www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Νέοι μετεωρολογικοί σταθμοί

Δύο νέοι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί εντάχθηκαν στο δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι σταθμοί βρίσκονται στη Σητεία και στην ΄Υδρα. Τα δεδομένα τους δίνονται σε πραγματικό χρόνο από τις σελίδες:

www.meteo.gr/stations/sitia &  www.meteo.gr/stations/hydra.


Πρόγνωση καιρού για 25/05/2010

Νεφώσεις με βροχές στην Κρήτη και πιθανόν στα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων και της Πελοποννήσου περιμένουμε την Τρίτη 25 Μαΐου 2010. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 – 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στη Δυτική Ελλάδα, από 13 έως 27 - 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 25 βαθμούς

Δέρνουν τους άνδρες τους

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει η κακοποίηση των ανδρών από τις γυναίκες τους στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας μεταξύ ανδρών που έχουν πέσει θύματα των συντρόφων τους.


Ο πραγματικός αριθμός των ανδρών που υποτιμούνται, υβρίζονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, δέρνονται και κακοποιούνται σεξουαλικά, είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.

Ο λόγος που ο αριθμός των ανδρών-θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι οι άνδρες, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας που υφίστανται.

Ο κυριότερος λόγος που δεν προβαίνουν σε καταγγελίες έχει να κάνει με την αποδεκτή κουλτούρα που θέλει τους άνδρες "άνδρες". Ορισμένοι, επίσης, φοβούνται για "το τι θα πει ο κόσμος" όταν

Προσάραξη πλοίου σε βραχονησίδα ανοιχτά της Λέσβου

Tο φορτηγό πλοίο "Palmali Discovery" σημαίας Μάλτας, με 13 μέλη πληρώματος προσάραξε σήμερα στις 6.55 το πρωί της Δευτέρας σε βραχονησίδα της συστάδας Τουκμάκια ανοιχτά του Μανταμάδου στη βορειοανατολική Λέσβο.


Το πλοίο, που ξεκίνησε από τη Ρωσία με προορισμό τη Βηρυτό είναι έμφορτο με 3.300 τόνους κριθάρι και σύμφωνα με στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης παρουσιάζει ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Επί τόπου έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού, ενώ αναμένεται η συνδρομή ενός δύτη προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς και να ρυμουλκηθεί.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες που οδήγησαν στο ναυτικό ατύχημα.
naftemporiki

Ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων: στις Πολεοδομίες μόνο για πληροφορίες

Μπορεί το οκτάμηνο για τη δήλωση των ημιυπαίθριων να «τρέχει» ήδη, αλλά η κατάθεση των δικαιολογητικών δεν έχει καν ξεκινήσει. Δείτε ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Για την ώρα, οι πολίτες, ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων, αρκούνται να επισκέπτονται τις κατά τόπους Πολεοδομίες μόνο για πληροφορίες.


Την ίδια στιγμή, το υπουργείο με εγκύκλιό του προς τις Πολεοδομίες να ξεκινήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για κλείσιμο ημιυπαίθριων ή άλλων αυθαιρεσιών σε κτίσματα με άδεια μετά τις 2 Ιουλίου του 2009. Από τότε και μετά δεν επιτρέπεται να κλείνονται οι ημιυπαίθριοι στις νέες οικοδομές, ούτε και θα εντάσσονται στη ρύθμιση.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων είναι:

- Υπεύθυνη δήλωση

- Παράβολο 250 ευρώ (για ημιυπαίθριο) ή 350 ευρώ (για άλλους χώρους που έχουν αλλάξει χρήση)

- Τεχνική έκθεση μηχανικού με συνημμένα την οικοδομική άδεια, το τοπογραφικό και την κάτοψη του ορόφου

Τους ιδιοκτήτες θα επιβαρύνει και η αμοιβή του μηχανικού που θα κάνει την αυτοψία.

Η αρχή έγινε με τους ημιυπαίθριους, στη συνέχεια στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου μπαίνουν τα αυθαίρετα. Σύμφωνα με το μνημόνιο που υπεγράφη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα έσοδα

Πως θα γίνει η επιλογή 15.000 στελεχών της σχολικής εκπαίδευσης

Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα η επιλογή περίπου 15.000 διευθυντών σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης,σχολικών συμβούλων καθώς και των προϊσταμένων Γραφείων και Διευθύνσεων παρουσιάζουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.


Πιο συγκεκριμένα η επιλογή θα αφορά περίπου 10.800 θέσεις διευθυντών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, πάνω από 3.000 θέσεις διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων, περίπου 500 θέσεις διευθυντών της επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ) καθώς και μερικές εκατοντάδες θέσεις σχολικών συμβούλων, προϊσταμένων γραφείων και διευθύνσεων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης. Στην επιλογή αυτή η οποία προβλέπεται να γίνει το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2011 αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 30.000 εκπαιδευτικοί των δυο εκπαιδευτικών βαθμίδων. Η θητεία όλων των στελεχών της εκπαίδευσης που θα επιλεγούν λήγει ταυτόχρονα την 31.7.2015.

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου λήγει η θητεία των διευθυντών εκπαίδευσης. Τα στελέχη αυτά εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την ανάληψη της υπηρεσίας από τα νέα στελέχη.

Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου προηγούνται οι επιλογές και οι τοποθετήσεις

Χρηματική αποζημείωση των συγγενών θυμάτων της «Ρικομέξ»

Δικαιώνονται οι συγγενείς ττων θυμάτων της Ρικομέξ.


Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με αποφάσεις του έκανε δεκτές τις αιτήσεις τους.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Ρικομέξ κατέρρευσε από τον μεγάλο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 (5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ), με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 39 άνθρωποι.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας υποχρέωσε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής να τους καταβάλλει χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης που υπέστησαν, καθώς αναγνώρισε

Πισίνα από κάμερα ασφαλείας την ώρα του σεισμού

Έχετε προφανώς ακούσει την έκφραση "τρικυμία σε φλιτζάνι", που υποδηλώνει κάτι το ασήμαντο,

όσο τρομακτικό και αν ακούγεται.

Εδώ όμως έχουμε μια πραγματική τρικυμία σε πισίνα, κατά τη διάρκεια του ισχυρότατου σεισμού των 7,2 βαθμών ρίχτερ στο Μεξικό, πριν ένα μήνα.

Οι εικόνες μπορεί να είναι εντυπωσιακές αλλά, όπως και να το κάνουμε, το φαινόμενο αυτό είναι πράγματι τρομακτικό...

Επειδή στην αρχή είναι λίγο βαρετό προχωρήστε το video μέχρι η ώρα της κάμερας να δείξει 16:39:40.

Nέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη (τα οκτώ οπλισμένα) προκάλεσαν την Δευτέρα στο κεντρικό Αιγαίο δύο παραβάσεις και έξι παραβιάσεις.


Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.
naftemporiki

Επικρίσεις Μπαρόζο στη Γερμανία για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τα έβαλε με τους κυριότερους πολιτικούς αξιωματούχους της Γερμανίας, κατηγορώντας τους ότι έκαναν πολύ λίγα για να προασπίσουν το ευρώ [EUR=X] , το οποίο ταλανίζεται αφότου ξέσπασε η ελληνική κρίση, σε μία συνέντευξη που θα δημοσιευθεί την Τρίτη.


"Τα τελευταία χρόνο δεν βρέθηκαν πολλές σημαντικές φωνές στη γερμανική πολιτική για να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη σε ποιο βαθμό ήταν σημαντικό για τη Γερμανία να έχει το

Ορισμός εκκαθαριστή σε Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ

Εκκαθαριστής των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιρειών «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων» και «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών», ορίσθηκε με τις υπ. αρ. 3454/2010 και 3455/2010 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αντίστοιχα, ο κ. Τηλέμαχος Ν. Χαιρέτης, Ορκωτός Ελεγκτής - Λογιστής, όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Εποπτείας ιδιωτικής Ασφάλισης.


Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Εκκαθαριστή κ. Χαιρέτη στα τηλ. 210-6180620, 210-6180691 και 20-6180647 και στη διεύθυνση έδρας των εταιρειών Κηφισίας αρ. 62, Μαρούσι Τ.Κ. 151 25.
naftemporiki

Νέες πιέσεις από την τρόικα για το ασφαλιστικό

Την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από το 2015, και όχι το 2018, πλήρη σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας και μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς εξαιρέσεις, ζητούν Ε.Ε. και ΔΝΤ με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.


Οι εμπειρογνώμονες της τρόικα (Ε.Ε. ΕΚΤ ΔΝΤ) ζητούν την άμεση αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και συγκεκριμένα:

- Πλήρης σύνταξη να δίνεται στα 40 χρόνια με

Νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών στο Facebook

Πολλές διαφημιστικές εταιρίες παίρνουν ελεύθερα τα προσωπικά δεδομένα σας από το Facebook και τα χρησιμοποιούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο internet, οι υπηρεσίες Facebook, MySpace καθώς και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης μοιράζουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών καθώς και τις ενέργειές τους, σε διάφορες διαφημιστικές εταιρείες.

Το Facebook συγκεκριμένα δίνει πληροφορίες σε διαφημιστικές εταιρείες για να μπορούν να ξέρουν για ποιες διαφημίσεις και προϊόντα ενδιαφέρεται ο χρήστης.

Ανάμεσα στις διαφημιστικές εταιρείες βρίσκονται και μερικές από τις μεγαλύτερες, όπως η