www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Εντός εξαμήνου από το γάμο τα συναινετικά διαζύγια


Τροποποιήσεις κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο «για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής», που συζητείται στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Στο πλαίσιο του στόχου για επιτάχυνση των δικών, επισημαίνεται ότι με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους ο δικαστικός λειτουργός θα πρέπει να έχει περαιώσει όλες τις δικαστικές εκκρεμότητες της περασμένης χρονιάς, αλλιώς ελέγχεται πειθαρχικά.

Σε ό,τι, αφορά τα διαζύγια, μειώνεται από έναν χρόνο σε έξι μήνες η διάρκεια του γάμου, ως προϋπόθεση για έκδοση συναινετικού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 χωριά στο νομό Γρεβενών


Περισσότερα από τριάντα πέντε ορεινά χωριά στο νομό Γρεβενών, παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων, ενώ παρά την ύφεση που παρουσιάζει η κακοκαιρία, σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κιουπτσίδης, πρόκειται για 37 οικισμούς, που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Πίνδου, αλλά και στο

«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για τις περικοπές στις συντάξεις

«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, από τις οποίες η κυβέρνηση προσδοκά να εξοικονομήσει συνολικά το ποσό των 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, στην σημερινή του συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο φέρεται να ενέκρινε την άντληση 100 εκατ. ευρώ από τις κύριες συντάξεις και 200 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές. Στο σχέδιο αυτό φαίνεται πως κατέληξαν μετά τη σημερινή τους συνάντηση η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα και το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.


Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι περικοπές στις κύριες συντάξεις αφορούν κατά 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και κατά 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων (ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών)

«Πράσινο» στο ν/σχ για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε εμπορικά πλοία


Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την «Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις» ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το νομοθέτημα καλύπτει το θεσμικό κενό για την προστασία των υπό ελληνική

Το ΥΠΠΟΤ αναλαμβάνει την επιδιόρθωση των ζημιών σε Αττικόν και Απόλλων

Τη χρηματοδότηση της μελέτης και επιδιόρθωσης των ζημιών του διατηρητέου κτηρίου που στεγάζει τους ιστορικούς κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού,

ΔΣΑ: Αποχή μέχρι και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου

Κατά τη σημερινή επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ΔΣΑ , υπερψηφίστηκε η πρόταση περί παράτασης της αποχής των

Λ. Παπαδήμος: Ιστορικής σημασίας η υπερψήφιση του νέου προγράμματος


Η υπερψήφιση του οικονομικού προγράμματος από τη Βουλή των Ελλήνων ήταν ιστορικής σημασίας και η απόφαση των βουλευτών, που ήταν πράγματι απόφαση εθνικής ευθύνης, ήταν εξαιρετικά δύσκολη πολιτικά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο και πρόσθεσε:

«Όπως γνωρίζετε, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν στηρίζει πλέον την κυβέρνηση κι ένας αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισε το σχέδιο νόμου. Έξι μέλη της Κυβέρνησης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους: ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. Βορίδης, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ʼμυνας κ. Γ. Γεωργίου και τρεις υφυπουργοί: ο υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτσούκος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Α. Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Ροντούλης. Έκανα αποδεκτές τις πέντε από τις έξι αυτές

Reuters: «Στο τραπέζι» ειδικά μισθολόγια και περικοπές στην ΄Αμυνα


Νέες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και επίσπευση της κατάργησης των ειδικών μισθολογίων στο Δημόσιο, εξετάζει το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να εξοικονομήσει 325 εκατ. ευρώ που προβλέπει το νέο μνημόνιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Είναι αυτό που συζητείται. Αλλά δεν υπάρχει τελική απόφαση ακόμα», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός παράγοντας, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι η κάλυψη των 325 εκατ. θα μπορούσε να προέλθει και από την

Νέες διώξεις για τα επεισόδια


Νέες ποινικές διώξεις -αυτή τη φορά και κακουργηματικού χαρακτήρα- ασκήθηκαν σε βάρος 39 ατόμων που οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα για τα επεισόδια και τις λεηλασίες της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σε τέσσερις συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, έκρηξης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών βομβών και αντίστασης.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, καθώς η δίωξη περιλαμβάνει κακουργηματικού

«Διαζύγιο» Γ. Μανώλη από τη ΝΔ


Την απομάκρυνσή του από τη Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ο πρώην βουλευτής και μέχρι πρότινος επικεφαλής του Συνδικαλιστικού τομέα του κόμματος, Γιάννης Μανώλης, με ανακοίνωσή του στην οποία βάλλει κατά του Αντ. Σαμαρά.

«Απαντώντας στο δίλλημα που έθεσε ο πρόεδρος, μετά από υπόδειξη του ʼρη, “ή ψηφίζετε και στηρίζετε το μνημόνιο, ή οι δρόμοι μας χωρίζουν και διαγράφεστε”, δηλώνω πως πράγματι οι δρόμοι μας χωρίζουν»,

Προσφυγή δικηγόρων-μηχανικών στο ΣτΕ για τις αυξήσεις στις εισφορές τους


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δικηγόροι και μηχανικοί ζητώντας να ακυρωθούν ως παράνομες οι εισφορές στα Ταμεία τους για το 2011. Συγκεκριμένα, με κοινή προσφυγή τους (αίτηση ακύρωσης) ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως και οι πρόεδροί τους, Γιάννης Αδαμόπουλος και Χρήστος Σπίρτζης, στρέφονται κατά του υπουργού Εργασίας, του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) και του Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ) του ΕΤΑΑ.

Ζητούν ειδικότερα να ακυρωθεί η από 5.12.2011 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η από 14.12.2011 απόφαση του ΤΑΝ του ΕΤΑΑ για τον καθορισμό εισφορών του περασμένου έτους, καθώς, όπως υποστηρίζουν, με τις προσβαλλόμενες αποφάσεις επιβαρύνονται υπέρμετρα οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ, καθώς πλέον των τακτικών, υποχρεούνται να καταβάλουν

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών οι ισχυρισμοί Μιχελάκη για τη Νομική


Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν προς διερεύνηση, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ ότι «η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας Πολίτη, δεδομένου, όπως αναφέρεται, ότι στην Ελληνική Αστυνομία δεν έχουν καταγγελθεί ή πιστοποιηθεί συγκεκριμένα στοιχεία.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζονται επίσης τα παρακάτω:
- Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στην Ελληνική Αστυνομία περιήλθαν τρεις επιστολές με ημερομηνίες 9, 10 και 11 Φεβρουαρίου 2012 αντίστοιχα, του Πρύτανη Πανεπιστημίου

Οι όροι διάθεσης και χρήσης της φοροκάρτας


Toυς όρους διάθεσης και χρήσης της φοροκάρτας, η οποία έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από τις 3 Οκτωβρίου, προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Η χρήση της παραμένει προαιρετική, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί 50.091 τέτοιες κάρτες απο καταναλωτές, όπως προκύπτει απο τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Στην απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της φοροκάρτας και διευκρινίζεται ότι για συναλλαγές οι οποίες έχουν καταγραφεί στις κάρτες από 3 Οκτωβρίου 2011 και μετά, δεν χρειάζεται οι

ΝΔ: Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και τομεάρχες


Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς, και ο βουλευτής Χίου, Κώστας Μουσουρούλης, ορίστηκαν νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ με απόφαση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά.
Αναλυτικά με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ορίζονται νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, τομεάρχες και επικεφαλής γραμματειών, οι παρακάτω βουλευτές:

- Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, μαζί με το βουλευτή Κερκύρας κ. Νίκο Δένδια, ορίζονται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς και ο βουλευτής Χίου κ. Κώστας Μουσουρούλης.

- Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής

Δύο εκατ. ευρώ στους δήμους για τις φωτοτυπίες των σχολικών δελτίων


Δύο εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στους δήμους για την κάλυψη της δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο υπουργός αναφέρει ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε όλους του δήμους της χώρας, προκειμένου να συνεργαστούν άμεσα με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, βάσει των οδηγιών τους, ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη διανομή του απολύτως αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού σε όλα τα σχολεία.

«Κατόπιν αυτού και μετά την αποστολή των απαιτούμενων οικονομικών στοιχείων από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, το υπουργείο μας προέβη στην εφάπαξ κατανομή ποσού 2.000.000 ευρώ στους δικαιούχους δήμους», αναφέρει ο κ. Γιαννίτσης. Ενημερώνει, παράλληλα, ότι «το συγκεκριμένο ποσό εξασφαλίστηκε από μεταφορά πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από το

Επίσκεψη Σαμαρά στους τραυματίες αστυνομικούς


Τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα επεισόδια της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκε σήμερα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν νομίζω να υπάρχουν αστυνομίες, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που να τραβάνε αυτά που τραβάει η δική

Σύλληψη για χρέη άνω του 1 εκατ. στην Πτολεμαΐδα


Συνελήφθη το πρωί στην Πτολεμαΐδα 55χρονος, μέλος ομόρρυθμης τεχνικής εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ.


Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς είχε χρέη ύψους 1.394.273,53 ευρώ. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.


Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν.1882/90, όπως πλέον ισχύει

Σύσκεψη Παπανδρέου - Βενιζέλου - Κουτρουμάνη


Σύσκεψη με επίκεντρο τα εργασιακά και τις συντάξεις πραγματοποίησαν στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και ένα νέο σχέδιο του υπουργείου

Σύλληψη 67χρονου για οφειλές στο Δημόσιο


Στη σύλληψη 67χρονoυ, ιδιοκτήτη τοπικής εφημερίδας, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 516.458,04 ευρώ, προχώρησε η Αστυνομία στο Βόλο.

Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 67χρονος προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθη.

Κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως

Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο - Παρών ο Μ. Βορίδης


Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, παρόντος και του Μάκη Βορίδη, γεγονός που δείχνει ότι η παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Υποδομών δεν έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, ο κ. Παπαδήμος δεν προτίθεται να

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:21 στη Ζακυνθο και εγινε αισθητος στην ευρύτερη περιοχή.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 12 χιλιόμετρα δυτικά- νοτιοδυτικά του νησιού, σε

Η ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού


Η ρύπανση της ατμόσφαιρας σε μία πυκνοκατοικημένη πόλη, ακόμα και σε επίπεδα που γενικά θεωρούνται ασφαλή από τις δημόσιες αρχές, αυξάνει τον κίνδυνο τόσο για εγκεφαλικό, όσο και για πρόωρη απώλεια της μνήμης και γενικότερα για άνοια, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες.

Η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τον καθηγητή Γρέγκορι Γουελένιους του πανεπιστημίου Μπράουν και τον καθηγητή Μάρεϊ Μίτλμαν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Archives of Internal Medicine» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εγκεφαλικού τις μέρες που η ατμόσφαιρα σε μια πόλη (εν προκειμένω στη Βοστώνη) επιβαρύνεται λόγω ρύπανσης εξαιτίας του

Επαφές Ντ. Μπακογιάννη με διαγραφέντες βουλευτές


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαίωσε ότι είχε επαφές με βουλευτές που διεγράφησαν από τη Νέα Δημοκρατία.


«Βεβαίως, έχω έρθει σε επαφή μαζί τους», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.
Σημείωσε ακόμη ότι «γίνεται μία ατελείωτη συζήτηση σε όλο το πολιτικό σκηνικό. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και πρέπει να ξαναφτιαχτεί με άλλες λογικές. Ελπίζω ότι πήραμε τα μηνύματα και μάθαμε

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


Ερευνα για τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, διέταξε η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διενεργηθούν τέσσερις προκαταρκτικές: η πρώτη αφορά τις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των διαδηλωτών και η δεύτερη τις συνθήκες τραυματισμού του Μανώλη Γλέζου και του Μίκη Θεοδωράκη κατά την προσέλευσή τους στη Βουλή. Η τρίτη προκαταρκτική εξέταση αφορά την καταγγελία του ιδιοκτήτη του κινηματογράφου Αστυ περί εκβιασμού του από κουκουλοφόρους (σ.σ. είχε καταγγείλει ότι του

Ασθενής σεισμική δόνηση στην Πεντέλη

Ασθενής σεισμική δόνηση περίπου 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.09 στην Πεντέλη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό

ΝΔ: Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί ασύλου;


«Την ώρα που η Αθήνα μετρά τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι και ενώ διαπιστώνεται ότι η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι Πρυτανικές Αρχές παίζουν γαϊτανάκι σε ό,τι αφορά τις τεράστιες ευθύνες τους», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης με αφορμή τα επεισόδια της Κυριακής και κάλεσε τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί ασύλου.

«Ρωτούμε ευθέως», τόνισε ο κ. Μιχελάκης:
«- Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος (ν. 4009/11), που ορίζει (άρθρο 3) ότι στις αξιόποινες πράξεις, που τελούνται εντός των χώρων των ΑΕΙ

Απεργία και συγκεντρώσεις για τους έκτακτους αρχαιολόγους


Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου προβαίνει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, αντιδρώντας στο άρθρο 42 του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, που προβλέπει ότι οι έκτακτοι αρχαιολόγοι δεν θα μπορούν να επαναπροσληφθούν μετά τη συμπλήρωση 5 ετών απασχόλησης.

Στο πλαίσιο της απεργίας έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του ΑΠΘ


Σε ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του στην περιοχή της Θέρμης προχωρά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το ΑΠΘ έχει ολοκληρώσει τις μελέτες για τις απαραίτητες μετατροπές στο σύνολο των 14 κτιρίων του πανεπιστημιακού κάμπους της Θέρμης, τα οποία ανήκουν στις Σχολές ΤΕΦΑΑ και Καλών Τεχνών, συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβαλλοντικής και Αειφόρου Ανάπτυξης» του ΕΣΠΑ.

Οι παρεμβάσεις αφορούν μεταξύ άλλων στην θερμική αντίσταση του κελύφους των κτηρίων, στην

Παράξενη «ομίχλη» μικροκυμάτων στην καρδιά του γαλαξία μας


Το ευρωπαϊκό διαστημικό τηλεσκόπιο «Πλανκ» ανακάλυψε ένα ακόμα μυστήριο στο κέντρο του γαλαξία μας, μια μυστηριώδη «ομίχλη» ακτινοβολίας μικροκυμάτων με άγνωστη πηγή.

Το «Πλανκ», που εκτοξεύτηκε το 2009 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) με στόχο να μελετήσει τα μυστήρια της κοσμικής «Μεγάλης Έκρηξης», εντόπισε στην περιοχή που περιβάλλει το γαλαξιακό κέντρο, μια αινιγματική «ομίχλη» από μικροκύματα για την οποία, προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία εξήγηση από τους αστρονόμους.

Μια πιθανή ερμηνεία είναι ότι πρόκειται για μια μορφή ενέργειας που αποκαλείται εκπομπή τύπου σύγχροτρον, η οποία συμβαίνει όταν ηλεκτρόνια διέρχονται με μεγάλη ταχύτητα μέσω μαγνητικών πεδίων, αφού προηγουμένως έχουν επιταχυνθεί από την έκρηξη ενός άστρου σούπερ-νόβα. Όμως η νέα πηγή ακτινοβολίας διαρκεί πολύ περισσότερο σε σχέση με

΄Αρμα Πολιτών: Ακόμη μια επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας


Για «ακόμη μια επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας» κάνει λόγο το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, αναφερόμενο στα επεισόδια της Κυριακής.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Σωτήρης Στανωτάς, «για πολλοστή φορά, το κέντρο της Αθήνας παραδόθηκε, άνευ όρων, από τους έχοντες την ευθύνη προστασίας του, σε ομάδες οι οποίες κάποιοι επιμένουν να μας πείσουν ότι είναι ανεξέλεγκτες».

Σύμφωνα με τον κ. Στανωτά, «τα

Θεραπεία με βλαστικά κύτταρα μετά από έμφραγμα


Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν σε σημαντικό βαθμό βλάβες που έχουν προκληθεί στην καρδιά από έμφραγμα, αξιοποιώντας τα καρδιακά βλαστικά κύτταρα των ίδιων των ασθενών.

Τα κύτταρα αναγέννησαν τον κατεστραμμένο μυ της καρδιάς και σε χρονικό διάστημα ενός έτους είχαν αναστρέψει σε μεγάλο βαθμό τις ουλές που της είχε αφήσει το έμφραγμα. Είναι η δεύτερη φορά- η πρώτη ήταν τον Νοέμβριο του 2011- που μια επιστημονική ομάδα έδειξε ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν τα κύτταρα της καρδιάς του ίδιου του ασθενούς για τη θεραπεία της.


Μέχρι σήμερα, η καλύτερη λύση που έχουν οι καρδιολόγοι για να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά για

ΔΕΗ: Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια


Και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ήδη, από το β΄ τρίμηνο του έτους προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Σε αυτό αναφέρεται, ότι «υιοθετούνται περαιτέρω μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ενεργειακή συνιστώσα των επίσημων τιμολογίων για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αντανακλά, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς, με εξαίρεση τους ευπαθείς καταναλωτές (2ο τρίμηνο 2012).

Η κυβέρνηση καταργεί τα νόμιμα τιμολόγια για όλους, πλην των ευπαθών καταναλωτών (2ο τρίμηνο 2013)». Πρακτικά, αυτό σημαίνει, ότι, μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, θα επιβληθεί νέα αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ούτως ώστε, έως τον Ιούνιο του 2013, να αντανακλούν τις τιμές χονδρικής αγοράς, - δηλαδή, οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις (χαμηλή τάση) θα διαμορφώνονται ελεύθερα στην αγορά.

Θα υπάρχει εξαίρεση μόνο για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Υπενθυμίζεται, ότι τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος στη μέση τάση (πολυκαταστήματα, κτήρια γραφείων, νοσοκομεία,

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη


Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατόπιν καλέσματος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η κινητοποίηση προκηρύχθηκε «για να αντιμετωπισθεί η προσπάθεια κατάργησης βασικών δικαιωμάτων

Αφορμή για περιορισμό του καπνίσματος και στο σπίτι οι αντικαπνιστικοί νόμοι


Οι νόμοι απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους έχουν ωθήσει αρκετούς καπνιστές να περιορίσουν το τσιγάρο και στο ίδιο τους το σπίτι, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ούτε Μονς του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για τον καρκίνο στη Χαϊδελβέργη, μελέτησαν τις επιπτώσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε χιλιάδες καπνιστές σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βρετανία). Διαπίστωσαν ότι αρκετοί καπνιστές επηρεάστηκαν θετικά, με αποτέλεσμα να περιορίσουν το κάπνισμα και στο σπίτι τους.

Μετά την εφαρμογή των σχετικών νόμων σε κάθε χώρα, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των καπνιστών που σταμάτησε να καπνίζει στο σπίτι αυξήθηκε κατά 17% στην

Προειδοποίηση από τον ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου προς την Ελλάδα


Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι αν δεν συμμορφωθεί πλήρως με τους όρους που έχουν θέσει η Ευρώπη και το ΔΝΤ για το δεύτερο πακέτο διάσωσης, θα βγει από την ευρωζώνη, απηύθυνε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φρίντεν.

Σύμφωνα με τον Φρίντεν, οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν προετοιμαστεί και είναι θωρακισμένες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε όλα τα μέλη της ευρωζώνης. Το θέμα, όμως, είναι και

Απέχουν και σήμερα οι δικηγόροι

Συνεχίζεται και σήμερα η πανελλαδική αποχή που αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά την σύγκλιση της Ολομέλειας του κλάδου τους.

Επίσης, αποφασίσθηκε σύγκληση νέας Ολομέλειας το επόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012.

Σήμερα αναμένεται, όλοι οι επιστήμονες βουλευτές (δικηγόροι,

Αλλοδαπός ο ένας στους τρεις συλληφθέντες των επεισοδίων

Άνεργοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και ένας καθηγητής, ένας σκηνοθέτης και ένας ασκούμενος δικηγόρος είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ο ένας στους τρεις συλληφθέντες είναι αλλοδαπός.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, εκτός από τους 53 Έλληνες, κατηγορητήρια θα σχηματιστούν εις βάρος 26 αλλοδαπών από τους οποίους: εννιά κατάγονται από την Αλβανία, τέσσερις

Να ενώσει την παράταξη καλεί τον Αντ. Σαμαρά ο Κ. Μαρκόπουλος


Να ενώσει την παράταξη καλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο διαγραφείς από το κόμμα βουλευτής, Κώστας Μαρκόπουλος.

«Ένωσε την παράταξη Αντώνη και πάμε να πάρουμε την χώρα στην πλάτη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά,

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Χαλκιδική


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.34 τα ξημερώματα από απόσταση 243 χλμ. βόρεια της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται

Ο καιρός στις 14.02.2012


Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές στα δυτικά, στην Πελοπόννησο, τη Στερεά και το Κεντρικό, Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς έως μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στα κεντρικά και νότια, από το μεσημέρι και μετά. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι νοτίων

Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε