www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Public Issue: Στο 8% το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ


Ποσοστό μόλις 8% συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ στο βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue για το Σκάι το Φεβρουάριο, ενώ η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με 31%, όμως χωρίς αυτοδυναμία.

Τρίτο κόμμα και σε αυτήν την έρευνα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5%. Οι Οικολόγοι συγκεντρώνουν 3,5% και η Χρυσή Αυγή 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λαμβάνει 2%. Η αποχή ανέρχεται στο 30%.

Τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ (89%) και ακολουθούν ΛΑΟΣ (76%),

Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Κιλκίς


Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα και το Κιλκίς.

Τις αποφάσεις έλαβαν οι δήμαρχοι Φλώρινας, Εορδαίας και Κιλκίς

Όρους για να συναινέσει στη νέα σύμβαση θέτει ο Γ. Καρατζαφέρης


Τις διαβεβαιώσεις των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος θα είναι σύννομα θέτει ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για να συναινέσει στη σύμβαση.

«Δεν μπορούμε να πάμε να πούμε ένα ναι ή ένα όχι, χωρίς να έχουμε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας, ότι η νέα σύμβαση είναι σύννομη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γ. Καρατζαφέρης, ενώ γνωστοποίησε ότι με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ζήτησε να έχει απαντήσεις από θεσμικά όργανα όπως η Τράπεζα της Ελλάδας για το αν τα νέα μέτρα θα

Την Τετάρτη τελικά η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς


Για αύριο Τετάρτη μετατέθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ώστε να τεθεί υπ' όψιν τους προς έγκριση.

Ετσι, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την τρόικα και λίγο μετά τις 22.30 άρχισε νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δανειστές, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το κείμενο που θα περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα για τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα, τις συντάξεις και το δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ. Λίγο πριν είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Γιόζεφ Ακερμαν, Τσαρλς

Μέτωπο γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών κατά της τρόικας


«Κοινό πλαίσιο δράσης και αντίστασης απέναντι στην αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου» διαμορφώνουν γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, καταδικάζοντας, μεταξύ άλλων, «την ανεξέλεγκτη δράση εξωθεσμικών και δημοκρατικά ανομιμοποίητων παραγόντων οι οποίοι – υπό την ανοχή δυστυχώς της πολιτικής ηγεσίας του τόπου – καταλήγουν να υποκαθιστούν τις συνταγματικά προβλεπόμενες εξουσίες».

Η συντονιστική επιτροπή δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε κοινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για απαξίωση των θεσμών με συνταγματικά ανεπίτρεπτο τρόπο, εκτιμώντας πως η χώρα καταρρέει βυθισμένη σε μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά πλέον πολιτική, ηθική, κρίση αξιών.

Επιπλέον καταδικάζουν «τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων του πολίτη, η οποία συνιστά αποτέλεσμα μιας πρωτόγνωρης επίθεσης κατά του κράτους δικαίου, τον αναμφισβήτητα στρεβλό τρόπος με τον οποίο γίνεται αντιληπτός ο "εκσυγχρονισμός" δήθεν της ελληνικής κοινωνίας και των κρατικών δομών, την ανεξέλεγκτη δράση εξωθεσμικών και δημοκρατικά ανομιμοποίητων παραγόντων οι οποίοι – υπό την ανοχή δυστυχώς της πολιτικής ηγεσίας του τόπου – καταλήγουν να υποκαθιστούν τις συνταγματικά προβλεπόμενες εξουσίες».

Ειδικότερα, αποφάσισαν να προβούν από κοινού στις ακόλουθες δράσεις:
1. Πραγματοποίηση κοινής απεργίας και αποχής από τα καθήκοντά τους,
2. Διοργάνωση ημερίδας για την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων των μελών των τριών επιστημονικών φορέων, συγκέντρωση διαμαρτυρία και συναυλίας,
3. Ανάληψη ποικίλων δράσεων για την ενημέρωση των αντίστοιχων φορέων σε επίπεδο

Οι βασιλιάδες: Τι θα δούμε σήμερα 7 Φεβρουαρίου


Ο Αιμίλιος σώζει τη τελευταία στιγμή το γάμο του και ζητάει τα ρέστα από τον Μάρκο ο οποίος όμως δε γνωρίζει τίποτα.

Ο Μηνάς ζητάει μάταια από τη Μαρίνα να τον συγχωρέσει κι εκείνη βγαίνει με το Σταύρο και έρχονται πιο κοντά.

Η Λίζα λέει στη Τιτίκα ότι μπορεί να τη βοηθήσει να βρει χορηγούς για την εκπομπή της με αντάλλαγμα να την κάνει …συμπαρουσιάστρια!

Ο Λεωνίδας συνεχίζει να πολιορκεί τη Νεφέλη και

«Ακέφαλη» η διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ

Την παραίτηση του από την θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ υπέβαλλε ο Βασίλης Μπίτσης.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν να κάνουν με τις πιέσεις που ασκούσαν οι συνδικαλιστές τις ΠΟΣΠΕΡΤ για τις μειώσεις μισθών

Προφυλακιστέα η αδελφή του Λάκη Γαβαλά

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Παναγιώτα Γαβαλά, αδελφή τού επίσης προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, μετά την απολογία της στον ανακριτή για μη απόδοση ΦΠΑ.

Η κατηγορουμένη, εντεταλμένη σύμβουλος σε εταιρείες εσωτερικής διακόσμησης και εισαγωγής ρούχων, παρουσιάστηκε στην οικονομική αστυνομία, καθώς τη σύλληψή της είχε ζητήσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση του 60χρονου επιχειρηματία, για βεβαιωμένα χρέη στο Δημόσιο, που φθάνουν τα 7,7 εκατομμύρια ευρώ (πλημμέλημα).

Σε βάρος της Παναγιώτας Γαβαλά ασκήθηκε ποινική δίωξη και για μη καταβολή ΦΠΑ, ποσού 146.000

Στις εννιά βράδυ η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Για τις εννιά το βράδυ μετατίθεται η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πάντως, οι πολιτικοί αρχηγοί

Πώς είδε το Reuters τις σημερινές κινητοποιήσεις


Στα... χέρια πιάστηκαν διαδηλωτές και αστυνομικοί ενώ δεν έλειψαν και τα χημικά από την πλευρά των αστυνομικών προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους που ήθελαν να μπουν στη Βουλή.

Δείτε τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα επεισόδια που ξεκίνησαν νωρίτερα στο Σύνταγμα.




Στην ανακύκλωση τα αχρησιμοποίητα φάρμακα

Σε μικρές αποθήκες ληγμένων ή αχρησιμοποίητων φαρμάκων εκτιμάται ότι έχουν μετατραπεί τέσσερα στα δέκα ελληνικά νοικοκυριά, η αξία των οποίων ενδεχομένως και να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Τη διαπίστωση αυτή έκανε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία όπως ανακοίνωσε, προχωρά στη συλλογή, αλλά και την ανακύκλωση των φαρμάκων αυτών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Από τον Μάρτιο, θα τοποθετηθούν 12.000 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, πράσινου χρώματος, στα φαρμακεία όλης της χώρας, προκειμένου να αποθέτουν εκεί οι πολίτες τα

Χρ. Παπουτσής: Υποκρισία στην Κομισιόν για την παράνομη μετανάστευση


Υποκρισία και διγλωσσία καταλόγισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στη Ευρώπη στο ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις για το φράκτη στον Εβρο, από εκπρόσωπο της Κομισιόν ο οποίος επανέλαβε ότι η Επιτροπή διαφωνεί με τέτοιου είδους μέτρα, καθώς δεν επιλύουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης με δομικό τρόπο.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπουτσής, «από τη μία πλευρά, αρνούνται την αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ, πιέζουν ασφυκτικά και απειλούν με τιμωρία την Ελλάδα για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Από την άλλη πλευρά, όταν λαμβάνονται μέτρα και προχωρούν τα έργα, κρατούν αποστάσεις και λοιδορούν. Θα ήταν καλύτερο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παραμείνει στο πλαίσιο των

Σύσκεψη Γ. Παπανδρέου με κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Σύσκεψη με κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχει στη Βουλή ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει της αποψινής κρίσιμης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την έγκριση της τελικής συμφωνίας με την τρόικα.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου συναντάται με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τον κοινοβουλευτικό

Αποχή των δικηγόρων την Πέμπτη


Σε πανελλαδική αποχή προχωρούν οι δικηγόροι την Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα.

Η αποχή αποφασίστηκε τόσο από τη συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο του

Πάτρα: Σύλληψη για οφειλές άνω του ενός εκατ. ευρώ


Ένας 58χρονος συνελήφθη το πρωί στην Πάτρα για οφειλές ύψους 1.020.757,05 ευρώ προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25

Προς βελτιωτικές αλλαγές στο ν/σχ για το πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων


Διαβεβαίωση ότι στο ν/σχ για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων θα ενσωματωθούν βελτιωτικές προτάσεις κομμάτων και φορέων παρέσχε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Ταυτόχρονα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της σύνθεσης των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συζήτησή του σε πρώτη ανάγνωση, ο κ. Ρέππας δεσμεύτηκε ότι αφού κατατεθούν και οι απόψεις των συνδικαλιστικών φορέων, που έχουν κληθεί αύριο στον αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θα προχωρήσει σε αλλαγές, πριν έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Νωρίτερα αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους τόσο για τη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων, αν θα είναι δηλαδή πλειοψηφική η παρουσία των δικαστικών ή των

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πλημμύρες στην Ηλεία


Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες στην Ηλεία, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας, Παναγιώτης Μεϊδάνης διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τις πλημμύρες στο νοσοκομείο του Πύργου, οι οποίες οδήγησαν στην εκκένωσή του.

Συγκεκριμένα, θα οριστεί εμπειρογνώμονας, ώστε να

Αναβάλλονται οι εξετάσεις της Τετάρτης στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Αναβάλλονται οι αυριανές εξετάσεις των τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με απόφαση της διοίκησής του, εξαιτίας της πιθανότητας δημιουργίας συνθηκών παγετού.

Οι εξετάσεις αναβλήθηκαν και σήμερα στο ΤΕΙ, λόγω της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Τα επιμέρους τμήματα θα ορίσουν τις νέες ημερομηνίες εξέτασης των μαθημάτων.

Κλειστά σχολεία

Με αποφάσεις των δήμων, κλειστά θα μείνουν αύριο λόγω της κακοκαιρίας και τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι παιδικοί και

«Ξεμπλοκάρουν» τα έργα επέκτασης του Μετρό


Σε ένα χρόνο θα λειτουργήσουν οι επτά σταθμοί των επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας (προς Ελληνικό, Ανθούπολη και Χαϊδάρι) στους οποίους δεν έχει εγκατασταθεί το σύστημα σηματοδότησης, λόγω της εμπλοκής της σύμβασης της Αττικό Μετρό με τη Siemens για την προμήθειά του.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης έλαβε σήμερα από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πράσινο φώς για την υπογραφή της σύμβασης και έτσι το έργο δρομολογείται με στόχο να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τις προβλεπόμενες προθεσμίες, δηλαδή σε 12 μήνες, αντί 24.
 
Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εκπροσωπώντας τα κόμματά τους -πλην του ΚΚΕ έδωσαν το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να άρει την εκκρεμότητα, που υφίσταται από

Στην τελική ευθεία το κείμενο συμφωνίας με την τρόικα


Τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, την οποία θα κληθούν να εγκρίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί αργότερα σήμερα, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters.

«H κυβέρνηση επεξεργάζεται το τελικό κείμενο συμφωνίας που θα συζητηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αργότερα την ημέρα», είπε κυβερνητική πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, παρουσία τεχνικού κλιμακίου

Αιχμηρή απάντηση Γ. Καρατζαφέρη στον Αλ. Τσίπρα για τα περί «κονφερανσιέ»

Έλλειψη σοβαρότητας καταλόγισε στον Αλ. Τσίπρα ο Γ. Καρατζαφέρης, απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε υποστηρίξει την Τρίτη ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει ρόλο «κονφερανσιέ» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.


«Είναι αλήθεια ότι σε ηλικία 25 ετών έχω κάνει και τον κονφερανσιέ. Βλέπετε, η οικογένειά μου, δεν ευνοήθηκε από το καθεστώς της 21ης Απριλίου. Δεν τοποθετήθηκε κανένας άμεσα συγγενής μου αρχηγός του

΄«Οχι» Κομισιόν στη συγχρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε σήμερα ότι απορρίπτει το αίτημα των ελληνικών αρχών να συγχρηματοδοτήσει τη δημιουργία φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

Ερωτηθείς σχετικά ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης Σεσίλια Μάλμστρομ, απάντησε ότι τέτοιου είδους μέτρα είναι βραχυπρόθεσμα και δεν συμβάλλουν στην

Σύσκεψη Βενιζέλου - Κουτρουμάνη για τα νέα μέτρα


Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, παρουσία τεχνικού κλιμακίου των ελεγκτών ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, με αντικείμενο τα πρόσθετα μέτρα που θα απορρέουν από το νέο μνημόνιο.

Στη συνάντηση αναμένονταν και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι τελικά δεν μετέβησαν στο κτήριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης στην οδό Ζαλοκώστα, όπου διεξάγονται οι

Γ. Δημαράς: Στόχος τους η ματαίωση των εκλογών


«Μία κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική λαϊκή νομιμοποίηση οδηγεί τη χώρα σε δεσμεύσεις για τα επόμενα 50 ή 60 χρόνια», παρατήρησε σε σημερινή του συνέντευξη στο ρ/σ Flash ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς και συμπλήρωσε πως φοβάται ότι «επιθυμούν να ματαιώσουν τις εκλογές».


«Η εκτίμησή μου είναι ότι, ζούμε μέρες '65», τόνισε ο κ. Δημαράς, σημειώνοντας ακόμη ότι πρέπει να μιλήσει ο λαός. «Αυτό άλλωστε», συμπλήρωσε, «ζητούσαν και ο κύριος

Λιγότερο κράτος και επίσπευση μεταρρυθμίσεων ζητεί ο Βερχόφσταντ


Έκκληση για σημαντική συρρίκνωση του ελληνικού κράτους, τέλος στις πελατειακές σχέσεις και ριζοσπαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να απελευθερωθεί η οικονομία απηύθυνε ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Φερχόφσταντ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στην Αθήνα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος της αβύσσου. Ζει πέρα από τα μέσα της και έχει απολέσει διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα. Διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν αποφύγει τις δύσκολες αποφάσεις για μεταρρύθμιση του κράτους. Η αντίσταση της τρέχουσας πολιτικής τάξης, που κυριαρχείται από δύο κόμματα με παγιωμένα ιδιοτελή συμφέροντα μπλοκάρουν τη μεταρρύθμιση», δήλωσε ο κ. Βερχόφσταντ, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει ανάγκη για μια Τρίτη πολιτική δύναμη στη

Π. Μπεγλίτης: Τον Ιούνιο θα έρθουν νέα μέτρα


Νέα μέτρα τον Ιούνιο προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι αυτά που έρχονται τις προσεχείς μέρες «δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα».

«Τον Ιούνιο», πρόσθεσε, «αναμένονται νέα. Να πούμε την αλήθεια στο λαό. Έρχονται τα ειδικά μισθολόγια». Ο κ. Μπεγλίτης είπε ακόμη ότι κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τα μέτρα.


Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση, για την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου με τη συμμετοχή τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων και τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα

Εντός ευρωζώνης θέλει την Ελλάδα η Κομισιόν


Την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέλει την Ελλάδα να παραμένει μέλος της ευρωζώνης, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος Τύπου Ολιβιέ Μπαγί.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει δήλωση της αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμόδιας για την ψηφιακή ατζέντα, Νέλι Κρους σε συνέντευξή της σε ολλανδική εφημερίδα, ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα έβλαπτε την υπόλοιπη ευρωζώνη, ο Ολ. Μπαγί υπογράμμισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, σημειώνοντας,

Διεκόπη προσωρινά η παροχή φυσικού αερίου από Τουρκία


Διεκόπη προσωρινά η παροχή φυσικού αερίου από την Τουρκία προς την Ελλάδα καθώς σταμάτησε η τροφοδοσία από το Αζερμπαϊτζάν, όπως δήλωσαν στο Reuters Τούρκοι αξιωματούχοι.

Αξιωματούχος της BP στο Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι η διακοπή οφείλεται σε τεχνική βλάβη κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ. «Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες για την

Ερώτηση Καρατζαφέρη για την ανεργία και τη στασιμότητα των επενδύσεων


Επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Στασιμότητα στις επενδύσεις - ραγδαία αύξηση της ανεργίας» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ειδικότερα ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι «παρά τη ζωτική ανάγκη αναπτυξιακής ώθησης στην ελληνική οικονομία, η χώρα μας εξακολουθεί να παρουσιάζει αδυναμία στην προσέλκυση επενδύσεων... και ως συνέπεια, η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία αυξάνεται ραγδαία».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:



Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό


Θέμα: Στασιμότητα σε Επενδύσεις - Ραγδαία αύξηση της Ανεργίας

κ. Πρωθυπουργέ,

Παρά τη ζωτική ανάγκη αναπτυξιακής ώθησης στην ελληνική οικονομία, η χώρα μας εξακολουθεί

ΥΠΟΙΚ: Καμία υστέρηση εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας


Δεν υφίσταται υστέρηση στα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών, παρά την αύξηση του αριθμού των πολιτών που κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Μπεκίρη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, επικαλείται στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σύμφωνα με οποία τα έσοδα, προ επιστροφών, κατά την περίοδο από 1.11.2011 έως 20.1.2012 ανέρχονται σε 1.201.260.000 ευρώ, έναντι 1.150.800.000 ευρώ την αντίστοιχη

΄Εως το Σάββατο κλειστή η Ν.Ε.Ο Πατρών - Κορίνθου


Κλειστή μέχρι το προσεχές Σάββατο θα παραμείνει η εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Διακοφτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην περιοχή.

Μέχρι τότε, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική. Ειδικότερα τα αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς Πάτρα, θα εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό μέσω του κόμβου Καλαβρύτων, ενώ τα αυτοκίνητα με

Φ. Κουβέλης: Ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα φέρει τη χώρα δεκαετίες πίσω


Η επόμενη ημέρα μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων δεν θα είναι καλύτερη για τους πολίτες εκτιμά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Με δηλώσεις του στον Real FM, εμφανίστηκε αντίθετος με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας και επιστροφής στη δραχμή καθώς όπως είπε, θα φέρει τη χώρα δεκαετίες πίσω με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο ίδιος εκτίμησε πως τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και η

Λαμία: Υπερχείλισε ο Σπερχειός


Χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο της Λαμίας πλημμύρισαν μετά την υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού, φαινόμενο που είχε να παρατηρηθεί για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, στον επαρχιακό δρόμο Λαμίας - Υπάτης, δύο αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά που είχαν καλύψει το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι τρεις επιβαίνοντες. Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών η αστυνομία έχει αποκλείσει από το πρωί την κυκλοφορία

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για τις μειώσεις μισθών


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Το ακριβές θέμα της ερώτησης είναι «Περικοπή μισθών και βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων από την τρικομματική κυβέρνηση» και στο κείμενό της ο κ. Τσίπρας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «μία κυβέρνηση που δεν είναι εκλεγμένη και δεν έχει ίχνος νομιμοποίησης, προχωρά σε μία σειρά απαράδεκτων μέτρων που θα συνοδεύουν την νέα επαίσχυντη δανειακή σύμβαση».


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:


Αν και υπάρχουν τουλάχιστον πενήντα παράγοντες οι οποίοι επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης πέραν των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών, η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπαδήμο, αποφάσισε νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και

Ακυρώθηκε η ΑΜΚ της «Ι. Μπουτάρης»

Την ακύρωση της αποφασισθείσας στις 8.9.2011 αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου ανακοίνωσε η εταιρεία «Ι. Μπουτάρης & Υιός ΑΕ Συμμετοχών και Επενδύσεων», επικαλούμενη την παρέλευση του

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Πλήγμα στη διαφάνεια η κατάργηση δημοσίευσης ισολογισμών


Ευθεία βολή τόσο κατά της ελευθερίας του Τύπου, όσο και κατά της διαφάνειας χαρακτηρίζει το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών τη μη δημοσίευση των ισολογισμών στον ημερήσιο Τύπο.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα προειδοποιεί ότι η κατάργηση δημοσίευσης των ισολογισμών οδηγεί τις εφημερίδες «είτε στον οικονομικό μαρασμό, είτε σε οριστικό λουκέτο».

Τονίζει επίσης ότι το αγαθό της ενημέρωσης είναι «ανυπολόγιστα πιο

Καταστροφές στην Αρκαδία από τη νεροποντή


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Αρκαδία η χθεσινή νεροποντή. Κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Τρίπολης- Αργους λίγο πριν το χωριό Στενό, καθώς η καταιγίδα έφερε στο δρόμο φερτά υλικά.

Η πολιτική προστασία του δήμου Τρίπολης μοίρασε χθες βράδυ σακιά με άμμο σε σπίτια και καταστήματα, σήμερα υποχώρησαν τα νερά από την πόλη, το μεγαλύτερο τμήμα του οροπεδίου Μαντινείας και στη Νότια Κυνουρία κι έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών στις υποδομές και τις καλλιέργειες.

Η σφοδρή θαλασσοταραχή έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές με τρία ρήγματα και καθίζηση στο λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου και έχει χαθεί ο φάρος. Επίσης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μαρνέρης, έχει ανέβει η θάλασσα κι έχει

Δύο συλλήψεις μετά από καταδίωξη στη Βάρης - Κορωπίου


Στη σύλληψη δύο επίδοξων ληστών οδήγησε συντονισμένη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Λ. Βάρης - Κορωπίου.

Οι δύο συλληφθέντες επιχείρησαν να ληστέψουν pet shop, στις 9.15 το πρωί, στη συμβολή των οδών Καλυβίων και Αναβύσσου, στη Βάρη. Συγκεκριμένα, ένας ένοπλος εισέβαλε στο κατάστημα και επιχείρησε να αφαιρέσει τις εισπράξεις, χωρίς όμως να το καταφέρει. Στη συνέχεια έτρεξε σε ΙΧ αυτοκίνητο, όπου τον περίμενε

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή του Έβρου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η περιοχή του Βόρειου Έβρου, λόγω της εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στην κοίτη του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του. Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ - Άρη Γιαννακίδη και εμπλεκόμενων φορέων, αποφασίστηκε εκκένωση οικισμών:

• Ορμένιο
• Δίκαια
• Νέα Βύσσα
• Πραγγί
• Πύθειο

Οι δύο τελευταίοι οικισμοί δεν κινδυνεύουν, αλλά αποφασίστηκε να εκκενωθούν προληπτικά, καθώς η εξέλιξη με τα νερά του ποταμού δεν ελέγχεται πλέον.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από Κομοτηνή έσπευσε με ειδικά οχήματα και βάρκες στην περιοχή. Το νερό

Έπεσε η αυλαία για το Νίκο Απέργη

Στις 4 το απόγευμα φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι του ηθοποιού Νίκου Απέργη θα τον αποχαιρετίσουν από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Ο 65χρονος Νίκος Απέργης «έφυγε» την Παρασκευή χτυπημένος από τον καρκίνο, τον οποίο πολέμησε, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Eθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1969. Παράλληλα, από το 1982 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, ενώ βραβεύτηκε ως συγγραφέας για το

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτά, στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουν

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Με 24ωρη απεργία, «απαντούν» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη «λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν συγκυβέρνηση και τρόικα».

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε διαμαρτυρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, στις 11 το πρωί.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αυριανή γενική απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα

΄Ανοιξε η παλαιά Ε.Ο. στο Διακοφτό

΄Ανοιξε η παλαιά εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Διακοφτού, που είχε κλείσει εξαιτίας κατολισθήσεων. Μέχρι νωρίς το πρωί

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με έντονα φαινόμενα σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και του Αιγαίου, χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 ως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 2 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 ως 12 στη Δυτική Ελλάδα, 10 ως 14 βαθμούς στα νησιά του