www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόστιμα στη λαχαναγορά για την τιμή της τομάτας

Πρόστιμα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε τρεις επιχειρήσεις στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη που διακινούσαν 42 τόνους τομάτας με τιμές υψηλότερες από την καθορισμένη ανώτατη τιμής.


Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, διότι σε λαϊκές αγορές της Αττικής διαπιστώθηκε διακίνηση εισαγόμενων οπωροκηπευτικών προϊόντων στα οποία δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν να πωλούνται σε πέντε πάγκους λαϊκών αγορών, ροδάκινα Ισπανίας ως ελληνικά ενώ καταγράφηκαν και τρεις περιπτώσεις να πωλούνται τομάτες εισαγόμενες από την

Εξωπλανήτης όμοιος με τη Γη

Ένα πλανήτη που μοιάζει περισσότερο από κάθε άλλο με τη Γη ανακάλυψαν Αμερικανοί αστρονόμοι. Πρόκειται για ένα βραχώδη εξωπλανήτη, ο οποίος διαθέτει ατμόσφαιρα και νερό και έχει το μέγεθος περίπου του δικού μας, θα μπορούσε να είναι κατοικήσιμος λόγω της κατάλληλης θερμοκρασίας του και περιφέρεται γύρω από ένα κοντινό άστρο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πάρα πολλοί, ίσως 20 έως 40 δισεκατομμύρια «γήινοι» εξωπλανήτες υπάρχουν μόνο στο γαλαξία μας (για να μη μιλήσουμε για όλο το σύμπαν…) και σιγά-σιγά θα ανακαλύπτονται, καθώς εντείνεται η σχετική αστρονομική έρευνα.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάζεται στο περιοδικό αστροφυσικής “Astrophysical Journal”, έγινε -μετά από 11 χρόνια παρατηρήσεων με τη βοήθεια του δέκα μέτρων τηλεσκοπίου Κεκ της Χαβάης- από αστρονόμους του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σάντα Κρουζ και του Ινστιτούτου Κάρνεγκι της Ουάσογκτον, υπό τον καθηγητή αστρονομίας και αστροφυσικής Στίβεν Βογκτ, σύμφωνα με το BBC,

Προσφυγή ΕΕ κατά της Ελλάδας για τη μη επιστροφή παράνομων ενισχύσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητώντας να αναγνωριστεί ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιστροφή των ενισχύσεων, που κρίθηκαν παράνομες και ασυμβίβαστες προς την κοινή αγορά με την απόφαση της Επιτροπής της 18 Ιουλίου 2007, για το αφορολόγητο αποθεματικό.


Σημειώνεται ότι αυτές οι επιστρεπτέες ενισχύσεις είχαν ως βάση τον νόμο 3220/2004 ο οποίος αποβλέπει στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, στην αύξηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι ενισχύσεις αυτές είχαν τη μορφή ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού που σχηματίζει η δικαιούχος επιχείρηση σε

Διακοπή νερού την Παρασκευή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Χωρίς νερό θα μείνει αύριο, από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης. Οπως ανακοίνωσε η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ), θα πραγματοποιηθούν εργασίες για τη «βελτίωση της υδροδότησης της περιοχής» στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου με Μαρασλή.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στις οδούς Μαρτίου, Κωνσταντινουπόλεως, Μαρασλή, Αλκμήνης, Αύρας, Παπαναστασίου

Ορκίστηκαν Γ. Πεταλωτής, Γ. Διαμαντίδης και Ελ. Τσουρή

Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έγινε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων Υπουργών της κυβέρνησης.


Ο Γιώργος Πεταλωτής ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Γιάννης Διαμαντίδης υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και η Ελπίδα Τσουρή, υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός.

Γ. Διαμαντίδης: Τεράστιες αρμοδιότητες αλλά και ευθύνες

Ο νέος υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει μαζί με την Ελ. Τσουρή στο νεοσύστατο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, αλλά και τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό τους ο

Ξεχρεώνουν οι Γερμανοί για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Γερμανία θα καταβάλει την 3η Οκτωβρίου, την τελευταία δόση για την αποπληρωμή δανείων που εξέδωσε μετά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο για αποκατάσταση ζημιών και ενδυνάμωση της οικονομίας, σύμφωνα με το Associated Press.


Η αποπληρωμή των τόκων των ομολόγων, που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας το 1953.

Οι αποζημιώσεις χρεοκόπησαν την Γερμανία το 1920 και οι Ναζί εκμεταλλεύτηκαν τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους όρους της

Στρατιωτικό μουσείο ιδρυέται στην Κόρινθο

Η ίδρυση στρατιωτικού μουσείου τύπου Α’, στον πρώτο όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κορίνθου εγκρίθηκε και επίσημα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.


Στο μουσείο, θα φιλοξενηθούν εκθέματα φωτογραφικού - πολεμικού περιεχομένου και οπλικών συστημάτων του 6ου συντάγματος πεζικού Κορίνθου.

Στα γονίδια αποδίδεται το σύνδρομο υπερκινητικότητας με διάσπαση προσοχής

Πρόκειται για μια από τις πιο συχνές μορφής διαταραχής παγκοσμίως που εντοπίζεται σε πολύ νεαρή ηλικία, με συμπτώματα τη διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα, δυσκολίες στη συμπεριφορά, καθώς και μαθησιακές δυσκολίες. Σήμερα σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, επιστήμονες από τη Βρετανία, για πρώτη φορά, αποδίδουν τη διαταραχή σε γενετικά αίτια.


Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Cardiff με έκθεσή τους στην ιατρική επιθεώρηση Lancet υποστηρίζουν ότι η διαταραχή είναι ένα πρόβλημα του εγκεφάλου όμοια με τον αυτισμό, λέγοντας ότι τα παιδιά που έχουν διαγνωσθεί έχουν περισσότερα ή λιγότερα χρωμοσώματα από αυτά των υγιών παιδιών.

Οι ερευνητές σύγκριναν τα γονίδια 366 λευκών παιδιών στη Βρετανία με υπερκινητικό σύνδρομο και διάσπαση προσοχής ηλικίας 5 έως 17 ετών με αυτά 1000 παιδιών που δεν έπασχαν από το

΄Αλλα λόγια το υπουργείο Υγείας για τον Ασωπό

Στη δεκαετία του '90 μοιάζει να έχει μείνει το υπουργείο Υγείας... Εξέδωσε ανακοίνωση για να απαντήσει στα «παράπονα» των κατοίκων του Ασωπού και να υποστηρίξει ότι έπραξε τα δέοντα, αλλά επιμένει ακόμη να μιλά για το ολικό χρώμιο και όχι για το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο που αναφέρεται σε πρόσφατες δικαστικές και υπουργικές αποφάσεις.


Υπενθυμίζεται ότι προχθές, περιβαλλοντικοί φορείς του Ασωπού (ΙΤΑΠ, Πολίτες για την Αειφορία) αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στα όσα δεν έχουν γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση που μαστίζει την περιοχή επί δεκαετίες, ξέσπασε με επίσημες μετρήσεις το 2007 και έχει προκαλέσει αύξηση των καρκίνων έως και κατά 90%. Εκεί δημοσιοποιήθηκε η έρευνα για την παρουσία βαρέων μετάλλων σε πατάτες, καρότα και κρεμμύδια

Πρώτη στις αυξήσεις και τον Αύγουστο η Ελλάδα

Η Ελλάδα συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των αυξήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τον φετινό Αύγουστο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι οι τιμές σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες καταγράφονται ανοδικές, όπως προκύπτει από την έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ που αφορά στις χώρες της Ευρωζώνης.


Ειδικότερα, η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό με 5,6%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη κυμαίνεται γύρω στο 1,6%, ενώ οι τιμές στα προϊόντα διατροφής καταγράφουν αύξηση 2,3%, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. καθορίζεται γύρω στο -0,6%.

Στην Ελλάδα η τιμή στο κρέας αυξήθηκε κατά 1,9%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. κυμαίνεται γύρω στο 0,1%, ενώ αύξηση καταγράφεται και στην τιμή της μπίρας, κατά 14,4%, όταν ο μέσος όρος στις

Διαμονή σε ξενοδοχείο πολλών «αστέρων» στο διάστημα

Ρωσική εταιρεία αποκάλυψε σήμερα τα φιλόδοξα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός διαστημικού ξενοδοχείου για πλούσιους τουρίστες του διαστήματος.


Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων,RIA Novosti, η εταιρεία Orbital Technologies ανακοίνωσε ότι το τεσσάρων δωματίων διαστημικό ξενοδοχείο θα έχει μπει σε τροχιά έως το 2016.

Οι ένοικοι θα μεταφέρονται στο ξενοδοχείο με διαστημόπλοια τύπου Σογιούζ κατά τον ίδιο τρόπο που μεταφέρονται οι κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Σεργκέι Κοστένγκο, διαβεβαίωσε ότι η διαμονή θα είναι πολύ άνετη και

«Έσβησε» η Δούκισσα

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 69 ετών, άφησε τα ξημερώματα σε νοσοκομείο της Αθήνας η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Δούκισσα, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.


Η Δούκισσα πρωταγωνίστησε στο μουσικό στερέωμα για περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

Είχε γεννηθεί στις 8 Φεβρουαρίου του 1941 στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Στα δώδεκά της χρόνια πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό ταλέντων βγήκε πρώτη και δούλεψε στο Πασαλιμάνι για ένα καλοκαίρι.

Στη συνέχεια δούλεψε συνδυάζοντας το χορό και το τραγούδι, ενώ μετά από κάποιο διάστημα την κέρδισε αποκλειστικά το τραγούδι. Στη δισκογραφία μπήκε το 1956. Παράλληλα με το τραγούδι, ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο παίζοντας σε 10 ταινίες.

Η Δούκισσα συνεργάστηκε με τους περισσότερους μεγάλους συνθέτες. Τα τραγούδια της όπως το

Στο σκαμνί η Ελλάδα για απευθείας αναθέσεις έργων από δήμους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει η Κομισιόν της Ελλάδα, εξαιτίας απευθείας αναθέσεων έργων κτηματογράφησης και πολεοδομικού σχεδιασμού από τους δήμους Βασιλικών, Κασσάνδρας, Εγνατίας και Αρεθούσας.


Πρόκειται για έξι συμβάσεις που ανατέθηκαν απευθείας στην ίδια επιχείρηση και στην πορεία έγινε η αναδιαπραγμάτευσή τους, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της αξίας τους.

Για παράδειγμα, η αξία της μιας από τις αρχικές συμβάσεις που ανατέθηκαν από το δήμο Βασιλικών το 2004 ανερχόταν σε 1,7 εκατ. περίπου, αλλά μετά από τις αναδιαπραγματεύσεις η αξία τις υπερδιπλασιάστηκε σε 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Σύμβαση που ανατέθηκε από το δήμο Εγνατίας το

«Αναδιάρθρωση» μισθών και κάτω της σύμβασης

Και οι εργοδότες θα έχουν την ευχέρεια προσφυγής στη Διαιτησία στις περιπτώσεις που η συλλογική διαφορά έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα να ζητούν από τους εργαζόμενους χαμηλότερες συμβάσεις σε επίπεδο νομού με υψηλή ανεργία ή κλάδου σε κρίση που χρειάζεται αναδιάρθρωση.


Η Λούκα Κατσέλη με τον Δημ. Δασκαλόπουλο

Σύμφωνα με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που έχει ετοιμάσει η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, για να προσφύγει ένα από τα δύο μέρη στη Διαιτησία (σημ. μέχρι τώρα αυτή τη δυνατότητα είχαν μόνο τα σωματεία των εργαζόμενων) θα πρέπει προηγουμένως να μην έχει αποδεχτεί την πρόταση Μεσολάβησης. Αρα, το πρώτο στάδιο συμφιλίωσης και συμβιβασμού παραμένει η Μεσολάβηση, όπου μπορεί να

Μείωση 7,5% στο λιανεμπόριο τον Ιούλιο

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο, χωρίς τα καύσιμα, για τον Ιούλιο φέτος κατέγραψε μείωση 7,5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).


Όπως ανακοινώθηκε, ο δείκτης κύκλου εργασιών με τα καύσιμα υποχώρησε κατά 3,7%.

Αναφορικά με το δείκτη όγκου, χωρίς τα καύσιμα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι μειώθηκε κατά 9,7% ενώ με τα καύσιμα κατέγραψε μείωση της τάξης του 9,1%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανεμπόριο προήλθε κυρίως

Αποσύρει η Πειραιώς την πρόταση για εξαγορά ΑΤΕ και Τ.Τ.

Απέσυρε την προσφορά που είχε καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.


Στις 15 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας ανακοίνωσε ότι η τράπεζα κατέθεσε πρόταση για συνένωση δυνάμεων με την υπό κρατικό έλεγχο Αγροτική Τράπεζα αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η πρόταση αφορούσε στην εξαγορά του 77,31% της ΑΤΕ αλλά και του 33,04% του Τ.Τ. έναντι 701 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου το Ελληνικό κράτος θα έδινε απάντηση στην προσφορά της Πειραιώς.

"Δυόμιση μήνες μετά την έκφραση ενδιαφέροντος για την ΑΤΕbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της καθώς είδε ότι η εκκρεμούσα

Ο ΦΠΑ όπλο... κατά της παχυσαρκίας

Πόλεμο κατά της... παχυσαρκίας κηρύττει τώρα η κυβέρνηση, βάζοντας στο στόχαστρο, σε πρώτη φάση, όλα τα junkfood, και σε δεύτερη όλα τα αλκοολούχα ποτά, ιδιαίτερα τις μπίρες! Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται, ο υφυπουργός Υγείας, Τροφίμων και Αθλησης κ. Χρ. Αηδόνης με την ανάληψη των νέων του αρμοδιοτήτων ετοιμάζει νομοσχέδιο, ευθυγραμμισμένο σε κοινοτικές οδηγίες για τη «συστηματική και βάσει σχεδίου» καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στην Ελλάδα.

Στο νομοσχέδιο, που θα δοθεί προς διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς, προβλέπει διατάξεις πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, όπως αύξηση του ΦΠΑ (με τον ανώτατο συντελεστή) της τιμής όλων των λεγόμενων «πρόχειρων φαγητών», ώστε η τιμή τους να καταστεί αποτρεπτική, κυρίως για τα παιδιά: από την αύξηση της τιμής των προϊόντων αυτών, που θεωρούνται ευρείας

Ο καιρός σήμερα 30.09.2010

Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, και νεφώσεις στις νησιωτικές περιοχές κατά περιόδους πυκνές, περιμένουμε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 ως 26 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 13 ως 25 – 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 ως 26 – 27 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι ισχυροί. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στο κέντρο στους 26 βαθμούς. Μέτριοι και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ισχυροί