www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αλόννησο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:53, 150 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας, στη θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.
enet

Απαιτούμε την πλήρη κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και των νόμων περί ευθύνης υπουργών.

Υπογράφουμε για την άρση της βουλευτικής ασυλίας


Η τελική έκδοση είναι η εξής: http://gopetition.com/online/36966.html

Εγώ, ως 'Ελληνας/Ελληνίδα πολίτης, γνωρίζοντας πως το πολίτευμα της χώρας μου είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία και η ισότητα όλων των πολιτών έναντι των νόμων και του Συντάγματος, έχω την εύλογη και δίκαιη απαίτηση να καταργηθεί μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας πλήρως η βουλευτική ασυλία και οι ειδικοί νόμοι περί ευθύνης υπουργών με αποκλειστικό σκοπό την ισόνομη και ισότιμη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων βουλευτών, υπουργών ή κρατικών λειτουργών, που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και

Πυρκαγιά στην Αρχαία Κόρινθο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Αρχαία Κόρινθο σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά στην εθνική οδό.


Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συμβολική κατάληψη ΚΚΕ στα διόδια των Μαλγάρων

Συμβολική κατάληψη στα διόδια των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν από τις 6 το απόγευμα και για περίπου μιάμιση ώρα μέλη του ΚΚΕ ζητώντας την κατάργησή τους.


Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, η διέλευση των οχημάτων ήταν ελεύθερη.

"Σενάρια αντίδρασης" μελετούν τα Επιτελεία - Θέμα ορίων υφαλοκρηπίδας από τον Ε.Βενιζέλο

Σενάρια αντίδρασης που δεν εξαιρούν ακόμα και την «θερμή» κρίση, μελετούν τα Επιτελεία αναμένοντας την έναρξη ερευνών του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Πίρι Ρέϊς», στην ελληνική υφαλοκρηπίδα τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα το «Πίρι Ρέϊς» κινήθηκε περί τα 50 μίλια ανατολικά-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου στον κόλπο της Αττάλειας απ’όπου βρίσκεται από την Τετάρτη το βράδυ, δηλαδή σε περιοχή που θεωρητικά (αφού τυπικά δεν έχουν καθοριστεί) εντός της τουρκικής ΑΟΖ. Η ελληνική πλευρά στο διπλωματικό πεδίο έχει προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις προς συγκεκριμένες πλευρές και ελπίζεται ότι η Τουρκία θα «συνετιστεί», αλλά στο υπουργείο Εξωτερικών είναι πολύ λιγότερο αισιόδοξοι απ’ότι ήταν πριν δύο μήνες.


Το ερώτημα για τα Επιτελεία είναι μέχρι ποίου σημείου είναι διατεθειμένη η πολιτική ηγεσία της χώρας να φτάσει προκειμένου να υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια. Στην συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου ελέχθη κάτι στο οποίο ελάχιστοι έδωσαν σημασία, αλλά ήταν καινοφανές: Η μελλοντική οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας για την ελληνική πλευρά αφορά «τα ακραία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισίας και Κατεχάκη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 11.00 το βράδυ εως και τις 06.00 το πρωί, στον ανισόπεδο κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας και Κατεχάκη στο ρεύμα προς Κηφισιά, λόγω εργασιών αντικατάστασης κατεστραμμένου αρμού.


Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουλίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν αύριο από τις 06.00 το πρωί εως τις 19.00 το απόγευμα, και στις υπόγειες διαβάσεις αυτοκινήτων στη συμβολή της λεωφόρου

Γιατί το εθνικό σχέδιο δράσης για τις ΑΠΕ "αδικεί" τα φωτοβολταϊκά

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών και στο σύνολό της η αγορά που εκπροσωπείται από το ΣΕΦ, εξέφρασαν την διαφοροποίησή τους πάνω στο προτεινόμενο από το Υπουργείο Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις ΑΠΕ.

Οι βασικοί λόγοι είναι δύο: πρώτον, ο στόχος που προτάθηκε από το υπουργείο για τα φωτοβολταϊκά έως το 2020 είναι χαμηλός σε σχέση με τις δυνατότητες και προοπτικές της αγοράς και υπολείπεται σαφώς του ήδη εκδηλωμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο πρότεινε να εγκατασταθούν 2.567 μεγαβάτ (MW) φωτοβολταϊκών ως το 2020, όταν μόνο ως το 2008 είχαν κατατεθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Ινσουλίνη επαναφέρει τη μνήμη σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ

Ελπίδες για επαναφορά της μνήμης πασχόντων από νόσο Αλτσχάιμερ δίνει μία νέα ανακάλυψη. Όπως φάνηκε από κλινικές δοκιμές η εισπνεόμενη ινσουλίνη, ειδικάστα πρώτα στάδια της νόσου, φέρεται να ενισχύει σημαντικά τη μνήμη και τη γνωσιακή λειτουργία των ασθενών.


Στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών, ασθενείςμε νόσο Αλτσχάιμερ λάμβαναν μικρή δόση ινσουλίνης σε μορφή ρινικού εκνεφώματος, δύο φορές την ημέρα. Μετά από τέσσερις μήνες, οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε τεστ, από τα οποία φάνηκε πως όχι απλώς υπήρχε σημαντική βελτίωση στη μνήμη, αλλά και βελτίωση στη γνωσιακή λειτουργία.

Σε άλλη ομάδα ασθενών που δόθηκε μεγαλύτερη ποσότητα ινσουλίνης, εμφάνισαν βελτιωμένη λειτουργικότητα στις καθημερινές συνήθειες, αλλά δεν βελτιώθηκε η γνωσιακή λειτουργία.

Στη μελέτη συμμετείχαν μόνο 100 ασθενείς, αλλά τα αποτελέσματα ήταν τόσο θεαματικά, που οι

Η ΕΛΑΣ δηλώνει αναρμόδια για τα διόδια

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στα υπουργεία Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη το μαζικό φαίνομενο των οδηγών που περνούν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν.


Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), οι οποίοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε απόφαση.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών ζήτησαν από το Αρχηγείο της Αστυνομίας να τοποθετήσει αστυνομικούς στα διόδια, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αρνηθεί να πληρώσει, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να καταγράφουν τα στοιχεία του και στη συνέχεια η κοινοπραξία διαχείρισης των διοδίων να προχωρά σε νομικές ενέργειες σε βάρος του οδηγού.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαφώνησαν με το σκεπτικό αυτό, λέγοντας ότι το θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας, καθώς δεν υπάρχει σχετική διάταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ούτε η μη πληρώμη αποτελεί ποινικό αδίκημα. Για το λόγο αυτό, το Αρχηγείο θεωρεί ότι οι υπάλληλοι των διοδίων πρέπει -εφόσον το επιθυμεί η κοινοπραξία- να κρατούν τα στοιχεία του οχήματος και, στη συνέχεια, να βρίσκουν μέσω του

Δυσκολεύονται να καλύψουν έξοδα και δάνεια οι Έλληνες

Σε 2.185,70 ευρώ ανερχόταν το 2008 το ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών της χώρας, με τα φτωχά νοικοκυριά να διαθέτουν 1.769,50 ευρώ και τα μη φτωχά 2.292,73 ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών έτους 2008 (αφορά εισοδήματα 2007) που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Παράλληλα, η μεγαλύτερη δυσκολία για τα νοικοκυριά ήταν οι δαπάνες στέγασης, ενώ ακόμη και
το 22,5% του μη φτωχού πληθυσμού είχε οικονομικές δυσκολίες να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες, δαπάνες αξίας περίπου 500 ευρώ.

Ενώ, σε ποσοστό 19,3% συνολικά δηλώνουν ότι δυσκολεύονται αρκετά στην αποπληρωμή δανείων ή δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Βασικό, επίσης, συμπέρασμα της εν λόγω έρευνας είναι ότι η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, επιβάρυνση από τις δαπάνες στέγασης, αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, δυσκολία αντιμετώπισης των συνήθων αναγκών, ποιότητα ζωής) δεν αφορά μόνο τον φτωχό πληθυσμό, αλλά και μέρος του μη φτωχού

25.000 νέους αστεροειδείς ανακάλυψε η ΝΑΣΑ

Χάρη σε ένα νέο τηλεσκόπιο το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και έξι μήνες, η ΝΑΣΑ έχει καταφέρει να «δει» και να θέσει υπό παρακολούθηση 25.000 νέους αστεροειδείς.

Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν 95 αστεροειδείς οι οποίοι κινούνται κοντά στη Γη όχι όμως τόσο ώστε να προκαλούν ανησυχία.

Το νέο τηλεσκόπιο WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) ολοκλήρωσε, το περασμένο Σάββατο, μια πρώτη, πλήρη επισκόπηση του ουράνιου θόλου αρχίζοντας μια νέα, ακόμη λεπτομερέστερη, έρευνα.
enet

Υπ. Οικονομικών: Μειωμένη η χρηματοδότηση των κομμάτων το 2010

Περίπου 29% είναι η μείωση των χορηγήσεων στα πολιτικά κόμματα το 2010, σε σύγκριση με το 2009, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.


Τονίζεται από το υπουργείο πως δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο για αύξηση της επιχορήγησης των κομμάτων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο αποφάσισε την περικοπή κατά 10% της χρηματοδότησης για το 2010, η οποία μειώθηκε σε 52,7 εκ. ευρώ έναντι 68,2 εκ. ευρώ του 2009 καθώς και τον συμψηφισμό της επιπλέον χρηματοδότησης που έλαβαν τα κόμματα το έτος 2009.

Η επιστροφή της χρηματοδότησης, έπειτα από αίτηση των κομμάτων, θα πραγματοποιηθεί σε

Αναστέλλεται η λειτουργία τεσσάρων λεωφορειακών γραμμών

Σταματούν τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών

242 ΣΤ. Κατεχάκη – Πολυτεχνειούπολη,

250 Πανεπιστημιούπολη – ΣΤ. Ευαγγελισμού,

Ε90 Πειραιάς – Πανεπιστημιούπολη (EXPRESS),

Ε15 ΣΤ. Λαρίσης – ΤΕΙ Αθηνών

από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.


Η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών αναστέλλεται, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, λόγω της θερινής

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών αύριο προειδοποιεί η Πυροσβεστική

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών αύριο Σάββατο σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσεις φωτιών στις ακόλουθες νομαρχίες Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λέσβου, Σάμου και Χίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές
υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν

Διακοπή νερού την Κυριακή στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Διακοπή υδροδότησης από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι θα σημειωθεί την Κυριακή 18/7, σε περιοχές του δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σύνδεσης νέου αγωγού ύδρευσης στη συμβολή των οδών Σταδίου με Βουλγαροκτόνου.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, πρόβλημα ομαλής υδροδότησης θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των οδών Παύλου Μελά, Ανδρούτσου, Καπετάν Κώττα, Τζον Κένεντι, Κύπρου, Σταδίου, Βεροίας και Φωκά του δήμου Πυλαίας.

Στις 22 Ιουλίου το επίδομα αδείας στους συνταξιούχους του ΙΚΑ

Το επίδομα αδείας θα καταβληθεί τους συνταξιούχους του ΙΚΑ στις 22 Ιουλίου 2010 μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Δικαιούχοι του επιδόματος αδείας είναι:

α) όλοι οι συνταξιούχοι, εκτός από τους συνταξιούχους λόγω γήρατος οι οποίοι δεν θα έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους μέχρι την 31 Αυγούστου 2010

β) οι επιδοματούχοι του εξωιδρυματικού επιδόματος

Το ποσό του επιδόματος που αφορά στην κύρια σύνταξη ανέρχεται στα 200 ευρώ μεικτά.

Στις περιπτώσεις που το ποσό της κύριας σύνταξης είναι μικρότερο των 400 ευρώ, το ποσό του

Την αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων καταγγέλλει η Ντ. Μπακογιάννη

«Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν τα κόμματα είναι άμεσα να αρνηθούν την αύξηση της χρηματοδότησης τους και αντί αυτού να την καταθέσουν στον λογαριασμό της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση της η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι "την ώρα που οι Έλληνες πολίτες και κυρίως τα μεσαία στρώματα και οι συνταξιούχοι, καλούνται να κάνουν μεγάλες και επώδυνες θυσίες προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία, αποτελεί πρόκληση η απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, για αύξηση κατά 30 % της ετήσιας χρηματοδότησης τους".


"Πρόκειται για κίνηση φαρισαϊσμού δεδομένου ότι είχε προαναγγελθεί και διαφημιστεί ο περιορισμός της φετινής

Αλλάζει ο κανονισμός της Βουλής - Πιο εύκολη η άρση της βουλευτικής ασυλίας

Τις προτάσεις του για σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία της Βουλής κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος.


Μεταξύ άλλων αλλάζει ο τρόπος κατάθεσης των νομοσχεδίων, αίρεται πιο εύκολα η βουελυτική ασυλία, ενω θα δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών.

Πιο αναλυτικά:

Βουλευτική ασυλία

Η βουλευτική ασυλία θα πρέπει να αίρεται εφεξής σε κάθε περίσταση που η πράξη δεν σχετίζεται με την πολιτική δράση του βουλευτή. Η έκθεση της αρμόδιας για την άρση της βουλευτικής ασυλίας Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη.

Στο Διαδίκτυο τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Ο πολίτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών. Πρόταση του κ. Πετσάλνικου είναι αντίστοιχη δημοσιότητα να δίνεται και στις δηλώσεις πόθεν έσχες

Θα πλημμύριζαν την Λευκάδα με τη σκόνη του θανάτου

- Ισοβίτης έφερε με σκάφος 80 κιλά κοκαΐνη


- Βρέθηκε σε 15 μέτρα σκάφος με πολωνική σημαία που έφθασε από την Βενεζουέλα

- 29χρονος με πολυτελή Mercentes πήγε να παραλάβει το εμπόρευμα από το σκάφος και συνελήφθη

- 6 συλλήψεις έχουν γίνει και στην Αθήνα

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το πρωί στα Σύβοτα Λευκάδας. Η αστυνομία αξιοποίησε τις πληροφορίες που είχε και βρήκε σε ιστιοφόρο σκάφος 15 μέτρων, 80 κιλά κοκαϊνης, που ήταν κρυμμένα στα

Ξέχασαν δέκα ημέρες ασκούς αίματος σε ΚΤΕΛ!

Ψυγείο με ασκούς αίματος έμεινε για δέκα ημέρες ξεχασμένο στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λάρισα.

Το αίμα, το οποίο προοριζόταν για μεταγγίσεις, είχε αποσταλεί από το Νοσοκομείο Καρδίτσας για το Νοσοκομείο της Λάρισας, με το ΚΤΕΛ, στο πνεύμα των περικοπών.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί η ποσότητα του αίματος που χάθηκε, ποιος

Ισχυρός σεισμός στην Κω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας


Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν 160 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κω, Αστυπάλαια, αλλά και στην Κρήτη.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.
news247

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Aldi

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αποχωρήσει από τη χώρα, η γερμανική αλυσίδα λιανεμπορίου Aldi Hellas. Στον αέρα οι 700 εργαζόμενοι, καθώς εκπρόσωπος της εταιρείας απέφυγε να τοποθετηθεί για το μέλλον τους


Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αποχωρήσει από τη χώρα, η γερμανική αλυσίδα λιανεμπορίου Aldi Hellas, καθώς όπως ανακοινώθηκε στο προσωπικό της, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης.


Τα σούπερ μάρκετ, με σημερινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι "ήδη διεξάγονται συνομιλίες με

Κάνει ζέστη; Τρώμε σαν σπουργίτια!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσει κάποιος την αφόρητη ζέστη στις τσιμεντουπόλεις. Οι περισσότεροι επιλέγουν να ζήσουν «αγκαλιά» με το κλιματιστικό: στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο. Αλλοι υιοθετούν περιβαλλοντικώς ορθές λύσεις, όπως είναι οι ανεμιστήρες οροφής. Στον δρόμο όμως, κάτω από τον καυτό ήλιο, ο οργανισμός πρέπει να είναι θωρακισμένος για να αντέξει. Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν διατροφή «σπουργιτιού», λένε οι ειδικοί. Ετσι, όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος τόσο πρέπει το πιάτο μας να αδειάζει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Α. Καφάτο , το μεγαλύτερο μυστικό για να αντέχουμε στη ζέστη είναι η απώλεια βάρους. «Εχουμε γίνει

Συμβουλευτείτε τα φύκια, αυτά ξέρουν!

Το καλοκαίρι επιτέλους έφτασε. Καιρός για δροσερά μπάνια, λοιπόν. Ψάθα, αντηλιακό, μάσκα και βατραχοπέδιλα και φύγαμε κατευθείαν για θάλασσα. Και όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που ο αρχικός μας ενθουσιασμός εξανεμίζεται καθώς φτάνουμε στην παραλία και βλέπουμε τη θάλασσα γεμάτη με τα γνωστά μας φύκια, αυτές τις καφετί-μαύρες κορδέλες, που είτε έχουν κατακλύσει την αμμουδιά και δεν έχουμε χώρο να απλώσουμε την πετσέτα μας είτε έχουν χρωματίσει σκούρο τον βυθό της θάλασσας, προκαλώντας μας συνήθως ένα αίσθημα απέχθειας και φόβου. Γύρω μας, άλλοι απογοητευμένοι λουόμενοι φεύγοντας λένε χαρακτηριστικά: «Η θάλασσα είναι βρώμικη, έχει φύκια». Πόσο, όμως, ισχύει κάτι τέτοιο;

΄Oταν τα πράσινα φύκη κατακλύζουν τα πάντα, καλύτερα διαλέξτε άλλη παραλία για μπάνιο.

Ο Κώστας Τσιάμης, ο Σωτήρης Ορφανίδης και η Κατερίνα Αλιγιζάκη, μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Φυκολογικής Εταιρείας, μας λένε καλού κακού: «Συμβουλευτείτε τα φύκη, αυτά ξέρουν».

Ας πάρουμε καλύτερα τα πράγματα από την αρχή. Τα φύκια αυτά (ή πιο σωστά τα «φύκη» - ενικός το «φύκος») στην πραγματικότητα δεν είναι φύκη, αλλά εξελικτικά ανώτερα θαλάσσια φυτά τα οποία

Καρτοκινητά: Ελάχιστοι τα έχουν δηλώσει

ΣΤΗΝ... ανωνυμία εξακολουθούν να παραμένουν ακόμα 3 στα 10 καρτοκινητά τηλέφωνα, ενώ απομένουν περίπου 12 εργάσιμες μέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για την ταυτοποίησή τους!


Μετά τις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όσα καρτοκινητά δεν έχουν αποκτήσει... ονοματεπώνυμο θα διαγραφούν από τις βάσεις δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και θα διακοπεί η λειτουργία τους.

΄Ηδη, οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ζητήσει με ξεχωριστές επιστολές τους προς τα

Η Μόνα Λίζα κρύβει και άλλα μυστικά

Το αινιγµατικό χαµόγελο της Μόνα Λίζα έκρυβε ένα ακόµη µυστικό, που περίµενε τη σύγχρονη επιστήµη (την εφαρµοσµένη χηµεία, συγκεκριµένα) για να το αποκρυπτογραφήσει.

Νέες εργαστηριακές έρευνες, µε φθορίζουσες ακτίνες Χ (ΧRF), µε τη µέθοδο της φασµατογραφίας αλλά και συγκριτικές µελέτες της τεχνικής του Λεονάρντο Ντα Βίντσι σε εφτά ακόµη έργα του – «Ιωάννης Βαπτιστής», «Ευαγγελισµός», «Βάκχος», «Παναγία των Βράχων», «Αγία Αννα», «Παρθένος µε Βρέφος», «Πορτρέτο γυναίκας» (La belle Ferroniere) – πέραν του διάσηµου πίνακα του Λούβρου, αποκάλυψαν τον τρόπο που ζωγράφιζε ο αναγεννησιακός ζωγράφος καταφέρνοντας να εξαλείφει τα περιγράµµατα και τις έντονες αντιθέσεις πολύ φωτεινών και πολύ σκοτεινών χρωµάτων στους καµβάδες του. Που σηµαίνει πως οι επιστήµονες αποκρυπτογράφησαν το θρυλικό «σφουµάτο» που εισήγαγε στη ζωγραφική της Αναγέννησης ο πολυπράγµων µετρ – και αρχιτέκτονας και εφευρέτης – από το Βίντσι.

Η λέξη σφουµάτο (ανάλογος όρος το κιαροσκούρο, το παιχνίδι σκιάς και φωτός που απογείωσε στα έργα του ο Καραβάτζιο) ετυµολογείται από το ιταλικό ρήµα «fumare» (καπνίζω) και καταδεικνύει την αίσθηση ενός στρώµατος καπνού ή οµίχλης πάνω από τα σχέδια στον καµβά, που απαλύνει τις

Το πρώτο της μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρουσιάζει η Τουρκία

Το «ΤΙΗΑ», το πρώτο της, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα θα παρουσιάσει σήμερα η τουρκική αεροπορική βιομηχανία (Turkish Airspace Industry-TAI).


Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσου ύψους πτήσης και μακράς ακτίνας δράσης. Το μη επανδρωμένο αυτό εναέριο όχημα κατασκευάστηκε αποκλειστικά από Τούρκους μηχανικούς, μετά την εμπειρία που έχει αποκτήσει η εταιρία, καθώς το ερευνητικό προσωπικό της ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών, για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) από το 1992.

Το νέο όχημα έχει την κωδική ονομασία «TIHA», ενώ έχει επιχειρησιακή οροφή 30.000 ποδών, με αυτονομία 24 ωρών. Το μήκος της ατράκτου του TIHA είναι 9 μέτρα, με το άνοιγμα των πτερύγων του, να φτάνει στα 17 μέτρα.

Η ΤΑΙ θα παραδώσει το πρώτο αεροσκάφος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το 2011, ενώ

Δωρεάν πλέον τα ΦΕΚ σε ηλεκτρονική μορφή από το Εθνικό Τυπογραφείο

Δωρεάν θα είναι εφ΄εξής η πρόσβαση σε όλα τα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), στα πλαίσια του άρθρου 7 του Νόμου 3861 για την ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο.


Κατόπιν τούτου, όλα τα Φ.Ε.Κ. σε ηλεκτρονική μορφή είναι πλέον διαθέσιμα δωρεάν από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου.
enet

Η κρίση μάς στέλνει στον... ψυχίατρο

Κοντά στην κρίση έρχονται και οι «παράπλευρες απώλειες» που αφορούν ζωές και μάλιστα ευάλωτων ανθρώπων. Ανθρώπων που θα δουν όχι μόνο την κάθε μέριμνα γι' αυτούς να χάνεται, αλλά και τις πολιτικές να οπισθοδρομούν.

Επιδείνωση των ψυχικά ασθενών, αδυναμία οικογενειών να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μελών τους με άνοια και κρίση στο σύστημα της ψυχικής υγείας είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Τα παραπάνω είπαν επιστήμονες, ψυχίατροι, μέλη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) στη συζήτηση που ξεκίνησαν: «Η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα - Συνέπειες, κρίση στον ανθρώπινο ψυχισμό».

«Τα πρώτα κονδύλια που κόβονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης είναι αυτά για την ψυχική υγεία. Τα χρήματα αφαιρούνται από ανθρώπους οι οποίοι τα έχουν ανάγκη γιατί είναι αυτοί που δεν έχουν

«Καταφέραμε το ακατόρθωτο» λέει ο πρωθυπουργός

Στους εννέα μήνες που πέρασαν, επετεύχθη το ακατόρθωτο, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι σε αυτό το διάστημα η χώρα κατάφερε να αποφύγει την πτώχευση, αλλά και να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι και πάλι μια άξια χώρα.

"Είμαι, πολύ πιο αισιόδοξος και σίγουρος ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και οι πολίτες της θα είναι πιο ευτυχισμένοι" δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά το κλείσιμο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης.


Αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στην ελληνική της διάσταση, καθώς και στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνησή του, είπε πως "αν αφήναμε να εξελιχθεί η κρίση, σήμερα θα

Σύλληψη 54χρονου για τη φωτιά στην Πολιτεία

Συνελήφθη την Πέμπτη, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού 54χρονος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19:05, στην Πολιτεία.


Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία εμπρησμού δάσους.
naftemporiki

Ο καιρός σήμερα 16.07.2010

Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα και μικρή ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες λίγες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 18 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 37 – 38 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 23 έως 29 στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τους 35 βαθμούς

Ιδανικό ξεκίνημα με 5αρα για Ολυμπιακό

Σε ρυθμούς προπόνησης ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε κόντρα στη Μπέσα στα Τίρανα, επικρατώντας με 5-0 των Αλβανών και σφραγίζοντας έτσι το εισιτήριο για την 3η προκριματικά φάση του Europa League.


Όπως ακριβώς αναμενόταν, οι ερυθρόλευκοι απείχαν έτη φωτός σε επίπεδο ποιότητας από τους αντιπάλους τους και δεν δυσκολεύτηκαν σε κανέναν σημείο για να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να πάρουν αυτό που θέλαν.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που εξασφάλισαν από νωρίς τη νίκη και την πρόκριση, ο Έβαλντ Λίνεν και το επιτελείο του έκαναν περισσότερο δοκιμές για πραγματικά σοβαρούς αντιπάλους που θα βρουν μπροστά τους αργότερα στη σεζόν, παρά ασχολήθηκαν με το παιχνίδι.

Στο ματς όλα κρίθηκαν στο πρώτο 45λεπτο, όταν ο Όσκαρ με δυο προσωπικά του τέρματα στο 19' και στο 31' έβαλε νωρίς τέλος στα όποια όνειρα των Αλβανών.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 47' πήρε

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών την Παρασκευή - Δείτε τις επικίνδυνες περιοχές

Λόγω των καιρικών συνθηκών, των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων είναι μία άκρως επικίνδυνη ημέρα.


Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά υπάρχει για την Παρασκευή, σύμφωνα με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αφορμή και τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν την Παρασκευή.

Δείτε παρακάτω τις περιοχές: