www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κάντε παιδιά με διαφορά δύο ετών για να είναι έξυπνα

Μία ενδιαφέρουσα θεωρία ανέπτυξε ομάδα Αμερικανών ειδικών για τη νοητική ανάπτυξη των παιδιών. Υποστηρίζουν ότι οι γονείς που έχουν κάνει ένα παιδί θα πρέπει να περιμένουν δύο έτη πριν κάνουν δεύτερο γιατί αυτή η ηλικιακή διαφορά θα επιτρέψει στο πρώτο παιδί να αναπτυχθεί σωστά νοητικά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν η διαφορά ηλικίας είναι μικρότερη από δύο έτη το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί ενδέχεται να αντιμετωπίσει μαθησιακά προβλήματα.

Η «διαφορά» της... εξυπνάδας

Ειδικοί του Πανεπιστημίου Notre Dame στις ΗΠΑ μελέτησαν χιλιάδες παιδιά και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν δύο αδελφάκια έχουν διαφορά ηλικίας μικρότερη των δύο ετών το μεγαλύτερο εξ αυτών έχει αυξημένες πιθανότητες να είναι περιορισμένες οι ικανότητες του σε διαφόρους τομείς όπως η ανάγνωση και τα μαθηματικά.

Το φαινόμενο είναι πιο ισχυρό ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί αλλά εμφανίζεται και σε οικογένειες με περισσότερα από δύο παιδιά. Μάλιστα οι ερευνητές για να στηρίξουν ακόμη

ΑΔΕΔΥ: Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο


Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο χαρακτηρίζει τη σημερινή η ΑΔΕΔΥ τονίζοντας ότι οι διατάξεις για ένταξη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και «εργασιακή εφεδρεία», που τίθενται σε εφαρμογή οδηγούν σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, με τις διατάξεις αυτές, χωρίς να υπολογίζεται το βαρύ ανθρώπινο κόστος, καταργείται η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ενώ ταυτόχρονα προσβάλλονται η νομιμότητα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι η αποχώρηση 20.000 μονίμων υπαλλήλων και «ο προγραμματισμός τρόικας και συγκυβέρνησης να ακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις την επόμενη διετία», θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και για πολλούς άλλους εργαζόμενους που οδηγούνται σε βίαιη

Ενημέρωση για την αξιοποίηση του Ελληνικού ζητεί η ΝΔ


Ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού ζητούν οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και Κ. Χατζηδάκης αντίστοιχα, καθώς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Ν. Μηταράκης, με αφορμή ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης που θέλουν το ΥΠΕΚΑ και το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρούν σε διαγωνισμό για την έκταση του παλιού αεροδρομίου.

Όπως αναφέρουν, η πληροφόρηση της Βουλής των Ελλήνων, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της κοινής γνώμης γενικότερα, είναι ανεπαρκής.

Ειδικότερα, τονίζουν οι τρεις βουλευτές της ΝΔ, γεννώνται ερωτηματικά σχετιζόμενα με:

1. Το πλαίσιο του διαγωνισμού και ειδικότερα το αν οι αρμόδιοι φορείς θέτουν ένα περίγραμμα για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης έκτασης – όπως είναι και το σωστό – ή εάν προτίθενται να αφήσουν τους υποψήφιους επενδυτές ελεύθερους να αναπτύξουν την εν λόγω έκταση κατά το δοκούν, όπως

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ οι ιδιώτες γιατροί


Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί, μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας ΙΣΑ , «εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων (συνολικά 350.000.000)».


Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ, να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 1-12-2011, να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας στις αστικές συγκοινωνίες την Πέμπτη


Σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν την 1η Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ , συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη

Συνάντηση Γ. Καρατζαφέρη με ιδιοκτήτες φορτηγών

Τις απόψεις τους αναφορικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους μετέφεραν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Ιδιοκτητών φορτηγών, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν μαζί του.

Ο Γ. Καρατζαφέρης, αφού τους εξέθεσε την κατάσταση όπως αυτή ισχύει σήμερα σε πανευρωπαϊκό

ΝΔ: Απόλυτο αλαλούμ με το τέλος ακινήτων


Έκκληση στους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν άμεσα λύση στο «μεγάλο και ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα» που έχει δημιουργηθεί με το τέλος ακινήτων, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.

«Παρά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις μας, ώστε να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι υπουργοί και να δώσουν λύση, το απόλυτο αλαλούμ συνεχίζεται», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης, τονίζοντας ότι παρά τις υποσχέσεις για διορθωτικές κινήσεις, καλούνται να πληρώσουν με την απειλή

Κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τη μείωση της ανεργίας προτείνει ο Φ.Κουβέλης


Υπέρ της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου, αλλά όχι με τον τρόπο που αυτή επιχειρείται σήμερα, τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας ώστε να μειωθεί η ανεργία, ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη δημιουργία ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ και με άλλες δράσεις όπως η έκδοση ενός επενδυτικού ομολόγου.

Επισήμανε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, ανακεφαλαιωτική διεργασία και χρηματοδήτηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τόνισε ότι οι

Κλειστά την Πέμπτη τα δικαστήρια


Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια την Πέμπτη, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) θα συμμετάσχει στην πανελλαδική γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ' εντολή της Τρόικας, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την κοινωνία, έργο τους».

Διαμηνύει ακόμη πως «το ωράριο των δικαστικών υπηρεσιών είναι κατάκτηση, μέσα από αγώνες και

«Ξεπαγώνουν» οι αιτήσεις κατασκευής υπεράκτιων αιολικών πάρκων


Αιτήσεις για κατασκευή 35 υπεράκτιων αιολικών πάρκων έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ΡΑΕ , όπως προκύπτει από την αλληλογραφία της Αρχής με το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) αναφορικά με το σχεδιασμό της διασύνδεσης των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο.

Οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν τη θαλάσσια περιοχή νότια της Αλεξανδρούπολης, στο Θρακικό πέλαγος και ακολουθούν η Κέρκυρα, (Μαθράκι, Οθωνοί), η Λήμνος (στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά του νησιού), τα Δωδεκάνησα (Κως και βόρεια της Κάσου) η Εύβοια (Κάρυστος και Κύμη), η Αττική (κόλπος Πεταλιών - Νέα Μάκρη), η Αιτωλοακαρνανία (όρμος Καλυδώνος). Η

Σύλληψη ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας φρούτων για χρέη


Συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη 55χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας φρούτων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση.

To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 403.644,02 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ' του Ν.

ΑΔΑΕ: Νέος κανονισμός για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε ο νέος κανονισμός της ΑΔΑΕ για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β΄ 2715/17-11-2011).

Με την απόφαση 165/2011 η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αντικατέστησε τους κανονισμούς που ορίζονται στα ΦΕΚ Β' 87/2005 και ΦΕΚ Β' 88/2005. Με το νέο κανονισμό, ο οποίος ενοποιεί τους προηγούμενους, διαμορφώνεται ένα ενιαίο πλαίσιο υποχρεώσεων των παρόχων δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το οποίο ανταποκρίνεται, σύμφωνα με την Αρχή, στις τεχνολογικές εξελίξεις των

Δημοκρατική Συμμαχία: Η εργασιακή εφεδρεία οδηγείται σε αποτυχία


Κατά των οριζόντιων περικοπών στο Δημόσιο τάσσεται η Δημοκρατική Συμμαχία, προειδοποιώντας ότι «με την ισοπεδωτική λογική και την άνευ κριτηρίων επιλογή», με την οποία εφαρμόζεται η εργασιακή εφεδρεία, το μέτρο οδηγείται σε αποτυχία.

«Οι οριζόντιες περικοπές, απλώς διαλύουν τη δημόσια διοίκηση και το κράτος. Δεν επιτυγχάνουν τον περιορισμό του δημόσιου τομέα, αλλά ούτε την αποτελεσματική μείωση των δαπανών και των ελλειμμάτων του κράτους, που συνεχίζουν να αυξάνονται και να καλύπτονται από την άδικη υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του

Ανοικτή επιστολή στον Γ.Α.Παπανδρέου - Τι δεν πρόλαβε να πει ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Γιώργο, εγώ νομίζω ότι μπορώ να σε προσφωνώ απλά με το όνομά σου γιατί είμαι εκείνος που έκλεισε τα μάτια του Πατέρα σου, είμαι εκείνος που στάθηκα μέχρι το τέλος δίπλα του χωρίς καμία υστεροβουλία, είμαι εκείνος που δέχθηκε, με την ανοχή σου, ύβρεις και επιθέσεις από τους ανθρώπους που επιθυμούσαν και τον φυσικό και τον πολιτικό θάνατο του πατέρα σου και που, δυστυχώς, και στήριξες και αγκάλιασες και συνεχίζεις να τους έχεις δίπλα σου. Είμαι εκείνος που δέχθηκε την εξομολόγησή του και του μετέδωσε τα Άχραντα Μυστήρια, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις σας. Πριν συνεχίσω θέλω να διαβάσεις ένα κείμενο που έχει δει το φως της δημοσιότητας εδώ και πολύ καιρό αλλά ουδεμία αντίδραση υπήρξε από μέρους σου. Βέβαια δεν ξέρω αν σε ενημέρωσε ο Ν.Αθανασάκης, ο άνθρωπος όλων των καταστάσεων και σημερινός σου Σύμβουλος. Αλλά ας δούμε το κείμενο και τα λέμε ξανά.:

Τι δεν πρόλαβε να πει ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Αποκάλυψη: Η ομιλία ενός νεκρού που θα άλλαζε την ιστορία και ένας όρκος “τιμής” που κάλυψε την ιστορική ατιμία σε μια σκηνή ακάθαρτη και οι πιο μικροί άνθρωποι μπορούν να παίξουν τους

Τι θα γίνει με τις καταθέσεις στην Ελβετία;

Οι δηλώσεις του βουλευτή του ελβετικού κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη για ολιγωρία των ελληνικών αρχών για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία επειδή -εκτός των άλλων- πολλοί έλληνες πολιτικοί διαθέτουν λογαριασμούς στην Ελβετία προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ Γ. Γιακουμάτου και Κ. Τζαβάρα οι οποίοι ζητούν εξηγήσεις με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών ενώ προχώρησαν και σε αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Ο Ιωσήφ Ζησιάδης έκανε αυτές τις δηλώσεις στην εκπομπή του Π.Τσίμα «ΕΡΕΥΝΑ» και ο διάλογος είναι αυτός που… χτύπησε καμπανάκι στους Γιακουμάτο και Τζαβάρα.

ΖΗΣΙΑΔΗΣ: «Τον Ιούνιο έχω κάνει μια ερώτηση στην Υπουργό Οικονομικών να την ρωτήσω τι

Πρόταση για επέκταση της λειτουργίας των Δικαστηρίων


Κόκκινο πανί για τους δικαστικούς υπαλλήλους είναι η επέκταση της λειτουργίας των Δικαστηρίων από τις 15.00 στις 17.00 ώστε να αντιμετωπιστεί η βραδύτητα απονομής δικαίου και λειτουργήσει επί της ουσίας το σύστημα των δικαστηρίων.

Η άποψη του υπουργού Δικαιοσύνης για επέκταση του ωραρίου συναντά έντονες αντιδράσεις και ουσιαστικά η προσπάθεια της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας να έρθουν σε μία συνεννόηση εν μέσω κρίσης συνεχίζει να μοιάζει εκ προοιμίου αποτυχημένη. Στη φετινή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οι τοποθετήσεις των καθ΄ ύλην αρμόδιων ήταν κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαιωάννου υποστήριξε ότι "η Δικαιοσύνη βουλιάζει όλο και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών, καθώς βραδυπορεί, αφού οι υποθέσεις παραγράφονται, με ευθύνη πολλών, όπως είναι η πολυνομία, η κακονομία αλλά και τους

Κτηματολόγιο Α.Ε.: Απεμπλοκή της διαδικασίας ανάθεσης κτηματογραφήσεων


Την ικανοποίησή της εκφράζει η Κτηματολόγιο Α.Ε. για την απόφαση του Τμήματος Μείζονος Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (της 7.11.2011), με την οποία, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, κρίθηκαν νόμιμοι οι όροι του διαγωνισμού της β'φάσης κτηματογράφησης των 107 περιοχών των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, και εγκρίθηκε η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Όπως επισημαίνει, η απόφαση οδηγεί στην απεμπλοκή της διαδικασίας ανάθεσης κτηματογραφήσεων και ήδη υπογράφηκαν δύο συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 18,8 εκατ. ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφούν και οι υπόλοιπες 14 συμβάσεις του

Ερώτηση Κ.Χατζηδάκη για τους νέους σταθμούς του Μετρό


Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ.Βορίδη για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην παράδοση και λειτουργία των νέων σταθμών του Μετρό, κατέθεσε ο βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Με την ερώτησή του ο κ. Χατζηδάκης ζητεί να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσης και λειτουργίας των σταθμών που υπάρχει σήμερα, αλλά και για τους κινδύνους που τυχόν ανακύπτουν από την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί.

Ο κ. Χατζηδάκης ερωτά επίσης τον υπουργό αν έχουν υπάρξει φθορές

Απεργεί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ την 1η Δεκεμβρίου


Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 11.00. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Καμία ανοχή στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, ο αγώνας συνεχίζεται, λέμε όχι στις απολύσεις στη λιτότητα,

Έτοιμος σε πέντε μήνες ο φράκτης στον Έβρο

Προτεραιότητα δίνει η κυβέρνηση στην κατασκευή του φράκτη στον Έβρο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή , ενώ ανακοίνωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος και ο φράχτης θα ολοκληρωθεί σε διάστημα πέντε μηνών.


«Σε λίγες εβδομάδες, μετά τον έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία για να ξεκινήσει το έργο του τεχνητού εμποδίου, στη χερσαία ζώνη. Με την ολοκλήρωση του θα υπάρξει μια καλύτερη επιχειρησιακή στόχευση η οποία ενδεχομένως και θα ενισχυθεί με πλωτά μέσα επιτήρησης της παραποτάμιας περιοχής. Με αυτούς τους τρόπους προσδοκούμε η επιτήρηση των συνόρων μας, μέσα στο 2012 να παρουσιάσει σημαντική

10 τροφές «ασπίδα» για τον καρκίνο


«Όπλο» κατά του καρκίνου μπορεί να αποτελέσει το φαγητό, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι γιατροί συμβουλεύουν ότι μέσα από τη διατροφή μας μπορούμε αν όχι να καταπολεμήσουμε, σίγουρα να προλάβουμε την ασθένεια, η οποία αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες στις αναπτυγμένες χώρες.

Διαβάστε 10 χρήσιμες διατροφικές οδηγίες που πιθανόν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου:

1. Προσθέστε σκόρδο σε ό,τι τρώτε
Το σκόρδο περιέχει ενώσεις του θείου οι οποίες ενεργοποιούν τις φυσικές άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του καρκίνου, μειώνοντας την ανάπτυξη των όγκων.

2. Συνοδέψτε το γεύμα σας με μπρόκολο ατμού. Προσοχή: όχι στο μπρόκολο του φούρνου μικροκυμάτων
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο εμπλουτισμένα λαχανικά με αντικαρκινικέςιδιότητες. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Ισπανία, τα μικροκύματα εξουδετερώνουν το 97% των αντικαρκινικών ουσιών. Οπότε συνίσταται να μαγειρεύεται στον

Μετά από χρόνια θα ενεργοποιηθεί ο ασύρματος του θωρηκτού Αβέρωφ


Μετά από πολλά χρόνια, στις 2-3-4 Δεκεμβρίου 2011 θα ενεργοποιηθεί ο ασύρματος του θωρηκτού και θα ακουστεί σε όλον τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, με αφορμή τα 100 χρόνια από την καθέλκυση του πλοίου και την ένταξή του στις

Έκλεισε το εργοστάσιο της FIAT στη Σικελία


Στο Τέρμινι Ιμερέζε στην Σικελία η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat έκλεισε την παραγωγική μονάδα της μετά από σαράντα ένα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας της Ρώμης σε αναζήτηση λύσεων καθώς 1.600 εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στο ταμείο ανεργίας, χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η μελλοντική επαγγελματική τους προοπτική.

Οι εργάτες, αφού ολοκλήρωσαν την τελευταία τους βάρδια, εξέφρασαν “την ευγνωμοσύνη τους στο Τζάνι Ανιέλι για όσα έκανε επί σχεδόν

Ανοίγουν τα μοναστήρια για να φιλοξενήσουν άστεγους


Ανοίγουν τα μοναστήρια, οι μητροπόλεις της χώρας, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους άστεγους των πόλεων που χτυπήθηκαν από την κρίση.

Για άλλη μια φορά η εκκλησία βοηθάει στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της χώρα μας.

Σε πολλές μονές ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες εργασίες ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν στα μετόχια τους πρώτους αστέγους ενώ πολλοί άποροι βρήκαν πρόσφατα καταφύγιο σε ξενώνες μητροπόλεων.

«Το κάναμε παλαιότερα, την περίοδο της επιστράτευσης όταν ανοίξαμε το μοναστήρι για να μπουν οικογένειες και θα το κάνουμε και τώρα αν χρειαστεί», τόνισε η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς στον Αλμυρό Βόλου, αδελφή Νυμφοδώρα, συμπληρώνοντας ότι το

Υπό κατάληψη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό τελεί υπό κατάληψη αυτή την ώρα από εργαζόμενους της υπηρεσίας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή με αποτέλεσμα περίπου 16.000 δημόσιοι υπάλληλοι να βλέπουν την έξοδο από τις υπηρεσίες τους.

«Η κατάληψη αυτή είναι το έσχατο μέτρο διαμαρτυρίας μας για αποτελέσματα του καθεστώτος αυτού,

Ηλίας Πλασκοβίτης: «Το ειδικό τέλος θα υπάρχει και το 2012»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης.

Όπως υπογράμμισε ότι το ειδικό τέλος θα υπάρχει και το 2012, ωστόσο εξετάζεται να μην επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά να υπάρξει ένας συνολικός εξορθολογισμός στους φόρους των ακινήτων.

Ο κ. Πλασκοβίτης τόνισε ότι εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο θα εκδοθεί η εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων και τις ομάδες που

Μειώσεις τουλάχιστον 30% στις αμοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων

Ανατροπές στα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, αλλά και σε εκατοντάδες «μη ονοματισμένα» επαγγέλματα σχεδιάζει η κυβέρνηση από κοινού με την τρόικα.

Περιλαμβάνουν, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, μεγάλη μείωση αμοιβών (τουλάχιστον κατά 30% στους συμβολαιογράφους), δικαίωμα δημιουργίας εταιρειών πολλαπλών υπηρεσιών, ελεύθερη δημιουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών γραφείων ανά την Ελλάδα και αλλαγή

Απεβίωσε ο Θωμάς Λαναράς

Απεβίωσε το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 54 ετών ο επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς.

Ο Θωμάς Λαναράς ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική. Είχε χτυπηθεί από καρκίνο τον περασμένο Μάρτιο. Βρέθηκε στο επίκεντρο το 1999, όταν κάποιες από τις εταιρίες του ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Ειχε πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Administration) από το La Verne

Συμφώνησαν για τη συγχώνευση Mega & Star

Σε συγχώνευση σκοπεύουν να προχωρήσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega και Star σύμφωνα με προδημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν» που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα.

Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί θα ενωθούν σε μία εταιρία, κρατώντας τα

Financial Times: Κατάρρευση της ευρωζώνης σε δέκα μέρες!

«Ο χρόνος τελειώνει. Η Ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα μέρες μέχρι να καταρρεύσει», είναι το συμπέρασμα εκτενούς άρθρου των οι Financial Times, ο συντάκτης του οποίου υποστηρίζει πως μετά τα crash- test Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωζώνη ουσιαστικά «σταμάτησε να λειτουργεί».

Ενώ εξαιτίας της απώλειας της εμπιστοσύνης των επενδυτών και της μετάδοσης της κρίσης στους μεγάλους «πιστωτές» του ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, ουσιαστικά ο μηχανισμός έχει ξεμείνει από «δύναμη πυρός».

Όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου υπάρχουν ακόμη κάποιες λύσεις

Στάσεις εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ

Συνεχίζουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης τις στάσεις εργασίας κατά της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου. Οι στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα δημοτικά ραδιόφωνα και το Κανάλι της Βουλής είναι προγραμματισμένες από τις 12:00 έως τις 16:00 και από τις 17:00 έως τις 24:00.

Στάση εργασίας προγραμματίζεται και στη Γενική Γραμματεία Μέσων

Ραδιόφωνο: Χωρίς ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές


Χωρίς ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές μεταδίδεται τη Δευτέρα το πρόγραμμα όλων των ραδιοφωνικών σταθμών, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ, από τις 06.00 το πρωί σήμερα έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς της δημοτικής και ιδιωτικής ραδιοφωνίας.

Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη λαίλαπα -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- απολύσεων και καταπατήσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχει κατακλύσει το χώρο της ραδιοφωνίας με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Αιτήματά τους είναι η ανάκληση όλων των απολύσεων, η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και η

Ο καιρός στις 28.11.2011


Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις κυρίως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, περιορισμένη τοπικά ορατότητα και παγετό νωρίς το πρωί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, περιμένουμε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 0 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και από 6 έως 16 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι