www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

΄Εγγραφες εξηγήσεις ζητούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς


Να καταθέσουν εγγράφως εντός δύο ημερών τι εννοούσαν με τις χθεσινές δηλώσεις τους, αλλά και να δώσουν στοιχεία ή ονόματα, εφόσον τα έχουν, για πρόσωπα που επιχείρησαν παρέμβαση στο έργο τους, κάλεσε τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής.

Χθες ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης άφησε αιχμές για το γρήγορο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή παραίτησής τους τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν προφορικά ονομάτα και στοιχεία για τις παρεμβάσεις που κατήγγειλαν στο έργο τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζακίτης δήλωσε: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής (σ.σ. αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν
υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;».

Πηγές, πάντως, της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εξέφραζαν απορία για τις δηλώσεις αυτές και επισήμαιναν πως οι δύο εισαγγελείς δεν πιέστηκαν και πως ό,τι ήθελαν να πουν θα μπορούσαν να το πουν. Ανέφεραν ακόμη πως οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης όταν έδωσαν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας δεν επιφυλάχθηκαν να προσκομίσουν επιπλέον στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

Απλετο φως ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ


Απλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που χειρίζονται οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπονής και Σπ. Μουζακίτης ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η εσπευσμένη τοποθέτηση στο αρχείο των καταγγελιών τους, χωρίς οι ίδιοι να έχουν, κατά λεγόμενα τους, καταθέσει το πλήρες υπόμνημά τους, δημιουργεί ερωτηματικά».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει «τα όσα ακούγονται για την εμπλοκή γνωστών ονομάτων στο σύνολο των κρίσιμων υποθέσεων που απασχολούν την οικονομική εισαγγελία πρέπει να απαντηθούν».

«Η τυχόν προσπάθεια να συγκαλυφθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες θα αποτελέσει άλλη μία πρόκληση απέναντι στην ελληνική κοινωνία που καθημερινά δοκιμάζεται», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΑΡ: Να διαλευκανθούν άμεσα οι καταγγελίες


«Οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων για πιέσεις από οικονομικά συμφέροντα και η ποινική δίωξη εναντίον του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών είναι υποθέσεις που πρέπει άμεσα να διαλευκανθούν», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως τονίζει, «αποτελεί αξίωση της κοινωνίας που δεινοπαθεί και αφορά στο δημόσιο συμφέρον που το λεηλατεί η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή και η παραοικονομία».



Δεν υπάρχουν σχόλια: