www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Danone: Προς εξαγορά της Medical Nutrition USA

Στην εξαγορά της Medical Nutrition USA ανακοίνωσε πως προχωρά ο γαλλικός όμιλος Danone έναντι τιμήματος 62 εκατ. δολαρίων.


Η εν λόγω εταιρεία, η οποία ειδικεύεται σε πρωτεϊνικά συμπληρώματα διατροφής για ηλικιωμένους, πρόκειται να ενσωματωθεί στη μονάδα κλινικής διατροφής της Danone.
naftemporiki

«Θερμόμετρο-χρονομηχανή» μετρά την θερμοκρασία εξαφανισμένων ειδών

Μπορεί να μην είναι το ίδιο εύκολο με το θερμόμετρο που βάζουμε στην μασχάλη ή κάτω από τη γλώσσα και μάς λέει την θερμοκρασία μας μέσα σε ένα μόλις λεπτό, παρόλα αυτά το «παλαιοθερμόμετρο» που ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες, ελπίζεται ότι για πρώτη φορά θα επιτρέψει να μετρηθεί άμεσα η μέση θερμοκρασία του σώματος σπονδυλωτών ζώων, εξαφανισμένων εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Η νέα τεχνική, που αποτελεί ένα είδος «χρονομηχανής», θα βοηθήσει τους παλαιοντολόγους και τους βιολόγους να ρίξουν φως στην φυσιολογία των εξαφανισμένων οργανισμών (π.χ. ίσως μπορέσουν να απαντήσουν το ερώτημα αν οι δεινόσαυροι ήσαν θερμόαιμα ή ψυχρόαιμα όντα), ενώ παράλληλα θα προσφέρει στους παλαιοκλιματολόγους ένα νέο εργαλείο για να μετρήσουν την θερμοκρασία στα αρχαία περιβάλλοντα.


Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) υπό τον γεωχημικό Ρόμπερτ Ιγκλ και παρουσιάστηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας

Έρχεται καύσωνας

Το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς η θερμοκρασία στην Αθήνα «δείχνει» πως θα ξεπεράσει τους 36 C βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 37 C.

΄Ηδη από σήμερα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά εξαιτίας θερμών αέριων μαζών που φθάνουν στον ελλαδικό χώρο από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια. Καθώς οι μάζες αυτές θα κινούνται όλο και νοτιότερα πάνω από την Ελλάδα, σε ύψος που δεν θα ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει κάθε μέρα και από λίγο και η αίσθηση της ζέστης θα είναι εντονότερη στη Βόρεια Ελλάδα και στην ενδοχώρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Θεσσαλία.

Ετσι, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 32 C, 34 C και 36 C αντίστοιχα ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 34 C, 35 C και 37 C αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, αυτή η ατμοσφαιρική «διαταραχή» που πέρασε στη Νότια και την Κεντρική Ευρώπη από την Αφρική, διαγράφοντας ημικυκλική τροχιά κατά τους δείκτες του ρολογιού

Στον αέρα η βαθμολογία των Πανελλαδικών

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς το ένα μετά το άλλο τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας σταματούν κάθε διαδικασία διόρθωσης, βαθμολόγησης και ταξινόμησης των γραπτών μετά την αιφνιδιαστική μείωση της αμοιβής (αποζημίωση) των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε αυτές.


Υπολογίζεται ότι παραμένουν αδιόρθωτα περίπου 150.000 γραπτά (κυρίως στα μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία κ.λπ.), ενώ δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν καταχωριστεί οι βαθμολογίες περίπου του 50% των διορθωμένων γραπτών!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο του υπουργείου Παιδείας προβλεπόταν ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των περίπου 600.000 γραπτών έως τα μέσα αυτής της εβδομάδας ώστε την επομένη να γίνουν οι ταξινομήσεις και οι έλεγχοι από τα μέλη των βαθμολογικών κέντρων και αμέσως μετά από τις λυκειακές Επιτροπές των σχολείων των υποψηφίων όλης της χώρας. Ωστόσο στα περισσότερα βαθμολογικά κέντρα δεν έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών καθώς χιλιάδες βαθμολογητές και τα μέλη των Επιτροπών απέχουν από κάθε διαδικασία.

Οι καθυστερήσεις στη διόρθωση των γραπτών άρχισαν όταν η ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τους βαθμολογητές να απέχουν από τα βαθμολογικά κέντρα την Παρασκευή 28 Μαΐου, καθώς πρώτη φορά

Καλοκαιρινό το Ασφαλιστικό και με δόσεις, για τον φόβο αντιδράσεων

Το μαρτύριο της σταγόνας επιλέγει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό. Από τη μια πλευρά, εμφανίζεται να επισπεύδει την κατάθεση του νομοσχεδίου, σε υλοποίηση και του χρονοδιαγράμματος του μνημονίου που προβλέπει να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία μέσα στον μήνα, αλλά από την άλλη, οι σκληρές ρυθμίσεις θα σέρνονται μέσα στο καλοκαίρι. Προφανώς ποντάροντας στην καλοκαιρινή ραστώνη και την υποχώρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων και των κοινωνικών αγώνων.
Δημόσιο, ένστολοι


Μετά το Ασφαλιστικό του ιδιωτικού τομέα που ο Α. Λοβέρδος θα καταθέσει στη Βουλή πριν από το τέλος του μήνα, θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για τον δημόσιο τομέα (Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων) που τώρα συντάσσουν οι Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλος. Σε αυτό θα περιλαμβάνεται η εξίσωση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση μεταξύ ανδρών και γυναικών (Δημόσιο και ένστολοι όλων των κλάδων). Παράλληλα θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας των ανδρών (στο

"Παγετός" στην αγορά σκαφών αναψυχής - Μεγάλες προσφορές για αγορά

- Νέα φορολογία και τεκμήρια πάγωσαν την αγορά σκαφών αναψυχής


- Ούτε φουσκωτό δεν πωλείται λένε οι έμποροι που ρίχνουν τις τιμές στο κόστος για να σώσουν τα σπασμένα

Θαλασσοδέρνονται σε φουρτουνιασμένα πελάγη οι έμποροι σκαφών αναψυχής και ας είναι Ιούνιος μήνας.

Το καλοκαίρι δεν μπήκε με το δεξί για τους εμπόρους που βλέπουν τις πωλήσεις τους να παραμένουν μηδενικές.

"Δεν έχουμε την δυνατότητα να πουλήσουμε ούτε ένα σκάφος" λέει ο Μιχάλης Λαθιωτάκης. Από την μία η τράπεζες που δεν χρηματοδοτούν εύκολα τέτοιες αγορές σε ιδιώτες και από την άλλη τα χαμηλά επίπεδα ενδιαφέροντος για ενοικιάσεις ιστιοπλοικών δεν επιτρέπει στους επαγγελματίες να μεγαλώσουν τους στόλους τους. Αυτές είναι οι δύο παράμετροι για τον έμπορο από τον Άλιμο που

Πεντάωρη στάση εργασίας σε όλα τα μέσα μεταφοράς στις 17 Ιουνίου

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ΕΛΤΑ και στον ΟΣΕ μέσα στον Ιούνιο καθώς αποφάσισαν κλιμάκωση των απεργιών.


Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα προχωρήσουν σε πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, σε όλα τα μέσα στις 17 Ιουνίου όταν και θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που απεργούσαν σήμερα, προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις, που θα ανακοινωθούν λογικά την ερχόμενη Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, προανήγγειλαν 48 απεργία μέσα στον Ιούνιο χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία.
enet

Ανάγκη για άμεση απορρόφηση των επιστημόνων

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ


Επιβεβαιώνονται και από τα πιο επίσημα χείλη του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κυρίου Γεωργακόπουλου τα τεράστια κενά στο προσωπικό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και η καταστροφική για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας υστέρηση δημοσίων εσόδων. Είναι ξεκάθαρη πλέον η επιτακτική ανάγκη άμεσης απορρόφησης των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για το Υπουργείο Οικονομικών 1Γ/2008.

"Με «εφόδους» στις εφορίες και τα τελωνεία επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να κινητοποιήσει τον φοροεισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμό για να ενισχυθούν τα φορολογικά έσοδα.
 
Χθες, ο γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δημ. Γεωργακόπουλος έκανε ... «έφοδο» στο τελωνείο Αθηνών και στη Δ.Ο.Υ. Αγ. Στεφάνου για να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες.
 
Στο Τελωνείο Αθηνών, ο γενικός γραμματέας έμεινε έκπληκτος από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, ενώ στην εφορία του Αγ.