www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Στη φορολογική δήλωση του 2012 οι ημιυπαίθριοι

Η επιφάνεια των ημιυπαίθριων χώρων που έχουν τακτοποιηθεί με το νόμο 3843 του 2010, θα πρέπει για πρώτη φορά να συμπεριληφθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθεί το 2012, και θα λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό της επιφάνειας των ακινήτων και κατ' επέκταση τον υπολογισμό των τεκμηρίων και των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη αναφέρεται- μεταξύ των άλλων- σε ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Στην ίδια εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος, αλλά δεν αναζητούνται και τυχόν φόροι που έχουν καταβληθεί. 
Επίσης, αναφέρεται, ότι οι ημιυπαίθριοι που τακτοποιήθηκαν, δεν λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, ενώ θα λαμβάνοντα υπόψη στο εισόδημα. 

Όσον αφορά στη δήλωσή τους στην εφορία, το 2012, θα περιληφθούν οι χώροι που έχουν τακτοποιηθεί μέσα στο 2010, καθώς και όσοι έχουν τακτοποιηθεί μέσα στο 2011. 

Διευκρινίζεται ότι οι χώροι που τακτοποιούνται μέσα στο έτος 2011, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησής τους, πρέπει να δηλωθούν διορθωμένοι για όλη τη χρήση του 2011, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 και έτσι θα συνεχίζουν να δηλώνονται και

Νέου τύπου άδειες για τους μετανάστες

«Υπηρεσίες μιας στάσης» (one stop shop) που θα αναλάβουν την έκδοση των νέου τύπου αδειών παραμονής των νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα συστήνει η κυβέρνηση σε 62 γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Οι νέες υπηρεσίες, ο έλεγχος των οποίων περνά στις επτά αποκεντρωμένες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, θα δημιουργηθούν στις πρωτεύουσες των νομών, με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συσταθούν περισσότερες της μιάς υπηρεσίες και τις νησιωτικές περιοχές.

«Ο σταδιακός μετασχηματισμός των Υπηρεσιών Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε «υπηρεσίες μιας στάσης (one stop shop)», αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση, «θεωρείται επιβεβλημένος λόγω της

ΥΠΕΞ: Είναι ώρα για εξεύρεση λύσης στο Σκοπιανό

«Έχει φθάσει η ώρα για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή τις εκλογές στην ΠΓΔΜ, συμπληρώνοντας ότι η χώρα αναμένει να αναδειχθεί «μια κυβέρνηση, η οποία θα επιδείξει εποικοδομητική στάση».
Συνεχίζοντας, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε ότι «η Ελλάδα επενδύει σε ένα μέλλον σταθερότητας και ανάπτυξης για την ΠΓΔΜ και στο πλαίσιο αυτό θα ταχθεί στο πλευρό της για την προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής της».
«Θα υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον από την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με ομαλό τρόπο, προκειμένου να

΄Ακης Τσοχατζόπουλος: Από τα αρμόδια όργανα οι αποφάσεις για το υποβρύχιο

Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις έχουν ληφθεί από όλα τα αρμόδια συλλογικά όργανα, τόνισε ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ενώπιον της Προανακριτικής. Ειδικότερα για την προμήθεια του γερμανικού υποβρυχίου, τόνισε πως «πέρα από τις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ όλα όσα αφορούν το γερμανικό υποβρύχιο αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα του πολεμικού Ναυτικού, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο».
Πριν αρχίσει την κατάθεσή του στην Επιτροπή που διερευνά το ζήτημα της προμήθειας των υποβρυχίων μόνο επί υπουργίας του, ερωτηθείς από δημοσιογράφους πώς βλέπει την όλη διαδικασία, ανέφερε: «Αλλη μια μάχη. Στην πολιτική όλα μπορεί να τα περιμένεις».
Μάλιστα, άφησε και αιχμές για τους διαδόχους του στο υπουργείου: «Έχει πολύ ενδιαφέρον και η άλλη επιτροπή (Εξοπλιστικών) που διερευνά την εκτέλεση σύμβασης για ένα ακόμα υποβρύχιο και

Απάντηση Γ. Καρατζαφέρη στις αιχμές Σαμαρά

Στις αιχμές που άφησε εναντίον του προέδρου του ΛΑΟΣ ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε σήμερα ο Γ. Καρατζαφέρης, μία ημέρα μετά τη δήλωσή του ότι σκέφτεται να αποσύρει τους βουλευτές του κόμματός τους από τη Βουλή.
«Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές», είχε αναφέρει από την Κρήτη ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας: «Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε».
«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς χθες μου έκανε την εξαιρετική τιμή να προτείνει δημόσια να αναλάβω ένα υπουργείο. Φαίνεται ότι απάντησε στη δική μου πρόταση να αναλάβει αυτός αναπληρωτής Πρωθυπουργός με αρμοδιότητα όλα τα οικονομικά υπουργεία», αντέτεινε από την πλευρά του ο κ.

Παίρνουν τα όπλα από τους Εθνοφύλακες - Φοβούνται ταραχές;

Την αφαίρεση του οπλισμού των Μονάδων Εθνοφυλακής της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε η κυβέρνηση και ήδη το μέτρο εφαρμόζεται με την ειδοποίηση των εθνοφυλάκων να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα τους. Είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που αφαιρείται από την Εθνοφυλακή ο οπλισμός της σε αυτές τις περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία και τα Σκόπια και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για επικείμενη δραστηριοποίηση μονάδων του UCC, ειδικά στην δυτική Μακεδονία.

Η αφαίρεση του οπλισμού γίνεται εξαιρετικά εσπευσμένα και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παραδίδονται τα πυρομαχικά (που θα απαιτούσαν προετοιμασία υποδοχής και ειδικές συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης, αλλά μόνο τα όπλα των Εθνοφυλάκων.

Ήδη οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές επιδίδουν σημειώματα ή επικοινωνούν απ'ευθείας με τους Εθνοφύλακες και τους καλούν να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα που τους είχε εμπιστευθεί το κράτος για να υπεραπίσουν το πάτριο έδαφος ως τελευταία γραμμή άμυνας ή για την οργάνωση αντάρτικων μονάδων στα μετόπισθεν. Πολύ πρόσφατα στην δεκαετία του '90 είχαν οργανωθεί κοινές περιπολίες Εθνοφυλάκων

EKKΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Για δεύτερη ημέρα, οι 545 ΠΕ διοριστέοι οικονομολόγοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008,βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών,  ζητώντας την υλοποίηση του διορισμού τους, που έπρεπε να έχει συντελεστεί από τον Ιούνιο του 2010.

Κατά την χτεσινή ημέρα, οι επιστήμονες έμαθαν την ακύρωση του ραντεβού που είχαν με τον Υπουργό,απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ έως την Ερμού (φωτο), 2 από αυτούς προσήχθησαν στο Τμήμα και διαδηλώνουν πλέον με την συνοδεία διμοιρίας ΜΑΤ και κλούβας (φωτό)...Η είδηση όμως χτες ήταν ότι...δεν γευμάτισε η τρόϊκα!

EKKΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
Αρση της αδικίας! Πρόσληψη τώρα των 545 επιτυχόντων οικονομολόγων Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2008 – υπουργείο Οικονομικών

Είμαστε νέοι επιστήμονες οικονομολόγοι, πολλοί κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων, «όμηροι» σχεδόν επί 3 χρόνια. Το 2008 εκδόθηκε η προκήρυξη 1Γ/2008 , το 2009 λάβαμε μέρος στις γραπτές εξετάσεις , το Φεβρουάριο 2010 εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα και ακόμη περιμένουμε...
Είμαστε ο μόνος αμιγώς γραπτός διαγωνισμός που διεξήχθη από το ΑΣΕΠ, η πρώτη προκήρυξη κατά

Δυνατότητα ιδιωτικών ιατρείων για όλους τους πανεπιστημιακούς

Επεκτείνεται στους πανεπιστημιακούς γιατρούς όλης της χώρας η δυνατότητα να έχουν ιδιωτικά ιατρεία στις πανεπιστημιακές κλινικές, όπως ισχύει σήμερα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αυτό προβλέπει προσθήκη του υπουργού Υγείας στο ν/σ για τις μεταμοσχεύσεις. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ακόμη στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε ίσως, το καταθέτει ως σκέψη είπε, να επεκταθεί η δυνατότητα αυτή και σε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ και αν συμφωνούν τα κόμματα να φέρει σχετική ρύθμιση.
«Απόλυτα σύμφωνος», δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος και στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλτίδης, ενώ

Αντιδράσεις για τους προπηλακισμούς πολιτικών

Τον προβληματισμό εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου έχουν προκαλέσει τα φαινόμενα αποδοκιμασίας και προπηλακισμού βουλευτών, με πιο πρόσφατο το χθεσινό μπλόκο αγανακτισμένων πολιτών σε βουλευτές στην Κέρκυρα.
Μετά τα γεγονότα της Τρίτης έξω από τη Βουλή, όταν διαμαρτυρόμενοι πολίτες απέκλεισαν τις εξόδους του Κοινοβουλίου εμποδίζοντας την αποχώρηση βουλευτών, ομάδα αγανακτισμένων απέκλεισε το βράδυ της Τετάρτης βουλευτές που συμμετείχαν σε δείπνο στο πλαίσιο συνεδρίου για τη λαθρομετανάστευση στην Κέρκυρα.
Πρόταση να έρθει το θέμα προς συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή κατέθεσε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, γεγονός

ΟΓΑ: Τη Δευτέρα τα πολυτεκνικά επιδόματα

Τη Δευτέρα θα καταβάλει ο ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) σε 364.283 οικογένειες.
Η καταβολή θα γίνει ως εξής:
Α) Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν μέχρι 13 Μαϊου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής)
Β) Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ. μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί με εντολές πληρωμής στην ΑΤΕ bank μέσω συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣΟι παραπάνω επιδοματούχοι θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν καταθέτοντας το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομα τους,

Επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς Παπανδρέου

Ζήτημα ευθύνης και συνέπειας θέτουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ 16 βουλευτές του κινήματος και ζητούν με επιστολή τους την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως: 

1. Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου 
2. Μεσοπρόθεσμο –πρόσθετα μέτρα 2011- αποκρατικοποιήσεις 
3. Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή. 

Στο προσχέδιο της επιστολής, το οποίο τίθεται εις γνώση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που καλούνται να το υπογράψουν ή όχι, τονίζουν ότι δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η

Με διαδικασίες εξπρές η εκδίκαση εγκλημάτων διαφθοράς υπουργών

Νομοσχέδιο για την εκδίκαση, με διαδικασίες εξπρές, εγκλημάτων υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, διοικητών δημοσίων οργανισμών κλπ θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης.
Το νομοσχέδιο αυτό δεν θα ισχύει για τα αδικήματα των υπουργών και υφυπουργών που υπάγονται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Με άλλα λόγια, με τη διαδικασία εξπρές θα εκδικάζονται τα αδικήματα των υπουργών, τα οποία διαπράττουν επωφελούμενοι από την ιδιότητά τους, όπως είναι το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος κλπ.
Ειδικότερα, για τα αδικήματα αυτά η προκαταρκτική εξέταση θα διαρκεί μόνο δύο μήνες και η ανάκριση θα περατώνεται μέσα σε τέσσερις μήνες. Δεν θα εκδίδεται βούλευμα, αλλά η υπόθεση θα οδηγείται απευθείας στο ακροατήριο εντός δύο μηνών.
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήγγειλε ότι θα ξεκινήσει θεσμικός διάλογος μεταξύ των τριών συντεταγμένων εξουσιών, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική, με σκοπό την ανάληψη από κοινού της ευθύνης να αντιμετωπιστούν ζωτικής σημασίας οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά

ΠΟΥ: Νέος ο τύπος E.Coli που εμφανίστηκε στη Γερμανία

Ο τύπος του βακτηρίου E.coli που έχει προκαλέσει 16 θανάτους στη Γερμανία δεν έχει εντοπιστεί ποτέ ξανά σε επιδημία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
«Αυτός ο τύπος δεν έχει εντοπιστεί ξανά σε κατάσταση επιδημίας», είπε ο Αφαλούκ Μπατιασέβι, προσθέτοντας ότι ο ΠΟΥ περιμένει περισσότερες πληροφορίες από εργαστήρια.
Κινέζοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γενετικής του Πεκίνου ανακοίνωσαν, αφού μελέτησαν το βακτήριο, ότι περιέχει κάποια γονίδια που το κάνουν ανθεκτικό σε κάποια είδη αντιβίωσης. «Αυτός ο τύπος E.coli είναι νέος, πολύ μολυσματικός και τοξικός», όπως

Συνάντηση Γ. Καρατζαφέρη με το Β. Μιχαλολιάκο

Τη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια με στόχο την κοινωνική, και οικονομική βελτίωση του Πειραιά, τον οποίο χαρακτήρισε δήμο με πολλά και σοβαρά προβλήματα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στη συνάντηση που είχε σήμερα με το δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι στήριξε τον κ. Μιχαλολιάκο στη μάχη για την νίκη στο δήμο, με τον οποίο όπως ανέφερε, τον συνδέουν δεσμοί πολυετούς φιλίας και αγώνες, καθώς και οι δυο είναι πολιτικά τέκνα του Ευάγγελου Αβέρωφ.
Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε από την πλευρά του τον κ. Καρατζαφέρη για την ανταπόκρισή του στο αίτημά του για συνάντηση και για την στήριξη που του πρόσφερε για την αναβάθμιση του

Ανάκληση αυτοκινήτων Renault Megane και Fluence

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μοντέλων Fluence και Megane III εκτελεί η επίσημη αντιπρόσωπος της Renault στην Ελλάδα, PGA ΕΠΕ.
Η ανάκληση αφορά 829 οχήματα που κατασκευάστηκαν από 01/10/2009 έως και 12/02/2010, στα οποία η τριβή της καλωδίωσης ηλεκτρικής τροφοδοσίας της ηλεκτρικής υποβοήθησης με τον σύνδεσμο (σταυρός) της κολόνας του τιμονιού μπορεί να προκαλέσει θόρυβο προερχόμενο από την κολόνα τιμονιού, βαριά αίσθηση τιμονιού και σε ακραίες καταστάσεις απώλεια της ηλεκτρικής υποβοήθησης.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 40 περιπτώσεις παγκοσμίως, που να σχετίζονται με το

Χ.Παπουτσής: Χωρίς χώρους κράτησης λύση δεν υπάρχει

Χωρίς χώρους κράτησης, λύση για τους λαθρομετανάστες δεν υπάρχει, ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη, για τη λειτουργία Κέντρου Κράτησης στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού.
«Η μόνη αναστάτωση που υπάρχει, είναι η αναστάτωση την οποία προκαλεί η Αντιπολίτευση, με πρώτη και καλύτερη τη Νέα Δημοκρατία προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποτρέψει την επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος, για τη δημιουργία του οποίου όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε απόλυτη ευθύνη», απάντησε ο υπουργός στο βουλευτής της ΝΔ και διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για νέα έργα, αλλά για παλιά Κέντρα, τα οποία λειτουργούσαν εκεί μέχρι τώρα υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης

Nέας γενιάς εντομοαπωθητικά αποπροσανατολίζουν τα κουνούπια

Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν χημικές ουσίες που αποπροσανατολίζουν τα κουνούπια, ανοίγοντας το δρόμο για νέας γενιάς χαμηλού κόστους αντικουνουπικά, τα οποία θα βοηθούν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης παθήσεων, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός.
Τα κουνούπια συνήθως βρίσκουν το στόχο τους επειδή ανιχνεύουν το διοξείδιο του άνθρακα που βγαίνει από τις εκπνοές. Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) ανακάλυψαν στο εργαστήριο τρεις τύπους πτητικών χημικών μορίων, που προκαλούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό στα οσφρητικά νεύρα (υποδοχείς οσμών) των κουνουπιών ή τα

Microsoft: Στα σκαριά τα επόμενα Windows

Πριν καλά καλά τα Windows 7 «τρέξουν» στους υπολογιστές, η Microsoft έδωσε μια πρώτη γεύση για το επόμενο λειτουργικό της σύστημα, που έχει ήδη στα σκαριά και προσωρινά τουλάχιστον αποκαλείται «Windows 8».
Το λειτουργικό σύστημα της επόμενης γενιάς σχεδιάζεται έτσι ώστε να «τρέχει» τόσο σε pc και laptop, όσο και σε ταμπλέτες με οθόνες αφής. Το πρόγραμμα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πολύ σε ενάμιση χρόνο, αν και η ακριβής ημερομηνία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.
Η εταιρεία συνήθως αφήνει να περάσουν δύο έως τρία χρόνια ανάμεσα στις εκδόσεις δύο διαδοχικών βασικών εκδόσεων του λειτουργικού συστήματός της, πράγμα που τοποθετεί την κυκλοφορία των «Windows 8» (τα οποία πιθανότατα θα έχουν τότε άλλο όνομα) ανάμεσα στον

Διδυμότειχο - Στις φλόγες κτήρια του πρώην στρατοπέδου Καρωτής

Στις φλόγες τυλίχθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα πέντε κτήρια στο εγκαταλειμμένο πρώην στρατόπεδο της Καρωτής Διδυμοτείχου, το οποίο σημειωτέον προοριζόταν για κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών.
Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα στα πέντε κτήρια, καταστράφηκαν οι ξύλινες σκεπές και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Η φωτιά σβήστηκε λίγη ώρα αργότερα με την επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και καθώς η προανάκριση για τα αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς συνεχίζεται, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο του εμπρησμού, καθώς η φωτιά

ΔΕΗ: Μειώσεις τιμολογίων

Σε μείωση των τιμολογίων της για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης προχωρά σήμερα η ΔΕΗ.
Οι μειώσεις θα ισχύσουν για τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουνίου, ανεξαρτήτως περιόδου κατανάλωσης.
Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή γίνεται μετά τη διαπίστωση ότι η νέα δομή των τιμολογίων της ΔΕΗ, που εφαρμόζεται από την 1η

Αντ. Σαμαράς: «Δώστε του Καρατζαφέρη ένα υπουργείο»

Αγριεύει μέρα με τη μέρα η σύγκρουση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, τον οποίο κατηγόρησε πως κινείται, όπως κινείται, για αντάλλαγμα ένα υπουργείο. 

«Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την Επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές. Απειλούν; Ε όχι ακριβώς… Κάτι λένε το πρωί, κι ως το μεσημέρι το μετανιώνουν. Αλλά αύριο – ποιος ξέρει; - μπορεί να το ξαναθυμηθούν… Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε» τόνισε ο κ. Σαμαράς από την Κρήτη και χαρακτήρισε καλοδεχούμενες τις εκλογές. 

Νωρίτερα είχε φροντίσει, εκτός από την επίθεση στον πρωθυπουργό, μιλώντας για ανεύθυνη και αδιόρθωτη κυβέρνηση, να αναφερθεί και στη στήριξη που έχει η κυβέρνηση και από κομματίδια,

Υποβάθμιση από Moody's

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, κατά τρεις βαθμίδες, στην κατηγορία Caa1 από B1, με αρνητικές προοπτικές, προχώρησε αργά το βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s.
Αιτιολογώντας την απόφασή του ο οίκος κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για αυξημένο κίνδυνο η Ελλάδα να αποτύχει να σταθεροποιήσει το χρέος της, χωρίς να καταφύγει στην αναδιάρθρωσή του.
Επικαλείται επίσης την αυξημένη πιθανότητα η τρόικα ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) να απαιτήσει κάποια στιγμή στο μέλλον τη συμμετοχή ιδιωτών σε μια αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας ως προϋπόθεση για χρηματοδοτική στήριξη.
Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, τα παραπάνω συνεπάγονται τουλάχιστον 50% πιθανότητες να

Ο καιρός στις 02.06.2011

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας περιμένουμε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 29, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 26 βαθμούς αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τους 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο