www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Συνελήφθη 50χρονος για εμπρησμό στα Γιάννενα

Στη σύλληψη ενός 50χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11/08/2010 σε οικία του συνοικισμού Καστρί, στο δημοτικό διαμέρισμα Μεγάλο Περιστέρι του Δήμου Εγνατίας, στα Ιωάννινα, προχώρησαν υπάλληλοι του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής.

Από την πυρκαγιά είχαν οποία προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές. Ο 50χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, όπου του απαγγέλθηκε κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την δήλωση των ημιυπαίθριων

Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την Πολεοδομία.


Βήμα-βήμα η διαδικασία δήλωσης

Υπεύθυνη δήλωση (εις διπλούν) του ιδιοκτήτη στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία (αν δεν μπορεί ο ίδιος, χρειάζεται εξουσιοδότηση για τον εκπρόσωπο)

Παράβολο 250 € (ένα για το σύνολο των ημιυπαίθριων αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) ή 350 € (ένα για το σύνολο των λοιπών χώρων πλην αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) από Δημόσιο Ταμείο

Τεχνική Έκθεση Μηχανικού και παραστατικό αμοιβής μηχανικού όπως αυτή προκύπτει σύμφωνα με τον κώδικα ελάχιστων αμοιβών του ΤΕΕ και στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται:

Στέλεχος Οικοδομικής Άδειας,

Τοπογραφικό,

Κάτοψη ορόφου με επισήμανση της επιφάνειας που άλλαξε χρήση .

Η διαδικασία των υπαλλήλων της Πολεοδομίας

Η υπηρεσία εξετάζει τυχόν ελλείψεις και τις καταγράφει στο πίσω μέρος της αίτησης ή βάζει την σφραγίδα πληρότητας σε περίπτωση που είναι ολοκληρωμένη. Οι δύο σφραγίδες μπορούν να μπουν

ΝΔ: Γενικές και αόριστες οι εξαγγελίες για την κοινωνική οικονομία

Γενικόλογη και ασαφή χαρακτήρισε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, τις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου για την κοινωνική οικονομία.


«Ο υπουργός Εργασίας έκανε, σήμερα, εξαγγελίες για την κοινωνική οικονομία. Η παρουσίασή του, όμως, ήταν γενικόλογη και ασαφής, απόδειξη ότι δεν υπάρχει σχέδιο και συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση. Ήταν άλλη μια επικοινωνιακή προσέγγιση με χαρακτηριστικά της την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό. Κινδυνεύει, όμως, έτσι ένας σημαντικός θεσμός να προχωρήσει με στρεβλώσεις και ελλείμματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Όπως επεσήμανε, «η κοινωνική οικονομία θα μπορούσε να αποτελεί, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, μια νησίδα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Για να έχει, όμως, αποτέλεσμα το εγχείρημα αυτό θα πρέπει

39χρονος «πίσω» από την ηλεκτρονική επίθεση στα συστήματα της απογραφής

Εξιχνιάσθηκε η ηλεκτρονική επίθεση στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Δράστης (cracker) είναι ένας 39χρονος δημοτικός υπάλληλος, κάτοικος Πατρών, εναντίον του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Παραβίαση Απορρήτων».


Ειδικότερα, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα http://www.apografi.gov.gr/ δεχόταν συνεχείς

Νέος «σούπερ» ιός απειλεί με παγκόσμια εξάπλωση

Ένας νέος σούπερ ιός ο οποίος είναι ανθεκτικός ακόμη και στα πιο ισχυρά αντιβιοτικά εντοπίστηκε στα βρετανικά νοσοκομεία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

Όπως δηλώνουν Βρετανοί επιστήμονες, το βακτήριο το οποίο δημιουργεί ένα ένζυμο που ονομάζεται NDM-1 μεταφέρθηκε από ασθενείς που είχαν ταξιδέψει στην Ινδία και το Πακιστάν για αισθητικές επεμβάσεις.


Αν και έχουν αναφερθεί μόνο 50 περιπτώσεις οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι ο ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί σε παγκόσμια κλίμακα.

"Χρειάζεται αυστηρή παρακολούθηση και νέα φάρμακα" αναφέρει η έγκριτη ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Το ένζυμο NDM-1 μπορεί να εντοπιστεί σε αποικίες βακτηριδίων όπως το Ε.coli και μπορεί να

Ο πρώτος ιός για τα Android κινητά είναι πραγματικότητα!

Εντοπίστηκε από μία εταιρία ασφαλείας υπολογιστών, ο πρώτος ιός που προσβάλει το λειτουργικό Android.


Η νέα απειλή για τους χρήστες Android κινητών, φαινομενικά είναι μία αθώα εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμεσικών αρχείων όμως στην πραγματικότητα αυτό που κάνει στα κρυφά είναι να στέλνει αυθαίρετα γραπτά μηνύματα από το κινητό του χρήστη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εταιρίας ερευνών στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, αυτή η εφαρμογή είναι σίγουρα η πρώτη επίθεση που καταγράφεται στο λειτουργικό της Google ενώ πρόσθεσε οτι όλοι οι

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στην Ανάφη

Αναγκαστική προσγείωση πάνω σε βράχια στη νοτιοδυτική πλευρά της Ανάφης έκανε στις 9:20 ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Augusta Bell.


Το τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία του ενώ ούτε το ελικόπτερο έπαθε ζημιές.

Το Augusta Bell είχε απογειωθεί στις 9:07 απο την αεροπορική βάση Σαντορίνης για εκπαιδευτική πτήση.

Λίγο αργότερα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους διαπίστωσε βλάβη στο κινητήρα απο τον οποίο άρχισαν να βγαίνουν καπνοί.

Με υπερπροσπάθεια, σβηστό τον κινητήρα και κάνοντας την αναγκαία σωστική κίνηση της

Διακοπές κυκλοφορίας στην Τριπόλεως - Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, λόγω εργασιών εγκατάστασης πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων.


Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι, από τη 13:00 έως τις 16:30 θα γίνουν τέσσερις δεκάλεπτοι ολικοί αποκλεισμοί της κυκλοφορίας, στο ύψος της σήραγγας Αρτεμισίου (στην κατεύθυνση προς Αθήνα).

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία

Η ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.49 το πρωί κοντά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.


Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 252 χλμ νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης και 323 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός κι έγινε αισθητός ιδιαίτερα στους

Επείγοντα μέτρα στις μολυσμένες με ραδιενέργεια περιοχές στη Ρωσία

Την ανάγκη να ληφθούν επείγοντα προληπτικά μέτρα για την προστασία του πληθυσμού επισήμανε ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου με αφορμή την προσέγγιση των πυρκαγιών σε μολυσμένες με ραδιενεργά κατάλοιπα από το Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται σε κυβερνητική ιστοσελίδα, οι δασικές πυρκαγιές στη δυτική Ρωσία έχουν πλήξει από τον Ιούλιο ζώνες μολυσμένες από ραδιενέργεια στη δυτική περιοχή της χώρας σε έκταση 40.000 στρεμμάτων.


"Σύμφωνα με τα στοιχεία της παρακολούθησης της ραδιενέργειας η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Ρωσίας στις οποίες περιλαμβάνονται οι μολυσμένες με ραδιενεργά υλικά εκτάσεις από τα μέσα Ιουλίου, δασικές πυρκαγιές καταγράφηκαν σε έκταση 39.000 στρεμμάτων", αναφέρει η

Προειδοποιεί ο ΕΟΦ για επικίνδυνα διατροφικά συμπληρώματα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου προς τους καταναλωτές ώστε να μην χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα διατροφικά συμπληρώματα που αφορούν την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και την απώλεια βάρους.

Πρόκειται για τα προϊόντα MAGIC SLIM, προϊόν αδυνατίσματος και UP ULTIMATE PERFORMANCE DAILY FORMULA τα οποία δεν είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.


Συγκεκριμένα το "άγνωστης προέλευσης" MAGIC SLIM, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, περιέχει τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη σε περιεκτικότητα 8 mg ανά κάψουλα, χωρίς αυτό να αναφέρεται στην επισήμανση

«Τελεσίγραφο» Λοβέρδου στους οφειλέτες των Ταμείων

Με αυστηρές κυρώσεις απείλησε ο υπουργός Εργασίας όσους δεν υπαχθούν έως τα μέσα Οκτωβρίου στη ρύθμιση των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Το υπουργείο ξεκινά το Σεπτέμβριο εκστρατεία ενημέρωσής των περίπου 800 χιλιάδων οφειλετών.

"Μέχρι τότε [σ.σ. 15 Οκτωβρίου], θα δείξουμε απεριόριστη κατανόηση. Δε θα γίνει καμία όχληση σε κανέναν οφειλέτη", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ανδρέας Λοβέρδος. "Θα περιμένουμε να έρθουν σε μας για να κάνουμε τις ρυθμίσεις. Από το Νοέμβριο κι έπειτα όμως, θα είμαστε άτεγκτοι. Θα εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος και όλοι όσοι οφείλουν θα υποστούν τις κυρώσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.


Ταυτόχρονα ενεργοποιείται η επιτροπή αναστολών για οφειλέτες άνω των 300.000 ευρώ.

Στόχος του υπουργείου είναι να ξεκινήσει η ροή χρημάτων στα ταμεία από οφειλές και κατά συνέπεια να

Εξετάζεται η επιβολή πρόσθετων φόρων σε μεγάλα εισοδήματα

Λύση στο θέμα των εσόδων,προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος περίπου κατά 5,5 μονάδες, καλείται να βρει μέσα στο προσεχές πεντάμηνο του 2010, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το βάρος,πέφτει άμεσα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ωστόσο, στο αρνητικό σενάριο εκτροχιασμού των εσόδων το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο φορολόγησης μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών καθώς τα περιθώρια νέων περικοπών μισθών και συντάξεων είναι πλέον ανύπαρκτα.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται αύξηση του υψηλού συντελεστή 45% ή ακόμη και η επιβολή μιας νέας έκτακτης εισφοράς (σταθερής για τα επόμενα χρόνια μέχρι και την ολοκλήρωση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής) ανάλογη με αυτή,που επιβλήθηκε σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κρήτη και Ευρυτανία

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Σεμπρόνας του δήμου Μουσούρων στα Χανιά που έκαψε χαμηλή βλάστηση.


Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος ένα ελικόπτερο, 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα και εθελοντές.Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στα Άγραφα Ευρυτανίας.

Υπερθέαμα με βροχή από «πεφταστέρια»

Μια βροχή από διάττοντες αστέρες θα σχίσει τους ουρανούς του πλανήτη, με αποκορύφωμα αύριο και μεθαύριο. Πρόκειται για τους γνωστούς «Περσείδες» ή "πεφταστέρια, τα οποία θα είναι ορατά ανά τη Γη - και στην Ελλάδα, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική.

Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα, αν και μερικές φορές διαψεύδονται οι προσδοκίες των θεατών που ξενυχτούν για αυτό το λόγο, κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων.


Ειδικά φέτος το φαινόμενο συνδυάζεται με μια σύγκλιση πλανητών, που θα είναι ορατή μετά την δύση του ηλίου και μέχρι τις 10 μ.μ., όταν η Αφροδίτη, ο Κρόνος, ο Άρης και η Σελήνη (ένα μέρος της) θα βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα κύκλο διαμέτρου περίπου 10 μοιρών.

Οι ειδικοί πάντως της NASA, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", εκτιμούν ότι πρέπει να αναμένεται πτώση μετεώρων με μέσο ρυθμό 50 - 80 την ώρα και θεωρούν ότι μετά το 2007 υπάρχουν

Ανησυχητική η άνοδος των ποσοστών φτώχειας

Υψηλά ποσοστά φτώχειας, με το 21% των πολιτών να εμφανίζουν εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, εμφανίζονται στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Την ίδια ώρα, την ίδρυση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας προβλέπει νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, στα τέλη Αυγούστου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ακόμη ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στην ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, με τη λήξη της τουριστικής περιόδου.


Οι επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και θα μπορούν να τις ιδρύσουν και να συμμετέχουν ως εταίροι νέοι κάτω 35 ετών, άτομα με αναπηρία, απεξαρτημένοι με χρόνια προβλήματα, πρόσφυγες, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και άνεργοι κάθε ηλικίας. Προτεραιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα, κόστους 260

Στην Πάρο το υπουργικό με ... εντολή Γιώργου!

Υπουργούς καλεί στην Πάρο ο Γιώργος Παπανδρέου προτού λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματά του. Ηδη βρίσκεται κοντά του από το Σαββατοκύριακο ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης, ενώ τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να μεταβεί στο νησί και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.


Η πρόσκληση προς τον κ. Γερουλάνο είχε γίνει πριν καν αρχίσουν οι διακοπές του Πρωθυπουργού και δεν αποκλείεται να υπάρξει υπενθύμιση για επίσκεψή του στο κυκλαδίτικο νησί πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θέλει τους δύο στενούς του συνεργάτες και προσωπικούς του φίλους κοντά του στη διάρκεια της παραμονής του στην Πάρο, επιβεβαιώνει εν μέρει τις πληροφορίες που επιμένουν ότι ο κ.

Η σπιρομέτρηση βοηθά στη διάγνωση του καρκίνου

Πρόκειται ένα τεστ αναπνοής, φθηνό όσο ένα αλκοτέστ, που φαίνεται πως μπορεί να επιτρέψει να εντοπιστούν διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του πνεύμονα, του μαστού, των εντέρων και του προστάτη.


Όπως αναφέρει η βρετανική «Επιθεώρηση του Καρκίνου», έγιναν δοκιμές με 177 εθελοντές, καρκινοπαθείς ή όχι, αποδείχθηκε δε ότι με αναπνευστικό τεστ στη φάση της εκπνοής μπορεί να προκληθεί μία αντίδραση χημικών στοιχείων που περιέχονται στα καρκινικά κύτταρα, πιστοποιώντας ποια είναι η ηλικία και το φύλο των πασχόντων, και για τί είδους μορφή καρκίνου πρόκειται.

Ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Technion Israel είχαν αναγγείλει, πριν από ένα χρόνο, ότι ένα

Διαφημιστική καμπάνια κατά της ανέγερσης τεμένους στο «Σημείο Μηδέν»

Μηνύματα με τις φράσεις «Γιατί εδώ;» θα επιδεικνύονται στα πλαϊνά τουλάχιστον είκοσι λεωφορείων στη Νέα Υόρκη εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους κατά του σχεδίου για την κατασκευή ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου κοντά στο Ground Zero, ανακοινώθηκε χθες από τη διεύθυνση μεταφορών της πόλης.


Τα μηνύματα, θα εμφανισθούν σε 26 από τα 6.300 λεωφορεία που διασχίζουν την πόλη, τόνισε ο Κέβιν Ορτίζ εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών (ΜΤΑ).

Η φράση θα συνοδεύεται από μία φωτογραφία με το αεροσκάφος έτοιμο να συντριβεί πάνω στον ουρανοξύστη του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, που είναι τυλιγμένος στον καπνό, ως υπενθύμιση για

Υπολειτουργεί το Μετρό-Κρίθηκε παράνομη η στάση- Θέμα ασφάλειας θέτουν οι εργαζόμενοι

Αργά το βράδυ η πεντάωρη στάση εργασίας (05:00-10:00) κρίθηκε παράνομη. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν οι σταθμοί, όμως οι εργαζόμενοι

θέτουν θέμα ασφάλειας, λέγοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το Μετρό με προσωπικό ασφαλείας, ωστόσο σταδιακά επανέρχεται η λειτουργία.

Την 5ωρη στάση εργασίας είχε εξαγγείλει το ένα από τα τρία σωματεία εργαζομένων, που διαμαρτύρονταν για τη μη ανανέωση των συμβάσεων συναδέλφων τους. Η διοίκηση της εταιρίας κατέθεσε αίτημα στο Πρωτοδικείο να κριθεί παράνομη η κινητοποίηση, όπως και

Ο καιρός σήμερα 11.08.2010

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και λίγες βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και τοπικά στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι 37 – 38, από 23 έως 36 στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, από 24 έως 32 στα νησιωτικά τμήματα, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα ξεπεράσουν τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Β. Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, ενώ στο Ν. Αιγαίο από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι. Ασθενείς μέχρι

Μόσχα: καθαρός αέρας μετά τη βροχή

Σημάδια αραίωσης του τοξικού νέφους και καθαρής ανάσας για τους Μοσχοβίτες, μετά τη βροχή και τους ανέμους που άλλαξαν αργά το απόγευμα το σκηνικό του καιρού στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ωστόσο οι αρμόδιοι της υπηρεσίας που καταγράφει τις τιμές στην ατμόσφαιρα στην πόλη, προειδοποιούν ότι ακόμη κι αν οι συγκεντρώσεις σε μονοξείδιο και σωματίδια είναι εντός των τιμών αναφοράς, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι σε λίγες ώρες μπορεί να αυξηθούν αισθητά.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της υπηρεσίας, οι τιμές παραμένουν, κυρίως λόγω της ζέστης, σχετικά υψηλές με το όζον και τους υπόλοιπους δείκτες σταδιακά να αποκλιμακώνονται.

Εν τούτοις, η βελτίωση που αναμένεται για το επόμενο διήμερο, δεν αποκλείει το σχηματισμό νέου τοξικού νέφους, καθώς δεν αναμένονται ριζικές αλλαγές στις μικροκλιματικές συνθήκες που

Παρατείνεται η διάρκεια της βίζας για τους Ρώσους

Μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους όσοι Ρώσοι πολίτες βρίσκονται στη χώρα μας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης της θεώρησης εισόδου που κατέχουν, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο, η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα, καθώς και οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσική Ομοσπονδία εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης, Ιωάννης - Αλέξιος Ζέπος, στον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Βλαντιμίρ Τσκικισβίλι, οι

24ωρη απεργία στην «Απογευματινή» κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μπροστά στην αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «Απογευματινή», η οποία εξακολουθεί να μην εξοφλεί τους μισθούς των εργαζόμενων δημοσιογράφων για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στην εφημερίδα.


Η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης 12 Αυγούστου 2010 έως την ίδια ώρα