www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Επιστολή - πυροτέχνημα για κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού»

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. προτείνει με επιστολή- πυροτέχνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη στη σημερινή συγκυρία και στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να ξεφύγει από την οικονομική κρίση!


Στην τρισέλιδη επιστολή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ περιγράφει με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και εκφράζει την έντονη ανησυχία του ότι «ακολουθούμε μια πορεία από τον κατήφορο στον γκρεμό». «Ο πολίτης και η χώρα απαιτούν μια σοβαρή και ικανή διακυβέρνηση και μια εξίσου υπεύθυνη αντιπολίτευση για να βγει η Ελλάδα από τα αδιέξοδά της» είναι το βασικό επιχείρημά του για την πρόταση περί συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων στην οποία επιχειρεί, εμμέσως πλην σαφώς, να «στρατολογήσει» τον κ. Παπούλια. Παράλληλα αναφέρει ότι το

Ακάλυπτους αφήνει η Ν.Δ. τους υπουργούς Καραμανλή για τον ΟΣΕ

«Για διαχρονικές ευθύνες» σε σχέση με την ζημία που υπέστη ο ΟΣΕ, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, Κώστας Τζαβάρας.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν", δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας, υπογραμμίζοντας ότι η "Δικαιοσύνη πρέπει να βρει τρόπο να επανέλθει στις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΣΕ που είχε συνάψει με την γερμανική εταιρεία από τις οποίες η ζημία του δημοσίου ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.".


Επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να εντείνει τις έρευνες όσον αφορά στο ζήτημα του προαστιακού και ζήτησε από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Σήφη Βαλυράκη να αποστείλει στους

Τζίγκερ: Δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Βγενόπουλος

Με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον Ανδρέα Βγενόπουλο τον οποίο χαρακτήρισε “μη αξιόπιστο συνομιλητή”. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βάζει ουσιαστικά τέλος στο ζήτημα της πώλησης των μετοχών, διότι όπως αναφέρει, δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από τον κ.Βγενόπουλο.

Τονίζει στην επιστολή του ότι έθεσε χρονικό περιορισμό προκειμένου να μην διαταραχθεί άλλο η ομαλότητα στην ομάδα και κατηγορεί τον κ.Βγενόπουλο ότι θολώνει το τοπίο για άλλη μια φορά, χαρακτηρίζοντας “προσχηματική” την (τέταρτη, όπως αναφέρει) αποχώρηση του.


Νωρίτερα ο επικεφαλής της MIG σε επιστολή του προς τον Τζίγκερ απέρριπτε το τελεσίγραφο των 48 ωρών και δήλωνε ότι μόνο με "κοινά αποδεκτούς όρους” μπορεί να γίνει η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο κ.Βγενόπουλος αμφισβήτησε ευθέως την αποτίμηση που έχει κάνει η Deloitte στον Παναθηναϊκό και δεν προχώρησε στην κατάθεση
συγκεκριμένης πρότασης, επιμένοντας στη διαδικασία του οικονομικού ελέγχου.

Στο μεταξύ το βράδυ ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας αντέδρασε με ευθείες βολές κατά του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού. Η δήλωση του: "Ο τόνος της επιστολής του κ. Βαρδινογιάννη και ο τρόπος που απευθύνεται έτσι σε ανθρώπους που έβαλαν 65 εκατ, ευρω για την

Περίοδο χάριτος για δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ ζητούν οι έμποροι

Παροχή περιόδου Χάριτος για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Α+Β φάσης του ΤΕΜΠΜΕ ζητά με επιστολή της προς τη Λούκα Κατσέλη η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

Στην επιστολή υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα επιχειρήσεις που μέχρι πρόσφατα ήταν υγιείς και είχαν λάβει δάνεια από το Ταμείο εγγυοδοσίας να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Δεσμεύεται ότι οι επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση της περιόδου χάριτος θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας που έχουν, μέχρι την οριστική εξόφληση του σχετικού δανείου.
enet

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από Γαλλία και Γερμανία

Προς την σωστή κατεύθυνση σχετικά με την έξοδο της από την κρίση κινείται η Ελλάδα ήταν η συνισταμένη των δηλώσεων από τους υφυπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας, Πιερ Λελούς και Βέρνερ Χόφνερ αντίστοιχα, στο τέλος της συνάντησής τους με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.


Χαρακτήρισαν την επίσκεψη τους μήνυμα αλληλεγγύης της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την Ελλάδα ενώ προέταξαν και το ζήτημα κοινής ευθύνης του ευρώ.

"Θέλουμε να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα την οποία θεωρούμε αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας" δήλωσαν προσθέτοντας πως "Όλοι

Τα ΚΑΕ απορροφούν τη Folli-Follie και την ELMEC

Ο όμιλος της Follie-Follie από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας με δραστηριότητες και στο εξωτερικό (συμφερόντων της οικογένειας Δημ. Κουτσολιούτσου), που αποτελείται από τις βασικές εταιρείες Folli-Follie A.E., Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών Α.Ε. και Εlmec Sport Α.Ε. και άλλες μικρότερες, αποφάσισε η δεύτερη (Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών Α.Ε.) να απορροφήσει τόσο τη μητρική εταιρεία, δηλαδή τη Folli-Follie όσο και την Elmec Sport.


Η συγκέντρωση γίνεται για λόγους εξοικονόμησης πόρων ενώ η επιλογή η Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών να απορροφήσει τη μητρική του ομίλου, δηλαδή τη Folli-Follie και όχι το ανάποδο, επιλέχθηκε έτσι ώστε να μην χαθεί το αποκλειστικό δικαίωμα πώλησης αφορολόγητων ειδών σε συνοριακούς σταθμούς που έχει η απορρoφώσα (ΚΑΕ).

Οι προτεινόμενοι όροι ανταλλαγών των μετοχών έχουν ως εξής: Σύμφωνα με την παρούσα πρόταση των Διοικητικών Συμβουλίων προς τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των ανωτέρω εταιρειών και με δεδομένα: ι. ότι η FOLLI - FOLLIE ΑΒΕΕ συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ Α.Ε. με

Έκρηξη με ένα νεκρό στο γραφείο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Νεκρός είναι στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ στον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη. «Έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο μου συνεργάτη» ήταν η πρώτη δήλωση του υπουργού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο δέμα, το οποίο εξερράγη στα χέρια του αστυνομικού, στενού συνεργάτη του υπουργού, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τη διαχείριση της αλληλογραφίας και των επαφών του Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν στο γραφείο του, σε απόσταση δώδεκα περίπου μέτρων από το γραφείο του υπουργού.


"Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά πως δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε, θα συνεχίσουμε αδιάκοπτα τον αγώνα για να καταστήσουμε τις πόλεις μας ασφαλείς", υπογράμμισε ο Μιχ.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ψηφιακό σήμα

Απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα σε ό,τι αφορά την εκπομπή του επίγειου ψηφιακού σήματος στην Αττική δίνει με ανακοίνωσή της η Digea.

1. Ακούω τον ήχο των προγραμμάτων αλλά δεν λαμβάνω εικόνα. Τι συμβαίνει;

Η Digea για την εκπομπή του ψηφιακού σήματος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο MPEG4. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε το παραπάνω πρόβλημα τότε αυτό είναι ένδειξη ότι ο τηλεοπτικός δέκτης ή ο αποκωδικοποιητής που χρησιμοποιείτε είναι τεχνολογίας MPEG2. Για να δείτε το πρόγραμμα των καναλιών του ψηφιακού παρόχου Digea, θα πρέπει η συσκευή της τηλεόρασής σας να έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 ή να συνδέσετε την τηλεοπτική σας συσκευή με εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4.

2. Το ψηφιακό μου σήμα είναι ασθενές ή κάνει διακοπές. Έχω ελέγξει ότι ο αποκωδικοποιητής μου είναι τεχνολογίας MPEG4. Τι πρέπει να κάνω;

Είναι πολύ πιθανό η κεραία σας να μην είναι προσανατολισμένη σωστά. Δοκιμάστε να επαναπροσανατολίσετε την κεραία σας προς το κέντρο του Υμηττού ή της Αίγινας ή να εγκαταστήσετε δεύτερη κεραία ή να χρησιμοποιήσετε έναν ενισχυτή σήματος εφόσον αυτός

Forthnet: Αντικατάσταση μέλους στο δ.σ.

Τον καθ. Βασίλειο Δουγαλή εξέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Forthnet ως νέο μέλος του, σε αντικατάσταση του εκλιπόντος μέλους καθ. Αλκιβιάδη Παγιατάκη.


Κατόπιν της ανωτέρω αντικατάστασης το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής:

1) Deepak Srinivas Padmanabhan, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου (μη εκτελεστικό μέλος),

2) Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος), ------>

Τα γλυκά χτυπούν πάγκρεας

Οι ενήλικοι που τρώνε πολλά γλυκά και άλλα τρόφιμα τα οποία προκαλούν απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος, προειδοποιούν ιταλοί ερευνητές.


Σε μελέτη στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 1.000 εθελοντές, το ένα τρίτο εκ των οποίων έπασχε από τη νόσο, ανακάλυψαν πως όσοι ακολουθούσαν διαιτολόγια με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου σε σύγκριση με όσους ακολουθούσαν διαιτολόγια με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Ο γλυκαιμικός δείκτης αναφέρεται στο πόσο γρήγορα προκαλεί ένα τρόφιμο αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το λευκό ψωμί, οι πατάτες και τα γλυκά, αυξάνουν γρήγορα και απότομα το σάκχαρο. Αντιθέτως, τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως οι φακές, η σόγια, το γιαούρτι και πολλά δημητριακά ολικής άλεσης, προκαλούν

Στις 7 Ιουλίου ανακοινώνονται οι βαθμοί για τις Πανελλαδικές

Στις 7 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν στα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Γιάννη Πανάρετου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
enet

Eγκαίνια για τους νέους συντελεστές ΦΠΑ από 1η Ιουλίου

Στο 23% αυξάνεται από 1η Ιουλίου ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα αγαθά εκτός τα προϊόντα καπνού που είχε αυξηθεί στις αρχές Μαίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.


Οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι:

α) ο κανονικός συντελεστής από 21%, αυξάνεται σε 23%,


β) ο μειωμένος συντελεστής από 10%, αυξάνεται σε 11%,


γ) ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής, που ισχύει για ορισμένα αγαθά από 5%, αυξάνεται σε 5,5%.

Οι συντελεστές που ισχύουν για τα νησιά (μειωμένοι) από 15%, 7% και 4%, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 16%, 8% και 4% .

Στοιχεία που εκδίδονται από 1η Ιουλίου, θα έχουν υποχρεωτικά τους καινούριους συντελεστές, ακόμα και αν είναι πιστωτικά που αφορούν στοιχεία προηγούμενης ημερομηνίας. Εξαίρεση

Bγενόπουλος: "Δεν δέχομαι τελεσίγραφο"

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ουσιαστικά αποσύρει την πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επικαλούμενος το τελεσίγραφο του Γιάννη Βαρδινογιάννη. "Θα είμαστε εδώ για να αγοράσουμε τις μετοχές σου, αν αποφασίσεις πραγματικά να πουλήσεις" τονίζει με νόημα ο Mr MIG.

Ο κύριος Βγενόπουλος διαφωνεί και με τους όρους που θέτει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ προκειμένου ο Παναθηναϊκός να αλλάξει χέρια.


Επίσης, δεν αναγνωρίζει την έκθεση της Deloitte για την αποτίμηση της ΠΑΕ (σύμφωνα μ' αυτή η εταιρία τιμάται στα 110εκ ευρώ) και μάλιστα επισυνάπτει αποσπάσματα της σχετικής έκθεσης.

Παράλληλα, προαναγγέλει ουσιαστικά την αποχώρηση από το πολυμετοχικό σχήμα όλων των μελών της ΠΕΚ (Νίκας, Ξυλάς, Πολέμης, Ζολώτας)και τονίζει ότι δεν θα δημιουργήσει το παραμικρό

Υπ. Οικονομικών Λουξεμβούργου: Έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα αν κάτι πάει στραβά

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της χωρίς βοήθεια, εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών του Λουξεμβούργου, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση, οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να στηρίξουν τη χώρα στο απίθανο ενδεχόμενο που κάτι πάει στραβά.


Σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Luc Frieden, τόνισε ότι το πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι αρκετό προς το παρόν και ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει.

Ακόμη πρόσθεσε πως "είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα έτσι και κάτι πάει στραβά" ενώ ξεκαθάρισε πως η χώραθα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της χωρίς βοήθεια.
enet

Αναστέλλεται η μεταμεσονύκτια λειτουργία του ΗΣΑΠ

Μόνο το μετρό και το τραμ θα έχουν στη διάθεσή του οι ξενύχτηδες τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, καθώς ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος σταματά τα νυχτερινά δρομολόγια λόγω της ανάγκης επιτάχυνσης των έργων ανακατασκευής της γραμμής.


Η εταιρεία του ΗΣΑΠ ανακοίνωσε την αναστολή χωρίς να αναφέρει πότε θα ξεκινήσει εκ νέου η λειτουργία των δρομολογίων. Σημειώνει πως η διακοπή κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου στο διάστημα από τη 1 τα μεσάνυχτα ως τις 4 το πρωί να είναι δυνατή η πραγματοποίηση εργασιών στο τμήμα της σήραγγας από την Ομόνοια ως το Μοναστηράκι. Ετσι, οι τελευταίοι συρμοί του ΗΣΑΠ θα φτάνουν στους τερματικούς σταθμούς του Πειραιά και της Κηφισιάς στη 1.06 τη νύχτα.
enet

Ψήφο στους ομογενείς υπόσχεται ο Αντ. Σαμαράς

Τέσσερις υποσχέσεις έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους ομογενείς, μιλώντας στο πρώτο συνέδριο οικουμενικού ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα νομοθετήσει ώστε οι Έλληνες της διασποράς να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε επίσης ότι μία κυβέρνηση υπό την προεδρία του θα φροντίσει τρία πράγματα κατά προτεραιότητα:


• Να παρακάμψει τη συνηθισμένη γραφειοκρατία, ώστε οι Απόδημοι να τακτοποιούν όλα τους τα προβλήματα "χωρίς να πρέπει να επικοινωνήσουν με όλο το ελληνικό χαρτοβασίλειο",

• να δώσει ώθηση στη διδασκαλία της Ελληνικής εκτός Ελλάδος, ειδικά για τα παιδιά των ομογενών και

Διήμερο διακοπών... νερού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εργασίες που γίνονται για την επισκευή αγωγού λόγω διαρροής στην οδό Δημητρίου Μαργαρίτη 2-4 έχουν αφήσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς νερό από τις 10 το πρωί. Όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης η διακοπή υδροδότησης θα αποκατασταθεί έως τις 4 το μεσημέρι, αλλά θα επαναληφθεί αύριο από τις 08.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, πρόβλημα ομαλής υδροδότησης υπάρχει στις οδούς Ιπποδρομίου, Δημητρίου Μαργαρίτη, Τσιμισκή και Δημητρίου Γούναρη του δήμου Θεσσαλονίκης.
enet

Λούκα Κατσέλη: Δεν μπορει να επαναληφθεί το κλείσιμο λιμανιών

Σεβαστό το δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία αλλά δεν μπορούν να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα όπως το κλείσιμο των λιμανιών σε μια περίοδο που πρέπει να στηριχθούν ο τουρισμός και οι επενδύσεις δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα μετά την επιστροφή της από τη Σανγκάη.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν αναλυτικότερες ανακοινώσεις για το θέμα αργότερα και παρουσίασε τα βασικά αποτελέσματα της πενθήμερης επίσκεψής της στην Κίνα.


Βασικός στόχος της αποστολής ήταν η προσέλκυση κινέζικων επενδύσεων και για αυτό το λόγο μοιράστηκε σε εκπροσώπους της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου e - book στο οποίο αναλύονται διεξοδικά οι επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να υπάρχουν στην Ελλάδα, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Περιλαμβάνει από επιχειρηματικά σχέδια τουρισμού υψηλού επιπέδου, νέων τεχνολογιών και διαχείρισης αποβλήτων έως συνεργασία στις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες, στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες (ΟΛΠ, ΟΛΘ,

Με μηνύσεις απειλεί ο Αν. Βγενόπουλος

Σε άμεση κατάθεση μηνύσεων εναντίον όσων «προχώρησαν σε δυσφημιστικές κρίσεις» κατά της Marfin και του ιδίου, προτίθεται να προχωρήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, βρίσκεται σε εξέλιξη "οργανωμένη επιχείρηση λάσπης που προσπαθεί να εμπλέξει την Marfin Egnatia Bank και, κυρίως, εμένα προσωπικά στην υπόθεση του Βατοπεδίου".


Σύμφωνα με τον Αν. Βγενόπουλο, "η προσπάθεια ξεκίνησε από το κανάλι STAR που την παρουσίασε μάλιστα σαν πρώτη είδηση (!) και συνεχίστηκε μέσω blogs και εντύπων μικρής εμβέλειας, κορυφώθηκε δε σήμερα μέσω της οπαδικής εφημερίδας Πράσινη".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια οργανωμένη επιχείρηση λάσπης που προσπαθεί να εμπλέξει την MARFIN EGNATIA BANK και, κυρίως, εμένα προσωπικά στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το κανάλι STAR που την παρουσίασε μάλιστα σαν πρώτη είδηση (!) και συνεχίσθηκε μέσω blogs και εντύπων μικρής εμβέλειας, κορυφώθηκε δε

Και ο ΟΑΣΘ στη γενική απεργία της Τρίτης

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Τρίτη 29 Ιουνίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στη γενική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Θα γίνουν μόνο περιορισμένα δρομολόγια με το προσωπικό ασφαλείας.
enet

H Air France απολύει 4.400 εργαζόμενους ως 2013


Η γαλλική αεροπορική εταιρία Air France προβλέπει μία μείωση του προσωπικού της κατά 4.400 άτομα έως τον Μάρτιο 2013 χάρις σε εθελούσιες αποχωρήσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Tribune βασιζόμενη σε μία έκθεση του ΔΣ της εταιρίας.
Η μείωση αυτή θα επέφερε μία μείωση του προσωπικού της εταιρίας κατά 16,3% σε σχέση με τον Μάρτιο 2008 πριν την έναρξη της κρίσης. Το σύνολο των εργαζομένων στην εταιρία ανέρχεται στους 47.694 εργαζόμενους.
enet

S&P: «14% πιθανότητες χρεοκοπίας έχει η Ελλάδα»

Ο Moritz Kraemer, στέλεχος του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's και υπεύθυνος για το δημόσιο χρέος κρατών στην περιοχή Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής εκτίμησε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η Ελλάδα έχει 14% πιθανότητες να κηρύξει στάση πληρωμών.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν έχει εναλλακτικές λύσεις και ότι κάνει το σωστό υλοποιώντας μέτρα για τη δημοσιονομική της εξυγίανση.


Σχολιάζοντας γενικότερα την κατάσταση για το δημόσιο χρέος σε χώρες της Ευρώπης ο Kraemer, τόνισε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.
enet

Διαφωνεί ο Ζ. Κ. Τρισέ με τον Σόρος για το ευρώ

Την ίδια ώρα που η Μέρκελ ετοιμάζεται να μεταφέρει το μήνυμα των μέτρων λιτότητας στη συνάντηση κορυφής του G20 στο Τορόντο το Σαββατοκύριακο, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ τής πλέκει το εγκώμιο ως παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Οι ενέργειες της Μέρκελ θα τονώσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ νοικοκυριών, επενδυτών και επιχειρήσεων βοηθώντας στη σταθεροποίηση της ανάκαμψης" δήλωσε ο Τρισέ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.


Η άποψη αυτή βρίσκεται στους αντίποδες όσων δήλωσε πρόσφατα ο Σόρος, όταν ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής τόνισε στο Βερολίνο πως το ευρώ αποτελεί μία ελαττωματική και ατελή κατασκευή. "Επιμένοντας σε προ-κυκλικές πολιτικές η Γερμανία διακινδυνεύει την ΕΕ. Γνωρίζω πως

Τζ. Σόρος :«Πάταξη της φοροδιαφυγής για μείωση του ελληνικού χρέους»

Ένα μεγάλο μέρος του αγώνα που καταβάλλει η Ελλάδα για να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους της εξαρτάται από την ικανότητα που θα επιδείξει η κυβέρνηση να συλλάβει τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την φοροαποφυγή, δήλωσε χθες ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος όπως αναφέρουν οι Economic Times της Ινδίας.

Ερωτηθείς εάν συμμερίζεται την άποψη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών πως η Αθήνα θα τα καταφέρει να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική της κρίση χωρίς να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ο Σόρος δήλωσε στη τηλεόραση του Ρόιτερς πως "πολλά εξαρτώνται από το αν θα μπορέσουν να συλλάβουν όσους φοροδιαφεύγουν καθώς επίσης να διορθώσουν τις υπερβολές και τις καταχρήσεις που είναι πολύ διαδεδομένες στην

Υπόμνημα για την ελληνική γλώσσα στην Αυστραλία

Κατατέθηκαν στο προεδρείο της Κοινοπολιτειακής Βουλής της Αυστραλίας 20.000 υπογραφές, από αυτές που συγκέντρωσε ο «Νέος Κόσμος», με τη βοήθεια ομογενειακών οργανισμών και ιδιωτών.


Τις υπογραφές κατέθεσαν, εκ μέρους της ομογένειας, οι ομογενείς βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού και Στιβ Γεωργανάς.

Στην ομιλία της, η κ. Βαμβακινού πληροφόρησε τη Βουλή σχετικά με την εκστρατεία της ομογένειας για τη συμπερίληψη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών.

Σε λίγες μέρες θα κατατεθούν, επιπλέον κι άλλες χιλιάδες υπογραφές, με το ίδιο αίτημα, που συγκεντρώνονται από όλες τις πολιτείες.
enet

Τα αεροπλάνα μπορούν να «αναγκάσουν» τα σύννεφα να φέρουν βροχή ή χιόνι

Στην εποχή της τεχνολογίας δεν είναι παράξενο που ο σύγχρονος βροχοποιός δεν είναι ένας μάγος αλλά μπορεί να είναι ένα μηχάνημα. Το πιο αξιοπερίεργο είναι μάλλον ότι, όπως για πρώτη φορά διαπίστωσαν οι επιστήμονες, είναι δυνατό τα αεροπλάνα που πετάνε στον ουρανό, να προκαλέσουν βροχή ή και χιόνι – χωρίς να έχουν καν τέτοια «μαγική» πρόθεση!

Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας των ΗΠΑ, υπό τον Άντριου Χάιμσφιλντ, και των πανεπιστημίων του Κολοράντο και του Γουαιόμινγκ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρίας, διαπίστωσε ότι τα αεριωθούμενα αεροσκάφη, όταν κινούνται ανοδικά ή καθοδικά στον ουρανό, υπό ορισμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες, μπορούν ακούσια να «πυροδοτήσουν» σε σύννεφα μεσαίου ύψους βροχή και χιόνι, που πέφτουν στο έδαφος σε σχετικά στενές ζώνες.


Τα αεροπλάνα μπορούν να δημιουργήσουν τρύπες με περίεργα σχήματα ή κανάλια μέσα στα σύννεφα, που δημιουργούνται από σταγονίδια νερού με θερμοκρασίες κάτω των μείον 15 βαθμών

Βλαστοκύτταρα για την αποκατάσταση της όρασης σε τυφλούς

Ιταλοί γιατροί κατόρθωσαν με τη χρήση βλαστοκυττάρων, να αποκαταστήσουν την όραση σε δεκάδες ανθρώπους, οι οποίοι είχαν τυφλωθεί από εγκαύματα λόγω καυστικών χημικών ουσιών ή έκθεσης σε υπερβολική θερμοκρασία.


Σε μερικές περιπτώσεις επιτεύχθηκε σχεδόν πλήρης αποκατάσταση της όρασης.

Η σχετική έρευνα είναι η μεγαλύτερη και πιο μακρόχρονη του είδους της διεθνώς.

Έγινε από ερευνητές του Κέντρου Αναγεννητικής Ιατρικής «Στέφανο Φεράρι», υπό την Γκρατσιέλα Πελεγκρίνι του πανεπιστημίου της Μοντένα.

Παρουσιάστηκε στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Οι περισσότεροι ασθενείς είχαν εγκαύματα μόνο στο ένα μάτι κι έτσι οι ερευνητές μπόρεσαν να τους θεραπεύσουν, παίρνοντας βλαστικά κύτταρα του κερατοειδούς χιτώνα από το υγιές μάτι.

Τα κύτταρα ελήφθησαν από το λεπτό δίσκο που περιβάλλει την ίριδα του ματιού και αποκατάστησαν τη διαφάνεια του κερατοειδούς χιτώνα, ο οποίος είχε γίνει αδιαφανής λόγω του εγκαύματος.

Όπως έδειξε η έρευνα, που υπήρξε μακρόχρονη, ο νέος διαυγής χιτώνας έχει επιτρέψει πλέον την

Ακτοπλοϊκές: Απών από τα λιμάνια το κράτος

Μήνυση κατά των δύο ναυτεργατικών σωματείων και κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών κατέθεσε η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Την παντελή απουσία του κράτους και της δικαιοσύνης από το λιμάνι του Πειραιά καταγγέλλουν, με ανακοινώσεις τους, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ εξαπολύουν βολές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη -προϊσταμένη αρχής του Λιμενικού Σώματος- με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποίησαν χθες μέλη του ΠΑΜΕ στους καταπέλτες των πλοίων, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχτεί από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων».


Ταυτόχρονα η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κατέθεσε χθες το πρωί μήνυση κατά των δύο ναυτεργατικών σωματείων και κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ νομικά τμήματα εταιρειών διερευνούσαν τη δυνατότητα να καταθέσουν μηνύσεις και για παράβαση

Ο καιρός 24.06.2010

Λίγες βροχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 27 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 19 ως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 ως 28 στη Δυτική Ελλάδα, 22 ως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική.

Στενάζουν τα Σκόπια από την ανεργία - Στο 33,5% το 2010

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009, το ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται αυξημένο κατά 2,9%.Στο 33,5% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στην ΠΓΔΜ, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.


Παρά την αύξηση της ανεργίας, ο υπουργός Οικονομίας, Φάτμιρ Μπεσίμι, δήλωσε, σήμερα, ότι αναμένει να βελτιωθεί η κατάσταση, στη διάρκεια του 2010, αναφορικά με την απασχόληση.

«Γνωρίζουμε όλοι για τις επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας από την παγκόσμια οικονομική κρίση, ωστόσο εκτιμούμε ότι η κατάσταση φέτος θα βελτιωθεί», συμπλήρωσε ο κ. Μπεσίμι.
newsit