www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ουρές στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων

Στην ουρά της εφορίας για την κατάθεση των πινακίδων βρίσκει η τελευταία εβδομάδα του χρόνου χιλιάδες Έλληνες. Αυτό διότι αρκετός κόσμος προτιμά να ακινητοποιήσει το Ι.Χ. του, από το να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλεια και στην πράξη να το κινεί ελάχιστα. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για μια απόφαση η οποία δεν πραγματοποιείται τόσο εύκολα ενώ έχει και αρκετές προεκτάσεις. Διαβάστε τον λόγο που θα σας ζητηθεί το Ε9 από τον υπάλληλο της ΔΟΥ, όλα τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να μαζέψετε πριν πάτε στην εφορία καθώς και τι «συνέπειες» έχει η ακινησία του Ι.Χ..


Η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το Ι.Χ. αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στην εφορία για διάστημα μέχρι και έως ενός χρόνου. Κατά την περίοδο αυτή, το Ι.Χ. δεν μπορεί να κινηθεί και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας αλλά ούτε

Πώς θα γίνεται η παρακράτηση φόρου στους μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων

Μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου έχει ένας µισθωτός στον ιδιωτικό τοµέα, σε σχέση µε έναν δηµόσιο υπάλληλο µε τις ίδιες ακριβώς αποδοχές, σύµφωνα µε τα παραδείγµατα της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονοµικών για την παρακράτηση φόρου εισοδήµατος από 1/1/2011.
Ένας άγαµος εργαζόµενος στον ιδιωτικό τοµέα µε καθαρές αποδοχές 1.850 ευρώ τον µήνα έχει παρακράτηση φόρου 223,3 ευρώ, έναντι 181,57 ευρώ ενός δηµοσίου υπαλλήλου µε τον ίδιο ακριβώς µισθό, δηλαδή είναι κατά 23% µεγαλύτερη.

Στον ίδιο µισθωτό παρακρατούνται από το δώρο των Χριστουγέννων 223,3 ευρώ, έναντι 44 ευρώ του δηµοσίου υπαλλήλου. Αντίστοιχα, από το δώρο του Πάσχα και το επίδοµα αδείας παρακρατούνται από τον εργαζόµενο στον ιδιωτικό τοµέα από 112 ευρώ, έναντι 23 ευρώ από τον µισθωτό στο ?ηµόσιο.

Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι οι αποδοχές των δηµοσίων υπαλλήλων έχουν περικοπεί, µετά την κατάργηση του 13ου και 14ου µισθού και την αντικατάστασή τους από επιδόµατα συνολικού ύψους

Το "νησί" στην Τουρκία

Η κρίση ανάγκασε το Mega να… πουλήσει και το «Νησί». Ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια της Τουρκίας, το ATV ήδη έδειξε ενδιαφέρον να αγοράσει τα δικαιώματα της σειράς που έχει σπάσει τα μηχανάκια της AGB στη χώρα μας ώστε να φιλοξενηθεί και στην τηλεόραση της Τουρκίας.


Και αφού λύθηκαν και τα όποια προβλήματα υπήρχαν σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα ανάμεσα στη συγγραφέα του ομώνυμου best

Τι σχέση έχει η τρόϊκα με το Alter & το Mega?

Η Τρόικα βυθίζει στα χρέη το ALTER, ακολουθώντας παρά πόδας και το MEGA που ήδη εμφανίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα... Η εντολή που έχουν δώθεί από την Τρόικα προς τις τράπεζες είναι να κλείσουν την στρόφιγγα του δανεισμού προς τα ΜΜΕ, επειδή θεωρούν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις εξαιρετικά αναξιόπιστες και μη επικερδείς για την ελληνική οικονομία!
Ήδη, το ALTER πληρώνει εδώ και μήνες, όπως, τις επιπτώσεις αυτής της οδηγίας, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πάγιες οικονομικές του υποχρεώσεις.

Στο MEGA, μετά το διαφημιστικό βατερλό με "Το Νησί", ήλπιζαν ότι θα λάμβαναν έξτρα δάνειο για να μπορέσουν να ανασάνουν. Όμως h Τράπεζα Πειραιώς δεν εγκρίνει το δανεισμό ενός τέτοιου

Χώρες με τις καλύτερες προοπτικές για δουλειά

Εν μέσω οικονομικής κρίσης πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν ευκαιρίες εργασίας στο εξωτερικό. Ποιες όμως είναι οι ιδανικότερες χώρες για τον επόμενο χρόνο; Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Manpower, η Ινδία και η Κίνα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.


Συγκεκριμένα, η Ινδία, η Κίνα, η Ταιβάν, η Βραζιλία, η Τουρκία και η Σιγκαπούρη έχουν τις πιο θετικές προοπτικές. Αντίθετα, η Ελλάδα, η Τσεχία, η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ρουμανία παρουσιάζουν αρνητικές τάσει, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Αποκαλύψεις.

Στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού και στην Κίνα υπάρχουν οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις από όλο τον

Μέτρα σοκ για γιατρούς, φοιτητές

Μείωση εισακτέων στις ιατρικές σχολές, πιο «σκληρή» εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής, σταδιακή μείωση του αριθμού των φοιτητών Ιατρικής που έρχονται από το εξωτερικό και αποσύνδεση του πτυχίου Ιατρικής από την άδεια άσκησης επαγγέλματος είναι μερικές μόνο από τις παρεμβάσεις που μελετούν τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας.


Πίεση ασκείται και προς τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, προκειμένου να βάλουν «πλάτη» στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Τους δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να εργάζονται δύο μέρες στο «ολοήμερο» νοσοκομείο για να έχουν δικαίωμα μίας μέρας ιδιωτικού ιατρείου, όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.

Σημείο αιχμής

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί σημείο αιχμής για την αναμόρφωση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Η χώρα μας διαθέτει αναλογικά τους περισσότερους γιατρούς στην Ευρώπη, στοιχείο το οποίο οδηγεί σε προκλητή ζήτηση των υπηρεσιών Υγείας. Από την άλλη, διαθέτει τους λιγότερους νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η παρεχόμενη περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία.

Το θέμα αποτέλεσε προχθές αντικείμενο σύσκεψης, υπό τους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, παρουσία των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας Αντώνη Δημόπουλου και του υπουργείου Παιδείας Βασίλη Παπάζογλου. Η υπουργός Παιδείας εισηγείται τη δημιουργία Επιμελητηρίου Υγείας, το οποίο θα αποτελεί τη θεσμική «ομπρέλα» των επαγγελμάτων του χώρου. Μελετάται, επίσης, το πλαίσιο εισαγωγής φοιτητών στις σχολές Ιατρικής,

«Μη βγαίνετε στη σύνταξη, δεν υπάρχουν λεφτά»

H κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και οι «μαύρες τρύπες» στη λειτουργία των υπηρεσιών εκτιμάται ότι υποκρύπτονται πίσω από την εσπευσμένη απόφαση της κυβέρνησης να καλέσει τους δημοσίους υπαλλήλους να παραμείνουν στη θέση τους ακόμη και αν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. \

«Ο Θεός να μας βοηθήσει...» λέει στο «Το Βήμα» ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Ν. Καλάκος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι εκκρεμούν 36.500 αιτήσεις συνταξιοδότησης, το κόστος των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ όταν το Ταμείο έχει μηδέν αποθεματικό. Το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η γενική γραμματέας κυρία Ευσταθία Μπεργελέ ενημερώνει όλες τις υπηρεσίες ότι σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 9 του Ν. 3899/2010 παρατείνεται ο χρόνος της πρώτης εφαρμογής σχετικής διάταξης (19 του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010) για την παραμονή στην υπηρεσία υπαλλήλων, πέραν του ορίου αυτοδίκαιης αποχώρησης, δηλαδή πέραν της συμπλήρωσης 35ετούς δημόσιας υπηρεσίας και του 60ού έτους της ηλικίας. Δυνατότητα άσκησης αυτού του δικαιώματος δίνεται στους υπαλλήλους που έχουν αυτοδικαίως

Κινήσεις τακτικής από την Άγκυρα για το Αιγαίο

Ερωτήματα προκαλεί στην Τουρκία η επικείμενη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου καθώς θα πραγματοποιηθεί σε περίοδο έντονης φημολογίας για ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών στο Αιγαίο.


Μάλιστα, υπάρχουν φήμες για ανακοίνωση «σχεδίου ειρήνης», όπως δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής. Στις 6 Ιανουαρίου ο έλληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο μακρινό Ερζερούμ, όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια σύνοδος στην οποία συμμετέχουν όλοι οι πρέσβεις της Τουρκίας και ανταλλάσσουν απόψεις για την εξωτερική πολιτική.

Η φημολογία δεν προκαλείται τυχαία καθώς τούρκοι αξιωματικοί φροντίζουν να στέλνουν μηνύματα με δηλώσεις τους πως κάτι κινείται στο Αιγαίο. Μάλιστα, ο τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, φρόντισε να υπενθυμίσει πως «η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο και θα συνεχίσουμε να

Σε ανατροπές στα τυχερά παιχνίδια προχωρά το υπουργείο Οικονομικών

Μαζί με τα «φρουτάκια» το 2011 έρχονται σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τα τυχερά παιχνίδια. Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι με τη νέα ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων το δημόσιο θα έχει εισπράξεις άνω του ενός δισ. ευρώ σε διάστημα 2-3 ετών.
Σήμερα ισχύει γενική απαγόρευση διενέργειας τεχνικών παιχνιδιών (σε αυτά περιλαμβάνονται ακόμη και τα παιχνίδια που μπορεί να παίζονται μέσω διαδικτύου στα internet cafe, αλλά και οποιαδήποτε άλλη παιχνιδομηχανή που είναι εγκατεστημένη σε κατάστημα). Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έκρινε, ότι η Ελλάδα παραβίασε τις κοινοτικές διατάξεις επειδή η ολική απαγόρευση διενέργειας τεχνικών – ψυχαγωγικών παιγνίων αντίκειται στις ελευθερίες κυκλοφορίας των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών.

Όσον αφορά στα τεχνικά-τυχερά παιχνίδια- σύμφωνα με το υπουργείο- η καθολική απαγόρευση οδήγησε σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, από αυτά που αναμένονταν. Σήμερα, εκτιμάται ότι στη χώρα μας λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, έως και 20 χιλιάδες ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και έως

«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Τα μέλη της εμφανίζονταν ως αστυνομικοί και υπέκλεπταν στοιχεία

Αστυνομικά... μπλόκα σε δρόμους πραγματοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» προκειμένου να ελέγχουν δελτία ταυτοτήτων ανυποψίαστων πολιτών και να χρησιμοποιούν στη συνέχεια τα στοιχεία τους για να νοικιάσουν γιάφκες ή άλλα καταλύματα. Ακόμη πιθανολογείται ότι είχαν προσβάσεις σε νοσοκομεία ή ασφαλιστικούς φορείς, γι' αυτό και εξασφάλιζαν Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία ανακύπτουν από την έρευνα που πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σχετικά με τις συνθήκες ενοικίασης του πολυτελούς διαμερίσματος των 100 τετραγωνικών μέτρων... με τζάκι στην οδό Κάσου 3 στο Χαλάνδρι από τα μέλη της οργάνωσης Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού και ένα ακόμη άγνωστο άτομο. Οι Γ. Τσάκαλος και Π. Αργυρού είχαν συλληφθεί την 1η Νοεμβρίου 2010 για την αποστολή των δεμάτων βομβών.

Την κατοικία αυτή ανακάλυψε την Τετάρτη το μεσημέρι η ΕΛ.ΑΣ. και όπως διαπιστώθηκε ο ένας εκ των ενοικιαστών εμφανίστηκε με το όνομα «Δεμέτης Σταμάτης», που αντιστοιχεί στα στοιχεία μίας από τις 30 περίπου πλαστές ταυτότητες που είχαν βρεθεί σε φορητή ηλεκτρονική μνήμη που είχε