www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Επανέρχεται η αφρικανική σκόνη το Σάββατο

Οι νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σάββατο. Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη Μακεδονία και τα ορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπού από το απόγευμα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. από το μεσημέρι στα νοτιά νοτιοανατολικοί και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Στη Θεσσαλία και στα ορεινά της

Με τη συμμετοχή μεταναστών και ομογενών οι προσεχείς δημοτικές εκλογές

Εγκύκλιο για τη συμμετοχή αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας καθώς των ομογενών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Στην εγκύκλιο με θέμα «Άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης» γνωστοποιείται ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου, πώς θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και τι δικαιολογητικά

Τη Δευτέρα το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, χωρίς τη συμμετοχή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της Γενικής Γραμματέως της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.


Η σύσκεψη προγραμματίστηκε για τις 12.00 το μεσημέρι με θέμα «Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας».

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν: ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί στη σύσκεψη

Επίθεση ΛΑΟΣ σε ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Επίθεση σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ΛΑΟΣ για την απόφαση των προέδρων του να μη λάβουν μέρος στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος σημειώνεται πως «Σε μια στιγμή μεγάλης ιστορικής ευθύνης, τα κόμματα της Αριστεράς ανταγωνίζονται για την μέγιστη ανευθυνότητα».

«Η Ελλάδα και χωρίς αυτούς υποχρεούται να βρει το δρόμο της» καταλήγει.
naftemporiki

Απόντες από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών Αλ. Παπαρήγα - Αλ. Τσίπρας

Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα γνωστοποίησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Λίγο αργότερα και η Γενική Γραμμετέας του ΚΚΕ ανακοίνωση την απόφασή της να μην παραστεί στη σύσκεψη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Εσείς ο ίδιος έχετε πει ότι ζούμε ιστορικές στιγμές και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταθέτει τις αναλυτικές προτάσεις του για όλα τα ζητήματα και ιδιαιτέρως για τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση δεν άκουσε καμία από αυτές. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να τις διατυπώνουμε.

Το σημερινό πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά χρονικά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα γελοιοποιεί

Παραιτήθηκε κι άλλος ναύαρχος!

Δεύτερη παραίτηση ναυάρχου μέσα σε λίγες ημέρες στο Πεντάγωνο. Βαριά η ατμόσφαιρα στις ένοπλες δυνάμεις.Ο διευθυντής εξοπλισμών Κωνσταντίνος Γκιώνης υπέβαλε το πρωί την παραίτηση του.Οι λόγοι που τον οδήγησαν σ´ αυτή την απόφαση δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Ωστόσο το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ στις ένοπλες δυνάμεις μετά και την παραίτηση του υποναυάρχου Στέλιου Φενέκου ο οποίος στις 29/04 με επιστολή του κατηγορούσε τον υπουργό Αμυνας για απαξιωτική στάση απέναντι στους αξιωματικούς.
newsit

Νέο κόμμα η Ντόρα; Ποιοί βουλευτές την στηρίζουν

Πολλοί βουλευτές πέρασαν σήμερα το κατώφλι του γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη, μια ημέρα μετά την διαγραφή της από τον Αντώνη Σαμαρά.


Στο γραφείο της επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου βρέθηκαν σήμερα οι βουλευτές Θ. Σκυλακάκης, ο Γ. Κοντογιάννης και ο Λ. Αυγενάκης.

Η ίδια επιμένει ότι ψήφισε κατά συνείδηση καθώς θεωρεί ότι το ΔΝΤ και ο μηχανισμός αποτελούσαν τη μόνη λύση.

Κατηγορεί μάλιστα ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη» στάση σε μια ιστορική συγκυρία.

«Όφειλε να συγκαλέσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να πουν την άποψή τους οι Βουλευτές» είπε σε

Γερμανία: Αγωγή για να μπλοκαριστεί η βοήθεια στην Ελλάδα

Πέντε Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές κατέθεσαν σήμερα αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την καταβολή από τη Γερμανία της χρηματοπιστωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, για την οποία δόθηκε σήμερα το πράσινο φως από τη γερμανική κάτω βουλή.

Η αγωγή κατατέθηκε έπειτα από την ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή), όπου 390 βουλευτές (από 601 παρόντες) ψήφισαν υπέρ

Στο 4,8% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Αύξηση 4,8% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2009, έναντι αύξησης 1,0%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.

Σε σύγκριση με το Μάρτιο, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,2%, έναντι αύξησης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 09 –

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Ταύρος - Ν. Φάληρο στις 9-10/5

Κλειστό θα παραμείνει την Κυριακή και τη Δευτέρα το τμήμα του ΗΣΑΠ από Ταύρο έως Νέο Φάληρο, λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ6.

Η γραμμή θα είναι κυκλική με την αφετηρία της εντός του χώρου στάθμευσης, κοντά στην

Ντ. Μπακογιάννη: Με την ψήφο μου στήριξα την Ελλάδα

«Θα παραμείνω βουλευτής και μέσα και έξω από τη Βουλή θα δώσω τον αγώνα μου», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο ρ/σ Σκάι, μια ημέρα μετά τη διαγραφή της από την ΚΟ και το κόμμα της ΝΔ εξαιτίας της απόφασής της να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα.


«Δεν ξέρω τι θα κάνω, είναι πάρα πολύ πρόωρο να το πει κανείς», απάντησε ερωτηθείσα αν πρόκειται να δημιουργήσει δικό της κόμμα.

«Με την ψήφο μου στήριξα την Ελλάδα»

«Στην πολιτική και στη ζωή πρέπει να ακούς τη συνείδησή σου», σημείωσε υπεραμυνόμενη της απόφασής της. «Είναι αδύνατον να ψηφίσω ενάντια σε κάτι το οποίο είναι το συμφέρον της χώρας...με την ψήφο μου στήριξα την Ελλάδα

Επισήμως κοινοβούλιο χωρίς απόλυτη πλειοψηφία στη Βρετανία

Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία επιβεβαιώνεται ότι θα είναι το επόμενο κοινοβούλιο στη Βρετανία, καθώς οι Συντηρητικοί, που είναι το μεγαλύτερο κόμμα, είναι πλέον μαθηματικά αδύνατο να συγκεντρώσουν τις 326 έδρες που απαιτούνται για την αυτοδυναμία.


Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 615 από τις 650 εκλογικές περιφέρειες, οι Τόρις συγκεντρώνουν 290 έδρες, οι Εργατικοί 247, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 51 και λοιπ ά κόμματα 27.
naftemporiki

Nέα 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών τη Δευτέρα και την Τρίτη

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα και την Τρίτη, 10 και 11 Μαΐου, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στις αλλαγές που προχωρεί η κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου.


Ειδικότερα, 11.000 φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά μετά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής, να προχωρήσει στη νέα Πανελλαδική απεργία, με κυρίαρχο αίτημα να υπάρξει ρητή, κατηγορηματική, έγγραφη δέσμευση ότι θα βρεθούν οι δικλίδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι αν χρειαστεί, θα συνεχίσουν με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.
naftemporiki

Ολι Ρεν: Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα

Μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση, όπως έγινε και στην περίπτωση της Lehman Brothers το 2008, προειδοποίησε σήμερα ο επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.


«Οι αμερικανικές αρχές ελάχιστα γνώριζαν το Σεπτέμβριο του 2008 για το τι θα

Νέα στοιχεία για τους δολοφόνους - Και φωτογραφίες

Δυο πολύ καλές μαρτυρίες από αξιόπιστα άτομα αλλά και φωτογραφίες έχει στα χέρια της η αστυνομία.


Οι αγωνιώδεις προσπάθειες να εντοπιστούν οι δολοφόνοι των τριών ανθρώπων στην Marfin φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

Εκτός από αυτό οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, πόρτα-πόρτα από όλα τα καταστήματα από την Ομόνοια μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού.

Ήδη επεξεργάζονται τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και οι κάμερες

Εισαγγελέας για τα σκάνδαλα

“Κάθε ημέρα θα στέλνουμε στον εισαγγελέα και ένα σκάνδαλο” είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή και ανέφερε δύο περιπτώσεις που αφορούν στην ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΕ αλλά και στην περίπτωση ενός υπουργού που όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου εντοπίστηκε δαπάνη ύψους 28.000 ευρώ για αγορά κουρτινών για γραφείο υπουργού.

“Όχι με αίσθημα εκδίκησης, αλλά για να ικανοποιηθεί το περί Δικαίου αίσθημα του Λαού” ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου φέρνοντας ως πρώτο παράδειγμα την “αμαρτωλή” ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΕ για την οποία ήδη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έχει ζητήσει την παραίτηση της προέδρου της εταιρίας.

Οι εξελίξεις πάντως αναμένονται ραγδαίες καθώς πάρα της συγκρουσιακής διάθεσης που επέδειξαν και οι δύο αρχηγοί στις ομιλίες τους και ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης υπουργών.
newsit

G-7: Τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την κρίση λόγω του ελληνικού χρέους θα έχει σήμερα το G-7 – η ομάδα των επτά πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου – δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας Ναότο Καν, μετά τη σημαντική πτώση των μετοχών παγκοσμίως εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση επεκτείνεται.


Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο ο Καν είπε ότι οι Ευρωπαίοι θα εξηγήσουν κατά πάσα πιθανότητα τα βήματα που έγιναν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελλάδας. «Δεν νομίζω ότι θα μας ζητηθεί να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα, όπως τη νομισματική παρέμβαση», δήλωσε ο Ιάπωνας αξιωματούχος.

Το ευρώ κινήθηκε ανοδικά και το γιέν [JPY=X] υποχώρησε έναντι των νομισμάτων με τις μεγαλύτερες αποδόσεις μετά τα σχόλια του Καν, ο οποίος μίλησε μετά την πτώση των αμερικανικών

Δέσμευση Abu Dhabi Mar για στήριξη απλήρωτων εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τη δέσμευσή της εταιρίας Abu Dhabi Mar για μακροχρόνια παρουσία και δραστηριότητα στο Σκαραμαγκά τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ισκαντάρ Σάφα στη συνάντηση εργασίας που είχε με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων «Τρίαινα» των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.


Υπογράμισε την πρόθεση της εταιρείας να καταστούν τα ναυπηγεία του κέντρο ναυπήγησης υποβρυχίων και πολεμικών σκαφών στη Μεσόγειο.

Παράλληλα, τόνισε πως θα προσφερεί άμεσα το ποσό των 500.000 ευρώ για τη στήριξη των 161 απλήρωτων εργαζομένων του τροχαίου υλικού.
naftemporiki