www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού στην Πάρνηθα

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής η υπόθεση με τη βόμβα μεγάλης ισχύος που βρέθηκε και εξουδετερώθηκε χθες τις πρωινές ώρες στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του πρώην «Ξενία» στην Πάρνηθα.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα είχε τοποθετήσει 32χρονος γνωστός από το παρελθόν για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε κατηγορηθεί και για συμβόλαιο θανάτου που είχε αναλάβει να εκτελέσει σε βάρος ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, αλλά δεν πραγματοποίησε το στόχο του γιατί εντοπίστηκε έγκαιρα.

Ο 32χρονος συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια ο συλληφθείς είχε τοποθετήσει το μηχανισμό στο ισόγειο του κτιρίου προκειμένου να κάνει δοκιμή στη νέα συνδεσμολογία που είχε χρησιμοποιήσει και είχε σκοπό να τοποθετήσει μια τέτοια βόμβα σε άλλο στόχο, τον οποίο δεν αποκάλυψε.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μπαταρία 12βολτη αυτοκινήτου, καλώδια, ηλεκτρονική πλακέτα και πρωτότυπο πυροδοτικό μηχανισμό, ο οποίος πυροδοτούνταν από απόσταση με τηλεκοντρόλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ισχύς του μηχανισμού ήταν πολύ μεγάλη και θα προξενούσε σοβαρές ζημιές. Ωστόσο δεν κατάφερε ο κατασκευαστής να τον πυροδοτήσει και μετά από πληροφορίες βρέθηκε από τους αστυνομικούς, αποσυναρμολογήθηκε από πυροτεχνουργούς και μεταφέρθηκε για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: