www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Tρεις ακόμα επιστροφές στην ΚΟ της ΝΔ


Αλλοι τρεις βουλευτές, οποίοι είχαν διαγραφεί από τη ΝΔ μετά τη στάση που είχαν κρατήσει στη Βουλή για τη δανειακή σύμβαση, επιστρέφουν στην ΚΟ του κόμματος με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

Πρόκειται για τους Χρήστο Παπασιώζο (Αρτας), Γεώργιο Καρασμάνη (Πέλλας) και Γεώργιο

Παράταση έως 30 Απριλίου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών


Παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 Πιο αναλυτικά, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, δίδονται οι παρακάτω παρατάσεις μέχρι και την 30η Απριλίου 2012:

 - Υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.

 - Υποβολής οριστικής δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.

 - Υποβολής από τις επιχειρήσεις των στοιχείων που αφορούν παροχή Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων και

Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος


Υπεγράφη σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου η απόφαση που αφορά στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

Αναλυτικά, για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000) ακολουθούνται οι εξής διαδικασίες:

 - Η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται: 

α) Είτε απευθείας από το δικαιούχο αγρότη στη Δ.Ο.Υ. που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του. Η αίτηση επιστροφής

Σε σταθμό μετρό του Λονδίνου το όνομα του Πύρρου Δήμα

Τα ονόματα 361 αθλητών, που έγραψαν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα δοθούν στους σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των αγώνων το καλοκαίρι.


Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται το όνομα και του Πύρρου Δήμα. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με τέσσερα μετάλλια σε ισάριθμες ολυμπιάδες (τρία χρυσά και ένα χάλκινο) έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές συγκομιδές και έτσι δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στις επιλογές της Οργανωτικής Επιτροπής. Το όνομά

Πολιτικές ευθύνες στον Γ. Παπαθανασίου αποδίδει το πόρισμα ΠΑΣΟΚ


Πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών στην τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Παπαθανασίου αποδίδει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, το οποίο υπογράφεται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ .

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο κ. Παπαθανασίου «δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων ικανών να μετριάσουν ή και να ανατρέψουν τη δυναμική διόγκωσης του ελλείμματος» και «αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας», προκειμένου να παραπλανήσει την ελληνική

Το πόρισμα του ΛΑ.Ο.Σ. στην εξεταστική για το έλλειμμα


Eυθύνες τόσο στη διακυβέρνηση της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει στο πόρισμά του για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, Αθ. Πλεύρης, τονίζοντας πάντως πως δεν κατέστη δυνατή η άντληση ασφαλών συμπερασμάτων. Για αυτό, εκτιμά πως ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην υπήρχε σύνταξη πορίσματος, αλλά απλά μία συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού για μία επόμενη επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση.

 Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης υπογραμμίζει την απροθυμία της επιτροπής να εξετάσει, ή έστω να ζητήσει τη γνώμη των πρώην πρωθυπουργών, των οποίων οι κυβερνήσεις τους εμπλέκονται με τη διαμόρφωση του χρέους και του ελλείμματος το 2009, και ειδικά για τον Γ. Παπανδρέου σημειώνει ότι ο φάκελος που απεστάλη από την Εισαγγελία στη Βουλή των Ελλήνων, τον κατονομάζει ρητώς ως τυχόν ύποπτο για την τέλεση ενδεχομένων

«Μετακομίζουν» προσωρινά τα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης



Το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει η μεταστέγαση έργων τέχνης και διοικητικών υπηρεσιών της Εθνικής Πινακοθήκης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες επέκτασης του κτιρίου επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Το θέμα της μεταστέγασης συζητήθηκε χτες το βράδυ στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και απέσπασε την ομόφωνη έγκριση των μελών του.

Η μετεγκατάσταση, που θα είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Πινακοθήκη, περιλαμβάνει τρία σκέλη.

Στο ένα από τα δύο διατηρητέα κτίρια της Εθνικής Γλυπτοθήκης, στην περιοχή Γουδή, θα γίνουν εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισης των χώρων προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά η

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γλυφάδα την Κυριακή λόγω ποδηλατοδρομίας


Σταδιακές και τμηματικές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 σε δρόμους της Γλυφάδας λόγω διεξαγωγής ποδηλατοδρομίας.

 Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 14:00 το μεσημέρι στην ακόλουθη διαδρομή:

Αφετηρία: Αλ. Παναγούλη & Ναυσικάς – δεξιά Σ. Καράγιωργα – αριστερά Λαζαράκη – αριστερά Ν. Ζέρβα – δεξιά Αγ. Νικολάου – δεξιά Ερμού - αριστερά Πρίγκιπα Πέτρου –

Σύλληψη 49χρονου για παιδική πορνογραφία


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 49χρονου Ελληνα, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής.

 Στο πλαίσιο των διαδικτυακών αστυνομικών ερευνών, που διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, εντοπίσθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, από τα οποία προέκυπτε η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, από διάφορους χρήστες του διαδικτύου και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 49χρονου,

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για Ridenco


Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Ridenco [RIDEr.AT]  , από σήμερα 30 Μαρτίου 2012 και για μέγιστο διάστημα δέκα ημερών, αποφάσισε ο Πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σωκράτης

ΕτΕ: Από σήμερα η εξυπηρέτηση καταθετών Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας


Ολοκληρώθηκε η μεταφορά στην Εθνική Τράπεζα (ΕτΕ) των ηλεκτρονικών αρχείων των καταθέσεων των πελατών της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας» και από σήμερα Παρασκευή, αρχίζει η εξυπηρέτησή τους από το δίκτυο των καταστημάτων της ΕτΕ.

 Όπως ανακοινώθηκε, για την άμεση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων καταθετών έχουν ανοιχθεί νέοι λογαριασμοί, σε αντιστοίχιση με τους λογαριασμούς που τηρούσαν στη Συνεταιριστική

Δηλώσεις: Οδηγίες ΓΓΠΣ για τους κλειδαρίθμους


Διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία λήψης του ειδικού κλειδαρίθμου για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδήματος, δίνει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ.

 Πρώτον, όπως επισημαίνεται, όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου, ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους νέους κωδικούς (κλειδάριθμο), καθ’ όλο το έτος χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.

 Δεύτερον, για όσους φορολογούμενους υποχρεώνονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική υποβολή και δεν διαθέτουν

Ευ. Βενιζέλος: Πρώτη εθνική προτεραιότητα το Κυπριακό


Πρώτη εθνική προτεραιότητα χαρακτήρισε το Κυπριακό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνάντησή του, διάρκειας μιας ώρας, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστόφια ουσιαστική και αμοιβαία επωφελή.

Όπως δήλωσε, εκτός από το Κυπριακό συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα θέματα της οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και ζητήματα της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το κυπριακό παράδειγμα ως προς τις έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική περίπτωση και η Ελλάδα

Σπιτικό ψωμί

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 600 γρ. χλιαρό νερό
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 4 κουταλιές της σούπας ακόμη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κύβο φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Χλιαραίνουμε το νερό μας και το ρίχνουμε σε πλαστικό μπώλ μαζί με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέσα

ΙΚΑ: Στις 5/4 το δώρο στους συνταξιούχους - Στις 2/4 από τον ΟΓΑ


Την Πέμπτη 5 Απριλίου θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ ενώ τη Δευτέρα, 2 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και το δώρο

Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα ζήτησε ο Γ.Καρατζαφέρης


Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα, πριν το κλείσιμο της Βουλής, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

 «Ζητώ μία συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως για τα εθνικά θέματα πριν η βουλή κλείσει λόγω εκλογών», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης στο περιθώριο συζήτησης επίκαιρης

Λ. Παπαδήμος: Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί


«Ο νόμος για την ανώτατη παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

 Όπως είπε, αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, του ιδίου αλλά και του υπουργού Παιδείας, καθώς το πλαίσιο του νόμου θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης.

 Παραδέχθηκε ωστόσο ότι από το Σεπτέμβριο του 2011, οπότε και είναι νόμος του κράτους, δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως σε κανένα από τα πανεπιστήμια.

 Δεδομένων των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών που καταγράφονται ο κ. Παπαδήμο επισήμανε ότι είναι σκόπιμο να εξεταστεί με ποιο τρόπο μπορούν να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις

«Μεταλλαγμένα» τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ


Είναι μία από τις γνωστότερες σειρές έργων του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Στα ηλιοτρόπια του 1888 που, αυτήν την περίοδο εκτίθενται στην Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο, πολλά από τα λουλούδια απεικονίζονται χωρίς το μεγάλο μαύρο «πυρήνα» τους, αλλά κυρίως με πλούσια χρυσά πέταλα.

Επιστήμονες αποκαλύπτουν τώρα ότι αυτό δεν έγνε... καλλιτεχνική αδεία, αλλά πως πρόκειται για πιστή απεικόνιση μιας μεταλλαγμένης ποικιλίας ηλιοτρόπιου.

 Ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια υποστηρίζουν σε έκθεσή τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS Genetics, ότι εντόπισαν το γονίδιο που ευθύνεται για τη μετάλλαξη των «διπλών ανθέων», όπως είναι γνωστά, και το οποίο θα μπορούσε να ρίξει φως στην

Αναστολή διαπραγμάτευσης για Audiovisual, Τεγόπουλο και Fintexport


Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών Audiovisual, Χ.Κ. Τεγόπουλος  Εκδόσεις και Fintexport από σήμερα 30 Μαρτίου 2012 αποφάσισε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,

Νέα διαδικτυακή υπηρεσία Στοιχείων Μητρώου Επιτηδευματιών


Nέα Διαδικτυακή υπηρεσία -Web Service ανάκτησης στοιχείων μητρώου Επιτηδευματιών ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών.

 Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα Διαδικτυακή υπηρεσία- Web Service συμβάλει στην προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Ν. 3979/2011) και στην εξασφάλιση της ορθότητας των πληροφοριών εκτός από τα Μη Φυσικά Πρόσωπα και για τους Επιτηδευματίες.

Στην νέα υπηρεσία δίνεται η δυνατότητα της διαλειτουργικότητας των Πληροφοριακών Συστημάτων και η αξιοποίηση των ανοιχτών δεδομένων

Καρατζαφέρης:«Έσχατο σημείο άμυνας» η ναρκοθέτηση των συνόρων


Έσχατο σημείο άμυνας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τη ναρκοθέτηση των συνόρων με στόχο τον περιορισμό της παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών.

«Εκεί οδηγούνται τα πράγματα, κανείς δεν το επιθυμεί, απαγορεύεται και από τον ΟΗΕ, αλλά είναι το έσχατο σημείο άμυνας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Κανείς δεν τους θέλει, όλη η Ελλάδα επαναστατεί», πρόσθεσε για το θέμα των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, «και κανείς δεν

Δεν αποκλείει και νέα βοήθεια ο Λ. Παπαδήμος


Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην χρειαστεί και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τελείως ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο», αναφέρει ο κ. Παπαδήμος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να επανέλθει στις αγορές, ακόμη και αν εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα

Γ. Μπαμπινιώτης: Προβοκατόρικα τα περί αλλαγής του νόμου


Απέρριψε εκ νέου ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, τα περί αλλαγής του νόμου για τα ΑΕΙ που του καταλογίζονται, χαρακτηρίζοντάς τα «προβοκατόρικα», ενώ σημείωσε ότι στόχος του είναι η εφαρμογή του νόμου αλλά με διαφορετική τακτική.

 «Δεν περνάω σε διαπραγμάτευση, δεν υποχωρώ βήμα...Διαφέρω στην τακτική», ξεκαθάρισε ο κ. Μπαμπινιώτης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

 Επανέλαβε ότι ο νόμος για τα Πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί και τόνισε ότι αυτό που επιδιώκει είναι

Τα πολλά αντιβιοτικά παχαίνουν


Η κατάχρηση των αντιβιοτικών έχει μία ακόμη πιθανή παρενέργεια, πέρα από το ότι ενισχύει την ανάπτυξη και αντοχή των παθογόνων μικροοργανισμών. Καθώς αλλάζει τη σύνθεση των βακτηρίων που ζουν στο έντερο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους. Με άλλα λόγια, τα πολλά αντιβιοτικά παχαίνουν, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον μικροβιολόγο Μάρτιν Μπλέηζερ του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος παρουσίασε τα ευρήματά του σε διεθνές συνέδριο για το ανθρώπινο «μικροβίωμα» στο Παρίσι, σύμφωνα με το New Scientist, έκαναν πειράματα με ποντίκια και διαπίστωσαν ότι η λήψη αντιβιοτικών οδήγησε σε αύξηση του πάχους τους.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι τα αντιβιοτικά μπορεί όντως να ευθύνονται σε ένα βαθμό για την αύξηση της παχυσαρκίας διεθνώς. Η διαρκώς αυξανόμενη χρήση των αντιβιοτικών εδώ και επτά περίπου δεκαετίες έχει προκαλέσει σημαντικές μεταβολές στην μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου με συνέπεια να μειώνονται οι αποικίες των «καλών» μικροβίων, κάτι που έχει ως παρενέργεια, πέρα από την εξασθένηση του

Προτείνονται ανατροπές στο φορολογικό


Δραστικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, ακινήτων και επιχειρήσεων προβλέπει το πλαίσιο στο οποίο συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ κατά τη διαδικασία του διαλόγου κομμάτων και κοινωνικών φορέων για το νέο φορολογικό σύστημα. Από τον διάλογο, όπως είναι γνωστό, έχει αποχωρήσει η ΝΔ, η οποία πάντως συμμετείχε στον μεγαλύτερο αριθμό συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαίσιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων με μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή στο 40%, από 45% σήμερα για εισοδήματα πάνω απο 60.000 ευρώ, καθώς

Αλλάζει ο ορθογραφικός έλεγχος στο Google Docs


Λειτουργία αυτόματης διόρθωσης που θα αντλεί λεξιλόγιο από τον παγκόσμιο ιστό και τα δεδομένα που συλλέγουν τα bots της εισήγαγε η Google στο Google Docs.

Το χαρακτηριστικό της νέας λειτουργίας είναι ότι αντί να περιορίζεται σε σε κάποιο παραδοσιακό και πεπερασμένου μεγέθους λεξικό, χρησιμοποιεί το ίδιο το Διαδίκτυο, προσαρμόζεται σε αυτό και διαμορφώνει το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ανάλογα με την γλωσσική του εξέλιξη.

Όπως αναφέρει μάλιστα η εταιρεία η μέθοδός της έχει 3 βασικά πλεονεκτήματα έναντι των

Διευκρινιστική εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων


Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απαλλάσσονται από το ειδικό τέλος ακινήτων αλλά έχουν λάβει το λογαριασμό από τη ΔΕΗ [DEHr.AT]  ή από τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος (με το ποσό του τέλους) θα πρέπει να καταβάλουν το τέλος και στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση από την εφορία στην οποία υπάγονται για την επιστροφή του ποσού.

 Αυτό διευκρινίζεται μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων. Η σχετική αίτηση όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτοτυπία του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος

Ψηφίστηκε με βελτιώσεις το ν/σχ για το νέο Οικοδομικό Κανονισμό


Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το νομοσχέδιο για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.

 Το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε νωρίτερα σε βελτιωτικές αλλαγές επί του νομοθετήματος, ενώ ενέκρινε την ενσωμάτωση τεσσάρων βουλευτικών τροπολογιών από τις δεκάδες που είχαν κατατεθεί.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νέες τροποποιητικές αλλαγές: 

- Επιτρέπεται σε εταιρείες καυσίμων που έχουν έδρα νησιά του Αιγαίου, να τα τροφοδοτούν με όλα τα προϊόντα υγρών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου και του ναυτιλιακού

«Ναι» επί της αρχής στο ν/σχ για τον «Κανονισμό Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ»


Με την θετική γνώμη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τον «Κανονισμό Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

 Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κουτρουμάνης ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας, εξηγώντας ότι το νομοσχέδιο έχει επείγοντα χαρακτήρα διότι περιλαμβάνει ρυθμίσεις δεσμευτικές ως προς τις υποχρεώσεις της χώρας μας στους εταίρους.

 Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του συστήματος ασφάλισης του ΙΚΑ

Ο καιρός στις 30.03.2012


Παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 21 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα νοτιοδυτικά σχεδόν θυελλώδεις νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί