www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Οδηγία για τη χρήση καμερών σε ιδιωτικούς χώρους


Οδηγία για τη νόμιμη χρήση των καμερών σε ιδιωτικούς χώρους, όπως είναι τράπεζες, γραφεία, πολυκατοικίες κ.λπ., εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Σύμφωνα με την Αρχή, η λειτουργία των καμερών πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή μόνον εάν ο σκοπός που επιδιώκεται με την τοποθέτηση της κάμερας δεν μπορεί να επιτευχθεί με ηπιότερα μέσα τα οποία είναι εξίσου αποτελεσματικά, αλλά λιγότερο επαχθή για τον άνθρωπο. Δηλαδή, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, για τη φύλαξη μιας αποθήκης εμπορευμάτων αντί να τοποθετηθούν κάμερες μπορεί να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, καλύτερος φωτισμός του χώρου, συστήματα συναγερμού κ.λπ.

Μεταξύ των άλλων, στην Οδηγία σημειώνεται ότι η βιντεοεπιτήρηση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός από ειδικές εξαιρετικές περιπτώσεις όπου αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή το ν/σχ για τα πειραματικά σχολεία


Ψηφίστηκε επί της αρχής από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά sτο θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, την Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Στη διάρκεια της ομιλίας της η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης που διήρκησε πέντε μήνες και στόχος του είναι η εξυγίανση και ο εξορθολογισμός των υποδομών στο πλαίσιο της χρηστής και υγιούς διοίκησης, όπως και η ανανέωση ενός θεσμικού πλαίσιο στην εκπαίδευση που δεν θα διέπεται από

Αλλάζει ο τρόπος εξόφλησης των προμηθευτών των νοσοκομείων


Διαφορετικό τρόπο εξόφλησης των προμηθευτών των νοσοκομείων αποφάσισαν κατά τη σύσκεψη, που είχαν σήμερα, οι Γενικοί Γραμματείας Υγείας Νίκος Πολύζος, Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, και Εργασίας Αθήνα Δρέττα.

Αποφάσισαν να γίνεται τιμολόγηση ανά περιστατικό και ανά ασθενή και να εξοφλούνται οι προμηθευτές εντός 45 ημερών.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη προς τους προμηθευτές των

Καταδικάστηκαν οι 13 για τη συγκέντρωση έξω από το σπίτι εφέτη-ανακριτή


Ποινή φυλάκισης έξι μηνών στον καθένα επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές στους 13 νεαρούς που είχαν συλληφθεί σε συγκέντρωση έξω από το σπίτι του εφέτη ανακριτή υποθέσεων τρομοκρατίας Κώστα Μπαλτά.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους 13 νεαρούς για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε διακεκριμένες φθορές, αδίκημα του οποίου οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν άγνωστοι, ενώ τους απάλλαξε από την κατηγορία της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση κακουργημάτων.

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή της ποινής μέχρι την έφεση στους 12,

Ολοκληρώθηκε η αποστολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος


Ολοκληρώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών η εκτύπωση και η αποστολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, φέτος δεν στάλθηκαν έντυπα στους φορολογούμενους που υπέβαλλαν το 2010 τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά, καθώς και σε όσους είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φέτος τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ν. 3842/2010, η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για όλους όσους ασκούν επάγγελμα ή επιχείρηση, καθώς και για όσους υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή. Έτσι εκτυπώθηκαν και ταχυδρομήθηκαν μόνο 3,9 εκατ. δηλώσεις (αντί για 5,6 εκατ. που στάλθηκαν το 2010). Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται 3,7 εκατ. ευρώ, 243 τόνοι χαρτιού, ενώ το περιβάλλον

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή στον Τ. Μαντέλη


Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες», τα έτη 2006 και 2007.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δεν παρέστη στο Τριμελές Εφετείο, ενώ ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Η Εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο ήταν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, πρόταση που αν γίνονταν δεκτή, ο Τάσος Μαντέλης θα έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην υπουργό και παρεπόμενη ποινή ενός έτους στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά και χρηματικό πρόστιμο ύψους 7,5 χιλιάδων ευρώ.

«Δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων πάσης τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου», δήλωσε με αφορμή την καταδικαστική απόφαση ο συνήγορος του

Αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή φορολογία προτείνει η Κομισιόν


Την αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή φορολογία, η οποία καθορίζει ελάχιστους συντελεστές φορολογίας των ενεργειακών προϊόντων που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κίνησης και ως καύσιμα θέρμανσης καθώς και της ηλεκτρικής ενέργειας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Στόχος είναι να προωθηθεί η ενεργειακή αποδοτικότητα και η κατανάλωση φιλικότερων προς το περιβάλλον προϊόντων, καθώς και να αποτραπούν οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού στην ενιαία αγορά.

Όπως εξήγησε ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης, ελέγχου και καταπολέμησης της απάτης, Algirdas Šemeta, με την αναθεωρημένη οδηγία για την ενεργειακή φορολογία τα κράτη μέλη θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση της φορολογίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και, επομένως, να στηρίξουν τελικά τη «βιώσιμη ανάπτυξη».

Προτείνεται, λοιπόν, να διαχωριστεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής σε δύο μέρη:

- Το ένα μέρος θα βασίζεται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το ενεργειακό προϊόν και

Αποκάλυψη: Θεατρική απόδοση του οράματος του Ιωάννη


Φέτος το καλοκαίρι οι επισκέπτες της Πάτμου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά τη θεατρική αναπαράσταση της Αποκάλυψης, στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου του Ιωάννη.

Η πάτμια θεατρική ομάδα “Τέχνη”, θα αποδώσει το βιβλίο με το οποίο έχει συνδεθεί η ιστορία του νησιού στο βάθος του χρόνου.

Η σκηνοθεσία ανήκει στη σημαντική Γερμανίδα σκηνοθέτιδα Barbara Hoffmann και τη σκηνογραφία υπογράφει ο Hans Hoffer, σκηνογράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Βιέννης.

Αποσπάσματα της παράστασης θα είναι μεταφρασμένα σε 4 γλώσσες. Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει εντατικά από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ ο αρχικός προγραμματισμός είναι 5 παραστάσεις, 26 με

Ακτίνα φωτός σώζει από καρκίνο του πνεύμονα


O 79χρονος Ντον Μόλντεν από το Χερτοφορντσάιρ είναι ένας από τους πρώτους Βρετανούς που υπεβλήθησαν σε μια θεραπεία με λέιζερ για τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο ίδιος διηγείται στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» την ιστορία του που θα μπορούσε να έχει τίτλο «Πώς η φωτοδυναμική θεραπεία μου χάρισε τη ζωή».

Πριν από κάποια χρόνια ο συνταξιούχος διευθυντής πωλήσεων σε εταιρεία μηχανικών εργαλείων άρχισε να έχει αιμοπτύσεις μία με δύο φορές την εβδομάδα. Τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη αιμόπτυση επισκέφθηκε τον γενικό γιατρό του ο οποίος του συνταγογράφησε αντιβιοτικά. Η θεραπεία όμως δεν τον βοήθησε.

Ετσι δύο μήνες αργότερα ο κύριος Μόλντεν παραπέμφθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για υποβολή σε ακτινογραφία θώρακος και σε βρογχοσκόπηση (εξέταση κατά την οποία ένας ευλύγιστος σωλήνας εισάγεται στους πνεύμονες και λαμβάνει δείγμα ιστού για βιοψία). Οι γιατροί ανέφεραν στον ασθενή

Ένα μήλο την ημέρα...

Η λαϊκή ρήση «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα», επαληθεύεται για άλλη μια φορά: αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριδας διαπίστωσαν ότι γυναίκες που ενέταξαν το μήλο στην καθημερινή διατροφή τους απώλεσαν βάρος και μείωσαν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα τους.

Ειδικότερα, οι αμερικανοί επιστήμονες παρακολούθησαν για ένα χρόνο 160 γυναίκες ηλικίας 45 έως 65 ετών. Ογδόντα από αυτές έτρωγαν 75 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα κάθε ημέρα, ενώ οι υπόλοιπες 80 έτρωγαν την ίδια ποσότητα ξερών μήλων σε συνδυασμό με την κανονική διατροφή τους.

Οι εθελόντριες υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις σε τρεις, έξι και δώδεκα μήνες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα θετικά αποτελέσματα της προσθήκης του μήλου στην διατροφή των γυναικών φάνηκαν μετά την πάροδο έξι μηνών. Διαπιστώθηκε ότι είχαν κατά μέσο όρο χάσει 1,5 κιλά σωματικού βάρους, ενώ είχαν μειώσει κατά 23% τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα τους. Επιπροσθέτως, είχαν μειώσει τα επίπεδα άλλων δεικτών κινδύνου για καρδιοπάθειες, όπως η C

Πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια

Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν μια νέα ποικιλία πορτοκαλιών στο εσωτερικό των οποίων δεν υπάρχουν κουκούτσια. Συνήθως τα πορτοκάλια έχουν 15-30 κουκούτσια, ωστόσο τα πορτοκάλια της νέας ποικιλίας διαθέτουν το πολύ 2-3 κουκούτσια. Το νέο είδος πορτοκαλιού σύμφωνα με τους δημιουργούς του θα προσελκύσει τους λάτρεις του ευρέως διαδεδομένου φρούτου.

Η νέα ποικιλία ονομάζεται KinnowLS και αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Τα πορτοκάλια της νέας ποικιλίας έχουν μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από μανταρίνι και λεπτή λεία φλούδα ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς τους διαθέτουν πολύ γλυκιά γεύση.

Για την ανάπτυξη τους οι ερευνητές πραγματοποίησαν διασταυρώσεις με μια μεταλλαγμένη ποικιλία των μανταρινιών Kinnow. Άλλο ένα προτέρημα της νέας ποικιλίας είναι το γεγονός ότι μπορεί να

Tα μυστήρια του Νείλου στο Πλανητάριο


«Τα μυστήρια του Νείλου» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας θόλου που θα προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο καθ΄ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Η ταινία ταξιδεύει τον επισκέπτη ως την Αφρικανική Ήπειρο σε μια περιπετειώδη αποστολή στον Γαλάζιο Νείλο.

Η ταινία παρακολουθεί για 114 ημέρες την εξερευνητική αποστολή, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες προκλήσεις, επικίνδυνους κροκοδείλους και ιπποπόταμους, ανταλλαγές πυροβολισμών με ληστές, ασθένειες όπως η ελονοσία, αμμοθύελλες αλλά και με τον τρομακτικό ήλιο της ερήμου, σε μια προσπάθεια να διανύσει τα 3,250 μίλια του ποταμού, και να γίνει η πρώτη αποστολή στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλο, τον Γαλάζιο Νείλο από τις πηγές του ως την θάλασσα.

Όλο το ταξίδι το οποίο διασχίζει την Αιθιοπία, το Σουδάν αλλά και την Αίγυπτο, φανερώνει την ομορφιά και το μυστήριο των περιοχών γύρω από τον Νείλο όπως δεν έχει ποτέ άλλοτε παρουσιαστεί

΄Ενα εκατ. ευρώ για υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας


Το ποσό του ενός εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας.

Το έργο ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη, Γ. Σγουρό, ύστερα από ομόφωνη έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο των όρων για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

«Αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου αυτού για την ιστορική Αίγινα και τους κατοίκους της αποφασίζουμε τη μερική

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν συμβασιούχοι του Δ. Αθηναίων


Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τη Σταδίου στην Πανεπιστημίου και από εκεί στην Ακαδημίας και τη Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και μέχρι τη Μεσογείων πραγματοποίησαν το πρωί συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων.

Από την πορεία, που διήρκησε πάνω από δύο ώρες, προκλήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν οι συμβασιούχοι αύριο το πρωί μπροστά στον ΄Αρειο

Και δεύτερο νομοσχέδιο για συγχωνεύσεις οργανισμών προανήγγειλε ο Θ. Πάγκαλος


Tην κατάθεση στη Βουλή δεύτερου νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις οργανισμών προανήγγειλε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος.

Όπως εξήγησε, ερωτηθείς σχετικά με την τύχη των υπαλλήλων των οργανισμών και των φορέων αυτών, συνήθως προβλέπεται μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν δεν ανανεώνονται και προβλέπεται να λήξουν.

«Δεν το θεωρώ εγώ απόλυση αυτό, διότι η χρησιμοποίηση του όρου απόλυση σ’ αυτές τις περιπτώσεις δείχνει πόσο έχει διαφθαρεί ακόμη και η γλώσσα που χρησιμοποιούμε και το πελατειακό σύστημα και ρουσφετολόι», πρόσθεσε.

Οσον αφορά το χαρακτηρισμό που είχε αποδώσει σε δημοσίους υπαλλήλους ξεκαθάρισε ότι δεν υποστήριξε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κοπρίτες», αλλά, όπως είπε, υπάρχει και αυτός ο τύπος υπαλλήλου, «του καταχρηστή εξουσίας που βασανίζει τον πολίτη, και είναι διορισμένος με κομματικό μέσο».

Αναφορικά με τη φράση του «μαζί τα φάγαμε», ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε την έννοια της «συνευθύνης». «Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι διαφορετική ευθύνη έχει

ΕΕ: Πρόστιμα ύψους 315,2 εκατ. ευρώ σε Unilever και P&G


Πρόστιμα συνολικού ύψους 315,2 εκατ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων Unilever και Procter & Gamble για εναρμονισμένη πρακτική στον καθορισμό των τιμών των απορρυπαντικών σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Το πρόστιμο για τη Unilever ορίσθηκε σε 104 εκατ. ευρώ και για την P&G στα 211,2 εκατ. ευρώ.

Στη γερμανική εταιρεία Henkel η οποία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το καρτέλ στον κλάδο

Αττική Οδός: Κλειστή η σήραγγα Βριλησσίων τη νύχτα της Πέμπτης


Κλειστή θα παραμείνει η σήραγγα Βριλησσίων της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης 14 Απριλίου έως τις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Απριλίου.

Ο αποκλεισμός της σήραγγας γίνεται προκειμένου να διεξαχθεί άσκηση ετοιμότητας με τη συμμετοχή των Αττικών Διαδρομών, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.


Η κυκλοφορία προς Ελευσίνα θα εκτρέπεται στην έξοδο αμέσως πριν τη σήραγγα (έξοδος 12 – Πεντέλης). Τα οχήματα θα επανεισέρχονται αμέσως μετά τη σήραγγα από τα

Πέραμα: Επίθεση σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας


Στόχος επίθεσης από ομάδα αγνώστων έγινε το πρωί συμβατικό όχημα της αστυνομίας με επιβαίνοντες τρεις αστυνομικούς, ενώ κινείτο στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Πέραμα, στο ύψος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Οι άγνωστοι, αφού έβγαλαν έξω τους αστυνομικούς χωρίς να τους τραυματίσουν, αναποδογύρισαν το

Παρέμβαση Δικαιοσύνης για ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητεί η Ντ. Μπακογιάννη


Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το θέμα των επιχορηγήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή και τα δημοσίευματα περί απώλειας πειστηρίων και άλλων στοιχείων για την υπόθεση κατά την έρευνα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

«Με όσα αναγράφει ο Τύπος για χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ, για απώλεια των σχετικών στοιχείων και εσωτερική έρευνα που διεξάγεται στη ΔΕΗ, αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας για το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης –που δεν υπάρχει ακόμα- πιστεύουμε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη», εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται να περιορίσει το επίπεδο ζωής του, κανείς -ούτε τα ισχυρά κρατικομονοπωλιακά συνδικάτα- δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων».

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στοιχεία της έρευνας του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για τις επιχορηγήσεις της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, χάθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας από συνεργάτιδα του επιθεωρητή στο κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Η θέση της διοίκησης της ΔΕΗ


Από την πλευρά της, η διοίκηση της Επιχείρησης δηλώνει ότι αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τη σχετική καταγγελία και διαβεβαιώνει ότι αν μεταξύ των απολεσθέντων εγγράφων περιλαμβάνονται

Περισσότερα ποδήλατα από 1η Μαΐου στο Μετρό


Η δεύτερη φάση της πιλοτικής εφαρμογής της μεταφοράς ποδηλάτων μέσω των συρμών του Μετρό ξεκινά από 1η Μαΐου. Θα επιτρέπονται έτσι μέχρι τέσσερα ποδήλατα στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, αντί για δύο που ίσχυε έως σήμερα.

Το νέο μέτρο θα ισχύει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18.00 έως τη λήξη της βάρδιας και όλο το 24ωρο τις Κυριακές και τις αργίες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η ανταπόκριση επιβατών και ποδηλατών τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του πιλοτικού μέτρου ήταν θετική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΜΕΛ κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, εκατοντάδες ποδήλατα μεταφέρθηκαν με τους συρμούς του Μετρό τις ημέρες ελεύθερης μεταφοράς χωρίς να παρουσιαστεί

Επανένωση της Κύπρου το 2012 θέλει ο Ρόμπεϊ


Την ελπίδα μια επανενωμένη Κύπρος να αναλάβει το δεύτερο εξάμηνο του 2012 την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο και μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Ρόμπεϊ δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες που καταβάλλονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για επίτευξη λύσης στο κυπριακό το συντομότερο.

Επιπλέον, είπε ότι «ενθαρρύνει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να λειτουργήσουν σε πνεύμα συμβιβασμού, ώστε να επιτευχθούν συγκλίσεις στα θέματα που εκκρεμούν».

Αναφερόμενος στην προπαρασκευαστική διαδικασία για τη Σύνοδο Κορυφής των «27» τον Ιούνιο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι με τον κ. Χριστόφια αντάλλαξαν απόψεις για θέματα μετανάστευσης, ασύλου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και διαβεβαίωσε ότι, στη βάση της αρχής της αλληλεγγύης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει τη σταθερή στήριξη της Ένωσης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Σχετικά με τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής το Μάρτιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης σε συλλογικό επίπεδο, ο κύριος Ρόμπεϊ τόνισε ότι πολιτική δέσμευση του Συμβουλίου είναι να διασφαλιστεί ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες είναι αρκετά

To Streetside της Μicrosoft σύντομα στην Ευρώπη


Η Microsoft ξεκινάει στις χώρες της Ευρώπης τη νέα υπηρεσία της Streetside, που αποτελεί μια παραλλαγή της υπηρεσίας StreetView της Google


Αυτοκίνητα εφοδιασμένα με κάμερες θα αρχίσουν από τον επόμενο μήνα να γυρίζουν στους δρόμους των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων (η αρχή έγινε ήδη πιλοτικά στο Λονδίνο) και να τραβάνε φωτογραφίες με στόχο την ηλεκτρονική χαρτογράφηση και στη συνέχεια την παροχή χρήσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους καταναλωτές, που ψάχνουν να βρουν π.χ. ένα κατάστημα.


H νέα υπηρεσία -που ήδη διατίθεται σε 56 αμερικανικές πόλεις- σε πρώτη φάση θα προωθηθεί σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με την αντίστοιχη της Google. «Δεν σκοπεύουμε να καταγράψουμε κάθε δρόμο. Θα περιοριστούμε στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, όπου οι άνθρωποι θέλουν να βρουν διάφορες υπηρεσίες», δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος της Microsoft Ντέιβ Κόπλιν, σύμφωνα με το

Ατλάντικ: Πώληση καταστήματος στη Νέα Σμύρνη


Στην πώληση του παγίου εξοπλισμού ενός καταστήματος στη Νέα Σμύρνη (οδός Κ. Παλαιολόγου) στην επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ «ΑLΙΜΕΝΤΑ ΤΟΡ Α.Ε.Β.Ε.» προχώρησε η Ατλάντικ, στο πλαίσιο του προγράμματος

«Ναι» στην τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών


Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψηφίζεται επί της αρχής του το νομοσχέδιο που τροποποιεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κατά της αρχής ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Καρδιά του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία τριμελούς γνωμοδοτικού συμβουλίου, αποτελούμενου από δικαστές που δύναται να γνωμοδοτεί -εφόσον το ζητήσει η πλειοψηφία της Βουλής- για τη βασιμότητα των κατηγοριών κατά υπουργών προκειμένου να συγκροτηθεί προκαταρκτική επιτροπή.
Επίσης προβλέπεται χρονική παραγραφή των αδικημάτων, όπως για όλους τους πολίτες, δυνατότητα κατάσχεσης οικονομικών ωφελημάτων που προέκυψαν από παράνομη πράξη υπουργού, η απαγόρευση κίνησης λογαριασμών και τίτλων του κατηγορούμενου, ακόμη και επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ιδανική ευκαιρία ενάσκησης των δυνάμεων εξισορρόπησης στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος», καλώντας και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, συντεταγμένες να αποδείξουν ότι το φαινόμενο της ατιμωρησίας δεν

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΓΛΚ στο ΥΠΟΙΚ


Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν το πρωί οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από χθες Τρίτη, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΓΛΚ στον Οργανισμό διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (διαχείριση διαθεσίμων και έκδοση δανείων για

Προσοχή μην απαντάτε στο spam μήνυμα που λαμβάνετε από την Εθνική Τράπεζα.


                                                                                                   Εθνική Τράπεζα θα αντικαταστήσει όλες τις κάρτες την ΕΘΝΟcash, με την ΕΘΝΟcash PLUS.

Παρακαλώ κάντε κλικ στο link, και να κάνει την επιβεβαίωση της διεύθυνσης του σπιτιού σας και την ΕΘΝΟcash κάρτα σας.

Οι πληροφορίες που θα υποβληθούν σε επεξεργασία και σε 7 εργάσιμες ημέρες θα παραλάβετε στο σπίτι