www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Νέα ειδοποιητήρια της Εφορίας προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων για το ΕΤΑΚ του 2009


Αρχίζει μέσα στην εβδομάδα η αποστολή ειδοποιητηρίων από το υπουργείο Οικονομικών, με τα οποία καλεί ιδιοκτήτες ακινήτων να αποδώσουν το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ολοκλήρωσε την πρώτη εκκαθάριση 939.000 δηλώσεων ΕΤΑΚ 2009 και αρχίζει εντός Ιουνίου την αποστολή των σημειωμάτων, ενώ δύο χρόνια μετά την επιβολή του τέλους από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμα με την εκκαθάριση του ΕΤΑΚ 2008.

Το ΕΤΑΚ για το 2009 υπολογίζεται με συντελεστή 0,1% και με αφορολόγητο 100.000 ευρώ για τον άγαμο και 200.000 ευρώ για τον έγγαμο που προσαυξάνεται κατά 30.000 ευρώ για όσους έχουν από τρία παιδιά και πάνω.

Τα ειδοποιητήρια ΕΤΑΚ 2009 που αρχίζει να αποστέλλει η ΓΓΠΣ θα συνοδεύονται και από την

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία του Αγ. Όρους

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους μετά την ορκωμοσία του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Αριστείδη Κασμίρογλου, θα έχει στη μία μετά το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός.


Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου θα δεχθεί το προεδρείο της Ομογενειακής Οργάνωσης American Hellenic Institute.
naftemporiki

Αλβανία: Ετησίως από τα 700 κρούσματα ηπατίτιδας τα 400 έχουν καρκίνο του ήπατος

Σύμφωνα με ιατρικές στατιστικές, σε διαστάσεις ανησυχίας, έφθασαν τα κρούσματα της ιογενούς ηπατίτιδας Β.


Η μετάδοση του ιού προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στον ασθενή και συχνά φέρνει το θάνατο. Κάθε χρόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Κέντρο «Μητέρα Τερέζα» διαπιστώνονται περίπου 700 νέα κρούσματα της ασθένειας αυτής.

Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, το ανησυχητικό φαινόμενο είναι ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος και οι φορείς των παθογόνων ιών παραμένουν άγνωστοι.

Η πλειοψηφία των ασθενών που ανακαλύπτουν την παρουσία της μεταδοτικής νόσου στον οργανισμό

Ποιός είναι ο γαλάζιος υπουργός που πήρε τη μίζα του 1 εκ. ευρώ από τη Siemens;

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι από σημείωμα του Μιχ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι η Siemens λάδωσε υπουργό της Νέας Δημοκρατίας το 2008.


Η Νέα Δημοκρατία διά του εκπροσώπου της στην Εξεταστική Επιτροπή Κ. Τζαβάρα επιχείρησε να βγάλει πλαστό το έγγραφο, αλλά στελέχη της Εξεταστικής κάνουν ένα βήμα παραπάνω και μιλούν για μια μίζα που (μπορεί να) φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ- και άρα η αναφορά στο 50% να αφορά 1 εκατομμύριο! Το ιδιόχειρο σημείωμα του αφεντικού της Siemens Μιχ. Χριστοφοράκου αναφέρει επί λέξη «να στείλουμε το 50% των συμφωνηθέντων στον άνθρωπό μας του υπουργικού συμβουλίου» είναι συνταγμένο στις αρχές του 2008, και αυτό ακριβώς το σημείο είναι που κάνει τη Ν.Δ. να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πλαστό έγγραφο, δεδομένου ότι ο Χριστοφοράκος είχε παραιτηθεί από τη θέση του τον Δεκέμβριο του 2007. Ωστόσο, όλοι γνώριζαν ότι ο Χριστοφοράκος εξακολουθούσε να διοικεί τη Siemens για μερικούς μήνες ακόμη μέχρι να

«Τσιμπάει» το πετρέλαιο στην Ασία

Ανοδικά και πάνω από τα 74 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, μετά την εξασθένηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Στις πρωινές συναλλαγές,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου κατέγραφε άνοδο κατά 37 σεντς στα 74,34 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ σημείωνε επίσης άνοδο κατά 44 σεντς στα 74,46 δολάρια.


Στην άνοδο των τιμών συνέβαλε η ενίσχυση του ευρώ σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές έναντι του δολαρίου στα 1,2306 δολάρια ,από 1,2266 δολάρια την περασμένη Παρασκευή.
enet

Δεν πάει η ΓΣΕΕ στο διάλογο για τα εργασιακά

Ξεκινά σήμερα με απουσία της Γενικής Συνομοσπονδίας ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στον οποίο τίθενται νέα επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους. Την απόφασή της να μην συμμετάσχει ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος σχολιάζοντας ότι η ΓΣΕΕ δεν πάει στο στο διάλογο χαρακτήρισε τα σχεδιαζόμενα μέτρα ως επαίσχυντα που εκφράζουν τους βιομηχάνους.


Αντικείμενο των διαπραγματεύσεων θα είναι το θέμα του ποσοστού των απολύσεων, το οποίο προβλέπεται να αυξηθεί από το 2% στο 4% για τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 200 εργαζόμενους.

Δεύτερο θέμα θα είναι το ύψος της αποζημίωσης, το οποίο θα συζητηθεί στη διαβούλευση μεταξύ

Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Στα 2 ευρώ η αμόλυβδη;

Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την πλήρη κατάργηση των τελών κυκλοφορίας και την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.


Το ενδεχόμενο να καταργηθούν εντελώς τα τέλη κυκλοφορίας, αλλα ταυτόχρονα να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης εξετάζεται απο την Κυβέρνηση, έτσι ώστε να μήν επιβαρύνεται η κατοχή του αυτοκινήτου αλλά η χρήση του.

Συμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η νέα αύξηση του ειδκού φόρου κατανάλωσης ενδέχεται να επιβαρύνει την τιμή της βενζίνης κατα περίπου 20 λεπτά το λίτρο κι αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα η τιμή της αμόλυβδης να αγγίξει ή ακόμα και να ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο.

Το σενάριο για λιγότερα τέλη και μικρότερη αύξηση στον ειδικό φόρο φαίνεται πως χάνει έδαφος, καθώς το υπουργείο θέλει να αποφύγει τα έξοδα αποστολής των εντύπων για τα τέλη κυκλοφορίας.
newsit