www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πτολεμαΐδα: Βλάβη σε μονάδα της ΔΕΗ


Βλάβη σημειώθηκε σε μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί «μετ’ εμποδίων» η τηλεθέρμανση στην πόλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.), σύμφωνα με πληροφορίες της ΔΕΗ, η

ΚΚΕ: Χτύπημα του λαϊκού κινήματος η απαγόρευση των διαδηλώσεων


Κατά της προώθησης του νομοσχεδίου για την απαγόρευση διαδηλώσεων τάσσεται η κομματική οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ αναφέροντας ότι στόχος είναι «το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, με πρόσχημα την εκρηκτική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας».

 «Συντονισμένα η μαύρη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με το αντιδραστικό ΛΑΟΣ, την

Προφυλακιστέοι οι δύο υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες να χρηματίζονται από επιχειρηματία.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων υποστηρίζει πως του έστησε πλεκτάνη ο καταγγέλλων επιχειρηματίας, ενώ ο δεύτερος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα και ότι υπηρεσιακώς δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον επίμαχο φάκελο επιδότησης.

Οι ισχυρισμοί των δύο υπαλλήλων δεν έπεισαν πάντως τον ανακριτή και τον

Παρέμβαση Λ.Παπαδήμου για την υπόθεση διαφθοράς


Την επιτάχυνση των διαδικασιών διαλεύκανσης της υπόθεσης διαφθοράς που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, ζήτησε από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές το γραφείο του Πρωθυπουργού.

 Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Παπαδήμος είχε επικοινωνία με την υπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προέβη μετά την σύλληψη των δύο υπαλλήλων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, έπειτα από καταγγελία επενδυτή ότι του ζητήθηκε «μίζα» προκειμένου να εκταμιευθεί εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

 Παράλληλα στέλεχος του γραφείου του Πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευά Νομικό, τον Γενικό

Beyond the Greek crisis matrix




Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Τρίτη 20/3


Με σύνθημα «"όχι" στη δανειακή σύμβαση δε θα ζήσουμε με αλυσίδες», το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του κόμματος την Τρίτη 20 Μαρτίου - ημέρα συζήτησης της νέας δανειακής σύμβασης στη Βουλή.

 Στην Αθήνα η συγκέντρωση του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 18.30 και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 19.00, ενώ συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το ΚΚΕ καλεί του πολίτες να υψώσουν «φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια». «Η ΕΕ, η συγκυβέρνηση και άλλοι

Συμφωνία πρυτάνεων - υπ. Παιδείας για συνέχιση του διαλόγου


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις και αποφασίστηκε η συνέχιση του διαλόγου υπό τον αναπληρωτή υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

«Προέχει η απαραίτητη αποκατάσταση της ηρεμίας για τη διδασκαλία και την έρευνα, αλλά και για την εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων», είπε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης και συμπλήρωσε: «Αποφασίσθηκε να συνεχισθεί ο διάλογος των τελευταίων μηνών την ευθύνη του οποίου είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος».

«Πιστεύουμε και προσδοκούμε», τόνισε, «ότι θα υπάρξουν λύσεις και αλλαγές με τις οποίες θα αντιμετωπισθούν οιεσδήποτε δυσλειτουργίες και προβλήματα». «Προσβλέπουμε στον ειλικρινή

ΠΑΣΟΚ: 768 εκλογικά κέντρα την Κυριακή


Σε 768 εκλογικά κέντρα, στα οποία θα υπάρχουν 1074 κάλπες, που θα πιστοποιηθούν από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Γιώργου Ανωμερίτη θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος την Κυριακή, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

 Η ΕΚΑΠ πιστοποίησε τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Ειδικότερα, θα αποτελούνται από μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των

Τα καλά της... πατάτας!


Έχοντας φθάσει στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα από τη Νότια Αμερική, η καλλιέργειά τους διαδόθηκε στη γηραιά ήπειρο τον 18ο αιώνα φτάνοντας στο απόγειό της τον 19ο αιώνα. Οι πατάτες καταναλώνονται ευρύτατα από το κοινό σε ποικίλες χώρες.

Τελικά οι πατάτες δεν είναι τόσο ανθυγιεινές όσο τις νομίζαμε, λένε οι επιστήμονες, καθώς ανακάλυψαν, ότι περιέχουν συστατικά, που βοηθούν πολύ στην πίεση.

Το βρετανικό Ινστιτούτο Διατροφικής Έρευνας, επισημαίνει, πως οι πατάτες περιέχουν ένα χημικό, την κουκοαμίνη, η οποία βοηθά στην υψηλή πίεση. Το χημικό αυτό είναι ένα φυσικό συστατικό,

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για προϊόν χωρίς έγκριση


Χωρίς έγκριση των αρμόδιων φορέων διακινείται το προϊόν «Extra Strong Male Tonic Enhancer» (κάψουλες για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τη σήμανση του προϊόντος). Επίσης, περιέχει φαρμακολογικά δραστικές ουσίες ανάλογες της Sildenafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή του, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρχών της Ισπανίας.

Το προϊόν, όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), πιθανώς διακινείται σε καταστήματα φυτικών προϊόντων και ειδών υγιεινής διατροφής, ή μέσω

Στη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη προσχώρησαν 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!


Τη συνεργασία τους με την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη ανακοίνωσαν σήμερα πέντε πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τους Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλα),

Quardian: Μαστίζουν το AIDS και η ελονοσία στην Ελλάδα


Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων του AIDS και της ελονοσίας στην Ελλάδα της κρίσης σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η οποία επικαλείται τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

«Οι βάναυσες περικοπές στον προϋπολογισμό για την Υγεία και την περίθαλψη στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε τρομακτική έξαρση των θυμάτων του ιού HIV αλλά και της ελονοσίας» τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική Guardian, επικαλούμενη μαρτυρίες και αποκαλύψεις κορυφαίου στελέχους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

«Το ποσοστό κρουσμάτων HIV/AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της

«Με παγίδευσε για να με εκδικηθεί», λέει ο υπάλληλος του ΥΠΑΝ


Ως θύμα πλεκτάνης του επιχειρηματία - ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στο Ναύπλιο, εμφανίστηκε ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης που απολογούνται σήμερα ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή για τις κατηγορίες της εκβίασης και της δωροδοκίας.

 Κατά την απολογία του, ο υπάλληλος που συνελήφθη προ ημερών την ώρα που παραλάμβανε από τον επιχειρηματία σακούλα με 120.000 ευρώ, υποστήριξε ότι ο καταγγέλλων τον παγίδευσε προκειμένου να τον εκδικηθεί για την ταλαιπωρία που υπέστη με το θέμα της επιδότησης για τη μονάδα.

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που επέμενε να συναντηθούν εκτός γραφείου και όταν τελικά έγινε η συνάντηση, μόλις πήρε τη σακούλα με τα χρήματα, συνελήφθη. Αμέσως μετά, πρόσθεσε, οι αστυνομικοί τού είπαν να τηλεφωνήσει στο

Γ.Μπαμπινιώτης: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τραυματίσει μια εθνική επέτειο μνήμης


Οτιδήποτε αμαυρώνει την ιστορική μνήμη δεν προσβάλλει μόνο τη μνήμη των ηρώων, αλλά απαξιώνει πρωτίστως εμάς που αποδεικνυόμαστε ανάξιοι της θυσίας τους, τονίζει ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης σε μήνυμά του εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η αίσθηση ορίων είναι το λιγότερο που μπορεί να ζητήσει κανείς στη στάση όλων μας απέναντι σε τέτοιες ιστορικές επετείους, σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός και διαμηνύει ότι παρά τη συσσωρευμένη πικρία για τα δεινά της κρίσης, «κανείς δεν έχει το δικαίωμα ούτε τη νομιμοποίηση να πληγώσει το δημόσιο αίσθημα

Επιστροφή πέντε διαγραφέντων βουλευτών στη ΝΔ


Στη ΝΔ επιστρέφουν πέντε διαγραφέντες βουλευτές. Σχετική επιστολή του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά παρέδωσε στο πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τασούλας.

Πρόκειται για τους:

 - Μανώλη Κεφαλογιάννη

 - Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο

 - Ζήση Τζηκαλάγια

 - Θεόφιλο Λεονταρίδη

 - Ανδρέα Καρυπίδη

 Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε βουλευτές διεγράφησαν για λόγους κομματικής πειθαρχίας μετά την καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου, αλλά στη συνέχεια υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο,

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Δευτέρα οι ναυτεργάτες


Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου με ώρα έναρξης 6.00 π.μ. αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ έχει ήδη αποστείλει εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων και ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου μετά την ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τις αρχές Απριλίου, να μη προχωρήσει η επιχειρούμενη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής

Π. Καμμένος: Καμία πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ


Απέκλεισε κατηγορηματικά ο Πάνος Καμμένος ενδεχόμενη προεκλογική ή μετεκλογική συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή.

Μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι η ΝΔ έχει επιλέξει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και να κάνει έκπτωση στην εθνική κυριαρχία της χώρας, συμπληρώνοντας ότι ουσιαστικά τα μνημόνια -το πρώτο από τα οποία ψήφισε ο ΛΑΟΣ- στήθηκαν για την κατάργηση του εθνικού κράτους.

Ακόμη χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «νεοναζιστικό κόμμα». «Δεν έχουμε σχέση, δεν θα συνεργαστούμε ποτέ», πρόσθεσε.

Αντιθέτως, ο κ. Καμμένος άνοιξε πόρτα συνεργασίας με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών. Όπως είπε, «από το χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, όπως με το κόμμα του

Μέτρα για την παραγωγή μυδιών στο Μαλιακό Κόλπο


Σε σειρά μέτρων για την αναβάθμιση της ζωνών παραγωγής μυδιών στο Μαλιακό Κόλπο προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΥΠΑΑΤ), όπως προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Κ. Μπατζελή.

 Όπως σημειώνεται στην απάντηση, μετά τον κοινοτικό έλεγχο τον Οκτώβριο του 2011 και τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν, έγιναν μετατροπές στην κατάταξη των Ζωνών Α και Β.

Εν όψει της ενδεχόμενης λήψης περιοριστικών μέτρων από την κοινότητα, το ΥΠΑΑΤ προχώρησε σε σειρά μέτρων, όπως η αύξηση των ελέγχων από τις περιφέρειες με τον ορισμό επιστημονικών επιτροπών και η επαναξιολόγηση

Γ. Καρατζαφέρης: Πιθανή ποινική ευθύνη Γ. Παπανδρέου-Κ. Καραμανλή


Να ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργο Προβόπουλο, σχετικά με τις αναφορές του στην εξεταστική επιτροπή ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τους κ.κ. Παπανδρέου και Καραμανλή για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό, κάλεσε τη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

 Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης επισήμανε ότι ο κ. Προβόπουλος πρέπει να διευκρινίσει αν η ενημέρωση ήταν γραπτή ή προφορική και σε

ΟΟΣΑ: Η ατμοσφαιρική ρύπανση «υπ' αριθμόν ένα αιτία θανάτου» ως το 2050


Έως τα μέσα του αιώνα, 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάνουν τη ζωή τους πρόωρα κάθε χρόνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις αναπτυγμένες χώρες.

Αυτή είναι η ζοφερή πρόβλεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που σε νέα έκθεσή του προειδοποιεί ότι, εάν δεν χαραχθούν πιο φιλόδοξες πολιτικές για το κλίμα, η παγκόσμια παραγωγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα αυξηθεί κατά 50% έως το 2050.

 Στην έκθεση με τίτλο «Οι Συνέπειες της Αδράνειας», ο οργανισμός αναφέρει ότι σε τέσσερις δεκαετίες, η παγκόσμια οικονομία θα έχει τετραπλασιαστεί, ενώ ο κόσμος θα καταναλώνει 80%

Καρατζαφέρης κατά Παπαδήμου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Ντροπή στον πρωθυπουργό που δεν έρχεται να απαντήσει», είναι μία στάση που δείχνει φόβο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κατά τη συζήτηση ερώτησής του για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Πρόσθεσε ότι και στην Επιτροπή οι υπουργοί «το έβαλαν στα πόδια», αναφερόμενος στη χθεσινή αναβολή της σχετικής συζήτησης στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωτερικών, λόγω κωλύματος του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου. Στη συνεδρίαση δεν

Δωρεάν μέσω Internet σεμινάρια Nuntius για επενδυτές και νέους


Πανελλαδικά στον υπολογιστή του σπιτιού σας δωρεάν χρηματοοικονομικά σεμινάρια για επενδυτές καθώς και νέους που αναζητούν εξειδίκευση μέσω webinar όπου και αν βρίσκονται, ανακοίνωσε η Nuntius.

Τα σεμινάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνουν στα αγγλικά από πιστοποιημένους Τεχνικούς Αναλυτές Διεθνών Τραπεζών με ταυτόχρονη μετάφραση και στα ελληνικά από πιστοποιημένους ειδικούς στα χρηματιστηριακά.

I) Τετάρτη 21/03, (19:00-20:00)
Εισαγωγή στην αγορά Ξένου Συναλλάγματος (FOREX).
(Εισηγητής: Howard Friend)

«Θα ανοίξουν οι λογαριασμοί όσων έχουν εμπλακεί σε περιπτώσεις διαφθοράς»

Την πρόθεσή της να ξεκαθαρίσει το θέμα της διαφθοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης τόνισε η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί όσων τα ονόματα έχουν εμπλακεί σε περιπτώσεις διαφθοράς στο υπουργείο» τόνισε η υπουργός Ανάπτυξης. «Πρέπει να ελέγχονται όλοι. Υπάρχουν πολλοί που ξέρουν και δε μιλούν» πρόσθεσε.

Η υπουργός Ανάπτυξης παράλληλα αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για τόνωση της αγοράς. «Κάνουμε προσπάθεια να δοθούν δάνεια ύψους ενός δισ. μέσω τραπεζών με ευνοϊκούς όρους, ώστε να τονωθεί η αγορά. Αυτά θα αφορούν τόσο επενδυτικά σχέδια, όσο και κεφάλαια κίνησης, τα οποία επιχειρούμε να εξασφαλίσουμε από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα»

Εκστρατεία ομογενών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Νέα εκστρατεία ξεκινά η ομογένεια της Αυστραλίας, με τη στήριξη διακεκριμένων Αυστραλών, για να πιεστεί η Βρετανία να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ, παρουσιάστηκε και η νέα ιστοσελίδα http://www.parthenonmarblesaustralia.org.au/) της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής Αυστραλίας για την Αποκατάσταση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, η οποία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια «ανανέωσης και

Κατά 1.500% αυξήθηκε η πορνεία στην Αθήνα!


Την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα αποτυπώνουν με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Τμήμα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του ΕΚΚΕ και του Συνηγόρου του Πολίτη.

Βάσει των στοιχείων η πορνεία έχει αυξηθεί κατά 1.500%, τη στιγμή που σε όλη την Αθήνα υπάρχει μόνο ένας οίκος ανοχής που λειτουργεί με άδεια, όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.

Θα ιδρύεται εταιρεία με μόλις 1 ευρώ

Την ίδρυση εταιρείας με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1 ευρώ θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα καταθέτει στη Βουλή τη Δευτέρα.

Το κείμενο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά και τη συνεργασία που θα έχει επ' αυτού με τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν και αποτελούν δεσμεύσεις της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του

Φρένο στις κατασχέσεις καταθέσεων ως 2.000 ευρώ

Νέες ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, σε ομιλία του στην εσπερίδα, που οργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΚΠΟΙΖΩ, στο Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, είπε πως κατοχυρώνεται το δικαίωμα διατήρησης λογαριασμού που δεν θα συμψηφίζεται με τις οφειλές.

Ειδικότερα, με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση της

Η ανακάλυψη υδραργύρου αναστατώνει το Μετρό της Θεσσαλονίκης


Σε στερεή και όχι υγρή μορφή ήταν τελικά ο υδράργυρος που ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια αρχαιολογικών εργασιών στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό «Βενιζέλου» της Θεσσαλονίκης και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απομάκρυνσής του από εξειδικευμένη εταιρία.

Το κομμάτι του υδράργυρου εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες κατά την διάρκεια αρχαιολογικών εργασιών, όμως έγινε ευρύτερα γνωστό την Τρίτη, γεγονός που πυροδότησε ανησυχία στους εργαζομένους της Κοινοπραξίας που κατασκευάζει το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης.

«Μόλις το μάθαμε, αμέσως βγάλαμε τον κόσμο έξω και περιφράξαμε τον χώρο, αφού δεν ξέραμε

Βρείτε σε ποιο κόμμα ανήκετε!

Οι εκλογές πλησιάζουν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, με τον αριθμό των αναποφάσιστων να εμφανίζεται αυξημένος.

Έτσι, ένα διαδικτυακό τεστ, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία τις τελευταίες ημέρες, έρχεται να δώσει τη λύση σε όσους παραμένουν

Η Google αλλάζει τον τρόπο αναζήτησης: semantic search


Η Google θέλοντας να προσφέρει κάτι ακόμα παραπάνω στις αναζητήσεις των χρηστών, σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας, υιοθετώντας τη σημασιολογική αναζήτηση , semantic search, σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες αλγορίθμους της.

Η Google θέλει να ξεκινήσει να προσφέρει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που εισάγουν οι χρήστες, όπως αναφέρει δημοσίευμα

Ανέκδοτο: Ο παππούς και η μικρούλα…


Ένας παππούς 90 χρονών πάει στο γιατρό…

- Είμαι παντρεμένος με μια 25χρονη και είναι και έγκυος. Μου ετοιμάζει παιδί…

Ο γιατρός
- Να σας πω μια ιστορία.. Ήταν ένας φίλος μου κυνηγός, ..ο οποίος αντί να πάρει το όπλο του, πήρε κατά λάθος

Εντοπίστηκαν καλλιεργητές χασίς στο Αγρίνιο

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου μετά από πολύμηνες έρευνες, υπόθεση φυτείας κάνναβης που είχε εντοπιστεί, πριν από δύο χρόνια περίπου, στη θέση Βατόκαμπος του Δήμου Νεάπολης Αιτωλοακαρνανίας και ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση δύο άνδρες ηλικίας 63 και 54 ετών.

Ειδικότερα την (09-08-2009) οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες είχαν εντοπίσει φυτεία με εκατόν έξι 106 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1,20 με 2,50 μέτρων το καθένα, εντός δύσβατης θαμνώδους έκτασης σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και με

Η παχυσαρκία επηρεάζει τα... σπερματοζωάρια

Περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα αδύναμου σπέρματος έχουν οι υπέρβαροι άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το πρακτορείο Reuters.

Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων αλλά και η παραγωγή του σπέρματος τους είναι χαμηλότερη από ότι οι άνδρες φυσιολογικού βάρους της ίδιας ηλικίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία έγινε σε δείγμα 10.000 ανδρών, παρουσιάστηκαν στο Archives of Internal Medicine δεν αποδεικνύουν

Στον Πειραιά η μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ

Κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τα τρία από τα τέσσερα πλοία της μόνιμης ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία SNMG1. Πρόκειται για την ολλανδική φρεγάτα (ναυαρχίδα) De RUYTER, τη γερμανική REINLAND και την καναδική CHARLOTTETOWN, ενώ το τέταρτο πλοίο, ισπανική φρεγάτα, βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Ναύσταθμο της Σούδας.

Η συγκεκριμένη δύναμη που δρα στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης Active Endeavour για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα

Συνάντηση Γ. Μπαμπινιώτη με τους πρυτάνεις

Συνάντηση με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων θα έχει στις 11 το πρωί ο υπουργός Παιδείας, Διά Βίου

Σε αποχή για δεύτερη ημέρα οι δικηγόροι


Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η 48ωρη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ για τις 8 μ.μ. έχει προγραμματιστεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών επιστημονική

Τελευταία ημέρα για την απογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων


Τελευταία ημέρα σήμερα για την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, μια διαδικασία που αναμένεται να αποκλείσει όσους λάμβαναν μέχρι σήμερα παράνομα επίδομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Εννεακομματική Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue


Είσοδο εννέα κομμάτων στη Βουλή και μη επίτευξη αυτοδυναμίας δείχνει το Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

 Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πολιτικής επιρροής των κομμάτων με βάση τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου, προηγείται η ΝΔ με 25%, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Δημοκρατική Αριστερά με 15,5% και

Ο καιρός στις 16.03.2012


Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και βόρεια Κρήτη περιμένουμε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα