www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το ΔΝΤ απαιτεί: “Κλείστε επιτέλους κάποιον στη φυλακή”


Η ανικανότητα των αρμοδίων αρχών να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους φοροφυγάδες και όσους απο τους πολιτικούς αποδεδειγμένα ευθύνονται για την τραγική κατάσταση της οικονομίας οδηγεί το Ταμείο στην απόφαση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του “Εθνους της Κυριακής” έγινε και σχετική συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ που ασχολούνται με την Ελλάδα προσπάθησαν να εστιάσουν την προσοχή των μελών του ΔΣ στην ανάγκη να αποκτήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας δικαιότερο χαρακτήρα και κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά τα οποία αυτή τη στιγμή απουσιάζουν εντελώς, αφού ο λαός, όπως έδειξε και στο πρόσφατο συλλαλητήριο, κλιμακώνει τις αντιδράσεις του εναντίον των μέτρων.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν οτι στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας υπογραμμίστηκε ότι για να γίνει κοινωνικά αποδεκτό το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα πρέπει να κατανέμονται τα βάρη ανάλογα με την οικονομική και κοινωνική ισχύ των πολιτών. Ενα από τα

Νέο Λύκειο με τέσσερις καινοτομίες - οι βαθμοί στο Λύκειο, κριτήριο εισαγωγής



Οι βάσεις για ένα νέο Λύκειο τίθενται από την προσεχή σχολική χρονιά 2011-2012. Οι αλλαγές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την Α΄ τάξη, περιλαμβάνουν μείωση ύλης στα υποχρεωτικά μαθήματα, ερευνητικές εργασίες και χρήση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου. Καθιερώνεται επίσης ο ατομικός φάκελος μαθητή, που θα τον συνοδεύει σε όλο το Λύκειο, ενώ για την εισαγωγή στα ΑΕΙ από το 2013-1014, θα υπολογίζονται οι επιδόσεις και στις τρεις τάξεις. Στην Γ΄ τάξη οι τελειόφοιτοι θα επιλέγουν μαθήματα από τον κύκλο σπουδών τον οποίο επιθυμούν να ακολουθήσουν στα ΑΕΙ.


Με λιγότερη ύλη, νέα μαθήματα επιλογής, με δραστηριότητες για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και καινοτομίες στη διδασκαλία και στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών -μία εξ αυτών είναι η προσθήκη της ερευνητικής εργασίας που θα μετρά για την εισαγωγή στα ΑΕΙ- η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα επιχειρήσει να δώσει νέα πνοή στο Λύκειο, το οποίο έχει απαξιωθεί ως