www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Νάουσα: Κλειστός ο δρόμος προς «3-5 Πηγάδια» λόγω κατολίσθησης


Κλειστός παραμένει από τις 7.30’ το απόγευμα ο δημοτικός δρόμος Νάουσας - χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια», λόγω κατολίσθησης βράχων, που σημειώθηκε στο 3ο χλμ. του παραπάνω δρόμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σημείο κατέφθασε περιπολικό για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ μηχάνημα του δήμου Νάουσας

ΣτΕ: Δημοσιεύθηκε η απόφαση για το πρώτο Μνημόνιο


Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τη δημοσίευση της απόφασης της πλήρους Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε συνταγματικό και νόμιμο το πρώτο Μνημόνιο του 2010.

Τα μέλη του ΔΣΑ δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο να ζητήσουν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την αναψηλάφηση της δίκης για το πρώτο Μνημόνιο, καθώς έχουν άρδην, όπως υποστηρίζουν, μεταβληθεί τα δεδομένα (οικονομικά, κοινωνικά, κλπ.).

Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε η ανανεωμένη εδώ και καιρό απόφαση (668/2012) της πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με την οποία απορρίφθηκαν οι προσφυγές

Τρίωρη στάση εργασίας αύριο των εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση


Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία (εκτός από το ΙΚΑ , τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, αλλά και στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να

Επείγουσες οι αυτοψίες σε ετοιμόρροπα κτίσματα


Να διενεργήσει κατεπείγουσες επιτόπιες αυτοψίες σε επικίνδυνα και ετοιμόρροπα κτίσματα και οικοδομές, δίνοντας προτεραιότητα σε ευαίσθητα σημεία της πόλης όπως είναι οι χώροι δίπλα στα σχολεία, ζήτησε από τη δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Μίχα στάθηκε το περιστατικό της πτώσης σοφάδων από μπαλκόνι τελευταίου ορόφου παλαιάς πολυκατοικίας που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα των

Πειραματικό φάρμακο κατά του καρκίνου του παγκρέατος

Νέο όπλο κατά του καρκίνου του παγκρέατος φαίνεται πως ανακάλυψαν βρετανοί ερευνητές. Οι επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ποντίκια, τα οποία έδειξαν ότι η χημειοθεραπεία με γεμσιταμπίνη σε συνδυασμό με πειραματικό φάρμακο που ονομάζεται MRK003 έχει ως αποτέλεσμα μια αλυσίδα γεγονότων που τελικά σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Πλέον, εθελοντές ασθενείς δοκιμάζουν την αγωγή προκειμένου να ελεγχθεί αν υπάρχουν αποτελέσματα σε ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι βρετανός ασθενής 41 ετών λαμβάνει μέρος στη δοκιμή, από τον Μάιο του 2011, που

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Κορίνθου - Πατρών την Τετάρτη


Για 6,5 ώρες θα διακοπεί αύριο Τετάρτη η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών από τον κόβμο Καλαβρύτων έως τον κόμβο του ανατολικού Αιγίου.

Ειδικότερα, η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει από τις 15.30 της Τετάρτης έως τις 22.00 βράδυ

Wi-fi σε αμαξοστοιχίες της θα εγκαταστήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Τη δυνατότητα να ελέγχουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, μέσω των smartphones κινητών τους ή των υπολογιστών τους, μέσω δικτύου wi-fi, θα έχουν σύντομα οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών 50/59 και 51/58 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πραγματοποιούν το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες των συγκεκριμένων αμαξοστοιχιών έχουν βελτιωμένη επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου καθώς και δυνατότητα πρόσβασης στο Internet με smartphones ή usb sticks, μετά την εγκατάσταση

Προληπτική ανάκληση αναψυκτικών Coca Cola και Sprite


Η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

Σε προληπτική απόσυρση ανθρακούχων αναψυκτικών από την ελληνική αγορά, λόγω μη αποδεκτής γεύσης, προχώρησε η εταιρεία Coca - Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ΑΕ, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε σήμερα από την ελληνική εταιρεία «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον», σχετικά με τη διακίνηση ανθρακούχων αναψυκτικών, με την εμπορική επωνυμία «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία, από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, παρουσίασαν απόκλιση από τα

Γ. Βλάχος: Καλοδεχούμενο ενδεχόμενο κάλεσμα επιστροφής μου στη ΝΔ


Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ ο πρόσφατα διαγραφείς βουλευτής Γ. Βλάχος. «Με το κόμμα μου ούτε αντιδίκησα, ούτε είμαι σε πόλεμο, ούτε είμαι σε αντιπαράθεση. Ακούω και θα ακούσω τι θα πει, θα ακούσω τι θα προτείνει και θα πάρω και εγώ τις αποφάσεις μου. Εγώ δεν αποκλείω την επιστροφή μου στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε σε συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα fm.

«Aν ο πρόεδρος κάνει κάποιας μορφής κάλεσμα, η πρόταση είναι καλοδεχούμενη. Από κει και πέρα τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό μου μέλλον,

Συστράτευση Γ. Μανώλη με Π. Καμμένο


Την πρόθεσή του να συστρατευθεί με τον Πάνο Καμμένο, o oποίος αναμένεται να ιδρύσει δικό του κόμμα, γνωστοποίησε ο μέχρι πρότινος γραμματέας του συνδικαλιστικού οργάνου της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Ο κ. Καμμένος είχε πάρει απόφαση να κάνει ένα κόμμα. Τώρα υπάρχουν άλλα δεδομένα. Θα συμμετέχουν πολλά από τα στελέχη που διαγράφηκαν. Ως απλός στρατιώτης

ΕΣΡ: Πρόστιμο 20.000 στον Real FM


Συνολικό πρόστιμο 25.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έπειτα από καταγγελίες ιδιωτών. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας και άσεμνους χαρακτηρισμούς κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Aγκελας Μέρκελ, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, στις 28/09/11 (πρόστιμο 10.000 ευρώ) και στις 08/11/11 (πρόστιμο 15.000 ευρώ).

Επιπλέον πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Super B, του νομού Αχαΐας, για το τηλεπαιχνίδι Night Quiz, ενώ στο αρχείο μπήκε η καταγγελία του εκδότη, Κώστα Γιαννίκου

Μ. Παπαϊωάννου: Στα ειδικά μισθολόγια οι δικαστές


Απάντηση στις αντιδράσεις των δικαστικών ενώσεων για τις μειώσεις των αποδοχών δικαστών και εισαγγελέων, που προβλέπονται στο ειδικα μισθολόγια, έδωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

«Δεν σημαίνει ότι όποιοι έχουν ειδική μισθολογική μεταχείριση, όπως εμείς οι βουλευτές και οι δικαστές, δεν πρέπει να έχουν περικοπές και μειώσεις», είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αυτό που έχω να πω», πρόσθεσε,

Αλλαγές στο άρθρο 99 προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης


Αλλαγές στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, χαρακτηρίζοντάς το «όχημα για αποφυγή ποινικών ευθυνών».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε ότι η μέχρι σήμερα εφαρμογή του άρθρου 99 έχει οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών.

Όπως είπε ο υπουργός, το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο πέντε έως επτά σχετικές αιτήσεις για υπαγωγή

Συνέντευξη τύπου Ευάγγελου Β ενιζέλου

ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2014 ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ - Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Μείωση 12% στις κύριες συντάξεις, 7% στο ΝΑΤ με τον εφαρμοστικό νόμο


Τη μείωση των συντάξεων του δημοσίου κατά 12% για το ποσό που υπερβαίνει τα 1300 ευρώ μηνιαίως, καθώς και τις περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.
Χθες το βράδυ κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το Eurogroup ενσωματώθηκαν σε σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν. 4046/2012» όλες οι συμφωνηθείσες με την τρόικα προαπαιτούμενες δράσεις (prior actions) για την έγκριση της δανεικής σύμβασης.
Οι κυριότερες εξ΄ αυτών είναι

Αρθρο 1: Αναπροσαρμογή συντάξεων του Δημοσίου
1. α. Από 1.1.2012 για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, γενικά, αναπροσαρμόζεται με μείωση

Σε αναζήτηση λύσης για τη στέγαση δικαστηρίων


Σε αναζήτηση λύσης για τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά, αλλά και επέκταση των εγκαταστάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Παπαϊωάννου ζητεί συγκεκριμένα να παραχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης το κτίριο των παλιών καπναποθηκών «Κεράνης» στον Πειραιά, για να στεγαστεί το σύνολο των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης.

Οι υπηρεσίες στεγάζονται σήμερα σε οκτώ διαφορετικά κτίρια, στα οποία επικρατούν άθλιες

ΝΔ: Αδιαφορία ΥΠΕΚΑ για τη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό - Λ. Αλεξάνδρας


«Είναι προφανές ότι το αρμόδιο υπουργείο έχει επιλέξει να "παγώσει" όσα ζητήματα δεν είναι αποκλειστικού δημοσιονομικού ενδιαφέροντος», αναφέρει η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη σχετικά με την εκκρεμούσα διπλή ανάπλαση Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας, με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Πολεοδομικές πρωτοβουλίες που μπορούν να επιφέρουν σημαντικά οφέλη στην ποιότητα ζωής των Αθηναίων, δεν αποτελούσαν κατά την περασμένη διετία και συνεχίζουν δυστυχώς να μην αποτελούν προτεραιότητά του», συμπληρώνει. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα

Γ. Καρατζαφέρης: Η ΝΔ πήρε στις τάξεις της δύο «αδέσποτα»


Η ΝΔ πήρε στις τάξεις της δύο βουλευτές που είχαν διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ., ήταν «αδέσποτα», παρατήρησε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιώργος Καρατζαφέρης για την προσχώρηση Βορίδη - Γεωργιάδη στη ΝΔ και εκτίμησε πως ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να το κάνει αυτό με πιο κομψό τρόπο.

«Καμιά φορά, κάτω από ανάγκες και αγωνίες παραμερίζονται οι καλοί τρόποι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε δηλώσεις του στον Real

To απόγευμα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Για τις 7 το βράδυ προγραμματίζεται η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, για να συζητηθούν οι τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup και να εγκριθεί το βασικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή ως κατεπείγον και θα περιέχει "την κεντρική δέσμη των προαπαιτούμενων ενεργειών" εφαρμογής του νέου οικονομικού προγράμματος, όπως έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα να ολοκληρωθούν νομοθετικά πριν από τις 29 Φεβρουαρίου.

Το νομοσχέδιο, όπως εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τα ξημερώματα στις

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου στο ΔΗΜΑΡ;

Σύμφωνα με πληροφορίες η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου θα είναι εντός των ημερών επίσημα στο προεκλογικό

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου παραιτείται ενός μισθού του


Μετά τους δύο Ιταλούς δημάρχους οι οποίοι, με μία συμβολική κίνηση, παραχώρησαν τους μισθούς τους για την Ελλάδα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από έναν μηνιαίο μισθό που του καταβάλλεται ως δημαρχιακή αντιμισθία.

Αναλυτικά:
«Ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους εκατομμύρια συμπολίτες μας εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αποφάσισα να παραιτηθώ από το δικαίωμα καταβολής ενός μηνιαίου μισθού.

Η κίνηση μου αυτή έχει πρακτική αλλά και ισχυρή συμβολική σημασία.

Τη συμβολική σημασία όλοι την αντιλαμβάνονται. Θέλω να στείλω κι εγώ το μήνυμα πως όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με τις δυνάμεις του, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην

Αλέξης Τσίπρας: Η συμφωνία δεσμεύει μόνο όσους την υπογράφουν


Η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν και δεν υπογράφει ο ελληνικός λαός, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του για τις αποφάσεις του Εurogroup. Σύντομα λαός θα ανακτήσει την κυριαρχία του και δεν θα αναγνωρίσει τέτοιου είδους συμφωνίες, το μήνυμά του προς τους δανειστές.

Αυτή τη φορά, εκτίμησε, οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες: «Δεν είναι μόνο ότι το χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο. Είναι και το ότι όλα όσα μας έλεγαν ότι θα αποφύγουμε και μας απειλούσαν με τρομοκρατικού χαρακτήρα διαγγέλματα, ότι πρέπει να αποφύγουμε αν υπογραφεί αυτή ή συμφωνία, όλα αυτά θα γίνουν

Αλ. Παπαρήγα: Μεταφέρεται για αργότερα η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία


Κάλεσμα στο λαό να μην ταυτίσει στη συνείδησή του την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τη συμφωνία στις Βρυξέλλες επί της νέας δανειακής σύμβασης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι πρόκεται για προσωρινή συμφωνία γιατί «όλα δείχνουν ότι η κρίση θα βαθύνει». Παράλληλα είπε ότι δεν είναι απίθανο να μεταφέρεται η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για μερικούς μήνες ή ένα χρόνο αργότερα.


Οπως είπε, το πρωτογενές πλεονάσμα απαιτεί μειώσεις μισθών. Παρατήρησε ακόμη ότι «η τσέπη του λαού θα αδειάσει, η ανεργία θα μεγαλώσει και μεγαλύτερο μέρος του λαού θα νιώσει σχετική

Μετά από 30.000 χρόνια παγωμένο λουλούδι αποκτά ξανά ζωή


Το 2007, κάτω από τους μόνιμους πάγους της ανατολικής Σιβηρίας, εντοπίστηκαν μερικοί παγωμένοι σπόροι, τους οποίους είχαν πιθανότατα θάψει εκεί σκίουροι πριν από 30.000 χρόνια.

Σήμερα, ερευνητές της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανακοίνωσαν ότι καλλιέργησαν τους σπόρους αυτούς και κατόρθωσαν να «αναστήσουν» το μικρό φυτό Silene stenophylla, με τα λευκά του άνθη. Όπως γράφουν στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, πρόκειται για τον αρχαιότερο - βιώσιμο- πολυκύτταρο οργανισμό που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στη Γη.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο κατόρθωμα», λέει ο Καναδός παλαιοντολόγος Γκραντ Ζαζούλα. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ισχυρισμός είναι αληθής.» Για ένα «σπουδαίο» επίτευγμα κάνει λόγο και

Στον ανακριτή 19χρονος για συμμετοχή στις λεηλασίες της 12ης/2


Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία 19χρονου συλληφθέντος για συμμετοχή στα επεισόδια και τις λεηλασίες καταστημάτων της 12ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός συνελήφθη στην πλατεία Συντάγματος την ώρα που διαπραγματευόταν την πώληση κλοπιμαίων από τα λεηλατημένα καταστήματα, ενώ σε σπίτι φίλης του βρέθηκαν κλοπιμαία η αξία των οποίων φθάνει στις 20.000 ευρώ.


Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα στοιχεία και η φωτογραφία του 19χρονου δίνονται στη δημοσιότητα μετά από σχετική εισαγγελική Διάταξη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής συνολικής αξίας άνω των 73.000 ευρώ, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας - καταστήματος που εδρεύει στην

Αντ. Σαμαράς: Σημαντική η απόφαση του Eurogroup


Σημαντική και θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η απόφαση απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή της παρουσία και

Στη δικαιοσύνη ο Δ. Μαραθώνα για την αναστολή κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού


Αίτηση για ανάκληση των αδειών που έχουν χορηγηθεί για την κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού, αλλά και αίτηση ακυρώσεως κατά τυχόν απόρριψης του αιτήματος αυτού, θα καταθέσει ο δήμος Μαραθώνα μετά την έκθεση ελέγχου που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Π. Μέρκος.


Από την έκθεση, όπως σημειώνεται, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ρεμάτων στην έκταση και εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά την εκτίμηση της σεισμικότητας της περιοχής.

«Η εν λόγω αίτηση», σύμφωνα με τον δήμο Μαραθώνα και τη δικηγορική εταιρεία που τον εκπροσωπεί «σε νέα νομική βάση το επίμαχο ζήτημα, αφού δεν αποκλείεται η αναζήτηση ποινικών

Ντ. Μπακογιάννη: Η Ευρώπη έκανε το καθήκον της


Εστω και με καθυστέρηση, η Ευρώπη έκανε το καθήκον της, σχολίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, για την απόφαση του Eurogroup, προειδοποίησε ωστόσο ότι «μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη πορεία».

Εκτίμηση της κ. Μπακογιάννη είναι ότι η απόφαση του Eurogroup είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πλέον «ο ελληνικός λαός, χάρη στις θυσίες του και τη δύσκολη προσπάθεια που κάνει εδώ και δύο χρόνια, κατάφερε να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία και να έχει μια ουσιαστική ευκαιρία η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και να σταθεί όρθια και περήφανη

Δ. Αθηναίων: Στα ΚΕΠ από αύριο η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων


Σε οποιοδήποτε ΚΕΠ θα μπορεί να γίνεται από αύριο, Τετάρτη, η απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων, χωρίς την αναγνωριστική απόφαση της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει ότι, ύστερα από διαβουλεύσεις των αρμόδιων οργάνων, «ο αυστηρός έλεγχος των αναγνωριστικών

Γ. Καρατζαφέρης: Θα είναι σαν να ζεις σε κέντρο εκπαίδευσης


Αναμενόμενη χαρακτήρισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης την απόφαση του Eurogroup, ωστόσο όπως εκτίμησε, «κοινωνικώς δεν θα αποδώσει τίποτα». «Θα είναι μία σκληρή ζωή σαν να ζεις σε ένα κέντρο εκπαίδευσης ... θα ζεις, αλλά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και τρόπο ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM.

Λαγκάρντ και Μέρκελ μας πάνε όπου θέλουν, με τα μάτια κλειστά, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και υποστήριξε ότι υπήρχε εναλλακτική λύση και αυτή δεν ήταν η χρεοκοπία, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματός του για πέντε χρόνια περίοδο χάριτος και κεφαλαιοποίηση του χρέους.

«Και ξεφτίλες γίναμε διεθνώς και δεν θα βγούμε στις αγορές μέχρι το 2020», παρατήρησε, επισημαίνοντας πως «αν ήθελαν να μας βοηθήσουν θα τηρούσαν τη δική τους απόφαση, της 21ης

IIF: Πάνω από 70% οι ζημίες των ιδιωτών από το PSI


Για «ισχυρή συμμετοχή» στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες έχουν δεσμευτεί οι ιδιώτες ομολογιούχοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

Ερωτηθείς για τις απώλειες που θα υποστούν οι ιδιώτες από τη συμμετοχή τους στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο αξιωματούχος του IIF Ζαν Λεμιέρ είπε πως θα είναι «άνω του 70%».

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο PSI οι τράπεζες αναμένεται να υποστούν ζημίες περίπου 74%, σε όρους καθαρής παρούσης αξίας (net

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη νέα συμφωνία


Πρώτη είδηση είναι σήμερα στα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, η οποία εκτιμάται ότι θα θέσει τέλος στην πολύμηνη αβεβαιότητα σχετικά με το οικονομικό μέλλον της χώρας. Διάχυτη είναι, ωστόσο, η ανησυχία σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τους φιλόδοξους στόχους της συμφωνίας.

«Η Ελλάδα εξασφάλισε επιτέλους σήμερα τα ξημερώματα τη δεύτερη κολοσσιαία συμφωνία [για τη διάσωσή της], καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία με αντάλλαγμα μέτρα σφοδρής λιτότητας και αυστηρούς όρους», αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times.

Ένα άλλο αμερικανικό μέσο, η Wall Street Journal, επισημαίνει τις αμφιβολίες που επικρατούν σχετικά με το κατά πόσο θα καταφέρει η Ελλάδα θα τηρήσει τους όρους της συμφωνίας. «Η

Υπό κράτηση ο Στρος Καν για υπόθεση μαστροπείας


Yπό κράτηση ετέθη ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν για την υπόθεση «Κάρλτον», με τις κατηγορίες της «συνέργειας σε μαστροπεία» και «κατάχρησης δημοσίων αγαθών».

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφθασε νωρίς το πρωί στο τμήμα της γαλλικής χωροφυλακής όπου είχε κληθεί και

Γ. Καρατζαφέρης: Αμεσος κίνδυνος ενεργειακής ανεπάρκειας


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στην οποία κάνει λόγο για άμεσο κίνδυνο ενεργειακής ανεπάρκειας για την Ελλάδα, με αφορμή την απόφαση για επιβολή εμπάργκο από την ΕΕ στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Προέδρου του ΛΑΟΣ:



Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό




Θέμα: Αμεσος κίνδυνος ενεργειακής ανεπάρκειας για την Ελλάδα




κ. Πρωθυπουργέ,


Η απόφαση για επιβολή εμπάργκο από την ΕΕ στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, εξακολουθεί να

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Τετάρτης


Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, στις 16.00, στην πλατεία Συντάγματος, απευθύνει η ΑΔΕΔΥ.

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ επιτίθεται στην κυβέρνηση Παπαδήμου για την προώθηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, των «νέων αντιλαϊκών εφαρμοστικών Νόμων» του μνημονίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η κατεδάφιση

Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης


Παρατείνεται μέχρι την Παρασκεή η απεργία του προσωπικού εδάφους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που άρχισαν το πρωί της Δευτέρας και θα συνεχίζονταν μέχρι το πρωί της Τετάρτης παρατάθηκαν ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο GdF.

Περίπου 200 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ανάμεσά τους και εργαζόμενοι που οδηγούν τα αεροσκάφη στους χώρους στάθμευσης,

Με τα εκκαθαριστικά της εφορίας έρχεται και η έκτακτη εισφορά

Μαζί με το εκκαθαριστικό της εφορίας θα αποσταλεί στους φορολογούμενους και η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά το πολύ σε τρείς ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, εφόσον η εκκαθάριση της δήλωσής τους ολοκληρωθεί έως και τον Ιούλιο. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταβάλουν την εισφορά σε δύο δόσεις ή και σε μία, αν η εκκαθάριση ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο και μετά.

Η ρύθμιση αυτή θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και περιλαμβάνει τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και άλλα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και

Γιατί τρίζω τα δόντια μου τη νύχτα; Πως θεραπεύεται;

Το σφίξιμο ή τρίξιμο των δοντιών ή επιστημονικά ο «βρυγμός» είναι η διαταραχή κατά την οποία ο ασθενής σφίγγει ή τρίζει τα πάνω με τα κάτω δόντια μεταξύ τους, πολλές φορές ασυναίσθητα και κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου.


Δηλαδή τα δόντια δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους; Φυσικά και έρχονται σε επαφή τα δόντια μεταξύ τους, κυρίως κατά τη λειτουργία της μάσησης και τεμαχισμού της τροφής, όμως αυτές οι λειτουργίες είναι φυσιολογικές, σε αντίθεση με το τρίξιμο των δοντιών που είναι μια έντονη παθολογικής επαφή των δοντιών και επιβαρύνει το υπόλοιπο στοματογναθικό σύστημα.

Γιατί μου συμβαίνει αυτό; Δυστυχώς δεν υπάρχει σαφής αιτιολογία παρόλα αυτά το άγχος, η έντονη συναισθηματική φόρτιση

IIF: Σε 107 δισ. ευρώ αντιστοιχεί το «κούρεμα» των ομολόγων κατά 53,5%

Η συμφωνία η οποία επετεύχθη με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας προβλέπει απομείωση κατά 53,5% της αρχικής αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν και αντιστοιχεί σε 107

Στάση εργασίας στα λεωφορεία


Ακινητοποιημένα για πάνω από έξι ώρες θα παραμείνουν σήμερα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από τις 11.00 έως τις 17.00.

Η στάση γίνεται με σκοπό την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του

Λ. Παπαδήμος: Ιστορικής σημασίας μέρα


Ιστορικής σημασίας για την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, τη σημερινή μέρα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για το νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για αποφάσεις καθοριστικής σημασίας για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, που δίνουν στη χώρα τη δυνατότητα να κινηθεί σε συνθήκες σταθερότητας.

Τόνισε, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύναψη της δανειακής σύμβασης που αναμένεται στις αρχές

Eκλογές τον Απρίλιο θέλει το 62,2%


Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών τον Απρίλιο τάσσεται το 62,2%, ενώ οι αρνητικές γνώμες τόσο για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο όσο και για το έργο της κυβέρνησης είναι περισσότερες από τις θετικές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega.

Συγκεκριμένα, το 62,2% θεωρεί πως εκλογές πρέπει να γίνουν τον Απρίλοι, ποσοστό 32,4% κρίνει ότι πρέπει να γίνουν αργότερα.

Σε ό,τι αφορά τις γνώμες για τον κ. Παπαδήμο, το 52,4% έχει αρνητική

Ελεγκτικό Συνέδριο: Συνταγματικές οι νέες περικοπές στις συντάξεις


Συνταγματικές έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τις προωθούμενες περικοπές στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, όμως οι δικαστές εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς την αναδρομικότητα εφαρμογής του σχετικού νομοσχεδίου από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου σχεδόν ομόφωνα (28 υπέρ έναντι 1 κατά) αποφάσισε ότι το νομοσχέδιο για τις περικοπές των συντάξεων δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη.

Αντίθετα, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δέσποινα Καββαδία-Κωνσταντάρα, η οποία ήταν η μοναδική που μειοψήφησε, τόνισε ότι επειδή είναι η τέταρτη μείωση των συντάξεων που έρχεται,

Από 1ης Ιουλίου το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης


Στη Βουλή κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), βάσει των προβλέψεων του μνημονίου ΙΙ.

Στο ΕΤΕΑ, η λειτουργία του οποίου αρχίζει την 1η Ιουλίου, εντάσσονται από την έναρξη λειτουργίας του: α) το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), β) οι τομείς του Tαμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), γ) το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ», δ) το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση, ε) οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και

ΕΛ.ΑΣ.: Κατόπιν εισαγγελικής εντολής η σύλληψη του δημοσιογράφου


«Στο πλαίσιο του νόμου» έγινε η σύλληψη του δημοσιογράφου τηλεοπτικού καναλιού, στη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα την Κυριακή, υποστηρίζει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας απαντώντας σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.


Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση είχε ζητήσει νωρίτερα εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τον προπηλακισμό και τη σύλληψη του δημοσιογράφου.

Όπως επισημαίνει από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ., η σύλληψη «πραγματοποιήθηκε ύστερα από εντολή των Εισαγγελικών Αρχών που επόπτευαν τις αστυνομικές

Σκληρή ανακοίνωση πρυτάνεων για το υπουργείο Παιδείας


«Εκστρατεία στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής του τόπου» καταλογίζουν στο υπουργείο Παιδείας οι πρυτάνεις στην ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνόδου, που ολοκληρώθηκε αργά σήμερα στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου.

Σε αυτή σημειώνουν: «Στη δραματική για τη χώρα μας περίοδο οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, τα μέλη Δ.Ε.Π., οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων, παρά την εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές των εξευτελιστικών μισθών, την εκβιαστική πολιτική διακοπής της χρηματοδότησης, καταφέρνουν με τον αγώνα τους και την αυτοθυσία τους και

Αιχμές Γ. Καρατζαφέρη για Μ. Βορίδη - Αδ. Γεωργιάδη


Τον όρκο του βουλευτή έδωσαν οι Χρήστος Καλαποθαράκος και Μανούσος Ντουκάκης, οι δύο νέοι βουλευτές του ΛΑΟΣ που αντικαθιστούν τους παραιτηθέντες Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, οι οποίοι έχουν προσχωρήσει στη Ν.Δ.

Λαμβάνοντας το λόγο μετά την ορκωμοσία τους, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε πως οι ορκισθέντες είναι «άνθρωποι με ψυχή και καρδιά,

Αντ.Σαμαράς: Να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας


Τη σημασία της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου που διαθέτει η Ελλάδα, ιδίως στις «δύσκολες οικονομικές ώρες που περνάμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εμπορίου της Κύπρου.

«Στόχος και σκοπός για την Ελλάδα πρέπει να είναι η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του φυσικού πλούτου - του φυσικού αερίου - που υπάρχει στις ελληνικές θάλασσες», επισήμανε ο κ. Σαμαράς.
Αναφερόμενος στη συνάντηση επισήμανε ότι είχε μια «σε βάθος εξειδικευμένη ανάλυση από την κ. υπουργό και τους συνεργάτες της» γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, που του έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθεί πολλά συγκεκριμένα πράγματα. Επισήμανε επίσης ότι θα έχει συνεχή επαφή

Ο καιρός στις 21.02.2012


Αυξημένες γενικά νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα, τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες και παγετό νωρίς το πρωί στα βόρεια, περιμένουμε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012. Από αργά το βράδυ, και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη, βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 13 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 17, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 15 και στα