www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΔΕΗ: Νέο ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο από 1η/5

Αλλάζει από την Πρωτομαγιά το ωράριο ισχύος του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ. Γίνεται συνεχές από τις 23.00 έως τις 7:00

Από Ιούνιο οι αποζημιώσεις σε παραγωγούς βρώσιμης ελιάς

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η κοινοποίηση των πορισμάτων και η καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς βρώσιμης ελιάς, ποικιλίας Αμφίσης, για τις ζημιές που υπέστησαν το 2009 από τις υψηλές θερμοκρασίες, στους πέντε επιλέξιμους νομούς

Απερρίφθη το αίτημα της Β. Σταμάτη για εξαίρεση του ανακριτή


Απερρίφθη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το αίτημα εξαίρεσης του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που είχε καταθέσει η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, καταλογίζοντάς του μεροληπτική στάση σε βάρος της.

 Ετσι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του αδελφού της, Παναγιώτη, η κ. Σταμάτη θα παρουσιαστεί κανονικά ενώπιον του ανακριτή.

 Νωρίτερα, η σύζυγος του πρώην υπουργού δέχθηκε φραστική επίθεση από μία γυναίκα, η οποία την επέκρινε σε έντονο ύφος,

Φάρμακο για την υπέρταση η βιταμίνη D!


Η λήψη ενός σκευάσματος βιταμίνης D την ημέρα αποδείχθηκε εξίσου αποτελεσματική με την φαρμακευτική αγωγή στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το εύρημα αυτό, δανών επιστημόνων, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης που έγινε στο Λονδίνο. Οι ερευνητές χορήγησαν τη βιταμίνη D σε 112 υπερτασικούς ασθενείς για 20 εβδομάδες. Από αυτούς οι 92 βρέθηκαν να έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στην αρχή της μελέτης.

Όταν ολοκληρώθηκε η μελέτη, η συστολική πίεση των ασθενών βρέθηκε μειωμένη κατά μέσο όρο 6.8

Το 2013 ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Παρθενώνα


Στα αναστηλωτικά έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ακρόπολη, αλλά και σε όσα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στον Ιερό Βράχο, αναφέρθηκε, χθες, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, η Μαίρη Ιωαννίδου, επίτιμη διευθύντρια της υπηρεσίας μνημείων Ακροπόλεως.

 Το μεγάλο αναστηλωτικό πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013 γίνεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ύψους 8.000.000 ευρώ.

«Το μεγαλύτερο έργο στον Παρθενώνα αυτή την περίοδο είναι η επέμβαση στη δυτική πλευρά του μνημείου, που αναστηλώθηκε από τον Νικόλαο Μπαλάνο την πρώτη περίοδο αναστήλωσης του Παρθενώνα (1898-1902). Η πρώτη επέμβαση στο μνημείο από την Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) έγινε το 1976, όταν

IKEA: Ανάκληση προϊόντος


Πρόγραμμα ανάκλησης ράγας IKEA 365+ SÄNDA 70 και 114 εκτελεί η ΙΚΕΑ. Διεξάγεται λόγω ελαττώματος στη σύνδεση της γείωσης στη ράγα που μπορεί να παρουσιάσει κίνδυνο ηλεκτροπληξίας με την επαφή τους ή των συνδεδεμένων φωτιστικών.

 Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 181 & 380 τεμάχια αντίστοιχα, από τον προμηθευτή 21338, με ημερομηνίες

Νέο φραστικό επεισόδιο σε βάρος της Βίκυς Σταμάτη


Νέο φραστικό επεισόδιο σε βάρος της Βίκυς Σταμάτη σημειώθηκε σήμερα στην Ευελπίδων, όταν μία γυναίκα την επέκρινε σε έντονο ύφος, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι πιο σεμνή.

 Αντιδρώντας, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου ζήτησε από αστυνομικό που βρισκόταν κοντά να

Στις 3 Μαΐου η κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος θα γίνει η κεντρική προεκλογική

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός


Στην αναζήτηση στήριξης και από δυνάμεις εκτός της Αριστεράς, σε περίπτωση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, επέμεινε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις για αποδοχή της «χείρας» βοηθείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετεκλογικά, που πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων.

«Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση

ΛΑΟΣ: Κομμουνιστικός φιλελευθερισμός


«Τσίπρας και Καμμένος ξανάρχονται κοντά. Η τελική πρόταση "Πρωθυπουργός η Παπαρήγα" με στήριξη των δύο, θα μπορούσε να επιστρατεύσει και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.», σχολιάζει ο ΛΑΟΣ σχετικά με το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ περί αποδοχής, μετεκλογικά, ψήφων των Ανεξάρτητων

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών την Πρωτομαγιά


Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, θα ισχύσει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου για το ρεύμα εξόδου από τα Αστικά Κέντρα και από ώρα 16:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις: 

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη

Δημήτρης Ρέππας: Κάλεσμα για εθνική συμμαχία


Ο κ. Σαμαράς δικαιούται να είναι πρωθυπουργός μόνο αν η Ν.Δ. εξασφαλίσει την ανώτατη πλειοψηφία δήλωσε στη Ναυτεμπορική ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος στη Β' Αθηνών.

Ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα για μια μεγάλη εθνική συμμαχία προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και

«Με λένε Σπύρο και είμαι μ...ς»




Κανονικά στο youtube «παίζει» το βίντεο του «Σπύρου» με τίτλο «My name is Spyros and I am malakas», που αποτελεί τη σατυρική απάντηση στην Κατερίνα Μουτσάτσου.

Η ιντερνετική πλατφόρμα διέγραψε για κάποιες ώρες το βίντεο «λόγω υποβολής αξίωσης

Υπάρχει κρυφή συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου;

Ερωτηματικά για το αν υπάρχει κρυφή συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, διατύπωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

«Από τη μια πλευρά ο κ. Καμμένος λέει ότι οι απόψεις του βρίσκονται κοντά σε αυτές του κ. Τσίπρα και ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια ώρα λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς, αλλά όχι με τη ΝΔ. Ούτε νεκρός λέει ότι θα συμπράξει μαζί μας» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Aπό την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας λέει ότι δε θα πετούσε ποτέ κάποιες ψήφους βουλευτών από τον κ. Καμμένο, γιατί, κατά την άποψη του κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους κάποιων

Στις 2 Μαΐου η ομιλία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 2 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης

Τον Θόδωρο Αγγελόπουλο τιμά η Google


Φόρο τιμής στον Ελληνα σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, αποτίει σήμερα η Googleμε αφορμή τη 77η επέτειο από την ημέρα της γένησής του.

Στην κεντρική σελίδα της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης κάνει από το πρωί την εμφάνιση του ένα σχέδιο -σε γαλάζιο φόντο- με τη φιγούρα ενός σκηνοθέτη πίσω από την κάμερα.

Με ένα κλικ ο χρήστης μεταβαίνει στη φιλμογραφία, το βιογραφικό, ακόμα και σε συνεντεύξεις που

Τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών λόγω του τελικού Κυπέλλου


Τροποποιούνται το Σάββατο, από τις 16.00 έως και τη λήξη της βάρδιας, οι διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών Α8 και 410, λόγω της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Ειδικότερα, οι τροποποιήσεις θα ισχύσουν ως εξής: 

Λεωφορειακή γραμμή ΟΑΚΑ-ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ (410)

 Προσωρινή αφετηρία : επί της οδού Αυτοκρ. Ηρακλείου (στην αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής 446).

 Διαδρομή από Αφετηρία: Από Αυτοκρ. Ηρακλείου, ευθεία Αυτοκρ. Ηρακλείου, αριστερά Ανδρόνικου Μ., συνέχεια Αγ. Κωνσταντίνου, αριστερά Λεωφ. Κηφισίας, συνέχεια κανονικά.

 Διαδρομή από Τέρμα: Από Πεντέλης, δεξιά Λεωφ. Κηφισίας, αριστ. Αριστοτέλους, αριστ. Βασ.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Αμετάκλητη η απόφαση για την Αμυγδαλέζα


Η απόφαση για το κέντρο προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν είναι διαπραγματεύσιμη με κανέναν, διεμήνυσε ο υπουργός ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι σε λίγες ώρες το κέντρο θα λειτουργήσει.

 Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι και ερωτηθείς σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το ζήτημα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι ο ίδιος είναι ο

Επεισόδια μεταξύ Χρυσής Αυγής και αντεξουσιαστών στη Λιβαδειά – Τουλάχιστον 26 προσαγωγές


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Λειβαδιάς, μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντεξουσιαστών.

Ειδικότερα, μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν προεκλογικά φυλλάδια, όταν οι αντεξουσιαστές αντελήφθησαν την παρουσία τους και τους επιτέθηκαν.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο

Ο καιρός στις 27.04.2012


Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που από τις μεσημεριανές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, μετά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού