www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

΄Αγονος και ο 7ος πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της «Κεράνης»

΄Αγονος απέβη και ο έβδομος κατά σειρά δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας «Κεράνης».

Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 10,7 εκατομμύρια ευρώ για το εργοστάσιο του Πειραιά, επί της οδού Αθηνών 39, το οποίο αποτελείται από οικόπεδο έκτασης 4.729 τ.μ. και κτίσματα συνολικής επιφάνειας 29.434 τ.μ.
Επίσης για το εργοστάσιο της Εύβοιας που αποτελείται από γήπεδο έκτασης 123.002 τ.μ. και κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 43.640 τ.μ. η τιμή εκκίνησης ήταν λιγότερο από 4 εκατομμύρια

Πληροφορίες για ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών - κακοποιών στην Πεύκη


Αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προηγήθηκε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Πεύκη, στο οποίο εμπλέκεται και περιπολικό της Αστυνομίας.

Τραυματίες δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης που πιθανόν να είναι ο ένας από

ΙΚΑ: Κατασχέσεις για όσους δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι 30/6


Επίσπευση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες οι οποίοι μέχρι τις 30/6/2011 δεν θα έχουν φροντίσει να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους προς το ΙΚΑ ζητεί με έγγραφο που απευθύνει προς τα υποκαταστήματα ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος ζητεί από τους διευθυντές των υπηρεσιών να μεριμνήσουν στο μεταξύ για την άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων των οφειλετών οι οποίοι έχουν ζητήσει να ενταχθούν στη ρύθμιση και τη διαβίβασή τους στις Ταμειακές Υπηρεσίες των

Τακτική επιχορήγηση 166,749 εκατ. ευρώ προς τους δήμους


Με 166.749.285 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών όλους τους δήμους της χώρας, ποσό που αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση Μαΐου, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Όπως αναφέρει η απόφαση, το παραπάνω ποσό προορίζεται προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών των δήμων και κατά προτεραιότητα για τη μισθοδοσία του

Eπιλέχθηκαν οι εταιρείες που θα αποτιμήσουν το ψηφιακό φάσμα


Οι εταιρείες Analysys Mason Limited και Aegis Systems LTD επελέγησαν, για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του δημοσίου επί του φάσματος συχνοτήτων.

Πρόκειται για το θέμα της αποτίμησης του φάσματος

Νέοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο


Νέοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία προστέθηκαν στον κατάλογο όσων λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Συγκεκριμένα, προστέθηκαν τα ακόλουθα:

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, Κέρκυρα (8:30-20:00)
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (8:00-20:30) Δευτέρα (13:30-20:00) Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου (8:00-18:00)
Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών (8.00-18.00)
Αρχαιολογικό Μουσείο και χώρος Επιδαύρου (8:00-18:00)
Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά: (8:00-20:00), Κυριακή: (8:00-15:00)
Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αφαίας, Αίγινα (8:30-17:00)
Κατακόμβες Μήλου: Τρίτη-Σάββατο (8:30-18:30), Κυριακή: (8:30-15:00) Δευτέρα:κλειστά
Σπιναλόγκα (9:00-17:00)

Ετσι ο κατάλογος διαμορφώνεται ως ακολούθως:

1. Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Αθηνών (8.00-19.00)
2. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Θεσσαλονίκη (8.00-20.00, ΔΕΥΤΕΡΑ 13.30-20.00)

Τον Ιούνιο ο διαγωνισμός για ανάθεση 21 μελετών κτηματογράφησης


Διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση 21 μελετών κτηματογράφησης σε 268 περιοχές της χώρας για την ένταξή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο συνολικού προϋπολογισμού 111,2 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προκηρύξει τον Ιούνιο η Κτηματολόγιο ΑΕ, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία έχει ήδη τεθεί.

Πρόκειται για τα πρώτα έργα κτηματογράφησης του Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου, που έχει εκπονήσει η εταιρεία με σκοπό την σταδιακή ένταξη των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.

Με την κτηματογράφηση των 268 προ-καποδιστριακών ΟΤΑ θα καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και θα καταχωριστούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα. Με την ολοκλήρωση

΄Αμεση καταστροφή των προϊόντων παραεμπορίου


Τροπολογία για το παραεμπόριο, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει άμεση καταστροφή κατασχεμένων προϊόντων, παρουσίασε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι επιταχύνονται και απλοποιούνται οι διαδικασίες καταστροφής των προϊόντων παραεμπορίου που κατάσχονται σε αποθηκευτικούς χώρους.Η νομοθετική ρύθμιση επιβάλλει άμεση και επιτόπου καταστροφή των προϊόντων του υπαίθριου παραεμπορίου και η καταστροφή θα γίνεται είτε με ρίψη εντός απορριμματοφόρων, είτε με ανεξίτηλο σπρέι, είτε με άλλο άμεσο και πρόσφορο τρόπο.

Ταυτόχρονα, ενισχύονται οι ελεγκτικές αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου, στους οποίους δίνονται, όσον αφορά το παραεμπόριο, τις ελεγκτικές αρμοδιότητες του Σ.Δ.Ο.Ε, και επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα

Παράταση για τις δηλώσεις ελεύθερων επαγγελματιών


Εως τις 15 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2011 για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων, που έληγε στις 20 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ, στις 15 Ιουνίου ορίζεται η τελική προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του ν.2238/1994 (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή ανεξάρτητα της κατηγορίας τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ., όσοι απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., κ.τ.λ.), οι οποίες δηλώσεις υποχρεωτικά υποβάλλονται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ..

Ομοίως στις 15/6 λήγει η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του ν.2238/1994 (εισοδήματα από ακίνητα, από

Προσλήψεις συμβούλων και αποκρατικοποιήσεις

Την πρόσληψη συμβούλων για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, των κρατικών λαχείων, του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, και της ΕΛΒΟ αποφάσισε την Τετάρτη η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, σε εφαρμογή των παρατηρήσεων του Eurogroup για επιτάχυνση των συγκεκριμένου προγράμματος.

Ανακοινώθηκε ακόμα η σύσταση μιας ή περισσότερων εταιριών για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η καταγραφή της οποίας ανατέθηκε σε εννέα ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η πρόσληψη συμβούλων για την αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου σε υπό σύσταση εταιρία στην οποία θα μεταβιβαστούν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν

ΝΔ: Δήλωση εθνικού ηγέτη από τον Αντ. Σαμαρά


Τη θέση ότι οι παραινέσεις των Βρυξελλών για συναίνεση καταργούν και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «η δήλωση Σαμαρά είναι μια δήλωση εθνικού ηγέτη και όχι αρχηγού κόμματος».

«Τονίζει», πρόσθεσε, «πως στη χώρα υπάρχει κυβέρνηση, μπορεί να διαφωνούμε αλλά υπάρχει. Υπάρχει η αντιπολίτευση, κάνει κριτική, υπάρχει το Σύνταγμα, υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει αξιοπρέπεια».

Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ακόμη ότι «παρεμβάσεις με τις οποίες καταργείται ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να γίνονται» και συμπλήρωσε πως δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο έντονων πιέσεων.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση πως με τον τρόπο που έγιναν δεν ήταν σωστές, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το

Νέες απεργίες στα ΕΛΠΕ


Σε τέσσερις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια. Το ΔΣ του Σωματείου προγραμματίζει επίσης για αύριο συνέντευξη Τύπου «για να αποκατασταθεί η αλήθεια που τόσο βάναυσα κακοποιήθηκε από την Εταιρεία, προσβάλλοντας όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ».

Το Σωματείο των εργαζομένων έχει αποφασίσει επίσης άλλη μία 24ωρη απεργία στις 29 Ιουνίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Επιπλέον, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για την υπογραφή

Αλλαγές στη διαχείριση των απορριμμάτων

Αλλαγές στους περιφερειακούς σχεδιασμούς για την διαχείριση των απορριμμάτων προανήγγειλε η υπουργός περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, κατά την έναρξη συνεδρίου για την ανακύκλωση που γίνεται στην Αθήνα.

Οι νέοι σχεδιασμοί θα στηρίζονται στην πρόληψη, την ανάκτηση και την διαχείριση των απορριμμάτων ώστε όλο και λιγότερες ποσότητες να καταλήγουν στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής.

Υποστήριξε όμως ότι όσοι

Εξωπλανήτης φιλόξενος για ζωή

Τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις για την ύπαρξη ενός εξωπλανήτη που θα μπορούσε να διαθέτει ζωή υποστηρίζουν ότι συγκέντρωσαν Γάλλοι αστρονόμοι. Ο πλανήτης Gliese 581d, σχετικά κοντά στη γαλαξιακή γειτονιά της Γης, «είναι αρκετά ζεστός ώστε να έχει ωκεανούς, σύννεφα και βροχοπτώσεις». Όσοι πάντως ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν, θα πρέπει να κάνουν αυστηρή δίαιτα και να ξεχάσουν τη γήινη λιακάδα.

Ο δυνητικά φιλόξενος εξωπλανήτης περιφέρεται γύρω από το άστρο Gliese 581, έναν κόκκινο νάνο που βρίσκεται μόλις 20 έτη φωτός από τον Ήλιο (συγκριτικά, το πλησιέστερο στον Ήλιο άστρο, το Α του Κενταύρου, απέχει 4 έτη φωτός).

Στην άκρη της κατοικήσιμης ζώνης

Ο Gliese 581d ανακαλύφθηκε το 2007 και είναι ένας από τους τέσσερις ή έξι πλανήτες του παράξενου συστήματος. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Astrophysical Research Letters», ο πλανήτης βρίσκεται στην άκρη της λεγόμενης κατοικήσιμης ζώνης, εκεί που η θερμοκρασία είναι

Αντιοξειδωτικός "βασιλιάς" το ακτινίδιο

Ιάπωνες ερευνητές αποφάσισαν να διαπιστώσουν ποιο φρούτο έχει την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ισχύ και το χρυσό μετάλλιο έλαβε το ακτινίδιο ή αλλιώς κίουι. Το κινεζικής καταγωγής φρούτο «νίκησε» πορτοκάλια, μήλα, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ και άλλα φρούτα στην μάχη των πολυφαινολών αφού απεδείχθη ότι προσφέρει στον οργανισμό μας τα υψηλότερα επίπεδα.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Teikyo στο Τόκιο οι οποίοι μελέτησαν εθελοντές που δέχτηκαν να τρώνε τρια ακτινίδια ημερησίως. Στην συνέχεια οι ερευνητές μετρούσαν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό τους και διαπίστωσαν ότι το ακτινίδιο είναι το πιο πλούσιο σε τέτοιες ουσίες φρούτο.

Οι πολυφαινόλες


Οι πολυφαινόλες είναι φυτικές ουσίες που βρίσκονται κάτω από την φλούδα του φυτού και συμβάλλουν στην άμυνά του απέναντι στις μολύνσεις από παθογόνους παράγοντες. Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι οι ουσίες αυτές λειτουργούν προστατευτικά και στον άνθρωπο,

Καφές κατά του καρκίνου του προστάτη


Η κατανάλωση καφέ δείχνει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να πεθάνει κανείς από καρκίνο του προστάτη σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 50.000 Αμερικανοί άντρες.

Όσοι άνδρες κατανάλωναν έξι ή περισσότερους καφέδες την ημέρα βρέθηκαν ότι είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν κάποια μορφή καρκίνου του προστάτη και 60% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την πιο θανατηφόρα και μεταστατική μορφή καρκίνου του προστάτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Λορελέϊ Μούτσι, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, ενώ διάφορες οργανώσεις χαρακτηρίζουν τα στοιχεία ως

Κατά των απολύσεων στο δημόσιο ο Παντελής Οικονόμου

Κατά των απολύσεων τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου στη Βουλή εκφράζοντας παράλληλα σοβαρές επιφυλάξεις για την αύξηση των ωρών εργασίας. Ο βουλευτής απέρριψε εκ προοιμίου κάθε τελεσίγραφο που ξεπερνά κόκκινες γραμμές, ενώ εκτίμησε ότι η όποια επιδιωκόμενη συναίνεση θα πρέπει να στηρίζεται στο δεδομένο ότι «δεν θα πουλήσουμε τίποτε αν δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.»

Να κληθούν άμεσα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής οι Επίτροποι του Δημοσίου στις Τράπεζες και ο Διοικητής ή Υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, με σκοπό να ενημερώσουν για την κατάσταση των Ελληνικών Τραπεζών ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουπλής και

Τέλος στις επαφές μηχανικών και ιδιωτών με την πολεοδομία

Τέλος στις επαφές μηχανικών και ιδιωτών με την Πολεοδομία θέτει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τουλάχιστον, σε ότι αφορά την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Οι αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί έως τα τέλη του μήνα και αφορούν στη διαδικασία κατάθεσης και έγκρισης του φακέλου, καθώς και στην δημιουργία ενός Σώματος Ορκωτών Μηχανικών, που θα επιβλέπουν την εφαρμογή της οικοδομικής άδειας.

Βασικοί άξονες των προωθούμενων αλλαγών, είναι:
- η ηλεκτρονική κατάθεση του φακέλου και,

- η δραστική μείωση του χρόνου έκδοσης της οικοδομικής άδειας, από την Πολεοδομία, μέσω προέλεγχου του φακέλου.

Σε ότι αφορά την υλοποίηση της οικοδομικής άδειας, την ευθύνη θα έχει ο επιβλέπων μηχανικός, ενώ το Σώμα Ορκωτών Μηχανικών, θα ελέγχει την πιστή εφαρμογή της, κατά τα στάδια ανέγερσης της

Η ζωή στο γλυκό νερό άρχισε 85 εκατ. χρόνια νωρίτερα


Οι πρώτοι ζωικοί οργανισμοί του γλυκού νερού εμφανίστηκαν πολύ νωρίτερα, τουλάχιστον 85 εκατ. χρόνια πριν, σε σχέση με ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν.

Τα νέα δεδομένα ενισχύουν την θεωρία ότι υπήρχε πολύ μικρό ή και μηδενικό χρονικό κενό ανάμεσα στην εμφάνιση της ζωής στις θάλασσες και στην μεταπήδησή της στα γλυκά νερά της στεριάς.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την παλαιοντολόγο Μέρι Ντρόζερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ριβερσάϊντ βρήκαν απολιθώματα ζωντανών οργανισμών στα ιζήματα μιας αρχαίας κοίτης ποταμού στην Καλιφόρνια, τα οποία χρονολογούνται πριν από 520 - 542 εκατ. χρόνια.

Την ίδια περίπου εποχή ή λίγο πριν, εκτιμάται ότι τα πρώτα θαλάσσια αρθρόποδα, οι τριλοβίτες, περιπλανιούνταν στους βυθούς των ωκεανών. Μέχρι τώρα, οι αρχαιότερες ενδείξεις για την ύπαρξη

Απάντηση Σαμαρά στις «παραινέσεις» Ε.Ε. περί συναίνεσης


Στις «παραινέσεις» της Ε.Ε. περί ανάγκης συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων στην πολιτική του μνημονίου απάντησε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα», παρατήρησε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν ανήγαγε τη διακομματική συμφωνία και υιοθέτηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας. Όπως είπε, η μορφή της δέσμευσης που θα συζητηθεί, θα εξεταστεί σύντομα

ΟΛΠ: Νέος διαγωνισμός για την απομάκρυνση των πλοίων της G.A. Ferries


Σε επαναληπτικό δημόσιο ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, με νέες μειωμένες τιμές εκκίνησης, για την εκποίηση και απομάκρυνση των επτά πλοίων της εταιρείας G.A. Ferries που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στο λιμάνι του Πειραιά, αναμένεται να προχωρήσει στα τέλη του μήνα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.


Σύμφωνα με τον ΟΛΠ , η ικανοποίηση των πιστωτών και του ΝΑΤ θα προέλθει από το αναμενόμενο τίμημα της εκποίησης, το οποίο φυσικά ο οργανισμός θα καταθέσει άμεσα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Οι προηγούμενοι διαγωνισμοί κρίθηκαν άγονοι, καθώς δεν υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον.


Η τιμή εκκίνησης του νέου διαγωνισμού θα είναι χαμηλότερη κατά 20% από τον προηγούμενο και δεν

«Κλεπταποδοχή» η χρησιμοποίηση φωτογραφίας από το Facebook χωρίς έγκριση

Κλεπταποδοχή αποτελεί η χρησιμοποίηση μιας φωτογραφίας από το κοινωνικό δίκτυο Facebook, χωρίς την έγκριση του χρήστη της. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η αστυνομία της αυστραλιανής πολιτείας του Κουϊνσλαντ, μετά τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου του εκδοτικού συγκροτήματος Φέρφαξ.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, Μπεν Γκράμπ, συνελήφθη όταν χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, για να αποδείξει τα νομικά κενά που υπάρχουν με τη χρήση υλικού από το Facebook.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής, Μπράϊαν Χάι υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά κενά στη νομοθεσία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των νέων τεχνολογιών στην επικοινωνία. Και ομολόγησε πως η

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι φοιτητές

Στις κάλπες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ προσέρχονται σήμερα, Τετάρτη, φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εκτιμούν ότι το ποσοστό προσέλευσης θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, οπότε η αποχή παρουσίασε άνοδο της τάξης του 5%-10%. Κοινά αποτελέσματα δεν αναμένεται να εκδοθούν ούτε φέτος.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ Σταύρος Παπαντωνίου σημειώνει ότι η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ ελπίζει σε αύξηση των ποσοστών της.

«Όσα συμβαίνουν στην κοινωνία δεν μπορεί να μην επηρεάζουν τους νέους και τα πανεπιστήμια, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ολιγαρχίες, όποια μορφή και αν έχουν, να παίρνουν αποφάσεις για εμάς και το μέλλον της χώρας μας» λέει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ στη Νομική Σχολή Αθηνών Πάτροκλος Καρράς.

Από την πλευρά της Αριστερής Ενότητας (ΣΥΝ) ο Πέτρος Σανταμούρης δηλώνει στο «Βήμα» ότι «οι φετινές εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα αναταραχής κυρίως γιατί τα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η

Ελληνοποιήσεις ραδιενεργών τροφίμων


«Ελληνοποιήσεις» προϊόντων από άλλα κράτη δείχνουν το δρόμο που οδηγεί στην άμεση σύγκληση του επιστημονικού ελέγχου τροφίμων, ΕΣΕΤ, προκειμένου να θεσπιστούν και εδώ, όπως στη Βρετανία, ειδικά όρια για τη ραδιενέργεια σε τρόφιμα που παράγονται στις χώρες της Ε.Ε. και διακινούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πέραν δηλαδή των ειδικών ρυθμίσεων για την Ιαπωνία, μετά τη Φουκουσίμα, επιβάλλεται οι αρμόδιες αρχές να σταματήσουν τις γενικόλογες αναφορές περί κινητοποιήσεων και ελέγχων, τη στιγμή που προϊόντα όπως τα μανιτάρια, τα οποία προέρχονται από τη Βουλγαρία, βαφτίζονται ελληνικά (σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Ε») και προωθούνται στην εσωτερική αγορά, χωρίς να περνούν από κανέναν έλεγχο.

Είναι, αν μη τι άλλο, τραγικό, μετά το Τσερνομπίλ και τη Φουκουσίμα, να υπάρχει μαύρη τρύπα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και να έχουμε γεγονότα όπως εκείνο με τα μανιτάρια εκ Βουλγαρίας, που αποσύρθηκαν στη Βρετανία διότι η επιβάρυνσή τους ήταν 4.950 μπεκερέλ ανά κιλό, δέκα φορές

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


Με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους υποδέχεται σήμερα η χώρα μας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου. Στο πλαίσιο του εορτασμού, έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, ημερίδες, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές εκδηλώσεις κ.λπ) σε 46 αρχαιολογικά μουσεία και χώρους σε όλη την επικράτεια.

Η κεντρική εκδήλωση του φετινού εορτασμού θα γίνει στο Μουσείο

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα τους πρόσφυγες


Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας διοργανώνει, για 17η συνεχή χρονιά, το γραφείο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων.

Κεντρικό θέμα του φετινού διαγωνισμού που ξεκίνησε την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου, είναι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.

Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα της Ε' και της ΣΤ' τάξης Δημοτικού με έργα ζωγραφικής και εκθέσεις αντίστοιχα, καθώς και μαθητές της Γ' τάξης Γυμνασίου και της Α' τάξης Γενικού και Επαγγελματικού λυκείου, με ειδικό αφιέρωμα, άρθρο ή φωτορεπορτάζ, για Κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας.

Επίσης, στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος και ασυνόδευτα παιδιά, πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας. Τις συμμετοχές των μαθητών θα αξιολογήσει ειδική επιτροπή.

Στόχος του μαθητικού διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν

Πανελλήνιες: Συνέχεια με τέσσερα μαθήματα


Συνέχεια με τέσσερα μαθήματα σήμερα, στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.


Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάζονται στην Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Βιολογία θετικής κατεύθυνσης, στη Χημεία-Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης και στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής

Tην πόρτα της εξόδου δείχνουν σε Στρος Καν


Την πόρτα της εξόδου δείχνουν στο γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση στις φυλακές της Νέας Υόρκης στο νησί Ράικερς, κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση.

Το ιδανικό θα ήταν να υποβάλει την παραίτησή του, εκτίμησε ένα από τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, ενώ το Συμβούλιο επιδιώκει να έρθει σε επαφή με τον προφυλακισμένο επικεφαλής του Ταμείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις και τα σχέδιά του σε σχέση με το πόστο του στον Οργανισμό. Αποστάσεις από αυτή τη θέση κράτησε άλλο μέλος του Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι αυτό το συναίσθημα δεν είναι κοινό και στα 24 μέλη του.

Σημειώνεται ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τον Στρος Καν από τη θέση του.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, αφού επεσήμανε ότι ο Οργανισμός δεν είχε καμία επαφή με τον Στρος Καν από τη μέρα της σύλληψής του μέχρι σήμερα, διευκρίνισε δεν έχει

Ο καιρός στις 18.05.2011


Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και στα ορεινά της Κρήτης, περιμένουμε την Τετάρτη 18 Μαίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 24 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, αλλά στη Θράκη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς, 14 ως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 ως 22 στη Δυτική Ελλάδα, 16 ως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι άνεμοι βορείων διεύθυνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, δυτικών διευθύνσεων στα νοτιότερα πελάγη. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα δυτικά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 ως 24 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο