www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Φορητό «καρτο-τεστ» κάνει άμεσες διαγνώσεις

Επανάσταση στην διάγνωση ασθενειών και την σωτηρία χιλιάδων ασθενών υπόσχεται ένα νέο τεστ. Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν το mChip, μια φορητή και χαμηλού κόστους διαγνωστική εξέταση που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και μπορεί να πραγματοποιεί διαγνώσεις μέσα σε λίγα λεπτά.

100% επιτυχία

O ασθενής ρίχνει λίγες σταγόνες στην κάρτα-τσιπ και μέσα σε λίγα λεπτά το διαγνωστικό τεστ θα παράγει αποτελέσματα τα οποία θα μπορεί να δει και μόνος του ο ίδιος ο ασθενής επιτόπου χωρίς να χρειαστεί να τοποθετηθεί η κάρτα σε κάποια συσκευή ανίχνευσης.

Το mChip κοστίζει μόλις ένα δολάριο γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε πολλές περιοχές του πλανήτη που μαστίζονται από διάφορες ασθένειες αλλά η πρόσβαση των κατοίκων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι από δύσκολη ως αδύνατη. Τα αποτελέσματα των

Βλαστικά κύτταρα ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας


Τρεις κλινικές δοκιμές οι οποίες αφορούν χρήση βλαστικών κυττάρων για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας ξεκινούν σε Ευρώπη και Αμερική. Οι ασθενείς που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές θα λάβουν κύτταρα που θα έχουν ληφθεί από τον μυελό των οστών τους με την ελπίδα ότι τα κύτταρα αυτά θα «μεταναστεύσουν» στις πληγείσες από τη νόσο περιοχές του νευρικού συστήματος και θα αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο μυελός των οστών αποτελεί πλούσια πηγή βλαστικών κυττάρων τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς μπορούν να «επιδιορθώσουν» πολλούς και διαφορετικούς κατεστραμμένους ιστούς του οργανισμού. Στο πλαίσιο της δοκιμής οι ειδικοί από διαφορετικές χώρες θα συλλέξουν βλαστικά κύτταρα από τον μυελό των οστών των ασθενών, θα τα υποβάλουν σε ειδική επεξεργασία και θα τα καλλιεργήσουν στο εργαστήριο ώστε να αυξήσουν τον αριθμό τους προτού τα

Με μορφή ηλεκτρονικής κάρτας οι άδειες διαμονής των αλλοδαπών


Τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας θα έχουν οι άδειες διαμονής των αλλοδαπών στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή.

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου
Στην κάρτα θα αποθηκεύονται σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip) μια ψηφιακή φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να ελέγχεται η γνησιότητα του εγγράφου και να ταυτοποιείται ο κάτοχός της.

Με το σχέδιο νόμου η χώρα μας «συμμορφώνεται» με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να εκδίδουν τις άδειες διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών με τη μορφή

Ιδιοκτήτες ταξί: συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών

Eξω από το υπουργείο Υποδομών βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης ιδιοκτήτες ταξί, επιδιώκοντας εκ νέου συνάντηση με τον Γ. Ραγκούση.

Οι αυτοκινητιστές στη συνέλευσή τους αποφάσισαν καθημερινή παρουσία έξω από το υπουργείο.

Στο μεταξύ, το απόγευμα ο Γ. Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί.

Στα σχέδια των ιδιοκτητών ταξί είναι να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ίδια ώρα.

«Είναι πλέον θέμα ύπαρξης του μικροεπαγγελματία» δήλωσε στο MEGA ο Γ.Κρεμμύδας, μέλος του

ΟΟΣΑ: Δύο δεκαετίες για να «ρίξει» η Ελλάδα το χρέος

Την έκθεση για την ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει την Τρίτη στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Μιγκέλ - Άνχελ Γκουρία, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση θα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο δεκαετίες για να ρίξει το χρέος της κάτω από το 60% του ΑΕΠ.

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός θεωρεί ότι το πρόγραμμα προσαρμογής και το πακέτο στήριξης που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής μπορούν να πετύχουν, αλλά η επιτυχία βασίζεται στην εφαρμογή

Επιχείρηση του Λιμενικού για την απομάκρυνση χειροβομβίδας στη Γλυφάδα


Χειροβομβίδα αμυντικού τύπου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε χθες από πολίτη στη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας, κοντά στην ακτογραμμή.

Αμεσα αποκλείστηκε ο χώρος από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής και της ΕΛ.ΑΣ., και στη συνέχεια πυροτεχνουργοί του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων

«Point system» για τους καθυστερούμενους λογαριασμούς προωθεί η ΔΕΗ


Την καθιέρωση «Point system» για τους καθυστερούμενους λογαριασμούς προωθεί η ΔΕΗ, με στόχο να διευκολυνθούν οι καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης και της ανεργίας και να μειωθεί το φαινόμενο των καθυστερήσεων πληρωμών που διογκώνεται τους τελευταίους μήνες.

Για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να προστατεύονται από το ψύχος και τους καύσωνες.

Με τη νέα διαδικασία διακανονισμών, οι πελάτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών τους θα κατανέμονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, σε έξι

Ο καιρός στις 02.08.2011


Διατήρηση του άστατου καιρού με παροδικές βροχές ή καταιγίδες στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και μετά το μεσημέρι στα ορεινά κυρίως τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί