www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Κολυμπώντας στην Αίγινα






Το κίνημα του «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»

Μια νέα στάση ζωής φαίνεται πως προκαλεί σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού η οικονομική κρίση. Εμπνευσμένη από την οικονομική δυσχέρεια, τη διαφθορά και τα σκληρά μέτρα, δανείζεται τον τίτλο από το περίφημο έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» και μήνα με τον μήνα λαμβάνει κινηματική μορφή.

Ολο και περισσότερα κινήματα πολιτών -οργανωμένα ή μη- αντιδρούν και «δεν πληρώνουν»... διόδια, εισιτήρια, βενζίνη, ακριβά τσιγάρα, πολυτελή εστιατόρια, περιορίζουν τις εξόδους τους σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες, τα μπάνια σε ιδιωτικές πλαζ με τσουχτερές εισόδους, τις πλούσιες ανθοδέσμες, καταθέτουν τα χρήματα της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να αποφύγουν να πληρώσουν την ΕΡΤ, αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες, γεμίζουν

Κληρονομικό το GPS στον εγκέφαλο

Η αίσθηση του προσανατολισμού δεν είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί, αλλά είναι ιδιότητα με την οποία γεννιόμαστε, σύμφωνα με νέες επιστημονικές έρευνες.

Ο εγκέφαλος γεννιέται με την κατάλληλη νευρωνική «καλωδίωση» που του επιτρέπει εξ’ αρχής να προσανατολίζεται και να κατευθύνεται σωστά.

Είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες μελέτησαν τα νευρωνικά δίκτυα προσανατολισμού και κατεύθυνσης σε νεογέννητα ζώα και τα κατάφεραν με τη χρήση εμφύτευσιμων ηλεκτροδίων στον εγκέφαλό.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχαν ηλεκτρικά σήματα, που έδειχναν επικοινωνία μεταξύ των συγκεκριμένων νευρώνων προσανατολισμού από την πρώτη στιγμή της γέννησης.

«Τα ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο υπάρχουν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Γι’ αυτό και καταλήγουμε στο ότι η κατάλληλη καλωδίωση για προσανατολισμό υφίσταται εκ γενετής», δήλωσε η

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Αλλάζει αισθητά το σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες -κατά τόπους έντονες- και την πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


Στην Αττική αύριο, Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο Πέλαγος και στα ηπειρωτικά της χώρας θα σημειωθούν καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό

Κανονικά το μετρό αύριο

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το μετρό, καθώς το συνδικάτο των εργαζομένων αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει.


Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών του σωματείου, που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα.

«Αναστέλλουμε την απεργία έχοντας πλήρη γνώση και επίγνωση των ευθυνών μας απέναντι στο επιβατικό κοινό και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας με σκοπό την εξεύρεση λύσης και όχι τη στείρα αντιπαράθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σωματείου.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Αττικό Μετρό – Εταιρεία Λειτουργίας (Α.Μ.Ε.Λ.) προσέφυγε την Παρασκευή στη Δικαιοσύνη, κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα, με αποτέλεσμα το Πρωτοδικείο

«Εάν δεν είχαμε σώσει τις τράπεζες,θα είχαν εξαφανιστεί»

«Όλες οι τράπεζες θα είχαν εξαφανιστεί εάν δεν τις είχαμε σώσει» ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Παράλληλα, υπενθυμίζει πως οι Γερμανία και Γαλλία ευθύνονται κατά ένα μέρος για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, αφού το 2004 παραβίαζαν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Για τους λόγους αυτούς, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, «είναι ακατανόητο για τους διευθύνοντες να σκέφτονται ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008. Οι υπέρογκες αμοιβές, τα πακέτα των πριμ και τη νοοτροπία της αύξησης των κερδών σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι στοιχεία που ελάχιστα συνάδουν με την πραγματική

Συσκευή θα προειδοποιεί για επιληπτική κρίση

Με μια νέα μέθοδο θα μπορεί πλέον κάποιος να προλαμβάνει μια επιληπτική κρίση.


Ένας επιληπτικός στην Αυστραλία έγινε ο πρώτος ασθενής στον κόσμο στον οποίο εμφυτεύεται μία συσκευή που προειδοποιεί για επερχόμενη κρίση, ανακοίνωσαν σήμερα γιατροί στη Μελβούρνη.

Στο στέρνο του Τζέισον Ντεντ τοποθετήθηκε μία συσκευή, η οποία συνδέεται με τον εγκέφαλό του, στο νοσοκομείο St Vincent's.

Η συσκευή καταγράφει τους εγκεφαλικούς παλμούς και τους μεταδίδει γραπτώς σε έναν ασύρματο βομβητή. Όταν ο κίνδυνος για επιληπτική κρίση είναι μεγάλος ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι, το λευκό λαμπάκι υποδηλώνει μέτριο κίνδυνο και