www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πανελλαδική εκστρατεία κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναλάβει σειρά δράσεων για την οδική ασφάλεια των μαθητών σε όλη τη χώρα και ήδη έχουν διανεμηθεί από αστυνομικούς των τμημάτων τροχαίας, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως επισημάνθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από την εκπρόσωπο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου πραγματοποιείται με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Ενδεικτικές συμβουλές προς τους γονείς είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή. Να θυμάστε ότι οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Για το λόγο αυτό:

-Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να

Νέα απάντηση Γ. Βαρδινογιάννη σε Αν. Βγενόπουλο


Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ιδίου και του Ανδρέα Βγενόπουλο έδωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με νέα επιστολή-απάντηση στα όσα του καταλογίζει ο ισχυρός άνδρας τη MIG σε ανακοίνωσή του.


«Όσο κι αν αγαπώ τον Παναθηναϊκό, αυτή η κατάσταση δεν αντέχεται πια», ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτή ο κ. Βγενόπουλος, κάνοντας λόγο για συκοφάντησή του από ΜΜΕ.


Αναλυτικά η απάντηση του Γ. Βαρδινογιάννη έχει ως εξής:



«Θα αναφερθώ ευθέως και στην ουσία των πραγμάτων. Από την πρώτη στιγμή, συμφώνησα στα ζητήματα του Παναθηναϊκού που δημοσίως έθεσε προς επίλυση ο κ. Βγενόπουλος.


Χθες το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού ενημερώθηκε ότι βρέθηκε η νομική οδός έτσι ώστε στις 4 Οκτωβρίου, να μπορέσει ο συγκεκριμένος μέτοχος να αναλάβει την διοίκηση της ομάδας, σε συνέχεια της εξώδικης απαίτησής του. Επιπροσθέτως, για να ευνοήσω άμεσα τις εξελίξεις, παρέδωσα,

Διευκρινίσεις για το νέο τέλος στα ακίνητα


Διευκρινίσεις για την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Θα καταβληθεί σε δύο δόσεις για το 2011 και σε τέσσερις το 2012. Για τον υπολογισμό του λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης, ενώ τα νεόδμητα κτίρια επιβαρύνονται περισσότερο σε σχέση με τα παλαιότερα και σε βάθος 25ετίας. Υπόχρεοι καταβολής του τέλους είναι και οι άνεργοι, ενώ εξαιρείται η εκκλησία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:


Επιβάλλεται ειδικό τέλος διάμεσου ύψους 4 ευρώ ανά τ.μ. στις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες, οι οποίες αποτελούν και τη βάση επιβολής του Τ.Α.Π. του άρθρου 24 του ν.2130/1993.
Το τέλος αυτό θα εισπραχθεί μέσω των επόμενων λογαριασμών της ΔΕΗ προκειμένου να επιτευχθεί άμεση εισπραξιμότητα και η υλοποίηση των στόχων του προϋπολογισμού του 2011.

Αφορά 5,079 εκατομμύρια οικιακές και εμπορικές παροχές που αφορούν δομημένες επιφάνειες συνολικού εμβαδού 562 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων αντικειμενικής αξίας, σύμφωνα με τα

Μετατίθεται χρονικά η κατάθεση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας


Την αναβολή της κατάθεσης του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας που είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, με στόχο όπως είπε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των συναρμόδιων φορέων και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, τα δύο τελευταία χρόνια έγινε μία σημαντική και ουσιαστική συζήτηση με φορείς και παραγωγικές τάξεις, συνεχίζεται και εφόσον καταλήξουμε, το νέο ρυθμιστικό σχέδιο θα πάρει το δρόμο του».

«Επιδιώκουμε την μέγιστη σύγκλιση», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας Γιάννη Πολύζος Πολύζος, ενώ σημείωσε ότι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο περιλαμβάνει 62 δήμους και τα γεωγραφικά του όρια είναι όλος ο νομός

ΥΠΕΚΑ: Αποκλειστικά e-τακτοποίηση για τα αυθαίρετα

Νέα αλλαγή στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, και θα παρακάμπτονται οι πολεοδομίες.

Σε άρθρο που ψηφίστηκε αργά την Τετάρτη, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα αναλάβει να δημιουργήσει την ιστοσελίδα για τα αυθαίρετα με έξοδα που θα καλυφθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να σκανάρονται (κατόψεις, τοπογραφικά, άδειες οικοδομής, φωτογραφίες) και να αποστέλλονται μέσω του διαδικτυακου τόπου που θα

ΑΔΕΔΥ: Απαράδεκτη η κατάσταση στην Παιδεία


Για απαράδεκτη κατάσταση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, καυτηριάζοντας τις ελλείψεις σχολικών βιβλίων και εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει καταστροφικές της συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα, γεγονός, που όπως υποστηρίζει, αποτυπώνεται και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Οι εργαζόμενοι, σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει, η αφαίμαξη και η συρρίκνωση των εισοδημάτων τους συνεχίζεται, η φορολογική επίθεση σε βάρος τους εντείνεται, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα σχολικά βιβλία και να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων των

Διαβεβαιώσεις για εξαίρεση των ΟΤΑ από την εργασιακή εφεδρεία


Σχετικά ικανοποιημένο αναχώρησε από το υπουργείο Εσωτερικών το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, με αντικείμενο το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, ο υφυπουργός τους διαβεβαίωσε πως δεν υφίσταται θέμα εργασιακής εφεδρείας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, παρά μόνο εθελοντικές μετατάξεις σε δήμους που

Νέο ωράριο λειτουργίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Νέο ωράριο λειτουργίας ισχύει από σήμερα έως και τις 30 Οκτωβρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ειδικότερα, το κοινό στο εξής μπορεί να επισκέπτεται τους χώρους τις Δευτέρες από τις

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Κ. Παπούλια


Συνάντηση διάρκειας μισής ώρας είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της επίσκεψης αντιπροσωπείας της Εβραϊκής Ομοσπονδίας Βορείου Αμερικής, στην

Γ.Καρατζαφέρης: «Στη συνείδηση των Ευρωπαίων έχουμε χρεοκοπήσει»

«Στη συνείδηση των Ευρωπαίων έχουμε χρεοκοπήσει», παρατήρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 76η ΔΕΘ και καταλόγισε ανικανότητα τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και στον Αντώνη Σαμαρά.


Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι ξένοι την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε χαρακτηριστικά πως οι παρομοιώσεις που χρησιμοποιεί η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα προκαλούσαν παρεξηγήσεις αν γίνονταν στο πεζοδρόμιο, ενώ για τις δηλώσεις περί χρεοκοπίας, οι οποίες στη συνέχεια αναιρούνται, σχολίασε ότι του θυμίζουν τα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ στη διάρκεια της δικτατορίας, με τον καλό και τον κακό αξιωματικό.

Η χώρα, τόνισε, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και δεν υπάρχει πιο κάτω να πάει, διότι «μετά το

Φοιτητικό κίνημα κατά των καταλήψεων μέσω Facebook


«Ανοικτά πανεπιστήμια» ζητούν καθημερινά μέσω του Facebook ολοένα και περισσότεροι φοιτητές, οι οποίοι στηρίζουν και ενδυναμώνουν το κίνημα κατά των καταλήψεων.

Στο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αυξάνονται τα σχετικά γκρουπ φοιτητών από σχολές και πανεπιστημιακά ιδρύματα όλης της χώρας. Ενδεικτικό είναι το γκρουπ «Αγανακτισμένοι φοιτητές – Όχι στις καταλήψεις» που αριθμεί σήμερα 727 μέλη. Την ίδια στιγμή, ανοικτές σχολές «ψηφίζουν» φοιτητές του Οικονομικού

Στο φως αδημοσίευτες συνεντεύξεις της Τζάκι Κένεντι


Για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκαν στις ΗΠΑ συνεντεύξεις της Τζάκι Κένεντι που είχε δώσει σε ιστορικό του Λευκού Οίκου λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του συζύγου της και προέδρου Τζον Κένεντι.

Στις συνεντεύξεις αποκαλύπτεται η αρνητική της άποψη για πολλούς ηγέτες και προσωπικότητες της εποχής.

Έτσι, για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε πει ότι είναι «φρικτός άνθρωπος». Επίσης δεν συμπαθούσε τον στρατηγό ντε Γκολ, τον οποίο θεωρούσε «κακό», ούτε τους Γάλλους που χαρακτήριζε εγωπαθείς. Για την Ιντιρα Γκάντι είχε πει ότι είναι μια γυναίκα «πικρόχολη, αριβίστρια, φρικτή».

Επίσης διηγείται ότι ο Τζον Κένεντι ήταν «ανήσυχος για την χώρα» με την ιδέα ότι θα μπορούσε να τον διαδεχτεί ο αντιπρόεδρός του Λίντον Τζόνσον, του οποίου τις ικανότητες αμφισβητούσε.

«Κάποιες φορές ο Τζακ μου έλεγε: "Πωπω Θεέ μου, φαντάζεσαι τι θα απογινόταν αυτή η χώρα αν

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Καθημερινές οι αποστολές βιβλίων στα σχολεία


Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση σχετικά με τα σχολικά βιβλία θα έχει βελτιωθεί δραστικά, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σημειώνοντας πως κάθε μέρα γίνονται και νέες αποστολές βιβλίων.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι η εκτίμηση είναι πως το θέμα θα λυθεί ταχύτερα.

Σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, επισήμανε ότι δεν μπορούν κάποιες φοιτητικές παρατάξεις να εμποδίζουν την εφαρμογή των νόμων και την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Εκτίμησε παράλληλα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών θέλει να δοκιμάσει αυτόν το νόμο που

Εντός των επόμενων δύο ημερών η διάταξη για το τέλος ακινήτων


Εντός των επόμενων δύο ημερών θα εκδοθεί η διάταξη για το τέλος ακινήτων, όπως δήλωσε ο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλ. Πλασκοβίτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Πλασκοβίτης διευκρίνισε ότι θα προβλέπεται ρητά ότι το τέλος θα αφορά τους ιδιοκτήτες και αν καταβάλλεται από ενοικιαστές, θα αφαιρείται από το ενοίκιο τμηματικά.

Σημείωσε ακόμη πως εάν υπάρχει αναντιστοιχία πραγματικών

Εγκύκλιος για απασχόληση υπαλλήλων ΚΕΠ στους δήμους


Με διευκρινιστική εγκύκλιο, που υπέγραψε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, επισημαίνεται ότι επιτρέπεται αποκλειστικά σε μόνιμους υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, στα ΚΕΠ (που λειτουργούν σε δημοτικές ενότητες με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους), να τους ανατίθενται καθήκοντα συναφή με τον κλάδο τους για την αντιμετώπιση υπηρεσιακών αναγκών του δήμου.

Όπως διευκρινίζεται, η δυνατότητα αυτή δίδεται μόνο στις περιπτώσεις στις οποίες υφίσταται, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, έλλειψη προσωπικού σε άλλες καίριες υπηρεσίες.

Τα παραπάνω, υπογραμμίζεται, δεν αφορούν συμβασιούχους που απασχολούνται σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, με σκοπό την αποκλειστική υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας των

«Παράθυρο» για αύξηση της στρατιωτικής θητείας


Ανοικτό άφησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται εκ νέου και το καθεστώς των αναβολών.

Ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε ακόμη ότι ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα. Ωστόσο -όπως είπε- οι ανάλογες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η σχετική

«Ταχεία εξυπηρέτηση» για την κατάθεση δικογράφων


Ξεκινάει από την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, στο Πρωτοδικείο Αθηνών η εφαρμογή του συστήματος της «ταχείας εξυπηρέτησης» (Fast Lane) για την κατάθεση δικογράφων.

Με την εφαρμογή του συστήματος Fast Lane, οι δικηγόροι μπορούν να παραδίδουν το δικόγραφο σε ειδικό γραφείο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα αριθμό πρωτοκόλλου. Την επόμενη εργάσιμη ημέρα θα το παραλαμβάνουν, μαζί με τα σχετικά αντίγραφα και τον προσδιορισμό της δικασίμου.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται η συχνά πολύωρη αναμονή για την κατάθεση των δικογράφων, τον προσδιορισμό δικασίμου και την παραλαβή των σχετικών εγγράφων. Για την περαιτέρω επιτάχυνση της εξυπηρέτησής τους, θα δίνεται η δυνατότητα υποβολής των ονομάτων των διαδίκων στο ειδικό γραφείο με την χρήση usb stick ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου.

Με το νέο σύστημα κατάθεσης δικόγραφων, αναμένεται η μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη φυσική παρουσία του δικηγόρου στους χώρους του Πρωτοδικείου, η διευκόλυνση του έργου των

«Φρένο» στα σενάρια εξόδου από το ευρώ


Τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας και αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη επιχειρούν να βάλουν κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, λίγες ώρες προτού αρχίσει η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Αθήνας-Βερολίνου-Παρισιού.

Μιλώντας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε τη δέσμευση της χώρας του να κάνει τα πάντα για να σώσει την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές, το Παρίσι επιμένει στην ανάγκη ταχείας υιοθέτησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για τη διάσωση της Ελλάδας αλλά και υλοποίησης των ελληνικών δεσμεύσεων.

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, πρόσθεσε, θα τεθεί επί τάπητος η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα όσον αφορά στα μέτρα δημοσιονομικών περικοπών. Η κ. Πεκρές σημείωσε πάντως πως δεν θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη γαλλική προεδρία μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας από άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι ζητούν εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν την 21η Ιουλίου και προειδοποιούν για

Βιταμίνες Β - φυλλικό οξύ επιβραδύνουν την εμφάνιση άνοιας


Η χορήγηση βιταμινών Β6, Β12 και φυλλικού οξέος επιβραδύνει την εμφάνιση άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την νευροψυχολόγο Σελέστ ντε Τζάγκερ, μελέτησαν τις περιπτώσεις 270 ανδρών και γυναικών άνω των 70 ετών οι νοητικές λειτουργίες των οποίων εμφάνιζαν ήπια προβλήματα, κάτι που εμφανίζεται κατά μέσο όρο στον ένα στους έξι ηλικιωμένους και περιλαμβάνει προβλήματα στη μνήμη, την ομιλία και άλλες λειτουργίες.

Περίπου τα μισά άτομα με τέτοια προβλήματα τελικά εμφανίζουν Αλτσχάιμερ μέσα σε μια πενταετία από τα πρώτα συμπτώματα.

Η μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση -σε ιατρικές ποσότητες- βιταμινών Β και φυλλικού οξέος μπορούν να καθυστερήσουν την αρχική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, επιβραδύνοντας έτσι και την

Δικαίωμα αποζημίωσης για απώλεια αποσκευών στα πλοία


Δικαίωμα αποζημίωσης έχουν οι καταναλωτές για απώλεια ή φθορά των αποσκευών τους κατά το ταξίδι τους με πλοία, έκρινε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ο οποίος έχει κάνει συστάσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου για την τήρηση της νομοθεσίας.

Με αφορμή την υποβολή αναφορών από καταναλωτές, οι οποίοι διεκδικούν αποζημιώσεις για την απώλεια αποσκευών τους κατά τη χρήση μέσων τακτικών επιβατικών θαλάσσιων μεταφορών, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας, μελέτησε τα σχετικά διαθέσιμα στοιχεία και διαπίστωσε ότι δεν εκδίδονται αποδείξεις για αποσκευές που παραδίδονται από τους επιβάτες για φύλαξη εντός των πλοίων.

Σημειώνεται ότι μια τέτοια πρακτική αντίκειται πρωτίστως στην κείμενη νομοθεσία, που επιβάλλει την έκδοση απόδειξης για αποσκευές επιβατών που παραδίδονται για φύλαξη.

Επομένως, ο Συνήγορος του Καταναλωτή απηύθυνε έγγραφη σύσταση προς την Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας να παρέμβουν άμεσα στα μέλη

Το πάχος δεν συνεπάγεται πάντα καρδιακά προβλήματα


Το παραπάνω από το κανονικό βάρος στον άνθρωπο δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι η καρδιά του θα έχει πρόβλημα, σύμφωνα με μια νέα ελληνική έρευνα, με επικεφαλής τη δρα Χριστίνα Βούλγαρη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έρευνα αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι λιγότερο από το 10% των υγιών παχύσαρκων ατόμων ηλικίας 50 - 70 ετών εμφανίζουν τελικά κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα μέσα στην επόμενη εξαετία, έναντι μεγαλύτερου ποσοστού 16% των πιο λεπτών.

Οι ερευνητές μελέτησαν 550 άνδρες και γυναίκες, με μέση ηλικία 55 ετών, από τους οποίους το ένα τέταρτο ήταν παχύσαρκοι, αλλά κανείς δεν εμφάνιζε σημάδια καρδιοπάθειας ή διαβήτη στο ξεκίνημα της έρευνας.

Πάνω από τα δύο τρίτα των παχύσαρκων ανθρώπων του δείγματος είχαν διάφορους παράγοντες κινδύνου για παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος, όπως υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα τους, χαμηλή «καλή» χοληστερίνη, υψηλή πίεση, ινσουλινο-αντίσταση και μεγάλη περιφέρεια μέσης

Στάσεις εργασίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Χανίων


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο Πέμπτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη δικαστική φυλακή Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνθήκες που επικρατούν μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα αλλά και για οικονομικά θέματα.


Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, από τις 8 έως τις 11 το πρωί και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.


Παράλληλα, θα προχωρήσουν και σε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις (μία 24ωρη και μία 48ωρη), την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.


Oπως ανακοίνωσε το σωματείο των εργαζομένων στη φυλακή, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται: Μεταγωγές κρατουμένων σε άλλες φυλακές ή σε δικαστήρια, πλην των

Βγενόπουλος: «Οσο κι αν αγαπώ τον Παναθηναϊκό, η κατάσταση δεν αντέχεται»


«Όσο κι αν αγαπώ τον Παναθηναϊκό, αυτή η κατάσταση δεν αντέχεται πια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος κάνοντας λόγο για συκοφάντησή του από ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «διασύρεται προσωπικά και επιχειρηματικά», επιρρίπτοντας ευθύνες στον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

«Επί δύο συνεχείς μέρες το MEGA και το STAR με κατασυκοφαντούν και το DERBY με καθυβρίζει με εκφράσεις πεζοδρομίου, ενώ άλλα «φιλικά» media ανακάλυψαν τις επιδόσεις των επιχειρήσεών μου που, ως γνωστόν, είναι οι μόνες που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα!

Επί δέκα μήνες ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης με αποκαλούσε ρίψασπη, αναξιόπιστο, τυχάρπαστο, τυχοδιώκτη κ.λ.π. χωρίς να του απαντώ και όταν μίλησα και αποκατέστησα την αλήθεια με απεκάλεσε «γνωστό θιασώτη της τακτικής ότι πετώντας λάσπη κάτι θα κολλήσει τελικά…».

Για το θέμα του γηπέδου μία και μόνο συνάντηση που έγινε εν γνώσει του και παρουσία του κ. Βαγγέλη Σαμαρά όταν πια φαινόταν ότι ο Βοτανικός δεν προχωρούσε, την διαστρέβλωσε ότι

Επίθεση με μολότοφ στις εγκαταστάσεις του Σκάι

Επίθεση με μολότοφ και πέτρες κατά των εγκαταστάσεων του Σκάι εξαπέλυσαν το βράδυ της Τρίτης άγνωστοι, μετά το τέλος του αγώνα

Χαμηλότερη η κατανάλωση ρεύματος τον Αύγουστο


Σημαντική πτώση 11,11 % σημείωσε η κατανάλωση ρεύματος τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου η υποχώρηση της ζήτησης διαμορφώνεται στο 3%.

Η πτώση οφείλεται στην κρίση που αναγκάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. Για τον Αύγουστο, ρόλο έπαιξαν και οι καλύτερες σχετικά καιρικές συνθήκες (χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με πέρυσι) που

30 τοποτηρητές θα επιβλέπουν τα υπουργεία

΄Επιασαν δουλειά οι «τοποτηρητές» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι αναλαμβάνουν ουσιαστικά να βάλουν... τάξη στην ελληνική οικονομία.


Μέχρι τα τέλη του μήνα, η 30μελής ειδική Ομάδα Δράσης, ή task force, θα έχει εγκατασταθεί στα υπουργεία της χώρας, προκειμένου να επιβλέψει την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και κυρίως να λειτουργεί πυροσβεστικά όπου απαιτείται η λήψη των μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας.

«Δουλειά μας είναι να υποστηρίξουμε τους Ελληνες, ώστε να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα που συμφώνησαν, μέσω τεχνικής βοήθειας. Και για μένα η σημαντικότερη δουλειά είναι να συντονίσω αυτή την τεχνική βοήθεια και να φέρω έτσι στους Ελληνες ένα σημάδι ελπίδας.

»Δεν θα είχα αναλάβει τη δουλειά αν δεν ήμουν πεπεισμένος ότι οι Ελληνες θα τα καταφέρουν» δήλωνε χθες ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, λίγο πριν συναντηθεί με τον

ΔΕΘ: Στα 2 εκ. ευρώ το κόστος των μέτρων ασφαλείας του Πρωθυπουργού

Το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να φτάσει το κόστος της αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε για την ασφαλή παρουσία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Ο φετινός προϋπολογισμός των αστυνομικών μέτρων αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 800.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, λόγω του μεγάλου αριθμού των αστυνομικών όλων των υπηρεσιών που μετακινήθηκαν στην Θεσσαλονίκη αλλά και του αυξημένου χρόνου παραμονής τους εκεί.

Ο μέσος όρος παραμονής των αστυνομικών στην Θεσσαλονίκη ήταν επτά ημέρες γεγονός που φούσκωσε ακόμη περισσότερο τον λογαριασμό .

Τα καύσιμα για τα λεωφορεία και τις κλούβες των ΜΑΤ από την Αθήνα και από άλλες μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και τέλος το αυξημένο κόστος της μεταφοράς των δεκάδων μοτοσυκλετών των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα από την πρωτεύουσα με μεταφορική. Στα ποσά αυτά προστίθενται και τα

Πόσο αθώος είναι ο παιδικός πονοκέφαλος;

Πονοκέφαλος στη παιδική ηλικία.Τι μπορεί να κρύβει και πότε πρέπει να αναζητήσουμε την βοήθεια ειδικού;

O πονοκέφαλος στα παιδιά είναι σημαντικός για δύο λόγους α) επειδή είναι κοινό σύμπτωμα άλλων προβλημάτων και β) επειδή μπορεί να είναι εκδήλωση σοβαρής ενδοκρανιακής διαταραχής.

Ο γονέας φοβάται το εγκεφαλικό, έναν όγκο ή μια άλλη σοβαρή ασθένεια.Ο γιατρός από την άλλη αγωνιά για το ποιες εξετάσεις πρέπει να ζητήσει έτσι ώστε να μη «του ξεφύγει» κάτι σοβαρό και για το τι θεραπεία να προτείνει.

Πόσα παιδιά στη χώρα μας ταλαιπωρούνται από τους πονοκεφάλους;

Kεφαλαλγία σύμφωνα με διεθνείς μελέτες συμβαίνει σε ποσοστό μέχρι 25% των παιδιών και μέχρι 75% των εφήβων.Ημικρανία εμφανίζουν 10.6% των παιδιών 5-15 ετών και 28% των εφήβων 15-19 ετών.

Επομένως είναι σημαντικό να εξετάσουμε το θέμα ανάλογα με το εάν ο πονοκέφαλος είναι ένα οξύ

Μηχάνημα «μυρίζει» εγκλωβισμένους σε κτίρια

Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατασκεύασαν το πρώτο μηχάνημα που μπορεί να εντοπίζει μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι σε ερείπια μετά από μία φυσική καταστροφή ή μία επίθεση. Το μηχάνημα αυτό διαθέτει ανιχνευτές που «οσμίζονται» τους μεταβολίτες, οργανικά παράγωγα του ανθρώπινου σώματος όταν αναπνέει, ιδρώνει ή ουρεί.

Τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν για να εντοπίζουν οργανικές ενώσεις, όμως η εκπαίδευσή τους στοιχίζει ακριβά και τα εκπαιδευμένα ζώα χρειάζονται συχνές διακοπές (στις έρευνες) και είναι εκτεθειμένα σε κίνδυνο.

«Ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επί τόπου χωρίς εργαστηριακή υποστήριξη. Μπορεί να ακολουθήσει τα ίχνη ζωής για παρατεταμένη χρονική περίοδο και στο ίδιο σημείο είναι δυνατόν να αναπτυχθούν πολλοί τέτοιοι ανιχνευτές», δήλωσε ο καθηγητής Πολ Τόμας από το βρετανικό

«Φρένο» στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού από βουλευτές

Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Σώμα η απόφαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, να περιοριστεί η χρήση αυτοκινήτων μεγάλων κυβικών στους βουλευτές.

Η απόφαση προβλέπει ότι δεν θα ξεπερνούν τα 1400 κυβικά τα αυτοκίνητα που χορηγούνται με τη μέθοδο λίζινγκ στους βουλευτές της Αθήνας και τα 1800 στους βουλευτές της περιφέρειας και με τον τρόπο αυτό εκτιμάται, όπως τόνισε ο κ.

Πονοκέφαλος: ποια είναι τα αίτια του;

Οι πονόκεφαλοι είναι πολύ συχνοί και κοστίζουν από οικονομικής άποψης. Το κόστος για την αγορά αναλγητικών και η απώλεια σε εργατοώρες ετησίως ανέρχεται στις ΗΠΑ τουλάχιστον σε πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια δολλάρια. Ο πιο κοινός πονοκέφαλος είναι ο πονοκέφαλος τάσης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στις αναπτυσσόμενες χώρες ο πονοκέφαλος τάσης επηρεάζει τα 2/3 των ανδρών και περισσότερο από το 80% των γυναικών. Πιο συγκεκριμένα στη χώρα μας, σχεδόν ένας στους 30 ταλαιπωρείται με πονοκέφαλο κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα.

Η ημικρανία έχει μελετηθεί περισσότερο από άλλες κατηγορίες πονοκεφάλου, αν και δεν είναι τόσο συχνή. Συνήθως ξεκινά στην εφηβεία αλλά κυρίως ταλαιπωρεί εκείνους μεταξύ 35-45 ετών, αν και πιο

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής λόγω της γιορτής Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα διημερεύοντα και

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ νότια της Οιχαλίας Μεσσηνίας


Ασθενής σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:35, 180 χλμ. νοτιοδυτικά της ΑΘήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 14 χλμ. νότια της Οιχαλίας

Ο καιρός στις 14.09.2011


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα