www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Ακρίβεια

Από 5 Απριλίου χωρίς βίζα στις ΗΠΑ

Από τις 5 Απριλίου θα μπορούν να ταξιδεύουν οι Έλληνες στις ΗΠΑ χωρίς βίζα για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση για τις ΗΠΑ, οι Έλληνες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov/ .

Να συμπληρώσουν το έντυπο για την ηλεκτρονική έγκριση Ταξιδιού (ESTA) ώστε να πάρουν ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι έχει εγκριθεί. Κατόπιν πρέπει να την τυπώσουν, να σημειώσουν τον αριθμό και να προσκομίσουν και τα δυο μαζί στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

Το διαβατήριο πρέπει να είναι νέου τύπου με ηλεκτρονικό τσιπ και να έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:
 901-123-0730 ΟΤΕ
901-694-6313 Vodafone
901-200-6313 Cosmote
901-160-6313 WIND

ή στην ιστοσελίδα http://www.travel.state.gov/.

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από 14 συνολικά αεροσκάφη, από τα οποία τα έξι ήταν οπλισμένα, προκάλεσαν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο δύο παραβάσεις και μία παραβίαση.

Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την Πολεμική Αεροπορία.

 Πηγή: naftemporiki

Δεκαπέντε παράγοντες που επηρεάζουν το βάρος και την υγεία μας

Ποιούς παράγοντες πρέπει να διαχειριστούμε ώστε να καταφέρουμε να χάσουμε βάρος και να έχουμε μόνιμα και σταθερά αποτελέσματα;


Θα πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα συνολικά. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό χάπι ή μεμονωμένη ενέργεια που θα μας κάνει να αλλάξουμε ξαφνικά.

Στόχος είναι να φέρουμε το σώμα μας στη βέλτιστη κατάσταση, όπου θα καίει φυσικά λίπος αντί να το αποθηκεύει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όλα τα συστήματα να λειτουργούν άψογα και να συνεισφέρουν στη καλή υγεία του οργανισμού όπως τα διαφορετικά όργανα σε μια συμφωνική ορχήστρα.

Συνήθως οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διατροφή, παρά το γεγονός ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας, δεν είναι όμως ο μοναδικός. Τουλάχιστον 15 διαφορετικοί παράγοντες επηρεάζουν το βάρος μας και την καλή μας υγεία.

Διορθώνοντας την πραγματική αιτία του προβλήματος, η όλη διαδικασία γίνεται πολύ πιο εύκολη και τα αποτελέσματα είναι θετικά όχι μόνο για το βάρος αλλά και για την υγεία μας.

Όταν οι ενέργειες ευθυγραμμίζονται με αυτό που το σώμα μας εχει σχεδιαστεί να κάνει φυσικά δεν συναντάμε αντίσταση. Αντίθετα κάθε βήμα μας κάνει να νοιώθουμε καλύτερα και μας κάνει να αποζητάμε περαιτέρω βελτίωση.

Μεταβολισμός

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθωθεί είναι ο μεταβολισμός. Τί είναι όμως ο μεταβολισμός;

Μεταβολισμός είναι όλες εκείνες οι διαδικασίες που εκτελεί το σώμα μας για να μετατρέψει τα θρεπτικά συστατικά σε ενέργεια.

Αν δεν λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός μας, τότε το σώμα μας δεν έχει την απαραίτητη ενέργεια για να λειτουργήσει, να διορθώσει και να είναι υγιές και καλαίσθητο.

Η ενέργεια είναι το νόμισμα που χρησιμοποιούν τα κύτταρα για να επιβιώσουν.

Όπως μια υγιής επιχείρηση που έχει άφθονη ρευστότητα και εισπράξεις. Αν προκύψουν κάποιες απώλειες σε εισόδημα ή γίνουν κάποια λάθη, αυτό δεν θα επηρεάσει άμεσα την επιβίωση της.

Επομένως για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει και να πάρουμε έλεγχο, θα πρέπει να εξετάσουμε όλους εκείνους του παράγοντες που εμποδίζουν τον μεταβολισμό μας.

Το στρες

Το στρες είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά το μεταβολισμό μας. Σε συνθήκες στρες το σώμα μας παράγει ορμόνες όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη που δίνουν σήμα στα κύτταρα μας να κάνουν οικονομία ενέργειας γιατί απειλείται η επιβίωση μας.

Θυρεοειδική λειτουργία

Το 50% του πληθυσμού, και ιδιαίτερα οι γυναίκες, έχει κάποιο πρόβλημα με τον θυρεοειδή αδένα.

Παρά το γεγονός ότι οι αιματολογικές μας εξετάσεις μπορεί να είναι φυσιολογικές ο θυρεοειδής μας μπορεί να μην λειτουργεί ικανοποιητικά. Καταστάσεις έντονου συναισθηματικού στρες μπορούν να είναι σημείο κλειδί στη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Προδιάθεση για διαβήτη και υπογλυκαιμικά επεισόδια

Υπολογίζεται ότι 20-30% του πληθυσμού βρίσκεται σε προ-διαβητικό στάδιο.

Λόγω των επεξεργασμένων τροφών που τρώμε, ζητάμε από το σώμα μας να παράγει παραπάνω ινσουλίνη από ότι είχε προγραμματιστεί μέσα σε εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Μερικά από τα συμπτώματα της υπερβολικής παραγωγής ινσουλίνης είναι τα υπογλυκαιμικά επεισόδια, το άγχος, κρίσεις πανικού, υπερένταση, εφιδρώσεις, διαταραχές του ύπνου, σεξουαλική δυσλειτουργία κ.ά.

Διατροφή

Η διατροφή είναι σημαντικός παράγοντας για την απώλεια βάρους, δεν μπορεί όμως να βοηθήσει από μόνη της.

Η διατροφή θα πρέπει να μας επιτρέπει να δομήσουμε έναν υγιή οργανισμό και να ενισχύει τις καύσεις και την παραγωγή ενέργειας.

Είναι ζωτικής σημασίας, να μπορούμε εύκολα και ευχάριστα να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής. Μια σωστή διατροφή ενισχύει τις καύσεις ενώ διαχειρίζεται άμεσα το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού.

Χοληστερίνη

Η χοληστερίνη είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την λειτουργία των κυττάρων και την παραγωγή των ορμονών στο σώμα μας.

Όταν είναι αυξημένη αυτό μας υποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά με το μεταβολισμό μας. Η ριζική λύση θα ήταν να βρούμε τι ακριβώς δεν πάει καλά και να το διορθώσουμε. Αυτή η προσέγγιση θα είχε μόνιμα αποτελέσματα.

Καύσεις λίπους

Το σώμα μας πρέπει βασικά να καίει λίπος για να παράγει ενέργεια. Αντιθέτως όταν έχουμε παραπάνω κιλά αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας καίει ζάχαρη όχι λίπος και αποθηκεύει λίπος. Θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε το σώμα μας ξανά στη φυσική και υγιή κατάσταση της καύσης λίπους.

Ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών

Είπαμε παραπάνω ότι ο μεταβολισμός είναι βήματα που καταλήγουν στην παραγωγή ενέργειας. Για να πραγματοποιηθούν αυτά τα βήματα, το σώμα μας έχει ανάγκη πάρα πολλά μικροθρεπτικά συστατικά. Ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα, οργανικά οξέα κ.ά.

Πρέπει να φροντίζουμε να παρέχουμε ΟΛΑ τα απαραίτητα συστατικά στο σώμα μας για να έχουμε έναν καλό μεταβολισμό.

Λοιμώξεις από μύκητες και βακτηριδιακή χλωρίδα

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από δέκα περίπου τρισεκατομμύρια κύτταρα και εκατό τρισεκατομμύρια βακτηρίδια και άλλους μικροοργανισμούς.

Τα βακτηρίδια και οι μικροοργανισμοί είναι δέκα φορές παραπάνω από τα κύτταρα μας. Η συμβίωση των κυττάρων μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καλής και υγιούς λειτουργίας του οργανισμού μας.

Αντιβιοτικά, συντηρητικά, ακτινοβολίες, τοξικές ενώσεις, η διατροφή μας και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τον πληθυσμό αυτών των μικροοργανισμών και κλονίζουν τις βάσεις για ομαλή λειτουργία αυτού του πολύπλοκου συστήματος.

Όταν μειώνονται τα καλά βακτηρίδια, τότε παθογόνα βακτηρίδια ή και μύκητες που σε κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να μας δημιουργούν προβλήματα, πολλαπλασιάζονται και επηρεάζουν την λειτουργία όλων των συστημάτων.

Η ανάπτυξη μυκήτων είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό μας.

Κατάσταση ενυδάτωσης των ιστών

Η μη επαρκής ενυδάτωση των ιστών (αφυδάτωση) μπορεί να μειώσει την ικανότητα παραγωγής ενέργειας του οργανισμού μας κατά 40%.

Το 70% του πληθυσμού είναι αφυδατωμένο σε κάποιο βαθμό και παραδόξως δεν αρκεί απλά να πίνουμε αρκετό νερό για να διορθώσουμε αυτή την ανεπάρκεια. Είναι μάλιστα δυνατόν, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αυξημένη κατανάλωση νερού να επιδεινώσει την κατάσταση.

Επιβάρυνση από τοξικές ενώσεις

Η επιβάρυνση μας από τοξικές ενώσεις έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Βιομηχανικά χημικά, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, συντηρητικά κ.ά. συσσωρεύονται καθημερινά στον οργανισμό μας.

Η επιρροή αυτών των ενώσεων είναι τεράστια στο σταμάτημα του μεταβολισμού μας. Φανταστείτε μια μηχανή που όχι μόνο δεν έχει τα απαραίτητα για να λειτουργήσει όπως είδαμε παραπάνω αλλά παράλληλα πετάμε μέσα της και πράγματα που δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία της. Σε ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα, δεν φτάνει που του βάζουμε νερωμένη βενζίνη, προσθέτουμε και ζάχαρη μέσα στο ντεπόζιτο. Σίγουρα ο κινητήρας του θα κολλήσει.

Το ίδιο συμβαίνει και στα σώματα μας. Μόνο που αυτή η επιβάρυνση γίνεται ύπουλα, γιατί είναι αόρατη και συμβαίνει σιγά – σιγά.

Η ενίσχυση των μηχανισμών αποτοξίνωσης του οργανισμού είναι μια από της πιο σημαντικές ενέργειες για την αποκατάσταση του μεταβολισμού και της υγείας μας.

Εντερική λειτουργία και κακή πέψη

Το γαστρεντερικό μας σύστημα είναι ίσως το σύστημα που δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση από εξωγενείς παράγοντες από οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματός μας. Οτιδήποτε τρώμε ή πίνουμε έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα του στομάχου και των εντέρων μας.

Αν αναλογιστούμε ότι ο καθένας από εμάς καταναλώνει περί τα πέντε κιλά συντηρητικά το χρόνο κατά μέσο όρο, μπορείτε να κατανοήσετε τις βλάβες που συμβαίνουν στα κύτταρα που καλύπτουν αυτά τα όργανα.

Ένα 70% του πληθυσμού θα έχει ενοχλήσεις από το στομάχι ή από το έντερο κάποια στιγμή. Κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, φούσκωμα, καούρες, παλινδρόμηση τροφών κ.ά. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό. Η σημαντικότερη επίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι μειώνεται σημαντικά η ικανότητα απορρόφησης θρεπτικών συστατικών.

Ένα σώμα που ήδη λαμβάνει λιγότερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που έχει ανάγκη, απορροφά ένα μικρό ποσοστό αυτών. Αν δεν αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία και ικανότητα απορρόφησης του γαστρεντερικού μας, θα μπορούσαμε να χορηγούμε την καλύτερη διατροφή και τις πιο προηγμένες βιταμίνες ή μικρο-θρεπτικά συστατικά, τα αποτελέσματα όμως θα ήταν πολύ φτωχά.

Τροφικές δυσανεξίες, εξαρτήσεις από τροφές (ζάχαρη, σοκολάτα κλπ)

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που το σώμα μας δεν τις δέχεται και προκαλούν αλλεργικά φαινόμενα. Αν δεν εντοπιστούν με εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο πολλές φορές είναι αδύνατον να παρατηρήσουμε οποιαδήποτε βελτίωση ή να χάσουμε βάρος.

Είναι πολύ συνηθισμένο να παρατηρείται, ιδιαίτερα σε άτομα με περιττά κιλά, εξάρτηση από κάποιες τροφές όπως η ζάχαρη, τα γλυκά, η σοκολάτα, τα αναψυκτικά κ.ά.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να διαχειριστούμε είναι αυτό. Ευτυχώς μπορούμε σήμερα να λύσουμε αυτό το πρόβλημα σχετικά γρήγορα και εύκολα.

Ορμονικές διαταραχές

Το σώμα μας ελέγχει τις λειτουργίες του μέσα από την παραγωγή ορμονών. Ινσουλίνη, αδρεναλίνη, κορτιζόλη, οιστρογόνα, τεστοστερόνη, αυξητική ορμόνη κλπ.

Η παραγωγή των ορμονών επηρεάζεται από συναισθηματικούς και μεταβολικούς παράγοντες. Η ανακάλυψη μιας νέας ορμόνης, της λεπτίνης, σχετικά πρόσφατα (1994) μας έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στη κατανόηση των μηχανισμών καύσης λίπους αλλά και στην ευρύτερη ορμονική ισορροπία του οργανισμού.

Σύμφωνα με κορυφαίους ερευνητές η λεπτίνη είναι η βασικότερη από όλες τις ορμόνες και είναι ο μαέστρος του ορμονικού μας συστήματος.

Είναι αδύνατον να χάσει κανείς βάρος και να το διατηρήσει μόνιμα χωρίς να ευθυγραμμίσει το ορμονικό του σύστημα. Αντιθέτως όταν αυτό συμβεί τα πράματα είναι πολύ πιο εύκολα. Θα πρέπει να βάλουμε το ορμονικό μας σύστημα να δουλέψει υπέρ μας όχι ενάντια μας!

Εκπαίδευση του ατόμου ώστε να έχει έλεγχο στην υγεία του και μόνιμα αποτελέσματα.

Άφησα τελευταίο το σημαντικότερο παράγοντα. Θα πρέπει να αυξήσουμε το βαθμό κατανόησης και τις γνώσεις του ατόμου για το πώς λειτουργεί το σώμα του, τί το βοηθάει και τι όχι, ώστε οτιδήποτε αποτέλεσμα επιτευχθεί να είναι μόνιμο.

Στην πραγματικότητα δεν είναι δύσκολο να έχουμε και να διατηρούμε ένα υγιές και καλαίσθητο σώμα. Η φυσική κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού είναι να είναι υγιής.

Στην Υγειά Σας!

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς

Πρόεδρος Detox Centers Int.
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
American Obesity Society
American Holistic Medicine Association
American Academy of Detoxification Specialists

Πηγές: The power of your metabolism, Frank Suarez, Mastering Leptin, Byron Richards, Nutrition and Physical Degeneration, Weston A. Price, The water Prescription, Christopher Vasey, The Stress of Life, Hans Selye

Η Ελλάδα καταφεύγει στο ΔΝΤ στις 3 Απριλίου;

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου η Ελλάδα θα... αναζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς διατηρεί μικρές ελπίδες για βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο “στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης” που πάντως δεν κατονομάζει.


Για αστειότητες μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

“Συνεχίζουμε να θέλουμε μια βοήθεια στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά δεν φαίνεται πιθανή. Εάν δεν υπάρξει σαφής στήριξη στη συνάντηση στις 25 Μαρτίου, θα χρειαστεί να αποφασίσουμε προς τα πού θα στραφούμε. Υπάρχουν πολλά σενάρια στο τραπέζι, αλλά το πιο προφανές είναι το ΔΝΤ”, φέρεται να δηλώνει το κυβερνητικό στέλεχος.

Το τηλεγράφημα που κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, έρχεται μία μέρα μετά τα ήξεις-αφήξεις του Ζ.Μπαρόζο και την σκληρή δήλωση Μέρκελ περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πηγηή:newsit

Ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ

Την ανάκληση δύο προϊόντων ρύζι Vermicelli με την εμπορική επωνυμία "Double Phoenix Brand, Guangdong", σε συσκευασία 500 gr, με αριθμό παρτίδας 091003 και ημερομηνία λήξης 31.10.2011, κινεζικής προέλευσης, με μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση, και ζαμπόν Bayonne, προέλευσης Γαλλίας, επιμολυσμένο  με λιστέρια, ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.

 Το ρύζι σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές,  διακινήθηκε στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας "Μ. Παπαναστασίου & ΣΙΑ ΟΕ - La Tienda", μέσω της Ολλανδικής επιχείρησης "Herman Kuijper B.V.".

Το ζαμπόν σε συσκευασμένες φέτες των έξι, των 100gr, με την εμπορική επωνυμία "ΖΑΜΠΟΝ BAYONNE, CARREFOUR DISCOUNT 100gr, 6 φέτες, με bar code 3560070346295, προέλευσης Γαλλίας, διακινήθηκε από την CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ που όμως ειδοποίησε τον ΕΦΕΤ για το μολυσμένο προϊόν.

Η εταιρεία CARREFOUR Μαρινόπουλος προέβη σε απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος, ανεξαρτήτως παρτίδας, με ημερομηνία λήξης έως 01.06.2010.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Πρώτες βοήθειες στο κινητό

Εφαρμογή καθοδηγεί τον χρήστη για την αντιμετώπιση καρδιακής προσβολής

ΛΟΝΔΙΝΟ Η τεράστια επιτυχία των κινητών τηλεφώνων iΡhone της Αpple έχει δημιουργήσει μια μικρή βιομηχανία ανάπτυξης εφαρμογών οι οποίες παρέχουν διαφόρων ειδών υπηρεσίες στους κατόχους τους. Μία από τις πιο πρωτοποριακές και ενδιαφέρουσες είναι αυτή που ανάπτυξε ο Ντάνιελ Λόου , αναισθησιολόγος στο Royal United Ηospital στη Βρετανία. Η εφαρμογή ονομάζεται iResus και τόσο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και απλοί πολίτες μπορούν χρησιμοποιώντας τη να πάρουν οδηγίες και πληροφορίες για το πώς να αντιμετωπίσουν κάποιον ασθενή που βρίσκεται στα πρόθυρα ή έχει ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή.

Η εφαρμογή αναφέρει στον χρήστη τι ακριβώς πρέπει να κάνει σε κάθε περίπτωση (τον αριθμό των μαλάξεων, των «φιλιών της ζωής», κ.ο.κ.), διαδικασίες που μπορεί γιατροί και νοσηλευτές να έχουν διδαχθεί στο παρελθόν, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή είναι πιθανόν να μην μπορούν να τις θυμηθούν. Οπως φαίνεται, ο Λόου έπραξε σωστά, αφού το iResus είναι ήδη μια από τις πιο δημοφιλείς ιατρικές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για το iΡhone και την τοποθετούν στο τηλέφωνό τους περισσότερα από χίλια άτομα την ημέρα, η πλειονότητα των οποίων είναι γιατροί και νοσηλευτές. Για την ανάπτυξη της εφαρμογής χρειάστηκαν οκτώ μήνες και ο Λόου συνεργάστηκε με εταιρεία λογισμικού.

Πηγή:tovima.gr

Panasonic: 3D ψυχαγωγία στο καθιστικό σας

Τα πρώτα 3D προϊόντα που επιτρέπουν τρισδιάστατη ψυχαγωγία σε κάθε καθιστικό έρχονται σύντομα στην Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, σε λίγες μέρες έρχονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της Panasonic που είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία Full-HD 3D.

Τα προϊόντα αυτά είναι η σειρά τηλεοράσεων plasma VT20, με πρώτη άφιξη στο μέγεθος των 50 ιντσών TX-P50VT20 και σε άλλα μεγέθη να ακολουθούν στη συνέχεια, και το πρώτο παγκόσμια Full-HD 3D Blu-ray player DMP-BDT300.

Η Panasonic είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 3D. Ανέπτυξε πρώτη την τεχνολογία Full-HD 3D, το τελειότερο από άποψη εικόνας και ποιότητας σύστημα, το οποίο αποτέλεσε και τη βάση για το παγκόσμιο πρότυπο.

Η Panasonic είναι η μοναδική εταιρία που έχει να προσφέρει μία πλήρη αλυσίδα τεχνολογίας 3D, ?απ’-άκρη-σε-άκρη?.

Aπό τη λήψη (με την επαγγελματική FullHD 3D βιντεοκάμερά της), στην επεξεργασία και την παραγωγή του 3D Blu-ray δίσκου, έως τα τελικά προϊόντα που θα φέρουν την εικόνα 3D στο καθιστικό μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Panasonic έχει ιδιαίτερη ανάμειξη στην ίδια την παραγωγή των ταινιών 3D και από εκεί αντλεί την τεράστια τεχνογνωσία της.

Η Panasonic βοήθησε και συνέβαλε στην παραγωγή της πασίγνωστης πλέον ταινίας Avatar του James Cameron, με υλικοτεχνική υποστήριξη και όχι μόνο.

Διαθέτει δικές της εγκαταστάσεις μέσα στο Hollywood (PHL, Panasonic Hollywood Laboratory) όπου   εκεί, σε μία συνεχή συνεργασία με τους ίδιους τους δημιουργούς των ταινιών (σκηνοθέτες, διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ, τεχνικούς χρώματος κλπ.) αποκτούν τεράστια τεχνογνωσία για το πώς πρέπει να είναι η ρεαλιστική αναπαραγωή μιας κινηματογραφικής ταινίας στο σπίτι μας.

Φυσικά η εταιρεία διαθέτει και studio επεξεργασίας, mastering, ελέγχου και authoring των ταινιών πριν την δημιουργία των τελικών δίσκων Blu-ray.

Ποιος είδε το προφίλ σου στο Facebook

Δεν θα ήταν ωραία να βλέπεις ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook; Αυτή η λειτουργία, που υπήρχε σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Hi5, δεν υπάρχει στο Facebook. Και ούτε θα υπάρξει. Τόσο απλά.


Το Facebook έχει αποφασίσει να κρατήσει κρυφά τα στοιχεία για το ποιος επισκέφτηκε το προφίλ των χρηστών κι έτσι υπερασπίζεται με πάθος αυτή του την απόφαση.

Η ομάδα του Facebook αποφάσισε να σβήσει κάθε εφαρμογή που υπόσχεται ότι επιτρέπει στους χρήστες να δουν ποιος επισκέφτηκε το προφίλ τους.

Το site επιβεβαίωσε ότι καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία για το ποιος επισκέφτηκε το προφίλ των χρηστών καθώς καμία δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία.

Τις τελευταίες ημέρες, μια σειρά από εφαρμογές προκαλούν τους χρήστες να τις χρησιμοποιήσουν για να δουν ποιος έχει επισκεφτεί το προφίλ τους.

Αυτές τις εφαρμογές, μεταξύ των οποίων το «Stalker Check» και «Who has visited my profile» το Facebook τις διέγραψε καθώς παραπλανούσαν τους χρήστες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Facebook αναφέρει ότι οι χρήστες «δεν πρέπει να πιστεύουν σε εφαρμογές που τους υπόσχονται ότι θα τους δείξουν ποιος επισκέπτεται το προφίλ τους γιατί πολύ απλά καμία δεν το κάνει».

Πηγή: e-go