνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, θα πρέπει να γίνει δημόσια στη Βουλή των

Θόδωρος Πάγκαλος: Αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική


«Το Μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» ομολογεί σήμερα ο κ. Θ. Πάγκαλος σε έναν άτυπο απολογισμό της «πράσινης» διετίας. Ο αντιπρόεδρος, μάλιστα, παραδέχεται τις σοβαρές ευθύνες των κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου, ενώ καταλογίζει ευθέως στον κ. Χρ. Παπουτσή την αναρχία που επικρατεί στο κράτος με τον «κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ». Για τον κ. Γ. Παπανδρέου, τον οποίο εξακολουθεί να εκτιμά, δηλώνει ότι παρασύρθηκε στην «καταραμένη» επιλογή του δημοψηφίσματος, ενώ καταγγέλλει απαξιωτικά κάποιους «ανόητους πανεπιστημιακούς», τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που θέλουν «να μετατραπούμε σε μια βουκολική Ελλάδα, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες»...

– Είχατε πει ότι το Μνημόνιο είναι ευλογία για τη χώρα. Εξακολουθείτε να το πιστεύετε μετά την εμφανή αποτυχία του;

– Εγώ θέλω να μου δώσει επιτέλους κάποιος ένα καλύτερο Μνημόνιο. Αν διαβάσω ένα τέτοιο κείμενο, θα παραδεχθώ ότι «κάναμε λάθος». Αντί εναλλακτικής πρότασης, όμως, ακούω μόνον

Εισαγωγή επαιτών κατά τις εορτές


Κύμα επαγγελματιών επαιτών από χώρες των Βαλκανίων αναμένεται να φτάσει κατά τις παραμονές εορτών στη χώρα μας με τους ΄Ελληνες αστυνομικούς να επισημαίνουν ότι η φιλανθρωπία μπορεί ενδεχομένως να

ΚΚΕ: «Οχι» στην προστασία του ευρώ και της ΕΕ


«Είναι ολοφάνερο πια ότι η κρίση οφείλεται στα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων και ότι η ΕΕ, η λυκοσυμμαχία τους, δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά χωρίς να γεννά βαρβαρότητα για τους λαούς και ανισομετρία στο εσωτερικό της», παρατηρεί το ΚΚΕ σχετικά με τις διαστάσεις που παίρνει πλέον η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.


Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συνολικά οι εξελίξεις

ΕΛ.ΑΣ.: 66 συλλήψεις για σωρεία κλοπών σε σταθμούς του ΗΣΑΠ


Την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών εντός και εκτός σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου ΗΣΑΠ , ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.. Συνελήφθησαν 66 άτομα -58 αλλοδαποί και οκτώ Ελληνες- τα οποία αναμένετο να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα, ενώ βρέθηκε μεγάλος αριθμός από τα κλοπιμαία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας, κατά το τελευταίο εξάμηνο, είχαν διαπράξει 101 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και 18 ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών μέσα και έξω από Σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ).

Εμπλέκονται επίσης σε 28 κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του κέντρου των

Γ.Παπανδρέου: Η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της 26ης/10


Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας ισχυρός εταίρος στο εσωτερικό της ευρωζώνης, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στο Κίελο όπου παραβρέθηκε στο συνέδριο των Πρασίνων.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, τηρώντας με συνέπεια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μέσα από ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και του χρέους της, αναδιοργανώνοντας και μεταρρυθμίζοντας τη χώρα», εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου.

«Έχουμε λάβει πολύ δύσκολα μέτρα, μέτρα για τα οποία έχει κάνει μεγάλες θυσίες ο ελληνικός λαός.

Και βέβαια, αυτό σημαίνει, ότι θα θέσουμε σε εφαρμογή τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου που λάβαμε στην Ευρώπη, και θα επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε ένας ισχυρός εταίρος στο εσωτερικό της

Αναστολή της λειτουργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου


Την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος αποφάσισε η Σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενη για το μέτρο της εφεδρείας του οποίου την απόσυρση ζητεί.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος « η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ' ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και

«Δεμένα» στα λιμάνια τα πλοία την 1η Δεκεμβρίου


Δεμένα» θα μείνουν τα πλοία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου μετά από την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ, με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά και των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η ΠΝΟ ζητεί την άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης στην οποία βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο οι Ελληνες ναυτικοί, ενώ προειδοποιεί ότι δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει τα κεκτημένα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, που

Διαγωνισμός για 100 θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Με 100 επιστήμονες από τους κλάδους Διοικητικού, Τεχνικών, Πληροφορικής και Υγειονομικού θα ενισχυθεί άμεσα η Ελληνική Αστυνομία. Στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορούν να συμμετάσχουν ιδιώτες, αλλά και αστυνομικό προσωπικό και Ειδικοί Φρουροί (που επιθυμούν μετάταξη), προκειμένου να ενταχθούν στην κατηγορία Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», θα προσληφθούν 19 Οικονομικοί υπάλληλοι (Λογιστές, Στατιστικοί και Χρηματοοικονομικοί), 20 Νομικοί, 10 Διοικητικοί, 12 Εγκληματολόγοι (Βιολόγοι, Βιοχημικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί), 11 Τεχνικοί (Μηχανικοί, Τοπογράφοι,

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Παπουτσή για υπουργικές αρμοδιότητες


Αντιπαράθεση πολλών... μποφόρ ξέσπασε το Σάββατο μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, μετά από νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε ο δεύτερος για την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε έντονα σε ρύθμιση που προβλέπει έως έξι ένοπλους ιδιωτικούς φρουρούς στα εμπορικά πλοία, τονίζοντας σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ότι ο κ. Παπουτσής «δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το θέμα, που αφορά καθαρά το υπουργείο Ναυτιλίας».

«Να μη βάζουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, γιατί είναι επικίνδυνοι», ανέφερε μάλιστα αφήνοντας αιχμές για τον κ. Παπουτσή, συμπληρώνοντας πως αν ο

'Ετοιμες για κατάρρευση του ευρώ oι βρετανικές πρεσβείες

Εντολή στις βρετανικές πρεσβείες που βρίσκονται στις χώρες της ευρωζώνης να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε να προστατεύσουν τους Βρετανούς πολίτες σε περίπτωση που καταρρεύσει το ευρώ, έδωσε η Βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph ανώτατο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε πως η

Χωρίς ραδιόφωνο τη Δευτέρα

Βουβοί θα παραμείνουν αύριο όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και τις καταπατήσεις των συλλογικών συμβάσεων εργασίας,

Σενάρια για Παπαδήμο και μετά τις εκλογές;

Σενάρια για κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά τις εκλογές απεργάζονται κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας, εφόσον βέβαια δεν επιτευχθεί στις κάλπες αυτοδυναμία, μια πιθανότητα η οποία εμφανίζεται ισχυρή.

Το σενάριο παραμονής του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, ως επικεφαλής μίας κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και όποιων μικρότερων συμμετάσχουν, συζητείται πλέον όχι μόνο μεταξύ των δανειστών, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με το κύριο θέμα της Real News, είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και στενοί συνεργάτες του δεν επιμένουν πλέον πως αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του θα έχει «έτοιμο το εισιτήριο για Βοστώνη»,

Ο καιρός στις 27.11.2011


Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, περιμένουμε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 ως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 3 ως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 11 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 ως 16