www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Παραδόθηκε καταζητούμενος για τη ληστεία στην Αλόννησο

Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου παρουσιάστηκε και παραδόθηκε καταζητούμενος για συμμετοχή στη ληστεία που σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Εθνική Τράπεζα, στην Αλόννησο.


Πρόκειται για 37χρονο, ελληνικής καταγωγής, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ανακριτικές αρχές του Βόλου.

Για την ίδια ληστεία έχει ήδη συλληφθεί 38χρονος, καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για δολοφονία και ληστείες, ενώ αναζητείται ένας ακόμη δράστης.

Κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες είχαν ανοίξει πυρ εναντίον αστυνομικών, χωρίς να τους

Στην έξοδο 2400 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ μέσω μετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το σχέδιο για την εξυγίανση της πιο ζημιογόνου ΔΕΚΟ της χώρας, ενώ την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν οι απολύσεις στον ΟΣΕ που ζητούσε η τρόικα. Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο που αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα στο Υπουργικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων προβλέπονται η μετάταξη και η συνταξιοδότηση 2.400 εργαζομένων, η αλλαγή των κανονισμών εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων και η δημιουργία φορέα υποδοχής του πλεονάζοντος προσωπικού.

Ο σιδηρόδρομος θα λειτουργεί με τις εταιρείες ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, δημιουργείται ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή που θα ελέγχει τη σιδηροδρομική αγορά, τα ελλείμματα του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το Δημόσιο διαγράφονται, τα ελλείμματα προς τρίτους αναλαμβάνονται από το Δημόσιο, το οποίο αποκτά την κυριότητα της ακίνητης περιούσιας του ΟΣΕ, ενώ δίνεται σε ιδιώτες το 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το μάνατζμεντ.

Στον ελληνικό σιδηρόδρομο θα μείνουν περίπου 3.600 εργαζόμενοι από τους 6.000 που υπάρχουν σήμερα. Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπεται να φύγουν ως πλεονάζον προσωπικό 744 άτομα από τους εξής τομείς: Σιδηροδρομικής Ελξης: 117 άτομα, Σιδηροδρομικής Κίνησης: 378, Οδικών Μέσων και Λεωφορείων: 27, Ανάπτυξης Οικονομικής Διαχείρισης, Διοίκησης και Υποστήριξης: 141, Ζύγισης

Στον διαδικτυακό τζόγο και ο ΟΠΑΠ


Την πρόθεσή του να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για το online (διαδικτυακό) Στοίχημα καθώς και για το Videolotto, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του αλλά και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς του, εξεδήλωσε χθες ο ΟΠΑΠ ΑΕ, διά στόματος της διοίκησής του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η νέα αρχιτεκτονική των δράσεων του οργανισμού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Χ. Σταματόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ.Σπανουδάκη , τους επόμενους μήνες, βασικός στόχος είναι η αύξηση της προσέλευσης πελατών στα αποκλειστικά σημεία πώλησης της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά τον διεθνή διαγωνισμό για εύρεση τεχνολογικού παρόχου- συμβούλου της εταιρείας η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανέφερε ότι κατά τι επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί η σχετική προκήρυξη για τη διαδικασία. Ακόμη, όπως αναφέρθηκε, επίκειται διαγωνισμός και για την αναβάθμιση της εικόνας άλλων 800 πρακτορείων. Το πρώτο σκέλος της σχετικής ενέργειας βρίσκεται σε εξέλιξη, με

Τι φέρνει στην αγοράτο deal Δέλτα - ΜΕΒΓΑΛ


ΟΙ ΔΥΟ από τις μεγαλύτερες ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, η Δέλτα και η ΜΕΒΓΑΛ, που συγκεντρώνουν το 45% της αγοράς του φρέσκου γάλακτος και μόλις πρίν από τρία χρόνια είχαν κατηγορηθεί για σύσταση καρτέλ πληρώνοντας βαριά πρόστιμα, ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και το μεγάλο κόστος που τους δημιουργούσε ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.
Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί μετά την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της ΜΕΒΓΑΛ από τη Vivartia με βάση τα στοιχεία του 2009 θα έχει πωλήσεις περί τα 640 εκατ. ευρώ και στην αγορά του παστεριωμένου γάλακτος (φρέσκο και υψηλής παστερίωσης) θα ελέγχει μερίδιο μεγαλύτερο του 45%.

Συνολικά στην αγορά του λευκού γάλακτος (συμπεριλαμβάνεται και το εβαπορέ) θα κατέχει περίπου το 35% (27% η Δέλτα και 7,9% η ΜΕΒΓΑΛ).

Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες που έχουν γίνει, η νέα εταιρεία από τις συνέργειες θα έχει εξοικονόμηση περίπου 23 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο σε βάθος τριετίας. Ωστόσο τα πράγματα στην αγορά του γάλακτος δεν πηγαίνουν καθόλου καλά.

Ο κλάδος των γαλακτοκομικών της Vivartia είναι ζημιογόνοςη εταιρεία στο πρώτο εξάμηνο κατέγραψε συνολικές ζημιές περί τα 108 εκατ. ευρώ-, ενώ αναιμική ήταν η κερδοφορία του 2009 της ΜΕΒΓΑΛ- «με το ζόρι εφέτος θα έχουν θετικό πρόσημο τα αποτελέσματα της ΜΕΒΓΑΛ» λέγεται

Ξεκίνησε e-καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων


Στην ηλεκτρονική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακίνητων, όλων των Ελλήνων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει αναθέσει τον ρόλο του «Μεγάλου Αδελφού» στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που διαθέτει το σύστημα Τaxis. Στόχος είναι στις αρχές του 2011 να έχει ολοκληρωθεί το Περιουσιολόγιο των Ελλήνων στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχείαεκτός από τις καταθέσεις- ανά φορολογούμενο, έτσι ώστε να είναι εφικτοί οι έλεγχοι του «πόθεν έσχες» και των πραγματικών εισοδημάτων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή τής εντός σχεδίου ακίνητης περιουσίας όλων των πολιτών, επιχείρηση που στηρίχθηκε στις δηλώσεις Ε9 και στα στοιχεία του Κτηματολογίου (όπου έχει αναπτυχθεί), ενώ σε επόμενη φάση θα ολοκληρωθεί το Περιουσιολόγιο

Πως ήταν;

Όλοι θα θέλαμε να δούμε πως θα ήταν πραγματικά τα πρόσωπα μεγάλων ανδρών και γυναικών που άφησαν ιστορία. Κάτι τέτοιο βέβαια ήταν αδύνατο αφού δεν υπήρχε η φωτογραφία ή η μαγνητοσκόπηση.


Κι όμως η επιστήμη και η τεχνολογία κατάφεραν να αποτυπώσουν και να φτιάξουν το τρισδιάστατο πρόσωπο, πολλών μεγάλων προσωπικοτήτων.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα μεταδοθεί από το History Channel το ντοκιμαντερ με τίτλο "Death Masks" όπου θα αποκαλυφθούν τα πρόσωπα του Ναπολέοντα, του Ιούλιου Καίσαρα, του Αβραάμ Λίνκολν, του Τζορτζ Ουάσιγκτον και του Ουίλιαμ Σαίξπηρ!ton και του Shakespeare.

Στην αριστερή φωτογραφία λοιπόν βλέπετε το πρόσωπο του Σαίξπηρ -έτσι όπως το δημιούργησε το History Channel-. Στα

Ανατινάχτηκε προσπαθώντας να σκοτώσει... μια αράχνη!

Με εγκαύματα σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται ένας 28χρονος ύστερα από έκρηξη που συνέβη κατά τη διάρκειά προσπάθειάς του να σκοτώσει μια αράχνη.


Πιο αναλυτικά, ο άνδρας ύστερα από παράκληση της συζύγου του προσπάθησε να σκοτώσει μια αράχνη που είχε κρυφτεί πίσω από την τουαλέτα του σπιτιού τους στην περιοχή του Essex της Αγγλίας. Βλέποντας ο 28χρονος πως δεν μπορούσε να την σκοτώσει, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ειδικό σπρέι κατά των εντόμων. Μετά τον ψεκασμό ο άνδρας δεν μπορούσε να δει αν τελικά πέθανε η αράχνη καθώς τα φώτα του μπάνιου είχαν καεί. Έτσι, αποφάσισε να ανάψει έναν αναπτήρα για να δει τι συμβαίνει και τότε συνέβη κάτι που δεν περίμενε. Μια ισχυρή έκρηξη έγινε στο χώρο η οποία ήταν τόσο ισχυρή που έριξε τον άνδρα κάτω και άνοιξε

Καταγγελία του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών για τη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών για τη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ»

Κυρία Υπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών με ανακοίνωσή του της 31ης Αυγούστου 2010 καταγγέλλει τη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ ότι παγώνουν την αγορά φωτοβολταϊκών. Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών αναφέρει:

«Απαράδεκτη και επικίνδυνη για το μέλλον της αγοράς θεωρεί ο Σύνδεσμος Εταιριών

Φωτοβολταϊκών την 3η ανακοίνωση της ΔΕΗ σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3851/2010, που δημοσιεύθηκε στις 27 Αυγούστου 2010 για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου 3851/2010 και καταργεί στην πράξη τη δυνατότητα νέων αιτήσεων για φωτοβολταϊκά όπως

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει Μελά για τον Δήμο Πειραιά;

Εντός 24ωρου αναμένεται να ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία την υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Μελά για το Δήμο Πειραιά.

Αγιασμός στο Ρέντη

Την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο εφετινός αγιασμός στον Ολυμπιακό. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και το «παρών» θα δώσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.


Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λυθεί και τυπικά το συμβόλαιο του Λουτσιάνο Γκαλέτι με τον Ολυμπιακό και να οριστικοποιηθεί ο νέος ρόλος που θα έχει στην ομάδα. Όλα δείχνουν πως ο Αργεντινός θα αναλάβει καθήκοντα σκάουτερ στη Λατινική Αμερική και ειδικότερα στην Αργεντινή,

Συνάντηση Σαμαρά - Δασκαλόπουλου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη ΔΕΘ, είχε σήμερα (Τρίτη, 7/9/2010), ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τους αντιπροέδρους του ΣΕΒ, κ.κ. Ευθύμιο Βιδάλη, Αναστάσιο Καλλιτσάντση και Θεόδωρο Φέσσα.

"Όλοι όσοι έχουν υπεύθυνο ρόλο και λόγο στον τόπο μας καλούνται σήμερα να εκπέμψουν, εντός και εκτός της χώρας, το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: "Από τη Νέα Δημοκρατία προσδοκούμε να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια να μεταμορφωθεί η Ελλάδα σε χώρα σύγχρονη, φιλική στην επιχειρηματικότητα και ανοικτή στις επενδύσεις. Να θεμελιωθεί μια νέα μορφή ανάπτυξης και

Siemens: Νέα τροπή και ραγδαίες εξελίξεις

Την άσκηση νέας ποινικής δίωξης για σύσταση και συμμορία εγκληματικής οργάνωσης ζητά από τον εισαγγελέα με έγγραφό της η εφέτης ανακρίτρια που χειρίζεται το σκάνδαλο της Siemens.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναγκαιότητα της νέας δίωξης προέκυψε από τα στοιχεία της ανάκρισης και την έρευνα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Η νέα δίωξη αναμένεται να ασκηθεί εντός της ημέρας (Τρίτη) και αφορά μεγαλοστελέχη της Siemens και άλλους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο.

Κλήση σε απολογία έστειλαν επίσης οι εφέτες - ανακριτές στον κουμπάρο του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, Γιώργο Τσουγκράνη. Ο επιχειρηματίας καλείται να απολογηθεί την Πέμπτη για την

Βουρλούμης: «Δεν πωλείται ο ΟΤΕ»

Αναδιοργάνωση της εταιρίας και βαθιές αλλαγές, στο πλαίσιο των οποίων θα επιδιωχθεί και νέο εργασιακό καθεστώς, σχεδιάζει η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως προέκυψε από τις απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, κατά τη συνάντησή του με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 75ης ΔΕΘ.


Στο μεταξύ εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά βολές κατά της Ρυθμιστικής Αρχής (ΕΕΤΤ) γιατί, όπως είπε, ευνοεί σκανδαλωδώς τους ανταγωνιστές του ΟΤΕ, αφού εξαναγκάζει τον Οργανισμό να τιμολογεί ακριβότερα τα προϊόντα του έως και 40%, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για την εντεινόμενη φημολογία περί ενδιαφέροντος της Deutsche Telecom να εξαγοράσει το 100% του ΟΤΕ

Κλειστά τα χαρτιά Σαμαρά για τον Πειραιά

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με τον υποψήφιο που θα κατεβάσει στον Πειραιά, παρά τις ερωτήσεις που δέχτηκε από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για το δήμο, Γιάννη Μίχα.


Ο Γ. Μίχας βρέθηκε στη Ρηγίλλης ως μελός του προεδρείου της ΕΝΑΕ. Όπως είπε κατά την έξοδό του, ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μη μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα για το μνημόνιο. "Παρακάλεσα να μην μετατραπούν οι εκλογές σε εθνικές εκλογές. Να παραμείνουν αυτοδοικητικές, ώστε οι πολίτες να επιλέξουν αυτόν που θα κάνει καλύτερη την ποιότητα της ζωής τους", είπε.

Για το αίτημα του νυν νομάρχη Πειραιά τοποθετήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΕΔΚΕ. Όπως είπε, δεν γίνεται το μηνημόνιο να μην απασχολήσει την προεκλογική εκστρατεία, από τη στιγμή που επηρεάζει το ζήτημα των πόρων

Προαναγγελία λουκέτου σε πέντε κολλέγια και ΙΕΚ

Στο κλείσιμο ακόμη πέντε κολεγίων και ΙΕΚ που είτε δε διαθέτουν άδεια λειτουργίας είτε προβάλλουν το πρόγραμμα σπουδών τους με παραπλανητικές διαφημίσεις, αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας.


Για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και τον εντοπισμό των παρανομούντων στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας εγκαινίασε σήμερα συνεργασία με την Γενική

Σοβαροί κίνδυνοι από τις μακροχρόνιες δίαιτες

Οι μακροχρόνιες δίαιτες ίσως απελευθερώνουν στο αίμα βιομηχανικά παράγωγα που δυτικά προκαλούν χρόνιες νόσους όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.


«Αυτό συμβαίνει επειδή τα εν λόγω επικίνδυνα συστατικά αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αδυνατίσματος διασπάται και περνούν στην κυκλοφορία του αίματος», διευκρινίζει ο υπεύθυνος της μελέτης Duk-Hee Lee από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Daegu της Σεούλ.

«Ζούμε υπό την επίδραση του ισχυρού δόγματος πως το αδυνάτισμα έχει πάντα ευεργετική επίδραση στην υγεία, αλλά τελικά μπορεί να επιδράσει αρνητικά με ποικίλους τρόπους και αρκετά αιφνίδια στην υγεία», εξηγεί η ίδιος.

Στο πλαίσιο της μελέτης φάνηκε πως όσοι έκαναν δίαιτα απώλειας βάρους για περισσότερα από δέκα χρόνια, είχαν την υψηλότερη συγκέντρωση βλαβερών συστατικών στο αίμα τους, που

Πλαφόν έχει η ευτυχία του… χρήματος

Το χρήμα φέρνει την ευτυχία, αλλά και αυτό έχει τα όριά του. Σύμφωνα με νέα έρευνα καλύτερη ποιότητα ζωής απολαμβάνει ένα νοικοκυριό με μηνιαία έσοδα 5.000 ευρώ, από κάποιο που κερδίζει περισσότερα.


Το συμπέρασμα προκύπτει από απαντήσεις που έδωσαν 450.000 άτομα τα έτη 2008 και 2009, στο πλαίσιο δημοσκόπησης του Αμερικανικού Ιδρύματος Σφυγμομέτρησης, που μετρά την εξέλιξη της ευημερίας των Αμερικανών.

«Η αποτίμηση που κάνει κάθε ένας για τη ζωή του βελτιώνεται σύμφωνα με τα εισοδήματα, ενώ παράλληλα αυξάνεται και η συναισθηματική του ευημερία», γράφει σχολιάζοντας τη μελέτη ο βραβευμένος με το Νομπέλ Οικονομίας 2002 Ντάνιελ Κάνεμαν.

Εν τούτοις, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η «αύξηση της ευτυχίας» σταματά μετά το όριο των

Τα χαλασμένα δόντια προκαλούν θρομβώσεις

Το βούρτσισμα των δοντιών και ο καθαρισμός με οδοντικό νήμα μπορεί να μοιάζει εντελώς βαρετό, αν όχι περιττό, αλλά μπορεί να σώσει τη ζωή σας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.


Αν και χρόνια τώρα ανήκει η ουλίτιδα στους «συνήθεις υπόπτους» για την πρόκληση καρδιολογικών προβλημάτων, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να καταλάβουν πως μπορεί τα χαλασμένα ούλα ή δόντια να υπονομεύουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Τώρα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ λένε πως ένοχος είναι ένας μηχανισμός αυτοάμυνας που διαθέτουν τα μικρόβια του στόματος.

Όταν τα βακτήρια εισέλθουν στην ροή του αίματος μέσω των ούλων που αιμορραγούν, παράγουν μία πρωτεΐνη, η οποία εξαναγκάζει τα αιμοπετάλια να κολλήσουν αναμεταξύ τους για να δημιουργήσουν

Με διαδικασίες «εξπρές» οι τελετές παράδοσης-παραλαβής

Μακριά από τις κάμερες και χωρίς δηλώσεις έγιναν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία, όπου υπήρξαν αλλαγές μετά τον ανασχηματισμό.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε περήφανος για το έργο των τελευταίων 11 μηνών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ηγεσίες όλων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η χρονιά ήταν από τις πιο δύσκολες της ζωής του, αφού έχασε έναν από τους πλέον στενούς του συνεργάτες στο υπουργείο, τον 49χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη.

Ο νέος υπουργός Χρήστος Παπουτσής χαρακτήρισε τον απερχόμενο ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό που πέρασε από το συγκεκριμένη θέση, λέγοντας ότι θα δώσει έμφαση σε δύο παράγοντες:

Διακοπή νερού αύριο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Χωρίς νερό θα μείνουν περιοχές του δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, αύριο Τετάρτη 8/9, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, λόγω αντικατάστασης έξι δικλείδων από νέες στην Αρετσού.


Σύμφωνα με την Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, το πρόβλημα ομαλής υδροδότησης θα υπάρξει στις οδούς Αγίας Ελένης, Αγίου Νικολάου, Ελλησπόντου και Προύσσης, που περικλείονται από τις οδούς Χιλής, Βιθυνίας, Πασσαλίδη και Παραλιακής Πλαστήρα του δήμου Καλαμαριάς.





Στάση εργασίας στις συγκοινωνίες αύριο

Για πέντε ώρες θα απουσιάσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τους δρόμους της πρωτεύουσας αύριο, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια για 4 συνολικά ώρες.


Συγκεκριμένα, μετά και από την απόφαση των σωματείων στις αστικές συγκοινωνίες να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις συμπαραστεκόμενοι στους εργαζομένους στον ΟΑΣΑ το πρόγραμμα των αυριανών στάσεων εργασίας διαμορφώνεται ως εξής:

Λεωφορεία και τρόλει: Δεν θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα

Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ: Δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 12 το

Ευρεία αντι-πειρατική επιχείρηση στην Ευρώπη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί ευρεία επιχείρηση σε 14 ευρωπαϊκές χώρες για την απενεργοποίηση δικτύων ανταλλαγής αρχείων.


Οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει έρευνες σε δίκτυα υπολογιστών σε χώρες όπως η Σουηδία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ουγγαρία, ενώ Σουηδοί αστυνομικοί ερεύνησαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο δίκτυο της οποίας φιλοξενείται το Wikileaks. Πάντως κρατικοί αξιωματούχοι της Σουηδίας διευκρίνισαν πως η επιχείρηση δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο site, το οποίο πρόσφατα έγινε διάσημο για τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων του αμερικανικού Πενταγώνου και της CIA, ενώ και εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν στην κατάσχεση του εξοπλισμού.

Όπως φαίνεται πρόκειται για τη μεγαλύτερη

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ στα εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δέχονται «απανωτά χαστούκια» με την πολιτική της κυβέρνησης και θα εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο την αγανάκτηση τους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), την ημέρα των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου.


Αυτό υπογράμμισε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης στη σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΘ με τη συμμετοχή προέδρων ή εκπροσώπων Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας για την προετοιμασία του

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα επιμελητήρια

Δραματική έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου αν αναλάβει δράση κατά της ύφεσης έκανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γ. Κασιμάτης, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά


"Έστω και την τελευταία στιγμή, κάνουμε έκκληση σε όλο το πολιτικό σκηνικό να σκύψει επάνω στο θέμα της οικονομίας. Έχουμε καταστρέψει τα πάντα. Έχουν τελματώσει τα πάντα. Είμαι ο εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας εκπέμπω SOS. Εκπέμπω SOS για την Ελληνική οικονομία", είπε βγαίνοντας από τη Ρηγίλλης.

Εκτίμησε ότι ο ανασχηματισμός

Μετανάστες οι οκτώ στους 100 κατοίκους της Ελλάδας

Οι ξένοι υπήκοοι που διαμένουν στην Ελλάδα ήταν 929.500 την 1η Ιανουαρίου 2009, ήτοι το 8,3% του πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Ειδικότερα, από τους 929.500 ξένους υπηκόους, οι 161.600 προέρχονται από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι 767.900 προέρχονται από τρίτες χώρες.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Ιανουαρίου 2009, οι ξένοι υπήκοοι ήταν 31,9 εκατομμύρια (6,4%), από τους οποίους τα 11,9 εκατομμύρια ήταν πολίτες κράτους-μέλους της Ε.Ε. και τα 20 εκατομμύρια

Δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του Π. Ψωμιάδη

Ποινική δίωξη , σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία, ασκήθηκε σε βάρος του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Αφορά τις απευθείας αναθέσεις σε τουριστικά γραφεία για την μεταφορά των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης.


Η διαδικασία κινήθηκε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2006 ο τότε υποψήφιος νομάρχης, με το χρίσμα του ΛΑΟΣ, Δημήτρης Τσιπίδης.

Μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε ασκήθηκε τότε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του νομάρχη και του τότε αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή.

Με βούλευμα τωρινό του συμβουλίου πλημμελειοδικών κρίθηκε ότι υπάρχει απιστία και το αδίκημα

ΟΛΜΕ: Υπό αντίξοες συνθήκες η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τα προβλήματα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς εξέθεσε στην συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ .


«Θέσαμε υπόψη της υπουργού την εκτίμησή μας ότι η χρονιά ξεκινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, συμπτύξεις τμημάτων, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών κ.α.», ανέφερε μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεππές.

Πρόσθεσε επίσης ότι δόθηκε έμφαση στο πρόβλημα της μείωσης του ποσού που διατίθεται στις σχολικές επιτροπές για λειτουργικά έξοδα, γεγονός που –όπως είπε ο κ. Πεππές- κάνει αδύνατη τη λειτουργία των σχολείων όσον αφορά τη συντήρηση, θέρμανση κλπ.

Όσον αφορά στο ζήτημα των κενών στα σχολεία, σημείωσε: «σήμερα μας είπαν ότι θα τοποθετηθεί ο πρώτος αριθμός αναπληρωτών, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα είναι μειωμένου, ή πλήρους ωραρίου. Εμείς ζητούμε να διοριστούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί».

«Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν εκπαιδευτικά κενά, ενώ ασκούνται

ΝΔ: Επανασύσταση ΥΕΝ μετά από 11 μήνες αδιεξόδου

«Έντεκα ολόκληροι μήνες αδιεξόδου και έντονων πιέσεων χρειάστηκαν ωσότου συνειδητοποιήσει επιτέλους η κυβέρνηση το αυτονόητο: Ότι, δηλαδή, η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας -έστω και με τη σημερινή ονομασία- ήταν μονόδρομος».


Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, για τη σύσταση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ασαφείς παραμένουν τόσο οι αρμοδιότητες του

Ατλάντικ: Αναμένεται η απόφαση για υπαγωγή στο άρθρο 99

Εκδικάστηκε χθες 6/9/2010 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση της Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Ν.3588/2007, μετά από επίσπευση λόγω της τροποποίησης του σχετικού νόμου.


Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός του προσεχούς διαστήματος, σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ανταλλάγματα για τη Χάλκη ζητούν οι Τούρκοι

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ εντυπώσεων με το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εξακολουθεί να παίζει η Αγκυρα επαναλαμβάνοντας ότι το ζήτημα είναι νομικό, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς επανέλαβε ότι μετά τις κινήσεις καλής θέλησης της Τουρκίας, η Ελλάδα πρέπει να επιτρέψει τη λειτουργία τζαμιών στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Επανερχόμενος στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, το οποίο με δηλώσεις και διαρροές «σηκώνει» και πάλι η τουρκική πλευρά, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας επανέλαβε το πάγιο επιχείρημα ότι το ζήτημα είναι νομικό. «Δεν κλείσαμε εμείς τη Σχολή. Εκλεισε με απόφαση δικαστηρίου. Συνεχίζουμε να ερευνούμε το θέμα για το αν οι αλλαγές που έγιναν μετά τη δικαστική απόφαση, στο Σύνταγμα και τους νόμους, είναι αρκετές για την επαναλειτουργία», δήλωσε στο περιοδικό «Κριτέρ» και επανέφερε το ζήτημα ανάλογων κινήσεων που οφείλει να κάνει η Αθήνα, οι οποίες αφορούν τη λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και όχι μόνο.

«Ταυτόχρονα βήματα»

Οπως είπε, «παρ΄ ότι δεν είναι ζήτημα αμοιβαιότητας, πιστεύω ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο τα βήματα που θα κάνουμε ταυτόχρονα με την Ελλάδα». Αναφέρθηκε επίσης στη χορήγηση άδειας

Στην κατάρτιση ηλεκτρονικού περιουσιολογίου προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών

Στην ηλεκτρονική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο στις αρχές του 2011 να έχει ολοκληρωθεί το Περιουσιολόγιο των Ελλήνων.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», ήδη έχει ολοκληρωθεί από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η καταγραφή τής εντός σχεδίου ακίνητης περιουσίας όλων των πολιτών, επιχείρηση που στηρίχθηκε στις δηλώσεις Ε9 και στα στοιχεία του Κτηματολογίου. Σε επόμενη φάση θα ολοκληρωθεί το Περιουσιολόγιο με τα εκτός σχεδίου ακίνητα και αγροτεμάχια.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία αντλεί καθημερινά στοιχεία από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες και άλλα οχήματα που ανήκουν και τα καταχωρεί στο περιουσιολόγιο που αφορά 7.000.000 φορολογουμένους και εταιρείες. Προβλήματα έχουν ανακύψει με τη κατάρτιση του περιουσιολογίου με τα σκάφη αναψυχής, καθώς πολλά

Αυθαίρετα: μόνο ένταξη στο σχέδιο... σώζει, αντισυνταγματική η τακτοποίηση

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν αφήνει κανένα περιθώριο τακτοποίησης των αυθαιρέτων, καθώς


βάσει απόφασης της ολομέλειαςήδη από το 2009, καμία ρύθμιση νομιμοποίησης αυθαιρέτων δεν είναι αποδεκτή για κτίσματα μετά το 1983.

Έτσι τώρα η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επίσπευση των διαδικασιών για την ένταξη περιοχών στο σχέδιο, ώστε οι

Νέα έκρηξη στο ηφαίστειο Σιναμπούνγκ

Η έκρηξη του ηφαιστείου που βρίσκεται στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και ήταν η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί από τα τέλη του Αυγούστου, όταν το ηφαίστειο πέρασε σε ενεργή φάση ύστερα από 400 χρόνια.


Το ηφαίστειο, με υψόμετρο 2.460 μέτρα, εξερράγη στις 00:23΄τοπική ώρα (20:23' ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα) και η δόνηση έγινε αισθητή σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ηφαιστειολόγος Αγκους Μπουντιάντο η έκρηξη ήταν δύο φορές ισχυρότερη σε σχέση με την προηγούμενη και η στάχτη της ανήλθε σε ύψος έως 5.000 μέτρων.

Τουλάχιστον 20.00 άνθρωποι που ζούσαν σε ακτίνα έξι χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο, έχουν απομακρυνθεί από τα χωριά τους που βρίσκονται στις πλαγιές του βουνού, από τις 29 Αυγούστου

Στα επίπεδα 5,2% - 5,3% κινήθηκε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει σήμερα τα στοιχεία για την εξέλιξη του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Αυγούστου 2010. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο πληθωρισμός τον Αύγουστο κινήθηκε στα επίπεδα του 5,2% - 5,3%, έναντι 5,5% τον Ιούλιο. Σημειώνεται πως τον Αύγουστο 2009 ο τιμάριθμος είχε αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 0,8%.


Η αύξηση του πληθωρισμού αποδίδεται στην αυξητική επίπτωση των καυσίμων, των νωπών φρούτων και λαχανικών, αλλά και στην επίπτωση από την αύξηση του ΦΠΑ σε διάφορα προϊόντα. Οι εκπτώσεις συνέβαλαν μερικώς στην συγκράτηση των τιμών σε ετήσια βάση. Ο δομικός πληθωρισμός (εξαιρούνται οι τιμές ενέργειας και καυσίμων) εξακολούθησε και τον Αύγουστο να

Πανίσχυρα αντιβιοτικά «βρέθηκαν στον εγκέφαλο των κατσαρίδων»

Οι κατσαρίδες που σπεύδουμε να εξοντώσουμε θα μπορούσαν μια μέρα να μας σώσουν τη ζωή. Ο εγκέφαλός τους, όπως και ο εγκέφαλος των ακρίδων, φαίνεται πως περιέχει αντιβιοτικά ικανά να σκοτώσουν ένα διαβόητο ανθεκτικό μικρόβιο που ευθύνεται για πολλές νοσοκομειακές λοιμώξεις.
Εννέα ουσίες που απομονώθηκαν από το νευρικό σύστημα των εντόμων εξουδετερώνουν το επικίνδυνο βακτήριο MRSA (χρυσίζων σταφυλόκοκκος με ανθεκτικότητα στο αντιβιοτικό μεθικιλλίνη), ανακοίνωσαν ερευνητές σε συνέδριο της βρετανικής Εταιρείας Γενικής Μικροβιολογίας.

Ακόμα και σε πολύ μεγάλη αραίωση, οι ουσίες που δοκιμάστηκαν σκότωσαν το 90% των μικροβίων στο εργαστήριο, δήλωσε στο BBC ο Σάιμον Λι, επικεφαλής των πειραμάτων στο Πανεπιστήμιο του

Σαρωτικός ανασχηματισμός

Σε ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μεταξύ των οποίων μετακινήσεις προσώπων, αναδιανομή αρμοδιοτήτων, αλλά και επιστροφή στελεχών από τον «πυρήνα» του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η νέα κυβέρνηση είναι πολυπληθέστερη από την προηγούμενη, καθώς αποτελείται από 48 μέλη έναντι 37: 16 Υπουργούς (η προηγουμένη είχε 15) 7 Αναπληρωτές Υπουργούς (έναντι 2 της προηγουμένης) και 24 υφυπουργούς (έναντι 19 της προηγουμένης).

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανακοινώνοντας τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών θα μετεξελιχθεί ώστε να συγκροτήσει κεντρική επιτελική μορφή, η οποία θα συμβάλει στην εκπόνηση ενός συνεκτικού στρατηγικού, πολιτικού και

«Όχι» Αλαβάνου στην πρόταση Τσίπρα για το δήμο Αθηναίων

Πρόταση να τεθεί επικεφαλής της μάχης για το δήμο Αθηναίων έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στον Αλέκο Αλαβάνο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν, προκειμένου να βρεθεί λύση για την υποψηφιότητα στην περιφέρεια Αττικής.


Ο κ. Αλαβάνος αρνήθηκε την πρόταση του κ. Τσίπρα και οι εξελίξεις δείχνουν αβέβαιες.

Ο καιρός σήμερα 07.09.2010

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010 ενώ το μεσημέρι είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά της Πελοποννήσου.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Ανατολικές Κυκλάδες και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30-31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί ασθενείς έως