www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Βλαστοκύτταρα ενάντια στην απώλεια ακοής


Οι επιστήμονες «επιστρατεύουν» και πάλι τα βλαστικά κύτταρα, αυτή τη φορά ενάντια στην απώλεια ακοής που συνδέεται με την ηλικία. Για πρώτη φορά παγκοσμίως βρετανοί ερευνητές της Σχολής Επιστημών Ζωής του Πανεπιστήμιου Keele στο Βόρειο Σταφορντσάιρ θα επιχειρήσουν να «γεννήσουν» νέα κύτταρα στο αφτί αντικαθιστώντας εκείνα που υφίστανται βλάβες και χάνονται με την πάροδο του χρόνου.

Πλήττεται 1 στους 2 άνω των 60


Η προσπάθεια αυτή θεωρείται άκρως σημαντική με δεδομένο ότι η ηλικιακή απώλεια της ακοής πλήττει εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο – εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω εμφανίζουν κάποιον βαθμό απώλειας της ακοής.

Οι βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η ακοή αρχίζει να φθίνει όταν τα ινοκύτταρα που βρίσκονται στο έσω ους και τα οποία ελέγχουν τα επίπεδα καλίου και νατρίου, αρχίζουν να εκφυλίζονται.

Η κακή λειτουργία και ο θάνατος των συγκεκριμένων κυττάρων οδηγεί σε μόνιμες βλάβες άλλων περιοχών του έσω ωτός με αποτέλεσμα την εμφάνιση σταδιακής απώλειας της ακοής, ακόμη και

Προγράμματα απασχόλησης για 153.000 θέσεις εργασίας


Τη δημιουργία 153.080 θέσεων εργασίας προβλέπουν προγράμματα απασχόλησης προϋπολογισμού 773,8 εκατ. που θα υλοποιηθούν εντός τριμήνου, όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη αρμόδιων κυβερνητικών και άλλων φορέων με θέμα «Δράσεις κοινωνικής προστασίας, απασχόλησης και αλληλεγγύης».

Το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα υλοποιηθούν ακόμη προγράμματα κατάρτισης, ύψους 124 εκατ. ευρώ, με 25.000 ωφελούμενους διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που επηρεάζονται από τη διαρθρωτική

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι φαρμακοποιοί


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί, μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου και επαναβεβαίωση την απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτική πολιτική καθώς και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών σημειώνουν ότι: Δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων, ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο, συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί

Nέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΗ ο Κ. Θέος

Ο Κώστας Θέος, αντιπρόεδρος της ΔΕΗ αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης μετά τη λύση της σύμβασης εργασίας με τον Απ. Μπαράτση η οποία όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ έγινε κοινή συναινέσει.

Ο κ. Θέος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τη 1η Ιανουαρίου και θα έχει την εποπτεία των Γενικών

Χ. Καστανίδης: Να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Την πρόταση να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση τα κεντρικά πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου από τη μια αυτή να δουλέψει απερίσπαστη και από την άλλη να προχωρήσουν συντατεταγμένα οι εσωκομματικές διαδικασίας έκανε μέσω του Realfm 97,8 ο Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε την ανάγκη ελάχιστης εθνικής συμφωνίας επιβίωσης, γιατί από τον Ιανουάριο η τρόικα θα επανέλθει με βαριά ατζέντα και, αν επιχειρήσει κάποιος μόνος του να συζητήσει μαζί της, θα συναντήσει τεράστιες δυσκολίες.

«Η άποψη μου είναι ότι για να μην υπάρξει καμία παρενόχληση τα κεντρικά πολιτικά στελέχη πρέπει να βγουν από την κυβέρνηση, να επανασυνταχθούμε στο ΠΑΣΟΚ να δημιουργηθεί και ένα ισχυρό μάλιστα επιτελικό κέντρο το οποίο θα καθοδηγήσει όλες αυτές τις διαδικασίες» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση και

Π. Καψής: Από τέλη Μαρτίου η περίοδος εκλογών


Για μετά τον Μάρτιο όταν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα που θα την ακολουθεί, προσδιόρισε τον χρόνο των εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

«Χρονικά δεν προσδιορίζεται απολύτως, αλλά είναι φανερό ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν οπωσδήποτε μέχρι τον Μάρτιο» ανέφερε ο κ. Καψής σε συνέντευξή του στον τ/σ Αντέννα και συμπλήρωσε: «Από τα τέλη Μαρτίου είμαστε σε περίοδο εκλογών. Μέχρι πότε, δεν μπορώ να ξέρω».

Στη συνέχεια αναγνώρισε ότι υπάρχουν τριβές ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά τις απέδωσε στο ότι γίνεται «ένα πείραμα που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και αυτό μοιραία

ΠΦΣ: Ο κ. Λοβέρδος υπεύθυνος για το επερχόμενο χάος


Έντονη ήταν η πρώτη αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης.

«Την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα φαρμακεία κλείνουν από την πιστωτική ασφυξία των πολυεθνικών και των τραπεζών, ο υπουργός κ. Λοβέρδος επέλεξε να μειώσει ακόμη περισσότερο

Δεν αποκλείει αποχώρηση ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση ο Γ. Καρατζαφέρης


Ανοικτό άφησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι το «κρυφτούλι».


«Εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι "ναρκοθετείται" η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Επίσης τάχθηκε εμμέσως υπέρ ενός ανασχηματισμού για ένα νέο πιο

Ευ. Βενιζέλος - Μ. Παπαϊωάννου: Βεβιασμένη και υπερβολική η αντίδραση των εισαγγελέων


Aπορρίπτουν τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων που παραιτήθηκαν για παρεμβάσεις στο έργο τους οι υπουργοί Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση μάλιστα σημειώνουν πως οι εισαγγελείς επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση της παρέμβασης στο έργο τους, χαρακτηρίζοντας τη δημόσια αντίδρασή τους βεβιασμένη και υπερβολική.

Αφού τονίζουν πως το σχετικό προσχέδιο για ανάθεση των καθηκόντων του Οικονομικού Εισαγγελέα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει τεθεί υπόψη του κ. Πεπόνη για να διατυπώσει και εγγράφως την άποψή του, χωρίς να έχει διαμορφωθεί σε κανένα πολιτικό επίπεδο κυβερνητική απόφαση για την ανάληψη της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, προσθέτουν: «Όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει θέμα "υπαγόρευσης ή απαγόρευσης" στη δράση του ως εισαγγελικού λειτουργού, οφείλει να αναφέρει αμέσως συγκεκριμένα στοιχεία, διαφορετικά συμβάλλει στη

Ξεκινά η διανομή δελτίων θεάματος από την Εργατική Εστία


Τη δωρεάν διανομή 120.000 δελτίων θεάματος χειμερινής περιόδου 2012, δαπάνης 1.700.000 ευρώ στους δικαιούχους των παροχών του νομού Αττικής, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.


Όπως ανακοινώθηκε, η δωρεάν χορήγηση των δελτίων θεάματος θα αρχίσει τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 και θα πραγματοποιείται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 8.00-14.30, μέχρις ότου αυτά εξαντληθούν, από τα γραφεία διανομής του ΟΕΕ στην Αττική:


- Αθήνας: Αγίου Μάρκου 11

- Αθήνας: Πατησίων 125

- Πειραιά: Ομηρίδου Σκυλίτση 19

- Ταύρου: Τιμόθεου Ευγενικού 5

- Ελευσίνας: Χαριλάου 30

- Νέας Ιωνίας: 28ης Οκτωβρίου 42 & Αγίου Κωνσταντίνου 1

- Αργυρούπολης: Αργυρουπόλεως 94- 96

- Χολαργού: Αγαμέμνονος 22

- Κερατσινίου: Ήρας 2

Το γραφείο διανομής του Οργανισμού, που λειτουργούσε στο Περιστέρι, στη διεύθυνση Θίσβης 7 και μεταφέρθηκε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 127, λόγω της μετεγκατάστασης, δεν λειτουργεί

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - εφοριακών


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με το προεδρείο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), οι οποίοι έχουν εξαγγείλει διήμερη απεργία για Πέμπτη και Παρασκευή.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από την Ομοσπονδία να μην πραγματοποιήσει την απεργία αυτή, με το αιτιολογικό ότι προκαλεί δυσβάστακτη βλάβη

Οδοντόβουρτσα εναντίον... πνευμονίας


Πολλοί άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας αυτόν τον χειμώνα εάν αμελούν να χρησιμοποιούν τακτικά την… οδοντόβουρτσά τους. Αυτό προειδοποιούν ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γέιλ οι οποίοι ανακάλυψαν σύνδεση μεταξύ των βακτηρίων του στόματος και της πνευμονίας, η οποία αποτελεί έναν εν δυνάμει σοβαρό «εχθρό» της υγείας, ακόμη και της ίδιας της ζωής.

Προάγγελος οι αλλαγές στα στοματικά βακτήρια


Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο επικεφαλής της νέας μελέτης δρ Σαμίθ Τζόουσι κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Μεταδοτικών Νόσων στη Βοστόνη, η ομάδα του ανακάλυψε ότι αλλαγές που προκαλούνται στα βακτήρια του στόματος προηγούνται της ανάπτυξης πνευμονίας.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, αν και απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να προσδιοριστεί η ακριβής σχέση μεταξύ στοματικής υγείας και πνευμονίας, δεν είναι η πρώτη φορά που τα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Ελευθεροτυπία

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελευθεροτυπία με νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων.

Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου έπειτα από αποφάσεις των ενώσεων Τύπου στην εφημερίδα.

Η νέα 48ωρη απεργία ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης και θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Παρασκευής, 30

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας, πληρωμή φόρων και εισφορών

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε αυτό που όλοι περίμεναν. Πλησιάζοντας στο τέλος της χρονιάς, προχώρησε στην παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και όχι μόνο.

Η απεργία των εφοριακών οδήγησε στην απόφαση να μετατεθούν προς τα πίσω -έστω και κατά μία εργάσιμη- και οι ημερομηνίες για την καταβολή άλλων φόρων και εισφορών.

Αναλυτικά:

- τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να καταβληθούν έως και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου,

- οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος, την ετήσια και τις έκτακτες εισφορές

Καμία αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για αγορά φαρμάκων


Δεν αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος αγοράς των φαρμάκων και παραμένει στο 9%, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από κοινού με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ο κ. Λοβέρδος εξήγγειλε μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, καθώς το υπουργείο Υγείας προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να ελέγξει την φαρμακευτική δαπάνη. Όπως ανακοίνωσε, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών μειώνεται κατά 3%, από 18% σε 15%.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι το ήμισυ από τη μείωση αυτή, θα «κοπεί» από τη λιανική τιμή των φαρμάκων και το άλλο 1,5% θα «προέλθει» από την αύξηση στο rebate (είδος έκπτωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία) σε όσους φαρμακοποιούς κάνουν τζίρο πάνω από 40.000 ευρώ μηνιαίως.


Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε για νέο διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου με στόχο, όπως είπε, τη μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών να την καρπωθούν οι

Προς λύση το θέμα των φοιτητικών εστιών


Λύση για το πρόβλημα των φοιτητικών εστιών η διαχείρηση των οποίων επρόκειτο να μεταφερθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Νεότητας (ΕΙΝ) στα Πανεπιστήμια, φαίνεται πως βρήκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αντιδρούν στη μεταφορά των εστιών επειδή δεν έχουν επαρκή κονδύλια για να τις συντηρήσουν, δεδομένου ότι επίκειται η κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) που είχε μέχρι τώρα την διαχείρισή τους.


Ο αναπληρωτής υπουργός σε συνάντηση του με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη και Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλο συζήτησε εκτενώς το θέμα και -σύμφωνα με πληροφορίες-

PC Systems: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99


Αίτηση ανοίγματος διαδικασίας εξυγίανσης κατ' άρθρο 99 Ν. 3588/2007 για την επίτευξη συμφωνίας μετά των πιστωτών της και αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων κατ' άρθρο 100 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 Ν. 3588/2007 υπέβαλε σήμερα η PC Systems ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η συζήτηση της αίτησης ανοίγματος διαδικασίας εξυγίανσης ορίσθηκε για την 25/4/2012.
«Η Διοίκηση φρονεί ότι, με την επίτευξη της προστασίας της εταιρείας, έναντι των δανειστών της, θα πετύχει την αναδιάρθρωση της εταιρείας, και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της», αναφέρει η PC Systems σε ανακοίνωσή της.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης

Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στη Μόσχα για Εφραίμ


Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για την υπόθεση Εφραίμ.

«Η Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με βαθιά σχέση φιλίας και συνεννόησης η οποία εδράζεται στις κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες των δύο χωρών. Οι δύο λαοί, μετέχοντας στην κοινή παράδοση της Ορθοδοξίας, που μεταλαμπαδεύθηκε από το Βυζάντιο στη Ρωσία, έχουν αναπτύξει ισχυρούς μεταξύ τους δεσμούς, που μεταφράσθηκαν στο πέρασμα των αιώνων σε άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης και αδελφοσύνης», σημείωσε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

«Η Ελλάδα», υπογράμμισε, «είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών». «Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις», διεμήνυσε ο κ. Δελαβέκουρας, για να προσθέσει ότι σε κάθε περίπτωση «παραμένουμε

΄Εργα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Πειραιά


Δύο μεγάλα έργα που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας αλλά και της πόλης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εξήγγειλε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης.


Πρόκειται για την επέκταση του νότιου τμήματος του λιμανιού και την κατασκευή του υπερυψωμένου μέσου σταθερής τροχιάς (Monoreil) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ, τα οποία θα ξεκινήσουν το 2012 με την προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών εντός του α' εξαμήνου.


«Αποδεσμεύουμε πόρους από τα νεκρά έργα τα οποία είχαν ενταχθεί κατά τη σύνταξη του ΕΣΠΑ και τους αποδίδουμε σε έτοιμα έργα τα οποία σε λίγο θα ξεκινήσουν να εκτελούνται», δήλωσε ο

Εφοριακοί καταγγέλλουν ανοικτά παρεμβάσεις υπουργών


Παρέμβαση-βόμβα με καταγγελία κατά εν ενεργεία υπουργού έκαναν οι εφοριακοί σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εφοριακών Χαράλαμπος Νικολακόπουλος έκανε ανοικτά λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στο ελεγκτικό σύστημα. Μάλιστα έφερε ένα παράδειγμα, το πιο πρόσφατο, τονίζοντας ότι ενώ ήταν να συγχωνευτούν οι εφορίες Αγιάς και Τυρνάβου στη Λάρισα στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης και της περικοπής δαπανών, έγινε παρέμβαση από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριο Ροντούλη, η οποία

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς


Νωρίτερα από την καθιερωμένη ώρα λήξης της βάρδιας θα αποσυρθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται στα αμαξοστάσια σταδιακά από τις 22.00.

Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Όσον αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα τελευταία δρομολόγια θα εκτελεστούν ως εξής:


Γραμμή 1 Μετρό ΗΣΑΠ


Από Πειραιά προς Κηφισιά στις 22.20
Από Ομόνοια προς Κηφισιά στις 22.39
Από Κηφισιά προς Πειραιά στις 22.20

Το σκεπτικό της ανακρίτριας για την προφυλάκιση Εφραίμ


Τρεις λόγους που θεωρεί «εξαιρετικά σοβαρούς» επικαλέστηκε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προς το Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψή της για προφυλάκιση του Εφραίμ και τη διαφωνία της με τον εισαγγελέα που έκρινε πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.


Η Ειρήνη Καλού, που χειρίζεται την ανάκριση για τις λεγόμενες «ιερές ανταλλαγές» ανέφερε προς τους εφέτες του Συμβουλίου πως σε βάρος του Εφραίμ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, τονίζοντας πως οι πράξεις του έχουν τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

1. Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου από 1η Ιανουαρίου 2012


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στο χρονικό διάστημα από 1-1-2012 έως και 30-9-2012, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 19.00΄, λόγω εργασιών.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω χρονικό διάστημα θα γίνει προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα και στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα της από τη χ/θ 33+500 έως τη χ/θ 59+800, περιοχής Δήμου Μεγαρέων.

Καθημερινά, μετά το πέρας των εργασιών, η δεξιά λωρίδα θα αποδίδεται στην κυκλοφορία, ενώ η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης

Νέες στάσεις εργασίας σε ΕΡΤ, ΓΓΜΕ-ΓΓΕΕ


Νέες στάσεις εργασίας για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.


Συγκεκριμένα, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ κηρύχθηκε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15.00 και για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00.

Αποφασίστηκε ακόμη στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Δήμους Μοσχάτου, Ταύρου, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη


Λόγω εργασιών κατασκευής δικτύου ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις παρακάτω οδούς, περιοχής Δήμων Μοσχάτου, Ταύρου και Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, από σήμερα 28-12-2011 έως και1-3-2012:

Α΄ ΦΑΣΗ:
α) Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε μέγιστο πλάτος μίας λωρίδας από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος της οδού Πειραιώς, στο τμήμα της από την οδό Χαμοστέρνας έως την οδό Πολυκράτους και σε μέγιστο μήκος 300 μέτρων ανά θέση, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά. Κατά τη διακοπή αυτή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται στην κατεύθυνση προς Πειραιά από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος.

β) Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε σαράντα (40) χλμ./ ώρα στην οδό Πειραιώς, κατά

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται σήμερα ο Εφραίμ


Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος διανυκτέρευσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο κ. Εφραίμ εκτιμάται ότι θα κρατηθεί σε πτέρυγα -Ε- των φυλακών στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και πάντως όχι για σοβαρές πράξεις βίας. Οι συνήγοροι του πάντως, αφού ενημερωθούν για το σκεπτικό του βουλεύματος, αναμένεται να αιτηθούν την αντικατάσταση της κράτησης του Εφραίμ επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του εντολέα τους.

Χθες το βράδυ ο ηγούμενος Εφραίμ έφτασε στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών, καθώς διατύπωσε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές. Λίγο μετά τις 20.30 οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών,

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων ασθενών βροχών στην Εύβοια και στη Βόρεια Κρήτη, ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα και τοπικά ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -4 έως 10 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 10 στο Βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 14 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μέχρι μέτριοι

Μηνύματα από ...PAKISTAΝ

Πολλοί φίλοι, μου γράφουν ότι τις τελευταίες μέρες παίρνουν SMS με ένδειξη αποστολέα PAKISTAN και