www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ο καιρός αύριο 05.08.2010

Ζεστό και υγρό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 20 έως 31 στη Δυτική Ελλάδα, από 23 έως 35 - 36 βαθμούς στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, από 23 έως 34 στη Νότια Ελλάδα και από 24 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις, τοπικά πυκνότερες από τις μεσημβρινές ώρες, με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 - 36 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν και εκδηλωθούν σπαραδικές βροχές και

Θεσσαλονίκη: Προειδοποίηση για καταιγίδα στο Θερμαϊκό

Προειδοποίηση για εκδήλωση επικείμενης καταιγίδας στο Θερμαϊκό Κόλπο, μέσα στις επόμενες ώρες, απηύθυνε, μετά από ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.


Στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Έργα αναβάθμισης του Εθνικού Κήπου από τη νομαρχία και το δήμο Αθήνας

Προγραμματικές συμβάσεις για έργα στην Αθήνα υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και στα έργα αναβάθμισης του Εθνικού Κήπου και στην αξιοποίηση του κτιρίου της Ιεράς Οδού για τη σίτιση των αστέγων.


Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση οι κ. Κακλαμάνης και Σγουρός αναφέρθηκαν στην πορεία των διαδικασιών για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το είδος των παρεμβάσεων που απαιτούνται στα θέματα των υποδομών, καθώς και στο θέμα της παραχώρησης για δύο χρόνια μέρους του κτιρίου της Ιεράς Οδού (πρώην Λυσσιατρείο) από την Νομαρχία Αθηνών στο Δήμο Αθηναίων, ώστε να αξιοποιηθεί για την σίτιση αστέγων και άλλων

Τ. Μπιρμπίλη: Δεν τίθεται θέμα πώλησης μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει εναλλακτικούς τρόπους για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να προχωρήσει στην πώληση λιγνιτικών ή υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ, εξέφρασε και επισήμως η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Δεν τίθεται θέμα πώλησης λιγνιτικών ή υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η υπουργός, θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας", δήλωσε το

«Λουκέτο» σε επιχειρήσεις στην Αίγινα και στον Πειραιά

Στην απαγόρευση λειτουργίας κέντρου διασκέδασης στην Αίγινα και αποθήκης εστιατορίου στον Πειραιά οδηγήθηκε η Νομαρχία Πειραιά, καθώς λειτουργούσαν χωρίς άδεια και κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.


Οι απαγορεύσεις λειτουργίας αφορούν στο κέντρο διασκέδασης με ανοιχτό μπαρ, ΕΛΠΙΑΝΝΑ που βρίσκεται στην Λ. Καζαντζάκη στην Αίγινα και την αποθήκη στο α' όροφο του Εστιατορίου-Ψαροταβέρνα του κ. Παναγιώτη Σταματάκου, στην οδό Θεμιστοκλέους 228 στην Πειραϊκή. Για τα συγκεκριμένα καταστήματα, οι επόπτες δημόσιας υγείας της Νομαρχίας έκριναν ότι απειλούσαν άμεσα τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα για το κέντρο διασκέδασης στην Αίγινα, στην έκθεση αυτοψίας αναφέρεται ότι:

1. Το κατάστημα στερείται άδειας και ίδρυσης λειτουργίας

2. Αποτελείται από μια πρόχειρη ξύλινη κατασκευή επί της παραλίας, στην οποία είναι ευχερής η είσοδος ζώων και εντόμων υγειονομικής σημασίας. Επί της παραλίας είχαν αναπτυχθεί 24 σκαμπό, 28

Δεκαπλασιάστηκαν οι δαπάνες για διαφημίσεις στο Facebook

Δεκαπλασιάστηκαν οι δαπάνες για διαφημίσεις στο Facebook το περασμένο έτος, σύμφωνα με δήλωση της διευθύνουσας συμβούλου του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Σέριλ Σάντμπεργκ. Ορισμένοι διαφημιστές, τόνισε, έχουν αυξήσει τις δαπάνες τους έως και 20 φορές για την προβολή τους μέσω του Facebook.


Οι τιμές του διαδικτυακού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, έχουν διατηρηθεί σε σταθερά επίπεδα, αν και η αύξηση των χρηστών έχει δώσει τεράστια ώθηση στο απόθεμα –τις ιστοσελίδες που

Και μέσω iphone οι καταγγελίες για παράνομες πινακίδες

Και μέσω του iphone μπορούν πλέον οι πολίτες να επισημάνουν την ύπαρξη κάποιας παράνομης πινακίδας και, συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική φόρμα, να αποστείλει τα στοιχεία της περιοχής που την έχει εντοπίσει.


Όσοι επιθυμούν μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν τη σχετική εφαρμογή του illegalsigns http://bit.ly/aYrNfT.

Έπειτα από τη βεβαίωση της παρανομίας από τις αρμόδιες αρχές, ο δήμος ή η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας θα είναι υποχρεωμένοι να προβούν άμεσα στην αποξήλωσή της.
naftemporiki

Ποινική δίωξη κατά τριών μελισσοκόμων για τη φωτιά στη Σάμο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση φωτιάς σε δάσος από πρόθεση κατά συναυτουργία άσκησε ο εισαγγελέας Σάμου κατά των τριών συλληφθέντων μελισσοκόμων για την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο Κακοπέρατο της Σάμου.


Παράλληλα, αυτή την ώρα βρίσκονται ενώπιον του ανακριτή οι τρεις κτηνοτρόφοι που κατηγορούνται για την προηγούμενη πυρκαγιά, στις 28 Ιουλίου, στο Κοκκάρι της Σάμου.

ΕΕ: «Πράσινο» στην κοινοπραξία «Carrefour» - «Μαρινόπουλος»

Ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κοινοπραξία των εταιρειών «Carrefour» και «Μαρινόπουλος», η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας περί συγχωνεύσεων.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν η κοινοπραξία θα αναλάβει τη λειτουργία τεσσάρων σουπερμάρκετ που υπάρχουν ήδη στη Βουλγαρία, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει στη δημιουργία νέων καταστημάτων με το σήμα της «Carrefour» στη Βουλγαρία, τη Σλοβενία και άλλες βαλκανικές χώρες.
naftemporiki

ΤτΕ: Οι τράπεζες οφείλουν να προχωρήσουν σε συμμαχίες

Στην παρούσα φάση οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να προχωρήσουν στην ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της σύναψης στρατηγικών συμμαχιών, επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Σύμφωνα με την ΤτΕ, η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα πρέπει να συμβάλει ώστε οι ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι να αποκτήσουν το κρίσιμο μέγεθος που θα τους επέτρεπε να εκμεταλλευθούν οικονομίες κλίμακας και να ανακτήσουν ταχύτερα την πρόσβασή τους στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων.

Όπως επισημαίνει η ΤτΕ, οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με διορατικότητα και επιδιώκοντας:

• διατήρηση σημαντικών περιθωρίων κεφαλαίου, πάνω από τα ελάχιστα όρια που καθορίζουν οι

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μορφάτι Θεσπρωτίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από μία ώρα περίπου σε δασική έκταση στο Μορφάτι Θεσπρωτίας.


Στις προσπάθειες κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από οκτώ άτομα και ένα αεροσκάφος.
naftemporiki

ΕΕΤΤ: Προσωρινά μέτρα κατά του ΟΤΕ

Την επιβολή προσωρινών μέτρων κατά του ΟΤΕ αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ , μετά από καταγγελίες των εταιρειών HOL A.E., FORTHNET A.E. και WIND A.E., για την εμπορική διάθεση στο κοινό, οικονομικών προγραμμάτων χωρίς την προαπαιτούμενη από το νόμο έγκριση της ΕΕΤΤ.


Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή, συνιστά παραβίαση της νομοθεσίας περί

Κατασχέσεις για οφειλέτες με ακίνητα σε Μύκονο - Σαντορίνη

Οκτώ αναγκαστικές κατασχέσεις παραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στο διάστημα 22-30 Ιουλίου για οφειλέτες με ακίνητη περιουσία στη Μύκονο και την Σαντορίνη, στους οποίους είχε δοθεί προθεσμία εξόφλησης των χρεών τους μέχρι τις 20 Ιουλίου.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, δρομολογήθηκαν συνολικά 12 κατασχέσεις, εκ των οποίων οκτώ ολοκληρώθηκαν, τρεις οφειλέτες υπέβαλαν αιτήματα ρύθμισης μετά την κατάσχεση, ενώ δύο ρυθμίσεις έγιναν προ των κατασχέσεων.

Για τους οφειλέτες που δεν ανταποκρίθηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα συνεχιστούν οι κατασχέσεις από το Σεπτέμβριο λόγω της δικαστικής αναστολής του Αυγούστου, ενώ υπό συνεχή έλεγχο θα είναι και η τήρηση των εγκεκριμένων ρυθμίσεων, ώστε να δρομολογείται κατάσχεση σε

Μυτιληναίος: Συμφωνία Αλουμίνιον-ΔΕΗ για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

Σε ένα πλαίσιο συμφωνίας βάσει του οποίου οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανάμεσα στην Αλουμίνιον και τη ΔΕΗ, κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ΔΕΗ [DEHr.AT] και την κατά 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίος, Αλουμίνιον ΑΕ.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Μυτιληναίος, η συμφωνία προβλέπει την προμήθεια της Αλουμίνιον από τη ΔΕΗ για 4.710 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως με τιμολόγιο 40,7 ευρώ/ΜWh, ενώ τις υπόλοιπες ώρες η Αλουμίνιον θα

Τ Bank: Νέο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

Νέο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Ομήρου 20, άνοιξε η T Bank (πρώην Aspis Bank).


Το κατάστημα στην Ομήρου είναι βασισμένο στη νέα προσέγγιση που έχει υιοθετήσει η τράπεζα το τελευταίο διάστημα, με τα Καταστήματα της Τράπεζας να συγκεντρώνουν και να προσφέρουν στους πελάτες όλες τις δραστηριότητες Λιανικής Τραπεζικής.

Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια ριζική ανανέωση της εικόνας και εσωτερικής εμφάνισης των καταστημάτων της.

Το τέλειο μαύρισμα είναι φυσικώς αδύνατο και επικίνδυνο

Πολλοί και ακόμη περισσότερο πολλές αναζητούν το τέλειο μαύρισμα όλου του σώματος τους στις παραλίες, όμως σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι φυσικώς αδύνατο, αλλά εγκυμονεί κινδύνους.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, η οποία διεξήχθη από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, υπό τον καθηγητή Τζόναθαν Ρις, και δημοσιεύεται στο περιοδικό πειραματικής δερματολογίας "Journal of Experimental Dermatology", μερικές περιοχές του ανθρωπίνου σώματος εκ φύσεως μαυρίζουν λιγότερο εύκολα από άλλες, ενώ χρειάζονται και μεγαλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.


Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ορισμένα μέρη του σώματος, όπως οι γλουτοί, είναι πολύ πιο δύσκολο να μαυρίσουν, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος κάνει επίμονο γυμνισμό, σε σχέση με άλλα

Έσβησε η φωτιά στη Σάμο

Έσβησε τελικά η φωτιά που ξέσπασε προχθές το μεσημέρι στην περιοχή Κακοπέρατο της Σάμου. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και έφθασε να απειλεί το Μαραθόκαμπο, την περιοχή του Κάμπου και τα Βοτσαλάκια.

Με συντονισμένες προσπάθειες, προληπτικά, απομακρύνθηκαν οι τουρίστες και στη συνέχεια επίγειες και εναέριες δυνάμεις μετά από 20 περίπου ώρες κατάφεραν να τη σβήσουν.


Από τη δεύτερη κιόλας μέρα με έγγραφό του ο νομάρχης και οι συναρμόδιοι φορείς υπέγραψαν για την άρση της έκτακτης ανάγκης που είχαν καταστήσει τις περιοχές Μαραθόκαμπου και Καρλόβασι.

Οι τουρίστες έχουν επιστρέψει στα ξενοδοχεία για να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Η φωτιά έκαψε περίπου 7-10.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης, ενώ έχουν

Απεργίες διαρκείας προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

«Ξεπουλιέται η ΔΕΗ» υπογράμμισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός και προανήγγειλε απεργίες διαρκείας για την προάσπιση όπως αναφέρει των συμφερόντων του ελληνικού λαού.


"Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Έχουμε ηθικό χρέος", δήλωσε ο κ.Κατσαρός σχετικά με το θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων που έθεσε το κλιμάκιο της τρόικα στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κατσαρός, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι "πρέπει να πάρει επίσημη και υπεύθυνη θέση και να μην υποκύψει στις δήθεν πιέσεις και ορέξεις της τρόικα. Πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων".

Επίσης εξήγησε, ότι "το μνημόνιο προτείνει απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ωστόσο, με τον νόμο 27/73 του 1999 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε., η αγορά είναι ήδη ανοιχτή και έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από ιδιώτες, σε θερμικές και σε υδροηλεκτρικές μονάδες", και συνέχισε

Tο πρώτο κατάστημα της Apple στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα!

Σε λίγες μέρες η εμπειρία των γνωστών καταστημάτων της Apple έρχεται και στην Ελλάδα.


Σύμφωνα λοιπόν με επίσημη επιβεβαίωση της αντιπροσωπείας της Apple στην Ελλάδα, στις 27 Αυγούστου θα ανοίξει τις πόρτες του, το πρώτο Apple Premium Reseller κατάστημα.

Η παραπάνω ημερομηνία ισχύει για τον τύπο ενώ είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα ισχύει και για τους καταναλωτές έτσι ωστε να μπορέσουν να πάρουν μία πρώτη γεύση.

Το νέο κατάστημα της Apple στο Κολωνάκι θα έχει σκοπό του, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Apple, αλλά και την πληρέστερη ενημέρωση όσων καταναλωτών ενδιαφέρονται για να αγοράσουν

Στα ράφια και κλωνοποιημένο κρέας!

Το έχουν φάει ήδη οι βρετανοί καταναλωτές αλλά τους το αποκάλυψαν μόλις σήμερα!


Η βρετανική Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων επιβεβαίωσε ότι το κρέας ενός αρσενικού μοσχαριού (ταύρου) που είχε γεννηθεί στη Βρετανία από έμβρυο κλωνοποιημένης αμερικανικής αγελάδας διατέθηκε στην αγορά και καταναλώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι.

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο έρευνας για τη διάθεση στη βρετανική αγορά γάλακτος από κλωνοποιημένο ζώο, όπως είχε αποκαλύψει στους Τάιμς της Νέας Υόρκης Βρετανός κτηνοτρόφος.

Η βρετανική υπηρεσία τροφίμων ανακοίνωσε ότι ένα ακόμα ζώο που είχε γεννηθεί από έμβρυο της ίδιας κλωνοποιημένης αγελάδας σφαγιάστηκε στη Βρετανία πριν από μία εβδομάδα, αλλά το κρέας του

Ανακαλούνται φορτιστές USB

Την ανάκληση 2.772 φορτιστών USB της εταιρίας JIVO Technologies ανακοίνωσε η εταιρία FMB


Πρόκειται για φορτιστές λευκού χρώματος με διακριτικά JI-1077, JI-1079, JI-1098. Οι κάτοχοί τους πρέπει να πάψουν άμεσα να τους χρησιμοποιούν αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι φορτιστές έχουν πωληθεί από τα καταστήματα FNAC στο Μοναστηράκι, το Μαρούσι και τη Γλυφάδα.
newsit



«Καμπανάκι» για τη χοληστερίνη σε νεαρές ηλικίες

Η υψηλή χοληστερίνη επηρεάζει και τα νεαρά άτομα, καθώς μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες και σε νεανική ηλικία, δημιουργώντας αρτηριοσκλήρυνση και αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό σε μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.


Στην έρευνα, υπό τον δρα Μαρκ Πλέτσερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Φρανσίσκο, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», μελετήθηκε επί 20 χρόνια μια ομάδα περίπου 3.200 ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 30 ετών.

«Συνήθως δεν ανησυχούμε πολύ για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η καρδιά μας, μέχρι κάποιος να φτάσει στην μέση ηλικία, επειδή είναι σπάνιο να πάθει κανείς έμφραγμα όταν είναι νέος», δήλωσε ο Πλέτσερ και πρόσθεσε: «Η νεανική ηλικία όμως έχει επίσης σημασία. Τη ζημιά που κάνει κανείς τότε

Στην αντεπίθεση η ΚΕΔΚΕ για τα χρέη των δήμων

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπέρογκα χρέη των δήμων, επιχειρεί να δώσει η ΚΕΔΚΕ σημειώνοντας πως ο συνολικός δανεισμός των δήμων και κοινοτήτων δεν ξεπερνάει τα €1,7 δισ., ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δανειακών υποχρεώσεων των ΟΤΑ εξυπηρετείται κανονικά και ότι το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων είναι περιορισμένο.


Παράλληλα η ΚΕΔΚΕ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

- Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το μικρότερο, μετά τη Μάλτα, δανειακό βάρος σε όλη την Ευρώπη, σε σχέση με το ΑΕΠ. Είναι προφανές ότι ο δείκτης της δανειακής επιβάρυνσης των ΟΤΑ μειώνεται, εάν συγκριθεί με το συνολικό δημοσιονομικό χρέος της χώρας.

- Οι δανειακές υποχρεώσεις των 1.034 σημερινών ΟΤΑ αντιστοιχούν στο 15% περίπου των δανειακών

Οι σκνίπες προτιμούν τους ψηλούς και τις παχουλές

Οι ψηλοί άνδρες και οι υπέρβαρες γυναίκες έλκουν περισσότερο τις σκνίπες και δέχονται τα περισσότερα τσιμπήματα, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.


Επιστήμονες του σκωτσέζικου πανεπιστημίου του Αμπερντίν και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ρόθαμστεντ στο Χερφορντσάιρ, ανακάλυψαν ότι κατ' αρχήν οι σκνίπες τσιμπάνε τους πιο ψηλούς για τον απλούστατο λόγο ότι τα έντομα αυτά πετάνε σε ύψος περίπου δύο μέτρων κι έτσι οι ψηλότεροι (συνήθως άνδρες) είναι οι πρώτοι στόχοι!

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Τζένι Μόρντιου, οι ψηλοί δέχονται σε σημαντικό βαθμό περισσότερα τσιμπήματα από τους κοντούς.

Από την άλλη, οι πιο παχουλές γυναίκες εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα περισσότερη ποσότητα θερμότητας, υγρασίας, πτητικών οργανικών χημικών ουσιών και διοξειδίου του άνθρακα, που

Καλημέρα Forthnet!