www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΣΤΑΤ: Αντιμέτωπο με τη φτώχεια το 20,1% των Ελλήνων


Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας είναι 868.597 νοικοκυριά και τα 2.204.800 μέλη τους, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης του 2010 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Οπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας, το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από τη φτώχεια, ενώ το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 13.973,94 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 24.224,38 ευρώ.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται στο 23% και είναι υψηλότερος κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το

Έκρυβε ολόκληρη «γιάφκα» στο αυτοκίνητο του 61χρονος από την Κω!


Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε στο αυτοκίνητο του 61χρονος από την Κω, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς το πρωί της Τρίτης.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί στον έλεγχο που πραγματοποίησαν βρήκαν κάθε λογής όπλο... Από κυνηγετικές καραμπίνες, και ημιαυτόματο όπλο, έως και... αντιαεροπορικές σφαίρες!

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- επτά κυνηγητικά όπλα, εκ των οποίων το ένα με ραβδωτή κάννη

-ένα πολεμικό τυφέκιο, ημιαυτόματο τύπου Μ1

-δυο περίστροφα, εκ των οποίων το ένα βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού έτοιμο προς χρήση .

-δυο πυροβόλα πιστόλια

-ένα αεροβόλο πιστόλι

-μια ανταλλακτική κάνη κυνηγητικού όπλου

-τρεις μειωτήρες ήχου (σιγαστήρες)

-δυο διόπτρες

-τέσσερα μαχαίρια με λάμα μήκους 10 έως 20 εκατοστών

Οι «πειρατές» του Διαδικτύου κάνουν κόμμα και στην Ελλάδα!

Στο πνεύμα της ηλεκτρονικής εποχής και του σημαντικού ρόλου του Διαδικτύου στην καθημερινή μας ζωή, όπως φυσικά και της έντονης αποδοκιμασίας των παραδοσιακών αστικών κομμάτων, ήρθε και η σειρά της Ελλάδας να αποκτήσει κόμμα... Πειρατών, ακολουθώντας κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες!

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, «δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά» και «γεννήθηκε στον 21o αιώνα, για να αποτελέσει το νέο Λειτουργικό Σύστημα της Κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον».

Το κόμμα, όπως αναφέρουν οι ιδρυτές του, οι οποίοι δεν δημοδιοποιούν τα ονόματά τους, βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη αναγνώρισή του ως πολιτικό κόμμα και στην Ελλάδα, με το καταστατικό και την ιδρυτική του διακήρυξη να έχουν φτάσει στην τελική τους μορφή. Στόχος

Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ για προσβλητικό φωτομοντάζ ζητά ο Πάγκαλος

Ενα εκατομμύριο ευρώ από τον Αιμίλιο Λιάτσο και το ίδιο ποσό από το Σπύρο Σουρμελίδη, ζητά ως αποζημίωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, για ένα φωτομοντάζ που τον εμφάνιζε να έχει κεφάλι γουρουνιού, σύμφωνα με το «Παρόν».


Ειδικότερα, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος ζητά τα ποσά αυτά από την εφημερίδα «Παρασκευή+13″ για το φωτομοντάζ με τίτλο «Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Πάγκαλο από 11 εκατ. μ…ς»,

Το junk food επιταχύνει την εμφάνιση βλαβών στον εγκέφαλο


Η λειτουργία του εγκεφάλου μας τελικά περνάει από το στομάχι μας! Ακόμα μία έρευνα έδειξε ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε βιταμίνες και ψάρι μπορεί να προστατέψει τον εγκέφαλο από τη διαδικασία της γήρανσης.

Αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι το junk food επιταχύνει την εμφάνιση βλαβών στον εγκέφαλο, που σχετίζονται με το γήρας.

Οι ηλικιωμένοι με υψηλά επίπεδα βιταμινών και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων στο αίμα εμφανίζουν μικρότερη συρρίκνωση του εγκεφάλου και καλύτερη νοητική λειτουργία.

Οσο για τα τρανς λιπαρά, αυτά που βρίσκονται δηλαδή στις λιχουδιές και τα πρόχειρα φαγητά, όταν υπάρχουν σε υψηλά επίπεδα στο αίμα,

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης


Τη θέση του για την ανάγκη σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, «γιατί τις επόμενες 60 μέρες κρίνεται κυριολεκτικά το μέλλον της Ελλάδας» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει ήδη αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο 9 ζήτησε επίσης για άλλη μία φορά σοβαρότητα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Θέλω να δω ποια σοβαρότητα και ποια σαφήνεια υπάρχει. Κατά πόσο το βλέπουν σοβαρά, όπως το βλέπω εγώ, ή το βλέπουν διαφορετικά. Να τους πείσω, ή να με πείσουν.

Αλλά αυτό το πράγμα που υπάρχει σήμερα, το βρίσκω εξαιρετικά "χύμα", για να αντιμετωπίσει την σοβαρότατη απειλή για την χώρα μας. Δεν θα το δεχθώ. Δεν θα το δεχθώ συμμετέχοντας σε μια τέτοια

ΕΣΕΕ: «Πάγωμα» μισθών για μία τριετία


Με προτάσεις όπως το «πάγωμα» των μισθών για μια τριετία και μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 10%, θα προσέλθει στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με τον Πρωθυπουργό, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.


Μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων από τις απώλειες των εσόδων κατά 5 δισ. ευρώ το 2011 και επιπλέον 7 δισ. ευρώ το 2012, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου πιστεύουν ότι κάθε επιβάρυνση πρέπει να είναι ανταποδοτική και προτείνουν την αναπλήρωση των πόρων από την μείωση των εισφορών με την επιβολή 1 τοις χιλίοις, επί του ετήσιου τζίρου, που θα καταβάλλεται με τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ αλλά θα υπολογίζεται ως δαπάνη της επιχείρησης.

Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ σε υπόμνημα της που θα παραδώσει αύριο στον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με το Δείκτη Επιβίωσης (δείκτης που διαμορφώθηκε από την έρευνα των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους ) από τις 324.000 εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν το

Προς εκτόνωση η σύγκρουση με τους φαρμακοποιούς για τις οφειλές


Προς εκτόνωση δείχνει να βαίνει η σύγκρουση κυβέρνησης - φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά τις οφειλές των Ταμείων, μετά από συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με κυβερνητική αντιπροσωπεία. Σε ενημέρωσή του προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και τους φαρμακοποιούς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει πως στη συνάντηση ικανοποιήθηκε τόσο το κρίσιμο θέμα των άμεσων πληρωμών ΕΟΠΥΥ, καθώς και των οφειλομένων του ΟΠΑΔ.

Χαρακτηρίζοντας θετικές τις εξελίξεις, καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους να αποφασίσουν άμεσα εντός της Τετάρτης για τη στάση τους.

Πιο αναλυτικά, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει πως συζητηθήκαν τρία:


1. Ημερομηνία πληρωμής ΕΟΠΥΥ.

Επιβεβαιώθηκε η πληρωμή συνολικά 200.000.000 Ευρώ ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ για 5/1/12.

Η επόμενη πληρωμή ορίστηκε για 13/2/2012.

2. Ο ΟΓΑ από 1/2/2012 εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ.
Όπως δεσμεύτηκε ο Υπουργός κ. Κουτρουμάνης η πληρωμή συνταγών μηνός Νοεμβρίου θα γίνει

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από τη Μαράκ Ηλεκτρονική


Αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις των άρθρων 99 επ. του πτωχευτικού κώδικα, καθώς και αίτηση λήψης των προληπτικών μέτρων που προβλέπονται από τις ως άνω διατάξεις, υπέβαλε στο αρμόδιο δικαστήριο η Μαράκ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, η συζήτηση της ως άνω

Αντίστροφη μέτρηση για το φράκτη στον ΄Εβρο


Η κατασκευή του φράκτη στον Εβρο μπαίνει στην αφετηρία του, καθώς, όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής «σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία που ο ανάδοχος παίρνει το φάκελο με τα αποδεικτικά και την εγγυητική επιστολή ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του».

Εγκαινιάζοντας το νέο κτήριο που θα στεγάσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε ακόμη στο έργο ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος τονίζοντας ότι μέσα από την υλοποίηση του Προγράμματος

Πορεία διαμαρτυρίας Κούρδων στο Σύνταγμα

Πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το απόγευμα Κούρδοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο 35 ομοεθνών τους, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια

ΟΛΘ: «Πάγωμα» τιμολογίων για το 2012


Το «πάγωμα» των τιμολογίων της ΟΛΘ Α.Ε. για τη διακίνηση φορτίων και την εκμίσθωση χώρων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για όλη τη φετινή χρονιά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέλιος Αγγελούδης.

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελούδης στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης για το 2012 του Συμβουλίου Ανάπτυξης Λιμένος τη Δευτέρα, με την τιμολογιακή πολιτική της, η ΟΛΘ Α.Ε. επιθυμεί να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις που σε περίοδο

Διευκρινίσεις για την πώληση των Airbus


Διευκρινίσεις σχετικά με την αναγκαιότητα της πώλησης από το ελληνικό Δημόσιο των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300 που χρησιμοποιούσε η παλιά «Ολυμπιακή Αεροπορία» και οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές» έδωσε η Γραμματεία της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων (ΔΕΑΑ).

Αφού τονίζει πως η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300, ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου, που χρησιμοποιούσε η παλιά Ολυμπιακή έως τον Σεπτέμβριο του 2009, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και συνιστά υποχρέωση της χώρας, σύμφωνα με το Μνημόνιο συνεργασίας με την τρόικα που ελέγχει διαρκώς την υπέρβαση των σχετικών προθεσμιών, προσθέτει:

Κατά τον πρώτο διεθνή ανοικτό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την ΔΕΑΑ στο τέλος του 2009, η πλειοδότρια εταιρία (Cirrus International) που είχε προσφέρει το ποσό των 97 εκατ.

Σε επτά δήμους η διοίκηση των λιμενικών ταμείων


Σε επτά δήμους της χώρας, που πληρούν τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προϋποθέσεις, μεταφέρεται από την 1η Ιανουαρίου η διοίκηση των λιμενικών ταμείων.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μεταξύ του υφυπουργού Αδ. Γεωργιάδη και του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Καλλιθέας Κ. Ασκούνη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η

ΝΔ: Πολιτική προχειρότητας στον τομέα της Υγείας


Επίθεση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, τονίζοντας ότι «λίγες μέρες μετά την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ, οι υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οδηγούνται σε πλήρη διάλυση».


«Η ΝΔ παρακολουθεί με αγωνία την πολιτική της προχειρότητας και των πειραμάτων στον πολύπαθο χώρο της Υγείας που εφαρμόζει ο αρμόδιος υπουργός», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «ο Έλληνας ασφαλισμένος δοκιμάζεται σκληρά, μη έχοντας ούτε καν γιατρό να του γράψει τα φάρμακά του».

Ο κ. Γιακουμάτος σημειώνει επίσης ότι οι ευθύνες του υπουργού Υγείας είναι τεράστιες και συνεχίζει πως «ως ΝΔ έχουμε έγκαιρα προειδοποιήσει και θα συνεχίσουμε τις

Βολές Γ. Κουτρουμάνη κατά φαρμακοποιών


Απορία για τους λόγους των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να ζητούν από τους συνταξιούχους να πληρώνουν τα φάρμακα, όταν το ΙΚΑ για παράδειγμα δεν τους χρωστά ευρώ».

Όσον αφορά την αναστολή των πιστώσεων προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στην οποία έχουν προχωρήσει από την 1η Ιανουαρίου, ζητώντας να ενημερωθούν για την ημερομηνία που θα τους εξοφληθούν οι οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κουτρουμάνης είπε πως «γνωρίζουν εδώ και ένα μήνα ότι στις 5 Ιανουρίου θα πληρωθούν από τον

ΕΕ: Κανένα σχέδιο για έξοδο χώρας από το ευρώ


Εντός του Ιανουαρίου θα επαναληφθούν οι διαβουλεύσεις για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Στην πρώτη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για το 2012, ο κ. Μπαγί τόνισε, αναφορικά με την Ελλάδα, ότι αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στη μείωση της αξίας του ελληνικού χρέους (PSI), ώστε στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία

Υπ. Επικρατείας: Να αρχίσει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση


Να αρχίσει από τώρα η συζήτηση για την προετοιμασία της συνταγματικής αναθεώρησης του 2013 πρότεινε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει αυτές οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις να αρχίσουν να συζητώνται από τώρα και- θα έλεγα- διακομματικά, έτσι ώστε, με ένα συναινετικό τρόπο, να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τη

Θεσσαλονίκη: Τρίωρη στάση των εργαζόμενων στους δήμους στις 16/1


Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, προχωρούν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι όλων των δήμων στο νομό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην προσπάθεια να εκχωρηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτη από το δήμο Λαγκαδά.

Τη στάση εργασίας εξήγγειλε η

Financial Times: Πιέσεις για «κούρεμα» έως 75%

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times που κάνει λόγο για πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες πιστωτές να αποδεχθούν «κούρεμα» μεγαλύτερο από το 50% στα ελληνικά ομόλογα, με τις εκτιμήσεις για το ποσοστό της μείωσης να φθάνουν έως και το 75%. Την προηγούμενη εβδομάδα, διέρρευσαν από το ΔΝΤ εκτιμήσεις ότι η μείωση 50% δεν επαρκεί και πως είτε θα χρειασθεί μεγαλύτερη μείωση, είτε τα κράτη της Ευρωζώνης θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε το νέο πακέτο βοήθειας να είναι μεγαλύτερο από τα 100+30 δισ. ευρώ.


«Οι αγορές της Ευρώπης, οι οποίες έχουν πληγεί ούτως ή άλλως από την κρίση απειλούνται με νέο χτύπημα. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πιέζει τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν

Πειρασμός: Τι θα δούμε σήμερα 3 Ιανουαρίου 2012


Ο Μπεχλούλ προσπαθεί να κλείσει τις πληγές του από τον απαγορευμένο έρωτά του με τη Μπιχτέρ.

Ενώ η Μπιχτέρ, αποφασίζει την τελευταία στιγμή ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον τελευταίο της δεσμό μαζί του, το παιδί τους. Ο Αντνάν σκέφτεται ότι ο γάμος τους βαδίζει προς το τέλος. Η Νιχάλ παίρνει τον έλεγχο του σπιτιού, λόγω της απουσίας της Μπιχτέρ με διάφορες

Έξοδο Ελλάδας και Ιταλίας από το ευρώ «βλέπει» το CEBR

Επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή και της Ιταλίας στη λιρέτα και στη συνέχεια κατάρρευση της ευρωζώνης προβλέπει για το 2012 το κέντρο οικονομικών ερευνών CEBR. Η κορυφαία δεξαμενή σκέψης προβλέπει μαύρα σενάρια για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

Ο διευθύνων σύμβουλος του CEBR Douglas McWilliams δήλωσε στην εφημερίδα πως είναι πλέον πιο βέβαιο από κάθε άλλη φορά ότι η Ελλάδα θα γυρίσει στη δραχμή και φαίνεται ότι αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσει και η Ιταλία. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η διάλυση του κοινού νομίσματος.

«Δεν είναι μια τελειωμένη υπόθεση ακόμη – δίνουμε πιθανότητα 60% - αλλά προβλέπουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον μία χώρα (και πιθανώς περισσότερες) θα φύγουν», δήλωσε ο Douglas McWilliams. «Για να επιβιώσει το ευρώ μακροπρόθεσμα πρέπει οι χώρες να είναι αρκετά

΄Εγγραφες εξηγήσεις ζητούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς


Να καταθέσουν εγγράφως εντός δύο ημερών τι εννοούσαν με τις χθεσινές δηλώσεις τους, αλλά και να δώσουν στοιχεία ή ονόματα, εφόσον τα έχουν, για πρόσωπα που επιχείρησαν παρέμβαση στο έργο τους, κάλεσε τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής.

Χθες ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης άφησε αιχμές για το γρήγορο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή παραίτησής τους τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν προφορικά ονομάτα και στοιχεία για τις παρεμβάσεις που κατήγγειλαν στο έργο τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζακίτης δήλωσε: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής (σ.σ. αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν

ΠΑΣΟΚ: Εν αναμονή των κινήσεων Γ. Παπανδρέου


Συνεχίζονται οι πιέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για δρομολόγηση διαδικασιών αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Δεν έχει, ωστόσο, διευκρινιστεί αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα ανοίξει αυτή τη φορά τα χαρτιά του και θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του . Στην προηγούμενη μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στις 27 Δεκεμβρίου, ο κ. Παπανδρέου αρκέστηκε μόνο να αναφέρει πως «σε κάθε περίπτωση θα πράξει το καθήκον του».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εισηγηθεί σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο τέλος Ιανουαρίου, με στόχο την προκήρυξη τακτικού Συνεδρίου, το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν ολοκληρωθούν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής νέων οργάνων σε όλα τα επίπεδα της κομματικής οργάνωσης. Δηλαδή, όχι πριν από 3-4 μήνες.


Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, Κώστα Καρτάλη, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο κ. Καρτάλης ανέφερε ότι περιμένει «να ανοίξουν οι διαδικασίες αύριο, αυτό πλέον απαιτεί η δημοκρατική ευαισθησία του κάθε στελέχους του κόμματος».

«Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκείνη την δημοκρατική ευαισθησία ώστε να ανοίξει

Κ. Χατζηδάκης: Κίνδυνος ματαίωσης των σχεδίων για ενεργειακούς αγωγούς


Ορατό θεωρεί ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, τον κίνδυνο, μέσα στην κρίση, η χώρα μας να χάσει και τους ενεργειακούς αγωγούς.

Σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σημειώνει πως «ό,τι με πολύ κόπο χτίστηκε, ιδίως την περίοδο 2004-2009, με τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, South Stream και ITGI κινδυνεύει να γκρεμιστεί, λόγω ασυγχώρητης αδράνειας και ερασιτεχνικών διπλωματικών χειρισμών της τελευταίας διετίας».


Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει τα ακόλουθα:

«1) Για τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, η Βουλγαρία τον περασμένο Δεκέμβριο κατήγγειλε μονομερώς τη συμφωνία του 2007 για την κατασκευή του. Αδιαφορία, ανικανότητα και ιδεοληψίες συνέβαλαν από τον Οκτώβριο 2009 στη δημιουργία της εντύπωσης ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για την προώθησή του. Προσθέτει ακόμα πως καμία ουσιαστική πίεση στη Βουλγαρία δεν ασκήθηκε. Επιπλέον, παρά τις ανακοινώσεις Παπανδρέου στη Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2010

Σε επέμβαση για αφαίρεση κύστης υποβλήθηκε ο Γ. Παπανδρέου


Σε επέμβαση για την αφαίρεση κύστης στην αριστερή παρειά υποβλήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπως

Αυστραλία: Πρωτοφανής ανακάλυψη δεκάδων «υβριδίων» καρχαριών


Όχι ένα ή δύο αλλά 57 υβρίδια καρχαριών υποστηρίζουν ότι εντόπισαν επιστήμονες, «για πρώτη φορά στην ιστορία», ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας. Πιστεύουν ότι αυτή η διασταύρωση δύο ειδών - του κοινού μελανόπτερου με τον αυστραλιανό μελανόπτερο- είναι για τους καρχαρίες ένα μέσο να αντεπεξέλθουν στην αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων και εκτιμούν ότι το εύρημά τους ανατρέπει τα δεδομένα για όλα τα είδη καρχαριών.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια αποστολής ταυτοποίησης καρχαριών στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας. Ο Τζες Μόργκαν και η ομάδα του από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν, κατά τη διάρκεια εργαστηριακών αναλύσεων, διαπίστωσαν ότι η γενετική ταυτότητα των ψαριών που είχαν βρει δεν ταυτιζόταν με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους. «Είναι κάτι που μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη γιατί κανείς δεν έχει δει ποτέ στο παρελθόν υβρίδια καρχαριών», λέει ο Μόργκαν. «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για συχνό φαινόμενο».

Όπως εξηγεί ο ερευνητής, ο αυστραλιανός μελανόπτερος καρχαρίας είναι λίγο μικρότερος από το κοινό είδος και μπορεί να ζήσει μόνο σε τροπικά ύδατα. Τα υβρίδια ωστόσο εντοπίστηκαν σε μια έκταση 2.000 χιλιομέτρων, κατά μήκος των ακτών, κάτι που κατά τον ίδιο σημαίνει ότι ενδέχεται

Καλύτερα πλακάκια για διαστημόπλοια με βάση αρχαιοελληνικά αγγεία;


Θα μπορούσε η τεχνογνωσία των αγγειοπλαστών της αρχαίας Ελλάδας να αξιοποιηθεί προκειμένου τα διαστημικά σκάφη να θωρακιστούν αποτελεσματικότερα από τις τεράστιες εναλλαγές θερμοκρασίας; Με αυτόν ακριβώς το στόχο, επιστήμονες από το αμερικανικό Ινστιτούτο Συντήρησης Γκέτι, το Εθνικό Ινστιτούτο Επιταχυντών του Στάνφορντ και την Aerospace Corporation, μελετούν τις χημικές ιδιότητες αρχαιοελληνικών αγγείων.

Τα κεραμικά πλακάκια που καλύπτουν τα διαστημικά σκάφη πρέπει να αντέχουν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τους -120 βαθμούς Κελσίου στο Διάστημα έως τους 1650 βαθμούς, κατά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα.

«Κεραμικά συστατικά χρησιμοποιούνται στη διαστημική τεχνολογία και στα διαστημικά οχήματα», λέει ο Μαρκ Τσουρμπούχεν από την Aerospace Corp. «Πρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε για την αλληλεπίδραση των συστατικών σε αυτά τα υλικά για να κατανοήσουμε καλύτερα τυχόν

Γενετικά μεταλλαγμένο αραχνο-μετάξι στην υπηρεσία της ιατρικής


Αμερικανοί ερευνητές πέτυχαν να τροποποιήσουν γενετικά τους μεταξοσκώληκες, με την προσθήκη γονιδίων από αράχνες, ώστε να παράγουν πιο γερό και ελαστικό τεχνητό μετάξι, ένα επίτευγμα που μελλοντικά μπορεί να επιτρέψει τη χρήση πιο ανθεκτικών ινών στα υφάσματα, αλλά και σε άλλες χρήσεις, όπως στους επιδέσμους ή στα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντόναλντ Τζάρβις του πανεπιστημίου του Γουαϊόμινγκ κατάφεραν να ενσωματώσουν ειδικές πρωτεΐνες από αράχνες στο παραγόμενο μετάξι των μεταξοσκωλήκων, οι οποίες το καθιστούν πιο ελαστικό και επιδεκτικό επέκτασης, με αποτέλεσμα να είναι καταλληλότερο για διάφορες εφαρμογές, ιδίως στο πεδίο της ιατρικής, π.χ. για καλύτερη συρραφή τραυμάτων, σε τεχνητούς συνδέσμους, τένοντες, «σκαλωσιές» ιστών, μικρο-κάψουλες κ.α.

Τέτοια γονίδια αραχνών που παράγουν τις πρωτεΐνες για τη δημιουργία του ιστού τους, είχαν στο παρελθόν εισαχθεί και σε άλλους οργανισμούς (βακτήρια, μαγιά, φυτά καπνού, έντομα, ακόμα και κατσίκες που παρήγαγαν πρωτεΐνες μεταξιού στο γάλα τους), όμως σε καμία περίπτωση δεν κατέστη εφικτό να παραχθούν σημαντικές ποσότητες πρωτεϊνών μεταξιού, ώστε να υπάρξει

Στο 3,4% ο πληθωρισμός το 2011

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκε ο πληθωρισμός το 2011 σε σχέση με τα επίπεδα ύφεσης στα οποία διολίσθησε η οικονομία.

Τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου 2011 και την πορεία του Εθνικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή θα δημοσιοποιηθούν επισήμως στις 11 Ιανουαρίου 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr τα στοιχεία αυτά θα καταδεικνύουν πως ο μέσος πληθωρισμός διαμορφώθηκε το 2011 στο 3,4% από 4,7% το 2010.

Η έμμεση φορολογία ήταν ο βασικός λόγος αύξησης του πληθωρισμού το 2011 κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στην αύξηση των τιμών των καυσίμων, όσο και στο κόστος διατροφής και εστίασης. Ο πληθωρισμός επηρεάσθηκε ανοδικά από τις αυξήσεις των τιμών ορισμένων υπηρεσιών όπως οι υπηρεσίες μεταφορών (10,5% σε ετήσια βάση), τα ασφάλιστρα μεταφορών (4,5% σε ετήσια βάση), ηλεκτρικό ρεύμα (3,6%), εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία-καφενεία-κυλικεία (3,7%, λόγω αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ), κ.λπ.

Σημειώνεται πως το 2010 η ύφεση ήταν στο 3,5% του ΑΕΠ και πέρυσι άγγιξε ή και ξεπέρασε το 6%. Αν η ύφεση το 2011 δεν περιόριζε σε τέτοιο βαθμό το διαθέσιμο εισόδημα και δεν φρέναρε την κατανάλωση οι επιπτώσεις της υπέρμετρης φορολόγησης στα αγαθά και τις υπηρεσίες θα είχαν αποτυπωθεί με μεγαλύτερη ευκρίνεια στον τιμάριθμο.

Δηλαδή αν το 2011 είχαμε την ύφεση του 2010 (-3,5%) ο πληθωρισμός ενδεχομένως να ξεπερνούσε το

Ρ. Σπυρόπουλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις

Τη δέσμευση του ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, έδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον η οικονομία εξελιχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα τόσο για το ύψος των κύριων συντάξεων, όσο και για τη ροή τους. Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι δεν θα είναι βιώσιμες όσες από αυτές ξεπερνούν το 20% της αναπλήρωσης.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, μέσω της ΝΕΤ, επεσήμανε ότι καθυστερήσεις στο

Συγκέντρωση των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο υπουργείο Εργασίας

Νέα τριμερή συνάντηση πραγματοποιείται το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται στην 65η ημέρα απεργίας και στις 13:00 θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο

Νέα παράταση στις εξελίξεις για τα φορτηγά

Αν και σύμφωνα με το μνημόνιο, η απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών έπρεπε να ισχύσει από 1/1/2011, η πολιτεία ακόμη δεν έχει θεσπίσει τους κατάλληλους νόμους και η νέα παράταση είναι γεγονός.

Στο τελικό σχέδιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εγκρίθηκε από το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο δεν συμπεριληφθήκαν τελικά –μεταξύ άλλων- οι τελικές ρυθμίσεις που αφορούσαν στο άνοιγμα του επαγγέλματος των φορτηγών ΔΧ.

Παρά τις απαιτήσεις της τρόικας που κάνουν λόγο για πλήρη απελευθέρωση των Μεταφορών από 1/1/2012, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε οριστικά μόνο για την παράταση του μέτρου της απόσυρσης για τα ΙΧ και τα ελαφρά φορτηγά έως το τέλος του 2012 (σε ότι αφορά στον κλάδο της

Γ. Καπελέρης: Δεν διεγράφη κανένα πρόστιμο


«Κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε και σε καμία περίπτωση οι εκπρόθεσμες ενημερώσεις δεν σημαίνουν λαθρεμπορική πράξη», δήλωσε ο Γ. Καπελέρης, ο οποίος παραιτήθηκε χθες από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για άσκηση δίωξης σε βάρος του.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ. Καπελέρης απέδωσε τις εκπρόθεσμες ενημερώσεις σε προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Όπως επισήμανε, τα σχετικά πρόστιμα ήταν εκπρόθεσμες εγγραφές, που αφορούσαν χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες θα έκλειναν αν προχωρούσε η διαδικασία και ότι αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος, η οποία καθυστέρησε λόγω των εξελίξεων.

Ο κ. Πεπόνης, με βάση την πορισματική αναφορά του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, Σπύρου Μουζακίτη, ζήτησε να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων,

Συνεχίζεται η απεργία γιατρών - φαρμακοποιών


Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών, οι οποίοι αντιδρούν στην περαιτέρω μείωση του κέρδους τους, αναστέλλοντας παράλληλα την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν από χθες και μέχρι την Πέμπτη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και οι γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), ενώ σε πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, έχουν προχωρήσει οι

Ο καιρός στις 03.01.2012


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα και ισχυρό παγετό τις πρωϊνές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τρίτη 03 Ιανουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 0 ως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 ως 14 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Τρίτη

Η καρδιοπάθεια φαίνεται στα μάτια

Μπορεί να φανεί η καρδιοπάθεια στα μάτια; Σε μερικούς ανθρώπους ναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times».

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία υπερυψωμένων κίτρινων κηλίδων στο δέρμα γύρω από τα βλέφαρα – μια κατάσταση γνωστή ως ξανθέλασμα.

Αν και τα ξανθελάσματα προσβάλλουν άτομα κάθε ηλικίας, είναι πιο συχνά από τη μέση ηλικία και μετά. Πέρυσι, ένας ιταλός επιστήμονας ανέφερε ότι εντόπισε ενδείξεις ξανθελάσματος γύρω από το αριστερό μάτι της Μόνα Λίζα.

Εφέτος όμως δημοσιεύθηκε στη «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ) ολλανδική μελέτη όπου διερευνήθηκε κατά πόσον αυτές οι κίτρινες κηλίδες σχετίζονται με υποκείμενη καρδιαγγειακή νόσο, στην οποία εμπλέκεται η αυξημένη χοληστερόλη. Στη μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 13.000