www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«Η Τουρκία δεν είναι αρκετά σύγχρονη για να ενταχθεί στην ΕΕ»

Ο Γκίντο Βεστερβέλε, Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, δεν θέλει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας που διέρρευσαν μέσω του ιστότοπου WikiLeaks.


Αφότου ανέλαβε το υπουργείο το 2009 φαίνεται να δήλωσε στην Αμερικανίδα ομόλογό του Χ. Κλίντον ότι η Τουρκία είναι μια τόσο μεγάλη χώρα που δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ. Ακόμα προσθέτει ότι αν η Γερμανία έπρεπε να αποφασίσει τώρα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ η απάντηση θα ήταν όχι.

Σύμφωνα με τον κ. Βεστερβέλε η Τουρκία δεν είναι αρκετά σύγχρονη για να ενταχθεί στην ΕΕ και το συγκεκριμένο ζήτημα της ένταξης θα μπορούσε να τεθεί σε 5 – 6 χρόνια. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Γκίντο Βεστερβέλε επιμένουν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να αποκλείουν κανένα

Αντιβιοτικά και παιδί

Τα αντιβιοτικά καταπολεμούν λοιμώξεις από μικρόβια. Αν το παιδί μας είναι άρρωστο με συνάχι, βήχα ή πυρετό, συνηθέστερα έχει λοίμωξη από ιό.


Οι λοιμώξεις από ιούς είναι πολύ συχνές, ιδιαίτερα στα βρέφη και τα νήπια, και δεν καταπολεμούνται με αντιβιοτικά.

**Πώς θεραπεύεται η λοίμωξη από ιό (ίωση);

Ο οργανισμός του παιδιού σας έχει αμυντικά όπλα, όπως αντισώματα και ειδικά κύτταρα στο αίμα που καταπολεμούν κάθε λοίμωξη. Το μικρό παιδί έρχεται συνεχώς σε επαφή με καινούργιους ιούς. Εως ένα βαθμό, η έκθεση αυτή σε ήπιους βλαπτικούς παράγοντες βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα του μικρού παιδιού να ωριμάσει, είναι δηλαδή θεμιτή και απαραίτητη για το χτίσιμο της άμυνάς του. Ο οργανισμός του τους αντιμετωπίζει για πρώτη φορά. Αν αντιμετωπίσει έναν ιό επιτυχώς, την επόμενη φορά που ο ίδιος ιός θα μπει στο σώμα του δεν θα αρρωστήσει γιατί θα προστατεύεται από τα αντισώματα που φτιάχτηκαν την πρώτη φορά. Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι το μωρό είναι ευαίσθητο να αρρωστήσει κάθε φορά -ιδιαίτερα όταν ξεκινάει για πρώτη φορά παιδικό σταθμό, ενώ όσο μεγαλώνει τόσο ωριμάζει η άμυνά του και δεν πέφτει στο κρεβάτι με το

Στη φυλακή ο Παύλος Ψωμιάδης

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτική ο Παύλος Ψωμιάδης. Οι εξηγήσεις που έδινε επί 8 ώρες δεν έπεισαν τους δικαστές που τον έκριναν προφυλακιστέο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη σε βάρος επενδυτών της ΑΣΠΙΣ.




ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τρίτη

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε για την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου από τις 12:00 ως τις 15:00 η ΑΔΕΔΥ, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της.


Η ΑΔΕΔΥ πήρε αυτή την απόφαση προκειμένου οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13:00 έξω από τη Βουλή, όπου

Συνεδριάζουν για τα πανεπιστήμια οι πρυτάνεις

Στο Λαύριο συνεδριάζουν οι πρυτάνεις και οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών των Πανεπιστημίων της χώρας σχετικά με τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια.


Έξω από τον χώρο συγκεντρώθηκαν φοιτητές που εξέφρασαν την αντίθεση τους στις αλλαγές.

Οι πρυτάνεις εξέφρασαν την βούληση να βγάλουν κοινή θέση για τις αλλαγές, αν και έχουν ήδη

΄Ελληνας η φωνή των Anonymous

Μια διεθνής ομάδα χακτιβιστών, ακτιβιστών του Διαδικτύου δηλαδή, έχει γίνει διάσημη αυτές τις μέρες αν και αποτελείται από χιλιάδες ανώνυμους.


Η ομάδα Anonymous κατάφερε να επιφέρει σημαντικά πλήγματα στις πολυεθνικές Mastercard, Visa, Amazon και Paypal εμποδίζοντας την διαδικτυακή παρουσία τους κυρίως. Είναι ένα κίνημα διαμαρτυρίας απέναντι στους εχθρούς του Wikileaks και ένα κίνημα υπέρ της διαφάνειας. Αυτό που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστό είναι ότι η ομάδα έχει φωνή από την Ελλάδα.

Η λέξη “κυβερνοπόλεμος” κυριάρχησε στα ΜΜΕ διεθνώς. Οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS) από την ομάδα Anonymous, όμως, όταν γίνονται από πραγματικούς ανθρώπους και όχι αυτοματοποιημένα – με bots και ζόμπι pc – είναι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Κάτι σαν τις καθιστικές διαμαρτυρίες έξω από την πόρτα μιας εταιρείας. Σίγουρα επηρεάζουν τη λειτουργία, τα κέρδη και τη δημόσια εικόνα της εταιρείας. Αλλά δεν τους έκλεψαν λεφτά. Κανείς σε ένα δημοκρατικό κράτος δεν θα απαγόρευε μια τέτοια διαμαρτυρία. Αυτό το έχει δεχτεί και η δικαιοσύνη

Τα ενεργειακά ποτά μας κάνουν… αλκοολικούς

Μια νέα έρευνα διεξήγαγαν αμερικανοί επιστήμονες σχετικά με τα energy drinks και τη σχέση του με τα αλκοολούχα ποτά. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, κάποιος που καταναλώνει σε τακτά διαστήματα ενεργειακά ποτά, είναι πιθανόν να οδηγηθεί εύκολα στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Συγκεκριμένα, όποιος πίνει αυτά τα ποτά μια ή περισσότερες φορές τη βδομάδα είναι διατρέχει κίνδυνο εθισμού στα αλκοολούχα ποτά.


Οι επιστήμονες επίσης προειδοποιούν ότι αντί για τις υπερδυνάμεις που υπόσχονται, το μόνο που τους περιμένει είναι υπερένταση και αϋπνία, καθώς τα ποτά αυτά διαθέτουν μεγάλες δόσεις καφεΐνης

Αναβολή για τα νέα δρομολόγια του προαστιακού

Μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος δρομολογίων για τον προαστιακό της Αθήνας η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέβαλε την εφαρμογή τους για μία εβδομάδα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η απόφαση για την αναβολή ελήφθη λόγω των απεργιακών

Παγετός και χιόνια σε όλη τη χώρα

Χιόνια και παγετό περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού από το πρωί του Σαββάτου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση περιοχές στα δυτικά και βόρεια της χώρας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν στην απαγόρευση απόπλου αρκετών πλοίων.


Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Στην Αττική από το πρωί χιονίζει σε αρκετές περιοχές ενώ τα ορεινά του νομού έχουν ήδη ντυθεί στα άσπρα. Σταδιακά τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νόμου και να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 τοπικά έως και 9 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 1 έως 6 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατούν τοπικές νεφώσεις και με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από -1 έως 3 βαθμούς Κέλσιου.

Διακοπή της κυκλοφορίας - Χρήση αλυσίδων

Με ανακοίνωση της η αστυνομία προειδοποιεί για διακοπή της κυκλοφορίας στις εξής

Παγωμένοι δρόμοι: συμβουλές προς οδηγούς και πεζούς

Τι πρέπει να κάνουν οι πεζοί:

Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.


Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.

Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί:
 
Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.


Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).

Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.

Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.

Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.

Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.

Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να

Ο καιρός στις 11.12.2010

Χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο, περιμένουμε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 1 ως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 ως 7 στη Δυτική Ελλάδα, 5 ως 9 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά στα 9-10 μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη. Σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ασθενείς βροχές στα νότια και χιονοπτώσεις στα βόρεια, συνοδεία ισχυρών βορείων ανέμων, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς. Θυελλώδεις βόρειοι-βορειοδυτικοί θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν.

Φωτιά στου Ψυρρή

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο νυχτερινό κέντρο El Pecado στο Ψυρρή. Αυτήν την ώρα έχουν καταφτάσει δυνάμεις της πυροσβεστικής. Τόσο το El Pecado όσο και το θέατρο Θησείο έχουν εκκενωθεί...


Έπεσαν οι πρώτες χιονονιφάδες!

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα έχει αλλάξει. Ισχυροί άνεμοι και τσουχτερό κρύο χαρακτηρίζουν την αποψινή βραδιά, ενώ και το σαββατοκύριακο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.


Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, έπεσαν και οι πρώτες νιφάδες χιονιού στην Αττική και συγκεκριμένα στα βόρεια προάστια. Ντυθείτε λοιπόν καλά και απολαύστε το χειμωνιάτικο - χριστουγεννιάτικο