www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΟΟΣΑ: Δύο δεκαετίες για να «ρίξει» η Ελλάδα το χρέος

Την έκθεση για την ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει την Τρίτη στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Μιγκέλ - Άνχελ Γκουρία, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση θα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο δεκαετίες για να ρίξει το χρέος της κάτω από το 60% του ΑΕΠ.

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός θεωρεί ότι το πρόγραμμα προσαρμογής και το πακέτο στήριξης που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής μπορούν να πετύχουν, αλλά η επιτυχία βασίζεται στην εφαρμογή
των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων.

Στο μεταξύ, στα 900 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το όφελος για την Ελλάδα από την αύξηση της συμμετοχής της Ε.Ε. στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων (στο 95% από το 85% που ήταν μέχρι τώρα), όπως δήλωσε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε πως τα χρήματα αυτά του ΕΣΠΑ μπορούν να διατεθούν σε άλλους τομείς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους από την αύξηση της κοινοτικής συνδρομής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Τόνισε ακόμη ότι το σχέδιο διάσωσης μετατρέπεται σταθερά σε σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας μας και κατέληξε σημειώνοντας: «Προχωράμε αταλάντευτα και αποφασιστικά για την αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: