www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σύλληψη 24χρονου στην Κηφισσιά. Εξετάζεται συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς

Στην Αντιτρομοκρατική βρίσκεται ο 24χρονος νεαρός που το απόγευμα συνελήφθη στην Κηφισιά και πάνω του βρέθηκαν ένα όπλο, μια χειροβομβίδα, στυλό με ασύρματη κάμερα και ταυτότητα της οποίας η γνησιότητα ελέγχεται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, πρόκειται για έναν από τους τέσσερις καταζητούμενους για τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, από την πρώτη εξέταση της μικροκάμερας προκύπτει ότι υπάρχει καταγραφή του κτηρίου της Τροχαίας και της περιοχής, αλλά θα εξετασθούν λεπτομερώς στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Επισήμως δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη τα στοιχεία του συλληφθέντα, καθώς δεν συνεργάζεται, δεν δέχεται να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα, ούτε να μιλήσει με τους αστυνομικούς της

Επτά ψέματα για τις δίαιτες

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ξεκινούν μια δίαιτα θεωρούν πως με το να αποφεύγουν γεύματα, λίπη και υδατάνθρακες, θα καταφέρουν να χάσουν γρήγορα τα περιττά κιλά. Επιστήμονες και ερευνητές από τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν πλέον πως ήρθε η ώρα να καταρριφθούν κάποιοι πολύ δημοφιλείς μύθοι σχετικά με τη σωστή δίαιτα.
1. Η παράλειψη ενός γεύματος βοηθά στην απώλεια βάρους.

Ερευνες δείχνουν πως όσοι αποφεύγουν το πρωινό, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι. «Αν παραλείψουμε ένα γεύμα, αυξάνεται το αίσθημα της πείνας, με αποτέλεσμα να τρώμε λαίμαργα και να παίρνουμε βάρος» τονίζει η διαιτολόγος Αζμίνα Γκοβίντζι.

2. Τα λίπη κάνουν κακό στον οργανισμό.

«Η κατανάλωση ακόρεστου λίπους είναι απαραίτητη» σημειώνει η διατροφολόγος Φιόνα Κερκ, επισημαίνοντας πως «τα ακόρεστα λιπαρά βρίσκονται σε αφθονία στο ελαιόλαδο, στο ηλιέλαιο, στους ξηρούς καρπούς, στο αβοκάντο, στον τόνο και στον σολομό».

3. Μπορείς να «κάψεις» ένα χάμπουργκερ κάνοντας γυμναστική.

«Για να κάψεις ένα κιλό σωματικού λίπους, απαιτούνται σχεδόν 25 χλμ. τρεξίματος» λέει ο γυμναστής Ντέιβιντ Φλέτσερ. Οπότε καλύτερα να προσέχεις τι ακριβώς τρως, παρά να

Εντοπίστηκαν καρκινογόνες ουσίες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης προσανατολίζεται στην απαγόρευση της πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων, μιας συσκευής που λειτουργεί ως υποκατάστατο για τους μανιώδεις καπνιστές, βοηθώντας τους να το «κόψουν».
Σε εργαστηριακούς ελέγχους που έκανε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) σε δείγματα από δύο μεγάλες εταιρίες ηλεκτρονικών τσιγάρων, εντόπισε καρκινογόνες και τοξικές χημικές ουσίες, όπως την τοξική ουσία διαιθυλινική γλυκόλη, που χρησιμοποιείται στα αντιψυκτικά και καρκινογόνες ουσίες, όπως οι νιτροζαμίνες.

Τον προβληματισμό της για την επικινδυνότητα των e-cigarettes εξέφρασε και η Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρία, καθώς, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για μη εγκεκριμένα προϊόντα.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι συσκευές, που λειτουργούν με μπαταρία και περιέχουν θαλάμους με

Wikileaks - Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν μπορώ να σταματήσω τις εναέριες παραβιάσεις στο Αιγαίο»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο γιατί δεν έλεγχε τους στρατηγούς, αναφέρει Αμερικανό έγγραφο που έφερε στο φως το Wikileaks.
Στο τηλεγράφημα της πρεσβείας στη Χάγη, με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2004, καταγράφεται η ενόχληση του τότε υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπέρτραντ Μποτ από αυτήν την παραδοχή του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον υπουργό ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις πτήσεις γιατί δεν ελέγχει τον στρατό.

Όπως αναφέρει σχετικά η Hurriyet που επικαλείται το τηλεγράφημα, η Ολλανδία ζήτησε από τις ΗΠΑ να μεσολαβήσουν να τερματιστούν οι πτήσεις ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον ίδιο μήνα.

Διαβάστε το έγγραφο του WikiLeaks

Υπενθυμίζεται ότι στη σύνοδο δόθηκε στην Τουρκία το καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην. Η συνέχιση των παραβιάσεων θα μπορούσε να δώσει κίνητρο στην Ελλάδα να ασκήσει βέτο

Το Facebook και το Twitter στο Xbox LIVE στην Ελλάδα

Έχουν περάσει λιγότεροι από τρεις μήνες από την κυκλοφορία του Xbox LIVE σε έξι χώρες στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τον αριθμό των χωρών που διαθέτουν Xbox LIVE σε 35 παγκοσμίως. Σε αυτό το μικρό διάστημα, τα μέλη από τις νέες χώρες που προστέθηκαν, έχουν περάσει περισσότερες από 3,5 εκ. ώρες χρησιμοποιώντας την υπηρεσία του LIVE, κάτι που αποτελεί μια αύξηση χωρίς προηγούμενο.


Πάνω από 630.000 ώρες παιχνιδιού με πολλούς παίκτες (multiplayer gaming) έχουν καταμετρηθεί στο σύνολο και για τις έξι αυτές χώρες μέχρι τώρα.

Το Xbox LIVE αριθμεί περισσότερα από 30 εκ. μέλη σε όλο τον κόσμο, καθένα από τα οποία περνά κατά μέσο όρο 40 ώρες το μήνα στην υπηρεσία, που σημαίνει ότι στο σύνολό τους τα μέλη συνδέονται συνολικά για περισσότερο από 1 δισ. ώρες το μήνα παγκοσμίως. Είμαστε

Αύριο η συγχώνευση Vivartia - ΜΕΒΓΑΛ

Αύριο θα συνεχιστεί η συζήτηση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με τη συγχώνευση των εταιρειών Vivartia-ΜΕΒΓΑΛ, στον απόηχο βέβαια των κακών ειδήσεων για τον όμιλο της MIG περί της μη επίτευξης συμφωνίας Olympic Air με την Aegean.


Η Επιτροπή είχε συνεδριάσει στις 17/1,ωστόσο για λόγους διαδικαστικούς, αλλά και λόγω του μεγάλου συνόλου των ενδιαφερόμενων μερών, δεν

Αυξήσεις έως 6,3% σε μισθώματα πλοίων στις άγονες γραμμές

Αυξήσεις 2,5% έως 6,3% στα ετήσια μισθώματα των πλοίων που εξυπηρετούν άγονες γραμμές του Αιγαίου με πολυετείς συμβάσεις, προβλέπονται σε απόφαση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.


H απόφαση αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου έναντι των αναδόχων ακτοπλοϊκών εταιρειών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υφυπουργός, Ελπίδα Τσουρή.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αναπροσαρμογή των μισθωμάτων με βάση τη ρήτρα καυσίμου και τον ετήσιο πληθωρισμό αποτελεί όρο των πολυετών συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας,

Διαμαρτυρία των φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.


Οι φαρμακοποιοί της Μακεδονίας και της Θράκης συμμετέχουν στη τριήμερη πανελλαδική απεργίας μέχρι την Παρασκευή, που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά των ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους. Σύμφωνα με το πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Θεοδοσιάδη, η απελευθέρωση του ωραρίου θα είναι εξαντλητική για τους φαρμακοποιούς.

Στην ιστοσελίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα φαρμακεία ασφαλείας που θα λειτουργούν στη περίοδο των κινητοποιήσεων. Επίσης, με 15 μοτοσικλέτες του

Nίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση για το θέμα των μεταναστών

Να βρει λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες ζήτησε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στη σημερινή τους συνάντηση.


«Ζητήσαμε και ζητάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι», δήλωσε η υπουργός.

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός, στην κυβερνητική σύσκεψη για την κατάληψη της Νομικής, δήλωσε πως "δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς".

Mετά τη συνάντηση ο πρύτανης δήλωσε πως "αγωνιζόμαστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα. Αρωγός μας στην προσπάθεια αυτή είναι ο Θ. Παπαθεοδώρου».

Ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε από τη μεριά του «οι εξελίξεις είναι συνεχείς και κατατείνουν στην απεμπλοκή από το πρόβλημα. Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση, που θα θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, αλλά και την εξέλιξη της πανεπιστημιακής διαδικασίας χωρίς κατασταλτικά μέσα».

Νωρίτερα ο κ. Πελεγρίνης σε συνέντευξη τύπου είχε ζητήσει εγγυήσεις για την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών σε άλλο χώρο και την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και όλων των

Ανάκληση των δικαστικών αποφάσεων ζητούν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Το αίτημα να ανακληθούν οι απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την μαγνητοφώνηση των πρακτικών και την παρακράτηση ταυτοτήτων του ακροατηρίου, επανέλαβαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου συνήγοροι των κατηγορούμενων στην υπόθεση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Όπως υποστήριξαν, αν και έχουν αποχωρήσει απο τη διαδικασία, δεν έπαψαν της εμπιστοσύνης των πελατών τους και παραμένουν συνήγοροι υπεράσπισης. Μαλιστα ζήτησαν να παρέμβει για το ζήτημα του ελέγχου και ο Δικηγορικος Συλλογος Αθηνας, προκειμένου "να πάρει θέση απέναντι στο υπουργείο Δικαιοσύνης για μία δίκη χωρίς φακέλωμα".

Κατά την συνέντευξη μάλιστα, στην οποία δεν παρευρέθηκαν οι δικηγοροι όλων των κατηγορουμένων στην υποθεση, υποστηριξαν οτι "για να διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη,θα πρέπει να μεταφερθεί στο Εφετείο ή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου δεν γίνεται έλεγχος στοιχείων, με τη

Παράταση στις δηλώσεις ΦΠΑ του Δεκεμβρίου

Μέχρι την 31η Ιανουαρίου θα μπορούν να υποβάλλονται στις εφορίες οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ Δεκεμβρίου και οι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες για ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, η προθεσμία των οποίων έληγε στις 27 Ιανουαρίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η υποβολή όλων των παραπάνω

Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι στα Χανιά

Μεγάλη καταστροφή υπέστησαν οι αγρότες της Κουντούρας των Χανίων από την τελευταία χαλαζόπτωση. Η επόμενη ημέρα τους βρήκε να μετράνε τις πληγές που άφησε το χαλάζι που είχε μέγεθος καρυδιού. Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα διαλύθηκαν θερμοκήπια και καλλιέργειες.


Οι ζημιές σε θερμοκηπιακές κατασκευές και στην παραγωγή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων αλλά και στελεχών της Αυτοδιοίκησης, ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Το χαλάζι, διέλυσε όλα τα θερμοκήπια με τζάμια κάνοντας αδύνατη ακόμα και την είσοδο σε αυτά εξαιτίας των κομματιών τζαμιού, που κρέμονταν από ψηλά και προκάλεσαν χιλιάδες μικρές και μεγάλες οπές αλλά και σκισίματα στα πλαστικά θερμοκήπια.

"Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε περίπου στις 8 το βράδυ της Δευτέρας. Εβρεχε για μια ώρα και μετά άρχισε το χαλάζι, μικρό - μικρό στην αρχή, σε μέγεθος καρυδιού στη συνέχεια", ανέφερε ο

Προπηλάκισαν τον Κ. Σημίτη στο κέντρο της Αθήνας

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης από ομάδα νεαρών που τον αντιλήφθηκαν κοντά στο πολιτικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.


Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου 50 άτομα που έκαναν αφισοκόλληση όταν είδαν τον Κ. Σημίτη να κατεβαίνει από το γραφείο του, τον έφτυσαν και του επιτέθηκαν φραστικά.

Τα μέλη της φρουράς του, τον

Βότανο προσφέρει ελπίδα θεραπείας του καρκίνου του δέρματος

Το εκχύλισμα ενός συνηθισμένου βοτάνου φαίνεται πως μπορεί να αποτελέσει θεραπεία κατά του καρκίνου του δέρματος, με εξαίρεση το μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα. Ωστόσο οι επιστήμονες συνιστούν στους ασθενείς να μην αρχίσουν μόνοι τους να πειραματίζονται, καθώς μπορεί να προκληθεί ερεθισμός του δέρματος και των ματιών, αλλά να κάνουν υπομονή, καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο.


Οι γιατροί έκαναν πείραμα σε 36 ασθενείς που υπέφεραν από ελαφρυάς μορφής καρκίνο του δέρματος δίνοντας τους εκχύλισμα από ζιζάνιο του γένους ευφορβία (Euphorbia peplus), το οποίο οι πάσχοντες άπλωναν στις καρκινικές αλλοιώσεις του δέρματός τους μια φορά τη μέρα.

Μετά από ένα μήνα οι περισσότερες δερματικές αλλοιώσεις είχαν εξαφανιστεί και κανένα ίχνος του όγκου δεν διακρινόταν στις κλινικές εξετάσεις. Σε όσους ασθενείς η ανταπόκριση στο αγριόχορτο ήταν μερική, ακολούθησε δεύτερος γύρος θεραπείας. Μετά από 15 μήνες κατά μέσο όρο, τα δύο τρίτα τουλάχιστον (68,5%) των δερματικών βλαβών όλων των ασθενών (που είχαν κάνει ένα ή δύο

Υπ. Εργασίας: Μέχρι το Μάιο ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Η δεύτερη φάση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των ταμείων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση του συστήματος από το υπουργείο Εργασίας.


Σύμφωνα με τη Λ. Κατσέλη η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης το 2010 ανήλθε σε 850 εκατ. Ευρώ και για το 2011 έχει εκτιμηθεί σε 1,4 δισ. Η αναμενόμενη μείωση μέχρι και το 2012 εκτιμάται από το υπουργείο να φτάσει τα 3,6 δισ. ευρώ (7 δισ. από 10,6 το 2009).

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, τόνισε πως πέραν της μείωσης των δαπανών, επόμενος στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και απαλλαγή από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που υπάρχουν μέχρι και σήμερα για την πρόσβαση σε γιατρούς και

Γ. Καμίνης: Θέλουμε να βρεθεί μη βίαιη λύση για τους μετανάστες

Ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια αλλά όχι και να επωμιστεί την ευθύνη της κατάστασης με τους μετανάστες δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η κρίση έχει δημιουργηθεί επειδή κάποιοι αποφεύγουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν. Η παραχώρηση χώρου από το Δήμο, ανέφερε, ισοδυναμεί με ανάληψη της ευθύνης κάτι που δεν μπορεί να το κάνει ο Δήμος Αθηναίων.

Όπως κατέληξε στις δηλώσεις του "ο Δήμος μας δεν θα υποδείξει στις πρυτανικές αρχές το πώς θα χειριστούν το θέμα του ασύλου, συντάσσεται πάντως υπέρ μίας μη βίαιης λύσης. Θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι

Ανακαλούνται πάνω από 1.000 αυτοκίνητα Jeep

Σε ανάκληση αυτοκινήτων Jeep Wrangler και Jeep Cherokee προχωράει η εταιρεία CHRYSLER JEEP ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος στην εξωτερική επένδυση στα σωληνάκια των φρένων και αντικατάσταση του μηχανισμού κίνησης των υαλοκαθαριστήρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.


Συγκεκριμένα πρόκειται για ανάκληση των ακόλουθων τύπων:

α) Jeep Cherokee (τύπος ΚΚ). Η ανάκληση αφορά 271 οχήματα, σε ορισμένα εκ των οποίων είναι πιθανό να μην λειτουργήσουν ικανοποιητικά οι υαλοκαθαριστήρες.

β) JEEP Wrangler / Wrangler Unlimited (τύπος JK). Η ανάκληση αφορά 894 οχήματα, στα οποία πρέπει να ελεγχθεί για φθορά η εξωτερική επένδυση στα σωληνάκια των φρένων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι υπάγονται υποχρεωτικά στο ΙΚΑ

Δικαίωμα συνταξιοδότησης με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις και στους δύο γονείς δημοσίους υπαλλήλους με τρία παιδιά και άνω, καθώς και με ανάπηρο τέκνο, δίνει το υπουργειο Οικονομικών με εγκύκλιο που εξέδοσε σήμερα ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης, στην οποία παρέχονται οδηγίες προς το Γενικό Λογιστήριο και τα ασφαλιστικά ταμεία για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού καθεστώτος του δημοσίου τομέα (νόμος 3865/2010).
Βασική ρύθμιση του νεόυ νόμου είναι η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας για άνδρες και γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό προκαλεί μια βίαιη προσαρμογή κυρίως των γυναικών προς το 60ο ή το 65ο έτος της ηλικίας, με μεγάλες χαμένες τις μητέρες ανηλίκων, οι οποίες σταδιακά θα χάσουν το διακίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Κλειδί για την θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης κατά την μεταβατική περίοδο εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών είναι η 25ετια. Στους αναλυτικούς πίνακες της εγκυλίου περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις για το νέος καθεστώς συνταξιοδότησης.

Πέραν τούτου δίδονται οδηγίες για για την υποχρεωτική ένταξη όλων των νέων υπαλλήλων στο καθεστώς ασφάλισης του ΙΚΑ από την 1η Ιανουαρίου του 2011, ενώ διευκρινίζεται ο τρόπος και η

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής η ΑΔΕΔΥ, με βασικό κριτήριο το συντονισμό του αγώνα με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα που διαπιστώνονται στα επικουρικά ταμεία ασφάλισης, το επικείμενο «κούρεμα» που σχεδιάζεται στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τις αλλαγές που προωθούνται στο νέο μισθολόγιο για παραπέρα περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, που προωθούνται ως συνέχεια των μέχρι τώρα οδυνηρών περικοπών στα επιδόματα αλλά και στο 13ο και 14ο μισθό η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε:


-Πραγματοποίηση, σε συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς στις αρχές Φεβρουαρίου, συλλαλητηρίων κατά της Ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης

Αποσύρεται επικίνδυνο φουρνάκι Blue Sky

Την εθελοντική ανάκληση, για προληπτικούς λόγους, μίνι φούρνου μάρκας «Blue Sky», που διακινείται από τα καταστήματα του Ομίλου Καρφούρ Μαρινόπουλος, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Πρόκειται για το μοντέλο BTΟ12-10, 1200W, με γραμμοκώδικα (bar code): 3 608 141 469 105., λευκού χρώματος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπιστώθηκε πως το εν λόγω προϊόν ανακαλείται λόγω δυσλειτουργίας της γείωσης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η Καρφούρ Μαρινόπουλος έχει ήδη προχωρήσει στην απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από

Επίθεση Καρατζαφέρη προς το ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες στη Νομική

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην ομιλία του στη Βουλή επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κόμμα της αριστεράς συνόδευσε τους λαθρομετανάστες και κανένας δεν το διέψευσε αυτό από εκεί. Αναφέρθηκε στο κόστος για τους φορολογούμενους της κατάληψης και αναρωτήθηκε αν όλοι οι «πεινασμένοι του κόσμου» θα έρθουν στην Ελλάδα. Τέλος ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και να εφαρμόσει τον νόμο.


Ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του έχει ως εξής:


«Τα όσα ακούστηκαν στην Αίθουσα από την "Αριστερά της Αριστεράς" (απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ) είναι "εξόχως ενδιαφέροντα"..!! Έχετε απόλυτο δίκιο..! Γιατί μόνο 220 λαθρομετανάστες να μπουν στη Νομική; Να βάλουμε και άλλους 500, να βάλουμε και στο Πολυτεχνείο και στην ΑΣΟΕ.. Εσείς τους συνοδεύσατε, το γράφει όλος ο Τύπος και δεν διαψεύδεται από κανέναν. Να βάλουμε και στην Κουμουνδούρου και στον Περισσό και στην

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τους μετανάστες

Ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταλύσει στη Νομική, αλλά και να πέσουν οι τόνοι, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.


Εκτός από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, η

Εντείνονται οι έλεγχοι για το κάπνισμα, τιμωρούνται οι παραβάτες

Εντείνουν τους ελέγχους για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας. Το 40% των καταγραμμένων παραβάσεων αφορούσε την έλλειψη υποχρεωτικής τήρησης βιβλίου αναφοράς καπνίσματος, στο οποίο καταγράφονται οι παραβάσεις, ενώ το υπόλοιπο 60% αφορούσε παραβάσεις καπνίσματος.


Μέχρι στιγμής τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας διενεργούν τακτικούς ελέγχους από το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ έπειτα από εκείνη την ώρα οι έλεγχοι γίνονται κατόπιν καταγγελιών. Ωστόσο, μελετάται οι έλεγχοι και μετά τις 9 το βράδυ να μετατραπούν σε τακτικοί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τάσο Αβραντίνη.

Στα δέκα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας απασχολούνται καθημερινά περίπου 50 αστυνομικοί, από τους 1.000 που είναι συνολικά η δύναμη του σώματος στο δήμο της Αθήνας. Τα άτομα αυτά δεν επαρκούν να εποπτεύσουν τα περίπου 22.000 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην Αθήνα, όπως δήλωσε ο Τ. Αβραντίνης. "Όλη η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας

Σε διαβούλευση το ν/σ για τα τυχερά παιχνίδια

Μέχρι και τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων», το οποίο εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιγνίων, η οποία λειτουργεί χωρίς έλεγχο, σε βάρος των δημοσίων εσόδων και του κοινωνικού συνόλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη γενική απαγόρευση της λειτουργίας τεχνικών παιχνιδιών, η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και το πρόστιμο είναι 31.536 ευρώ ημερησίως, ενώ, παράλληλα, ο παράνομος κύκλος εργασιών της συγκεκριμένης αγοράς εκτιμάται σε περισσότερα από 4 δισ. ευρώ ετησίως.

Η κυβέρνηση προσδοκά, μέσω της ρύθμισης, εκτός από την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και ειδικά των νέων, την ένταξη και παρακολούθηση σε νόμιμο πλέον πλαίσιο των διεξαγόμενων παιχνιδιών. Έτσι, επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, διασφαλίζονται και εισπράττονται

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου καταθέτει η Ν.Δ.

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα καταθέσει τις επόμενες μέρες η Νέα Δημοκρατία.


Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως "το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο, όπως για άλλη μια φορά υπογράμμιζε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει ξεπεραστεί προ πολλού" και πλέον δεν χρησιμεύει σε τίποτα.

Η Ν.Δ. υποστηρίζει πως πλέον το πανεπιστημιακό άσυλο "κακοποιείται, καταστρατηγείται και γίνεται μοχλός εκβιασμού σε βάρος του ίδιου του Πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας".

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως εγκληματικές πράξεις του παρελθόντος, αλλά και τα σημερινά γεγονότα στη Νομική επιβεβαιώνουν πως το πανεπιστημιακό άσυλο πλέον ουσιαστικά δεν έχει καμία σχέση με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την προστασία των

Μείωση μισθών στην Ελλάδα προτείνει ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών

Την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας μέσω της μείωσης των μισθών, δήλωσε πως θεωρεί αναγκαία ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Γιεργκ Άσμουσεν, μιλώντας χθες βράδυ σε συνέδριο του πρακτορείου Bloomberg για το δημόσιο χρέος της Ευρώπης.


Ο Άσμουσεν δήλωσε πως η Ελλάδα "σπατάλησε" την ανταγωνιστικότητά της τα τελευταία 10-15 χρόνια, αφού έχασε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διατηρούσε ως το πιο προχωρημένο φυλάκιο της ΕΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. "Η μοναδική συγκυρία που είχε η Ελλάδα στο παρελθόν δεν υπάρχει πλέον και τώρα πρέπει να ορίσει ξανά τι πρέπει να κάνει για να έχει ανάπτυξη, επειδή μόνο με τη δημοσιονομική λιτότητα δεν μπορεί να βγει από την κατάσταση που είναι", είπε ο Γερμανός Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι "εκ των πραγμάτων χρειάζεται ένα είδος εσωτερικής υποτίμησης, αρχίζοντας με την πολιτική μισθών".

Ερμηνεύοντας το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα, ο κ. Άσμουσεν είπε : "Το ελληνικό πρόγραμμα είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο σε δύο πυλώνες, πρώτον στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής τάξης και δεύτερον, που είναι πιο δύσκολο, στον

Τόνους ρύπων εκπέμπει η Αθήνα

Η Αθήνα εκπέμπει περισσότερα «αέρια του θερμοκηπίου» από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Πεκίνο πλησιάζοντας σχεδόν τη Νέα Υόρκη. Συνεπώς οι ευθύνες μας για την κλιματική αλλαγή, είναι αναλογικά μεγαλύτερες, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (IIED).


Η μικρότερη σε πληθυσμό Αθήνα εμφανίζεται να εκπέμπει ακριβώς διπλάσιους ρύπους (10,4 τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα) έναντι του πολύ μεγαλύτερου Παρισιού (5,2 τόνοι), περισσότερους από το Πεκίνο (10,1 τόνοι) και οριακά λιγότερους σε σχέση με τη Νέα Υόρκη (10,5) και τη Σαγκάη (11,2 τόνοι). Για την Ελλάδα συνολικά, οι εκπομπές αερίων ρύπων είναι λίγο μεγαλύτερες από αυτούς της Αθήνας, δηλαδή 11,78 τόνοι ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα (στοιχεία 2007).

Η Αθήνα εκπέμπει περισσότερους (ισοδύναμους) τόνους «αέριων του θερμοκηπίου» ανά κεφαλή σε σχέση με άλλες μεγαλουπόλεις και μητροπόλεις, όπως το Λονδίνο (9,6), το Μπουένος Άιρες (3,83), οι Βρυξέλλες (7,5), το Ρίο ντε Τζανέιρο (2,1), η Πράγα (9,4), το Ελσίνκι (7), το Αμβούργο (9,7), το

Τα πολλά ντεσιμπέλ των πόλεων βλάπτουν τον εγκέφαλο

Οι άνθρωποι που εκτίθενται μόνιμα στον θόρυβο της κυκλοφορίας των οχημάτων, ιδίως οι άνω των 65 ετών, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα Δανών ερευνητών.


Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άαρχους, με επικεφαλής την Μέτε Σόρενσεν του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Καρκίνου της Δανικής Εταιρίας Καρκίνου, μελέτησαν το ιατρικό ιστορικό περίπου 51.500 ατόμων (εκ των οποίων οι 1.881 έπαθαν εγκεφαλικό στη διάρκεια της πενταετίας που διήρκεσε η μελέτη), σε σχέση με τον τόπο διαμονής τους στην Κοπεγχάγη ή γύρω από αυτήν. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό European Heart Journal της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι για κάθε αύξηση του επιπέδου θορύβου κατά 10 ντεσιμπέλ από το θόρυβο του δρόμου, αυξανόταν κατά 14% η πιθανότητα εγκεφαλικού κατά μέσο όρο (για όλες τις ηλικίες). Η αύξηση κινδύνου για τους κάτω των 65 ετών ήταν σχετικά αμελητέα, όμως για τους άνω

Για νέους δημοσιονομικούς κανόνες επιμένουν οι Γερμανοί

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Γιεργκ Άσμουσεν δήλωσε ότι η μείωση των επιτοκίων των δανείων που παίρνουν η Ελλάδα και η Ιρλανδία από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι εφικτή, μόνο εφόσον οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης κατοχυρώσουν τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες στο σύνταγμά τους.


Σε ερώτηση σχετικά με τους όρους με τους οποίους η Γερμανία θα δεχόταν χαμηλότερα επιτόκια, ο κ. Άσμουσεν απάντησε : "Ναι, υπάρχει τώρα ένα συγκεκριμένο περιθώριο επιτοκίου στα δάνεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή στο δάνειο για την Ελλάδα. Μπορούμε να εξετάσουμε τη μείωση του επιτοκίου, αν ταυτόχρονα οι χώρες θα ήταν διατεθειμένες να δεχτούν να κατοχυρωθεί συνταγματικά ένα είδος εθνικού δημοσιονομικού πλαισίου".

Σύμφωνα με το Ρόιτερ, η Γερμανία πιέζει τους εταίρους της στην Ευρωζώνη να ακολουθήσουν τον κανόνα του "φρένου στο χρέος", τον οποίο περιέβαλε η ίδια το 2009 με συνταγματική ισχύ, αλλά συναντά ισχυρές αντιδράσεις. Η Γερμανία, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, από την πλευρά της

Βελτίωση στο κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου

Τα 10ετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τον Ιανουάριο είχαν απόδοση μεγαλύτερη του 8,5% σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και στο spread υποχώρησε σημαντικά έναντι των γερμανικών ομολόγων τα οποία αποτελούν και σημείο αναφοράς στην ευρωζώνη.


Σήμερα το πρωί, το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς κυμαινόταν περί τις 835

Χρεωκοπία Ελλάδος και Ιρλανδίας βλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg

Μέσα στην προσεχή πενταετία τουλάχιστον ένα κράτος μέλος θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη ενώ η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεωκοπήσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg μεταξύ χιλίων πελατών του, διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών.


Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, το 59% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% εξ αυτών πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί εντός του επομένου δωδεκαμήνου.

Το 75% των ερωτηθέντων προβλέπει ελληνική χρεωκοπία, ενώ το 53% πιστεύει ότι και η Ιρλανδία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι αναφορικά με ενδεχόμενη χρεοκοπία της Πορτογαλίας, ενώ οι περισσότεροι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην

Στη φυλακή για 5.001 ευρώ χρέος!

Με έντονες διαφωνίες αρκετών υπουργών, ιδίως για το ποινικό μέρος της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο το σχετικό νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με αρκετούς υπουργούς που διατύπωσαν ενστάσεις για τη σκοπιμότητα τόσο αυστηρών ποινικών μέτρων και αναγκάστηκε να υποστηρίξει ότι «δεν μπορεί η αύξηση εσόδων να γίνεται μόνο με περικοπές μισθών και συντάξεων ή με αυξήσεις του ΦΠΑ και να αφήνονται ατιμώρητοι εκείνοι που δεν πληρώνουν φόρους».

«Η καταστολή της φοροδιαφυγής είναι σημαντικό πρόβλημα» είπε. Ο πρωθυπουργός τον κάλυψε
θεωρώντας αναγκαία την απόδοση Δικαιοσύνης.

Βασικότερα σημεία διαφωνίας η καθιέρωση του γενικού εισαγγελέα, οι αυξημένες αρμοδιότητές του και η αυστηρότητα των ποινών. Ο προβληματισμός που αναπτύχτηκε στη συζήτηση ήταν κυρίως στο αν το νομοσχέδιο έχει στόχο να φέρει έσοδα στο κράτος ή να στείλει κόσμο στη φυλακή.

Από την αρχή της συζήτησης ακόμα ο κ. Καστανίδης ζήτησε το λόγο, επειδή έπρεπε να απουσιάσει για λίγο. Είπε ότι διαφωνεί με τον γενικό εισαγγελέα και άρχισε να επιχειρηματολογεί. Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο γενικός εισαγγελέας πρέπει να είναι από τον Αρειο Πάγο και να είναι

«Να αποδοθούν ευθύνες για την κατάληψη της Νομικής» ζητά ο πρωθυπουργός

Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και την «απόδοση ευθυνών» ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού σε δημοσιογράφους χθες το βράδυ.


Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής μετέφερε την πληροφορία αυτή σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε χθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι η ΕΛΑΣ τη "μόνη όχληση" που είχε ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η

«Να εκκενωθεί τώρα η Νομική» ζητά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και όλων των αρμόδιων φορέων για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας ζήτησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί.

"Αποσκοπούμε στην άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εσωτερικών για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας. Η κοινωνία είναι μαζί μας", είπε και ζήτησε την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο.


"Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ακουστούν τα αιτήματά τους" και πρέπει να τους ακούσουν οι αρμόδιοι φορείς τόνισε ο κ. Πελεγρίνης λέγοντας πως το μεταναστευτικό έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και πως "δεν πρόκειται να μείνει μόνο εδώ". Χαρακτήρισε την κατάληψη "καθοδηγούμενη" και κατήγγειλε την κατάχρηση ασύλου.

"Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα, πρωτίστως όμως είναι ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής

Ο καιρός στις 26.01.2011

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στο Αιγαίο όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα στα ανατολικότερα τμήματα της Θράκης, περιμένουμε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, αλλά τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που κυρίως στα βόρεια θα είναι ισχυρός.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -11 έως 3 βαθμούς στη Δ. Μακεδονία, από -7 έως 6 στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα, από -5 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -3 έως 11 στη Δ. Ελλάδα, από -2 έως 11 βαθμούς στη Ν. Ελλάδα, από 1 έως 9 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 6 έως 12 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι στρεφομενοι από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια σε νότιους σχεδόν μέτριους. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς αλλά στα βόρεια οι μεγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 6 - 7 βαθμούς. Οι άνεμοι θα

Ναυαγεί η συγχώνευση olympic air - aegean airlines

Αρνητική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του αρμόδιου Επιτρόπου για τον ανταγωνισμό Χοακίν ΑΝ Μουνια σχετικά με τη συγχώνευση της aegean airlines με την με την olympic air.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά την σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της, η ευρωπαϊκή επιτροπή πρόκειται να ανάψει το κόκκινο φως για τον "γάμο" των δυο μεγάλων αεροπορικών εταιριών της Ελλάδας, με το επιχείρημα ότι αυτός θα δημιουργούσε ντε φάκτο μονοπώλιο στα δρομολόγια εσωτερικού.

Αν πραγματοποιείτο η συγχώνευση, η νέα εταιρία που θα δημιουργείτο, θα έλεγχε το 65% με 70% της συνολικής κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας. Να σημειωθεί ότι οι δυο εταιρίες απασχολούν