www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Από 4 Απριλίου πιάνουν δουλειά οι ελεγκτές για τους τζαμπατζήδες

Μία ειδική ένστολη ομάδα θα κάνει την εμφάνισή της από τις 4 Απριλίου (σε πρώτη φάση) στους αθηναϊκούς δρόμους. Πρόκειται για τους «ελεγκτές ΟΑΣΑ», οι οποίοι θα φέρουν στολή (μπλε T-shirts) και ειδικό σήμα και θα είναι εφοδιασμένοι με... laptop το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την Εφορία. Οι ελεγκτές θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία για την αντιμετώπιση των τζαμπατζήδων.

«Στόχος τους είναι η πρόληψη και ο έλεγχος» είπε στο «Βήμα» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Τσιόκας, ο οποίος αποκάλυψε ότι το υπουργείο έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας των ελεγκτών αυτών με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία. Με δυο λόγια δεν θα μπορούν να συλλαμβάνουν τους παραβάτες, αλλά εάν χρειασθεί θα ζητούν τη βοήθεια της Αστυνομίας. Προς το παρόν θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις και θα επιβάλλουν πρόστιμο (περίπου 20πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου) για το οποίο θα ενημερώνεται απευθείας η Εφορία μέσω

Eλάχιστα επεμβατική θεραπεία για τον προστάτη

Μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη η οποία περιορίζει τη ροή του αίματος προς τον αδένα, φαίνεται να είναι εξίσου αποτελεσματική με την επέμβαση. Η νέα θεραπεία η οποία ονομάζεται εμβολισμός της προστατικής αρτηρίας (PAE) δεν συνδέεται μάλιστα με παρενέργειες όπως η στυτική δυσλειτουργία και η ακράτεια ούρων που προκαλούνται από τη συμβατική διουρηθρική αφαίρεση του προστάτη (ΤURP).

Η θεραπεία ΡΑΕ μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα σε ορισμένους ασθενείς και κυρίως σε εκείνους των οποίων ο προστάτης είναι μεγαλύτερος από 60 κυβικά εκατοστά ενώ παράλληλα εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα στο ουροποιητικό σύστημα καθώς και μικρή ροή ούρων. Αυτό ανέφερε ο Χοάο Μάρτινς Πίσκο, καθηγητής Στη Σχολή Ιατρικών Επιστημών στο Νέο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας στην Πορτογαλία και επικεφαλής της μελέτης σχετικά με τη νέα θεραπεία. Ο καθηγητής Πίσκο παρουσίασε τα αποτελέσματά του χθες κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Σικάγο.

Λιγότερη ταλαιπωρία για τους ασθενείς
Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, γνωστή και ως διόγκωση του προστάτη, είναι μια μη καρκινική κατάσταση την οποία βιώνουν εκατομμύρια ηλικιωμένοι άνδρες. Ο προστάτης αδένας διογκώνεται σταδιακά και πιέζει την ουρήθρα, περιορίζοντας τη ροή των ούρων.

Η επέμβαση TURP για την υπερπλασία του προστάτη γίνεται με γενική αναισθησία και απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο. Αντιθέτως η μέθοδος ΡΑΕ απαιτεί μόνο τοπική αναισθησία ενώ μειώνει

Φύκη εναντίον πυρηνικών αποβλήτων

Ένα μονοκύτταρο φύκος του γλυκού νερού θα μπορούσε να καθαρίζει το ραδιενεργό στρόντιο έπειτα από πυρηνικά δυστυχήματα όπως του Τσερνόμπιλ και της Φουκουσίμα, όπως προτείνουν Αμερικανοί ερευνητές.

Το Closterium moniliferum, με χαρακτηριστικό σχήμα μισοφέγγαρου, είναι ένα μικρόβιο του φυτοπλαγκτού σε λίμνες σε ποτάμια όλου του κόσμου.

Στο εσωτερικό του σχηματίζει μικρά κυστίδια με υγρό, τα οποία ονομάζονται κενοτόπια και συσσωρεύουν μέσα τους κρυστάλλους βαρίου.

Επειδή τα άτομα στροντίου έχουν βάρος και ιδιότητες παραπλήσιες με του βαρίου, οι βιοχημικοί μηχανισμοί του μικροβίου συχνά μπερδεύονται και συσσωρεύουν και στρόντιο μαζί με το βάριο.

Καθαρισμός κατά λάθος

Αυτό σημαίνει ότι το C.moniliferum μπορεί να συσσωρεύει στο εσωτερικό του, έστω και κατά λάθος, το ραδιενεργό ισότοπο του στροντίου που παράγεται στους αντιδραστήρες.

Το στρόντιο-90 θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον άνθρωπο επειδή έχει μάζα και ιδιότητες παραπλήσιες με του ασβεστίου. Αυτό σημαίνει ότι το ραδιενεργό ισότοπο μπορεί να παίρνει τη θέση

Στάση πληρωμών κήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης


Στάση πληρωμών κήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς από την Παρασκευή, μπλοκάρεται το 50% των λογαριασμών του Δήμου, καθώς την Πέμπτη έληξε η προθεσμία αναστολής, που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, «παγώνουν» όλοι οι λογαριασμοί του δήμου και όσοι αφορούν τα έργα, αλλά και οι λογαριασμοί της

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Πρόνοιας


Ανακλήθηκε οριστικά η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας "Ευρωπαϊκή Πρόνοια" από την Τράπεζα της Ελλάδας στην οποία ήταν ασφαλισμένοι 100.000 άτομα.

Πρόκειται για μια μικρού μεγέθους ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιούνταν μόνον στους κλάδους ζημιών αυτοκινήτων.

Η εταιρεία δεν κατάφερε να καλύψει τα αποθεματικά της κεφάλαια και να υποβάλει σχέδιο οικονομικής

Ξηλώνει διοικητές νοσοκομείων το υπουργείο Υγείας


Στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του έργου μηχανογράφησης των νοσοκομείων έδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη αντικατασταθεί δέκα διοικητές νοσοκομείων που δεν έπιασαν τους στόχους που τους είχαν τεθεί, ενώ σύντομα αναμένεται να αντικατασταθούν ακόμη είκοσι, αν δεν ανεβάσουν ταχύτητα.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι 102 νοσοκομεία έχουν προχωρήσει στην πλήρη μηχανογράφηση των στοιχείων

Αποχώρηση ΝΔ, ΛΑΟΣ, Οικολόγων-Πράσινων από τη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ


Αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και Οικολόγων Πράσινων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχώρηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχαν έρθει νωρίτερα σε γνώση τους οι προτάσεις της υπουργού για το «νέο λύκειο».
Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο ΛΑΟΣ επισημαίνει ότι «οι ιδέες της κ. Διαμαντοπούλου, δεν είναι για πέταμα. Χρειάζονται όμως, περαιτέρω επεξεργασία, μεγαλύτερη εφευρετικότητα και σαφώς πιο υπεύθυνους χειρισμούς».

Αργά το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ι.Ν. Καζάζης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι συνήλθε σήμερα η ολομέλεια του ΣΠΔΕ με μόνα θέματα (α) το Ινστιτούτο Ψηφιακής Πολιτικής και Εκδόσεων για την Εκπαίδευση και (β) Προγράμματα Σπουδών. Στην έναρξη της συνεδρίας ζητήθηκε από μέλος του σώματος αναβολή της

ΕΦΕΤ: Ανάκληση κρασιών


Την ανάκληση κρασιών, στα οποία παρατηρήθηκε παρουσία γυαλιού, ανακοίνωσε ο Ε.Φ.Ε.Τ.
Πρόκειται για κρασιά, σε συσκευασίες του 1,5L, τα οποία έχουν εμφιαλωθεί από την εταιρεία «ΙΝΟ Α.Ε.» (3ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Θήβας - Αθηνών) και πωλούνται μέσω της εταιρείας «LIDL Hellas».

Το πρόβλημα αρχικά εντοπίστηκε στα κάτωθι προϊόντα :

* «Ερυθρός ξηρός Οίνος 1,5L», με αριθμούς παρτίδας L0811W4 & L0712W4
* «Λευκός ξηρός Οίνος 1,5L», με αριθμό παρτίδας L0911W4

Η εταιρεία «LIDL Hellas» προχώρησε και σε προληπτική ανάκληση επιπλέον παρτίδων και συγκεκριμένα :
* «Ερυθρός ξηρός Οίνος 1,5L», αριθμοί παρτίδας L0914W4 & L1015W4

Παγιδευμένο δέμα στις φυλακές Κορυδαλλού


Σε ελεγχόμενη έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος που εντοπίστηκε στην είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού προχώρησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας περίπου στις 4 το απόγευμα.

Το πακέτο, που μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν εστάλη μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, εντοπίστηκε από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών (XRAY) κατά τη διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

Οι πυροτεχνουργοί οδήγησαν τον φάκελο, μεγέθους Α4, σε ασφαλή χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων των φυλακών και εν συνεχεία τον εξουδετέρωσαν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο φάκελος είχε ιταλικά γραμματόσημα και ως παραλήπτης εμφανιζόταν ο Διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ στη θέση του αποστολέα αναγράφονταν τα εξής

Σε διαβούλευση το ν/σ για τα απόβλητα


Σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr βρίσκεται το σχέδιο νόμου-πλαισίου για τα απόβλητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο ενσωματώνει την οδηγία 2008/98/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008 «για τα απόβλητα και την κατάργηση ορισμένων οδηγιών».

Στόχος της οδηγίας-πλαίσιο είναι η ενθάρρυνση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης των αποβλήτων, καθώς και στην απλοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, η οδηγία θεσπίζει μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας, εμποδίζοντας ή μειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις της παραγωγής και της διαχείρισης των αποβλήτων και περιορίζοντας το συνολικό αντίκτυπο της χρήσης πόρων.

Η εκπόνηση του προτεινόμενου νόμου-πλαισίου «για τα απόβλητα» αποβλέπει στην πλήρη εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την οδηγία-πλαίσιο για τα απόβλητα (οδηγία 2008/98/ΕΚ) και το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει συνολικά το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, με σύγχρονες και ορθολογικές διαδικασίες αδειοδότησης, οι οποίες θα

Επίθεση κουκουλοφόρων στον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης


Επίθεση με αυγά και γιαούρτια δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης από κουκουλοφόρους ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, ενώ περπατούσε στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Τις συνθήκες της επίθεσης περιέγραψε ο ίδιος ο κ. Γρυσπολάκης σε ανακοίνωσή του: «Ενώ περπατούσα στην περιοχή της πλατείας της Σπλάντζιας στις 9 το βράδυ, τέσσερα φασιστοειδή με κουκούλες, ως γνωστόν τα φασιστοειδή κρύβουν το πρόσωπό τους, εν μέση οδό στο κέντρο των Χανίων και μπροστά σε πλήθος κόσμου, μου επιτέθηκαν με αυγά και γιαούρτια, συνοδευόμενα με χυδαίες φράσεις σχετικά με τη δράση μου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια, πριν εξαφανιστούν».

Ο πρώην πρύτανης αποδίδει την επίθεση σε προσπάθεια «φίμωσης κάθε αντίθετης με αυτούς άποψης, μέσω της άσκησης τρομοκρατίας».

«Ας τους χαίρονται όσοι, έξω από το Ίδρυμα αλλά και μέσα σε αυτό, τους εξέθρεψαν, τους γαλούχησαν, τους καθοδηγούν και τους χαϊδεύουν, έχοντας μπερδέψει τους κοινωνικούς αγώνες, που

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τους ημιυπαίθριους


«Δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση για τους ημιυπαίθριους», επανέλαβε η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, εκτιμώντας παράλληλα ότι «ο στόχος των εσόδων από τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα καλυφθεί με τον υφιστάμενο ρυθμό προσέλευσης πολιτών στα πολεοδομικά γραφεία».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε η υπουργός, «μετά το 2013 το Πράσινο Ταμείο -στο οποίο κατατίθενται τα χρήματα από την τακτοποίηση- θα είναι ο πρώτος βιώσιμος δημόσιος φορέας, καθώς θα έχει έσοδα από τα δικαιώματα ρύπων, που θα εισπράττει απευθείας από τις

ΕΒΕΑ: Δέσμη προτάσεων για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων


Προτάσεις όπως η μείωση του βασικού συντελεστή εταιρικού φόρου στο 15% και τη διατήρηση σταθερής φορολογικής πολιτικής τουλάχιστον για μια πενταετία περιλαμβάνει μελέτη που εκπόνησαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης και Τάσος Πατώκος, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος σε σχετική του ομιλία, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει σύμμαχο την αγορά και να σταματήσει να βλέπει σαν εχθρό τον ιδιωτικό τομέα, ενώ υποστήριξε ότι η εικόνα της φορολόγησης των επιχειρήσεων στη χώρα μας είναι ψευδής.

«Ούτε ως χώρα έχουμε φορολογικούς συντελεστές στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων φοροδιαφεύγει», τόνισε, επισημαίνοντας πως η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση από τις ανταγωνίστριές της χώρες στο δείκτη της φιλικότητας προς τις επιχειρήσεις ως συνάρτηση της συνολικής τους επιβάρυνσης, όπως η φορολογία, τα τέλη και οι

ΕΛΠΕ: Δεκαήμερη απεργία από 3 Απριλίου


Δεκαήμερη απεργία ξεκινούν από τις 3 Απριλίου οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), μετά την εμπλοκή στο θέμα της συλλογικής σύμβασης, επικαλούμενοι παράλληλα έλλειψη προσωπικού «σε όλα σχεδόν τα τμήματα υποστήριξης και τις μονάδες παραγωγής».

Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στο Reuters o επικεφαλής του σωματείου των εργαζομένων Παναγιώτης Οφθαλμίδης, η απεργία θα πραγματοποιηθεί και στα τρία διυλιστήρια του ομίλου.

Το πρωί της 3ης Απριλίου προβλέπεται να ξεκινήσει διαδικασία διακοπής όλων των μονάδων του διυλιστηρίου του Ασπροπύργου μέχρι τη λήξη της απεργίας, αναφέρει το σωματείο στην εξώδικη δήλωση πραγματοποίησης της απεργίας. Η διακοπή των μονάδων Θεσσαλονίκης και Ελευσίνας σχεδιάζεται να ξεκινήσει στις 6 και 7 Απριλίου αντίστοιχα.

Οπως προαναφέρθηκε οι εργαζόμενοι ζητούν επισης την πρόσληψη περίπου 25 χειριστών για το νέο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, επικαλούμενοι ζήτημα ασφαλείας. «Σημειώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε όλα σχεδόν τα τμήματα υποστήριξης και τις μονάδες παραγωγής»,

Τέλος στα μετρητά για συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ από 1η Απριλίου


Μέσω της τραπεζικής οδού θα γίνονται από αύριο οι συναλλαγές συνολικής αξίας 3.000 ευρώ και πάνω, για τις οποίες απαγορεύεται πλέον η εξόφληση με μετρητά.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο για τις συναλλαγές ιδιωτών και επιτηδευματιών που τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου, οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται μέσω τράπεζας, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές.

Αντιδρά η ΕΣΕΕ


Την αντίθεσή της στον περιορισμό αγοράς αγαθών με κάρτες και επιταγές εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητώντας παράλληλα την αναστολή της διάταξης τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου και τον επανασχεδιασμό της επάνω στη βάση διαφορετικών χρηματικών ορίων, ανάλογα με την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών, αλλά και σε συνδυασμό με τη χρήση της έξυπνης κάρτας αγορών.


Το νέο καθεστώς στις συναλλαγές και στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών με επιταγές ή πιστωτικές κάρτες από 1η Απριλίου 2011, δεν είναι «Πρωταπριλιάτικο αστείο», σημειώνει η Συνομοσπονδία, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο μέτρο, όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή αλλά αντίθετα τη

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για Σάνυο Ελλάς


Tην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Σάνυο Ελλάς από σήμερα 31 Μαρτίου 2011 και για μέγιστο διάστημα δέκα ημερών, αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η απόφαση αυτή αποδίδεται στο ότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση 2010, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν στις 31.03.2011, δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ, όπως προκύπτει από την έκθεση ελέγχου του νόμιμου ελεγκτή της, στην οποία διατυπώνεται

Ξεκινά σήμερα το 1ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς


Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του 1ου Τακτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στον «Κεραμεικό», οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 3 Απριλίου.

Για σήμερα στην 19.10 είναι προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:


Πέμπτη 31 Μαρτίου


18.00-18.45 Προσέλευση συνέδρων

19.00-19.10 Ανοιγμα εργασιών από την Οργανωτική Επιτροπή

19.10-19.50 Ομιλία Προέδρου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη

19.50-21.00 Χαιρετισμοί εκπροσώπων Ελληνικών πολιτικών κομμάτων


«Πράσινο φως» από ΚΑΣ για την επέκταση του Μετρό προς Πειραιά


Εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη για τη χωροθέτηση του έργου «Επέκταση της Γραμμής 3, τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς», από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ΚΑΣ , κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 29 Μαρτίου.

Η Γραμμή 3 θα είναι προέκταση της σημερινής που φτάνει μέχρι το Αιγάλεω και θα καλύπτει τις περιοχές Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Νίκαια, Κορυδαλλό και Πειραιά. Θα έχει μήκος 7,6 χλμ. και έξι νέους σταθμούς: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο. Στον Πειραιά θα υπάρχουν δύο σταθμοί, ο πρώτος στον τερματικό του ΗΣΑΠ και ο δεύτερος στο παρκάκι απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.


Η σήραγγα θα περιλαμβάνει 10 φρεάτια εξαερισμού, από τα οποία τα 8 θα λειτουργούν και ως έξοδοι κινδύνου για τους εργαζόμενους του μετρό, ενώ τα άλλα δύο θα είναι προσωρινά, θα βρίσκονται στην αρχή και στο τέλος της γραμμής και θα εξυπηρετούν την εκκίνηση και την απόσυρση του

Στοιχεία από το ΣΔΟΕ για πρώην υπουργό ζητεί η Βουλή


Τα στοιχεία των ελέγχων του ΣΔΟΕ σύμφωνα με τα οποία εντοπίσθηκε «πρώην υπουργός με τραπεζικές καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ» ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, που ταυτόχρονα ελέγχει και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που συνήλθε υπό την προεδρία του Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη με τη συμμετοχή των βουλευτών Ντίνου Βρεττού ΠΑΣΟΚ , Αθανάσιου Μπούρα (ΝΔ), Αντώνη Σκυλλάκου ΚΚΕ , Βαΐτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ), Θεόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) των αντιπροέδρων του Συμβουλίου

Με προσωπικό ασφαλείας από τη Δευτέρα το ΕΚΑΒ


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα,4 Απριλίου το ΕΚΑΒ καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας.

Ο σύλλοφος εξηγεί ότι πήρε αυτή την απόφαση καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών και

Φαρμακοποιοί Πειραιά: Κανονικά τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ


Αναστέλλουν από την 1η Απριλίου οι φαρμακοποιοί του Πειραιά το εμπάργκο που είχαν επιβάλει προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

Το μεσημέρι είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες καταβολής των οφειλών του ΟΠΑΔ προς αυτούς σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς της Αθήνας οι

Δικογραφία σε βάρος 217 ατόμων για τα «κυκλώματα της νύχτας»


Δικογραφία σε βάρος 217 ατόμων, εκ των οποίων τα 70 περίπου άτομα αποτελούσαν βασικά μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που προέβαιναν σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αττική, την Κόρινθο, το Λουτράκι, τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, με το πρόσχημα της «Παροχής Προστασίας», σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με αστυνομία, προέβαιναν επίσης σε εκρήξεις και εμπρησμούς καταστημάτων, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών, προμήθεια, κατοχή και διάθεση εκρηκτικών υλών, ληστείες, απάτες κατ’ εξακολούθηση, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα υπόλοιπα άτομα κατηγορούνται για κατά περίπτωση αξιόποινες πράξεις, όπως, εκβίαση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, μαστροπεία, σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, παράβαση καθήκοντος κ.λ.π., τις οποίες διέπραξαν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα με συνεργούς κάποιον από τα αρχηγικά ή άλλα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων ή και μεμονωμένα, καθότι από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε ενεργός ρόλος και συμμετοχή τους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων των τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων.

Βάσει ενταλμάτων συνελήφθησαν 22 άτομα, ενώ δυο επιπλέον άτομα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο

Ο καιρός στις 31.03.2011


Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, περιμένουμε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 17 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 10 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Τοπικά ισχυροί ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Τοπικά ισχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Βροχές οι οποίες θα ενταθούν από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17-18 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο