www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων ο εφαρμοστικός

Την Τετάρτη στις δύο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο.

Την Τρίτη ψηφίστηκε επί των άρθρων του, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ο εφαρμοστικός νόμος στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Νωρίτερα, με εσωκομματικές γκρίνιες -υπό τη μορφή επιφυλάξεων ή παρατηρήσεων σε ήπιους τόνους- και οι οποίες εστιάστηκαν κυρίως στις αποκρατικοποιήσεις, τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης και στο διαδικαστικό κομμάτι της ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίστηκε επί της αρχής του ο εφαρμοστικός νόμος στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς παρότι δήλωσε ότι κατανοεί την αναγκαιότητα του κατεπείγοντος ωστόσο άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για καθυστερήσεις. «Υπάρχει σωρεία θεμάτων που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν νωρίτερα, και να αξιοποιηθεί ο χρόνος που παρήλθε και να μην φτάσουμε την τελευταία ώρα και υπό αυτή την πίεση να συζητάμε ρυθμίσεις που τουλάχιστον

Υπέρ της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου ο Μίμης Ανδρουλάκης


Υπέρ της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης αν και το χαρακτήρισε «κακογραμμένο μυθιστόρημα».

«Θα αποδεχτούμε ένα κακογραμμένο μυθιστόρημα, ελπίζοντας να ανατρέψουμε την πλοκή του στην πορεία ή θα επιλέξουμε ένα θρίλερ αιφνιδίου θανάτου» ρώτησε απευθυνόμενος στους συναδέλφου του βουλευτές κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Παρότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο ως «ένα ωραίο πόρισμα, παντελώς ανεφάρμοστο» κατά το μαθηματικό θεώρημα, απηύθυνε προς το Σώμα, ενόψει του τελεσίγραφου που αντιμετωπίζει η χώρα μας, την ερώτηση: «Θα επιλέξουμε τη ρήξη τώρα σε μια ζώνη υψηλού κινδύνου ή θα επιχειρήσουμε έναν επώδυνο συμβιβασμό να αγοράσουμε κι εμείς χρόνο ώστε να δημιουργήσουμε στην πορεία άλλες ευκαιρίες το ταχύτερο

Δημοκρατική Συμμαχία: Ψήφος κατά συνείδηση στο Μεσοπρόθεσμο


Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα ψηφίσουν στο μεσοπρόθεσμο κατά συνείδηση, όπως αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, που συνεδρίασε επί τρεις ώρες.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία αντιλαμβανόμενη τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Επιπλέον η Δημοκρατική Συμμαχία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει το θάρρος να εφαρμόσει μια πολιτική περιορισμού του κράτους και της παρέμβασής του στην οικονομία και «αρνείται να συγκρουσθεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ». Επισημαίνει ακόμη ότι η διάσωση της οικονομίας επιβάλλει την επόμενη πενταετία να ακολουθηθεί μια συγκροτημένη πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Εκλογίκευση του ΦΠΑ στην εστίαση στο νέο φορολογικό


Σε «εκλογίκευση» των συντελεστών του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο - το οποίο στόχος είναι να παρουσιαστεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο- θα υπάρξει «εκλογίκευση» στους συντελεστές του ΦΠΑ για την εστίαση. Σημείωσε μάλιστα ότι εφόσον αποκατασταθεί η ισορροπία στα μεγέθη του προϋπολογισμού τα μέτρα του εφαρμοστικού δεν αποκλείεται να ανασταλούν από το φθινόπωρο και να ισχύσει το νέο φορολογικό.

Ερωτηθείς αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, υπενθύμισε ότι στη συνεδρίαση του ΚΤΕ είχε μιλήσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για «εθνική υποχρέωση». «Για κομματική πειθαρχία δεν ξέρω, να ρωτήσετε το κόμμα» πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Ελβετίδα ομόλογό του για το θέμα των καταθέσεων. Όπως ανέφερε, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία ήδη βρίσκονται σε

Η Κ. Λαγκάρντ νέα επικεφαλής του ΔΝΤ

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέλεξε την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στη θέση της γενικής διευθύντριας.

"Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ επέλεξε σήμερα την Κριστίν Λαγκάρντ να διατελέσει γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για μία πενταετή θητεία που θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου 2011», ανέφερε ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Νωρίτερα, ο Aμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της γαλλίδας ομολόγου του Κριστίν Λαγκάρντ για την διεύθυνση

Νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ με τρίχρονο πτυχίο


Δυνατότητα πτυχίου στα τρία χρόνια (δηλαδή με την συγκέντρωση 180 πιστωτικών μονάδων) δίνει ο νέος Νόμος Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια που παρουσιάζεται την Πέμπτη σε άτυπο υπουργικό συμβούλιο και το Σαββατοκύριακο στην Σύνοδο πρυτάνεων στον Βόλο.

Οι βασικές αρχές του νέου Νόμου παρουσιάστηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Παιδείας του ΠαΣοΚ από την κυρία ΄Αννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας παρουσιάστηκε αισιόδοξη στη συνεδρίαση των βουλευτών του κόμματος, τονίζοντας ότι έχει εξασφαλίσει την αποδοχή των διατάξεων του από μεγάλο μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας που επιθυμεί μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Από βουλευτές του ΚΤΕ του ΠαΣοΚ ωστόσο εκφράστηκαν επιφυλάξεις στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Ο βουλευτής και καθηγητής πανεπιστημίου κ. Κ. Καρτάλης, ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνεί με την άμεση συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ σε βάρος των νυν διοικήσεων των πανεπιστημίων και ζήτησε μεταβατική περίοδο πριν από την εφαρμογή της

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΔΑΦΙΚΕΣ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟ


Γιαούρτι και ξηροί καρποί για αδυνάτισμα


Για πολλά χρόνια εκείνοι που ήθελαν να διατηρήσουν την σιλουέτα τους είχαν εμμονή με την καταμέτρηση των θερμίδων που κατανάλωναν. Όμως πρόσφατη έρευνα δείχνει πως είναι πολύ πιο σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στην ποιότητα των φαγητών που καταναλώνουμε παρά στην ποσότητα των θερμίδων. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη ποσότητα καλών τροφών υπάρχει στο διαιτολόγιο κάποιου, τόσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια βάρους του μακροπρόθεσμα.

Γιαούρτι και ξηροί καρποί


Η μελέτη των ειδικών σε δείγμα 120.000 ανθρώπων, από τους οποίους τα 5/6 ήταν γυναίκες, έδειξε ότι τρόφιμα όπως το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως συνδέονται με την απώλεια βάρους. Η ερευνητική ομάδα, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, επιβεβαιώνει την επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης ορισμένων

Αλ. Τσίπρας: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, «να παραιτηθεί η κυβέρνηση των απειλών και της τρομοκρατίας και να οδηγηθούμε σε εκλογές».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό και απειλές της κυβέρνησης «διά μέσου του αντιπροέδρου της για αντισυνταγματική εκτροπή, αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικοπήματα αποτελούν απτή απόδειξη του πανικού και της

Άνω του 15% η ανεργία στην Ελλάδα από το 2012, σύμφωνα με την ΕΕ

Μείωση θα σημειώσει η απασχόληση σε όλη τη διάρκεια του 2011 λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κεφάλαιο που αφορά την Ελλάδα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της απασχόλησης στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι μειωμένες ευκαιρίες απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα με το πάγωμα των προσλήψεων και τις περικοπές στις συμβάσεις περιορισμένης διάρκειας στο δημόσιο τομέα αναμένεται να οδηγήσουν την ανεργία σε επίπεδα άνω του 15% το 2012.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η κατάσταση στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση των μισθών αναμένεται να επιβαρύνουν το διαθέσιμο εισόδημα μεσοπρόθεσμα, μειώνοντας

Οικολόγοι-Πράσινοι: Η κυβέρνηση να ανακαλέσει το Μεσοπρόθεσμο


Nα ανακαλέσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, επιδιώνοντας άμεσα ευρωπαϊκή λύση καλουν την κυβέρνηση οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος τις πολιτικές εξελίξεις, η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε: «Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος είναι κείμενα εφιαλτικά, ανεξάρτητα από την οπτική του καθενός. Οι φόροι που προβλέπουν είναι κατάφορα άδικοι. Η πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, η κατάργηση των συλλογικών αγαθών, και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, πλήττει ευθέως την κοινωνία και το περιβάλλον. Και όλα αυτά, χωρίς καμία προοπτική βιωσιμότητας, αφού, στην καλύτερη περίπτωση, αποτελεί μικρή πίστωση

Δίκη «Πυρήνων»: Απαλλαγή για τρεις και ενοχή για έξι πρότεινε ο εισαγγελέας


Την ενοχή έξι εκ των κατηγορουμένων και την πλήρη απαλλαγή των υπολοίπων τριών, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην αγόρευσή του για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Δημήτρης Δασούλας ζήτησε από τους δικαστές να απαλλάξουν τους Εμ. Γιόσπα, Ερ. Ράλλη και Νικ. Βογιατζάκη από κάθε αποδιδόμενη σε αυτούς κατηγορία.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ένοχοι πρέπει να κηρυχθούν οι:

- Χάρης Χατζημιχελάκης, για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, κατασκευή και κατοχή τριών εκρηκτικών βομβών, απλή συνέργεια στην έκρηξη στην οικία Κατσέλη - Αρσένη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Π. Χηνοφώτη.

Σημειώνεται ότι ο Χατζημιχελάκης, που έμενε ως ένοικος στο σπίτι στο Χαλάνδρι, έχει αναλάβει την

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην επιτροπή Οικονομικών ο εφαρμοστικός


Εν μέσω ενστάσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις ψηφίστηκε επί της αρχής από τους κυβερνητικούς βουλευτές στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Σημειώθηκε μάλιστα αντιπαράθεση ανάμεσα στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα και την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή αιχμές της κ. Παπανδρέου για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα, περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου, με τον κ. Γείτονα να την καλεί να μιλά μόνο για τον εαυτό της γιατί

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη


Εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη 30 Ιουνίου αποφάσισε σε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η απεργία αφορά λιμάνια του νομού Αττικής και θα πραγματοποιηθεί από τις 00.01 μέχρι 24.00, με

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΔΑ


Επεισόδια αμαυρώνουν για ακόμη μία φορά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ρίψη δακρυγόνων προχώρησε λίγο πριν από τις 14.00 η αστυνομία στην οδό Οθωνος, προκειμένου να απωθήσει μικρή ομάδα κουκουλοφόρων που πετούσε ξύλα, πέτρες και μπουκάλια προς το μέρος της.

Λίγο αργότερα (στις 14.15) διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε νέα επίθεση. Οι οδομαχίες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στις οδούς Ερμού, Καραγεώργη Σερβίας και Φιλελλήλων, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και περίπτερο έξω από το κατάστημα Public.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ελαφρά ένας πολίτης, αλλά και τρεις

Σοκολατούχο γάλα, το καλύτερο «ισοτονικό»


Τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό ύστερα από μια ώρα εντατικής άσκησης, ένα ισοτονικό ποτό ή το παλιό καλό νερό; Τίποτε από τα δύο, απαντά μια νέα έρευνα η οποία διαπιστώνει ότι ο πιο ωφέλιμος τρόπος για να ανακάμψουμε και να αντλήσουμε τα περισσότερα οφέλη ύστερα από έντονη σωματική δραστηριότητα είναι να πιούμε ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Η διαπίστωση έρχεται από τον Τζον Αιβι, έναν ερευνητή του Πανεπιστημίου του Τέξας με ιδιαίτερη φήμη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις μελέτες του γύρω από τον ρόλο της διατροφής που ακολουθείται μετά την άσκηση στη φυσική κατάσταση, τις επιδόσεις και την ανάκαμψη των αθλητών.

Πρώτο το σοκολατούχο για αθλητές και ερασιτέχνες


Ο δρ Αιβι διεξήγαγε δυο ξεχωριστές μελέτες με αθλητές και ερασιτέχνες συμμετέχοντες για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: «Τόσο οι πρώτοι όσο και οι δεύτεροι είχαν καλύτερη σωματική

Σιλικόνη, εμφύτευση με ημερομηνία λήξης


Τα εμφυτεύματα στήθους με γέλη σιλικόνης δεν διαρκούν για μια ζωή. Αντιθέτως οι γυναίκες που αποφασίζουν να τα «φιλοξενήσουν» θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για μια νέα χειρουργική επέμβαση μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα των νέων οδηγιών που εξέδωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ύστερα από εξέταση των στοιχείων από πολλές μακροπρόθεσμες μελέτες.

Ρήξη, πόνοι αλλά όχι καρκίνος


Εξετάζοντας τα δεδομένα από έρευνες που διενεργήθηκαν από τις κατασκευάστριες εταιρείες εμφυτεμάτων αλλά και από πανεπιστημιακούς ερευνητές σε διάστημα πολλών ετών η υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εμφυτεύματα με γέλη σιλικόνης εμφανίζουν με τον χρόνο επιπλοκές _ με κυριότερες το ότι μπορεί να υποστούν ρήξη ή συρρίκνωση ή να προκαλέσουν

Αναστρέψιμος ο νέοδιαγνωσμένος διαβήτης τύπου ΙI


Μια ακραία δίαιτα 600 ημερήσιων θερμίδων για 8 εβδομάδες, μπορεί να αναστρέψει τον διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Diabetologia. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Newcastle διαπίστωσαν ότι η δίαιτα χαμηλής πρόσληψης θερμίδων μείωσε το λίπος στο ήπαρ και το πάγκρεας, πράγμα που βοήθησε την ινσουλίνη να επιστρέψει στα κανονικά επίπεδά της.

Σύμφωνα με το άρθρο, επτά από τους 11 ασθενείς που έλαβαν μέρος στη μελέτη δεν υπέφεραν από διαβήτη τρεις μήνες μετά τη δίαιτα. Ωστόσο, θα απαιτηθεί ευρύτερη έρευνα για να διαπιστωθεί πόσο μόνιμη είναι η αναστροφή.

Ο διαβήτης χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τα οποία προκαλούνται από την αδυναμία του παγκρέατος να παράξει ινσουλίνη. Οι ασθενείς της μελέτης είχαν διαγνωσθεί με τη νόσο στο διάστημα των προηγούμενων 4 ετών. Η δραστική περικοπή των θερμίδων στην οποία

Πρωτοφανής μαζική μετανάστευση θαλασσίων ειδών

Μια νέα μεγάλη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλες τις προηγούμενες που έχουν δείξει ότι στους ωκεανούς και τα θαλάσσια οικοσυστήματα λαμβάνουν χώρα πολύ σοβαρές μεταβολές εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών. Η νέα έρευνα αποτελεί επεξεργασία στοιχείων και δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία 13 χρόνια και συμμετείχαν σε αυτή 17 επιστημονικά ινστιτούτα δέκα ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών . Η έρευνα καταγράφει την μεγαλύτερη μετανάστευση θαλασσίων ειδών στον πλανήτη εδώ και δύο εκατομμύρια έτη!

Σούπερ μετανάστευση

Εκατοντάδες επιστήμονες που μετέχουν στον ερευνητικό πρόγραμμα Climate Change and European Marine Ecosystems Research αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο μεταναστευτικό

Διακοπές ρεύματος από 11:00 έως και 15:30


Από τις 11:00 έως και τις 15:30 θα γίνονται σήμερα εκ περιτροπής και κατά περιοχή περικοπές στην ηλεκτροδότηση. Οι διακοπές ρεύματος θα έχουν εκτιμώμενη μέγιστη διάρκεια μιάμιση ώρα ανά περιοχή.

Οι περικοπές στην Αττική θα πραγματοποιηθούν με βάση το παρακάτω πρόγραμμα, ενώ για τις λοιπές περιοχές της χώρας τα προγράμματα περικοπών θα ανακοινωθούν μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα (βλ. http://www.dei.gr/).

Διακοπές ρεύματος, προβλεπόμενης μέγιστης διάρκειας 40 λεπτών ανά περιοχή, θα γίνουν επίσης στην Κρήτη από τις 20:10 έως τις 22:10 και στη Ρόδο από τις 19:30 έως τις 22:10.

Αττική


11:00-12:30: Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια,

Και ο Μπέος στη φυλακή

Στη φυλακή και ο Αχιλλέας Μπέος! Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ύστερα από τρίωρη απολογία ο 9ος ανακριτής διέταξε την προφυλάκιση του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου που κατηγορείται μεταξύ άλλων για «συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής ομάδας με δομημένη και διαρκή δράση –η οποία σημειωτέον συνεχίζεται μέχρι και σήμερα- με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων». Στη φυλακή οδηγήθηκαν επίσης ο

Μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά από μέλη του ΠΑΜΕ

Το λιμάνι του Πειραιά απέκλεισαν νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία έχουν ανέβει στους καταπέλτες των πλοίων εμποδίζοντάς τα να

Ο καιρός στις 28.06.2011


Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα πυκνώσουν δίνοντας λίγες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές, περιμένουμε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι στα βόρεια σε νότιους ασθενείς μέχρι μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι.

Πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 26. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν αρχικά βόρειοι σχεδόν μέτριοι και