www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. από τη Μέρκελ

Αντίθεση στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας, που ζητά τη λύση του Κυπριακού.


Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, επανέλαβε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Άγκυρα, ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουν στην ένταξη της πρώτης.

«Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει» από τότε που η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της Ευρώπης, πριν από πενήντα χρόνια, είπε η Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι (ενταξιακές) διαπραγματεύσεις είναι μια διαδικασία με ανοιχτή έκβαση», πρόσθεσε,

Ανησυχητικό το ιατρικό ανακοινωθέν για το 11χρονο κορίτσι

Δυσμενής είναι η πρόγνωση για την οφθαλμολογική αντιμετώπιση των τραυμάτων του μικρού κοριτσιού που τραυματίστηκε χθες από την έκρηξη στα Πατήσια.


Ανησυχητική είναι η κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού που τραυματίστηκε κατά τη χθεσινή έκρηξη βόμβας έξω από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Πατήσια. Από το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού που χτυπήθηκε από την έκρηξη βόμβας χθες στα Πατήσια:

«Η μικρή ασθενής, 11 ετών, προσκομίσθηκε χθες 28/3, στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μας και περί ώρα 11η μ.μ. Είχε πολλαπλά .....

Υποψήφιος για δήμαρχος Πειραιά ο Π. Μαντούβαλος

Την υποψηφιότητα του για την διεκδίκηση του δήμου του Πειραιά καθώς και το όνομα του συνδυασμού του, «Πειραιάς-Πόλη Θρύλος», ανακοίνωσε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος.

Ο κ. Μαντούβαλος τόνισε πως «εχθρός του Πειραιά δεν είναι τα κόμματα και τα χρώματα αλλά μόνο τα προβλήματα του». Μάλιστα απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα συστράτευσης προς όλους του πολίτες αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρώτος ο ίδιος, «αντί να χρησιμοποιήσει σφουγγάρι σπάει τον μαυροπίνακα».

Ο υποψήφιος για τη δημαρχία, έστειλε μήνυμα νίκης προς όλους, φίλους και «αντιπάλους», λέγοντας ότι «σε αυτή την δύσκολη περίοδο, στην προσπάθεια για το καλό του Πειραιά δεν περισσεύει κανείς», καθώς και ότι ήρθε η ώρα «όλοι μαζί» να γυρίσουν σελίδα για το καλό της πόλης.
naftemporiki

Συλλυπητήρια επιστολή Γ.Παπανδρέου στον Βλαντιμίρ Πούτιν

Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων από τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας απέστειλε προς το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Με βαθιά θλίψη και πόνο πληροφορήθηκα τις σημερινές εκρήξεις στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας, που προκάλεσαν την τραγική απώλεια τόσο πολλών αθώων ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό ακόμη περισσότερων πολιτών.

Παρακαλώ δεχθείτε τα βαθύτερα και ειλικρινέστερα συλλυπητήρια εκ μέρους του Ελληνικού λαού και εμού προσωπικώς. Αυτήν ακριβώς την ώρα της θλίψης οι σκέψεις μας είναι κοντά στις πληγείσες οικογένειες και στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Με εκτίμηση

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Απαγορεύται το χτίσιμο σε ακάλυπτο πολυκατοικίας

Απαγορεύεται το χτίσιμο στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, ακόμη και για αυτούς αυτοί που έχουν την αποκλειστική χρήση ολόκληρου ή τμήματος του χώρου.


Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 131/2010 απόφασή του.

Ειδικότερα, στην Κέρκυρα το 1973 με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και κανονισμό πολυκατοικίας παραχωρήθηκε η χρήση τμήματος 400 τ.μ. του ακάλυπτου χώρου πολυκατοικίας σε τέσσερις ιδιοκτήτες. Το 1988 οι ......

ΑΔΕΔΥ: Νέο συλλαλητήριο αύριο στις 18:00 στα Προπύλαια

Νέο συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο στις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια, η ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.


Τη στήριξή του στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη: "Η δημογραφική ωρολογιακή βόμβα αλλοίωσης των λαών της Ευρώπης"

Ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικές ελίτ συγχαίρουν αλλήλους για την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, προσφέροντας μάλιστα αφειδώς νομιμότητα, ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου στους πάλαι ποτέ παράνομους μετανάστες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, καθηγητές αλλά και γιατροί ανά τον κόσμο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μουσουλμανική ωρολογιακή βόμβα που θα ........

Να ανοίξει λιμάνια και αεροδρόμια στην Κύπρο καλεί η Μέρκελ την Τουρκία

Την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Τελωνειακής Ένωσης με το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στην Κυπριακή Δημοκρατία αξίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο σημερινής επίσκεψής της στην Άγκυρα, εξακολουθώντας ταυτόχρονα να απορρίπτει πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.


Η Γερμανίδα καγκελάριος έθεσε το ζήτημα του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εξαιτίας της άρνησης της Τουρκίας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Πρωτόκολλο παραμένει από το 2005 «παγωμένος» αριθμός κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας με την ΕΕ.

Κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία η Μέρκελ επέμεινε στη θέση της περί «προνομιακής σχέσης» της Τουρκίας με την ΕΕ αντί για πλήρη ένταξη. Η τουρκική πλευρά απορρίπτει την «ειδική σχέση», κατηγορώντας τη Γερμανία και τη Γαλλία ότι παραβιάζουν την αρχή της ισότητας των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

infognomonpolitics

Άσκηση καταστολής αεράμυνας από την τουρκική Αεροπορία - 10 παραβιάσεις από 24 μαχητικά σήμερα!

Φρενίτιδα παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο από τα τουρκικά μαχητικά των οποίων ο αριθμός που επιχείρησε σήμερα στο Αιγαίο ποσοστιαία έφτασε περίπου το 8% των άμεσα διαθέσιμων αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας!


Συνολικά 24 αεροσκάφη, ξεκίνησαν να εισέρχονται από το πρωί στο Αιγαίο. Την αρχή έκανε μία εξάδα από F-16 που προχώρησαν σε δύο παραβιάσεις, συνέχισε μια οκτάδα με μικτό πακέτο F-16 και F-4 Terminator με τέσσερις παραβιάσεις του ΕΕΧ. Λίγη ώρα πριν .......

Εκτός ελληνικής «Επικράτειας» οι Κυκλάδες!

Εισήγηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανάβει το πράσινο φως σε κάθε είδους καταπατητές, με το σκεπτικό ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ιδιοκτησία στα Κυκλαδονήσια, αφού εκεί το ελληνικό κράτος δεν διαδέχθηκε την Οθωμανική Αυτοκρατορία.Την ελληνική Ιστορία ξαναγράφει αυτές τις ημέρες ο Αρειος Πάγος, εγείροντας άμεσα θέμα δημόσιου οικονομικού και .......

Προσπάθησαν να μας σερβίρουν ακατάλληλα τρόφιμα

Βρήκαν ευκαιρία τώρα τις γιορτές να "σερβίρουν" στους καταναλωτές ακατάλληλα και επικίνδυνα τρόφιμα

Συνεχίζονται οι κατασχέσεις επικίνδυνων, για τη δημόσια υγεία, τροφίμων από τρίτες χώρες, ενώ μετά τα βουλγάρικα, «πιάστηκαν» και ρουμάνικα αρνιά, που είχαν ελληνοποιηθεί.

Όπως ανακοινώθηκε, στη Βαρβάκειο Αγορά εντοπίστηκαν σφάγια Ρουμανίας (αρνιά γάλακος), που προέρχονται από σφαγεία της εταιρίας  ΚΡΕΚΑ (Καβάλα), χωρίς ενδείξεις.  .....

Το ΓΕΝ πάει διακοπές στην Καραϊβική και μας ενημερώνει - Νόμιμο άρα ηθικό;

Ένα πολύ σημαντικό θέμα όχι τόσο ως προς την ουσία του, αλλά ως προς την ηθική και δεοντολογική του πλευρά –ουσιαστικά επανέρχεται με πιεστικό τρόπο στην δημόσια ζωή το ερώτημα «Νόμιμο, άρα ηθικό;» -έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

 O γόνος των οικογενειών Λάτση και Κασιδόκωστα, ο Πάρις Κασιδόκωστας, μετά την ορκωμοσία του ως ναύτη, πήρε άδεια δεκαέξι ημερών (!) από την υπηρεσία του για «σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους», όπως λέει το ΓΕΝ και βρέθηκε στην Καραϊβική να κάνει ............

Προσοχή στα αυγά!

Πολλαπλά χτυπήματα έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, από σπείρα αγνώστων που πετάει αβγά στα αυτοκίνητα με σκοπό να ληστέψουν τους οδηγούς.

Μην κάνετε το λάθος και ρίξετε νερό στο παμπρίζ του αυτοκινήτου, γιατί ο συνδυασμός αυγού και νερού θολώνουν εντελώς το τζάμι, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να συνεχίσετε να οδηγείτε.

Το να κατέβετε από το αυτοκίνητο είναι αυτό που επιζητούν.

Συνεχίστε να οδηγείτε και πηγαίνετε σε ασφαλέστερο μέρος για να καθαρίσετε το τζάμι σας.

Σε επιθέσεις αυτοκτονίας και οι δύο εκρήξεις στο μετρό της Μόσχας

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μόσχας Γιούρι Σιομίν και οι δύο εκρήξεις οφείλονται σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Δύο βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας

Δύο βομβιστικές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο μετρό της Μόσχας.

Η πρώτη σημειώθηκε στις 07:56 στο δεύτερο βαγόνι του συρμού, στο σταθμό Λιουμπιάνκα, κοντά στο αρχηγείο της πρώην KGB, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άτομα.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στις 08:37 πάλι στο δεύτερο βαγόνι του συρμού, στο σταθμό Παρκ Κολοτούρι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άτομα.

Σύμφωμα με το Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, την έκρηξη στον πρώτο σταθμό προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας, ενώ σε παρόμοια ενέργεια οφείλεται μάλλον και η δεύτερη.

Γίνονται έρευνες για το αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό του ΟΣΕ

Πολλά δρομολόγια του ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο λόγω των τρίωρων επαναλαμβανομένων στάσεων εργασίας των εργαζομένων του.

Οι στάσεις εργασίας θα ξεκινήσουν από τις 06:00 - 09:00 το πρωΐ, από τις 14:00 - 17:00 το απόγευμα και από 21:00 - 00:00 τα μεσάνυχτα.

Κρατήσεις εισιτηρίων θα γίνονται μόνο στα γραφεία και τους σταθμούς του ΟΣΕ.

3.000 καλάσνικοφ στα χέρια Αλβανών στην Ελλάδα

Σε 3.000 υπολογίζονται από την Ελληνική Αστυνομία οι Αλβανοί που διαθέτουν παρανόμως όπλα τύπου καλάσνικοφ...!


Την εφιαλτική αυτή διαπίστωση αποκάλυψε στο «ΘΕΜΑ» «πηγή» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει πόσο δύσκολη είναι η αστυνόμευση στην Ελλάδα του 2010 και πόσο ραγδαία  ..............

Κάλαντα - Ρητά Μεγάλης Εβδομάδας

Μεγάλη Δευτέρα – ο Χριστός στη μαχαίρα.                            

Μεγάλη Τρίτη – ο Χριστός εκρύφτη.

Μεγάλη Τετάρτη – ο Χριστός εχάθη.

Μεγάλη Πέμπτη – ο Χριστός ευρέθη.

Μεγάλη Παρασκευή – ο Χριστός στο καρφί.

Μεγάλο Σαββάτο – ο Χριστός στον τάφο

και την Κυριακή τρώμε το παχύ τ’ αρνί

Ακατάλληλο - Το παιδί της Αφγανής είναι το παιδί που διαμελίστηκε

Η μητέρα επιβεβαίωσε ότι το διαμελισμένο σώμα ανήκει στο παιδί της, από το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός που έχει διακομιστεί για τα τραύματα στο πρόσωπό της.

Στάση εργασίας στους ΟΤΑ την Τρίτη 30 Μαρτίου

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τρίτη 30 Μαρτίου 2010, από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος της εργασίας τους, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις, νέο μισθολόγιο και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Στις 30/3 η σύγκρουση σωματιδίων στο CERN

Τη σύγκρουση σωματιδίων στο υψηλότερο επίπεδο ενέργειας που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα θα επιχειρήσουν οι ερευνητές του CERN στις 30 Μαρτίου, στην προσπάθειά τους να αναπαράγουν τις συνθήκες της γέννησης του διαστήματος πριν από 13,7 δισεκατομμύρια έτη.
Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσπάθεια των επιστημόνων για σύγκρουση των σωματιδίων στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων. Οι πολλαπλές συγκρούσεις αναμένεται να προκαλέσουν πολλά μικρά Big Bang, τα οποία θα δώσουν στους επιστήμονες τα στοιχεία που χρειάζονται για την κατανόηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε το σύμπαν.

«Η ευθυγράμμιση των δεσμών είναι από μόνη της μια μεγάλη πρόκληση: είναι σαν να εκτοξεύεις μία βελόνα από κάθε πλευρά του Ατλαντικού με στόχο να συγκρουστούν στα μέσα της διαδρομής», εξηγεί ο Στιβ Μάιερς, διευθυντής τεχνολογίας και επιταχυντών του CERN.

Μόλις επιτευχθούν οι συγκρούσεις υψηλής ταχύτητας, το σχέδιο επιτάσσει τη συνεχή εφαρμογή τους για 18-24 μήνες, με μια μικρή παύση για τεχνικούς λόγους στα τέλη του έτους, σύμφωνα με το CERN.

naftemporiki

Απεργία Δικηγόρων στις 30 & 31 Μαρτίου 2010

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε νέα πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010.

Οι δικηγόροι απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή ΦΠΑ στις αμοιβές τους.

Κλέψε αν μπορείς!

Το ταξί παντού στην Ευρώπη, είναι πανάκριβο. Για παράδειγμα στο Μόναχο μια διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο της πόλης, αντίστοιχη με τη διαδρομή έως το Ελ. Βενιζέλος, κοστίζει τρεις φορές περισσότερο απ’ ότι εδώ! Διαρκεί γύρω στα 40 λεπτά, χρόνος αρκετός για ενδιαφέρουσα κουβέντα.


Θα περίμενα ο συνομιλητής μου, που είναι οδηγός και ιδιοκτήτης του ταξί, να είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά .....

Αλλοδαπός μάλλον το θύμα στα Κάτω Πατήσια


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το θύμα είναι αλλοδαπός και αυτό γιατί το κοριτσάκι φώναζε ο μπαμπάς ο μπαμπάς.

Η δε γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια σε ακατάληπτα ελληνικά φέρεται να είναι η σύζυγος του θύματος.

Εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση ο άνδρας να πήρε καταλάθος τη βόμβα απο κάποιο κάδο απορριμάτων.

Η οικογένεια που διαμένει στην περιοχή είναι πολύ χαμηλού εισοδήματος και πολύ συχνά ο άνδρας αναζητούσε χρήσιμα αντικείμενα στα σκουπίδια.

crimesonair

'Eκρηξη με ένα νεκρό στα Κάτω Πατήσια

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ έξω από τη σχολή Δημόσιας Διοίκησης στη διασταύρωση Πολίτη Φωτίου 10 και Ιακωβάτων στα Πατήσια.

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός και διαμελισμένος, ενώ ένα κοριτσάκι και η μητέρα του τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στο τόπο της έκρηξης βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί οι οποίοι διεξάγουν έρευνα. Οι συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, καθώς και η ταυτότητα και ο ρόλος του ανθρώπου που σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μητέρα και κόρη, που είναι Αφγανικής καταγωγής, είναι καλά στην υγεία τους και είναι ελαφρά τραυματισμένες από θραύσματα.

Απείχαν μόλις πέντε μέτρα από το σημείο της έκρηξης.