www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο» το Χάρβαρντ


Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναδεικνύεται κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο από την ειδική έκδοση «Times Higher Education» της βρετανικής εφημερίδας «Times», που συνέταξε τη λίστα των 100 καλύτερων πανεπιστημίων με κριτήριο τη φήμη που απολαμβάνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η λίστα καταρτίζεται από 17.554 ακαδημαϊκούς δασκάλους από 149

Γ. Καρατζαφέρης: Διεξαγωγή εκλογών χωρίς οικονομική ενίσχυση των κομμάτων


Επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, με την οποία ζητεί να διεξαχθούν οι εκλογές χωρίς οικονομική ενίσχυση των κομμάτων, απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

 Στην επιστολή του, ο κ. Καρατζαφέρης εκτιμά πως «οι προκλητικές επιχορηγήσεις των κομμάτων και ειδικότερα η αφερέγγυα δανειοδότησή τους, έχουν σκανδαλίσει τους πολίτες» και πως μπροστά στην απόγνωση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων «οι

Αλλάζει η νομοθεσία για τους υπερχρεωμένους


Αναμορφώνεται η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου τού υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση τής γραφειοκρατίας. Μεταξύ άλλων, κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα κατάσχεται μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και άλλες αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες και να καταστεί ασφαλέστερη η προοπτική απαλλαγής τού υπερχρεωμένου οφειλέτη από χρέη που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει.

 Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος, σε ομιλία του στην εσπερίδα, που οργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΚΠΟΙΖΩ στο Εφετείο Αθηνών, σχετικά με την εφαρμογή τού νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, οι

Αύξηση της παχυσαρκίας στα Ελληνόπουλα 9-10 ετών


Αύξηση των ποσοστών της παχυσαρκίας παρατηρείται στα Ελληνόπουλα ηλικίας 9-10 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του προγράμματος COSI που εφαρμόζεται στη χώρα μας από το 2010 και χρηματοδοτείται από την ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας και το ΤΕΙ Διατροφής στη Θεσσαλονίκη.

Τα πρώτα αποτελέσματα καταγραφής και παρακολούθησης της παιδικής παχυσαρκίας δείχνουν ότι το 23% των ηλικιών 7-8 ετών είναι υπέρβαρα και το 14% παχύσαρκα χωρίς ιδιαίτερες διαφορές στα δύο φύλα. Τα ποσοστά των υπέρβαρων στις ηλικίες 9-10 ετών ανέρχεται στο 29% και των παχύσαρκων στo 13%, ενώ παρατηρείται ένα ποσοστό 5%

Έναρξη ενταξιακού διαλόγου μεταξύ Ε.Ε. και ΠΓΔΜ


Ενταξιακό διάλογο υψηλού επιπέδου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΠΓΔΜ εγκαινίασαν σήμερα στα Σκόπια, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ε.Ε. Επίτροπος Στέφαν Φούλε και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι.

 Ο ενταξιακός αυτός διάλογος περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης, την εκλογική νομοθεσία και τη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς στην ΠΓΔΜ.

 Οι κ.κ. Φούλε και Γκρούεφσκι επισήμαναν ότι ο ενταξιακός αυτός διάλογος μπορεί να δώσει

Ψηφίστηκε το ν/σχ για τη φρούρηση των εμπορικών πλοίων


Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την «παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις».

 Προηγουμένως, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατέθεσε στη Βουλή σειρά τροποποιήσεων.

 Συγκεκριμένα, στο ν/σ περιελήφθηκε και διάταξη για το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, η οποία ορίζει ότι «μέτοχοι που αποτάσσονται από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, μετά από τελεσίδικη απόφαση του αρμόδιου Ανακριτικού Συμβουλίου για οικονομικά αδικήματα, στερούνται δικαιώματος παροχής του εφάπαξ βοηθήματος, καθώς και της

48ωρη απεργία στα ΜΜΕ στις 21 και 22 Μαρτίου


Με 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα απαντούν οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αντιδρώντας στο «κούρεμα» των αποθεματικών των ταμείων τους και στην εκκρεμότητα υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το Διασωματεικό όργανο του Τύπου και των ΜΜΕ, με χθεσινή του απόφαση, μετά ύστερα από πρόταση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε

Wall Street Journal: «Ο Παπαδήμος ήρθε για να μείνει»


Τα σενάρια των τελευταίων ημερών που θέλουν τον Λουκά Παπαδήμο να παραμένει στο «τιμόνι» της χώρας, ακόμα και μετά τις εκλογές, τροφοδοτεί με δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος, καθηγητής οικονομικών στο Harvard και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, επελέγη το Νοέμβριο από τα μεγάλα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, ως

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν. Ιωνία την Κυριακή

Σε διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας θα προχωρήσει την Κυριακή 18 Μαρτίου η τροχαία στη Νέα Ιωνία λόγω της διεξαγωγής των 27ων Αγώνων Στίβου Νέας Ιωνίας «Μπλόκο Καλογρέζας 2012».

Οι ρυθμίσεις, που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, αφορούν:

1η Διαδρομή: Λαϊκός Γύρος 1.500μ.
Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας – Ολυμπίας – Χρ. Μάντικα –

Περνά στην HTML5 το Google Analytics

Πρόκειται για την δημοφιλέστερη και μια από τις πλέον λειτουργικές πλατφόρμες στατιστικών με δυνατότητες που ζηλεύουν ακόμη και ιδιαίτερα δαπανηρές λύσεις, ενώ το ίδιο είναι δωρεάν. Αναφερόμαστε φυσικά στο Google Analytics για το οποίο όλοι αναρωτιόνταν γιατί εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Flash για να παρουσιάσει τα γραφήματα του.

Ευτυχώς η Google δεν καθυστέρησε πολύ τη μετάβαση και αν και αθόρυβα πραγματοποίησε την αλλαγή. Το Flash

Διευρύνει τις καταγγελίες για «ρουσφετολογικές προαγωγές» η ΝΔ



Επανήλθε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στις καταγγελίες του για «ρουσφετολογικές προαγωγές» από το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας σήμερα ένα βήμα παραπέρα, καθώς, μετά τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλος και Παντελή Οικονόμου στο κάδρο έβαλε και τους υπουργούς Υγείας και ΠΕΚΑ κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όπως είπε, «τα πιο νοσηρά φαινόμενα κομματισμού αναβιώνουν, τις μέρες αυτές, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησαν -χωρίς ίχνος ντροπής- και σχεδιάζουν να συνεχίσουν ένα όργιο ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων "ημετέρων" σε νευραλγικά πόστα της Διοίκησης, με στόχο να βολέψουν δικούς τους και να επιβάλουν κομματικό έλεγχο στο κράτος. Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή».

 Ειδικότερα, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι «το χορό -όπως ήδη καταγγείλαμε- άνοιξαν οι κ. Βενιζέλος και Οικονόμου -που προσποιούνται τώρα πως δεν καταλαβαίνουν- με 800 προαγωγές

Συνάντηση με τον Γ. Μπαμπινιώτη ζητούν οι πανεπιστημιακοί


Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ).

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αφορμή για το αίτημα, είναι οι πληροφορίες που φέρουν το υπουργείο να έχει ετοιμάσει σειρά τροπολογιών, που πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή, σε

Παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Δ. Πιπεργιάς


Την παραίτησή του από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και την αποχώρησή του από το κόμμα υπέβαλε με επιστολή του προς τον Μ. Καρχιμάκη ο πρώην βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Πιπεργιάς.

 Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Πιπεργιάς καταγγέλλει ότι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε «σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας» και ότι «ξεκομμένο από τις

Ο Τέρενς Κουίκ στο κόμμα του Πάνου Καμμένου

Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, αναλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ύστερα από μακρά καριέρα στη δημοσιογραφία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον πολιτικό στίβο.

Σε ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού Κontra εκφράζονται ευχαριστίες στον Τέρενς Κουίκ «για την έως τώρα πολύτιμη συμβολή του» και ευχές για «καλή επιτυχία στην

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των κεντρικών server του ΟΤΕ

Επιδιορθώθηκε, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, η τεχνική βλάβη σε κεντρικούς server του δικτύου του ΟΤΕ και οι υπηρεσίες

Κινητικότητα ΕΦΕΤ εν όψει άνθησης του «κινήματος του Οβελία»


Σε πρωτοβουλίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών προχωρά ο ΕΦΕΤ εν όψει του Πάσχα, περίοδο που αναμένεται να ανθίσει το «κίνημα του Οβελία».

Ειδικότερα επισημαίνει ότι:

 - Όλα τα σφάγια που πωλούνται στην Ελληνική Αγορά θα πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένο σφαγείο, να έχουν υποβληθεί στον απαραίτητο κτηνιατρικό - υγειονομικό έλεγχο και ως εκ τούτου να φέρουν σήμα καταλληλότητας - σφραγίδα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

 - Η πώληση των αμνοεριφίων απαιτεί την τήρηση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και ιδιαίτερα την εξασφάλιση της ψυκτικής αλυσίδας και την κατάλληλη θερμοκρασία των χώρων συντήρησης

Χειροπέδες για χρέη


Για χρέη στο Δημόσιο που ξεπερνούν τις 700 χιλ. ευρώ, συνελήφθη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, 50χρονος διαχειριστής εταιρείας εγχώριων και διεθνών μεταφορών.
Συγκεκριμένα το ύψος των χρεών του ανέρχεται στο ποσό των 766.916,93 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 29-12-2006 ως 28-02-2011.

Επίσης συνελήφθη χθες στην πόλη της Λευκάδας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ'

Διαφωνία Παπουτσή με αλλαγές στο ν/σ για τη φρούρηση των πλοίων


Τη διαφωνία του με την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει από το νομοσχέδιο για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία, το άρθρο που έδινε τη δυνατότητα στο Λιμενικό Σώμα να μετέχει στην προφύλαξή τους από τη ναυτική πειρατεία, διατύπωσε ο προκάτοχός του Χρήστος Παπουτσής.

 «Η δυνατότητα για τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στη φύλαξη των πλοίων προβλέφθηκε προκειμένου να έχει και το ελληνικό δημόσιο μια θέση στην αγορά που

ΟΤΕ: Βλάβη σε κεντρικούς server του δικτύου


Δυσλειτουργία στην πρόσβαση των πελατών του ΟΤΕ στις ιστοσελίδες του Internet λόγω τεχνικής βλάβης σε κεντρικούς server του δικτύου παρατηρείται από τις 11:30 το πρωί.

 Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τεχνικές υπηρεσίες

Βουλή: Αναβλήθηκε η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Κύμα αντιδράσεων απ' όλες τις πτέρυγες της Βουλής προκάλεσε η αναβολή της συζήτησης για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωτερικών, λόγω κωλύματος του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου. Στη συνεδρίαση δεν προσήλθαν ούτε οι συναρμόδιοι υπουργοί Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και Εξωτερικών, Στ. Δήμα.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση είχε οριστεί για σήμερα το πρωί στις 11.00, έπειτα από σχετικό αίτημα βουλευτών με επικεφαλής τον Παν. Κουρουμπλή.

 Με την έναρξη της συνεδρίασης, όμως, η προεδρεύουσα Βάσω Παπανδρέου ενημέρωσε τα μέλη των Επιτροπών ότι χθες το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος τής ζήτησε να

Μόνιμο υπουργό Παιδείας προτείνει ο Γ. Μπαμπινιώτης



Υπέρ της παρουσίας ενός μόνιμου υπουργού Παιδείας, που θα τυγχάνει της στήριξη των κυβερνώντων, ανεξαρτήτως κόμματος, τάχθηκε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

 «Στο υπουργείο Παιδείας πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος που να ξέρει τα θέματα, στηριζόμενος όμως από την όποια κυβέρνηση θα υπάρχει», δήλωσε στο Real FM ο υπουργός Παιδείας, ενώ σε ερώτηση για την υπουργοποίησή του, χαρακτήρισε τον εαυτό του «στρατευμένο» στα θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση. «Βρέθηκα γι αυτό το διάστημα σε αυτήν τη θέση, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω σε πολλά συγκεκριμένα θέματα, να ξεπεράσουμε αντιθέσεις, να υπάρξει

Υπέρ των επενδύσεων στην Ελλάδα ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων



Υπέρ των επενδύσεων στην Ελλάδα, εφόσον υπάρξουν κατάλληλες ευκαιρίες, τάσσεται ο επικεφαλής των Βιομηχάνων της Γερμανίας Χανς Πέτερ Καϊτέλ σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung και εμφανίζεται ικανοποιημένος από την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και γερμανικών εταιρειών.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι πρέπει και οι ίδιοι οι Έλληνες να επενδύσουν στην χώρα τους. «Δεν μπορεί από τη μια πλευρά να έρχονται Γερμανοί

Δύο προσφορές για μεταλλευτικό χώρο στο Κιλκίς

Δύο προσφορές κατατέθηκαν στο διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Βάθης - Γερακαριού στο Κιλκίς, ο οποίος έγινε χθες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» προσχωρεί ο Κ. Μαρκόπουλος

Την προσχώρησή του στο κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου προανήγγειλε ο διαγραφείς από τη ΝΔ, βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος.


Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι, δήλωσε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και ότι θα κάνει τη σχετικά ανακοίνωση μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Περιφέρειά του. «Είναι ελάχιστη υποχρέωση

Κοινωνική Συμφωνία: «Οχι» σε προεκλογική συνεργασία με ΔΗΜΑΡ



«Όχι» στο ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τη Δημοκρατική Αριστερά λέει η «Κοινωνική Συμφωνία», σύμφωνα με τον Λάμπρο Μίχο, έναν από τους επτά βουλευτές που συνυπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια τέτοια πρόβλεψη και συζήτηση. Θα τον αφήσουμε (σ.σ. τον κ. Κουβέλη) να χαρεί τα δημοσκοπικά ποσοστά του», είπε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Δήλωσε, επίσης,αισιόδοξος για το

Στο 20,7% η ανεργία στο τέταρτο τρίμηνο


Στο 20,7% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, από 17,7% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 14,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, με τους άνεργους να ανέρχονται σε 1.025.877 άτομα. Ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώθηκε σε 3.932.790 άτομα.

 Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ., η απασχόληση μειώθηκε κατά 3,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 8,5% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 16,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 44,1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (39,5%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 44,9%. Το συνολικό ποσοστό ανεργίας των

ΥΠΟΙΚ: Διάψευση δημοσιευμάτων περί αυξήσεων αποδοχών συνεργατών υπουργών


Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «η κυβέρνηση έδωσε αυξήσεις σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών με κοινή υπουργική απόφαση» και «η αύξηση αυτή φτάνει έως το 26% και η επιβάρυνση του Προϋπολογισμού είναι 2,1 εκατ. ευρώ».

 Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συνολική ετήσια δαπάνη για τις εν λόγω αποδοχές έχει μειωθεί περί του 60% και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ, που ήταν προ της εφαρμογής του νέου μισθολογίου.

Το ΥΠΟΙΚ εξηγεί ότι «το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ, που αναφέρεται στα δημοσιεύματα, συμπεριλαμβάνει και τις αποδοχές που καταβλήθηκαν το τελευταίο δίμηνο του 2011, προ της

Συνάντηση Γ. Μπαμπινιώτη με τους πρυτάνεις την Παρασκευή

Συνάντηση με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων θα έχει αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί ο υπουργός Παιδείας, Διά Βίου

Έλεγχος χρήσης για τους πελάτες της Vodafone


Την υπηρεσία Vodafone Έλεγχος Χρήσης παρέχει η Vodafone σε όλους τους συνδρομητές της, συμβολαίου και καρτοκινητής, ιδιώτες και επαγγελματίες.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της εταιρείας να βλέπουν ξεκάθαρα τη χρήση του προγράμματός τους, μέσα από τις μπάρες υπολειπόμενης χρήσης. Η νέα υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους, ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται, είτε μέσα από το Smartphone τους κατεβάζοντας την πρωτοποριακή εφαρμογή My Vodafone, είτε στον υπολογιστή ή το tablet τους από το My account στο vodafone.gr.

«H νέα πρωτοποριακή εφαρμογή My Vodafone, εκτός από τον Έλεγχο Χρήσης

Κλείνουν το «Σωτηρία» στις 20 Μαρτίου


Την απόφασή τους να κλείσουν το νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 20 Μαρτίου, ανακοίνωσαν οι ιατροί του νοσοκομείου, λέγοντας «όχι» στη συρρίκνωσή του (θέσεις εργασίας και κλινών) και διεκδικώντας δεδουλευμένα εφημεριών.

 Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα της γενικής συνέλευσής τους, από τον περασμένο Δεκέμβριο εφημερεύουν ουσιαστικά απλήρωτοι, αφού -όπως καταγγέλλουν- δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για εφημερίες, την ώρα που μεγάλος αριθμός νοσηλευτών, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού είδε το μισθό του να μειώνεται, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις αναδρομικές κρατήσεις, σε 200-300 ευρώ το μήνα.

Με δεδομένο επίσης ότι το «Σωτηρία» είναι το δεύτερο σε αριθμό κλινών νοσοκομείο στην

Ρεκόρ προπαραγγελιών για τη νέα έκδοση του iPad


Σε επίπεδα - ρεκόρ έχουν ανέλθει οι προπαραγγελίες που εξασφάλισε η Apple για τη νέα έκδοση του iPad, με το χρόνο αναμονής για την παράδοση της δημοφιλούς ταμπλέτας να έχει φτάσει τις δύο με τρεις εβδομάδες.

Αυτό επεσήμαναν στο Reuters αναλυτές της Cannaccord Genuity, οι οποίοι αναβάθμισαν παράλληλα τις εκτιμήσεις τους για τις πωλήσεις iPad στα 65,6 από 55,9 εκατομμύρια

Το γρήγορο βάδισμα περιορίζει την τάση για παχυσαρκία


Η καθιστική ζωή ενισχύει τη γενετική προδιάθεση ορισμένων ανθρώπων για παχυσαρκία, ενώ αντίθετα το καθημερινό γρήγορο βάδισμα μπορεί να αντισταθμίσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την αρνητική επίπτωση, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τσιμπίν Τσι του τμήματος διατροφολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μελέτησαν για πρώτη φορά την επίπτωση που έχει η καθιστική ζωή, ιδίως οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, στο πάχος των ατόμων εκείνων, οι οποίοι έχουν γονίδια που ευνοούν την παχυσαρκία.

Αφού μελέτησαν τις περιπτώσεις

Το άγνωστο παρασκήνιο της «απόπειρας δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή


Σειρά ερωτημάτων για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας - το 2008- του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή που οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εκφράζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών που κατείχαν κρίσιμα πόστα εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τότε είχε πράγματι υπάρξει προειδοποίηση του κ. Καραμανλή από ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη για πιθανό σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του, ενώ είχε ζητηθεί από την προσωπική του φρουρά να λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Ομως, από την άλλη πλευρά, παράγοντες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μιλούσαν για «ασαφείς πληροφορίες» και για περίεργα παιγνίδια ξένων παραγόντων πίσω από το «σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή». Η ποινική δίωξη βασίζεται σε πολυσέλιδο απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ που συντάχθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2009 και το οποίο

Αυξήσεις μισθών έως 26% σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών


Κρυφό μπόνους σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών έδωσε η κυβέρνηση. Με αφορμή την προσαρμογή των αποδοχών τους βάσει του νέου μισθολογίου, εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία στην πράξη παίρνουν αύξηση έως 26%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα» οι αυξήσεις κυμαίνονται από 104 έως ακόμη και 580 ευρώ.

Σε μια περίοδο όπου οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων υφίστανται μειώσεις 40% κατά μέσο όρο, με την κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου

Καμπάνια ενημέρωσης για την ηπατίτιδα


Καμπάνιας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα C, ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος.

H καμπάνια θα έχει διάρκεια έξι μήνες.

Βασικό εργαλείο της καμπάνιας αποτελεί η τηλεφωνική γραμμή της PRAKSIS 800 11 11 600 (χωρίς χρέωση), στην οποία θα μπορεί κάποιος να καλεί προκειμένου να λάβει

Πρόστιμο 1 ευρώ στους γιατρούς για κάθε χειρόγραφη συνταγή


Ένα απίστευτο αλαλούμ έχει προκαλέσει απόφαση του υπουργείου Υγείας, με την οποία καθιερώνεται πρόστιμο στους γιατρούς, για κάθε χειρόγραφη συνταγή, που θα εκδίδουν. Μέχρι την 1η του Μάρτη ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού κυρίως ηλικιωμένοι εξυπηρετούνταν από τους αγροτικούς ιατρούς οι οποιοί επισκέπτονται ορεινά χωριά και απομακρυσμένες περιοχές.

Στις 12 Μαρτίου, όμως, οι γιατροί ανακάλυψαν πως ο μισθός τους εξανεμίζεται με κάθε χειρόγραφη συνταγή που υπογράφουν βάση εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας. Αν και οι ίδιοι δεν ευθύνονται για την έλλειψη υποδομών, όπως κομπιούτερ, εκτυπωτών ή σύνδεσης ίντερνετ, τα χρήματα για τους φαρμακοποιούς που θα εκτελέσουν την συνταγή

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση μιας ομιλίας του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, που έθεσε τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος.

Στις 15 Μαρτίου του 1962 ο Τζον Κένεντι, σε μία μνημειώδη ομιλία του στο Κογκρέσο, σκιαγράφησε τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα: Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια,

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ βορειοδυτικά του Αγρινίου


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:40 από απόσταση 227 χλμ. δυτικά - βορειοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 13 χλμ. δυτικά -

Διήμερη αποχή των δικηγόρων


Σε πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν σήμερα και αύριο οι δικηγόροι της χώρας, μετά από σχετική απόφαση της τελευταίας Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί επίσης συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ το βράδυ

Ο καιρός στις 15.03.2012


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές στη Θράκη και πιθανόν στις Κυκλάδες και την Ανατολική Κρήτη περιμένουμε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 5 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 8 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 7 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6