www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κουΐζ: Σε τι πιάτο τρώει ο Θόδωρος Πάγκαλος;

Απάντηση: Σε

Η ιστορία της οικονομικής απάτης στην Ελλάδα No 2

Η σημερινή πολυεπίπεδη κρίση (ηθική, πολιτική, οικονομική, νομισματοπιστωτική, εμπιστοσύνης κ.α) είναι συνειδητή επιλογή του πολιτικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) από την μεταπολίτευση ως σήμερα διότι:


- Εξαφάνισαν με τα πακέτα Ντελόρ τη Γεωργία μας και έκαναν τους γεωργούς συνταξιούχους και θαμώνες σκυλάδικων. Τώρα εισάγουμε μαϊντανό από Ιταλία, λεμόνια από Τουρκία, πατάτες από Αίγυπτο κ.ο.κ.

- Χτύπησαν την ανθούσα Βιομηχανία μας, με τα επαχθή πανωτόκια (τριμηνιαίο ανατοκισμό) των Τραπεζών και την κατέστησαν προβληματική. Όσες βιομηχανικές μονάδες δεν πρόλαβαν να δραπετεύσουν στο εξωτερικό, έβαλαν λουκέτο και άφησαν χιλιάδες εξειδικευμένους εργαζόμενους

Ο καιρός αύριο 14.10.2010

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και σταδιακή απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης, περιμένουμε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με λίγες βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 - 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 25 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 26 - 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 25 βαθμούς στο Αιγαίο, αλλά στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν και πιθανόν τοπικά θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις, με εξαίρεση τις βορειότερες περιοχές όπου θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα εντάσεων 5 – 6 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν

Τρίωρη στάση εργασίας στον ΟΤΕ την Πέμπτη

Μετά τους σιδηροδρομικούς, που απεργούν κατά των κυβερνητικών σχεδίων για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, σε κινητοποιήσεις προχωρούν από την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.


Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 13.00 έως τις 16.00 και 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, την ημερομηνία των οποίων θα καθορίσουν τις επόμενες μέρες, αντιδρώντας στις προωθούμενες από τη διοίκηση του Οργανισμού αλλαγές στα

Μολυσμένα τα νερά της λίμνης Βουλιαγμένης

Μόλις τελείωσε το καλοκαίρι- και αφού είχαν κάνει τα μπάνια τους ποιος ξέρει πόσοι ανυποψίαστοι- εισακούστηκαν οι καταγγελίες περιοίκων και λουομένων, συνεργείο του ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε δειγματοληψία νερού στις 15/9/2010 στη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Από τις μικροβιολογικές αναλύσεις που έγιναν στα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ ανιχνεύθηκε παρουσία κολοβακτηριοειδών σε 5 από τα επτά δείγματα καθώς και παρουσία

Oλονυχτία έξω από την Ακρόπολη για τους συμβασιούχους του υπ. Πολιτισμού

Ολόκληρη τη νύχτα έξω από την Ακρόπολη αποφάσισαν να περάσουν οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης απέκλεισαν την είσοδο του ιερού βράχου ζητώντας τα δεδουλευμένα τους και την ανάκληση των απολύσεων που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα.

Στα αιτήματα τους συμπεριλαμβάνεται και η άρση του νόμου Παυλόπουλου για το 24μηνο.

Το μεσημέρι πήγε στην Ακρόπολη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, μαζί με μικρή αστυνομική δύναμη έτσι ώστε να "ανοίξει" η Ακρόπολη αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο κ. Γύζης δήλωσε πως θα

Τριήμερο λουκέτο στην Παιδαγωγική του ΑΠΘ

Νέο τριήμερο «λουκέτο» στην Παιδαγωγική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Σήμερα, αύριο και την Παρασκευή, η Γενική Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις αναστέλλοντας τη διδασκαλία των μαθημάτων.

Με την ίδια απόφαση "εκφράζει, για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, τη διαμαρτυρία του απέναντι στην απαράδεκτη κατάσταση της έλλειψης αποσπασμένων εκπαιδευτικών".

Όπως τονίζει η πρόεδρος του Παιδαγωγικού, καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου, "υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα, χωρίς τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς για να διεξαχθούν με στοιχειωδώς

Νέα έρευνα: Τα καρδιαγγειακά οφέλη των ω-3 λιπαρών οξέων εξαρτώνται από τον τρόπο μαγειρέματος των ψαριών

Τα ψητά ή βραστά ψάρια αποδίδουν πιο αποτελεσματικά τα καρδιαγγειακά οφέλη των ω-3 λιπαρών οξέων σε σχέση με τα τηγανιτά, παστά ή τα αποξηραμένα ψάρια, σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στην επιστημονική σύνοδο για το 2009 του American Heart Association στο Ορλάντο της Φλόριδα. Η επικεφαλής της έρευνας, Lixin Meng, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαβάη, λέει: «Φαίνεται ότι η κατανάλωση βραστού ή ψητού ψαριού είναι ευεργετική, ενώ η κατανάλωση τηγανιτού, παστού ή αποξηραμένου ψαριού δεν είναι».


«Για την ακρίβεια, αυτές οι προπαρασκευαστικές μέθοδοι μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου. Δεν συγκρίναμε ευθέως βραστό ή ψητό ψάρι με τηγανιτό, αλλά μπορεί να πει κανείς ότι από τις αναλογίες (κινδύνου), το βραστό ή ψητό ψάρι είναι από την προστατευτική μεριά ενώ το

Ξαναβάζουν σταχτοδοχεία στα τραπέζια οι μαγαζάτορες;

Την πρόθεσή τους να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων τους γνωστοποίησε το δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις του για τον αντικαπνιστικό νόμο.


Το δ.σ. αποφάσισε να συνεχίσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2010 τη διαβούλευση με το υπουργείο Υγείας για την αναστολή της

Στην ΕΡΤ οι αγώνες της Ευρωλίγκας

Ο Σκάι «απομακρύνθηκε» από τις μεταδόσεις των αγώνων μπάσκετ της Ευρωλίγκας και η ΕΡΤ ξαναμπήκε στη... διαδικασία. Η δημόσια τηλεόραση εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ευρωλίγκας για την περίοδο 2010 – 2014.


Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΕΡΤ θα καλύπτει μέσω της ΝΕΤ έναν αγώνα ελληνικής ομάδας σε κάθε αγωνιστική, καθώς και το final four της διοργάνωσης.

Στην πρώτη φάση (regular season) η ΕΡΤ θα έχει την πρώτη επιλογή στις επτά από τις δέκα αγωνιστικές, στη δεύτερη φάση (top 16) στις τέσσερις από τις έξι και στην τρίτη φάση (play offs)

Συνάντηση Παπανδρέου - Κατσέλη για την ανεργία

H ανεργία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στον απόηχο και της νέας αύξησης των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ.


Όπως ανακοινώθηκε, επί τάπητος τέθηκαν οι πολιτικές στήριξης της απασχόλησης και τα μέτρα ένταξης νέων στην αγορά εργασίας, η επανένταξη μακροχρόνια ανέργων, αλλά και οι επιπτώσεις της κρίσης στις επιχειρήσεις και οι επιχειρησιακές συμβάσεις.

Γ. Παπανδρέου και Λούκα Κατσέλη συζήτησαν επίσης για τα τέσσερα προγράματα που ήδη υλοποιούνται (τρία του ΟΑΕΔ και ένα του ΕΣΠΑ), καθώς και τα εννέα που βρίσκοτναι ακόμη στη

Χωρίς λεωφορεία για έξι ώρες η Αθήνα τη Δευτέρα

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ.


Τραβούν χειρόφρενο προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση, που θα διεξαχθεί υπό τη σκιά των αλλαγών που φέρνει το μνημόνιο στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Αν. Λοβέρδος: Υπεγράφη η απόφαση για τα χρέη των νοσοκομείων

Τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοινώνοντας ότι ο ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε χθες τη σχετική απόφαση.


Ο υπουργός ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ότι το ζήτημα της καταβολής των οφειλών που καλύπτουν την περίοδο ως και το Δεκέμβριο του 2009 θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.ΠΑράλληλα, δήλωσε ότι πιέζει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και για τα χρέη του 2010.

"Στόχος μου είναι το 2011 να μπούμε σε καινούργια διαδικασία σχέσης προμηθευτών και νοσοκομείων καθένας διαχειρίζεται τα χρέη του προηγούμενου στα νοσοκομεία. Αυτό είναι

Αποσύρονται από τα ράφια μη πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά αρχίζουν κλιμάκια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να αποσυρθούν από την κατανάλωση όσα προϊόντα χρησιμοποιούν ονομασία προέλευσης (π.χ. φέτα) χωρίς να έχουν τη σφραγίδα του υπουργείου.


Στόχος των ελέγχων είναι "η προστασία και ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων που έχουν αναγνωριστεί και προστατεύονται από την Ε.Ε ως προϊόντα ονομασίας προέλευσης".

Το υπουργείο καλεί όσους

Χιλιάδες τόνοι «μαϊμού» προϊόντων σε αποθήκη του Βοτανικού

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Δημοτικής Αστυνομίας, έγινε στην περιοχή του Βοτανικού, στην Οδό Δημαράκη 12.

Σε μια αποθήκη 2.000 τ.μ., εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες τόνοι "μαϊμού" εμπορευμάτων.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη αποθήκη με παράνομα προϊόντα, που εντοπίζεται σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών στην Αθήνα.



Δεκάλογος δεσμεύσεων για τους ναυτεργάτες

Σε δέκα δεσμεύσεις προχώρησε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (ΝΕΖ).Ανάμεσα στις υποσχέσεις του υπουργού περιλαμβάνονται η άμεση υγειονομική ασφάλιση των ανέργων και η εφαρμογή επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.


Όπως ανέφερε ο Γιάννης Διαμαντίδης, διασφαλίστηκε, μετά από συνεννόηση που είχε με τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, να μην διακόπτεται για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στους άνεργους της Ζώνης του Περάματος, εφόσον προσκομίσουν

Επικίνδυνοι οι έγχρωμοι φακοί επαφής

Μπορεί οι έγχρωμοι φακοί επαφής να πωλούνται δίχως συνταγή γιατρού, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν πως μπορούν να προκαλέσουν πόνο, φλεγμονή και σοβαρή λοίμωξη που θα οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση.


Το συμπέρασμα αυτό έρχεται από την επιστημονική ομάδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας και φέρει τη σφραγίδα του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

«Κάθε τύπος φακού επαφής, είτε για διαθλαστική ανωμαλία, είτε για χρώμα, είναι ιατρικό προϊόν και χρειάζεται έγκριση από γιατρό», αναφέρει ο Thomas Steinemann, καθηγητής οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve

Θέλετε να αδυνατίσετε; Να τρώτε τα πάντα!

Κόβουμε το ψωμί, ξεχνάμε σουβλάκια και γλυκά, λέμε «αντίο» στο αλκοόλ, το ρίχνουμε στις σαλάτες με κρέας και, φυσικά, τρώμε μονάχα μια φορά την ημέρα: το αδυνάτισμα είναι παιχνιδάκι, με ριζικά και εξεχόντως αυστηρά μέτρα. Σωστά; Ε καλά, μην πάρετε και όρκο...


Πως θα σας φαινόταν σαν ιδέα να αδυνατίσετε τρώγοντας τα πάντα; Αδύνατον; Κι όμως είναι ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι τονίζουν ότι για να μπορέσει κανείς να απαλλαγεί δια παντός από τα περιττά του κιλά πρέπει κατ’ αρχήν να βρίσκει το φαγητό του ελκυστικό.

Ο Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και γενικός γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, η Γεωργία Ίσαρη, επιστημονική συνεργάτις της Ενδοκρινολογικής Μονάδας της Β’ Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Αττικόν», και η Bέρα Γραπατσά από το Τμήμα Διατροφής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών, ανατρέπουν την... αδυνατιστική κοσμοθεωρία μας και μας λένε να μην κόψουμε τίποτα - αλλά να βάλουμε παντού «ρέγουλα».

1. Ναι στα πολλά και μικρά γεύματα. Στην προσπάθεια για σωστή και υγιεινή απώλεια βάρους ο ιδανικός τρόπος διατροφής είναι τα πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, διότι

10 εκατ. άνθρωποι θα πεθάνουν από φυματίωση ως το 2015

Αν δεν γίνουν προσπάθειες καταπολέμησης της φυματίωσης, 10 εκατ. άνθρωποι θα πεθάνουν από την ασθένεια ως το 2015, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.


Το πρόγραμμα "Στοπ στη φυματίωση" του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπολογίζει στα 47 δισ. δολάρια το ποσό που θα χρειαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των προβλεπόμενων θανάτων. Στον τομέα της έρευνας οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι πρέπει ν' αναπτυχθούν αποτελεσματικά διαγνωστικά τεστ, νέα φάρμακα ή εμβόλιο. Από τα 47 δισ. δολάρια υπολογίζονται ότι για την έρευνα θα χρειαστούν 10 δισ. δολάρια και για την εφαρμογή του προγράμματος δράσης άλλα 37 δισ. δολάρια.

Στο πρόγραμμα κατά της φυματίωσης συμμετέχουν κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδιωτικές εταιρείες.

Η φυματίωση είναι μια μολυσματική ασθένεια που προσβάλλει τους πνεύμονες, προκαλείται από βακτήριο και μεταδίδεται μέσω του αέρα. Υπολογίζεται ότι ένας φορέας της νόσου μπορεί να

Στη «Δουκίσσης Πλακεντίας» θα σταματά αύριο το μετρό

Στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» θα σταματούν αύριο οι συρμοί του μετρό λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.


Η πρόσβαση στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα είναι εφικτή μόνο με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ διότι λόγω της αυριανής απεργίας δεν θα

ΟΚΑΝΑ: 17 νέα κέντρα απεξάρτησης

Μέσα στο προσεχές εξάμηνο ο ΟΚΑΝΑ προχωρά, με τη συνδρομή του υπουργείου Υγείας, στην ίδρυση 17 νέων κέντρων απεξάρτησης, σε ολόκληρη τη χώρα. Στόχος του υπουργείου, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, της χρήσης της πρόληψης και της κοινωνικής επανένταξης των εξαρτημένων.


"Το θέμα των ναρκωτικών δε μπορεί κανείς να το

Συμφώνησαν Μαρινάκης και Κόκκαλης για Ρέντη και Καραϊσκάκη

Προς την ολοκλήρωσή της οδεύει η μεταβίβαση της «Θρύλος Α.Ε.» από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Παράλληλα σύντομα αναμένεται ο νέος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού να αποκτήσει και το 50% της «Καραϊσκάκη Α.Ε.».

Οι δύο άνδρες σε συνάντηση που είχαν συμφώνησαν σε όλα για την παραχώρηση της «Θρύλος Α.Ε» που έχει την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του Ρέντη, καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος του

Κοινωνικοί οι δίδυμοι ήδη από τη μήτρα

Η μήτρα της εγκύου μητέρας παρέχει την πρώτη ευκαιρία στα έμβρυα να έρθουν πιο κοντά και να αναπτύξουν τους πρώτους συναισθηματικούς και κοινωνικούς δεσμούς τους, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε στην μελέτη διδύμων εμβρύων.


Η έρευνα, υπό τον Ουμπέρτο Καστιέλο του Τμήματος Γενικής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Πάντοβα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με το “Science”, μελέτησε τις κινήσεις πέντε ζευγαριών διδύμων εμβρύων, χρησιμοποιώντας υπερήχους.

Από την 14η εβδομάδα της κύησης, τα έμβρυα άρχισαν να πλησιάζουν το «έτερο ήμισυ» του ζεύγους στην κοιλιά της μαμάς τους και, τέσσερις εβδομάδες αργότερα, περνούσαν ήδη περισσότερη ώρα

Αυξήθηκαν 3,16% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο

Αύξηση 3,16% παρουσιάζουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι φθάνουν στα 587.213 άτομα. Αύξηση κατά 5,84% καταγράφεται σχετικά και με τους μακροχρόνια ανέργους.


Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 197.922 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 3,27% (6.269 άτομα) σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 ενώ οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εμφανίζονται αυξημένες 3.348 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 90.657, αυξημένες κατά 72,16% από τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο και μειωμένες κατά -7,38% σχετικά με τον Σεπτέμβριο του 2009.

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 31.570, οι λήξεις συμβάσεων

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Τόλη Βοσκόπουλου

Αναβλήθηκε για τις 27 Οκτωβρίου 2010 η εκδίκαση στο δεύτερο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων του Τόλη Βοσκόπουλου, με τις οποίες αμφισβητεί τα εισοδήματα και τα πρόστιμα που του καταλογίζει η Εφορία για την περίοδο 1993 -1997.

Η οφειλή του τραγουδιστή στην εφορία ανέρχεται στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το χρέος οφείλεται στην επιβολή των προστίμων και τις προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν στον Τόλη Βοσκόπουλο, λόγω της μη έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών για τις αμοιβές από τα νυκτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι υποθέσεις ήταν να συζητηθούν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά αναβλήθηκαν αυτεπάγγελτα από το

Φάλαινα - μαραθωνοδρόμος διέσχισε το ένα τέταρτο της υδρογείου

Παγκόσμιο ρεκόρ ταξιδιού κατέρριψε μια θηλυκή μεγάπτερη φάλαινα, κολυμπώντας περίπου 10.000 χιλιόμετρα, από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό Ωκεανό, αναζητώντας σύντροφο, σύμφωνα με έρευνα θαλάσσιων βιολόγων.


Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη φάλαινα είχε φωτογραφηθεί μαζί με άλλες φάλαινες στα ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Βραζιλίας τον Αύγουστο του 1999 και ύστερα από δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2001, η ίδια φωτογραφήθηκε πάλι, κατά τύχη, έξω από την ανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης, στον Ινδικό Ωκεανό.

Η ταυτοποίηση ότι επρόκειτο για το ίδιο ζώο έγινε από το χαρακτηριστικό σχήμα της ουράς της.

Οι ερευνητές, υπό τον Πίτερ Στέβικ του Κολλεγίου του Ατλαντικού στις ΗΠΑ, που μελετούν τις μεταναστευτικές συνήθειες των φαλαινών, σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι πρόκειται για τη

Απόρρητα αμυντικά σχέδια στην εταιρεία ALTEC??

Τα πολεμικά σχέδια δράσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ελλάδας. Ποιος θα είναι ο ηλεκτρονικός πόλεμος που μπορεί να κάνει η Ελλάδα σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων; Πώς λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Αναφορών από τα Αρχηγεία Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας προς το ΓΕΕΘΑ; Πώς λειτουργεί το σύστημα ....




Συναγερμού στις μεγάλες μονάδες σε περίπτωση γενικής επίθεσης;

Αυτά και άλλα πολλά που αφορούν τη λειτουργία ολόκληρου του αμυντικού συστήματος της Ελλάδας ζήτησε από το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων η ιδιωτική εταιρεία ALTEC που ασχολείται με ηλεκτρονικά συστήματα, για να δημιουργήσει νέο Λογισμικό για το Στρατό, την Αεροπορία και το

Εισβολή Σκοπιανών στην Πέλλα για να βγάλουν ταυτότητες!

Την έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως αιτήθηκαν από τις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Αριδαίας στο νομό Πέλλας, περισσότεροι από 40 Σκοπιανοί, που το πρωί της Δευτέρας πέρασαν τα σύνορα από τον μεθοριακό σταθμό της Νίκης και βρέθηκαν στην περιοχή.


Η κίνηση των Σκοπιανών εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη του τελευταίο διάστημα από την εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, να αποδείξει στα διεθνή φόρα πως στην βόρεια Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες που δεν αισθάνονται Έλληνες και πως οι ελληνικές αρχές την περίοδο του καταστροφικού εμφυλίου, πραγματοποίησαν … «γενοκτονία» εναντίον τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας VREME, απόγονοι Σκοπιανών που εγκατέλειψαν την δυτική Μακεδονία πριν το 1949, προσέφυγαν κατά της Ελλάδας στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση επειδή αδυνατούν να

Αμφιβολίες ειδικών για το εάν αποκαλύφθηκε «δεύτερη γη»

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αμερικανοί αστρονόμοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του πρώτου εξωπλανήτη που μοιάζει πολύ με τη Γη και θα μπορούσε να είναι κατοικήσιμος, μια είδηση που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση διεθνώς.


Τώρα, όμως, σε συνάντηση αστρονόμων ειδικών στην αναζήτηση πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας, ευρωπαίοι αστρονόμοι ανέφεραν ότι δεν μπορούν να βρουν κανένα ίχνος για τον συγκεκριμένο εξωπλανήτη, παρόλο που έκαναν προσεκτικές παρατηρήσεις στο ίδιο ηλιακό σύστημα γύρω από το άστρο Gliese 581.

Το συγκεκριμένο άστρο-ήλιος απέχει περίπου 20 έτη φωτός από τη Γη και βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ζυγού.

Μια ομάδα συνεργαζόμενων ερευνητικών ινστιτούτων με επικεφαλής το Αστεροσκοπείο της Γενεύης είχε πρώτο ανακαλύψει προ καιρού τέσσερις πλανήτες σε τροχιά γύρω από αυτό το άστρο,

Αστεροειδής πέρασε «ξυστά» πάνω από τη Σιγκαπούρη

Διαστημικός βράχος σε μέγεθος λεωφορείου πέρασε χθες το μεσημέρι μόλις 45.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε η υπηρεσία της NASA που επαγρυπνά για επικίνδυνους αστεροειδείς.

Η απόσταση ακούγεται μεγάλη, είναι όμως 12 φορές μικρότερη από την απόσταση Γης-Σελήνης.

Ο αστεροειδής 2010 TD54, διαμέτρου πέντε έως δέκα μέτρων, έγινε αντιληπτός στις 9 Οκτωβρίου από τηλεσκόπιο της Αριζόνα που σάρωνε τον ουρανό σε έρευνα ρουτίνας.

Η τροχιά του υπολογίστηκε αργότερα από το Πρόγραμμα NEO (Πρόγραμμα Κοντινών στη Γη Αντικειμένων), μια υπηρεσία επαγρύπνησης την οποία διαχειρίζεται το Εργαστήριο Αεριώθησης

Ξαφνική εμπλοκή προέκυψε στη συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια

Ξαφνική εμπλοκή που ανέτρεψε το μεθαυριανό πρόγραμμα για ύψωση της ελληνικής σημαίας στο υποβρύχιο «Παπανικολής» στο Κίελο και έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και την εξέλιξη της ίδιας της συμφωνίας, αναδείχθηκε την Τρίτη στην υπόθεση του Σκαραμαγκά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.


Η γερμανική πλευρά διαμήνυσε στην Αθήνα ότι τελικά ο Σκαραμαγκάς δεν θα πωληθεί από τους ίδιους στην ανήκουσα κατά πλειοψηφία στην πριγκιπική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι εταιρεία, αλλά σε άλλη, «συνδεδεμένη» με αυτή που ανήκει στον Λιβανέζο μεγαλομέτοχο της πρώτης, όπως άλλωστε προβλέπει η συμφωνία.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι έχει αφετηρία δύο νέα ζητήματα που τέθηκαν από πωλητές και

«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης

Στο 26% διαμορφώνεται φέτος η διαφορά σε σχέση με πέρυσι στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, εάν ισχύσει η τιμή του 0,67 το λίτρο, στην οποία κατέληξαν ύστερα από συμφωνία οι εταιρείες και το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΚΕΚΑ. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά κανονικά στις 15 Οκτωβρίου.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΚΕΚΑ, για μια γκαρσονιέρα στη Νότια Ελλάδα το 2009 χρειάζονταν 106 ευρώ και 190,8 ευρώ για μία στη Βόρειο Ελλάδα. Φέτος, στην πρώτη περίπτωση χρειάζονται 134 ευρώ, διαφορά 28 ευρώ, και στη δεύτερη περίπτωση 241 ευρώ, διαφορά 50,4 ευρώ.

Για ένα δυάρι, το 2009, χρειάζονταν 265 ευρώ στη Νότιο Ελλάδα και 477 ευρώ στη Βόρειο Ελλάδα. Το 2010 χρειάζονται 335 ευρώ, η διαφορά κυμαίνεται στα 70 ευρώ, για τη Νότιο Ελλάδα και 603

Τέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 9:00 σήμερα το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας της Ελλάδας στον Ασπρόπυργο. Από την πυρκαγιά τραυματίσθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι εκ των οποίων ο ένας φέρει εγκαύματα στο 85% του σώματός του. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξεκίνησε από σκουπίδια και διάφορα εύφλεκτα υλικά στο έδαφος και επεκτάθηκε σε ένα χωνί τήξης μετάλλων όπου όμως περιορίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο καίγονταν λάδια και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ για τα αίτια της

Στην αιολική ενέργεια επενδύει η Google

Η Google ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στη δημιουργία ενός νέου αιολικού πάρκου στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.


"Μόλις υπογράψαμε συμφωνία για να επενδύσουμε στην ανάπτυξη ενός έργου μετάδοσης ενέργειας στα ανοιχτά του Ατλαντικού. Το έργο θα προσφέρει σταθερή οικονομική απόδοση και παράλληλα θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Κάτι που μπορεί να φέρει κέρδη τόσο στην επιχείρησή μας όσο και στο περιβάλλον”, ανακοίνωσε η Google στο επίσημο μπλογκ της, τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο διαδικτυακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι το Atlantic Wind Connection θα τοποθετηθεί σε απόσταση τουλάχιστον 10 μιλίων από την ακτή και θα εκτείνεται σε 350 μίλια, από το Νιου Τζέρσεϊ στη

Στα 1,20 ευρώ το εισιτήριο στις συγκοινωνίες

Πιέσεις προς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων και για τις ελλειμματικές συγκοινωνίες ασκεί η τρόικα, καθώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν συσσωρευμένο έλλειμμα άνω των 3 δισ. ευρώ και αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα χρηματοδότησης λόγω της μειωμένης κρατικής επιδότησης.

Το υπουργείο Υποδομών ίσως και στο τέλος του χρόνου θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα εξυγίανσης των συγκοινωνιακών φορέων και να προχωρήσει για το 2011 σε νέα αύξηση στο εισιτήριο που θα φθάσει τα 1,2 ευρώ, αφού το πραγματικό κόστος για τον ΟΑΣΑ είναι περίπου 1,6 ευρώ. Το ποσό που υπολείπεται καταβάλλεται από το Δημόσιο ως επιδότηση και χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των φορέων. Οι μεγάλες επενδύσεις των τελευταίων χρόνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα τοκοχρεολύσια, οι ελλιπείς επιδοτήσεις,

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε μονάδα της Χαλυβουργικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- σήμερα το πρωί σε μονάδα της Χαλυβουργικής. Επί τόπου έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Σύμφωνα με πηγές της πυροσβεστικής, δεν υπάρχει κίνδυνος για εργαζόμενους ή για τις εγκαταστάσεις, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί σε συγκεκριμένο χώρο, σε μια αποθήκη με λάδια.

Όπως σημειώνουν πάντως, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση της κατάσβεσης,

Νέα δίαιτα-«ασπίδα» για τον καρκίνο του μαστού

Μια νέα δίαιτα, βασισμένη στο ελαιόλαδο, τα λαχανικά και τα φρούτα, προτείνει στις γυναίκες η αμερικανίδα διατροφολόγος δρ Μέρι Φλιν, με διπλό στόχο: αφενός μεν να χάσουν κιλά και αφετέρου δε να αποκτήσουν μια «ασπίδα» απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Πολυετείς επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι η συγκεκριμένη δίαιτα είναι εξίσου αποτελεσματική τόσο για τις γυναίκες που επιθυμούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού όσο και για τις γυναίκες που αναρρώνουν από αυτόν.

«Συγκεκριμένες τροφές, κυρίως όσες περιέχουν καλά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, σκουρόχρωμα λαχανικά, φρούτα πλούσια σε καροτενοειδή, ορισμένα δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τον καρκίνο του μαστού» εξηγεί η δρ Φλιν, κλινική διατροφολόγος στο νοσοκομείο Μίριαμ και επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπράουν.

Η δίαιτα στοχεύει και στην απώλεια κιλών, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το υπερβολικό σωματικό βάρος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες. Η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων με τη συγκεκριμένη δίαιτα δεν ξεπερνά τις 1.500, ενώ οι ποσότητες των τροφών συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται ότι ο οργανισμός θα προσλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα τα γλυκά δεν απαγορεύονται, αλλά προτείνεται η αντικατάσταση του βουτύρου ή

Δώδεκα μύθοι και αλήθειες για το κρυολόγημα

Καταρροή, βήχας, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, αδιαθεσία, ενίοτε και πυρετός... Τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι γνωστά και, καθώς η θερμοκρασία γύρω μας πέφτει, γίνονται δυσάρεστα οικεία για πολλούς από εμάς. Εχει υπολογιστεί ότι κατά τη διάρκεια της ζωής μας υποφέρουμε από το κοινό κρυολόγημα περίπου 200 φορές. Κάθε φορά διαρκεί κατά μέσο όρο εννέα ημέρες, πράγμα που ισοδυναμεί με πέντε ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρίας εξαιτίας του. Επισταμένες έρευνες των τελευταίων δέκα ετών έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που βλέπουμε το κρυολόγημα, αποκαλύπτοντας τι το προκαλεί, πώς λειτουργεί το σώμα μας σε αυτό και πώς καταπολεμείται. Η Τζένιφερ Ακερμαν, κορυφαία βρετανίδα δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων, συγκέντρωσε τα πορίσματα πολλών από αυτές τις έρευνες και αποκαλύπτει

Οδηγός για την e-συνταγογράφηση

Γεγονός θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα η πανελλαδική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, αρχής γενομένης από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ενώ το 2011 θα έχει επεκταθεί στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.


Για την ευκολότερη εφαρμογή του συστήματος, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων απαντά σε συχνές ερωτήσεις γιατρών, φαρμακοποιών και ασφαλισμένων.

Οι απαραίτητες πληροφορίες και τα απαραίτητα βήματα για την εγγραφή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς και οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://www.e-syntagografisi.gr/

Το υπουργείο Εργασίας περιμένει μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 500 εκατ. ευρώ φέτος εξαιτίας της λίστας φαρμάκων και των νέων τιμών, ενώ από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση προσδοκά εξοικονόμηση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, οι δαπάνες υγείας των Ταμείων το 2011 θα είναι κατά 10% χαμηλότερες σε σχέση με

Εκπλήξεις και αποστρατείες

΄Επειτα από πολυήµερες διαπραγµατεύσεις - µε εµπλοκή και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ - ανακοινώθηκαν αργά χθες το βράδυ τα ονόµατα των οκτώ αντιπεριφερειαρχών που θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού.


Πρόκειται για γνωστά κοµµατικά στελέχη, αλλά και για προσωπικότητες που προέρχονται από την κοινωνία.

Νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί τα ονόµατα των 100 υποψηφίων περιφερειακών συµβούλων του συνδυασµού. Σύµφωνα µε πληροφορίες, αρκετά από τα στελέχη αυτά είναι προσωπικές επιλογές του υποψηφίου περιφερειάρχη – και µάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις είχαν εκφραστεί έντονες αντιρρήσεις από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους για τις κρίσιµες θέσεις των αντιπεριφερειαρχών, οι περισσότερες από τις υποψηφιότητες που προέκρινε ο κ. Σγουρός απορρίφθηκαν, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε διαµηνυθεί προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη πως τον τελικό λόγο στις επιλογές αντιπεριφερειαρχών θα είχε µόνον η Ιπποκράτους, αφήνοντάς του δυνατότητα παρέµβασης σχεδόν

Βροχή οι κατασχέσεις

Στο σφυρί ακίνητα µεγαλοοφειλετών σε Μύκονο, Σαντορίνη και Κολωνάκι

Τις κατασχέσεις ακινήτων επιστρατεύει το υπουργείο Οικονοµικών προκειµένου να εξαναγκάσει 2.411 µεγαλοοφειλέτες που χρωστούν χρόνια και χρόνια στο Δηµόσιο 50,83 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αντικειµενικής αξίας πάνω από 1 δισ. ευρώ, να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους.

Μέσα στις τελευταίες 40 µέρες έβγαλε 6 ακίνητα στο σφυρί και προχώρησε σε 70 κατασχέσεις ακινήτων και 36 κατασχέσεις µισθωµάτων σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κολωνάκι, Σύνταγµα και Μοναστηράκι. Η αρχή έγινε από όσους έχουν ακίνητα - φιλέτα στις πιο ακριβές περιοχές της επικράτειας και σταδιακά η καµπάνα των διασταυρώσεων θα… χτυπήσει για όλη την Ελλάδα.

Οι απειλές και οι κατασχέσεις φαίνεται να έχουν τα πρώτα ορατά αποτελέσµατα, όπως δείχνουν οι εισροές εσόδων στα ταµεία του Δηµοσίου. Από τους 2.411, οι 677 είτε εξόφλησαν εφάπαξ είτε προχώρησαν σε ρύθµιση των χρεών τους για να αποφύγουν την κατάσχεση των ακινήτων τους. Κατέβαλαν συνολικά 2,213 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο µπορεί να αποτελεί το 1/25 της συνολικής τους οφειλής, όµως εκτιµάται από αρµόδιους παράγοντες του υπουργείου Οικονοµικών ότι θα

Στην επιφάνεια οι πρώτοι μεταλλωρύχοι, σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού στη Χιλή

Απεγκλωβίστηκαν δύο από τους 33 μεταλλωρύχους που για 69 ημέρες βρίσκονται στα έγκατα της γης, σε βάθος 622 μέτρων, σε ορυχείο στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή. Η επιχείρηση διάσωσης όλων των εργατών, που άρχισε τα ξημερώματα της Τετάρτης, είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα διαρκέσει περίπου 48 ώρες.


Ο απεγκλωβισμός γίνεται μέσω της ειδικής κάψουλας Phoenix, που κατασκεύασε το χιλιανό Ναυτικό. Την κάψουλα «συνοδεύουν» ειδικοί του πολεμικού ναυτικού και διασώστες.

Στο ορυχείο βρίσκεται ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, που παρακολουθεί από κοντά την επιχείρηση απεγκλωβισμού και υποδέχεται τους μεταλλωρύχους.

Πρώτος ανέβηκε ο 31 ετών Φλορένσιο Αβάλος, ο άνθρωπος που κινηματογράφησε τις σκηνές από το εσωτερικό του ορυχείου, οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ακολούθησε ο 39χρονος Μάριο

Αποκλεισμένη η Ακρόπολη από συμβασιούχους

Συμβασιούχοι και έκτακτοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί την είσοδο της Ακρόπολης. Ζητούν τα δεδουλευμένα τους και την ανάκληση των προγραμματισμένων για το τέλος του μήνα απολύσεις, καθώς και άρση του νόμου Παυλόπουλου για το 24μηνο.


Οι εργαζόμενοι έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφεται "Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα λάθη σας".

Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα

Ο καιρός σήμερα 13.10.2010

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και άνοδο της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στην Κρήτη, περιμένουμε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά θα είναι περισσότερο έντονα, ενώ λόγω σημαντικής μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορσμένη και οι βροχές θα έχουν τη μορφή λασποβροχών.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 24 στην Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 26 - 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 24 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, από 21 έως 27 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στις βόρειες ακτές της

Ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Για ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων έκανε λόγο το μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) Θ. Κοτσυφάκης, καταγγέλλοντας ότι ενεργοποιείται και πάλι η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του ο Θ. Κοτσυφάκης "τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια βιομηχανία κλήσεων Διευθυντών σχολείων και Εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων στα Αστυνομικά τμήματα. Καλούνται να καταθέσουν για το τι συμβαίνει στο σχολείο τους με τις καταλήψεις των μαθητών κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό στέλνονται και έγγραφα - εντολές από τη διοίκηση προς τους διευθυντές σχολείων, να αναφέρουν αμέσως και εγγράφως στα αστυνομικά τμήματα αν έγινε κατάληψη του σχολείου!".

Σύμφωνα με τον ίδιο "ενεργοποιείται για μια ακόμη φορά η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού

Εγκρίθηκε η δημιουργία θυγατρικής της ΔΕΗ για την διανομή ρεύματος

Εγκρίθηκε η δημιουργία θυγατρικής διανομής ρεύματος από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, κάτι που αποτελεί το πρώτο βήμα για τον λειτουργικό και νομικό διαχωρισμό των δικτύων διανομής και μεταφοράς του ρεύματος.


Πρόκειται για μια εταιρεία κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ στην οποία θα μεταφερθεί το προσωπικό και η διαχείριση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε επόμενο δ.σ. θα εξεταστεί η δημιουργία μίας ακόμη θυγατρικής για το δίκτυο μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα έχει ζητήσει και ιδιοκτησιακό διαχωρισμό την ώρα που γίνονται προσπάθειες αυτό να αποφευχθεί και να περάσει ο έλεγχος της διανομής και της μεταφοράς σε θυγατρικές της εταιρείας.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το "μοντέλο” αναδιοργάνωσης

Βενζίνη και από τα σουπερμάρκετ προβλέπει νομοσχέδιο του Υποδομών

Το δρόμο για την ίδρυση και λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων από τα σουπερμάρκετ ανοίγει το υπουργείο Υποδομών με διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια που κατατέθηκε στη Βουλή.


Ειδικά για τα πρατήρια υγρών καυσίμων το σχέδιο νόμου προβλέπει μεταξύ άλλων:

* Τη λειτουργία βενζινάδικων από σουπερμάρκετ

* Τη μείωση στα 50 μ. της απόστασης ασφαλείας από χώρους όπως νοσοκομεία, σχολεία κ.τ.λ. για την ίδρυση και λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων

* Την επέκταση της απαγόρευσης λειτουργίας βενζινάδικων κάτω από κτίρια γραφείων και