www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Τα "Carrefour" αποσύρουν προϊόν

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση "Carrefour" για τη διακίνηση τσίλι, σε ένα δείγμα του οποίου παρατηρήθηκε αυξημένη ποσότητα αφλατοξίνης Β1.

Πρόκειται για τσίλι, σε συσκευασίες των 150 g, με εμπορική επωνυμία "Τσίλι Carrefour", αριθμό παρτίδας 3289ΚΑ5 και ημερομηνία λήξης 24.11.2012. Η συνολική ποσότητα διακίνησης της εν λόγω παρτίδας από το "Carrefour" είναι περίπου 3.200 τεμάχια. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάστηκε από την εταιρεία "ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΓΙΑΣ" στην Πάτρα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από τις ανωτέρω εταιρείες την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας για προληπτικούς λόγους και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.


Δεν θα καλύπτουν πλέον τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα τα ασφαλιστικά ταμεία

Δαπάνες για φαρμακευτικά σκευάσματα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή θα σταματήσουν να καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 20 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό την Τρίτη η γενική γρραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας κυρία Αθ. Δρέττα με επιστολή της στους αρμόδιους φορείς.
tovima

Νέοι κανόνες για την πτήση των αεροσκαφών λόγω ηφαιστειακής τέφρας

Νέους κανόνες για την πτήση των αεροσκαφών ακόμα και σε ημέρες με αυξημένη ποσότητα ηφαιστειακής στάχτης ετοιμάζεται να θέσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στη Βρετανία, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι πτήσεις θα γίνονται αφού οι αεροπορικές εταιρείες πάρουν τη σύμφωνη γνώμη του κατασκευαστή του αεροσκάφους και των μηχανών.

Τις προτάσεις, αναφέρει το BBC, έχουν ήδη καλωσορίσει οι κατασκευαστές των αεροσκαφών και οι αεροπορικές εταιρείες. Με τα νέα μέτρα δεν προβλέπεται το κλείσιμο των αεροδιαδρόμων για το

΄Ιδια δίδακτρα στα ιδιωτικά

Σε μηδενικές αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων καταλήγει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναθεωρώντας προηγούμενη απόφασή της.

Και με αγορανομική διάταξη που εξέδωσε ορίζεται υποχρεωτική η υποβολή τιμοκαταλόγων στη ΓΓ Εμπορίου.
tovima

Στον ... αέρα οι εξετάσεις των μαθητών!

Στον αέρα οι εξετάσεις των μαθητών την Πέμπτη 20/05/2010.

Πολλοί καθηγητές χωρίς να σκεφτούν καθόλου το άγχος και την αγωνία των μαθητών τους αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην απεργία της Πέμπτης, ενώ είχαν υποσχεθεί πριν λίγες μέρες ότι δεν θα έπαιρναν μέρος σ' αυτήν και οι εξετάσεις θα διεξάγονταν κανονικά.

Αναστατωμένοι και οργισμένοι όμως είναι και οι γονείς καθώς λένε ότι: "οι καθηγητές δεν σκέφτηκαν καθόλου ούτε την αγωνία των παιδιών τους, αλλά ούτε και τα χρήματα που έδωσαν εκείνοι για να κάνουν τα παιδιά τους φροντιστήριο μιας και αρκετοί απ' τους καθηγητές όταν

Αντίδραση αρτοποιών στην τροπολογία για το bake off

Την τροποποίηση του νόμου σχετικά με το bake off ζητά η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.


Όπως αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, «η μείωση των τετραγωνικών μέτρων στις εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης (Bake off), δεν θα λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών γιατί είναι γνωστό ότι τα προϊόντα Bake off (κατεψυγμένα), στην Ελλάδα πωλούνται ακριβότερα από τα φρέσκα του Φούρνου της γειτονιάς ενώ θα έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση ενός υγιούς παραγωγικού κλάδου από τους λίγους που έχουν μείνει στην Ελλάδα, που σήμερα προσφέρουν στον καταναλωτή φθηνό και ποιοτικό ψωμί».

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι από την βιοτεχνική αρτοποιία στην Ελλάδα (φούρνοι της γειτονιάς ) ζουν σήμερα περίπου 150.000 οικογένειες και σημειώνει ότι το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος συνέρχεται εκτάκτως τις επόμενες ημέρες για να καθορίσει την στάση του απέναντι στην τροποποίηση του νόμου.
naftemporiki

Οδηγός για ψαροφάγους

Ψάρια στο κόκκινο - Ο οδηγός του υπεύθυνου ψαροφάγου: Τι να μη φάμε, αν θέλουμε να ξαναφάμε


Η υπεραλίευση αδειάζει τις θάλασσες, αλλά σύντομα και τα... πιάτα μας. Ποια είδη ψαριών και θαλασσινών απειλούνται με εξαφάνιση; Σε ποια πρέπει να λέμε «όχι»; Tι να προσέχουμε όταν τα αγοράζουμε; Το ΟΙΚΟ μίλησε με επιστήμονες, ψαράδες και εστιάτορες και δίνει τις απαντήσεις.

Tα ψαρέψαμε και τα ξαναψαρέψαμε: με υπερσύγχρονους αλιευτικούς στόλους, με εξελιγμένες μεθόδους, με «έξυπνα» εργαλεία από τα οποία δεν γλιτώνει τίποτα. Σύμφωνα με την «κόκκινη λίστα» που δημοσίευσε πρόσφατα η Greenpeace, τα 3/4 των ιχθυαποθεμάτων διεθνώς είτε είναι υπεραλιευμένα και αντιμετωπίζουν άμεση απειλή, είτε βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης, είτε έχουν ήδη εξαφανιστεί. Παρ' όλα αυτά, μόλις το 1% της έκτασης των ωκεανών του πλανήτη υπόκειται σε καθεστώς απόλυτης προστασίας. Οπως φαίνεται, τα τελευταία αλιεύματα που έχουν απομείνει
 

Στις κάλπες την Τετάρτη οι φοιτητές

Στις κάλπες προσέρχονται την Τετάρτη οι φοιτητές όλης της χώρας, με τις παρατάξεις να απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.


Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δημοσιοποιήσει οι παρατάξεις, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ κατεβαίνει στις εκλογές με κεντρικό ζήτημα την οικονομική κρίση, που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο και τον φοιτητή.

Η ΠΑΣΠ με κεντρικό ζήτημα τη συμμετοχή των φοιτητών ως να πάρουν οι νέοι στα χέρια τους το μέλλον.

Εκπρόσωποι του Μετώπου Αγώνα των Σπουδαστών, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ καλούν

Προς 24ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα οι δημοσιογράφοι


Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων την επόμενη εβδομάδα προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ στις ενώσεις-μέλη της, μετά το αίτημα της ΓΣΕΕ για μη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη Γενική Απεργία της 20ης Μαΐου με στόχο «την πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΣΥ, η Ομοσπονδία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας πως επιχειρεί να ανατρέψει ολόκληρη τη δομή του ασφαλιστικού συστήματος και τα ώριμα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Σημειώνει επίσης ότι στο προσχέδιο που κατατέθηκε εισάγεται η έννοια «των οικονομικών δυνατοτήτων του

Αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους οι συμβολαιογράφοι

Την αντίθεσή τους στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους εκφράζουν οι συμβολαιογράφοι, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άρση των περιορισμών σε κλειστά επαγγέλματα, μεταξύ των οποίων και εκείνο των συμβολαιογράφων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Βλαχάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην άσκηση της δημόσιας συμβολαιογραφικής υπηρεσίας οι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού», δεδομένου ότι «ο

Το Hotmail αλλάζει πρόσωπο

Το νέο… πρόσωπο του Hotmail παρουσίασε η Microsoft, ανακοινώνοντας ότι η βελτιωμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο.Το Hotmail παραμένει η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους περισσότερους χρήστες σε όλο τον κόσμο και η Microsoft ευελπιστεί ότι με τις αλλαγές που έγιναν θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους.


Στο inbox μαζί με τα εισερχόμενα μηνύματα θα προβάλλονται αυτομάτως και φωτογραφίες, βίντεο ή άλλα πολυμέσα σε προεπισκόπηση. Ο χρήστης δε θα χρειάζεται έτσι να ανοίγει το μήνυμα για να δει τα επισυναπτόμενα αρχεία. Προεπισκοπήσεις θα

Ηλεκτρονική κάρτα καταργεί τις αποδείξεις

Τέλος στη “χαρτούρα” και την ταλαιπωρία της συγκέντρωσης και καταγραφής των αποδείξεων για τους πολίτες αλλά και ένα μέσο ελέγχου για το υπουργείο θα αποτελέσει η η μαγνητική κάρτα με την οποία θα εφοδιαστούν οι φορολογούμενοι και με την οποία θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι δαπάνες τους για αγορές ειδών ή για υπηρεσίες.

Η νέα ηλεκτρονική κάρτα θα είναι συνδεδεμένη με το ΑΦΜ του φορολογούμενου και με αυτή θα γίνονται οι αγορές.

Με λίγα λόγια το σχέδιο είναι μαζί με το ρευστό ο πολίτης να δίνει και την κάρτα στο κατάστημα το οποίο θα τη “σκανάρει” και απευθείας η αγορά θα
καταχωρείται στα αρχεία του Taxis.
Αυτά βέβαια στο μέλλον, ακόμη το θέμα βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης.
newsit

Βγενόπουλος: «Δε θα λειτουργήσει ξανά η Marfin στη Σταδίου»

Δε θα λειτουργήσει ποτέ ξανά το κατάστημα της Marfin στη Σταδίου, τονίζει ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της τράπεζας.


Στην ίδια επιστολή, ο πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της Marfin κάνει λόγο για «άριστα οργανωμένη δολοφονική επίθεση που δεν θα σταμάταγε αν δεν υπήρχαν νεκροί» και προσθέτει πως το κατάστημα τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Επιπλέον, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Marfin Popular Bank μιλά για επίθεση λάσπης που δέχτηκε η εταιρεία με ανώνυμες ή δήθεν επώνυμες καταγγελίες τις οποίες αναπαρήγαγαν μέσα ενημέρωσης. Ζητά ακόμη να εξεταστεί σε βάθος η ενεργητική ή παθητική συμμετοχή όλων των κατά νόμο εμπλεκομένων ενώ κάνει λόγο και για τους

'Ενα χοτ-ντογκ την ημέρα, τον γιατρό φέρνει πιο κοντά

Η κατανάλωση έστω και 50 γραμμαρίων κατεργασμένου κρέατος καθημερινά, όπως είναι τα λουκάνικα και το μπέικον, αυξάνουν την πιθανότητα καρδιοπάθειας κατά 42% ή διαβήτη κατά 19%, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το ακατέργαστο κόκκινο κρέας δεν φαίνεται να είναι το ίδιο επιβλαβές. Δεν διαπιστώνεται τέτοιος κίνδυνος από την κατανάλωση ακόμα και

Αναταράξεις στο ΣΥΝ από τον αποκλεισμό Κουβέλη

Νέους εσωκομματικούς τριγμούς προκαλεί στο εσωτερικό του Συνασπισμού το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν εξελέγη σύνεδρος στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματός του και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να δίνει το παρόν στον αγώνα για μία αριστερά που "δεν θα ομφαλοσκοπεί και δεν

Φορο-ασυλία σε όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια

Σημαντική έκπτωση φόρου της τάξεως του 50% θα έχουν όσοι επαναπατρίσουν κεφάλαια τα οποία θα διαθέσουν για την αγορά ακινήτων, ομολόγων, μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων. Η επανεισαγωγή κεφαλαίων θα βοηθήσει τους κατόχους να δικαιολογήσουν τόσο τα τεκμήρια που επιβάλλει ο νέος φορολογικός νόμος όσο και το πόθεν έσχες. Όπως προβλέπει ο νόμος καθορίζεται παρακράτηση 5% για κεφάλαια που έρχονται πίσω στην Ελλάδα και 8% για όσα παραμένουν στο εξωτερικό.

Οι φορολογούμενοι που έχουν κεφάλαια στο εξωτερικό για τα οποία όπως αναφέρει ο νόμος “ συνέτρεχε είτε υποχρέωση δήλωσής τους είτε υποχρέωση καταβολής φόρου, σύμ­φωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις στην ημεδα­πή” έχουν πλέον δύο επιλογές:


α)Να τα φέρουν πίσω στην Ελλάδα σε προθε­σμιακό

Καταργείται ο ειδικός χρόνος παραγραφής για τους υπουργούς

Την κατάργηση του ειδικού χρόνου παραγραφής για τα αδικήματα που τελούν υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και την αλλαγή στον προσδιορισμό του χρόνου τέλεσής τους, ώστε να αρχίσει να μετρά από το χρόνο του αποτελέσματος και όχι της ενέργειας, προβλέπουν οι αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας, τα αδικήματα που τελούν μέλη της κυβέρνησης θα παραγράφονται με τη συνήθη παραγραφή που ισχύει για όλους τους πολίτες, δηλαδή πέντε έτη για πλημμέλημα και 15 ή 20 χρόνια για κακούργημα. Όπως αναφέρει το υπουργείο, η ταχεία διεκπεραίωση των δικών που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα μπορεί να υπηρετηθεί με τη γρήγορη και αποτελεσματική διεξαγωγή της ποινικής διαδικασίας και όχι με το μικρότερο χρόνο παραγραφής τους.


Η αλλαγή στον υπολογισμό του χρόνου τέλεσης των αδικημάτων θα αφορά σε περιπτώσεις που οι

Icap: Κλαδική μελέτη «Καφές - Αλυσίδες Cafe»

Μικρή ανοδική τάση παρουσιάζει η συνολική κατανάλωση καφέ ενώ σημαντική είναι η ανάπτυξη των αλυσίδων καταστημάτων που σερβίρουν καφέ, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα κλαδικής μελέτης της Icap με θέμα «Καφές - Αλυσίδες Cafe».


Ειδικότερα, η συνολική εγχώρια κατανάλωση καφέ εμφάνισε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 1,75% τα τελευταία 15 έτη ενώ ο ελληνικός καφές καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, περίπου 50% το 2008, ακολουθεί η συμμετοχή του καφέ φίλτρου / espresso, ο

ΕΚΟΦΙΝ: Αποφάσισαν μέτρα κατά των κερδοσκόπων - Ηττα για την Βρετανία

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν, σήμερα, Τρίτη, σε ένα σχέδιο για την επιβολή αυστηρότερου ελέγχου επί


των κερδοσκοπικών κεφαλαίων «αντιστάθμισης κινδύνου» (hedge funds), παρά την αρνητική στάση της βρετανικής κυβέρνησης.

Το κείμενο «πέρασε», δήλωσαν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Το σχέδιο έχει ως στόχο τον έλεγχο των

«Χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν την Πέμπτη οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λεκανοπεδίου.


Σε 24ώρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό , τον Προαστιακό, τα λεωφορεία και τα τρόλει. Μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι θα εκτελούνται τα δρομολόγια στον ΗΣΑΠ.

Την Πέμπτη ματαιώνονται επίσης όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τροποποιήσεις δρομολογίων θα υπάρξουν και αύριο Τετάρτη
naftemporiki

Mε τη νέα κλίμακα η παρακράτηση φόρου από 1η/5

Με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα θα πρέπει να γίνεται από την 1η Μαΐου 2010 ο υπολογισμός του φόρου που παρακρατείται κατά την καταβολή μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και λοιπών παροχών, υπογραμμίζεται σε κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.


Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας που έχουν ήδη διενεργήσει εκκαθάριση μισθοδοσίας, προσδιορίζοντας τον παρακρατούμενο φόρο μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ) για τον Μάιο με βάση την παλιά κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, θα πρέπει να συμψηφίσουν την τυχόν προκύπτουσα διαφορά μεταξύ παρακρατουμένων ΦΜΥ με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Ιουνίου (μόνο για το Μάιο του 2010 και όχι για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο του 2010, όπως σημειώνεται).

Αντίστοιχα, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας που έχουν διενεργήσει εκκαθάριση μισθοδοσίας προσδιορίζοντας τον παρακρατούμενο ΦΜΥ για το μήνα Απρίλιο του 2010 με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα του ν.3842/2010 δεν θα εφαρμόσουν ανάλογους συμψηφισμούς για τους

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ 55 χλμ. νοτίως της Καλαμάτας

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη νότια Ελλάδα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.


Το επίκεντρο εντοπίζεται 192 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας, 55 χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας και 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κορώνης.

ΠΟΜΙΔΑ: Αδικη η μείωση των μισθωμάτων του Δημοσίου χωρίς μείωση αντικειμενικών αξιών

Άδικη, καταχρηστική και ανεφάρμοστη χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) τη γενικευμένη μείωση μισθωμάτων του Δημοσίου χωρίς μείωση και των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μετά την εντολή του για επαναδιαπραγμάτευση όλων των μισθωμάτων του Δημοσίου σημειώνει αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ

Σε σχέση με τη χθεσινή εντολή σας προς τις δημόσιες κτηματικές υπηρεσίες για μείωση των ενοικίων των κτιρίων που μισθώνει ο δημόσιος τομέας τουλάχιστον κατά 20% & τριετές πάγωμα, παρατηρούμε τα εξής.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη περιστολής των δημόσιων δαπανών, μέσα στα πλαίσια της εξυγίανσης των δημοσιονομικών μας μεγεθών. Όμως ο τομέας των ακινήτων, παρά το ότι εισφέρει σημαντικότατα στη δημιουργία ανάπτυξης και εθνικού πλούτου, στοχοποιήθηκε πολλαπλά και

Ελεύθερη η είσοδος στα μουσεία σήμερα

Διεθνής Ημέρα Μουσείων η σημερινή και έτσι η είσοδος θα είναι δωρεάν σε όλα τα μουσεία, πολλά από τα οποία διοργανώνουν εξαιρετικές εκδηλώσεις.


Το Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς θα λειτουργήσει ως τα μεσάνυχτα, ενώ απ' τις επτά ως τις εννιά το βράδυ θα είναι ανοιχτές οι εκθέσεις “Ενδύεσθαι” και “Η Πόλη” του Αρά Γκιουλέρ. Στις εννιά διοργανώνεται μουσική εκδήλωση, ενώ θα υπάρχουν και εκπτώσεις στις

Εκταμιεύτηκε η πρώτη δόση του ευρωπαϊκού δανείου

Στα ελληνικά ταμεία βρίσκεται η πρώτη δόση των δανείων που συμφώνησε να χορηγήσει στη χώρα η ευρωζώνη, μία μέρα πριν από τη λήξη ομολόγων ύψους 8,5 δισ. ευρώ.


«Εκταμιεύτηκε σήμερα το ποσό των 14,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, στην Τράπεζα της Ελλάδος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Στην πρώτη αυτή εκταμίευση συμμετείχαν μέσω διμερών δανείων 10 χώρες της ευρωζώνης: Η Γερμανία με 4,427,870,552.22 ευρώ, η Γαλλία με 3,325,164,236.57 ευρώ, η Ιταλία με

Ευρωζώνη: Στο 1,5% ο πληθωρισμός Απριλίου

Στο 1,5% ανήλθε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Απρίλιο από 1,4% που ήταν το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%.


Στην ΕΕ των 27, το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 2% από 1,9%

Παρέσυραν με κλεμμένο ΙΧ και εγκατέλειψαν 12χρονο ποδηλάτη


Συνελήφθησαν στη Ναύπακτο δύο αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 25 ετών, οι οποίοι παρέσυραν με κλεμμένο ΙΧ 12χρονο ποδηλάτη και στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο.

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στις 19.30, στην παραλιακή οδό Ναυμαχίας, στη Ναύπακτο. Ο 12χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Παιδιατρικής

Άρειος Πάγος:Απαγορεύεται η αφαίρεση από το μισθό οφειλών εργαζομένων προς τον εργοδότη

Ο εργοδότης δεν μπορεί να συμψηφίσει στο μισθό εργαζομένου οφειλή του τελευταίου προς αυτόν, σύμφωνα με το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου Και αυτό γιατί ο μισθός είναι απόλυτα αναγκαίος για την διατροφή του εργαζομένου και της οικογένειας του.


Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε πως οι οφειλές του εργαζομένου προς τον εργοδότη του μπορούν να συμψηφιστούν στην αποζημίωση απόλυσης.

Αφορμή στάθηκε προσφυγή εργαζομένου, ο οποίος είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη, διεκδικώντας του πλήρη αποζημίωση απόλυσης του υποστηρίζοντας ότι η μειωμένη αποζημίωση που του έδωσε ο εργοδότης του είναι παράνομη με