www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα ...

Ποιός είδε κράτος λιγοστό

σ' όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,

νά'χει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα

και δόξης τόσα μνήματα;

Νά'χει κλητήρες για φρουρά

και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

τον κλέφτη να γυρεύουνε;

(Γ. Σουρής)

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!ΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ???

Πηγή:kafeneio

Σεισμός στις Φιλιππίνες

Σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο στις Φιλιππίνες στην περιοχή Luzon.


Η Γερμανική κυβέρνηση καλεί τον κόσμο να μην χρησιμοποιεί τον Firefox

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ


Η Γερμανική κυβέρνηση με επίσημη ανακοίνωση της καλεί τον κόσμο να μην χρησιμοποιεί τον Firefox έως ότου διορθώσουν ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Το κενό ασφαλείας που έχει παρουσιαστεί επιτρέπει σε χάκερς να τρέχουν σε σελίδες προγράμματα κακόβουλα που μπορούν να πλήξουν τους υπολογιστές των χρηστών. Ειναι κάτι που γνωρίζει και η ίδια η εταιρεία και αναμένεται να διορθωθεί.

Πηγή:troktiko.blogspot.com


Υδραυλικός

Ήταν ένας υδραυλικός που τον απατούσε η γυναίκα του.

Έτσι, μια μέρα που γύρισε νωρίτερα στο σπίτι, βρίσκει την γυναίκα του με τον εραστή της μαζί και του λέει:

- Θα σε σκοτώσω, ρε. Αλλά σου δίνω μια ευκαιρία να μου πεις, με ποιό τρόπο θέλεις να πεθάνεις. Με κλωτσιές, με μπουνιές ή με βρυσιές;

Αυτός χωρίς να το πολυσκεφτεί απαντάει ότι προτιμά να πεθαίνει με βρυσιές.

Τότε ο υδραυλικός ξεκολλάει μια βρύση και τον αρχίζει στις βρυσιές.

Αλλάζουν σήμα τα πρατήρια βενζίνης























Αναγνώστης

Στάσεις εργασίας αύριο για ΟΣΕ και Προαστιακό

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξαν για αύριο από τις 12:00 έως τις 15:00 οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις.

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από 14 συνολικά αεροσκάφη παραβίασαν σήμερα 2 φορές το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την Πολεμική Αεροπορία.

«Υπερελαστικός σίδηρος» θα σώζει κτήρια και ασθενείς

Ουάσινγκτον

Ερευνητές στην Ιαπωνία παρουσίασαν ένα «υπερελαστικό» κράμα σιδήρου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον οπλισμό αντισεισμικών κτηρίων, καθώς και σε καθετήρες για ακόμα πιο λεπτές ιατρικές επεμβάσεις..

Το πρωτοποριακό κράμα που παρουσιάζεται στο περιοδικό Science διατηρεί τη «μνήμη» του σχήματός του, έχει δηλαδή την ιδιότητα να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα αν παραμορφωθεί. Επιπλέον, αντέχει σε τάσεις δύο φορές μεγαλύτερες από ό,τι το κράμα νικελίου-τιτανίου.

«Το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κτήρια σε σεισμογόνες περιοχές. Τα κτήρια παραμορφώνονται από τους σεισμούς, το υπερελαστικό κράμα όμως μπορεί να τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση» ανέφερε στο Reuters ο Τ.Ομόρι, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο Τοχόκου.

Εκτός από ελαστικό, το νέο κράμα είναι και πιο όλκιμο, μπορεί δηλαδή να υποστεί πλαστική παραμόρφωση και να πάρει το σχήμα πολύ λεπτών συρμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι το υπερελαστικό κράμα θα μπορούσε να αντικαταστήσει το κράμα νικελίου-τιτανίου στους καθετήρες που χρησιμοποιούνται σήμερα για επεμβάσεις αγγειοπλαστικής.

«Η αντοχή στον εφελκυσμό είναι πολύ υψηλή, οπότε [το κράμα] μπορεί να πάρει το σχήμα ενός πολύ λεπτού σύρματος που μπορεί να φτάσει σε εσωτερικές περιοχές του σώματος» εξήγησε ο Δρ Ομόρι. Με τα σημερινά κράματα νικελίου-τιτανίου, «η διάμετρος του σύρματος είναι υπερβολικά μεγάλη για να μπορεί να φτάσει στον εγκέφαλο» επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι το υπεραστικό κράμα αλλάζει μαγνητικές ιδιότητες όταν δέχεται τάσεις, ιδιότητα που θα το καθιστούσε ιδανικό και για χρήση σε αισθητήρες.

Newsroom ΔΟΛ


Max Keiser on the Greek Crisis (with Greek subtitles)


Δείτε πρίν το 3λεπτο τους 'Ελληνες αναλυτές....

μετά το 3:00 λεπτο αρχίζει το καλό...πριν,απλά,ο παρουσιαστής ρωτάει 2 Έλληνες αναλυτές περί των μέτρων και των αναταραχών στην Ελλάδα...


Αναγνώστης

Ο Γιόχαν, ο Φίσερ, ο Μπάμπης κι ο Φρανς

Υπάρχουν περισσότερα άτομα στην τραγωδία, αλλά για λόγους συντομίας ας τα κάνουμε 5. Ο Γιόχαν είναι Γερμανός βιομήχανος όπλων και ο Φίσερ κάποιος υπουργός στην κυβέρνηση του Βερολίνου που υποστηρίζει τα συμφέροντα του προηγούμενου. Ο Γιάννης είναι ένας Έλληνας δημόσιος υπάλληλος που μόλις έχασε τον14ο μισθό του από τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης.


Ο φουκαράς ο Μπάμπης είναι ιδιωτικός υπάλληλος που, όπως όλοι οι Έλληνες συνάδελφοι του, είναι υποχρεωμένος να δουλεύει περισσότερες ώρες από κάθε άλλον Ευρωπαίο εργαζόμενο ,σύμφωνα με τις επίσημες ευρώ-στατιστικές. Παρότι αμείβεται πολύ χαμηλότερα από τους συμπολίτες του Ευρωπαίους, ο Μπάμπης θα ακολουθήσει αναπόφευκτα την μοίρα του Γιάννη, χάνοντας και αυτός τον 14ο μισθό του.

Και τέλος, ο Φρανς είναι εργάτης στη φάμπρικα του Γιόχαν, σαν κι αυτούς τους εργάτες που κατασκευάζουν όπλα και τανκς στη γνωστή μπαλάντα του Γιάννη Νεγρεπόντη και του Μάνου Λοΐζου. Είναι από αυτούς που διαβάζουν το «Focus», το γερμανικό περιοδικό που την προηγούμενη εβδομάδα κόντεψε να προκαλέσει ελληνογερμανικό πόλεμο με ένα εξώφυλλο που παρουσίαζε όλους τους Έλληνες ως απατεώνες και την Bild που εξαπέλυσε παρόμοιες κατηγορίες.

Επηρεασμένος από τις φυλλάδες, ο εργάτης Φρανς πράγματι πιστεύει ότι το πρόβλημα που απειλεί την σταθερότητα του ευρώ και τη δική του περιορισμένη ευημερία έγκειται στην τεμπελιά των διεφθαρμένων Γιάννη και Μπάμπη, την ίδια στιγμή που οι δύο τελευταίοι τα έχουν πάρει με τον Φρανς που θίγει το εθνικό τους φιλότιμο. Τότε είναι που ο Γιόχαν κι ο Φίσερ τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, καθώς έχουν καταφέρει να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα.

Γιατί μπορεί οι κυβερνήσεις του Γιάννη και του Μπάμπη να τα έκαναν θάλασσα τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά μια σημαντική αιτία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας είναι ότι κατέχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας είναι οι υψηλότερες της Ε.Ε., ενώ κατέχουν τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των νατοϊκών χωρών, μετά τις ΗΠΑ, που στο κάτω κάτω έχουν από βάσεις μέχρι διαστημόπλοια και διεξάγουν διάφορους πολέμους ανά τον πλανήτη. Το 2008 η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εισαγωγέων εξοπλισμών στον κόσμο μαζί με τη Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα, την Ινδία και την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που ο πολιτικός Φίσερ πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να πάρει αυστηρά μέτρα, ο βιομήχανος Γιόχαν τής πουλάει όπλα. Να τι έγραφε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μια σπάνια ανταπόκριση της εφημερίδας «Neue Rheinische Zeitung» από την Αθήνα, που αντιμετώπιζε με καχυποψία τα σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας: «Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπαινοβγαίνουν καθημερινά κύριοι με ριγέ κοστούμια και χαρτοφύλακες - οι εκπρόσωποι π.χ. της εταιρείας Krauss-Maffei- Wegmann, οι οποίοι πάσαραν προσφάτως στους Έλληνες 170 Leopard 2, δηλαδή ό,τι καλύτερο και ακριβότερο προσφέρει η εταιρεία...


..Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, θύμισε στους Έλληνες την εξόφληση μιας παλιάς υπόσχεσης, δηλαδή την αγορά 60 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Eurofighter από το κονσόρτσιουμ EADS», συνέχιζε το άρθρο, υπενθυμίζοντας ότι «την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος διαπραγματεύθηκαν την αντικατάσταση του στόλου των ελληνικών Mirage από μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, και ότι σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα "Το Έθνος" συζητήθηκε και η αγορά γαλλικών ελικοπτέρων Super Puma NH-90».

Έτσι εξηγείται η συμπεριφορά του Σαρκοζί που αγκάλιαζε και φιλούσε τον Παπανδρέου λες και ήταν η ..Κάρλα Μπρούνι αλλά και η επαμφοτερίζουσα στάση της Μέρκελ που θέλει να τιμωρήσει την σπάταλη Ελλάδα χωρίς όμως να την χάσει από πελάτη για τις πολεμικές της βιομηχανίες. Αγοράσαμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αγοράζοντας όπλα. Ο 14ος μισθός έπεσε σαν ήρωας κάτω απ’ τα τανκς.

Αντί να φλερτάρει με την πολιτική αυτοκτονία κόβοντας τον 14 μισθό και επιβάλλοντας αδιέξοδα μέτρα που θα βαθύνουν την ύφεση της οικονομίας και θα διογκώσουν τα προβλήματα της αντί να τα λύσουν, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτό που μόλις προχθές έγραφε ένα σχετικό άρθρο-παρέμβαση στην τουρκική «Hürriyet»: «Τα δικά μου αδέλφια του Αιγαίου... Τώρα κλυδωνίζονται... Βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση... Ξέρετε γιατί; Διότι για χρόνια ολόκληρα κάποιοι μετέτρεψαν σε εχθρό τις δύο ακτές του Αιγαίου», με το άρθρο να καταλήγει: «Φίλε μου, εάν οι δύο πλευρές του Αιγαίου δεν συμφιλιωθούν, ούτε κι εμείς πρόκειται να δούμε μια άσπρη μέρα...».

Ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να πάει τώρα στον Ερντογάν (που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον στρατό του και επίσης θέλει να τον περιορίσει) προτείνοντας ένα μορατόριουμ στους εξοπλισμούς των δύο χωρών. Θα εκνευρίζονταν φυσικά ο Γιόχαν κι ο Φίσερ και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί αλλά αφού ζητούσαν οικονομίες θα μπορούσαν να τις έχουν . Χώρια τα γερμανικά τανκς και αεροπλάνα, μόνο οι 6 φρεγάτες από τη Γαλλία, θα κοστίσουν περίπου 2,5 δις ευρώ.. Τα έσοδα που υπολογίζεται ότι θα έχει το ελληνικό ταμείο από την περικοπή του 14ου μισθού φθάνουν στο 1,5 με 1.8 δις..

Αναγνώστης

Παγκόσμια ημέρα του νερού

Παγκόσμια ημέρα του νερού σήμερα και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών οργανισμών, η έλλειψη του νερού θα αναχθεί σε μείζον γεωπολιτικό θέμα, καθώς προβλέπουν ότι το 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια, ενώ η ζήτηση για νερό θα αυξηθεί κατά 65 δις κυβικά μέτρα ετησίως.

Σήμερα υπολογίζεται ότι το 40% των κατοίκων του πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Η UNICEF μας ενημερώνει ότι χιλιάδες παιδιά κάθε μέρα πεθαίνουν από έλλειψη νερού.

Η IFRC τονίζει ότι οι κλιματικές αλλαγές, η γρήγορη και απρογραμμάτιστη αστικοποίηση και η μετανάστευση επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες.

"Είναι ώρα για δράση" δήλωσε εκπρόσωπος της IFRC, τονίζοντας ότι η πρόσβαση σε καθαρό νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να έχουν όλοι, πλούσιοι και φτωχοί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα διόδια του Ισθμού από 22/03 - 25/06

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα και έως τις 25 Ιουνίου 2010 κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα διόδια Ισθμού της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Κόρινθο.


Λόγω έργων επέκτασης της βόρειας πλευράς του σταθμού διοδίων, κατά το ανωτέρω διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τρεις λωρίδες μειωμένου πλάτους, μήκους 3,50 μέτρων έκαστη, με περιθώρια δεξιά κι αριστερά πλάτους 0,50 μ.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν όλο το 24ωρο και η ταχύτητα μειώνεται σταδιακά από 120 σε 80 χλμ ανά ώρα.

Εν τω μεταξύ, λόγω εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος, από σήμερα έως την Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 20:00 θα παραμείνει κλειστός ο ανισόπεδος κόμβος Αρχαίας Νεμέας στην Κορίνθου - Τριπόλεως.

Η κυκλοφορία από και προς Μυκήνες - Δερβενάκια θα εξυπηρετείται από το νέο κόμβο Αγίου Βασιλείου. Ανάλογα η κυκλοφοίρα από και προς Αρχαία Νεμέα θα εξυπηρετείται από τον κόμβο Νεμέας και από και προς Άργος - Ναύπλιο από τον κόμβο Στέρνας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών το διήμερο 24 & 25 Μαρτίου 2010

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, στα πλαίσια των μέτρων για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των Ε.Ι.Χ και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών από τις 16:00 το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών έως τις 21:00 το βράδυ της ίδιας μέρας και από τις 15:00 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ ανήμερα της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου.

Καλημέρα!

Οι στυλίστες δίνουν συμβουλές για το ντύσιμό μας


Πως να κρύψετε τα παραπανίσια κιλά.
Μεταξύ άλλων μας λένε να φοράμε χαμηλόμεσα παντελόνια.

Τα χαμηλόμεσα παντελόνια μειώνουν την απόσταση μεταξύ της θήκης της ζώνης και του καβάλου, το οποίο είναι κολακευτικό για την εικόνα μας. Φυσικά μας δίνουν συμβουλές και για τα εσώρουχα.

Στους μεν άντρες ανάλογα την ηλικία να φοράνε ψηλόμεσα ή χαμηλόμεσα εσώρουχα, για δε τις γυναίκες πάντα χαμηλόμεσα.

Το αποτέλεσμα μπορείτε να το κρίνετε μόνοι σας.

Κυτταρίτιδα

Μπήκε η Άνοιξη και είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα βγούμε στην παραλία.

Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας είναι η κυτταρίτιδα.

9 στις 10 Ελληνίδες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα άσχετα από το αν είναι αδύνατες ή έχουν κάποια κιλά παραπάνω.


Κόλπα για να την μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Προσέχετε τη διατροφή σας

Πίνετε 8 - 10 ποτήρια νερό την ημέρα

Τρώτε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια, δημητριακά ολικής αλέσεως.

Αποφύγετε τα πολλά λίπη.

Χρησιμοποιείτε καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου κάποια κρέμα για την κυτταρίτιδα.

Κάντε μασάζ σε καθημερινή βάση με τη συνταγή που θα σας δώσω. Την ακολουθούν τα μοντέλα λίγο καιρό πριν βγουν στην πασαρέλα ή πάνε για τα καλλιστεία. Θα δείτε διαφορά.

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 χούφτα χοντρό αλάτι
1 κ.σ. λάδι

Ξεβγάλτε με πολύ κρύο νερό.