www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Εξέλιξη - βόμβα από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων



Την ώρα που όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι περνούν από το "κόσκινο" της απογραφής, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με ανακοίνωσή της, καλεί τα μέλη της να μην συμπληρώσουν και να μην υποβάλλουν το δελτίο.


Όπως αναφέρει η Ένωση, υπήρξαν αρκετές συναντήσεις για το ζήτημα της υποβολής του δελτίου απογραφής με το Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη, υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή καταλαμβάνει μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και δεν καταλαμβάνει

Δημοσίευμα σοκ παρουσιάζει τον Καραμανλή ως έναν από τους υπαίτιους για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη





Δημιουργό της ελληνικής τραγωδίας χαρακτηρίζει το γαλλικό περιοδικό Marianne, τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό.


Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται ότι ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός της Ελλάδας βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος με την ανικανότητα και τα ψέμματά του και συγκαταλέγεται στους επτά υπεύθυνους για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

Το δημοσίευμα εξηγεί πως η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και υπογραμμίζει ότι για τα ψεύτικα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος που έδινε η χώρα στην ευρωπαϊκή επιτροπή, ο Κώστας Καραμανλής έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όπως ένας πλανόδιος

Ξεκινά αύριο η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ

Με μικρές περικοπές στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2010-2011», ξεκινά από αύριο η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ.

Παρά το γεγονός ότι τα συνολικά χρέη του ΕΟΤ είναι τεράστια, το φετινό πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα εκτελεσθεί, έστω και με κάποιες περικοπές. Συγκεκριμένα, περικόπτεται κατά 2 ημέρες το πρόγραμμα των οκταήμερων διακοπών, ενώ περικόπτεται κατά ένα μικρό ποσοστό και το σύνολο των δικαιούχων του προγράμματος.

Επίσης, ο ΕΟΤ δεν εκτύπωσε εφέτος καταλόγους των καταλυμάτων, γεγονός που περιόρισε το κόστος του προγράμματος κατά 160.000 ευρώ και συνέβαλε στην εξοικονόμηση χαρτιού συμβάλλοντας και στη περιβαλλοντική διαχείριση.

Πάντως, την ίδια στιγμή, ειδικά για τις τρίτεκνες οικογένειες μειώθηκε το ανώτερο εισοδηματικό όριο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, το νέο εισοδηματικό όριο για τις τρίτεκνες οικογένειες καθορίστηκε στις 44.500 ευρώ (40.000 ευρώ + 1.500 ευρώ για κάθε παιδί), έναντι 49.500

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού στην Πάρνηθα

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής η υπόθεση με τη βόμβα μεγάλης ισχύος που βρέθηκε και εξουδετερώθηκε χθες τις πρωινές ώρες στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του πρώην «Ξενία» στην Πάρνηθα.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα είχε τοποθετήσει 32χρονος γνωστός από το παρελθόν για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε κατηγορηθεί και για συμβόλαιο θανάτου που είχε αναλάβει να εκτελέσει σε βάρος ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, αλλά δεν πραγματοποίησε το στόχο του γιατί εντοπίστηκε έγκαιρα.

Ο 32χρονος συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια ο συλληφθείς είχε τοποθετήσει το μηχανισμό στο ισόγειο του κτιρίου προκειμένου να κάνει δοκιμή στη νέα συνδεσμολογία που είχε χρησιμοποιήσει και είχε σκοπό να τοποθετήσει μια τέτοια βόμβα σε άλλο στόχο, τον οποίο δεν αποκάλυψε.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μπαταρία 12βολτη αυτοκινήτου, καλώδια, ηλεκτρονική πλακέτα και πρωτότυπο πυροδοτικό μηχανισμό, ο οποίος πυροδοτούνταν από απόσταση με τηλεκοντρόλ.

Μεγάλες ανατροπές - Αλλαγή καταναλωτικών συνηθειών χρόνων έφερε η κρίση

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ αλλαγή στις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων φέρνουν η ακρίβεια, τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων και η μεγάλη συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζόμενων.

Πιο ευάλωτη στην κρίση, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, είναι η αγορά αυτοκινήτου, ηλεκτρονικών ειδών, επίπλων, οικιακών συσκευών, υπηρεσιών, ειδών αναψυχής ακόμη και θέρμανσης, καθώς διψήφια μείωση της κατανάλωσης παρατηρείται και στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ειδικά στα τρόφιμα δεν βγαίνουν όλοι χαμένοι, καθώς ο καταναλωτής, λόγω της κρίσης, στρέφεται σε φθηνότερα προϊόντα, η ζήτηση των οποίων αυξάνεται κατακόρυφα από τρίμηνο σε τρίμηνο.


Συνολικά όμως η αγορά έχει «παγώσει» και προβλέπονται μεγάλες ανατροπές σε διάφορους τομείς.

* Εκτιμήσεις ερευνητών κάνουν λόγο για μείωση 70 ευρώ από τα 250 ευρώ στο «καλάθι» που ξοδεύει κατά μέσο όρο ο καταναλωτής κάθε μήνα. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που παρατηρείται μείωση στην κατανάλωση ακόμη και βασικών ειδών διατροφής, τάση που έχει

Κατά ριπάς οι αυξήσεις στον ΦΠΑ

ΟΥΤΕ ΜΙΑ, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά τέσσερις αυξήσεις ΦΠΑ δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει φέτος το υπουργείο Οικονομικών για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του μνημονίου, καθιστώντας την Ελλάδα (παρά το χαμηλό εισόδημα της οικονομίας και των πολιτών) ένα από τα πλέον ανάλγητα, κοινωνικά, κράτη της ΕΕ.

Οι δύο αυξήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οδηγώντας τον χαμηλό συντελεστή στο 11% και τον υψηλό στο 23%.


΄Επεται όμως και συνέχεια. Εως το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ποια βασικά αγαθά και υπηρεσίες θα «μετακομίσουν» από το 11% στο 23% από τον Ιανουάριο του 2011. Την τρόικα δεν την ενδιαφέρουν ποια θα είναι, αρκεί να αποτελούν το 30% των ειδών που σήμερα φορολογούνται με 11%. Αλλωστε τον Ιανουάριο του 2012 όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, με την πλήρη κατάργηση του συντελεστή 11%, τουλάχιστον για όσα χρόνια θα επιτηρείται η

Αύριο κάνει το πρώτο βήμα η Ντόρα

Την πρώτη κίνηση για την ίδρυση νέου κόμματος κάνει αύριο Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη, αναγγέλοντας τη σύσταση ενός “ομίλου σκέψης”, σύμφωνα με τη Real News.Η κίνηση της κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με την εφημερίδα, γίνεται μάλλον εσπευσμένα καθώς ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για το Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι εκτιμά – ή κινείται με το ενδεχόμενο – πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο.


Όσον αφορά το ινστιτούτο, αυτό θα έχει διοικούσα επιτροπή και παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και θα προγραμματίσει ανοιχτές εκδηλώσεις και συζητήσεις. Στόχος είναι το νέο κόμμα να προκύψει από τις ζυμώσεις αυτές. Αύριο θα ανακοινωθούν επίσης και τα κεντρικά πρόσωπα που θα στελεχώσουν το μηχανισμό αυτό.

Βασικά σημεία των κινήσεών της θα δώσει η κ. Μπακογιάννη αύριο, ακόμη και για ενδεχόμενο όνομα νέου πολιτικού φορέα, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ως πιθανότητα το “Νέα Ελλάδα”.
newsit

«Διαβητικές» αποκαλύψεις

Τα τελευταία νέα για τη νόσο-μάστιγα της εποχής μας εξέπληξαν τους επιστήμονες: τα γονίδια που σχετίζονται με αυτήν μπορούν να παίζουν θετικό ή αρνητικό ρόλο και στην εμφάνιση άλλων σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά

Στο τέλος του περασμένου μήνα η αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος γιόρτασε τα 10α γενέθλιά της. Εκείνες τις ημέρες δημοσιεύθηκε στην έγκριτη επιθεώρηση «Νature Genetics» μια γενετική μελέτη, που απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η ανάγνωση του βιβλίου της ζωής έχει κάθε λόγο να σβήσει πολλά ακόμη κεράκια. Η μελέτη αυτή, η οποία αποτελεί καρπό μιας διεθνούς ερευνητικής προσπάθειας στην οποία υπάρχει και ελληνική συμμετοχή, έφερε στο φως 12 νέα γονίδια που σχετίζονται με ένα... άρρωστο «τέκνο» της εποχής μας, τον διαβήτη τύπου 2. Πρόκειται για μια ασθένεια που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον σύγχρονο ανθυγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα σταδιακή ανεπάρκεια του παγκρέατος να παράγει ινσουλίνη, τη ζωτικής σημασίας ορμόνη για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου του αίματος.

Η ανακάλυψη, η οποία πλέον αυξάνει τον αριθμό γνωστών γονιδίων που σχετίζονται με τον διαβήτη σε 38, συμπληρώνει ακόμη ένα κομμάτι του παζλ της νόσου φέρνοντας πιο κοντά τη λύση του. Την ίδια στιγμή όμως ρίχνει φως σε νέους θεραπευτικούς στόχους και για άλλες φαινομενικώς άσχετες

Μελάνωμα: ελπίδες με νέες εξατομικευμένες θεραπείες

Με σταθερά βήματα οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τα τρωτά σημεία της νόσου και αναπτύσσουν φάρμακα κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του κάθε ασθενούς

«Μεταμορφώνοντας τη θεραπεία μέσω της προσωποποι- ημένης ιατρικής». Αυτός ήταν ο τίτλος του 6ου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογικής Ογκολογίας (Εuropean Αssociation of Dermatologic Οncology- ΕΑDΟ) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλιαγμένη. Δικαιώνεται άραγε αυτός ο τίτλος; Φαίνεται πως ναι: καθώς η γενετική αλλά και η ανοσολογική ταυτότητα των μελανωμάτων αποκαλύπτεται, οι νέες θεραπείες γίνονται όλο και περισσότερο στοχευμένες. Παράλληλα οι συνδυασμένες επιδημιολογικές και γενετικές μελέτες αποκαλύπτουν ποιοι από μας διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν μελάνωμα, πράγμα που οδηγεί σε εξατομίκευση της πρόληψης. Με τη βοήθεια του προέδρου του συνεδρίου αναπληρωτή καθηγητή κ. Αλέξανδρου Στρατηγού σταχυολογήσαμε για τους αναγνώστες του «ΒΗΜΑScience» ορισμένες από

΄Ενα ποτάμι κάτω από τα πόδια μας

Η αναζήτηση της υπόγειας πορείας του Ηριδανού μέσα στη σύγχρονη πόλη, κάτω από τα κτίρια και την άσφαλτο των δρόμων

΄Οπου δεν βλέπεις το ποτάμι, το ακούς. Οχι όλοι βέβαια. Εκείνοι, των οποίων τα σπίτια βρίσκονται πάνω από την υπόγεια πορεία του, μπορούν να μιλήσουν για αυτό. Στα υπόγεια πολυκατοικιών της οδού Δημοκρίτου ο Ηριδανός, κατεβαίνοντας με ορμή από τον Λυκαβηττό, μουγκρίζει αλλά δεν προβληματίζει. Στο υψηλότερο τμήμα του δρόμου, περίπου στο κτίριο Δοξιάδη, υπήρχε στα νεότερα χρόνια ένα μικρό σπήλαιο με δύο σχισμές από τις οποίες ανάβλυζε νερό τόσο ώστε να υδρεύεται η γύρω περιοχή. Φυσικά η πηγή δεν υπάρχει σήμερα, το ποτάμι όμως εξακολουθεί να κυλάει. Είναι το κρυφό ποτάμι της Αθήνας, που φανερώνεται μόνο όταν φθάνει στον Κεραμεικό, για να δείξει πώς και πόσο μπορεί να μεταβληθεί ένας τόπος, ακόμη και με λίγο τρεχούμενο νερό. Ο μικρός υγροβιότοπος που δημιουργεί εκεί συνιστά απόδειξη. Αντίθετα στην αναζήτηση της πορείας του Λυκαβηττός- Κολωνάκι- Σύνταγμα- Μοναστηράκι μόνο να τον φανταστεί μπορεί κανείς κάτω από τόνους τσιμέντου και λωρίδες πυκνής ασφάλτου.

΄Ενα χαμένο ποτάμι για την Αθήνα, και ας οφείλει πολλά αυτή η πόλη στα ρέοντα ύδατα, στα ποτάμια και στις πηγές της, και ας ήταν για αυτήν πάντα υπαρκτό το πρόβλημα της λειψυδρίας, είναι ο Ηριδανός. Τι νόημα, επομένως, μπορεί να έχει σήμερα ο εντοπισμός του; Κάνοντας ελιγμούς

Σήμερα η 7η ολική έκλειψη ηλίου του 20ου αιώνα

Μία μακρά και ολική έκλειψη ηλίου πρόκειται να «επισκιάσει» τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.(Video)Την ώρα που ο υπόλοιπος πλανήτης θα βρίσκεται καθηλωμένος για το εναρκτήριο λάκτισμα του τελικού Ολλανδίας-Ισπανίας στη Νότιο Αφρική (στις 21.30, ώρα Ελλάδος), οι κάτοικοι της Ταϊτής θα βρίσκονται στους δρόμους για να παρατηρήσουν την έβδομη ολική έκλειψη ηλίου στον 21ο αιώνα.


Μόνον ένα μικρό τμήμα του ηλιακού δίσκου θα παραμείνει ακάλυπτο στην Παπέετε, πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου το κοσμικό φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 08.27 (21.27, ώρα Ελλάδος), αλλά o Ήλιος θα καλυφθεί πλήρως από τη Σελήνη στο κέντρο του αρχιπελάγους Τουαμότου, στα ανατολικά της Ταϊτής.

Αίφνης σε έναν στενό δάδρομο 11.000 χλμ διαμέσου του Ειρηνικού Ωκεανού, προσωρινά η μέρα θα μετατραπεί σε νύκτα. Στις 21.15 η έκλειψη θα ξεκινήσει πάνω από τον Ειρηνικό και στις 23.11 η κωνική σκιά από τη Σελήνη, που θα παρεμβληθεί ανάμεσα στην τροχιά της Γης και του Ηλίου σε

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 11.07.2010

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας περιμένουμε την Κυριακή 11 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, και από 22 έως 29 – 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, περισσότερο ενισχυμένοι στα κεντρικά και ανατολικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι με