www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Λ. Κατσέλη: Ψευδεπίγραφο το δίλημμα «μνημόνιο ή ακυβερνησία»


«Ψευδεπίγραφο» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη το δίλημμα περί «μνημονίου ή ακυβερνησίας» όπως και το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», τονίζοντας πως η «πολιτική εντός αυτού του μνημονίου δεν μπορεί να υπάρξει» και πως «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με συνταγή του μνημονίου θα βαθύνει την κρίση και θα οδηγήσει τη χώρα σε στάση πληρωμών».

 Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στο Γκάζι, η κ. Κατσέλη τόνισε πως η Κοινωνική Συμφωνία είναι πανέτοιμη για τις εκλογές και φιλοδοξεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, να βάλει ανάχωμα στο μονόδρομο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και να προτάξει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης εξόδου της χώρας από την κρίση. Τάχθηκε υπέρ μετεκλογικών συνεργασιών με «προοδευτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς αλλά και

Συμβουλές για ένα ασφαλές password


Χρήσιμες συμβουλές για ένα ασφαλές password δίνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, το τέλειο password, δηλαδή ο μυστικός κωδικός που θα παρέχει απόλυτη ασφάλεια από όσους επιδιώκουν να υποκλέψουν τα προσωπικά μας στοιχεία από τον υπολογιστή μας, δεν έχει εφευρεθεί ακόμα, ωστόσο όλοι μπορούν να θωρακίσουν το password τους ώστε να αποφύγουν τις ηλεκτρονικές κακοτοπιές, μικροί μεγάλοι.

 Όπως σημειώνει το Κέντρο, έρευνες δείχνουν ότι ο μυστικός κωδικός που συνήθως χρησιμοποιούμε για την πρόσβασή μας σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες δεν είναι και τόσο ασφαλής όσο πιστεύουμε. Το πιο συχνό λάθος είναι να επιλέγουμε συνηθισμένες

Απεργία στις βιομηχανίες τσιμέντου στις 9 Μαΐου


Με 24ωρη απεργία στις βιομηχανίες τσιμέντου στις 9 Μαΐου θα συνεχίσει η Ομοσπονδία Εργατών - Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων τις κινητοποιήσεις της για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Χατζιάρας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ανέφερε ότι η Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδας, που καλύπτει τις βιομηχανίες Τιτάν

Απο τις 2 Ιουλίου η καταγραφή των συνταξιούχων

Από τις 2 Ιουλίου μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η ετήσια καταγραφή των συνταξιούχων, οι

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Ελεύθερη η Αικ. Σταμάτη


Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή, η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Η κατηγορουμένη παρέδωσε στον ανακριτή υπόμνημα στο οποίο για πρώτη φορά συνδέεται ευθέως ο πρώην υπουργός με την εξωχώρια εταιρία Torcaso. Όπως αναφέρει η κ. Σταμάτη, ο σύζυγος της κόρης της, Γερμανός υπήκοος, της έστελνε χρήματα προκειμένου να πληρώνει συνεργεία που έχτισαν εξοχικό του ζευγαριού στο Πόρτο Ράφτη.

 'Οπως αναφέρεται στο υπόμνημα, το 2001 όταν ζήτησε από τον γαμπρό της να της εμβάσει ποσό

ΛΑ.Ο.Σ. για Σαμαρά: Ουδέποτε το αντίγραφο είχε την αξία του πρωτοτύπου


Καυστικό ήταν το σχόλιο του ΛΑ.Ο.Σ. για τις σημερινές εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, με τον κ. Καρατζαφέρη να αποστέλλει «συγχαρητήριο τηλεγράφημα» προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Η απαγγελία του προγράμματός μας στο Ζάππειο είχε τον επιβαλλόμενο στόμφο», αναφέρει ισχυρή δόση ειρωνείας ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και καταλήγει με την επισήμανση ότι «ουδέποτε το αντίγραφο, είχε την αξία του πρωτοτύπου».

 Το πλήρες κείμενο του τηλεγραφήματος έχει ως εξής:

 «Προς: Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας

 κ. Αντώνη Σαμαρά

Εξυπηρέτηση αγροτών στη γραμμή «1540»


Σε λειτουργία έθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την τηλεφωνική γραμμή «1540» για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αγροτών.

 Οι υπηρεσίες που παρέχονται στην παρούσα φάση, αφορούν στην παροχή ενημέρωσης για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγελίες για προέλευση κρέατος και ενημέρωση για τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του site του υπουργείου (www.minagric.gr). Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνομιλήσουν με εκπρόσωπο του υπουργείου για κάθε θέμα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο.

 Σύντομα πρόκειται να προστεθούν

Συνελήφθησαν «μαϊμού» οδοντίατροι


Τη σύλληψη δύο Γεωργιανών που εμφανίζονταν ως οδοντίατροι και παρείχαν μάλιστα υπηρεσίες χωρίς να έχουν πτυχίο ιατρικής, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ..

Οι δύο «οδοντίατροι» συνελήφθησαν την Τετάρτη από την Οικονομική Αστυνομία σε χώρο που λειτουργούσε παράνομο οδοντιατρείο. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και φορολογικές παραβάσεις.

 Ο αστυνομικός έλεγχος, του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, έγινε ύστερα από ύστερα από ανώνυμη

Οδηγίες για συμπλήρωση των δηλώσεων Ε3 και Ε5


Τη δυνατότητα να κλείσουν τη χρήση του 2011 με τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης ή αυτοελέγχου, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο της Εφορίας, έχουν και φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις συμπληρώνοντας το νέο έντυπο Ε3 υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υποβληθεί με τη "σφραγίδα" λογιστή - φοροτεχνικού.

 Σε κάθε περίπτωση οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση ανεξάρτητα από το ύψος του εισόδηματός τους, θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωση του φετινού Ε3 που θα συνοδεύει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, καθώς περιλαμβάνει έντεκα αλλαγές.

 Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει στις 15 Ιουνίου, ενώ η ηλεκτρονική πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την υποδοχή των εν λόγω δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει αμέσως μετά τη διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε5 από τις Ο.Ε., Ε.Ε. κ.λπ., καθώς και του εντύπου Ε3 το

Γ. Παπανδρέου: Μοναδική σοβαρή επιλογή το ΠΑΣΟΚ


«Το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή, αν θέλουμε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στο ευρώ και να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έκαναν μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι την επόμενη των εκλογών η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, «βασισμένη στην ευρύτερη δυνατή συμμαχία σταθερότητας και προόδου, που να μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια διάσωσης της χώρας».

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνεται των αποφάσεων της κυβέρνησής του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι΄ αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον».

«Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη», σημειώνει απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και την αύξηση της ανεργίας.

«Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των

Αυτοκτόνησε ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Πολυβός


Σοκαρισμένη είναι σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα, με την αυτοκτονία του 38χρονου Λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Πολυβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος καθηγητής, Δρ. γεωλογίας είχε εκλεγεί εδώ και δύο χρόνια στη θέση του Λέκτορα αλλά δεν είχε διοριστεί ποτέ λόγω του παγώματος των διορισμών. Δυστυχώς οι ανάγκες δεν είναι εφικτό να αναμένουν αντιθέτως αυξάνονται και οι απαιτήσεις της ζωής γίνονται όλο και πιο δυσβάσταχτες.

Ο Νίκος Πολύβος ήταν μέλος της Πρωτοβουλίας Μελών ΔΕΠ υπό

Θεραπείες υπογονιμότητας «ύποπτες» για παιδικούς καρκίνους


Γάλλοι ερευνητές συνέδεσαν τη λήψη φαρμάκων για τη διέγερση ωοθηκών των υποψήφιων μητέρων με την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης λευχαιμίας των παιδιών τους. Το εύρημα παρουσιάστηκε σε συνέδριο για τους παιδικούς καρκίνους (Childhood Cancer 2012) στο Λονδίνο και δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί σε επιστημονική επιθεώρηση.

Η μελέτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι γάλλοι ειδικοί, η μελέτη τους αφορούσε 2445 παιδιά και τις μητέρες τους. Από αυτά, τα 764 είχαν διαγνωστεί με λευχαιμία και τα υπόλοιπα ήταν υγιή. Οι μητέρες όλων των παιδιών απάντησαν σε ερωτηματολόγια τα οποία αφορούσαν τον χρόνο που ξόδεψαν προσπαθώντας να συλλάβουν, καθώς επίσης και τις θεραπείες υπογονιμότητας στις οποίες υποβλήθηκαν.

Τα ευρήματα 

Η στατιστική ανάλυση των δεδομένων τους κατέδειξε ότι τα φάρμακα για τη διέγερση των ωοθηκών τα οποία χορηγούνται στις υποψήφιες μητέρες πριν από την εφαρμογή τεχνικών

Μεσογειακή διατροφή για μακροζωία


Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάτοικοι ορεινών περιοχών της Σικελίας οι οποίοι ζούσαν τουλάχιστον μέχρι τα 100 τους, ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης και φτωχή σε κόκκινο κρέας και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι το μοτίβο της μεσογειακής διατροφής ίσως αποτελεί ένα από τα «μυστικά» της μακροζωίας.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της διατροφής των 19 υπεραιωνόβιων – οι οποίοι έφτασαν αισίως ηλικίες μεταξύ 100 και 107 ετών - από τους συνολικά 18,328 κατοίκους, ήταν ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης των διαφόρων τροφών που την αποτελούσαν. Επιπλέον, όπως είδαν οι ερευνητές, ζούσαν όλοι με τις οικογένειές τους, ήταν

Σύλληψη αστυνομικού για κατοχή 419 σφαιρών και όπλων


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος αστυνομικού για παράνομη κατοχή 419 σφαιρών, ενός σπρέι πιπεριού, ενός μαχαιριού και μίας ξιφολόγχης. Παράλληλα, τέθηκε και διαθεσιμότητα και

Ο καιρός στις 26.04.2012


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα αυξηθούν, περιμένουμε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 16 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 15 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι